pzl8 01.11.05, 12:35 i czy jest godny kupienia?Podobno ma dużo funkcji,mierzy temp. na czole,w uchu,kąpieli i pokarmu.Będę wdzięczna za wszelkie opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
metis1 Re: czy ktoś ma termometr scaneo 01.11.05, 18:56 Ja mam, ale... kupiłam jeszcze jeden, zwykły elektroniczny... Nie wiem, czy nie umiem mierzyc temperatury tym scaneo czy co, w kazdym razie przy mierzeniu w uchu lub na czole (do tego głównie służy) zwykle pokazuje zanizona Wody czy pokarmu nie mierzyłam, nie mialam potrzeby. Jest zgrabny, ładny, pokazuje temperature pokojowa i czas, ale to akurat nie jest najwazniejsze... Musze sie jeszcze dokladniej nim zainteresowac, bo trudno mi uwierzyc w to, zeby rzeczywiscie nie byl funkcjonalny, ale na razie sie nie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: czy ktoś ma termometr scaneo 01.11.05, 21:54 Mamy go 10 miesięcy, ale jedynie jest testowany jako termometr do mierzenia temperatury pokojowej oraz wykorzustejemy go jako zegarek (na szczęście). Co do wskazywania zaniżonej temperatury to trzeba dodać 5 kresek jeżeli mierzy się temperaturę na czole lub w uchu. Jeżeli mierzy się zwykłym termometrem w pupie dziecka to się odejmuje 5 kresek. Jak do tej pory nic się z tym termometrem nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaa Re: czy ktoś ma termometr scaneo 05.11.05, 21:55 właśnie kupiłam...kupowałam na szybkiego bo dziecko mi sie rozchorowało a mieli w hurtowni tylko to...drogi bajer,ale niezły..hmm nie doczytałam jeszcze od mierzeniu temp. pokarmu i wody...poza tym faktycznie wydawało mi sie ze temperatura jakas niska zamiast np.36,6 miałam 36,0 albo 35 z hakiem Rozumiem ze odjąc tzreba po przecinku te 5? Odpowiedz Link Zgłoś