mami2001 11.07.06, 09:13 mam pytanie,czy bedac na urlopie wychowawczym i bedac w ciazy moge korzystac z L4???dzieki za odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: L4 na urlopie wychowawczym!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.06, 09:21 na zdrowy rozum bedac w ciazy powinnas zrezygnowac z wychowawczego i isc na l4( jak masz powody do zwolnienia), jesli nie masz to zostan na wychowawczym, bona wychowawczym nie ma l4. Odpowiedz Link Zgłoś
krustynka Re: L4 na urlopie wychowawczym!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.06, 10:22 Z tego co dowiedzialam sie od wlasnej szefowej, mozesz, z kazdego powodu. Za L4 placi pracodawca, 80% przy chorobie lub opiece nad dzieckiem, 100% jesli jest to L4 z powodu ciazy. Po przekroczeniu 33 (lub 34, nie pamietam) dni zwolnienia przechodzi sie na ZUS. Nie wiem tylko jak sie ten czas liczy, na logike jako L4 a nie jako wychowawczy, ale nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma75 Re: L4 na urlopie wychowawczym!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.06, 11:07 Na wychowawczym nie. Dopiero, gdybyś wróciła do pracy, to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
mak_22 Re: L4 na urlopie wychowawczym!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.06, 11:16 poczytaj sobie w poradach prawnych tam puscilam linki z podstawami prawnymi (na samej gorze forum)mozesz isc na l4 ale jak pisaly poprzednie dziewczyny dopiero jak napiszesz podanie o powrot do pracy .I od dnia kiedy powinnas pracowac jesli Twoj lekarz stwierdzi taka potrzebe moze Cie wyslac na zwolnienie!!! Pozdrowionka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama