Dodaj do ulubionych

Przesyłki kurierskie

10.01.07, 11:18
Hej!
Chciałam poradzić się w sprawie kuriera. Czy polecacie/odradzacie jakąś
konkretną firmę? I czy znacie orientacyjną cenę przesłanie koperty (lekkiej,
jeśli to robi różnicę) z Sosnowca do Warszawy?
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • wiolk77 Re: Przesyłki kurierskie 10.01.07, 11:29
      wydaje się że SIÓDEMKĄ zapłacisz ok. 20 zł www.siodemka.info , my korzystamy z
      nich w firmie i czesto nadajemy na trasie katowice-warszawa i raczej nie
      nawalają ...
      • sweet.joan Re: Przesyłki kurierskie 10.01.07, 11:44
        Dzięki za szybką odpowiedź.
    • zr123 Kurier Szybki Lopez - zdecydowanie NIE 02.04.07, 22:53
      W tym przypadku chce opisac, dzialania firmy "Szybki Lopez" z siedziba w
      Warszawie. Zaczelo sie tak... kilka miesiecy temu nawiazalem wspolprace
      z ta firma, ktora dostarczala moj towar (lustra) do klientow na terenie calego
      kraju. Wspolpraca przebiegala dobrze do ostatniej wysylki pod koniec marca
      2007. Wszystko zaczelo sie od tego, ze Panowie kurierzy usilnie nalegali na
      wykupienie ubezpieczenia dajac do zrozumienia, ze cos sie moze stac podczas
      wysylki (wczesniej nigdy takich praktyk nie stosowali, a przesylki cale
      docieraly do klientow). Moj partner zgodzil sie wziac odpowiedzialnosc za
      wysylke na siebie bez kosztow ubezpieczenia. Lustro zostalo przekazane we
      wtorek i w srode mialo
      byc u klienta. Niestety nie dotarlo na czas tylko prawie po tygodniu od dnia
      nadania i to uszkodzone. Zwrocilem sie z prosba do firmy o wyjasnienie dlugo
      trwalo ich milczenie. Jak sie odezwali to najpier zwalali wine na zapakowanie
      paczki (co bylo nieprawda), potem na inna firme kurierska, ktora jest
      podwykonawca. Gdy zazadalem zwrotu kosztow przesylki firma nie dala zadnej
      odpowiedzi do dzis. Dlatego pisze ten topic, zeby was ostrzec przed wspolpraca
      z takimi firmami jak "Szybki Lopez".
      • ewa.b26 Polecam DLS ! 03.04.07, 10:09
        Z czystym sumieniem polecam DLS, w mojej firmie korzystamy z jej usług i do tej
        pory nas nie zawiedli, mają przystępne ceny.
        Natomiast DHL, to porażka !

Zapraszam na moje aukcje
        www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1422082
    • twarz2 Re: Przesyłki kurierskie 03.04.07, 11:44
      Nie polecam, a wręcz ostrzegam przed UPS stolica.
      Nie będę sie rozpisywać, ale firma ma klienta w d... jak już zapłaci.
      Pracę wykonuje nierzetelnie - przesyłki nie docierają na czas, zamiast 24h
      przesyłka idzie tydzień (i to dopiero po interwencji dużego klienta, mały klient
      jest olewany), a nawet dłużej.
      • majora1 Re: Przesyłki kurierskie 03.04.07, 11:49
        twarz22, zgadzam się z Tobą w całym temacie. za każdym razem dostaję przesyłki
        z duzym opóźnieniem. według pań z centrali kurier na pewno był i zostawił
        awizo, o dziwo do tej pory żadnego nie znalazłam.
        zadowolona jestem z usług GLS, zawsze dzwonią przed dostarczeniem przesyłki i
        umówiają się na godzinę odbioru, podobnie TNT smile
      • detinka Re: Przesyłki kurierskie 04.04.07, 00:04
        Zgadzam się UPS porażka, kurierska z dopłatą za dostawę dnia nastepnego i tak
        dociera później. Klienta mają w nosie, czasem nie przyjeżdzali wcale a czasem
        nie chcieli przyjąć zamówienia bo za dużo zleceń bo miejsca w samochodzi brak
        itp.
        Polecam jak do tej pory GLS
      • busiu1014 Re: Przesyłki kurierskie 04.04.07, 08:57
        Ja tez mam niemiłe doświadczenia z tą pseudofirma.
        Nie dosc, ze nie wyrabiają terminów to jeszcze są chamscy.
      • irenka_n Re: Przesyłki kurierskie 04.04.07, 09:07
        ja jeszcze dopiszę, że kurierom ze Stolicy zdarza się zostawić przesyłkę u sąsiadów (których nota bene nie znam, ale nie ma to znaczenia) zamiast zostawić awizo lub przyjechać jeszcze raz
    • ewengarda Re: Przesyłki kurierskie 13.04.07, 12:43
      no wlasnie, przesylki kurierskie - ciezki temat. Dzis wlasnie rozpoczelam
      poszukiwania nowej firmy, bo dotychczasowa, "siodemka", po raz kolejny popisala
      sie swoim "profesjonalizmem". Mialismy tez nienajlepsze doswiadczenia z PP i
      Stolica (teraz UPS). Szkoda gadac, ceny rosna, jakosc uslug nadal zenujaca.
      • siberian01 Re: Przesyłki kurierskie 23.05.07, 12:45
        pare slow na tema "siodemki". zadzwonilem do nich i umowilem sie w konkretnym
        przedziale czasowym na odbior przesylki. podalem im swoj nr na komorke w razie
        problemow. czekalem dwie godziny dluzej. przesylki nie ma, odzewu tez nie.
        dzwonie ja zeby zorientowac sie w czym problem. po okolo 15 probach
        zrezygnowalem. nastepnego dnia postanowilem juz nie odpuszczac. wszzedlem na
        ich strone internetowa i po wykonaniu z 20 polaczen i obdzwonieniu kilku
        telefonow udalo sie!!(: niestety pani nie mogla mi pomoc, byla za to tak mila ze
        podala mi nastepny numer. kolejne 10 telefonow w sluchawce cisza. dzwonie do
        centrali cisza. po nstepnych ilus tam probach znowu sie udalo. pani miala sprawe
        zalatwic.. ale sie rozlaczyla.. to samo powtorzylo sie jeszcze kilka razy.. czy
        do tego potrzebny jest jakis komentarz??? moze jak wybiore sie osobiscie to mi
        sie uda???
        • aurinko Re: Przesyłki kurierskie 23.05.07, 12:56
          Odbierałam kilka przesyłek wysłanych przez firmy: UPC, TNT, Siódemka oraz
          MasterLink i ani razu nie miałam choćby najmniejszego powodu do niezadowolenia.
          Za każdym razem przesyłka trafiala do mnie na drugi dzień, mimo, że siedziałam
          w domu i czekałam na kuriera to i tak zawsze najpierw miałam telefon z pytaniem
          o której godzinie będę w domu aby mógł podjechać kurier. Wszystkie paczki bez
          żadnej łaski były wniesione na 2 piętro (nawet ważąca 30kg), kurierzy mili i
          uczynni. Nie wiem, jak Wy to robicie, że jesteście tak źle traktowani przez
          firmy kurierskie i ich pracowników, ja nigdy nie miałam takich problemów.
          • mikita10 Re: Przesyłki kurierskie 23.05.07, 14:55
            Rzadko korzystam z usług kurierskich, ale ostatnio miałam porównanie. UPS -
            bardzo szybka przesyłka, zadzwoniłam, uzgodniłam godzinę (kurier był "aż" dwie
            minuty po czasie). Teraz walczę z DHL, przesyłka juz dłużej idzie, na godzinę
            umówić się nie można, bo nie wiedzą, o której kurier wróci, dodzwonić się do
            lokalnego oddziału graniczy z cudem. Na plus, że zadzwonili i się spytali, czy
            ktoś będzie w domu (a chyba raczej, czy będzie ktoś z kasą, bo paczka za
            pobraniem). Poprzednią dostawę Stolicą też niemiło wspominam, mimo ustalenia
            godziny kurier przyjechał jakieś 5 godzin spóźniony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka