kate692 04.09.07, 12:24 Co myślicie o braniu takich ziół w ciązy? poniewaz nie można leków......więc zastanawiam sie nad ziołami. ( od miesiaca ma kaszel duszący, który mi nie przechodzi.Lekarze nie wiedza co to, niby wszystko gra..a ja juz kaszle od miesiąca...załamka ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kreola7 Re: Zioła Bonifratrów w ciazy 04.09.07, 15:08 Pomimo mojego bardzo pozytywnego zdania o ziołach od Bonifratrów nie radziłabym, bo ogólnie w ciąży nie powinno się pić żadnych ziół. Może homeopatia....? Ale taka ciekawostka: w pierwszej ciąży niemiłosiernie mnie bolał żołądek przez tydzień, dwa, miesiąc... nic mi nie pomagało, żadne jedzenie bądź nie, wymiotowanie czy nie, syropy, leki rozkurczające itd. byłam załamana, robiłam gastroskopię, pomimo, iż w ciąży się jej nie robi, gastrolog rozkładał ręce, nic...wszystkie inne badania w normie..... I tak po 5 m-cu (od 2 m-ca) przeszło mi z dnia na dzień, hmmm.... Nie wróciło, aż teraz z mniejszym nasileniem ale...powtórka z rozrywki, wiadomo dlaczego Więc ten kaszel to może taka Twoja uroda.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lavelial Re: Zioła Bonifratrów w ciazy 04.09.07, 23:54 a w którym jesteś tygodniu ciąży? ja kaszlę od 32 tygodnia czyli już 4 tygodnie i myślę że to ucisk na płuca lub coś takiego . badania lekarskie na szczęście nic nie wykazały... a lekarze rozkładają ręce bo nie wiedzą co mogą przepisać . Odpowiedz Link Zgłoś
kate692 Re: Zioła Bonifratrów w ciazy 05.09.07, 10:53 Jestem w 14 tygodniu, i dusi mnie ten kaszel juz od miesiaca.Lekarze nie wiedza co mi jest...mzoe to a moze..tamto..a ja nadale kaszle...: ((( Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: kate692 08.09.07, 20:31 napisz mi dokładnie kiedy kaszlesz i jak wygląda-na pocztę albo tu pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kinia0422 Re: Zioła Bonifratrów w ciazy 05.09.07, 09:38 jeśli chodzi o zioła to kiedyś dzwoniłam do nich i pytałam czy można w ciąży stosować bo samam byłam mocno przeziębiona i odpowiedzieli ze "nie" wiec nie skorzystałam, a co do kaszlu to moja szwagierka miała taki w ciąży i to przez jakies 2 miesiące, chodziła z tym po wszystkich mozliwych lekarzach i wszyscy mówili ze jest zdrowa ze nic poza syropkiem homeopatycznym nie ma brac i po jakims czasie jej przeszło, do dziś dnia nie wie co to mogło być. urodziła zdrowego ślicznego chłopczyka pozdrawiam k. Odpowiedz Link Zgłoś
spejsik2 Re: Zioła Bonifratrów w ciazy 05.09.07, 10:58 ja bym byla ostrozna! ziola w ciazy raczej nie Odpowiedz Link Zgłoś
elly2 Re: Zioła Bonifratrów w ciazy 08.09.07, 21:04 Zrób wymaz na chlamydie. A poza tym niektóre piszą że zioła nie a homeopatia tak. Czy wiedzą co jest w tych homeopatycznych lekach? Skąd pewność że chemikalia w nich zawarte nie szkodzą ? A jak się przyjmuje zioła to się przynamniej wie co się przyjmuje. Odpowiedz Link Zgłoś