Dodaj do ulubionych

ekspres Dolce Gusto warto?

28.10.08, 19:36
Witajcie, trochę się napaliłam na ten ekspres ale nie wiem czy warto i nie próbowałam pić kawy w nim zaparzonej, macie doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • eliszka25 Re: ekspres Dolce Gusto warto? 28.10.08, 22:42
      mamy ekspres dolce gusto (taki w ksztalcie kuli) juz od ponad roku. ja kawy nie
      pije w ogole, ale maz jest kawoszem i jest bardzo zadowolony. mowi, ze kawa z
      niego jest bardzo dobra. samo urzadzenie sprawuje sie bez zarzutu. jeszcze nigdy
      nic sie z nim nie dzialo, wiec jestesmy zadowoleni. ja tez uzywam, bo parze
      sobie kakao smile
      • izek26 Re: ekspres Dolce Gusto warto? 28.10.08, 23:38
        jak dla mnie szkoda kasy,za 499 zł mozna kupic inny niezły ekspres cisnieniowy
        do którego nie trzeba będzie dokupować specjalnych padów,
        a nie wiadomo czy za rok czy dwa nie będzie problemu z zakupem tych wynalazków.
        Kawę piłam na peomocji i mi nie smakuje
        lepszą parzę w swoim ciśnieniowym a jak sobie kupisz dobrą kawkę i zrobisz sama
        capuccino to niebo w gębiesmile
    • basia799 Re: ekspres Dolce Gusto warto? 29.10.08, 11:41
      mnie się tez wydaje, że jest to dość drogo i jednak te kapsułki to nie jest
      najlepszy pomysł, nie tak łatwo w końcu je kupić, a kawę do normalnego ekspresu
      można kupić w każdym sklepie. mnie by irytowało takie ograniczenie. poza tym,
      może ich nie być w sprzedaży np. za 2 lata i co wtedy?
      i jakoś nie wyobrażam sobie tej kawy z mlekiem, to już niby jest w tej kapsułce,
      jak wyczytałam w opisie... to chyba nie może smakować jak prawdziwe cappuccino?
      chyba, że ja coś nie skumałam, to sorkiwink
      • basia799 Re: ekspres Dolce Gusto warto? 29.10.08, 11:48
        jednak nie skumałamsmile
        kapsułki z mlekiem są osobno i sprzedają je razem z tymi z kawą.
        kapsułki są też strasznie drogie - 20 zł. za 8 kapsułek z kawą i 8 z mlekiem,
        mnie się wydaje, że to jest drogo...
        • malwes Re: ekspres Dolce Gusto warto? 29.10.08, 12:22
          Nie kupiłbym ekspresu, który współpracuje tylko z jednymi wkładami
          jednej firmy.
    • mielin Re: ekspres Dolce Gusto warto? 29.10.08, 17:28
      www.kawa-online.pl/phpBB2/index.php
      Sprawdź powyzej, tam wiedzą wszystko o kawie i ekspresachsmile))
      • eliszka25 Re: ekspres Dolce Gusto warto? 29.10.08, 22:29
        o kurcze, ja nie wiedzialam, ze w polsce tak drogie to jest! u nas pudelko
        kapsli kosztuje troche ponad 10 zl w przeliczeniu na zlotowki i mozna je kupic w
        kazdym sklepie. no i nie mysle, zeby to byl pomysl na jeden sezon, bo co jakis
        czas wprowadzaja nowy rodzaj kawy do tego ekspresu, ale gdyby wychodzilo mnie to
        tak drogo i musialabym biegac po sklepach w poszukiwaniu kapsli, to chyba
        rzeczywiscie bym sobie darowala.
        • travolta1410 Re: ekspres Dolce Gusto warto? 16.11.08, 15:12
          dolce gusto kapsulki

witam gdzie Pani mieszka ze kupuje takie tanie kapsulki do ekspresu? Prosze
          napisac dziekuje slicznie i czekam na odpwoiedz

milego dniasmile)))
          • murya Re: ekspres Dolce Gusto warto? 17.11.08, 23:08
            Witam.Ja wlasnie zamowilam Dolce Gusto.Mieszkam w NL i tu opakowanie kapsul
            kosztuje 4.69 euro.Czytalam mnostwo komentarzy ludzi,ktorzy sa w posiadaniu tego
            expresu i wszystkie sa pozytywne.Zastanawia mnie czemu negatywne sa tylko opinie
            ludzi,ktorzy probowali kawy w sklepie w promocji.Czyzby panie prezentujace kawe
            nie znaly proporcji i do np.expresso czy capuccino laly za duzo wody?Bo innaczej
            nie potrafie sobie tego wytlumaczyc.
            • duszka30 Re: ekspres Dolce Gusto warto? 18.11.08, 09:05
              A w Niemczech 4,49 EUR
              • lunaa2 Re: ekspres Dolce Gusto warto? 26.11.08, 13:30
                jest to naprawde drogo, wystarczy przeliczyc ,zalozyc ze ktos pije 1 kawe
                dziennie w opakowaniu jest na 8 kaw- 20 zł czyli potrzebuje na miesiac takich
                liczmy 4 pudełka ,to juz sie robi 80 zł ,za tyle mozna kupic super kawe i ja
                uzytkowac dluuuuuuuugoooooooo. Wiec cena tego eksperesu po roku osiagnie
                niewiarygnodnie wysoka cene.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka