maniaska 13.10.06, 12:33 cześć możecie mi powiedzieć czy wykonuje się ją na leżaco czy na stojąco i po jakim czasie zaczyna działać. A i czy jak zadziała to jednorazowo czy wielokrotnie będę musiała latac do ubikacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunarei Komfortowo:) 13.10.06, 12:39 Mniejsze pradopodobieństwo wypróżnienia w trakcie parcia. Ja miałam na leżąco, położyłam się na boku a pielęgniarka zrobiła mi lewatywę. Miałam tak leżeć 20 minut a potem do kibelka. Byłam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k.25 Re: jak to jest po lewatywie?? 13.10.06, 12:54 Ja przezd zabiegiem chirurgicznym miałam dwie.Jedną wieczorem, druga rano.Zrobiła mi ją pielegniarka na leząco.Chwilke poleżałam,poszłam do ubikacji, zrobiłam co miałam zrobić i po krzyku. Z druga było jeszcze prościej bo wsumie to zbytnio tam już nic nie było.Nie ma co panikowac jak niektóre dziewczyny-to nic strasznego, a przynajmniej nie bedziesz musiała się kontrolowac podczas porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: jak to jest po lewatywie?? 13.10.06, 13:09 Ja miałam robioną na stojąco. Musiałam stanąc w rozkroku i rękoma rozchylic posladki Nic nie boli- bez obaw Pozniej położna powiedziała mi abym wytrzymała jak najdłuzej- wytrzymałam może z 5-8 min. i poszłam do toalety. Załatwiałam się tylko raz, więcej nie miałam potrzeby. Jeżeli chodzi o poród to polecam- pozniej wszystko boli i szczerze mówiąc jak by mi się na drugi dzien chciało do ubikacji to wolałabym chyba umrzec niż się załatwic Odpowiedz Link Zgłoś