bombastycznie
28.01.11, 21:55
od niedawna zaczęliśmy z mężem wynajmować nasze dawne mieszkanie tzn jest to mieszkanie męża, ale oboje widniejemy na umowie najmu, dom wynajmujemy rodzinie z dwójką małych dzieci, a z trzecim w drodze, to niestety rodzina hmmm nie chcę używać słowa patologiczna, ale niestety ku temu zmierza. Podpisaliśmy już umowę z tą rodziną, umowę mamy dość szczegółową, która zapewnia nas i tamtą rodzinę, że jeżeli przestaną płacić to mają miesiąc na znalezienie sobie nowego lokum i muszą opuścić nasz dom, oni na umowę przystali. Dodam że płacą na prawdę niewiele jak na taki metraż, ale tak na prawdę nie zależało nam aby zbijać kokosy na tym wynajmie. W każdym razie dochodząc do sedna, rodzina poprosiła nas abyśmy ich zameldowali i bardzo im na tym zależy bo jak twierdzą chcą się starać o jakiś zasiłek(nie pamiętam dokładnie jaki, chyba coś na dzieci), ale mój brat mnie postraszył, że na pewno zależy im na zameldowaniu dlatego, że jeśli ktoś zostanie zameldowany niezależnie czy na stałe czy czasowo, to gdyby przestał płacić, to nie moglibyśmy ich wyrzucić z domu, nawet jeśli mamy w umowie napisane że moglibyśmy. No i teraz już nie wiem czy to prawda czy nie. Nie znam się na prawie i od początku miałam obawy przed wynajęciem domu właśnie tym ludziom, boję się że przestaną płacić i będą jakieś problemy. Czy to prawda z tym zameldowaniem czy nie? Proszę o rady.