Dodaj do ulubionych

Dlaczego conversy?

29.03.15, 22:11
Doszliśmy i my ostatecznie do etapu trampek i zaczynam rozkminiać temat smile

Oświećcie mnie proszę, w czym conversy są lepsze od innych trampek? Czy da się znaleźć trampki o podeszwie, która się nie ślizga? Kupiłam Młodemu ostatnio za grosze Americanos "na kapcie" do dziadków i niestety porażka pod względem śliskości. Czy któryś producent ma lepiej przyczepne podeszwy?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Dlaczego conversy? 29.03.15, 22:23
      nie sa lepsze,sa tylko modne smile
      a nieslizgajace zeczywiscie ciezko znalezc,wiekszosc ma taki dosc twardy plastik o znikomej przyczepnosci do podłoza. pod tym wzgledem akurat conversy faktycznie lepsze.
      • kanna Re: Dlaczego conversy? 29.03.15, 22:42
        Conversy mają dwa lata gwarancji smile Więc jak noga przestaje rosnąc, to wystarczy zachować paragon i mieć nowe buty na całe życie wink
        • iberka Re: Dlaczego conversy? 29.03.15, 23:08
          wszystkie buty mają ....i inne artykuly też 2 lata gwarancji ( odpowiedzialności sprzedawcy za towar )
      • erty02 Re: Dlaczego conversy? 29.03.15, 23:28
        patatajowa napisała:

> nie sa lepsze,sa tylko modne smile

moda, moda, moda
        obecnie modne conversy, kiedyś koszulki polo z krokodylkiem albo spodnie Wranglery z Pewexu smile
        • ursgmo Re: Dlaczego conversy? 30.03.15, 10:01
          Wcale nie są lepsze , ja nie widzę żadnej różnicy . Wygodne jak każde inne , niszczą sie równie szybko. Dodatkowo na młodszych dzieciach wyglądają jak buty klauna . Starsza namówiła mnie dla młodszej jak była wyprzedaż w mivo , przywiozła a po przymiarce wrociły do sklepu. Wolę zgrabne tenisówki z mothrcare, reserved czy next.

https://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/yT439Ec.jpghttps://lb3f.lilypie.com/yT43p2.png
          • kornnella Re: Dlaczego conversy? 30.03.15, 10:30
            "Dodatkowo na młodszych dzieciach wyglądają jak buty klauna ."

Bo wiesz młodszym dzieciom kupuje się buty z zapasem: cm na rośnięcie, cm na luz, cm na "żeby na rok stykły". Dla dorosłych działałoby to na zasadzie: stópke mam w rozmiarku 40 kupuje buciki rozmiarek 43 tongue_out . Założyłabym takie buty matkom i już byś miała cały biurowiec klaunów w szpilkach i półbutach. Ubaw byłby jak...

Akurat tej firmy buty w rozmiarówce dla mojego dziecka kupuje o rozmiar mniejsze niż ma wszystkie, nie lubie wysokich zawsze ma niskie. 1+2 żadne jakie miał nie wyglądały klaunowacie. I tak potwierdzam nie ślizgają się a buty na wf z taką zaletą ma 3 dzieci w klasie (ostatnio pani od wf-u zrobiła ruch w tym temacie z prośbą o lepsze obuwie). Ubolewam ze nie moge nigdzie załapać już wersji na rzepy i będzie trzeba szukać czegoś innego.
            • ursgmo Re: Dlaczego conversy? 30.03.15, 10:52
              A widzisz nie trafiłaś , bo tenisówki staram sie kupować tak żeby były akurat i te miały może 0,5 cm górką ( a był styczeń czy tam początek lutego ). Może różnica polega na tym że dotychczas jak piszesz kupowałaś na rzepy i ten model wydaje mi się szerszy w palcach . Te co my miałyśmy byly sznurowane, a przody długie i wąskie . W innych tenisówkach tak dziwacznie nie wygląda .
              • kornnella Re: Dlaczego conversy? 30.03.15, 11:42
                Nie celowałam w Ciebie wink To ogólnie przyjęta taktyka matek. Siweje jak widze sandał z cm zapasu z przodu, pewnie niewielkim z tyłu tez i taaadaaam but będzie w sam raz ... ale za rok smile
                • ursgmo Re: Dlaczego conversy? 30.03.15, 12:09
                  kornnella napisała:
                  s
                  > andał z cm zapasu z przodu, pewnie niewielkim z tyłu tez i taaadaaam but będzie
                  > w sam raz ... ale za rok smile

to prawda smile potem idzie taka bida i co chwila potyka się o ten odstający przód uncertain
      • tuszeani A jakie jeszcze się nie ślizgają? 30.03.15, 22:42
        Czy są jakieś oprócz conversów z bardziej przyczepną podeszwą? Nie mam parcia na lans, więc Młody nie musi mieć tych najmodniejszych wink
        Pamiętam ze swojego dzieciństwa, dobrą gumę miały tzw. "chińskie trampki", ale dzisiejsza chińszczyzna to już chyba nie to samo wink
        • ursgmo Re: A jakie jeszcze się nie ślizgają? 30.03.15, 23:06
          Moje starsze dzieciaki po szkole noszą lee coopery ( kupowane w sport direct) , bardzo wygodne , porządne i nie ślizgają się . Córki były kupowane zaraz po conversach , równocześnie z nimi w lato noszone , zabrane na jesieni na kapcie do szkoły i podczas gdy czarne conversy wyglądają tak sobie , białe coopery nadal są jak nowe.
          • inia25 Re: A jakie jeszcze się nie ślizgają? 31.03.15, 16:39
            moja tez ma lee coopery - już druga parę. chwali sobie.
            • inia25 Re: A jakie jeszcze się nie ślizgają? 31.03.15, 16:40
              inia25 napisała:

> moja tez ma lee coopery - już druga parę. chwali sobie.

dodam że kosztowały 30 zł.
    • maggi9 Re: Dlaczego conversy? 30.03.15, 11:55
      Nie wiem jak dziecięce ale mi trampki z Deichmanna oraz no name z bazaru się bardzo szybko rozwaliły (a nie jestem dzieckiem, nie gram w piłkę, chodzę normalnie), jakoś po 2-3 miesiącach nadawały się do śmieci. Conversy bez problemu będę użytkować drugi rok.
      • asiakh Re: Dlaczego conversy? 04.03.16, 16:07
        A ja mam dokładnie odwrotne przemyślenia. No name ze sklepu za 30 zł córka nosiła cały rok po szkole i dały radę a conversy noszone sporadyczne latem nie dotrwały do października. Odklejały się, nie można było ich doczyścić a w końcu w podeszwie zrobiła się dziura na wylot! To najgorsze buty jakie nosiła moja córka. Może trafiłam na jakiś felerny egzemplarz ale skutecznie zniechęcił mnie do zakupu kolejnej pary...
        • kropkowo_11 Re: Dlaczego conversy? 12.05.16, 11:53
          Deichmanowe "convesrsy" noszę od jakiegoś czasu i jak mi się coś lekko przetrze czy szew puści wymieniam na nowe z racji 2-letniej rękojmi smile
    • heca7 Re: Dlaczego conversy? 30.03.15, 22:50
      Ja i córka mamy bo podobają nam się wzory. Wiele osób twierdzi, że wcale nie są trwałe. Ale moje najstarsze mają ponad 4 lata i się trzymają.
      Małemu dziecku bym nie kupiła. Za szybko wyrasta. Jeśli chodzi o śliskość podeszew to nigdy się w nich nie poślizgnęłam.
    • edelstein Re: Dlaczego conversy? 30.03.15, 22:57
      Conversy drogie?Modelle podstawowej od 16euro.
    • jo-asiunka Re: Dlaczego conversy? 31.03.15, 04:01
      W USA tanie - 20 dolcow dla dziecka
      Nie slizgaja sie
      Nie smierdza masakrycznie
    • maggi9 Re: Dlaczego conversy? 31.03.15, 09:28
      Musisz mieć sokoli wzrok albo strasznie wypatrywać tych napisów "Converse". bo o ile się schowa język od trampek pod spodnie to średnio widać, które mają napis a które nie...
    • agni71 Re: Dlaczego conversy? 31.03.15, 15:44
      zależy od rozmiaru
    • habibu1 Re: Dlaczego conversy? 31.03.15, 16:00
      kupiłam w sports direct trampki dunlop, za 35-40zl, wg mnie maja super podeszwe, moze warto sprawdzic?
    • dmc1981 Re: Dlaczego conversy? 31.03.15, 16:56
      czy są takie antypoślizgowe, to nie wiem, jechałam dziś rowerem w niespodziewanym deszczu i nogi mi się ześlizgiwały z pedałów. Ale może na szkolnych korytarzach się nie ślizgają, tam nie testowałam wink
    • edelstein Re: Dlaczego conversy? 31.03.15, 19:12
      Wg ciebie,wg mnie to jedne z najtanszych butow
      • silje78 Re: Dlaczego conversy? 31.03.15, 20:44
        phiiiiii, ja taką taniznę to wyrzucam jak tylko się przykurzą... przecież nie będę czyścić butów za jedyne 16 ojro.... tak teraz rozmyślam, czy takie najtańsze buty wypada nosić...
    • 27agnes72 Re: Dlaczego conversy? 01.04.15, 13:31
      Ostatnio kupuję tylko w H&M. Koszt około 40 zł. Podeszwa nie do zdarcia. Bez zapachu...Sznurówki gumowe +pasek z rzepem. Wygodnie się zakłada i nie trzeba wiązać a to najważniejsze smile
    • tuszeani Re: Dlaczego conversy? 02.04.15, 10:15
      Dziękuję za wszystkie odpowiedzi smile
    • aurinko Re: Dlaczego conversy? 06.05.15, 17:55
      Kupiłam córce conversy, wreszcie, długo nie mogłam się zdecydować. Młoda do tej pory miała zwykłe trampki różnych firm, także sieciówek (c&a, reserved, h&m) i wszystkie wytrzymywały od tygodnia do max. 1,5 mca, rozklejały się po bokach błyskawicznie. Jak będzie z conversami - zobaczymy. Póki co Młoda zachwycona, bo są wygodniejsze niż wszystkie inne trampki ("przerobiła" od lipca ub. roku 18 par trampek!), lepiej trzymają jej chudą i kościstą stopę, nie krzywią się na piętach tak jak inne, łatwiej się zakładają mimo, że nie mają zamka, sznurówki są krótsze i nie wiszą długaśne pętle, podeszwa mniej się ślizga od innych, Młoda szybciej w nich biega. Tyle z plusów, minusem jest cena i to że brudzą się tak samo szybko jak tanie wink) Zobaczymy, czy się rozkleją (w sklepie mówili, że rozklejają się czasami, miewają takie reklamacje i wówczas bez problemu naprawiają). Córka wybrała czarne klasyczne za kostkę i już wyszukuje w sklepach internetowych inne kolory, chciałaby jeszcze białe ale chyba się nie zgodzę na biel.
    • kamila120397 Re: Dlaczego conversy? 04.03.16, 14:26
      Mam 5 par conversow. Najstarsze mają 5lat i są do dzisiaj w bardzo dobrym stanie. Są wytrzymalsze, wygodniejsze, nie śmierdzą, noga się w nich nie poci no i fakt też się nie ślizgają.
      • alfa36 Re: Dlaczego conversy? 12.05.16, 11:28
        Gdzie kupujecie? Allegro? Kiedy będą wyprzedaże w sklepach internetowych?
        • patatajowa Re: Dlaczego conversy? 12.05.16, 11:40
          w secondhandach. a nowe prawie wszystkie mam z limango. poluje cały rok wink
        • crakersowa Re: Dlaczego conversy? 12.05.16, 12:32
          Ja kupuję w sklepach online zagranicznych, ostatnio udało mi się kupić w promocji dwie pary za 30 euro, gdzie normalnie jedna 52 euro smile Dostawa 6 euro do całej UE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka