Dodaj do ulubionych

Czerwona sukienka na wesele

21.12.12, 20:57
Szukam ładnej czerwonej sukienki z "tym czymś". Sukienka jest na wesele, dla panny młodej. Trochę tła kulturowego: według lokalnej tradycji panna młoda przebiera się w okolicach północy w czerwoną sukienkę, pan młody zrzuca marynarkę, oficjalnie nie są już młodą parą a prawdziwym małżeństwem (trochę to chyba współczesna wersja oczepin), a cała impreza robi się dużo luźniejsza. W związku z tym sukienka nie musi być bardzo elegancka, spokojnie może być krótka, no ale nadal musi mieć to coś. Szukam nie pod wielką presją czasową, ale właśnie są różne przeceny, i nie ukrywam, że chętnie upoluję coś taniej niż drożej. Gdyby wpadło Wam coś w oko, będę wdzięczna za cynk.
Obserwuj wątek
    • teresa104 Re: Czerwona sukienka na wesele 21.12.12, 21:46
      butik.kasiazapala.com/sukienki/307-lea.html
      Naprawdę nie znamy się z Kasią:)
      • teresa104 Re: Czerwona sukienka na wesele 21.12.12, 21:49
        butik.kasiazapala.com/sukienki/292-juliette.html
        butik.kasiazapala.com/sukienki/253-vanessa-sukienka.html
        butik.kasiazapala.com/sukienki/249-natalie-dress.html
        butik.kasiazapala.com/sukienki/254-vanessa-sukienka-z-baskinka.html
        • teresa104 Re: Czerwona sukienka na wesele 21.12.12, 22:04
          Jest jeszcze jedna butik.kasiazapala.com/sukienki/210-exclusive-red-dress.html

Ja się widzę we wszystkich tych sukienkach, nie mam żadnej i zupełnie nie wiem czemu. A, wiem, przypomniało mi się, wolę sukienki za kolano. Chyba że jakiś kanał kobiecy zafunduje mi odsysanie buły z iksowatego kolana i już po roku w bandażach będę mogła zaprezentować po bule lej;) No i nie wychodzę za mąż za egzotycznego mężczyznę, tylko mozolę się na kocią łapę z tym Lachem prozaicznym.
          • kis-moho Re: Czerwona sukienka na wesele 21.12.12, 22:09
            Ta jest śliczna! Tylko muszę się jeszcze zastanowić nad wymaganym stopniem przewiewności...

Swoją drogą, Tereso, nie podejrzewałam Cię o przynależność do klubu mających obsesję na punkcie kolan :o) Ja jeszcze w życiu nie widziałam tych wszystkich buł, których na forach tak pełno, a na basenach bywam, i autobusami w lecie jeżdżę.
            A egzotyka powiedziałabym dość umiarkowana, tyle tylko, że kiecy dodatkowej wymaga.
            • teresa104 Re: Czerwona sukienka na wesele 21.12.12, 22:16
              Nie mam obsesji, po prostu moje nogi nie są moim atutem, to po pierwsze, po drugie w sukienkach nad kolano jestem jakaś pokraczna, to chyba spowodowane jest proporcjami, wyglądam niepoważnie, podlotkowo, choć może mi się tylko zdaje, a, przypominam, poważnym obywatelem jestem... choć może mi się tylko zdaje.
              • 100krotna Re: Czerwona sukienka na wesele 22.12.12, 12:38
                Wrzuć zdjęcia na metę, ocenimy ;)))
                No i też chciałabym wreszcie zobaczyć bułę...
                • teresa104 Nie mogę tak publicznie bułą łyskać 22.12.12, 14:16
                  bo co będzie, jeśli postanowię zostać agentką CBA? Będę się musiała tłumaczyć, że nie chciałam "spódnicy spocić".

Poza tym, gdybym jeszcze raz pojawiła się na mecie, to byłabym najczęściej odwołującą się do Waszych porad forowiczką, w dodatku forowiczką, która do żadnej Waszej porady się nie zastosowała.
      • kis-moho Re: Czerwona sukienka na wesele 21.12.12, 22:04
        > Naprawdę nie znamy się z Kasią:)

Ja już nie jestem taka pewna :o)
        Fajne te sukienki (najbardziej ta z dekoltasem z tyłu, najmniej koronkowa). Z tym, że nie dodałam w opisie jednej rzeczy - prawie na pewno będzie bardzo ciepło, nawet w nocy (lipiec na południu), i chyba bezpieczniej będzie obstawiać coś bardziej zwiewnego, żeby można było się w miarę bezkarnie spocić...
        • teresa104 Re: Czerwona sukienka na wesele 21.12.12, 22:20
          Tę koronkową dałam, bo jest czerwona, sama siebie widzę tylko w granacie, przyznaję, czarny byłby bladziowaty, czerwony... ciężko powiedzieć. Ale te koronki są, z tego co mi się wydaje, modne, przy Twojej delikatnej i pastelowej urodzie podejrzenie o bladziowatość jest niemożliwe.
        • maith Re: Czerwona sukienka na wesele 22.12.12, 17:33
          Z Zalando to może coś takiego:
          www.zalando.de/paprika-jerseykleid-red-p4521c020-302.html
          www.zalando.de/anna-field-jerseykleid-red-an621c067-302.html
          www.zalando.de/tibi-rreloc-blusenkleid-coral-ti821c01s-305.html
          www.zalando.de/fashionart-cocktailkleid-festliches-kleid-rot-f3821c02h-302.html
          www.zalando.de/even-odd-jerseykleid-red-ev421c07u-303.html
          www.zalando.de/anna-field-cocktailkleid-red-an621c04v-302.html
          www.zalando.de/ichi-cocktailkleid-festliches-kleid-arabian-spice-ic221c02p-708.html
          A Skołowaną brałaś pod uwagę?
          www.urkye.pl/pl/p/Skolowana-czerwona/146
          • kis-moho Re: Czerwona sukienka na wesele 22.12.12, 23:15
            Skołowana jest dla mnie zbyt codzienna, głównie ze względu na materiał. To jednak musi być coś bardziej eleganckiego. Ale dzięki za inne propozycję, kilka porozważam i wrzucę na moją listę!
            • maith Re: Czerwona sukienka na wesele 23.12.12, 02:28
              Wiem, wiem, normalnie bym jej na wesele nie proponowała. Zasugerowałam się tym, że w nocy i na luźno :)
              • kis-moho Re: Czerwona sukienka na wesele 23.12.12, 10:30
                Ma być w nocy i jak najbardziej luźno, ale resztki elegancji muszę zachować :o)
    • pierwszalitera Re: Czerwona sukienka na wesele 21.12.12, 23:55
      W Mango masz kilka czerownych sukienek. Także długie. Na przykład taka:
      shop.mango.com/PL/p0/mango/odziez/sukienki/długa-suknia-z-koralikami/?id=73423556_C3&n=1&s=prendas.vestidosprendas&ie=0&m=color2&ts=1356128651187
      Albo taka:
      shop.mango.com/PL/p0/mango/odziez/sukienki/sukienka-długa-z-zaszewkami/?id=71424161_RD&n=1&s=prendas.vestidosprendas&ie=0&m=color2&ts=1356128651187
      Ale to takie bardziej eleganckie wersje.

Mnie podobają się te od Esprit:
      www.esprit.de/damenmode/kleider/trendy/stretch-mesh-kleid-L24668_601
      www.esprit.de/damenmode/kleider/trendy/chiffon-kleid-lackgürtel-L2S131_601
      • pierwszalitera Zalando 22.12.12, 00:05
        W ogóle przejrzyj sobie asortyment w Zalando. Ja jak czegoś szukam, to często tam zaglądam, w ramach inspiracji. Czerwonych sukienek jest według wyszukiwarki 936 sztuk. Jak coś ci się spodoba, to możesz kupić tam, ale poszukać daną markę gdzie indziej.

www.zalando.de/damenbekleidung-kleider/_rot/
        • 100krotna Re: Zalando 22.12.12, 12:41
          Już na pierwszej stronie podoba mi się ta: www.zalando.de/little-mistress-etuikleid-red-lm121c013-302.html :)
          • kis-moho Re: Zalando 22.12.12, 23:17
            Nic mi się nie otwiera :o(
            • 100krotna Re: Zalando 23.12.12, 13:50
              Bo i też ta sukienka zniknęła ze strony, już jej nie widzę tam gdzie szukałam - to była taka do kolana, szyfonowa. Odcięta w talii paskiem z diamencikami (jak się zapatrujesz na diamenciki? Mnie nie przeszkadzają, jeśli są w rozsądnej ilości) Rozkloszowana - dół chyba ułożony w delikatne zakładki, góra z grubszym ramiączkiem na jedno ramię, biuścik zmarszczony... Zaraz narysuję.
              O, taka:
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/OoZzQ1sALm7JY7UkSX.jpg
              • 100krotna ASOS 23.12.12, 22:45
                Te mi się jeszcze podobają :)
                Asos 1
                Asos 2
                Z tym, że w drugim przypadku nie wiem, czy chcesz tak krótką i odkrywającą całe ramiona :)
                • kis-moho Re: ASOS 23.12.12, 23:46
                  Druga zdecydowanie za kusa :o) za to pierwsza genialna. Kokarda strasznie.mi się podoba! Tylko problem stanika wraca...
                  • ochanomizu Re: ASOS 24.12.12, 15:25
                    A obniżacz zapięcia https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSevOjQ7Qu9-TkBVqoQeJLLlIvxpdsXr4tO8L-JvoIwdgzNDQ1j
                    Może coś w tym stylu dałoby radę?
                    • kis-moho Re: ASOS 24.12.12, 23:04
                      Pewnie by dzialalo, ale wolalabym, zeby mi kolo polnocy bylo naprawde wygodnie...
                • foofo Re: ASOS 02.08.13, 09:02
                  modoweporady.pl/72/ile-trwa-przesylka-od-asos-do-polski tu można coś znaleźć
              • kis-moho Re: Zalando 23.12.12, 23:43
                Diamenciki mogą być ale bez stanika nie idę. A że straplessami sama wiesz jak jest... Ale sama sukienka śliczna.
        • kami.l1986 Zalando Złodzieje 14.01.13, 15:22
          Witam od kilku tygodni walcze z zalando o zwrot pieniedzy za towar , zakupilem kurtke w tym ze sklepie internetowym i okazalo sie ze jakosc towaru bardzo odbiega od jakosci spodziewanej , 6 tydzien czekam na zwrot pieniedzy za towar mimo ze kurier odebral towar ode mnie a firma powtierdzila odebranie , osoby obslugujace sklep przez telefon sa niekompetentne i z tygodnia na tydzien obiecuja zwrot pieniedzy a pieniedzy nie ma , opisuje ma sytuacje aby przestrzec ludzi przed z tym ze sklepem nie dajcie sie naciagnac , jezeli ktos ma taki problem jak ja prosze o kontakt pod adres banita007@wp.pl zamierzam zglosic pozew grupowy na policje gdyz w przypadku mojego zakupu byla to kwota powyzej 350 zl co traktowane jest juz jako przestepstwo
          • ida_listopadowa Re: Zalando Złodzieje 12.03.13, 18:34
            Kami.1986
            mam ten sam problem, od tygodni czekam na zwrot 607 zł.
            PRZESTRZEGAM przed kupowaniem na Zalando!

Nigdy w życiu nic takiego mi się nie zdarzyło. W życiu bym nie pomyślała, ze taki duży sklep może robić takie rzeczy.
          • tasmaklejaca-0 Re: Zalando Złodzieje 08.10.13, 12:35
            mnie tez okradli.......czekam juz 3 tydzien na zwrot. Na infolinii same ściemy.... idę na policje dziś chyba
          • maggie162 Re: Zalando Złodzieje 17.10.14, 12:00
            Witam serdecznie , mam podobna sytuacje z tym cholernym sklepem. ... Wsiąkają mi kit , insynuuja , ze artykuł do nich nie dotarł , a ja mam potwierdzenie od firmy logistycznej Fedex o przesyłce . Dotarła na miejsce i odebrał ja gosc Błaszczyk . Walczę z nimi , a oni olewaja temat i mnie zbywają. Nie zostWie tak tej sprawy . Prosze o info mój nr. 530 746 135
      • kis-moho Re: Czerwona sukienka na wesele 22.12.12, 23:16
        > rel="nofollow">www.esprit.de/damenmode/kleider/trendy/stretch-mesh-kleid-L24668_601

Ta! Moim zdaniem idealnie trafia w konwencję. I Esprit mogę przejrzeć stacjonarnie, to też plus. Dzięki!
        Takie strony jak Zalando, Asos, John Lewis itp przeglądam, chodziło mi raczej o to, że coś Wam mogło przy okazji ciekawego wpaść w oko.
    • kis-moho Re: Czerwona sukienka na wesele 26.03.13, 10:58
      Wreszcie coś mi wpadło w oko, ale jeszcze się okaże, czy to faktycznie strzał w 10... Gdybyście Wy coś ciekawego gdzieś widziały, nadal będę wdzięczna za info, jakoś czas mi ucieka.
    • pancia_hrabincia Re: Czerwona sukienka na wesele 10.04.13, 14:05
      Jesli lubisz baskinki to moze taka, ladnie wyglada na ty mzdjeciu
      myladies.pl/sukienki/19-sukienka-z-koronkowa-stojka.html
      choc nie wiem czy nie za ciemna
    • teresa104 Skoro ten wątek jest znowu na górze 17.10.13, 20:50
      to czy mogłybyśmy zobaczyć choć rąbek tej czerwonej sukienki, którą wybrałaś i zastosowałaś?
      • kis-moho Re: Skoro ten wątek jest znowu na górze 18.10.13, 10:17
        Taka w koncu nabylam, musialam tylko nieco przerobic w biuscie, bo fason przewidywal biust w okolicach brzucha. Ale dzieki temu, ze nie jestem specjalnie okragla, zaszewki daly rade.
        Zdjec wlasnych nie wrzucam, bo to otwarte forum, sama rozumiesz, nie jak np. metakobieta.
        • teresa104 Nie no, ładna, 18.10.13, 16:28
          ale jak na czerwoną, to chyba mało czerwona:)

Ja, jak znajdę ładną malachitową sukienkę, to też za mąż wyjdę. Ale zdarzenia muszą być właśnie w tej kolejności: sukienka - decyzja - ślub.
          • kis-moho Re: Nie no, ładna, 19.10.13, 20:59
            Bo ja wiem, całkiem czerwona, tylko na dole ma białe elementy. Ogólnie bardzo się sprawdziła, zwykle nie noszę takich rozkloszowanych, a tym bardziej z tiulem pod spodem, ale tutaj to wypadło nieźle. Muszę powiedzieć, że komplementów zebrała więcej niż właściwa ślubna ;o)
            Czy mamy szukać malachitowej, albo przynajmniej mieć oczy otwarte? Google coś wypluł, ale faktycznie nie zachwyca:
            https://www.simplifiedbee.com/wp-content/uploads/2013/02/malachite-dress-monique-lhuillier.png
            • teresa104 Re: Nie no, ładna, 20.10.13, 10:41
              Urząd Stanu Cywilnego mam jakieś 100 metrów od miejsca zamieszkania. Nie jest to specjalnie efektowne miejsce, blokowisko, oddział banku, punkt lotto, warzywniak, USC. Byłaby furora na dzielni, gdybym się ubrała w tę sukienkę;)

Podoba mi się sukienka, jaką ma na sobie Helen Mirren tu:
              www.youtube.com/watch?v=W_RTXwRuZuM
              Na mój ślub w tym anturażu zupełnie by wystarczyła.

A skoro ta Twoja jest taka udana, to może noś na co dzień.
              • kis-moho Re: Nie no, ładna, 20.10.13, 11:23
                :o) Swoją drogą, czy malachit i butelkowa zieleń to to samo? Bo nie do końca jestem w stanie chyba rozróżnić.
                A sukienka na codzień o tyle się nie nadaje, że ma tiulową halkę (dzięki temu jest taka rozkloszowana), i na ulicy słabo bym się w niej czuła. Ale już jeden letni ślub znajomych w niej obskoczyłam, i myślę, że na różne średnio eleganckie uroczystości jeszcze się nada.
                • teresa104 Re: Nie no, ładna, 20.10.13, 12:45
                  Mówię malachit, bo każdy może sobie wziąć malachit i zobaczyć, jakie są w nim kolory i jak ewentualnie wyglądałaby suma tych kolorów. Butelkowa zieleń to takie trochę czary mary, można sobie pod to podpiąć zieleń każdej temperatury, byle ciemną.
                  Ta sukienka Mirren jest ciemnawa, nie do końca o ten kolor na mój ślub mi chodzi (fason za to jest fajny), ale jakie to ma znaczenie, skoro nie ma szans, bym gdziekolwiek coś takiego znalazła.

Halkę można wyciąć/wypruć, ale skoro sukienka ma przeznaczenie, to nie ma co niszczyć, sprawdza się i to najważniejsze.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka