Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić tani węgiel na Śląsku

05.01.09, 09:58
Obserwuj wątek
    • sauber1 Re: Gdzie kupić tani węgiel na Śląsku 05.01.09, 10:39
      A Tobie co jest, z tego mrozu pomieszało Ci się, o nawozy sztuczne pytasz, teraz
      zimą?smile Pewnie w kopalni od holdingu, ale mówią, że na Ukrainie tańszy ten nasz
      z czasów komuny jeszcze chyba?smile
    • waso781 Re: Gdzie kupić tani węgiel na Śląsku 22.04.10, 11:06
      Troszkę późno odpowiadam o tanim węglu ale może polecą sprawdzonego sprzedawcę
      węgla (nie tylko brunatnego). Tani węgiel można
      kupić w firmie BRUKPOL. Proszę się nie sugerować nazwą, posiadają również
      tłuczeń oraz transport wywrotkami
      • sauber1 Re: Gdzie kupić tani węgiel na Śląsku 22.04.10, 19:59
        waso781 napisał:

> . BRUKPOL

Dzięki. Zawsze lepiej niż później wink

A jaką macie hurtową wyjściowa cenę tego importowanego z kopalni czeskich węgla
        brunatnego i w jak dużych opakowaniach jednostkowych 20 czy 25 kg ?
    • eza-tychy Re: Gdzie kupić tani węgiel na Śląsku 20.11.10, 11:46
      Tani węgiel luzem i workowany można kupić w Mysłowicach, firma bartex na ul. Fabrycznej.
    • mieszkaniec_sosnowca Re: Gdzie kupić tani węgiel na Śląsku 20.10.13, 19:38
      Troche po czasie, ale moze ktos inny to wygoogla. Generalnie bralem z wegiel z kilku składów węgla w Sosnowcu, jednak zawsze coś było nie tak uncertain Albo mieszany z różnych kopalń o różnej kaloryczności i raz się paliło fajnie, raz słabo. Kolega z pracy polecił mi skład węgla w Jaworznie na ul. Martyniaków Rafmex. Kupuje tam węgiel czwarty raz i jak na razie produkt I klasa. Nie mieszają jak Ci z Sosnowca i mają niezłe ceny. Obsługa taka "do klienta", nie lubię jak jakiś burak traktuje mnie jakbym tracił jego czas pytając o węgiel. W sumie to dużo mi doradzili, bo dom mam od 5 lat i nieodpowiednim węglem paliłem big_grin. Tak jest jak się słucha ojca czasami wink.

Za węgiel płacisz po obejrzeniu, na wszystko masz kwity - wiesz czym palisz. Ba, możesz zrezygnować i kierowca wraca z towarem na plac! Oferta z przeróżnych kopalń, na terenie Jaworzna mają transport gratis, co zazdroszczę kumplowi uncertain. Mimo wszystko opłaca się brać stamtąd węgiel bardziej niż od kombinatorów z Sosnowca.

Tutaj możesz sobie sprawdzić dojazd i zobaczyć jaki mają węgiel dla domu. Najlepiej zadzwonić, chociaż na maile też odpisują - wegieldlaciebie.pl/
      • jumanji_7 Re: Gdzie kupić tani węgiel na Śląsku 28.01.14, 01:59
        mieszkaniec_sosnowca napisał(a):

> Troche po czasie, ale moze ktos inny to wygoogla.

A może w czas, bo zima już drugi tydzień trzyma ? wink
    • srajek1234 Re: Gdzie kupić tani węgiel na Śląsku 27.02.14, 14:39
      Na pewno nie juz teraz od kompani weglowej bo sami przyznali ze maja lipny wegiel ....oto artykul na ten temat gornictwo.wnp.pl/niska-jakosc-wegla-uderza-w-kompanie-weglowa,219142_1_0_0.html
      • jumanji_7 Re: Gdzie kupić tani węgiel na Śląsku 01.03.14, 01:36
        https://img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201402/1393625875_cr5qpe_600.jpg

https://img6.demotywatoryfb.pl//uploads/201403/1393629164_ll478q_600.jpg
    • jumanji_7 węgiel to już przeżytek ! 21.04.14, 01:37
      Tylko ekologia
    • andzrej1 Re: Gdzie kupić tani węgiel na Śląsku 10.05.14, 15:20
      Co roku miałem ten sam problem z węglem, ostatnio zamówiłem z ulotki węgiel jakiegoś mało znanego składu, ryzykowałem, mają stronę internetową wegiel-sprzedaz.pl/, siedzibę w Sosnowcu i okazało się, że jestem mile zaskoczony, wegiel suchy, duzy, przede wszystkim dostałem tone! tyle co zamawiałem i cena nie zaporowa, czasem wolę więcej zapłacić niż dostać pół tony zamiast tony.
    • jumanji_7 Re: Gdzie kupić tani węgiel na Śląsku 15.11.14, 23:11
      Bardzo chętnie z 10 Ton bym zamówił, ale komórkę mam na X! piętrze smile
    • rojek.wit Re: Gdzie kupić tani węgiel na Śląsku 24.11.16, 12:38
      Słuchajcie, nie ma żadnego sensu ryzykować i kupować jak najtańszy węgiel z niepewnego źródła. Już się sam o tym nie raz (i nie dwa) przekonałem. Całkiem rozsądne ceny przy na prawde dobrej jakości węgla mają w hurtowni opału Bartosz czyli slaskiecentrumweglowe.pl.
    • olziik Re: Gdzie kupić tani węgiel na Śląsku 31.03.20, 11:54
      Bardzo dobry jest ten skład Sobianek, zamawialismy u nich opał w tym roku, nawet nie dawno domawiałam kilka worków . Teraz też mimo epidemii mozna na spokojnie zamówić sobianek.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka