biedronka195 30.01.17, 09:16 Jakiej firmy karmę polecacie dla psa , najlepiej dla szczeniaka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 30.01.17, 09:22 Mokra? sucha? Orijen, purizon, acana, rocco, rinti. Sprawdzaj zawartość mięsa w karmie. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka195 Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 30.01.17, 10:19 Dzięki. Na razie będziemy karmić tylko suchą. Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 30.01.17, 10:36 A jaki pies? Jaka rasa? Lub jak duży będzie docelowo? My nasze karmimy Royal Canin dostosowanymi do rasy/wielkości. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka195 Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 30.01.17, 11:14 To piesek ze schroniska,będzie małej lub średniej wielkości. Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 30.01.17, 11:20 No to jeżeli nie będzie "w dorosłości" ważył więcej niż 10kg to polecam Royal Canin Mini Junior (dla szczeniąt do 10. m-ca życia), a potem Royal Canin Mini Adult. U weterynarza można spytać o próbkę. Karma ta na ogół smakuje psom i jest dobrze tolerowana Dobrze, że wybieracie karmę suchą - przy okazji zadba o zęby psa Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 30.01.17, 12:06 Moja cavalierka była karmiona tą karmą. Kiedy była na mini juniorze, cały czas miała problemy z brudnym tyłkiem, nie miała pasożytów, saneczkowała od karmy, poza tym miała świąd, myślałam, że ma pchły, też nieprawda. Przy karmie dla dorosłych miniaturek te objawy akurat zanikły poza świądem, ale i tak przednie łapy i pysk były podbarwione. Odpowiedz Link Zgłoś
makoja Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 30.01.17, 12:45 A mojemu służy, przy innych miał rewolucje lub nie chciał jeść. Do niedawna miał mini sterilised, a teraz mini 12+. Dla mojego psa plusem jest to że chrupki royala są bardziej miękkie niż inne, a teraz prawie nie ma już zębów to i tak je łyka. A z pasztetów je rossmanowe choć wolałby Shiny Dog. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 30.01.17, 15:24 ale co twojemu służy, skoro piszesz o innej karmie? Firma ta sama, ale karmy inne, bo ani nie dla szczeniaków, ani dla dorosłych psów, tylko dla wysterylizowanych i dla psich seniorów. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 30.01.17, 12:08 Są dużo wartościowsze karmy z dużą zawartością mięsa(purizon, acana 70-65% )w podobnych albo i niższych cenach- royal w pewnym momencie mocno spadł z jakości i tego miesa to juz ma dużo mneij... Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 30.01.17, 21:31 Niestety, RC nie jest najlepsza karma . Lepiej poszukac innej. Dobre beda Acana, Orijen. Niezla tez bedzie Nutro. RC jest drogi i w jego cenie spokojnie mozna znalezc lepsza karme. Inna sprawa, ze kazdemu psu sluzy co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
s_mag_s Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 02.02.17, 20:30 Moja mini psina przetestowała sporą ilość firm: Royal Canin - wszystko było fajnie do momentu, kiedy Royal zaczął kombinować z rodzajami karm, skończyło się na zapaleniu gruczołów okołoodbytowych - od tego czasu nie tykamy RC; Orijen - za duże granulki i chyba za twarde - psu nie spasowały, a z różnymi smakami próbowaliśmy; Acana podobnie, jak Orijen Alpha spirit - niestety z tolerancją było marnie - mój pies zje byle co i nie odchoruje, a w tym przypadku układ pokarmowy sobie nie radził - korzystamy z ich przysmaków i te sprawdzają się świetnie w małych ilościach; I dwie firmy, które dla mojego psa są idealne: Brit Care (biała wersja) - szczególnie łosoś i dziczyzna i Farmina N&D (tu nie podchodzi mu tylko wersja z kurczakiem) - nie zdarzyło mi się, żeby pies miał po tych karmach jakieś problemy, je je w miarę chętnie. Brit Care to chyba jedna z lepszych karm jeżeli chodzi o stosunek jakość/cena. Większość proponowanych na forum firm ma wersje testowe lub mniejsze paczki do 1 kg - wychodzą drożej, ale można je testować bez obawy, że zostaną zbędne zapasy, z którymi nie będzie co zrobić, bo psu nie podejdzie - trzeba tylko uważać przy zmianach, żeby zbyt często nie mieszać i przechodzić na coś innego sukcesywnie, bo psi żołądek nagłej zmiany może nie tolerować (choć mój pies miał w nosie to, że dodajemy karmę nową do starej i nie raz bawił się w Kopciuszka wyjadając tylko nowe kulki, które mu bardziej podchodziły). Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 30.01.17, 16:36 Zależy ile możesz wydać I jakie potrzeby ma pies. Ja swoją buldożkę karmię Wolfsblutem. Odpowiedz Link Zgłoś
beata1974 Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 30.01.17, 20:56 ja swojego posokowca bawarskiego 3 letniego właściwie od początku karmię BRIT Care ale w białym opakowaniu na początku było dla juniora teraz adult junior był jagnięcina z ryżem teraz zamiennie z czymś lżejszym aby za szybko nie musiał się odchudzać bo żarłok i mało ruchu a to myśliwska rasa a smakosz co niemiara tylko karmy z rybą mu szkodzą ma niestrawność po nich. Z puszek to rewelacyjne są dolina noteci te mógłby jeść na okrągło w ilościach hurtowych. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka195 Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 31.01.17, 15:09 Dziękuje za wszystkie rady Kupiłam Brit Care i Brit Premium na próbe ,zobaczymy... może mu zasmakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 31.01.17, 16:34 moja psica nie chciała, mam nierozpakowaną saszetkę karmy. Odpowiedz Link Zgłoś
monia111175 Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 03.02.17, 16:35 Również polecam Brit Care Tania i dobra karma Odpowiedz Link Zgłoś
gleana Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 03.02.17, 17:30 Eukanuba , Royal Canin u nas się nie sprawdził. A Eukanuba to od lat z jagnięciną. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzu-and-more Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 06.02.17, 10:45 Royal Canin? A sprawdził ktoś skład tej karmy? Nie ma uniwersalnej karmy dla każdego psa. Każdy pies inaczej toleruje różne karmy. Pies to zabawka doświadczalna, nie można mu zmieniac ot tak karmy, żeby sprawdzić czy mu smakuje. Nową karmę wprowadzamy stopniowo i obserwujemy. Dla szczeniaka nie polecam karm z kurczakiem, często uczulają- pies się drapie. DLa małych ras polecam Versele Laga opti life, Arion ze średniej półki, Acana czy Nautical Living z wyższej półki. Na royala nawet radzę nie patrzeć jeśli cenisz sobie jakość karmy- poza marketingiem nie mają nic dobrego- a cena kosmiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
els.ol Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 07.02.17, 22:22 Royal to #$%^&*()_... Moja sunia JRT je tylko Ontario, rybę albo jagnięcinę. Innych karm nawet nie wącha. Odpowiedz Link Zgłoś
lila_2 Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 11.02.17, 20:44 Husse Senior zawiera wyłącznie najwyższej jakości, łatwostrawne składniki o wysokiej wartości odżywczej. Karma została opracowana specjalnie dla psów starszych, aby zaspokoić ich szczególne potrzeby żywieniowe. Husse Senior to idealna karma, aby utrzymać starsze psy w idealnej kondycji i zachować prawidłową wagę. Obniżona zawartość tłuszczu w karmie pomaga kontrolować masę ciała psa. Karma zawiera 1000 mg glukozaminy i chondroityny, które wspomagają prawidłowe funkcjonowanie stawów. Karma jest wolna od sztucznych barwników i konserwantów. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka195 Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 05.05.17, 08:25 Dziekuje za odpowiedzi. Nasza psinka polubiła Brit care z rybą. Odpowiedz Link Zgłoś
tola1990 Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 06.04.21, 15:13 Skład tej karmy jest mocno kiepski 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
marika34 Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 24.10.20, 17:05 Szukam suchej karmy (dla średniej wielkości psa) o dobrym składzie, ale jednocześnie w przystepnej cenie, co polecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
azaporowska Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 09.11.20, 11:58 też chętnie sie dowiem. szukam dla beagla Odpowiedz Link Zgłoś
ja_mamma Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 10.11.20, 02:16 Ja od lat kupuję Pronature Holistic, najczęściej Kaczkę z pomarańczami Odpowiedz Link Zgłoś
mariawenus Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 25.11.20, 14:54 Polecam z Wiejskiej zagrody. Mają bardzo dobre składy i ceny do jakości są adekwatne. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobertson Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 07.12.20, 15:35 Polecam w szczególności dwie. 1. Wiejska zagroda i 2. Karmy od John Dog: johndog.pl/kategoria-produktu/pies/karma-przysmaki-dla-psa/karma-sucha-dla-psa/ Karmy mają bardzo dobre składniki i w są adekwatnych cenach do jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
aries_g.pl Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 07.12.20, 22:43 Witam,Ja od lat zakupuję karmę Markus Muller-niemiecka,w zooplus,dostawa gratis,krótkoterminowa na miesie konsumpcyjnym,szczegóły w internecie,Mam wilczurka i jamnika i polecam ta karmę wszystkim którym na zdrowiu pupila zależy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ja_mamma Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 11.12.20, 09:10 Zobacz na stronie karmopedia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
cheeksy Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 27.01.22, 11:47 Z takich dobrych jakościowo to na pewno Brit i Dolina Noteci. Odpowiedz Link Zgłoś
aries_g.pl Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 07.02.22, 23:27 Witam.Od kilku lat jestem zwiazany z psami,a obecnie mam już trzeciego wilczura i jamniczka,wiele karm testowałem,ale wszedzie chemia,polepszacie smaku itp.i od ponad 20tu lat ta karma spełniła oczekiwania ,wiec moge śmiało polecić.Nie używa sie mięsa odpadowego,lecz konsumpcyjne.Podczas produkcji konsekwentnie zrezygnowano z dodatku wołowiny, wieprzowiny, środków konserwujących, chemicznych barwników, roślinnych substytutów białka, sztucznych aromatów i innych polepszaczy smaku i zapachu, składników zmodyfikowanych genetycznie oraz substancji nieorganicznych. Krótki termin ważności 6 miesięczny karmy suchej Markus Mühle udowadnia ten fakt.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zannia Re: Karma dla psa- jakiej firmy polecacie? 22.12.22, 13:42 Polecam karmę firmy Orion. Ma bardzo dobry skład Odpowiedz Link Zgłoś