Dodaj do ulubionych

zle wyniki badan moczu

14.11.06, 21:55
wlasnie odebralam wyniki i sie martwie. Znowu mam obfita folre bakteryjna a
do tego tez bialko..pocieszam sie, ze moze to od nie najlepiej
przeprowadzonego badania ( w sensie nie do konca higienicznie, w przychodni
dowiedzialam sie, ze i takie badanie jest konieczne i bez mycia musialam sie
obejsc).ale wyczylatal tez o chorobach nerek i stanie przedrzucawkowym..zdaje
sie, ze noc zarwana a jutro do lekarza..
Obserwuj wątek
    • isa2 Re: zle wyniki badan moczu 14.11.06, 21:58
      Ja tez mam caly czas bardzo zle wyniki badan moczu. Bralam juz nawet
      antybiotyk, wlasnie czekam na wyniki posiewu moczu oraz z szyjki macicy, bo
      czasami bakterie dostaja sie z pochwy. Jestem rowniez umowiona do urologa,
      poniewaz w moim przypadku istnieje prawdopodobienstwo przyblokowania moczowodu.
    • diablicamonika27 Re: zle wyniki badan moczu 14.11.06, 23:14
      Ja w ciąży miałam bardzo dużo białka,przeważnie po 80 procent,kiedyś to nawet
      100!Wiecznie do tej pory bakterie w moczu,całą ciąże jadłam Furalgin.Tylko,że ja
      miałam kamice nerkową i w lipcu miałam operacje.Wiem od mojego lekarza urologa
      że w ciąży jak i bez niej białko nie jest tak niebezpieczne,gożej jak jest cukier.
      • debollica [...] 14.11.06, 23:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • diablicamonika27 [...] 14.11.06, 23:28
          • debollica [...] 14.11.06, 23:44
            • diablicamonika27 [...] 14.11.06, 23:46
              • debollica [...] 14.11.06, 23:50
                • diablicamonika27 [...] 15.11.06, 00:01
                  • debollica [...] 15.11.06, 00:03
                  • eyes69 [...] 15.11.06, 00:14
    • 1diavola Re: zle wyniki badan moczu 15.11.06, 06:51
      Co do białka w moczu to się nie martw, jeśli są to ilości śladowe. Ilości
      śladowe białka występują wtedy, gdy jest zapalenie pęcherza, nawet te
      bezobjawowe. Gdy wyleczysz zapalenie to i białko zniknie. Sama mam takie wyniki
      od początku ciąży. I przede wszystkim mam zawsze obfitą florę bakteryjną, na
      którą potem robię posiew i wychodzi mi E. coli, wrażliwa na wszystkie
      antybiotyki. Leczę ją przez tydzień, robię kontrolne badanie moczu i znów mam
      obfitą florę bakteryjną. Tak męczyłam się przez cały pierwszy trymestr. Teraz
      zażywam Furagin i jestem ciekawa co na to moje bakterie. Także najlepiej
      powtórzyć badanie w taki sposób jak mi zalecił mój ginekolog. Najlepiej jeśli
      jet to pierwszy mocz oddany rano. Trzeba się dokładnie podmyć, szczególnie
      najdokładniej w okolicy wejścia do pochwy. Następnie będąc jeszcze w wannie,
      lub pod prysznicem włożyć do pochwy gazik zrolowany jak tampon, co dla mnie
      zawsze jest bardzo trudne, szczególnie jak się ma pełny pęcherz po nocy.
      Następnie jeszcze raz dokładnie się podmyć, teraz dokładnie okolicę cewki
      moczowej. Następnie wziąć do jednej ręki otwarty pojemnik, a drugą ręką
      rozchylić wargi sromowe. Spuścić pierwszą porcję moczu do wanny, a drugą wlac
      do pojemnika uważając aby mocz nie lał się nam ani po palcach, ani po skórze,
      bo w ten sposób zbieramy dodatkowe bakterie.
      Podsumowując to jest najbardziej higieniczny sposób pobrania próbki moczu.
      Powodzenia i nigdy nie martw się zbyt wiele. Poza tym do stanu rzucawkowego
      potrzeba jeszcze nadciśnienia i bólu głowy, a tego raczej nie maszsmile
      • karolah2 Re: zle wyniki badan moczu 15.11.06, 11:19
        Nie martw się na zapas! ja całą ciążę miałam złe wyniki moczu.Jeszcze w
        szpitalu podawali mi furagin,ale zawsze coś było nie tak.Gdyby to była naprawde
        powazna sprawa to ginekolog By zareagował.Pozdrawiam serdeczniesmile
        • miki1972 Do Diavoli 15.11.06, 22:29
          Sluchajcie jestem zawodowo zwiazana z bakteriami ale w zadnych wytycznych nie
          zetknelam sie z takim sposobem pobierania moczu,totalna paranoja.Najwazniejsze
          zeby pojemnik byl jalowy +higiena kobiety;jezeli robisz posiew moczu,bo przy
          badaniu ogolnym nie badasz bakterii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka