Dodaj do ulubionych

nudnosci / wymioty a iimbir

06.12.12, 13:03
No wiec szukalam czym by u sobie pomoc na nudnosci i wiele osob polecalo a) migdaly b)herbatki czy witaminki z Ibiru... Migdaly yprobowalam ale nie dzialaly ani nie szkodzily. Imbir zakupilam juz tydzien temu wiec dzis oto strzelilam sobie herbatke z Imbiru.
Efekt?
Natychmiastowy.
Nie minelo wiecej niz piec sekund jak wszystko mi sie cofnelo i zataczajac sie ruszylam do lazienki. Pierwszy raz od wielu lat w tym odkad mam nudnosci (2.5 tygodnia) wymiotowalam. I to nie raz a przez dobre pare minut. I do tego dostalam takich torsji i gazow ze umieralam ze strachu, ze poronie.

Wiec czy jest sposob na nudnosci?
Nie mam pojecia, wiem ze przez ostatni weekend, kiedy nagotowalam prawie 7 litrow pomidorowki nudnosci i przestraszliwych gazow nie mialam. Chyba znow zrobie pomidorowke a Wam radze powoli samamu poeksperymentowac. Byle miec blisko do lazienki. Albo cierpiwe czekac na uplyw tych pierwszych trzech miesiecy.
A niby ciaza to cos pieknego i mozna zyc normalnie...
Szczesciary te, ktore tak pieknie i normalnie maja.
Obserwuj wątek
    • iwona_woz Re: nudnosci / wymioty a iimbir 06.12.12, 13:57
      Ja mialam straszne mdlosci i wymioty. Lekarz przepisal mi torecan w czopkach. Teraz jest juz lepiej i nie biore, ale super sie nie czuje. Od poczatku jestem na zwolnieniu, bylam tez w Szpitalu odwodnienie.
    • jess_day Re: nudnosci / wymioty a iimbir 06.12.12, 14:23
      u mnie podobnie, po łyku herbaty z imbirem było czyszczenie smile na siebie sposobu nie znalazłam, przeszło na początku II trymestru.
      • natka87-8 Re: nudnosci / wymioty a iimbir 06.12.12, 16:33
        mi po imbirze bylo jeszcze gorzej. nic innego tez nie dzialalo. przestalam wymiotowac w 18 tygodniu..a teraz dla odmiany meczy mnie mega zgaga
    • gazeta_mi_placi Re: nudnosci / wymioty a iimbir 06.12.12, 16:52
      Kiedyś miałam mdłości z innego powodu (nie ciążowe) i dokładnie to samo nie spotkało co Ciebie po herbatce imbirowej.
      Wszystko zwymiotowałam. Po zwykłej herbacie już było lepiej.
      W każdym razie herbatkę imbirową ze swojej strony nie polecam, bardziej prowokuje wymioty niż zapobiega, nigdy więcej.
    • mary_an Re: nudnosci / wymioty a iimbir 06.12.12, 17:29
      Mi imbir nie pomaga ani nie szkodzi, nie ma zadnej roznicy.
      Pomaga mi wszystko zimne: woda z kostkami lodu, lody, swieze zimne powietrze na dworze. Nie wiem jak bym zniosla te mdlosci w lecie, bo najbardziej mi pomaga zimno.
      • fasolina Re: nudnosci / wymioty a iimbir 07.12.12, 08:38
        No wlasnie,dla mnie tez latwiej byloby w chlodne dni. Niestety mega mdlosci mialam w lecie,lezalam pod wentylatorem i jeczalam. Sposobu dla mnie nie bylo. Zaden imbir,regularne posilki,jedzenie w lozku przed wstaniem,nic mi nie pomagalo. Wycierpialam sie okrutnie ale samo przeszlo po 3mc. A migdaly to na zgage dobre ale to troche pozniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka