Dodaj do ulubionych

klocki magentyczne - które są dobrej jakości

09.12.20, 16:39
Dziewczyny,
Które klocki magnetyczne są dobrej jakości? I czy nadadzą się na prezent dla 4 i 9-latka?
Radźcie, proszę. Muszę wymyślić świąteczne prezenty od całej rodziny, a 9-latek niedawno miał urodziny i sporo już dostał.
Szukam prezentu dla obu bez elektroniki (mam już książki i puzzle).
Tak więc czy te klocki będą odpowiednie na ten wiek. Drugi mój pomysł to zestaw policyjny Playmobil, tylko nie wiem czy 9-latek będzie się jeszcze bawił tym.
Ewentualnie jakie inne zabawki (nie Lego), szczególnie dla starszego bo młodszy się wieloma rzeczami zadowoli.
Obserwuj wątek
    • ja_mamma Re: klocki magentyczne - które są dobrej jakości 10.12.20, 17:26
      Moje dziecko lat 5 uwielbia Magformersy i Geomagi. Obie firmy są świetne jakościowo.
      Dla 9 latka kupiłam na Mikołaja duży zestaw (1200 eksperymentów) Sekrety Elektroniki, firmy Dromader. Jest zachwycony.

• kulka-online Re: klocki magentyczne - które są dobrej jakości 10.12.20, 17:32
        Dzięki. Właśnie sekrety elektroniki dostał na urodziny, tylko mniejszy zestaw. Miałam kupić większy pod choinkę ale aż tak go to nie wciągnęło wiec chyba nie ma sensu.
        • ja_mamma Re: klocki magentyczne - które są dobrej jakości 10.12.20, 21:15
          Lubi planszówki? Może jakąś fajną grę?
        • ja_mamma Re: klocki magentyczne - które są dobrej jakości 10.12.20, 21:50
          Celuj w coś, co lubi.
          Może piłka do grania w nogę, może fajna tarcza i łuk ze strzałami? Ktoś tu ostatnio na forum polecał dysk do balansowania.
          Możliwości jest mnóstwo - akcesoria rowerowe, jeżeli lubi piesze wycieczki to może kompas albo wypasiony scyzoryk? Może coś edukacyjnego typu podświetlany globus?
          Może auto zdalnie sterowane, takie nadające się do jazdy po trawie i błocie?
          Jeżeli lubi łamigłówki to polecam gorąco grę z mostami Temple Connection firmy Granna seria SmartGames.
          Klocki magnetyczne też będą fajnym pomysłem ale dla 9 latka musisz szukać jakiegoś dużego zestawu.
          • kulka-online Re: klocki magentyczne - które są dobrej jakości 11.12.20, 05:12
            Dziękuje za podpowiedzi. Szachy, akcesoria rowerowe i piłki ma, wiec chyba pójdę w te klocki magnetyczne.
            Myśle o geomag, tylko zastanawiam się które są najfajniejsze - te złożone z patyczków i kulek czy ze ściankami (panels), czy jakieś mechanics. Ile części to już duży zestaw dla 9-latka? Powyżej 100, 150, 200?
        • ja_mamma Re: klocki magentyczne - które są dobrej jakości 10.12.20, 21:51
          O, jeszcze mi coś przyszło do głowy. Prezent na lata - dobrej jakości, duże, drewniane szachy !

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka