Dodaj do ulubionych

Czy płukanie dziąse szałwia jest bezpieczne?

26.01.10, 20:35
Hej Dziewczynysmilepytanko jak wyżej? Zrobił mi się ropień nad zębem i stomatolog
zalecił płukanie ust szałwią.Sistra natomiast postraszyła mnie ze nie wolno
tego stosować w ciąży bo można poronić.W aptece też mówią że nie bardzo.Czy
któraś z was ma jakieś doświadczenie w tej kwestii i może poradzić? Jestem w 6
msc.
Obserwuj wątek
    • boo-boo Re: Czy płukanie dziąse szałwia jest bezpieczne? 26.01.10, 20:39
      A ty masz zamiar pić tą szałwię- bo picie jest niebezpieczne, a nie płukanie
      jamy ustnej....
      • agusia1458 Re: Czy płukanie dziąse szałwia jest bezpieczne? 26.01.10, 21:39
        No właśnie farmaceutka w aptece też powiedziała mężowi że się nie powinno nawet
        płukać i ona by nie ryzykowała na moim miejscu.
        • boo-boo Re: Czy płukanie dziąse szałwia jest bezpieczne? 26.01.10, 21:43
          A sądzisz,że mogła powiedzieć inaczej- załóżmy,że po wypłukaniu jamy ustnej
          poronisz (czego nie życzę oczywiście) z innego powodu, albo nie daj boże coś się
          stanie i co wtedy- aptekę można pozwać jak nic i farmaceutkę też.
          Swoją drogą czemu pytasz laików na forum, a nie gina dodatkowo.
          Stomatologa poinformowałaś o fakcie ciąży?
          • bweiher Re: Czy płukanie dziąse szałwia jest bezpieczne? 27.01.10, 09:55
            Płukałam jak byłam na początku ciąży bliźniaczej.Nie poroniłam,nic
            mi nie było,ząb wyleczyłam na dodatek w znieczuleniu.Też nic mi nie
            było.ty masz wypluć tą szałwię a nie połknąć.
            Natomiast jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to zadzwoń do gina i
            się zapytaj.
            Masz ciążę zagrożoną?Jakiekolwiek powikłania?
            Jeśli nie to nie widzę powodu dla którego nie mogłabyś wypłukac parę
            razy buzi szałwią.Ale lekarzem nie jestem.
            • bweiher Re: Czy płukanie dziąse szałwia jest bezpieczne? 27.01.10, 09:56
              A,i jeszcze.Skoro jesteś już w 6 miesiacu to nie poronisz już.Możesz
              ew urodzić przedwcześnie.
              • madzisiorek Re: Czy płukanie dziąse szałwia jest bezpieczne? 27.01.10, 10:03
                Zgadzam się z "przedmówczynią", płukałam gardło szałwią, leczyłam zęby ze
                znieczuleniem a nawet jednego wyrwałam i nic mi nie jest, a jestem w 29 tyg
                ciąży bliźniaczej, gorszy jest stan zapalny jamy ustnej/dziąsęł niż szałwia.
                Zadzwoń do swojego dentysty on napewno udzieli Ci rady.
          • anik_29 Re: Czy płukanie dziąse szałwia jest bezpieczne? 28.01.10, 14:39
            a) nie popadajmy w obłęd i przytaczanie kretyńskich przykładów
            b)" czemu pytasz laików.." - z takim tokiem myslenia to forum
            mogłoby nie istnieć
            c) patrz a)
            • boo-boo Re: Czy płukanie dziąse szałwia jest bezpieczne? 28.01.10, 21:22
              Kretyńskie to jest pytanie się o bezpieczeństwo używania czegoś co przepisał
              lekarz- skoro ma takie wątpliwości (że może od tego poronić) to powinna udać się
              do gina.
              Tak jesteśmy laikami tu na forum i pytać to nas się można o własne przeżycia,
              uczucia i doświadczenia w stylu "jak sobie radzicie z bezsennością".....
    • archeopteryx Re: Czy płukanie dziąse szałwia jest bezpieczne? 28.01.10, 16:12
      Płukałam gardło szałwią gdy miałam w ciąży okropną anginę. Żadnych
      komplikacji nie było.
    • 18_lipcowa1 Re: Czy płukanie dziąse szałwia jest bezpieczne? 28.01.10, 16:23
      .Sistra natomiast postraszyła mnie ze nie wolno
      > tego stosować w ciąży bo można poronić.

niech siostra sie puknie w glowe
    • mniemanologia Re: Czy płukanie dziąse szałwia jest bezpieczne? 28.01.10, 16:52
      agusia1458 napisała:

> Sistra natomiast postraszyła mnie ze nie wolno
      > tego stosować w ciąży bo można poronić.

Chyba pomyliła z szałwią wieszczą.
      Po zwykłej nic się nie powinno dziać. Zwłaszcza że tylko płuczesz,
      nie pijesz.
      • iwonagos Re: Czy płukanie dziąse szałwia jest bezpieczne? 28.01.10, 22:20
        No czekaj, czekaj.... Masz zamiar płukać dziąsła? tak? hmmmm.... i miałabyś od tego płukania niby poronić?????
        buahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. POST DNIA;p udało Ci sięwink
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka