didis Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 00:12 Ile miałyście lat decydując się na pierwsze dziecko? Coraz głośniej mowi sie tym, ze kobiety decyduja sie na dziecko coraz pozniej.Jak myslicie czemu tak jest?Jakie byy wasze powody? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 00:15 Gdy zaszłam w ciążę, miałam 32 lata, urodzę mając 33. Dlaczego? Wile różnych powodów. Przede wszystkim chyba to,że nie spotkałam wcześniej odowiedniego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
didis Ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 00:18 A praca?Nie obawialas sie, ze mozesz miec jakies przeszkody w firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: Ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 00:52 praca też, ale nie bałam się przeszkód tylko byłam typowym pracoholikiem i nie wyobrażałam sobie tego, że mogłabym mieć jakąś przerwę w pracy. Człowiek na różnych etapach swojego życia ma różne potrzeby. Kiedyś uwielbiałam być przedstawicielką handlową, zarabiałam ekstra kasę, śmiałam się w duchu z kobiet, które siedziały w domu z dziećmi. Teraz wolę kleić pierogi, mieć mniej kasy, żyć spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
martitka.martitka Re: Ile miałyście lat decydując się na I dziecko 26.01.06, 09:16 A nie balas sie, tego, ze w takim wieku jest wieksze prawdopodobienstwo urodzenia dziecka chorego, np. z "mongolizmem" albo z inna wada wrodzona?? Odpowiedz Link Zgłoś
kiniasek Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 14:40 ja miałam 30 lat, z mężem jestem od 4 lat...dlaczego wtedy?? bo teraz nas było stać aby naszej dzidzi niczego nie brakowało... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka2401 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 27.01.06, 08:52 Witam pierwsze dziecko urodziłam w wieku 22 lat. Obecnie mam 32 i w maju przyjdzie na świat moje drugie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
stina212 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 13:52 Mam 27, urodzę jak będę miała 28, nie była to świadoma decyzja.. pewnie nie zdecydowałabym się nigdy świadomie.A dlaczego? Dzieciństwo, mama - polka - poświęcająca życie dla dzieci, rozwód rodziców, przemoc.. i różne takie. Ale się cieszę, boję się powielania schematu rodziców.. ale zobaczymy jak to będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annacharles Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 21.01.06, 14:13 Wszystkie szczęścia przyszły szybko,pierwsze gdy miałam 23,potem 24,5 i 29.Nie żałuję,że tak szybko,teraz jest fajnie bo dzieci są już duże,a ja mogę realizować to czego wcześniej musiałam zaniechać i mam na to jeszcze siły i chcę.Dobrze jest być młodą mamą ale też można nią być mając lat -eści kilka.Moje siostry (36,26)jeszcze czekają i nie spieszy im się.pozdrawiam,życzę dobrego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
malwinas Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 23.01.06, 15:12 Ja miałam 30. A moja bratowa 36. Nasze ciąże przebiegły bezproblemowo. Pozdrawiam lilka Odpowiedz Link Zgłoś
kamakama2 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 07.02.06, 17:16 mam 20 lat, urodze mając 21;nie wyobrażam sobie za bardzo ze moja mama ma 56-57 lat; bez urazy ale moja babcia jest nie wiele starsza(buhhaa), jeżeli ktos świadomie decyduje się na dziecko tak późno to jest poprostu nieświadomy(w wielu spraw). chodzi mi zarówno o choroby genetyczne(gdzie występuja głównie po 30 a każdy rok wiecej po 30 zwiększa ryzyko) jak i o kontakt z dziecmi nastoletnimi, dorastajacymi. moja babcia ma 63 lata jest umierajaca. dziadek 3 lata temu zmarł. nie wyobrazam sobie że w wieku dwudziestu paru lat zostaje pozbawiona rodziców. wiadomo że jest to indywidualna decyzja. ale ja rozumiem cos takiego tylko wtedy gdy małżeństwo wcześniej nie mogło mieć dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 15.02.06, 10:01 24...a facet juz dawno meczyllllll urodzilam zaraz po25urodzinach Odpowiedz Link Zgłoś
malenstwo2006 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 17.02.06, 18:57 Ja mam 20 a obecnie jestem w 10 tc.Dodam ze to ciąza planowana.Staralismy sie od sierpnia i w grudniu sie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dune Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 17.02.06, 22:29 27 jak urodziłam córeczkę (i nie była to świadoma decyzja ), teraz 34 i czekam na drugie - tym razem świadomie Ciepło pozdrawiam Wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 00:19 Urodzilam jak mialam 19. To nie byla decyzja, tylko szczesliwa w skutkach wpadka. Odpowiedz Link Zgłoś
halszkabronstein Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 00:34 Ja niedługo kończe 21 i w tym roku urodze . Ja też nie planowałam maluszka , ale powiem Wam , ze gdy poznałam mojego obecnego partnera to bardzo czesto myślałam , ze chciałabym miec z nim dziecko , ze byłby codownym ojcem tak jak jest cudownym i opiekuńczym partnerem dla mnie . Stwierdziłam , ze w spokoju dokończe studia, po porodzie licze , ze uda mi sie rozpoczac własna działalność . Pozniej jest faktycznie problem z pracą - zwłaszcza jak sie jest na swoim i nie mozna isc po prostu na macierzyński Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 00:44 zwłaszcza jak sie jest > na swoim i nie mozna isc po prostu na macierzyński Na maciezynski isc mozesz, tylko na wychowawczy niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
halszkabronstein Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 11:38 Nie o tym mówie - troche ciężko zostawić interes bedąc np szefem na jakiś czas . Oczywiście zależy od działalności , ale jeśli wymaga ona częstych i nagłych decyzji to akurat lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 01:04 Mam 28, a o dziecku zaczęłam myśleć rok temu - nie ze względu na pracę ani sytuację materialną. Po prostu sama sobie dziecka palcem nie zrobię, czekałam więc na odpowiedniego mężczyznę z odpowiednim materiałem genetycznym Odpowiedz Link Zgłoś
agatunia1977 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 05:59 28, urodzę jak będę miała niecałe 29. Powód? Chcieliśmy nacieszyć się sobą i czekaliśmy na mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lila_m 24 20.01.06, 06:54 a będę miała 25 gdy urodzę. Skończyłam w czerwcu studia, robię doktorat, jak dla mnie doskonały czas. Nie chcę na dziecko patrzeć "przez okulary" i mieć dość siły i energii aby z Maluchem biegać i bawić się. pozdrawiam, Lila Odpowiedz Link Zgłoś
alua_mm Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 07:13 27, ale żałuję że nie zdecydowaliśmy się troszkę wcześniej. Teraz może bym już miała dwójkę Odpowiedz Link Zgłoś
panda2000 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 07:23 Urodziłam pierwsze dziecko jak miałam 22 lata, byłam już dwa lata po ślubie. Wtedy wydawało mi sie że to może i troszkę wcześnie. Dziś jestem bardzo zadowolona z tej decyzji. W tym roku urodzę drugie dziecko mając 27 lat.Praca mi nie przeszkadza, kiedy mogę to pracuję. Pozdrawiam wszystkie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 07:33 Urodziłam jak miałam 24,5 malinka Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 08:54 ja urodziłam mając 22 lata,a na drugie to nie wiem kiedy się zdecyduje,teraz mam 28..Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dominika_23 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 26.01.06, 11:41 Witam! niedlugo skoncze 23 lata, jestem niespelna 2 lata po slubie i od mniej wiecej tego czasu mysle o powiekszeniu naszej rodzinki ale pojawia sie problem, a mianowicie... moj malzonek nie jest jeszcze na to gotowy, tak twierdzi! uwaza, ze trzeba najpierw odpowiednio zagospodarowac mieszkanie! Mieszkamy w nowym domu i duuuzo mamy jeszcze do wykonczenia! ja natomiast marze o dzidziusiu tak bardzo ze zaczynam miec do męża pretensje, ze tak odwleka tą decyzję... powoli zaczyna chyba wymiękac wiec mam nadzieje ze za rok zaczniemy planowac i mając 25 lat urodzę to chyba bedzie odpowiedni czas dla nas ) pozdrawiam Was! Odpowiedz Link Zgłoś
livia19 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 07:51 Pierwsze urodziłam mając 24 lata, drugie urodzę mając 29. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik282 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 13:43 Córeczkę urodziłam w wieku 18 lat -co prawda to nie była świadoma decyzja ale neguję wszystkie te bzdury o bardzo wczesnym macierzyństwie .Synek w pełni planowany urodził się osiem lat po siostrze.A teraz mam 28 lat i czekam na niespodziewaną trzecią kruszynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 08:02 22 lata Odpowiedz Link Zgłoś
maga_123 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 12:14 27 lat pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 08:23 Ja mam 23,5 i staram się od października. Uważam , że to ne jest za szybko, bo chciałabym mieć 3 maluszków, ale chciałabym mieś siły nie tylko urodzić, ale też je wychować i pobrykać z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
renia_1965 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 08:43 Pierwsze dziecko - 35 lat. Teraz jestem w drugiej ciąży, skończyłam 40 lat. Pozdrawiam, Renata Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:13 piersze dziecko 23lat drugie 25lat zarówno piersze jak i drugie jak najbardziej planowane tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060201/dt/6/k/98b8/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
kamakama2 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 07.02.06, 17:23 dobrze ze niezdecydowałas się mając lat 50 Odpowiedz Link Zgłoś
kaczalidka Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 14.02.06, 16:43 gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
annairam Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:15 22, urodziłam jak miałam 23. To było przemyślane i bardzo chięlismy mieć dziecko. Drugie nie wiem kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak123 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:15 ja planuję zajść w ciążę w tym roku mam 27 lat, ale bardzo żałuję że nie zdecydowałam się wcześniej - no cóż wcześniej myslałam inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
sallyx Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:27 pierwsze jak miałam 18, nie było planowane ale bardzo chciane, a teraz mam 26 i będę za dwa tygodnie miała wymarzoną trójeczkę))(oczywiście nie na raz) Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma75 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:26 Jak miałam 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:29 Ja mam tera 21 i za rok chcemy zacząć się starać. W kwietniu 2007 ślub i po...) gorąca noc poślubna będzie, mamy oboje nadzieję, że owocna. Więc jakby się udało to rodząc miałabym 23 lata. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cota Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:41 ja zaszłam jak miałam 29, a urodze jak będę miała 30 latek. Dlaczego nie wczesniej? rozwijałam sie zawodowo, skończyłam podyplomowe studia i bardzo dużo podróżował. Ponadto prowadziłam doś crozrywkowe życie - brydż do rana (ewentualnie poker - choć gorzej mi idzie , knajpy, spotkanka. Ponadto praktycznie nikt z moich znajomych nie zdecydował się na dziecko. ja pierwsza zrobiłam ten skok do głebokiej wody...i jakos płynę Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:45 ja zaszłam mając 28 lat, urodzę w wieku 29 lat. Dlaczego? Najpierw chciałam skończyć studia, i odpocząć choć pół roku... a potem... bujałam się 3 lata bo nie mogłam zajść w ciążę, kiedy się w końcu udało - płód umarł juz w 5 tyg.... Nie radzę czekać... nigdy nie wiadomo jakie przeszkody pojawią się...a latka lecą.... Ale teraz jest dobrze.. spodziewam sie bliźniaków i myślę że los wynagrodzi mi tak długie czekanie na dzidzie ) Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 do gosiareczka 20.01.06, 09:48 przykro mi.Wlasnie dlatego chcę zacząć wczesniej.Zycie jest rozne, przynosi tyle bolu i cierpienia. Deneruje mnie tylko moj Narzeczony, ktory jest pewny, ze na pewno zajdziemy za pierwszym razem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga.kotek Re: do gosiareczka 20.01.06, 09:58 ja jak zaszlam mialam 24 jak urodze będę miala 25..wcześniej miałam nie tego partnera co trzeba do wychowania dziecka..postąpił sam gorzej jak dziecko..dobrze że okazało sie to w miarę szybko ale na szczęście teraz jest ten co powinien..chciałam mieć dziecko o wiele wcześniej..składają się na to różne czynniki które wyparły ta myśl..najpierw praca..mieszkanie..później awanse w pracy i tak się ciągnęło..teraz postanowiłam z drugim mezem nie czekac ani jednego dnia dłużej..od razu celowaliśmy na dzień slubu..no i udało sięęęęę...jesteśmy obydwoje szczęśliwi z tego powodu..i widac w nas te matczyne i ojcowskie instynkty..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka Re: do martyna1985 20.01.06, 13:55 Dzięki Teraz wszystko jest na dobrej drodze, dlatego tryskam optymizmem ) Martyna... nie ma sensu zamartwianie się na zapas, ale warto porozmawiać z narzeczonym że nie zawsze jest tak jak sobie to wyobrażamy Wierzę, że BĘDZIE DOBRZE ) Odpowiedz Link Zgłoś
didis ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 20:00 Ja mam 22, rowniez mam w 2007.Marze o dziecku od dawna.Bardzo chialam je miec na studiach, moc poswiecac duuuzo czasu, patrzec jak dorasta, jak poznaje swiat.Uczestniczyc w jego pierwszych latach intensywnie (mialam ardzo malo zajec). Nieudalo sie - mam PCO i nie wiem czy uda mi sie zajsc w ciaze.Martwi mnie tez fakt, ze po slubie bede tuz przed obrona i trzeba bedzie pracowac, naet wlasna dzialalnosc nie zapewni mi tyle czasu ile chcialam zapewnic maluszkowi.Tego boje sie bardzo.Pojde do pracy, jesli uda mi sie znalezc zaraz po studiach, a potem... jak oni na mnie spojrza jesli po paru miesiacach zajde w ciaze, po macierzynskim pewnie bedzie mnie czekac zwolnienie...jakos czarno to widze.A moj zegra tyka troszke szybciej niz wasz....Z roku na rok bedzie coraz trudniej o maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
anna1503 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 10.02.06, 12:33 Zaszłam w ciążę w dniu swoich 34 urodzin,a malutka urodziła się równiutko po 9 miesiącach od 34 urodzin tatusia.Czemu tak późno?Wiele czynników złożyło się na to.Moja córeczka w grudniu skończyła trzy latka,jestem młodą mamą i tak się czuję.Moje koleżanki mają już dorosłe dzieci a jedna już została babcią.Każdy wiek ma swoje plusy i minusy,a dzieci rodzą się wtedy kiedy mają się urodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
dziubekl Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 09:58 w lipcu skoncze 26 lat, maluszek przyjdzie na swiat w sierpniu. przed 30-tka chce miec drugie dziecko. w pracy mam stabilna sytuacje, nadal sie ucze i podnosze kwalifikacje. mozna wszystko pogodzic jak sie chce tylko trzeba miec zdrowy rozsadek i umiec zachowac granice. kwestia priorytetow, pracoholikom trudniej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzikowa2 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 10:15 Ja miałam 30 lat a jak urodziłam 31, teraz mam 34 lata, jak urodze będę mieć 35. Wczesniej nie miałam odpowiedniego partnera, a z obecnym mężęm, wtedy jeszcze nie mężęm to była właściwie szczęśliwa wpadka! Praca, kariera zawodowa nie była ważna, była robiona mimochodem w oczekiwaniu na tego jedynego... Teraz poszła w odstawkę... Odpowiedz Link Zgłoś
dasia_p Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 10:12 26, urodzę jak będe miała 27. Odpowiedz Link Zgłoś
kamula 19 lat 20.01.06, 10:27 Moj maz jest starszy ode mnie troszeczke i musielismy pojsc na jakis kompromis Niestety pierwsza ciaze stracilam, teraz jestem w 13 tygodniu drugiej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcia19 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 10:42 Witam! Ja obecnie mam 19 lat. We wrześniu wyszłam za mąż (mój mąż ma 21 lat), a w pażdzierniku poczęłam naszego aniołka (oczywiście planowany!). Kiedy w lipcu urodzę będę miała skończone 20 lat. Wiem, że niektórym może się wydawać dziwne, głupie i nie do pojęcia, że dziewczyna w moim wieku może chcieć dziecko! Ale ja i mój mąż bardzo go chcieliśmy. Teraz kupiliśmy mieszkanko, mąż pracuje, a ja jestem zatrudniona u taty we firmie, matura zdana i za około 2 lata wybiorę się na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 10:47 Mam jeszcze 27, może zaczniemy działać w czerwcu, w zeszłym roku też tak mówiłam i jak przyszło co do czego to się wystraszyłam i przełożyłam tą decyzje na ten rok. Im bliżej czerwca tym mam większe obawy. Jakoś nie przeraża mnie posiadanie dziecka po 30 - stce. Odpowiedz Link Zgłoś
k.o.r.b.k.a Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 14:28 Wiem dokładnie, co czujesz. Ja mam to samo. Mam trochę mniej lat, za chwilę 26, i właściwie nie ma żadnych przeszkód, żeby zrobić sobie dzidziusia. Jednak gdy zbliża się TEN moment w cyklu, zaczynam panikować i przekładam. Wolałabym wpadkę, tylko jak to zrobić??? Odpowiedz Link Zgłoś
bognisia1 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 10:57 trzy tygodnie temu skończylam 28 lat, za dwa tygodnie mam termin.U mnie wszystko bylo zaplanowane, najpierw ślub, potem praca, umowa na czas nieokreślony i za pierwszym razem zafasolkowaliśmy.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kolunia1 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 11:23 A ja mam 24 lata,jestem na początku ciąży, 1,5 roku po ślubie, mąż od samego początku chcial mieć dziecko,ja nieco zwodzilam,chcialam jeszcze pobyc bez maluszka,ale jednego dnia - stwierdzilam,że tak pięknie nam się żyje,że jestem szczęśliwa, a do pelni brakuje nam tylko maluszka, w ciągu 2 miesięcy udalo mi się zajść w ciążę - nasze szczęście jest WIELKIE! Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 11:37 31. Wkrótce 32 i Malutki. Nadal uważam, że nie dorosłam do roli matki, zobaczymy, jak na to będzie zapatrywać się Dziecko. Tata dla dziecka znalazl się 5 lat temu, ale musiał skończyć studia itd., a ja nie chciałam dzieci bez tzw. stabilizacji życiowej. Pracuję już 10 lat, kariery żadnej nie robię i pewnie nie zrobię, i trochę się boję, że z Malutkim będzie to jeszcze trudniejsze. A może nie? Zobaczymy. Przed 40. rokiem życia chciałabym mieć jeszcze jedno MAlutkie. POzdrawiam, Ka Odpowiedz Link Zgłoś
bastet7 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 11:36 Decyzję podjęłam w zeszłym roku, mając 29 lat. Staranka od października - na razie bez skutku, ale mam nadzieję, że już niedługo nam się uda. Wcześniej mój instynkt macierzyński milczał jak zaklęty a nie chciałam tego robić na siłę. Poza tym wśród moich znajomych nikt się nie decydował Odpowiedz Link Zgłoś
marcik_k Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 11:51 ja mialam 23 lata jak zaszłam w ciąże, został mi do skończenia ostatni rok studiow dziennych ale dałam rade, pół roku temu się obroniłam a w grudniu 2005 mój syn skończył roczek. Teraz na lipiec mam następny termin porodu. Dzieci będą wchowywać się razem a nie ma nic wspanialszego od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
mmalicka21 urodzę mając jeszcze 21 : ) bo w lipcu 20.01.06, 12:42 a urodzinki 22 w październiku; nie bardzo planowane ale teraz się ciesze bo to taka niespodzianka przynajmniej nie miałam męczarni ze staraniem sie o dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: urodzę mając jeszcze 21 : ) bo w lipcu 20.01.06, 12:47 Mała przyszła na świat 2 dni po moich 21 urodzinach, drugie przyjdzie na świat przed moimi 27 urodzinamiJak sytuacja pozwoli może zdązymy jeszcze z 3 Odpowiedz Link Zgłoś
azija1 Re: ile miałyście lat decydując się na I dziecko 20.01.06, 13:35 Mam 29, mały urodzi się prawie na moje 30 urodziny. A złożyło się na to wiele rzeczy - poznaliśmy się z mężem niecałe cztery lata temu, szukanie pracy po studiach no i poza tym jakoś nigdy mnie dotąd nie ciągnęło do macierzyństwa. Odpowiedz Link Zgłoś