Dodaj do ulubionych

Jak wspominacie swój pierwszy dzień w szkole?

01.09.08, 07:23
Życzymy dzieciarni na roku początek,
Samych dobrych stopni, czwórek, szóstek, piątek...
Obserwuj wątek
    • sauber1 Re: Jak wspominacie swój pierwszy dzień w szkole? 01.09.08, 11:07
      O swoim pierwszym dniu zapomniałem już, ale dziś byłem z synem na tej
      uroczystości, bardzo zadowolony i ładną ma panią wychowawczynięsmile))
      • rudkaaa Re: Jak wspominacie swój pierwszy dzień w szkole? 01.09.08, 13:47
        ...wszystkie jesteśmy ładnesmile)..i te uczące matematyki,fizyki,chemii-
        teżsmile))))
        • dorti-one Re: Jak wspominacie swój pierwszy dzień w szkole? 01.09.08, 18:58
          popieram Rudakaaa wszystkie jesteśmy ładne...i nie tylko nauczycielki ma się
          rozumiec wink))))
          • rudkaaa Re: Jak wspominacie swój pierwszy dzień w szkole? 01.09.08, 18:59
            Własnie w tej sprawie biję pięścia w stółsmile))
          • dorti-one Re: Jak wspominacie swój pierwszy dzień w szkole? 01.09.08, 19:03
            a pierwszego dnia w szkole nie pamietam.... bardzo dawno to było....niestety sad
            • stanislaw00074 Re: Jak wspominacie swój pierwszy dzień w szkole? 01.09.08, 20:18
              Ładna,miła i mądra nauczycielka to połowa sukcesu ucznia.Ja pierwszego dnia w
              szkole też dokładnie nie pamiętam, ale już od początku nasza pani podzieliła
              uczniów na tych, którym mówiła pieszczotliwie po imieniu i tych, którzy dla niej
              mieli tyko nazwisko.Dziś rozumiem według jakiego klucza poszły te podziały:
              dzieci koleżanek nauczycielek i dzieci osób wpływowych, które "coś
              mogły"należały do grupy pierwszej.Dzieci pozostałe traktowane były jak zło
              konieczne i niestety, rzadziej chwalone i gorzej oceniane i można na nie było
              krzyczeć.Tak było do połowy drugiej klasy. Później zobaczyliśmy, że pani urósł
              wielki brzuch i dowiedzieliśmy się bocian przyniósł jej dzidziusia( nie
              uwierzyliśmy w bociana).Na zastępstwo przyszła wesoła, młodziutka nauczycielka,
              która wszystkim mówiła po imieniu i dostrzegła tych którzy do nauki już się
              zdążyli skutecznie zniechęcić.Dobre stopnie i pochwały zdziałały cuda.Nasza
              "stara" pani po powrocie z urlopu macierzyńskiego nie mogła rozpoznać klasy.
              Spisani na straty ośmielili się, mieli w dzienniku lepsze stopnie, pięknie
              czytali i byli aktywniejsi od klasowej elity.
              Tak już zostało do końca podstawówki.Nie ukrywam, że ta młoda,mądra i śliczna
              nauczycielka "dała mi skrzydła".
              Dzieci są naszym największym dobrem i powinniśmy mieć pewność,że oddajemy je pod
              opiekę mądrym nauczycielom.
              • sauber1 Re: Jak wspominacie swój pierwszy dzień w szkole? 01.09.08, 21:01
                Tak szczerze to nauczycieli w swoim wesołym życiu miałem bardzo wielu, lecz
                tylko nielicznych powiedzonka do dziś pamiętam, a to bardzo dobra szkoła, szkoda
                że nie było mi dane nim być, pewnie wiele dobrego też bym innych nauczył - prawda?smile
        • sauber1 Re: Jak wspominacie swój pierwszy dzień w szkole? 01.09.08, 21:18
          rudkaaa napisała:

> ...wszystkie jesteśmy ładnesmile)..i te uczące matematyki,fizyki,chemii-
          > teżsmile))))

A to akurat nie śmiałbym nie wierzyć, ale ma swoje zdanie, wychowałem się w tym
          środowisku, miłe wspomnienia smile))
          • rudkaaa Re: Jak wspominacie swój pierwszy dzień w szkole? 01.09.08, 22:49
            Skoro miłe wspomnienia,to nie jest żlesmile) u mnie,to róznie bywa z
            tymi wspomnieniamismilenajbardziej dołowała mnie
            niesprawiedliwość...dlatego sama staram się zawsze rozpatrywać
            wszelkie za i przeciwsmile)))
            • stanislaw00074 Re: Jak wspominacie swój pierwszy dzień w szkole? 02.09.08, 06:31
              W przedszkolu, do którego chodzi moje dziecko wczoraj była dosłownie ściana
              płaczu.Płakały dzieci,mamy wycierały ukradkiem oczy, a i niektórzy tatusiowie
              mieli rozdarte serce.Mój synek trzymał się dzielnie i pocieszał wystraszonego
              kolegę.Panie nauczycielki mają naprawdę niełatwe zadanie.
              • sauber1 Re: Jak wspominacie swój pierwszy dzień w szkole? 02.09.08, 08:21
                To zapewne był płacz radości, że już w mundurkach, (głupim wymyśle byłego,
                upartego ministra) nie trzeba???
                • dorti-one Re: Jak wspominacie swój pierwszy dzień w szkole? 02.09.08, 09:03
                  ja też pamiętam jakies dziwne podziały w klasach ci mogący coś i ci nic nie
                  mogący.... ale to dopiero w starszych klasach.
                  Co tu mówić o maluchach, które idą do przedszkola, ja mam 12 letnią pannę i
                  jadąc na wycieczke na dwa dni....tuli się i wycałować musi...bo nie mnie z nią
                  nie będzie aż dwa dni.... smile)) ale miłe to jest przyznam big_grin
                  • sauber1 Re: Jak wspominacie swój pierwszy dzień w szkole? 08.09.08, 23:07
                    Czasem tak bywa że po latach znowu wracamy pośrednio do szkoły i znów się
                    uczymy, by innym było łatwiej, a może to tylko chore ambicje, a może i korzyść???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka