Dodaj do ulubionych

Czy to ciąża? Proszę o pomoc!

07.02.21, 23:15
Witam. Zbliżenie miałam 13 grudnia i wcześniej. 19 grudnia i 18 stycznia miałam skąpe miesiączki/plamienia. 13 i 29 stycznia poszłam na bete i wyszła <1.10mlU/ml. I się uspokoiłam. W szufladzie znalazłam jeszcze jeden test ciążowy Duo od bobo-test i nie zrobiłam płytowego zauważyłam. Więc zrobiłam i po czasie wyszły 2 kreski...... Przerażona i zdziwiona następnego dnia zrobiłam ponownie ten sam test, tej samej firmy i wyszła jedna kreska. Po tym zrobiłam też pre test i wyszła również jedna kreska. Nie wiem już co myśleć, co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • amaraantowa Re: Czy to ciąża? Proszę o pomoc! 08.02.21, 10:21
      Może test z dwoma kreskami był bezpośrednio przed poronieniem? Miałas potem jakieś krwawienie? Najlepiej jest powtórzyć badanie krwi na beta- hcg.
      • ala909034 Re: Czy to ciąża? Proszę o pomoc! 13.02.21, 01:11
        15 lutego niby mam dostać kolejna miesiączkę. Byłam 11 lutego na beta hcg i ponownie wyszło <1.10mlU/ml
        • amaraantowa Re: Czy to ciąża? Proszę o pomoc! 15.02.21, 10:05
          Jeśli badanie krwi beta hcg wyszło ujemne to raczej żadna szansa na ciążę, po takim czasie to już powinno iść w tysiące.
          Więc są dwie opcje: albo była to tzw ciąża 'biochemiczna' i tylko na tym teście ciążowym wyszła jednorazowo i potem doszło do poronienia albo test był źle wykonany- w instrukcji jest napisane po jakim czasie należy go odczytać, jeśli zrobi się to po czasie to jest szansa na nieprawidłowy wynik.
    • kambrzoza Re: Czy to ciąża? Proszę o pomoc! 30.04.21, 13:48
      Możliwe, że to ciaża.... trudno ocnić. Ale jak zrobiłaś dwa testy ciążowe to pewnie to objawy ciąży. Specjalnie sprawdzałam i czytałam o tym tutaj: mlodamamo.pl/objawy-ciazy-pierwsze-objawy-ciazy/ - ja myślę, że jesteś w ciąży!
    • vantiel4 Re: Czy to ciąża? Proszę o pomoc! 01.05.21, 19:39
      test mogl byc przeterminowany, najlepiej poczekaj z 2 tyg i zrob znowu test smile lub sprawdzaj afrodyta smart;p
    • vantiel4 Re: Czy to ciąża? Proszę o pomoc! 24.05.21, 17:56
      mozliwe ze test byl "zelzany". stosujesz jakas anty? ja ci moge polecic diafragme caye wkladke dopochwowa jesli nie lubicie prezerwatyw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka