Dodaj do ulubionych

GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka

13.11.17, 12:17
Gra GTA, której na pewno nie dostanie. Płacze, prosi, błaga, twierdzi że to jego jedyne marzenie juź od 2 lat, że wszyscy koledzy mają. Macie jakiś pomysł co mogłabym zaproponować mu w zamian? Najlepiej żeby to była jakaś gra tylko nie Lego bo z tego wyrósł ze 2 lata temu. Overwatch i Minecraft też odpadają.
Obserwuj wątek
    • oskarek05 Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 13.11.17, 12:39
      mój syn dostał ją na zakończenie roku szkolnego,
      obiecana gra za świadectwo z paskiem w 5 klasie
      pasek był, nie mogłam już się wymigać...
      szanse miał małe bo porawiał chyba z 5 przedmiotów.....
      motywacja zdziałała cuda
      grał z wyłączonym lektorem, bo jego brat ma 4 lata...
      • czarna.perla Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 13.11.17, 12:46
        ale mój syn jej nie dostanie, tam jest pełno przemocy, wulgaryzmow i nawet gwałty. Mowy nie ma. Gra jest od 18 lat.
        • dragonia Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 13.11.17, 12:54
          A mój 11-latek to samo - tez chciałby GTA, Battlefield - a to od 18 lat - patrzyliśmy na to, mąż zna te gry i nie pozwalamy.Ale koledzy w to grają. sad.

• oskarek05 Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 13.11.17, 13:00
          Długie godziny przesiedziałam, gdy syn grał
          nie widziałam żadnej sceny przemocy....
          on jeżdził autami, latał samolotami, miał frajdę z tego.... poprostu grał "po swojemu"
          napewno nie grał tak jak dorosły...
          • magia Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 15.11.17, 21:34
            Chyba żartujesz. Gram w GTA i w życiu nie dałabym tego dziecku. Wulgaryzmy i brutalność na każdym kroku. Gwałt jest w którymś filmiku.
            Mam 13-latka i gry nie zobaczy jeszcze przynajmniej że 2 lata.
    • ju_mi Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 13.11.17, 13:14
      A Star Wars Battlefront? Premiera II jest 17.11.2017.
      Wiem, że to nie GTA, ale też kultowa gra...

A jeśli z samochodami to może Gran Turismo?

Mój syn ma 11 lat i nie wyobrażam sobie żeby grał w GTA czy Wiedźmina uncertain
      • czarna.perla Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 14.11.17, 22:46
        Nie chce nawet o niczym innym słyszeć, zaraz albo złość albo łzy w oczach. W sumie nie mam się czemu dziwić skoro 11 letni kuzyn syn pani pedagog GTA ma.
        • 18buzka Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 14.11.17, 23:03
          u nas na zebraniu z psychologiem szkolnym była pogadanka na temat tej gry. Moj syn wie wiec ze jej nie dostanie. Ale moje dziecko karne jest ( narazie) I łatwo poszlo. o jeszcze kupujesz lu zamierzas kupić synowi na gwiazdkę?
          18buzka
          • czarna.perla Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 14.11.17, 23:13
            buzka chyba nie zrozumiałam Twojego pytania.
            • 18buzka Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 15.11.17, 11:56
              sorry. juz pózno bylosmile. Moj syn (22.07) ma tyle lat co twoj. Chciałam Ciebie zapytac co kupilas lub co zamierzasz kupic pod choinkę synowi (oprócz GTA)? Szukam inspiracji....
              18buzka
              • czarna.perla Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 17.11.17, 10:06
                Nie mam pojęcia. tak jak pisałam tylko o tym marzy. U nas jest jeszcze taki problem, że syn ma do wykorzystania bon do empiku na 170 zł, za tydzień kończy się termin a on tylko gta i gta. Mam wrażenie, że moje dziecko ma juz wszytko, niestety era zabawek się skończyła. jedyne so pewne, to to, że dostanie jednoczęściową piżamę, może coś do komputera...
    • heca7 Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 16.11.17, 08:57
      Mój 10 latek chce GTA. Też nie dostanie. Płacz nic tu nie da. Czasem rodzic musi zacisnąć zęby i wytrzymać presję. Nie wiem ile chcesz wydać ale prezent "zamiast" musi być raczej zaskakujący i wystrzałowy.
      • heca7 Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 17.11.17, 22:48
        Dziś kupiłam Sims4 na xboxa. Gra w nie na telefonie więc tu będzie wygodniej. Generalnie jest problem z grami dla wczesnej młodzieży. Albo lego, platformówki, piłka nożna, minecraft. Albo krwawe GTA, assasins creed dla dorosłych. A jak dzieciak nie lubi piłki nożnej to umarł w butach.
        • patatajowa Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 18.11.17, 10:49
          Jak ja się z toba zgadzam 😉 mój dostal w ubiegłym roku fife i nawet nie rozpakowal....po dwóch dniach spytal czy można oddac albo wymienić na inna grę.Z lego i angry birds wyrósł. W minecraft bardzo lubi grać ale na tablecie.Simsy miala corka ale wogole go nie interesują.Chyba upchnę xboxa na allegro 😉
        • puellae_2007 Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 19.11.17, 16:26
          Heca właśnie mam ten problem... Mój syn ma 9 lat, nie lubi piłki ani rajdów... Minecraft już go znudził i co teraz? Jest jedną piękna gra, ale nie ma jej w wersji.pudelkowej sad
    • agnieszkallo Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 16.11.17, 14:40
      Mój prawie 11-latek tez prosił, błagam,płakał, krzyczał o GTA lub CS. Argument, że koledzy mają nie trafia do mnie. Nie są to gry dla dzieci. Na szczęście oprócz tych gier i IPhona X są inne rzeczy. Zamiast GTA będą trzy inne gry.
      • magdalenka79k Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 17.11.17, 12:38
        Ale jakie to są te inne gry? Mój ma 10 lat jego kolega z klasy miał już gta w 2 klasie, mój też by chciał ale wie że nie dostanie mało tego na telefon jak wgrywa jakąś gre to musi pokazać żebyśmy zaakceptowali ostatnio też napalił się na jakąś gre w stylu gta i był płacz jak nie pozwoliliśmy zainstalować, niektóry rodzice w ogóle nie przykładają uwagi do tego w co gra ich w sumie małe dziecko. Ostatni w klasie hitem są pistolety x laser, ja co dopiero dojrzałam że może mu nerfa na gwiazdkę kupię a to już poszło dalej, generalnie jestem naprawdę przeciwniczką takich zabawek i mój jeszcze ciągle bawi się lego czy pociągami ale w klasie nie ma czym się pochwalić.
        • agnieszkallo Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 17.11.17, 19:02
          Stanęło na Lego Worlds, Rocket Ligue i Forza Motocross. Są to gry innego pokroju, ale woli.to niż nic, bo na GTA nie ma nawet co liczyć i dobrze o tym wie. Nerfy ma dwa-jeden dostał ok. 5 roku życia, a drugi rok temu. Szybko poszły w odstawke.
    • 55555gita Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 16.11.17, 15:51
      Niedawno mój synek szedł na 8 urodziny kolegi i na prezent składkowy mieli zakupić jakąś grę. Niestety nie była dostępna, więc jego mama zmieniła na 3 inne. Omal nie usiadłam z wrażenia, jak zobaczyłam, że poprosiła o GTA dla 8-latka. Widać nie wszystkim przeszkadza przemoc, gwałty itp...
      • beakarp Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 17.11.17, 22:04
        może nie była do końca świadoma o co prosi?
    • bim-bol Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 17.11.17, 19:12
      Co prawda nie miało być LEGO ale w tym roku zostało wydane LEGO CITY Undercover na PC i konsole, które w sumie jest jak GTA tylko dla dzieci. Wcześniej ta gra dostępna była tylko na Wii U.
    • kamil57262 Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 10.08.23, 06:49
      Chłopaki gdzy potrzebujecie pomocy jako 5 letni programista moge podesłać kod który trzeba dodać do plików gry moge usunąć krew i nie które słowa piszcie do mnie tutaj jak potrzebujecie do dam link do filma i scriptu.

Pozdrawiam wszystkich.
    • fifa_ula Re: GTA. Jedyne marzenie mojego 12 latka 13.09.23, 15:05
      Myślę, że przed zakupem gry zawsze warto sprawdzić rating PEGI lub ESRB, aby upewnić się, że jest odpowiednia dla wieku dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka