Dodaj do ulubionych

ile miałyście lat decydując się na I dziecko?

20.01.06, 00:10
Obserwuj wątek
    • didis Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 00:12
      Ile miałyście lat decydując się na pierwsze dziecko? Coraz głośniej mowi sie
      tym, ze kobiety decyduja sie na dziecko coraz pozniej.Jak myslicie czemu tak
      jest?Jakie byy wasze powody?
      • iwonagos Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 00:15

Gdy zaszłam w ciążę, miałam 32 lata, urodzę mając 33. Dlaczego? Wile różnych
        powodów. Przede wszystkim chyba to,że nie spotkałam wcześniej odowiedniego
        faceta.
        • didis Ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 00:18
          A praca?Nie obawialas sie, ze mozesz miec jakies przeszkody w firmie?
          • iwonagos Re: Ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 00:52

praca też, ale nie bałam się przeszkód tylko byłam typowym pracoholikiem i nie
            wyobrażałam sobie tego, że mogłabym mieć jakąś przerwę w pracy. Człowiek na
            różnych etapach swojego życia ma różne potrzeby. Kiedyś uwielbiałam być
            przedstawicielką handlową, zarabiałam ekstra kasę, śmiałam się w duchu z
            kobiet, które siedziały w domu z dziećmi. Teraz wolę kleić pierogi, mieć mniej
            kasy, żyć spokojnie
            • martitka.martitka Re: Ile miałyście lat decydując się na I dziecko 26.01.06, 09:16
              A nie balas sie, tego, ze w takim wieku jest wieksze prawdopodobienstwo
              urodzenia dziecka chorego, np. z "mongolizmem" albo z inna wada wrodzona??
        • kiniasek Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 14:40
          ja miałam 30 lat, z mężem jestem od 4 lat...dlaczego wtedy?? bo teraz nas było
          stać aby naszej dzidzi niczego nie brakowało...
        • iza_daw Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 23:54
          28
        • iza_daw Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 27.01.06, 00:36
          28
          • agnieszka2401 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 27.01.06, 08:52
            Witam pierwsze dziecko urodziłam w wieku 22 lat. Obecnie mam 32 i w maju
            przyjdzie na świat moje drugie dziecko
      • stina212 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 13:52
        Mam 27, urodzę jak będę miała 28, nie była to świadoma decyzja..smile pewnie nie
        zdecydowałabym się nigdy świadomie.A dlaczego? Dzieciństwo, mama - polka -
        poświęcająca życie dla dzieci, rozwód rodziców, przemoc.. i różne takie. Ale
        się cieszę, boję się powielania schematu rodziców.. ale zobaczymy jak to
        będzie. Pozdrawiam
      • annacharles Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 21.01.06, 14:13
        Wszystkie szczęścia przyszły szybko,pierwsze gdy miałam 23,potem 24,5 i 29.Nie
        żałuję,że tak szybko,teraz jest fajnie bo dzieci są już duże,a ja mogę
        realizować to czego wcześniej musiałam zaniechać i mam na to jeszcze siły i
        chcę.Dobrze jest być młodą mamą ale też można nią być mając lat -eści kilka.Moje
        siostry (36,26)jeszcze czekają i nie spieszy im się.pozdrawiam,życzę dobrego wyboru.
      • malwinas Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 23.01.06, 15:12
        Ja miałam 30. A moja bratowa 36. Nasze ciąże przebiegły bezproblemowo.

Pozdrawiam
        lilka
        • kamakama2 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 07.02.06, 17:16
          mam 20 lat, urodze mając 21;nie wyobrażam sobie za bardzo ze moja mama ma 56-57
          lat; bez urazy ale moja babcia jest nie wiele starsza(buhhaa), jeżeli ktos
          świadomie decyduje się na dziecko tak późno to jest poprostu nieświadomy(w wielu
          spraw). chodzi mi zarówno o choroby genetyczne(gdzie występuja głównie po 30 a
          każdy rok wiecej po 30 zwiększa ryzyko) jak i o kontakt z dziecmi nastoletnimi,
          dorastajacymi. moja babcia ma 63 lata jest umierajaca. dziadek 3 lata temu
          zmarł. nie wyobrazam sobie że w wieku dwudziestu paru lat zostaje pozbawiona
          rodziców. wiadomo że jest to indywidualna decyzja. ale ja rozumiem cos takiego
          tylko wtedy gdy małżeństwo wcześniej nie mogło mieć dzieci.
      • gawliki Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 15.02.06, 10:01
        24...a facet juz dawno meczyllllll
        urodzilam zaraz po25urodzinach
      • malenstwo2006 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 17.02.06, 18:57
        Ja mam 20 a obecnie jestem w 10 tc.Dodam ze to ciąza planowana.Staralismy sie od
        sierpnia i w grudniu sie udalo.
      • the_dune Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 17.02.06, 22:29
        27 jak urodziłam córeczkę (i nie była to świadoma decyzja wink), teraz 34 i
        czekam na drugie - tym razem świadomie smileCiepło pozdrawiam Wszystkich...
    • figrut Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 00:19
      Urodzilam jak mialam 19. To nie byla decyzja, tylko szczesliwa w skutkach wpadka.
      • halszkabronstein Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 00:34
        Ja niedługo kończe 21 i w tym roku urodze . Ja też nie planowałam maluszka ,
        ale powiem Wam , ze gdy poznałam mojego obecnego partnera to bardzo czesto
        myślałam , ze chciałabym miec z nim dziecko , ze byłby codownym ojcem tak jak
        jest cudownym i opiekuńczym partnerem dla mnie . Stwierdziłam , ze w spokoju
        dokończe studia, po porodzie licze , ze uda mi sie rozpoczac własna
        działalność . Pozniej jest faktycznie problem z pracą - zwłaszcza jak sie jest
        na swoim i nie mozna isc po prostu na macierzyński uncertain Pozdrawiam !
        • figrut Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 00:44
          zwłaszcza jak sie jest
          > na swoim i nie mozna isc po prostu na macierzyński uncertain
          Na maciezynski isc mozesz, tylko na wychowawczy niestety nie.
          • halszkabronstein Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 11:38
            Nie o tym mówie - troche ciężko zostawić interes bedąc np szefem na jakiś
            czas . Oczywiście zależy od działalności , ale jeśli wymaga ona częstych i
            nagłych decyzji to akurat lipa.
    • dorianne.gray Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 01:04
      Mam 28, a o dziecku zaczęłam myśleć rok temu - nie ze względu na pracę ani
      sytuację materialną. Po prostu sama sobie dziecka palcem nie zrobię, czekałam
      więc na odpowiedniego mężczyznę z odpowiednim materiałem genetycznym wink
      • agatunia1977 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 05:59
        28, urodzę jak będę miała niecałe 29. Powód? Chcieliśmy nacieszyć się sobą i czekaliśmy na mieszkanie.
    • lila_m 24 20.01.06, 06:54
      a będę miała 25 gdy urodzę. Skończyłam w czerwcu studia, robię doktorat, jak
      dla mnie doskonały czas. Nie chcę na dziecko patrzeć "przez okulary" i mieć
      dość siły i energii aby z Maluchem biegać i bawić się.

pozdrawiam, Lila
    • alua_mm Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 07:13
      27, ale żałuję że nie zdecydowaliśmy się troszkę wcześniej. Teraz może bym już
      miała dwójkę smile
      • panda2000 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 07:23
        Urodziłam pierwsze dziecko jak miałam 22 lata, byłam już dwa lata po ślubie.
        Wtedy wydawało mi sie że to może i troszkę wcześnie. Dziś jestem bardzo
        zadowolona z tej decyzji. W tym roku urodzę drugie dziecko mając 27 lat.Praca
        mi nie przeszkadza, kiedy mogę to pracuję. Pozdrawiam wszystkie mamy smile
    • malinka255 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 07:33
      Urodziłam jak miałam 24,5
      malinka
      • kami_sia Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 08:54
        ja urodziłam mając 22 lata,a na drugie to nie wiem kiedy się zdecyduje,teraz
        mam 28..Pozdrawiam!
      • dominika_23 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 26.01.06, 11:41
        Witam! niedlugo skoncze 23 lata, jestem niespelna 2 lata po slubie i od mniej
        wiecej tego czasu mysle o powiekszeniu naszej rodzinki wink ale pojawia sie
        problem, a mianowicie... moj malzonek nie jest jeszcze na to gotowy, tak
        twierdzi! sad uwaza, ze trzeba najpierw odpowiednio zagospodarowac mieszkanie!
        Mieszkamy w nowym domu i duuuzo mamy jeszcze do wykonczenia! ja natomiast marze
        o dzidziusiu tak bardzo ze zaczynam miec do męża pretensje, ze tak odwleka tą
        decyzję... sad powoli zaczyna chyba wymiękac wiec mam nadzieje ze za rok
        zaczniemy planowac i mając 25 lat urodzę smile to chyba bedzie odpowiedni czas dla
        nas smile) pozdrawiam Was!
    • livia19 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 07:51
      Pierwsze urodziłam mając 24 lata, drugie urodzę mając 29.
      • kasik282 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 13:43
        Córeczkę urodziłam w wieku 18 lat -co prawda to nie była świadoma decyzja ale
        neguję wszystkie te bzdury o bardzo wczesnym macierzyństwie .Synek w pełni
        planowany urodził się osiem lat po siostrze.A teraz mam 28 lat i czekam na
        niespodziewaną trzecią kruszynkę.
    • karolinazajac Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 08:02
      22 lata
      • maga_123 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 12:14
        27 lat

pozdrawiam
    • agilator Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 08:23
      Ja mam 23,5 i staram się od października. Uważam , że to ne jest za szybko, bo
      chciałabym mieć 3 maluszków, ale chciałabym mieś siły nie tylko urodzić, ale
      też je wychować i pobrykać z nimi smile
    • renia_1965 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 08:43
      Pierwsze dziecko - 35 lat. Teraz jestem w drugiej ciąży, skończyłam 40 lat.
      Pozdrawiam,
      Renata
      • anita.anita80 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:13
        piersze dziecko 23lat drugie 25lat zarówno piersze jak i drugie jak najbardziej
        planowane

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060201/dt/6/k/98b8/preg.png
      • kamakama2 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 07.02.06, 17:23
        dobrze ze niezdecydowałas się mając lat 50
      • kaczalidka Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 14.02.06, 16:43
        gratuluję
    • annairam Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:15
      22, urodziłam jak miałam 23. To było przemyślane i bardzo chięlismy mieć
      dziecko. Drugie nie wiem kiedy wink
    • kasiak123 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:15
      ja planuję zajść w ciążę w tym roku mam 27 lat, ale bardzo żałuję że nie
      zdecydowałam się wcześniej - no cóż wcześniej myslałam inaczej.
      • sallyx Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:27
        pierwsze jak miałam 18, nie było planowane ale bardzo chciane, a teraz mam 26 i
        będę za dwa tygodnie miała wymarzoną trójeczkęsmile))(oczywiście nie na razsmile)
    • fiamma75 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:26
      Jak miałam 30 lat.
      • martyna1985 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:29
        Ja mam tera 21 i za rok chcemy zacząć się starać. W kwietniu 2007 ślub i
        po...smile) gorąca noc poślubna będzie, mamy oboje nadzieję, że owocna. Więc jakby
        się udało to rodząc miałabym 23 lata. POzdrawiam
        • cota Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:41
          ja zaszłam jak miałam 29, a urodze jak będę miała 30 latek. Dlaczego nie
          wczesniej? rozwijałam sie zawodowo, skończyłam podyplomowe studia i bardzo dużo
          podróżował. Ponadto prowadziłam doś crozrywkowe życie - brydż do rana
          (ewentualnie poker - choć gorzej mi idzie wink, knajpy, spotkanka. Ponadto
          praktycznie nikt z moich znajomych nie zdecydował się na dziecko. ja pierwsza
          zrobiłam ten skok do głebokiej wody...i jakos płynę
          • gosiareczka Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:45

ja zaszłam mając 28 lat, urodzę w wieku 29 lat.
            Dlaczego? Najpierw chciałam skończyć studia, i odpocząć choć pół roku... a potem... bujałam się 3 lata bo nie mogłam zajść w ciążę, kiedy się w końcu udało - płód umarł juz w 5 tyg....
            Nie radzę czekać... nigdy nie wiadomo jakie przeszkody pojawią się...a latka lecą....

Ale teraz jest dobrze.. spodziewam sie bliźniaków i myślę że los wynagrodzi mi tak długie czekanie na dzidzie smile)
            • martyna1985 do gosiareczka 20.01.06, 09:48
              przykro mi.Wlasnie dlatego chcę zacząć wczesniej.Zycie jest rozne, przynosi
              tyle bolu i cierpienia. Deneruje mnie tylko moj Narzeczony, ktory jest pewny,
              ze na pewno zajdziemy za pierwszym razem. Pozdrawiam
              • aga.kotek Re: do gosiareczka 20.01.06, 09:58
                ja jak zaszlam mialam 24 jak urodze będę miala 25..wcześniej miałam nie tego
                partnera co trzeba do wychowania dziecka..postąpił sam gorzej jak
                dziecko..dobrze że okazało sie to w miarę szybko ale na szczęście teraz jest
                ten co powinien..chciałam mieć dziecko o wiele wcześniej..składają się na to
                różne czynniki które wyparły ta myśl..najpierw praca..mieszkanie..później
                awanse w pracy i tak się ciągnęło..teraz postanowiłam z drugim mezem nie czekac
                ani jednego dnia dłużej..od razu celowaliśmy na dzień slubu..no i udało
                sięęęęę...jesteśmy obydwoje szczęśliwi z tego powodu..i widac w nas te matczyne
                i ojcowskie instynkty..pozdrawiam
              • gosiareczka Re: do martyna1985 20.01.06, 13:55
                Dzięki smile
                Teraz wszystko jest na dobrej drodze, dlatego tryskam optymizmem smile)
                Martyna... nie ma sensu zamartwianie się na zapas, ale warto porozmawiać z narzeczonym że nie zawsze jest tak jak sobie to wyobrażamy smile
                Wierzę, że BĘDZIE DOBRZE smile)

• didis ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 20:00
          Ja mam 22, rowniez mam w 2007.Marze o dziecku od dawna.Bardzo chialam je miec
          na studiach, moc poswiecac duuuzo czasu, patrzec jak dorasta, jak poznaje
          swiat.Uczestniczyc w jego pierwszych latach intensywnie (mialam ardzo malo
          zajec). Nieudalo sie - mam PCO i nie wiem czy uda mi sie zajsc w ciaze.Martwi
          mnie tez fakt, ze po slubie bede tuz przed obrona i trzeba bedzie pracowac,
          naet wlasna dzialalnosc nie zapewni mi tyle czasu ile chcialam zapewnic
          maluszkowi.Tego boje sie bardzo.Pojde do pracy, jesli uda mi sie znalezc zaraz
          po studiach, a potem... jak oni na mnie spojrza jesli po paru miesiacach zajde
          w ciaze, po macierzynskim pewnie bedzie mnie czekac zwolnienie...jakos czarno
          to widze.A moj zegra tyka troszke szybciej niz wasz....Z roku na rok bedzie
          coraz trudniej o maluszkasad
          • anna1503 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 10.02.06, 12:33
            Zaszłam w ciążę w dniu swoich 34 urodzin,a malutka urodziła się równiutko po 9
            miesiącach od 34 urodzin tatusia.Czemu tak późno?Wiele czynników złożyło się na
            to.Moja córeczka w grudniu skończyła trzy latka,jestem młodą mamą i tak się
            czuję.Moje koleżanki mają już dorosłe dzieci a jedna już została babcią.Każdy
            wiek ma swoje plusy i minusy,a dzieci rodzą się wtedy kiedy mają się urodzić.
    • dziubekl Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:58
      w lipcu skoncze 26 lat, maluszek przyjdzie na swiat w sierpniu. przed 30-tka
      chce miec drugie dziecko. w pracy mam stabilna sytuacje, nadal sie ucze i
      podnosze kwalifikacje. mozna wszystko pogodzic jak sie chce tylko trzeba miec
      zdrowy rozsadek i umiec zachowac granice. kwestia priorytetow, pracoholikom
      trudniej. pozdrawiam
      • madzikowa2 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 10:15
        Ja miałam 30 lat a jak urodziłam 31, teraz mam 34 lata, jak urodze będę mieć 35.

Wczesniej nie miałam odpowiedniego partnera, a z obecnym mężęm, wtedy jeszcze
        nie mężęm to była właściwie szczęśliwa wpadka!smile

Praca, kariera zawodowa nie była ważna, była robiona mimochodem w oczekiwaniu
        na tego jedynego... Teraz poszła w odstawkę... smile
    • dasia_p Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 10:12
      26, urodzę jak będe miała 27.
    • kamula 19 lat 20.01.06, 10:27
      Moj maz jest starszy ode mnie troszeczke i musielismy pojsc na jakis
      kompromissmile Niestety pierwsza ciaze stracilam, teraz jestem w 13 tygodniu
      drugiejsmile

Pozdrawiam
    • kssia Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 10:28
      27 lat
      • marcia19 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 10:42
        Witam!
        Ja obecnie mam 19 lat.
        We wrześniu wyszłam za mąż (mój mąż ma 21 lat), a w pażdzierniku poczęłam
        naszego aniołka (oczywiście planowany!).
        Kiedy w lipcu urodzę będę miała skończone 20 lat.
        Wiem, że niektórym może się wydawać dziwne, głupie i nie do pojęcia, że
        dziewczyna w moim wieku może chcieć dziecko! Ale ja i mój mąż bardzo go
        chcieliśmy.
        Teraz kupiliśmy mieszkanko, mąż pracuje, a ja jestem zatrudniona u taty we
        firmie, matura zdana i za około 2 lata wybiorę się na studia.
    • mynia_pynia Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 10:47
      Mam jeszcze 27, może zaczniemy działać w czerwcu, w zeszłym roku też tak
      mówiłam i jak przyszło co do czego to się wystraszyłam i przełożyłam tą decyzje
      na ten rok.
      Im bliżej czerwca tym mam większe obawy. Jakoś nie przeraża mnie posiadanie
      dziecka po 30 - stce.
      • k.o.r.b.k.a Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 14:28
        Wiem dokładnie, co czujesz. Ja mam to samo. Mam trochę mniej lat, za chwilę 26,
        i właściwie nie ma żadnych przeszkód, żeby zrobić sobie dzidziusia. Jednak gdy
        zbliża się TEN moment w cyklu, zaczynam panikować i przekładam. Wolałabym
        wpadkę, tylko jak to zrobić???
    • bognisia1 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 10:57
      trzy tygodnie temu skończylam 28 lat, za dwa tygodnie mam termin.U mnie wszystko
      bylo zaplanowane, najpierw ślub, potem praca, umowa na czas nieokreślony i za
      pierwszym razem zafasolkowaliśmy....
      pozdrawiam
    • ania.silenter 30 n/t 20.01.06, 11:07

• kolunia1 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 11:23
      A ja mam 24 lata,jestem na początku ciąży, 1,5 roku po ślubie, mąż od samego
      początku chcial mieć dziecko,ja nieco zwodzilam,chcialam jeszcze pobyc bez
      maluszka,ale jednego dnia - stwierdzilam,że tak pięknie nam się żyje,że jestem
      szczęśliwa, a do pelni brakuje nam tylko maluszka, w ciągu 2 miesięcy udalo mi
      się zajść w ciążę - nasze szczęście jest WIELKIE!
      • kadewu1 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 11:37
        31. Wkrótce 32 i Malutki. Nadal uważam, że nie dorosłam do roli matki,
        zobaczymy, jak na to będzie zapatrywać się Dziecko. Tata dla dziecka znalazl
        się 5 lat temu, ale musiał skończyć studia itd., a ja nie chciałam dzieci bez
        tzw. stabilizacji życiowej. Pracuję już 10 lat, kariery żadnej nie robię i
        pewnie nie zrobię, i trochę się boję, że z Malutkim będzie to jeszcze
        trudniejsze. A może nie? Zobaczymy. Przed 40. rokiem życia chciałabym mieć
        jeszcze jedno MAlutkie.
        POzdrawiam,
        Ka
    • bastet7 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 11:36
      Decyzję podjęłam w zeszłym roku, mając 29 lat. Staranka od października - na
      razie bez skutku, ale mam nadzieję, że już niedługo nam się uda.
      Wcześniej mój instynkt macierzyński milczał jak zaklęty a nie chciałam tego
      robić na siłę. Poza tym wśród moich znajomych nikt się nie decydowałwink
    • marcik_k Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 11:51
      ja mialam 23 lata jak zaszłam w ciąże, został mi do skończenia ostatni rok
      studiow dziennych ale dałam rade, pół roku temu się obroniłam a w grudniu 2005
      mój syn skończył roczek. Teraz na lipiec mam następny termin porodu. Dzieci
      będą wchowywać się razem a nie ma nic wspanialszego od tego.
      • mmalicka21 urodzę mając jeszcze 21 : ) bo w lipcu 20.01.06, 12:42
        a urodzinki 22 w październiku; nie bardzo planowane ale teraz się ciesze bo to
        taka niespodzianka przynajmniej nie miałam męczarni ze staraniem sie o dzidzi
        • guderianka Re: urodzę mając jeszcze 21 : ) bo w lipcu 20.01.06, 12:47
          Mała przyszła na świat 2 dni po moich 21 urodzinach, drugie przyjdzie na świat
          przed moimi 27 urodzinamismileJak sytuacja pozwoli może zdązymy jeszcze z 3smile
    • elza78 26 urodzilam majac 27nt/ 20.01.06, 12:48
      • azija1 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 13:35
        Mam 29, mały urodzi się prawie na moje 30 urodziny. A złożyło się na to wiele
        rzeczy - poznaliśmy się z mężem niecałe cztery lata temu, szukanie pracy po
        studiach no i poza tym jakoś nigdy mnie dotąd nie ciągnęło do macierzyństwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka