babeth 05.12.09, 18:34 Czy któraś z Was ma wypróbowane sposoby na piękną skórę w ciąży? Jakich kosmetyków używacie do pielęgnacji ciała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miska_malcova Re: Piękna skóra w ciąży 05.12.09, 19:02 babeth, używam tych samych Powiem Ci, ze używam nawet mniej niż dotychczas, a cera jest boska. Mam niestety przebarwienia na twarzy, używam kremu na dzień i noc Perfecta mama - mam wrażenie, że stały się nieco jaśniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
babeth Re: Piękna skóra w ciąży 05.12.09, 20:04 Ale miłe spotkanie, jakich używałaś zatem do pielęgnacji ciała? Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Piękna skóra w ciąży 05.12.09, 20:12 Nivea - balsam nawilżający do ciała i AA do twarzy - peeling, mleczko, tonik, krem pod oczy. Do włosów Pantene ProV. Mam tylko kłopot ze stopami - nadmierne rogowacenie naskórka, próbuje wszystkiego, ale chyba tylko dermatolog mnie ratuje. Poczekam i pójdę do niego po urodzeniu, bo trochę jednak zaleczyłam stopy, ale szału nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Piękna skóra w ciąży 05.12.09, 20:27 miska_malcova napisała: > Mam tylko kłopot ze stopami - nadmierne rogowacenie naskórka, próbuje > wszystkiego, ale chyba tylko dermatolog mnie ratuje. Poczekam i pójdę do niego > po urodzeniu, bo trochę jednak zaleczyłam stopy, ale szału nie ma a probowalas masc przeciw pekaniu skory na stopach, dloniach i twarzy od oo.bonifratrow? Dla mnie to rewelacja! Tłusta strasznie, ale efekt powala Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Piękna skóra w ciąży 05.12.09, 21:39 Nie, mam teraz maść parafinową i zdaje się, że wreszcie coś zaczęło działać Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Piękna skóra w ciąży 05.12.09, 19:07 tych samych, co przed ciążą: balsam do ciała xerialina SVR, tylko brzuch, piersi i uda smaruje (co drugi dzien raczej) zwyklym olejkiem p-rozstępom z rossmanna no i peelingi - ostatnio czekoladowo-kokosowy z Perfecty Spa, wczesniej jakis cytrusowy z oriflame. Skora - odpukac - w świetnej formie Odpowiedz Link Zgłoś
babeth Re: Piękna skóra w ciąży 06.12.09, 07:06 "Zwyklym olejkiem p-rozstępom z rossmanna" czy chodzi o jakąś markę własną rossmana? Proszę podaj konkretnę nazwę. Właśnie rozstępy to czego chciałabym uniknąc albo zminimalizować. W poprzedniej ciąży- nie udało się- miałam rozstępy- ale przyznaję skórę pielęgnowałam nie tak ambitnie i solidnie jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Piękna skóra w ciąży 06.12.09, 13:48 ten olejek to babydream z tej serii jest tez niezly krem na opuchniete nogi i jeszcze kilka innych kosmetykow świetne są tez pieluszki babydream, chusteczki nawilzane, plyn do mycia... tanie, a naprawde dobre Odpowiedz Link Zgłoś
kamis1910 Re: Piękna skóra w ciąży 06.12.09, 15:04 Ja też używam balsamu do ciała na rozstepy rosmann babydream,fajna konsystencja,ładny zapach i jak na razie nie mam rozstepów Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Piękna skóra w ciąży 06.12.09, 15:15 mnie akurat konsystencja olejku niezbyt pociąga, dlatego stosuję co drugi dzien raczej ale... w pierwszej ciązy tez uzywalam tego olejku, na zmiane z jakiąś ziajką i aptecznymi kremami, ale tanszymi (np. Gerber), nie mustellą. Rozstępow zero. Do tej pory (zaczynam 8. miesiąc) - odpukac - cialo tez bez szpecących kresek a - i dezodorant zmienilam na taki bez aluminium (avene) ale kremy do twarzy z parabenami nadal Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: Piękna skóra w ciąży 06.12.09, 15:04 Ja w ciąży używałam tych samych co przed ciążą, a odkąd pojawił sie brzuszek, po każdym prysznicu smarowałam go oliwką w żelu Johnson Baby. Zero rozstępów, piękna gładka skóra, żadnych przebarwiń, wyprysków. Na pewnoo nie eksperymentowąłam. Używałam tego, co było już na mnie sprawdzone Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Piękna skóra w ciąży 06.12.09, 15:40 ja w ciazy stosowalam takich samych kosmetykow, co przed ciaza - nie sie nie zmienilo nie uzywalam zadnych kremow na rozstepy - bylam w ciazy prawie 2 lata , bo druga ciaza pojawila sie 4 miesiace po urodzeniu pierwszego dziecka i na moim brzuchu (mimo olewania kremow na rozstepy) nie ma zadnych rozstepow no, ale to chyba sprawa genow - u mnie zadna kobieta w rodzinie ich nie miala Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Piękna skóra w ciąży 06.12.09, 15:41 batutka napisała: > ja w ciazy stosowalam takich samych kosmetykow, co przed ciaza - oczywiscie: "takie same kosmetyki" sory za bledy Odpowiedz Link Zgłoś