magalena1 09.10.04, 11:23 czesc dziewczyny! zaczynam starania. mam nadzieje, że na święta Bożego Narodzenia będe miała w brzuchu kruszynkę. ściskam m Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwa8 Re: starania październikowe 09.10.04, 14:56 czesc u mnie tez starania, mam nadzieje tak jak ty ze to juz wktotce,pozdrawiam,czy to bedzie pierwsze dziecko?Moje tak. Odpowiedz Link Zgłoś
asiula.b Re: starania październikowe 09.10.04, 15:24 Ja też zaczynam. A w zasadzie zaczęłam... wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
pysienka Re: starania październikowe 09.10.04, 16:42 hej, ja również będę się starać w tym miesiącu( drugi miesiąc starań), w poprzednim niestety nie wyszło mam nadzieję ze ten miesiąc okaże sie owocny czego i Wam zycze. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
paula50 Re: starania październikowe 09.10.04, 16:59 i ja zaczęłam wczoraj się starać... Też mam nadzieję że będzie owocny. Jest to piąty miesiąc starań - mam nadzieję że ostatni. Pozrowionka Paula Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 10.10.04, 12:09 ja na razie nie bedę stosować testów owulacyjnych. Cykle mam regularne i zawsze podczas owulacji bolą mnie jajniki. na razie spróbuję bez testów. może się uda. magda Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: starania październikowe 09.10.04, 17:44 czesc ja tez mam zamiar w tym miesiacu na calego zabrac sie do roboty. Probowalismy juz w poprzednim ale chyba przegapilismy owulacje (nie liczylam dni) w tym zamiar liczyc i obserwowac sluz. Kiedy testujecie? Ja mam troche rozregulowany cykl - tesuje w drugim tygodniu listopada. No to do dziela, Dziewczyny! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magalena1 Re: starania październikowe 09.10.04, 18:35 jak fajnie, ze sie odzywacie. Może pogadamy i czasem pozwierzamy sie z naszych staran. Super. bardzo sie ciesze m Odpowiedz Link Zgłoś
cymbeline Re: starania październikowe 09.10.04, 19:06 cześć dziewczyny starajace sie.Ja wprawdzie zaczełam starania we wrześniu, teraz czekam na ewentualne skutki,ale test wyszedł mi bardzo niewyraźnie i coś przeczuwam,ze zacznę starania razem z Wami w październiku.U mnie potencjalna owulacja dopiero około 24.10, więc jeszcze sporo czasu. Życzę Wam i sobie dziewczyny,żebyśmy Nowy 2005 Rok powitały w powiększonym gronie))) Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 09.10.04, 19:56 Cymbeline, dzieki za mile slowa. trzymam takze za Ciebie kciuki. A potem bedziemy robic fotografie coraz większych brzuchów. magda Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 09.10.04, 19:32 ale ja bym juz chciala zobaczyć dwie kreski na teście. może sie uda zrobic prezent bozonarodzeniowy. magda Odpowiedz Link Zgłoś
cymbeline Re: starania październikowe 09.10.04, 19:41 Madziu,musi się udać,ja innego rozwiazania nie widzę ))) Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: starania październikowe 09.10.04, 20:25 Ja chetnie tu bede zagladala! Inne watki sa ciekawe ale bardzo zapelnione i wszyscy juz sie znaja - fajnie, Magda, ze zalozylas pazdziernikowy (tez sie nad tym zastanwialam). No to mamy zadanie: do Bozego Narodzenia fasolka a potem przeskakujemy na watek czekujace lipiec-wrzesien ;O) Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 09.10.04, 22:40 Gunia masz rację z tym zapełnieniach na innych watkach. Ja się też zastanawiałam, ale tam wszyscy się znają, a tutaj możemy stworzyć od nowa własną grupę, a potem przeskoczymy na oczdekiwanie na dzidziusia. magda Odpowiedz Link Zgłoś
mama2be Re: starania październikowe 09.10.04, 22:52 witam i dolaczam sie. to moj trzeci miesiac staran. jestem juz po owu ( o ile byla?!) i teraz czekam na testowanie, za 1,5 tygodnia. trzymam za was kciuki i za siebie tez. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
pysienka Re: starania październikowe 10.10.04, 10:11 naprwdę fajnie tu byc z Wami, gdzie można się zwierzyć z obaw itp. Ja tak strasznie bym chciała zobzaczyć te dwie kreseczki. Nie chciałbym się rozczarować jak poprzednio, bo to było straszne. Trzymam kciuki za Was i za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 10.10.04, 10:55 Dziewczyny!Witam was w niedzielne paxdziernikowe rzedpołudnie. Ciekawe, w którym momencie będziemy w następnym roku. Mam nadzieję, że juz z dzidziusiami. Ściskam. magda Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: starania październikowe 10.10.04, 11:37 Hi ja tez juz wstalam! Pogoda piekna, wiec humor tez super. Ale fakt, ze pierwsze co robie to zagladam do tego watku swiadczy, ze sie wciagam. Uczestniczylam przed weselem w watku "Slub i wesele" i tez sie bardzo zaangazowalam. Jesli nam sie watek dobrze rozwinie to tu prawie zamieszkam. U mnie 3 dzien cyklu, wiec jeszcze nie ma intensywnych staran. Ale moze w tym miesiacu zastosuje ekstrakt z wiesiolka - to pomaga w wydzielaniu sluzu, ale mozna go stosowac tylko w pierwszej polowie cyklu. Testow owulacyjnych w tym miesiacu nie robie - zaufam naturze i obserwacji wlasnego ciala. A co do przyszlego roku o tej porze to oczywiscie, Madziu, bedziemy komunikowaly w watku pt"Niewyspane mamusie" czy cos w tym stylu ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
pysienka Re: starania październikowe 10.10.04, 11:48 własnie chciałam was się spytać, czy stosujecie testy owulacyjne, bo ja się własnie zastanawiam czy ich w tym miesiącu nie wypróbowac. Macie na ich temat jakieś zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: starania październikowe 10.10.04, 12:09 Ja chce probowac bez - fajnie byloby tak zajsc bez kontrolowania temperatury, testow itp.Boje sie, ze jak zaczne wszystko kontrolowac to wpedze sie w kanal i tym pardziej nie wyjdzie (a wyluzowanie sie tez jest wazne stwierdzilam po przeczytanu watku "Sposob na dzidzie"). Jesli sie jednak po kilku miesiacach staran"na zywiol" nie uda to pewnie siegne po testy. Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 10.10.04, 12:11 ja na razie też nie bedę stosować testów owulacyjnych. Cykle mam regularne i zawsze podczas owulacji bolą mnie jajniki. na razie spróbuję bez testów. może się uda. już i tak maksymalnie zbzikowałam - ciągle coś czytam, przebadałam się wzdłuż i wszerz. magda Odpowiedz Link Zgłoś
asiula.b Re: starania październikowe 10.10.04, 13:03 miło, że jest na strochę. Wiecie, od przedwczoraj się ostro staramy, choć to póki co zbędne (TEN dzień wypada dopiero w czwartek), a od wczoraj czuję kłócie w brzuchu. Oczywiście uroiłam je sobie, bo przecież udać się jeszcze nie mogło, ale tak bym chciała... To bardzo przyjemne kłucie Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ania1 Re: starania październikowe 10.10.04, 16:03 Witajcie dziewczyny !!! My też staramy się o drugie maleństwo. Dziś własnie miałam owolucje i wykorzystałam to, ciekawe czy coś z tego wyniknie jak tak to termim mam na 30 czerwca. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 10.10.04, 18:59 Czesc dziewczyny! Napiszmy pare slow o sobie.... ja zaczynam. 27 lat, staram się o pierwsze dziecko. magda Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: pare slow o sobie 10.10.04, 19:09 Ja, niestety, juz koncze 29. Dzieci nie mam jeszcze ale juz wkrotce... Odpowiedz Link Zgłoś
fasola25 Re: starania październikowe 10.10.04, 19:24 czesc, tez zaczełam (a raczej zaczelismy) starania juz nie moge sie doczekac dnia, kiedy okaze sie ze TO JUZ !!! pozdrawiam i zycze duzo pomyslnosci w staraniach Odpowiedz Link Zgłoś
fasola25 i moze jeszcze lepiej sie przedstawie 10.10.04, 19:33 to nasz pierwszy miesiac staran, ale mam jakies takie przeczucie ze bedzie owocny jednak mam 30 lat i troszke sie obawiam, bo to bedzie moje pierwsze dzieciątko raz jeszcze pozdrawiam wszystkie starające sie kobietki Odpowiedz Link Zgłoś
daid25 Re: starania październikowe 10.10.04, 19:43 Hejka! Ja też działam w pażdzierniku z mężulkiem. To mój 2 cykl starań i 1 dzięń cylku(niestety ).Powodzenie !!! Trzymajmy za siebie kciuki!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ania1 Re: starania październikowe 10.10.04, 20:09 Dziewczyny ja też skończę w grudniu 30-dziestkę staramy się z mężem o drugie dziecko. Mój mały synek Krystianek ma w tej chwili 2latka i trzy miesiące i jak mi się uda to będzie między nimi 3 lata różnicy. Hmmm co by tu jeszcze napisać... Aha mam na imię Ania ale to już chyba wiecie z mojego nicku. Jestem ze śląska. To chyba tyle. Papatki Ania Odpowiedz Link Zgłoś
niecierpliwa78 Re: starania październikowe 10.10.04, 20:15 Witam wszystkie Starające się!!! Mam 26 lat, to mój 8 cykl starań, choć pierwszy raz spróbowaliśmy trzy lata temu, ale potem było kilka przymusowych przerw w działaniach, no i od marca na nowo... Teraz mam 4 dc i w tym miesiącu próbujemy z testami, monitoringiem i zastrzykiem pregnyl! Trzymam kciuki za nas wszystkie!!! Buziaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majah1 Re: starania październikowe 10.10.04, 20:26 Cześć ja ciągle czekam na kruszynke majah Odpowiedz Link Zgłoś
ala.lola Re: starania październikowe 10.10.04, 22:09 Witam... Przyłaczam sie do wszystkich starajacych sie i czekajacych... Naleze do jednych i drugich... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiula.b Re: starania październikowe 10.10.04, 22:50 Mam 27 lat i staram się o pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
mama2be Re: starania październikowe 10.10.04, 23:22 witam! ja mam 27 i tez staram sie o pierwsza dzidzie, to moj trzeci cykl staran, jak juz wiecie. macie racje, nie daje sie wpedzic w psychoze i licze na nature, ale wystawia mnie na dlugie czekanie a jak jestem BARDZO niecierpliwa!!! mam cykle 34-35 dni, wiec juz mi sie dluzy a do testu jakies 12 dni.... dzielnie przyjmuje ciazowe fluidki od kolezanek z pracy i dziele sie nimi z wami!!! buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
pysienka Re: starania październikowe 11.10.04, 09:19 hej, mam 22 latka i staramy się z mężem o pierwszą dzidzię. To mój drugo cykl starań i mam nadzieję że tym razem się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 11.10.04, 09:20 Cześć dziewczyny! Siedzę sobie w pracy, ale jeszcze podczytuje forum. I tak sobie mysle, że na tym wątku wszytskie mamy powyżej chyba 26 lat. A skad jesteście? ja z Poznania. zycze milego dnia Magda Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 11.10.04, 09:21 oj przepraszam, pysienka napisala chwilę przede mną. więc mamy powyżej 22 lat (pysieńka na razie jesteś najmłodsza) magda Odpowiedz Link Zgłoś
klunia3 Re: starania październikowe 11.10.04, 15:23 Cześć! Ja też jestem 27-latką. Bardzo długo targały mną rozterki czy starać się czy nie. Serce przemawia, że tak! Racjonalne myślenie, że nie. Oczywiście te racjonalne myślenie bierze się z tzw. "ciężkiej sytuacji" młode małżeństwo, kredyt itd itp. Dostałam teraz umowę na stełę i zdecydowałam się, że tak - bez względu na wszystko! To mój pierwsze tygodnie starań! Z jednej strony boję się co będzie z drugiej strony modlę się, żeby było! Czy Wami też targały takie rozterki??? Trzymam za Ciebie i wszystkie starające się mocne kciuki! pozdrawiam, A.S Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: starania październikowe 11.10.04, 17:51 droga Kluniu, ja mam tak samo - latka leca a decyzje o dziecku przesuwam z roku na rok. Az w koncu powiedzielismy sobie odstawiamy antykoncepcje i co ma byc to bedzie. A kredyty to i my bedziemy mieli - po urodzeniu dziecka zmiana mieszkania bedzie konieczna, wiec jesli bysmy najpierw chcieli sie ustawic to w nieskonczonosc musielibysmy czekac na ten odpowiedni moment. Ja sie uciesze jak nam sie teraz uda a reszta sie jakos ulozy. Zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
pysienka Re: starania październikowe 11.10.04, 18:17 hej ja bardzo długo się zaastanawiłam prawie całe wakacje targały mna rozterki czy dobrze robię - studiuje dziennie teraz 4 rok i musze codziennie dojezdzać pociagaiem na uczelnie. Ale zdecydowalismy się i teraz po tej nieudanej próbie nawet żałuje ze tak długo sie zastanawialam. Tak strasznie to boli jak okazuje sie ze nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
klunia3 Re: starania październikowe 12.10.04, 09:24 hej Pysieńko!!! Trzymam za Ciebie bardzo duże kciuki! Powiem Ci jedno bardzo dobrze, ze się zdecydowałać jeszcze studiując. Jak będziesz szukała poważnej pracy Maluch będzie już na tyle duży, że łatwiej sobie będzie radzić. Ja jestem trzeci rok po studiach, moje starania dotyczą pierwszego dziecka i muszę liczyć się z tym, że nie będę miała gdzie wrócić (w sensie do pracy) po przerwie macierzyńskiej - ale na tym świat się nie kończy!!! Nie martw się na pewno wszysko bedzie dobrze. Ja też pierwszy test niestety z jedną kreską, ale nie tracę nadziei... i jak sobie pomyślę, że kiedyś na studiach martwiłam się żeby była tylko jedna kreska....WSZYSTKO SIE ZMIENIA - NA LEPSZE!!!1))....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 11.10.04, 18:26 ze mną tak samo- najpierw studia, praca, ale ile mozna czekać. Mam 27 lat i to wydaje mi się dobry czas na dziecko. Pomimo tego, że trzeba zmienić mieszkanie na większe, nie wiadomo, czy będę mogła wrócić do pracy, to wydaje mi się, że nie ma sensu czekać. bo do jakiego momentu? niby jaki czas jest dobry i właściwy: jak się ma wielkie mieszkanie, samochód, po 30, a może 40? zawsze będzie coś przeciw. A ja nie chcę już czekać. Masz rację gunia kredyt będzie też po urodzeniu dziecka. magda Odpowiedz Link Zgłoś
klunia3 Re: starania październikowe 12.10.04, 09:29 Magdo! nawet nie wiesz jak lżej na duchu!!! że są też gdzieś kobiety, które miały podobne obawy i mimo to się zdecydowały!!! Praca i samochód to nie wszystko!!! nie ch to pozostanie naszym mottem. Trzymam kcuki za wszystkie 27 latki i starsze babki!! Daj znać jak już będziesz miała groszek w brzuszku może będziemy mogły powymieniać się spostrzeżeniami. jeszcze raz pozdrawiam, A.S. Odpowiedz Link Zgłoś
klunia3 Re: starania październikowe 12.10.04, 09:17 hej hej droga Guniu! Dzięki za te słowa. Dobrze wiedzieć, że ktoś też mia podobne odczucia. U mnie problem jest szerszy gdybym przyznała się mojej rodzinie, że świadomie się staramy to pewnie uznana bym była za szaloną....A JAK SOBIE DACIE RADĘ???!!! JESTEŚCIE NIEODPOWIEDZIALNI!!! ale wiesz co - odkąd się staram MAM TO GDZIEŚ!!! o niczym innym nie potrafię myśleć, nie mogę pracować, a z mężem przeżywamy "drugie zakochanie - takie 30 cm ponad chodnikami". Trzymam kciuki za Twe starania!!! Może będziemy mogły pochwalić się zdjęciami brzuszków - tak jak podpowiada nam jednak koleżanka z formum. Sciskam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cymbeline Re: starania październikowe 11.10.04, 20:26 Czesc dziewczyny, ja jestem z Kraka,i skończyłam w tym roku 30...(( Jak na pierwsze dziecko to nie jestem najmłodsza,ale widzę,że ogólnie na tym wątku dominują "starsze" przyszłe mateczki,chyba bardzo od normy nie obiegam,a srednia wiekowa w ostatnich latach dość się obsunęła)) Czekam dziewczyny cały czas na okres z nadzieją,ze go nie dostanę,a już dzisiaj rano powinnam dostać....wiec jest szansa na szansę.... Pozdrawiam i też nie mogę sie doczekać Madziu,kiedy będziemy robiły fotki swoim brzuszkom.... Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 11.10.04, 20:29 tak tak faktycznie dominuja starsze starajace się, ale ja też uważam, że chyba taka jest ogolna ogtendencja. m Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 11.10.04, 20:31 cymbeline czy ty masz w zalaczniku pasek ciąży, bo nie rozmumiem/ m Odpowiedz Link Zgłoś
cymbeline Re: starania październikowe 11.10.04, 20:42 tak Madziu,to załącznik ciąży,bo cały czas mam nadzieję,że jestem w ciąży i według moich wyliczeń to 4 tydzień,ale z wyjatkiem testu to innego potwierdzenia nie mam (noo, nie liczac licznych objawów,bo czuję sie fatalnie) Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 11.10.04, 20:48 aha rozumiem. i GRATULUJĘ. trzymam kciuki, żeby jeszcze lekarz potwierdził dzidziusia. a jak bedę w ciązy to się zgłoszę do Ciebie po wskazówki do tego wykresu ciązy. magda Odpowiedz Link Zgłoś
cymbeline Re: starania październikowe 11.10.04, 20:52 Służe w każdej chwili,a sama opanowałam to dopiero dwa dni temu)) Nie wiem tylko,czy nie za wcześnie na radość? Mój mąż mnie pociesza,ze to musi byc ciaża,bo jak to, on by nie dał rady za pierwszym razem? niemożliwe... )) Pozdrawiasy i czekam na Twoja fasoleczkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka771 Re: starania październikowe 11.10.04, 20:55 Hej dziewczyny Ja też jestem starająca się i fajnie że założyła Magda ten wątek bo faktycznie inne są zapchane )) Mam 27 lat i staramy się od sierpnia, więc niedługo. Jestem ze Śląska i bardzo chciałabym zobaczyć te upragnione 2 kreseczki na teście. Pozdrawiam wszystkie starające się ) no i te zapylone również ) Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: starania październikowe 11.10.04, 22:51 Witajcie kochane! Jestem chyba trzecia Madzia na tym watku W zeszlym mies. skonczylam 28 lat. Nasze skarbie ma 2 latka i czas na rodzenstwo Staramy sie od lutego , ale z przerwami wiec teraz nasz 6 czy 7 cykl. Przeszlam juz okres nerwowki, teraz podchodze do tego duzo spokojniej. Dzisiaj moj 21 dc wiec do testowania juz niedaleko. Chociaz ten cykl raczej spisalam na straty, bo przez 5 dni bralam antybiotyk, a poza tym tym razem chcialabym jesienno - zimowe baby (Synek jest z czerwca) Wiec spokojnie mam pare mies. na zafasolkowanie. (No musze tak sobie wmawiac, zeby sie troche wyluzowac. Wiecie, ze nie ma presji :- )) A zreszta i tak malo "dzialalismy" w tym cyklu. Jakos kiepsko sie czuje. Jakies grypsko mnie bierze. Mam lekka goraczke, caly czas mi zimno... (A ja zawsze goracokrwista ) A jak baraszkujemy - to z gumka Raz chyba czy dwa M sciagnal gdzies w polowie. Jedyne tylko co mnie niepokoi (i "doklada" do chorobska) to bolace piersi. NIGDY mnie na @ nie bolaly. W poniedzialek ide do lekarza, moze sie wyjasni. No, bedzie juz tego mojego przydlugawego przedstawienia (sie). Witam sie z wszystkimi i trzymam za Was kciuki! Ucaluski! Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 12.10.04, 09:20 Czesc dziewczyny! Ja chyba się od Was zaczynam uzależniać. Przychodzę do pracy i sprawdzam, wieczorem to samo. Jestem bardzo Was ciekawa, kim jesteście, jakie jesteście. Witam Vase. Masz ślicznego synka.(a skąd jesteś?) Magda Odpowiedz Link Zgłoś
agnes79 Re: starania październikowe 12.10.04, 15:47 Cześć dziewczyny!!!Ja też dołączam się do Was.To był mój 3 cykl starań,ale niestety wczoraj przyszła do mnie @,a na dodatek jeszcze przeziębiłam się. Fatalnie się czuję.Mam 25 lat.Miałam też już dość odkładania sobie zrobienia dziecka,bo studia,kredyty itp.A teraz kiedy tego bardzo chcę,to nie wychodzi. Więc chcę teraz pójść do ginekologa,niech mi coś poradzi,bo czas nie stoi w miejscu.Bardzo mocno Was pozdrawiam i mam nadzieję,że tym razem nam się uda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: starania październikowe 12.10.04, 16:00 Ta @ jest baaardzo wredna - wiem cos o tym, bo przyszla do mie niedawno. Ja wprawdzie nie robilam sobie wielkiej nadzieji ale jak juz przylazla to tez sie zasmucilam. Uszy do gory - mamy co robic w dlugie jesienne wieczory (a te starania sa przeciez tez przyjemnoscia sama w sobie, nie)? Powodzenia gunia P.S. Agnes Ty masz dopiero 25 lat! Ja mysle, ze po 30 a juz na pewno po 35 mozna mowic, ze latka leca (w kontekscie starania sie o kruszyne), wiec masz jeszcze duuuzo czasu Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: starania październikowe 12.10.04, 09:33 Dzieki Madziu 101, ja jestem z Portsmouth (pld wybrzeze Anglii), a pochodze z Krakowa. Wiesz z tym uzaleznieniem to mam tak samo Ledwo wstalam, przecieram oczy i - wlaczam komp. ) Ciekawa co u Was slychac, jakie postepy itd. Mnie ostatnio znowu piersi bola. Wczoraj wieczorem i dzisiaj rano zwlaszcza. Wczoraj kupilam znowu 2 testy First Response. Niby, ze wykrywa ciaze od 3 dni przed spodziewana @. A ja mam cykle nieregularne i w sumie wczoraj byl moj pierwszy mozliwy dzien @ (bo 21 dc) (W sierpniu np. moj cykl trwal 21 dni, a we wrzesniu juz 33!! Ale to jest wyjatkowe, bo normalnie mam 24, 25, 26 w porywach do 21 i 28, ale b. rzaaadko. W zwiazku z tym, ze moj ostatni c trwal az tyle (to przez przeogromny stres na "wakacjach") - ze zrobieniem testu chce poczekac do 35 dc! No bo jak do wtedy nie dostane @, to juz tylko z jednego (jakze oczekiwanego) powodu. Ale pewnie nie wytrzymam az tak dlugo Wszystko przez te piersi. Gdyby nie one to juz dawno machnelabym reka na ten cykl. A tak, to iskierka nadziei sie tli, chociaz, jak mowilam - nie zalezy mi, zeby akurat w tym mies. No, to tyle na razie Synek sie dopomina swojej porannej porcji mlika. Pozdrowka! Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 12.10.04, 09:49 no to jeszcze trochę poleniuchuję w pracy. wczoraj była u ginekologa, w ciązy jeszcze nie jestem, ale jestem zdrowa jak ryba. kilka miesięcy temu miałam zły wynik TSH (chodzi o tarczycę, która w ciązy jest bardzo ważna),ale po miesiącu leczenia wynik ksiązkowy. Dziewczyny, czy robiłyście badania przed staraniami? mój ginekolog zlecił mi wykonanie kilku. pozdrowionka Magda ps. Madziu-vase - trzymam kciuki, oby testpokazał dwie wielkie krechy Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: starania październikowe 12.10.04, 15:48 Ciesze sie, Madziu, ze maz dobre wyniki! Ja troche sie teraz zastanawiam, poniewaz nie mialam zamiaru robic zadnych badan przed staraniami - w zeszlym roku mialam rutynowy "przeglad" i jak zwykle pani powiedziala, ze jest ze mnie dumna. Ale nie bylo jakis hormonalnych czy cos w tym stylu. Powinnam zrobic? Jesli sie w najblizszych miesiacach nie uda "zajsc" to na pewno sie przebadam od stop do glow. Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 12.10.04, 16:08 mi lekarz kazal wlasnie zrobic TSH z powodu tarczycy, poza tym grupe kwi, poziom cukru (ale to mozna zrobic juz w ciazy), morfologie, no i zawsze lekarz mi robi USG, wiec wszytko wiadomo. pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka771 Re: starania październikowe 12.10.04, 17:17 ja też Madziu miałam niezbyt dobre wyniki TSH ale po 3 miesiącach same wróciły do normy i z punktu widzenia hormonów mam otwartą drogę do fasolki i endokrynolog powiedziała że jak w grudniu przyjdę na kontrol to mam jej ogłosić dobrą wiadomość- wysłała mnie jeszcze na USG tarczycy żeby być pewnym na 100% że jest wszystko OK. Dziś kupiłam test i jutro znów testuję- bo @ od 23 sierpnia nie mam nadal. Zobaczymy co test pokaże (3 wyszły negatywnie-ale zawsze jest nadzieja) Robię jutro test i obojętnie co pokaże to idę do gina żeby wiedzieć co i jak. Jeśli chodzi o badania innego typu to gin jakiś rok temu powiedział że jestem dobry materiał na matkę, choć żadnych badań oprócz ręcznego nie robił. Pozatym cukier, krew- wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: starania październikowe 12.10.04, 16:10 A my sie staramy o drugie dziecko trzeci miesiac teraz. Za pierwszym razem, w sierpniu, sie udalo - testy apteczne i z krwi wyszly pozytywne, ale niestety sie nie zagniezdzilo i dostalam spozniony okres... Teraz licze na to, ze kiedy starsze bedzie fetowalo pierwszy roczek (23 pazdziernika) to ja juz bede nosic siostrzyczke lub braciszka w formie fasolki Pozdrawiam PS A synek nam sie "udal" od pierwszego podejscia... Odpowiedz Link Zgłoś
pysienka Re: starania październikowe 12.10.04, 19:03 rzeczywiście ja też sie od Was dziewczyny uzalezniam chyba ciągle tylko sprawdzam czy ktos czegoś nie dopisał pozdrowionka i powodzonka dla wszytskich Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka771 Re: starania październikowe 12.10.04, 19:11 hehe no to mamy klub starających się nałogowych podglądaczek forum ) ja mam ten wątek w ulubionych i jak tylko mam możliwość to podglądam i jak mogę to się wpisuję. Piszcie coś kobitki- jeśli chodzi o mnie to chyba wiecie że jutro testuję :] - ale mam stresa :] a wieczorem idę do kina się odstresować Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ania1 Re: starania październikowe 12.10.04, 19:45 Wiecie co to jest bardzo wciągający wątek i też mam go dodany do ulubionych !!! Tak w ogóle to trafiłam na niego przez mojego męża bo to on zdecydował,2 dni temu że chce mieć córeczkę tu i teraz i niestety trafił na najbardziej płodny okres !!! Jeżeli chodzi o mnie to jak będę w ciąży to też będę się cieszyć ale wolała bym jeszcze poczekać z pół roku. Mam już w domu 2 letniego synka i z jego poczęciem nie było problemu,to była pierwsza próba i udana w 100%. Do 26 czekam na okres a później lecę do apteki po teścik i sprawdzam co mi tam wyjdzie. Dziewczyny życzę wam owocnych nocy!!! Papatki Ania Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka771 Re: starania październikowe 12.10.04, 19:54 Hej Aniu. Fajnie że trafiłaś tu do nas ale zastanawiam się dlaczego napisałaś że twój mąż "niestety trafił". Kurcze kobitko- ja tu czekam na ten najbardziej płodny okres-a ty masz jakieś wątpliwości zamioast się cieszyć- bo jak zapylisz to będzie przynajmniej mniesza różnica między twoimi dzieciaczkami. Znam to z autopsji że im większa różnica wieku tym gorzej. Mam straszą o 6 lat siostrę i dopiero niedawno zaczęłyśmy się dogadywać. Jeśli chodzi o owocne noce, to mnie to niestety nie dotyczy w przez najbliższe kilka dni, bo mój M jest kierowcą TIRa i niezbyt często się widujemy Pozdrufka Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ania1 Re: starania październikowe 12.10.04, 20:57 Witaj Iwonko wiem,że wszystkie dziewczyny chca bardzo i czekają na dwie kreseczki ale ja jeszcze wolała bym poczekać bo targają mną rozterki typu: -jaka będzie reakcja dziecka -czy finansowo damy sobie radę (ja nie pracuję) -czy pomieścimy się w naszym dwu pokojowym mieszkanku A tak ogólnie jak pomyślę o takim słodkim maleństwie to robi mi się ciepło na sercu. Dostałam ostatnio fajnego maila od mojej siostry dla przyszłych mamusi i tatusiów kto chce niech poda maila a podeślę. Papatki Ania Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka771 Re: starania październikowe 12.10.04, 21:05 iwonka77@poczta.fm ja poproszę ) A tak wogóle to jak planujesz wogóle drugie dzieciątko to lepiej zdecyduj się teraz bo jak będziesz się wahać to ciężko ci będzie podjąć decyzję później. Tak mi się wydaje. Mój mężulek tez niby się wahał, bo dom w remoncie, auto przydałoby się nowsze, lepsza praca i wogóle a jak teraz został postawiony przed faktem że nie mam @ to teraz już się tak "napalił" że będzie tatusiem, że teraz powiedział że jak się nie uda teraz to napewno będziemy już próbowac bo inne rzeczy jakoś się ułożą. Będą musiały się ułożyć. Pozdrawiam i pozbądź się wątpliwości, bo ci się później maluchy będą lepiej dogadywały. Odpowiedz Link Zgłoś
jaiza Re: starania październikowe 12.10.04, 19:03 Zapraszam na wątek tu w oczekiwaniu "przepis na dzidziunia", mnie pomógł. I. Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe 12.10.04, 20:35 czesc dziewczynki!ja tz lubie tu zagladac. te inne wątki (październikowe) pozapychane, wszyscy się znają, to dobrze, że postał nowy dla nowostarających się. A jak tylko zobaczycie te dwie kreseczki, to chwalcie się będziemy gratulować. magda Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka771 starania październikowe-kiedy dni płodne i test??? 12.10.04, 20:59 Napiszcie dziewczyny kiedy spodziwadzie się dni płodnych i kiedy testujecie ewentualnie??Będziemy wiedzieć ilu z nas się uda?? Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: starania październikowe-kiedy dni płodne i te 12.10.04, 21:09 ja chyba jeszcze jakis czas. jakos pod koniec miesiaca mam dni plodne. więc jeszcze trochę. buuuuuuu. ale czekam cierpliwie. Iwonko, a Ty jutro robisz test???? m Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ania1 Re: starania październikowe-kiedy dni płodne i te 12.10.04, 21:21 Ja miałam owulację 10-tego bo mnie zawsze jajniki bolą i wtedy wiem, że to już. Teraz mam najbardziej płodny okres. Iwonko maila poslę ci jutro bo teraz mój mąż okupuje głowny komputep a ja zadowalam się laptopem ale tu nie mam skonfigurowanej poczty. Pozdrawiam cieplutko Ania Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka771 Re: starania październikowe-kiedy dni płodne i te 12.10.04, 21:30 jutro z porannego siku robię test a gin przyjmuje od 11:00 także jeszcze przed wyjściem z domku dam wam znać czy jest jedna czy dwie kreseczki. Ojeja niech będą dwie bo normalnie zacznę się martwić o siebie że @ od sierpnia nie ma. I nawet nie wiem jak mam dni płodne i wogóle. Cały misterny plan na nic. Tak jak miałam regulranie to wiedziałam kiedy dni płodne- więc można było działać. a teraz boli mnie brzuch co tydzień, ni to na dni płodne ni to na @. i NIC. Trzymajcie kciukasy za jutrzejszy pre-test po raz 4. Odpowiedz Link Zgłoś
cymbeline Re: starania październikowe-kiedy dni płodne i te 12.10.04, 21:18 Ja też niestety dopiero w okolicy 25 października (( I pewnie bede sie bała zrobić znowu testy,pewnie zrobie dopiero jak bedę w połowi ciąży z brzuszkiem,wtedy będzie mi łatwiej uwierzyć tym "złośliwym urządzonkom")) Odpowiedz Link Zgłoś
cymbeline Re: starania październikowe 12.10.04, 21:15 Cześć dziewczyny,ja też jestem z tych uzależnionych od tego wątku i gdyby mój szef wiedział o tym,brałabym pewnie połowę pensji Wiecie...3 dni temu wyszedl mi test pozytywny,diw kreseczki,na wyczekiwana troszkę wychudzona wyszła,ale wyszła i to dało mi nadzieję,ze będę miała dzidzię. A tu nagle dzisiaj w nocy dostałam @!!! i pomyśleć,ze miałam zamiar wybrać się do mojego gina zeby potwierdzić...Chyba mnie krew jasna zaleje, przeryczałam pół nocy. Dobrze,ze jesteście dziewczyny,mam nadzieję,ze uda sie nam jeszcze w tym roku. Wrzesień to była nasza pierwsza próba,wiec teoretycznie nie ma się czym martwić, ale ja nerwus jestem i jak coś postanowię to bym chciała realizacji od razu )) Postanowiłam,ze jutro zamawiam testy owulacyjne i bierzemy się z mezem ostro do roboty.... A co do badań przed ciążą,to ja osobiście zaszczepiłam się przeciwko żółtaczce, zrobiłam test na przeciwciała różyczki i toksoplazmozy. Poza tym robiłam szerg badań analitycznych (typu:krew,morfologia,mocz,glukoza,tarczyca,aelktrolity.OB itp)ale te badania były robione z nieco innych przyczyn,ale przy okazji się przydały. Poza tym regularnie odwiedzam dentystę i chyba to wszystko. Pozdrawiam dziewczyny i piszcie,piszcie i jeszcze raz piszcie,ze u Was dobrze, coraz lepiej,zebym miała nadzieje,ze u mnie tez tak będzie. Wtedy zamiast rozklejać się na sobą(bo ciagle chce mi się buczeć....bbbbuuuu..chlip...chlip..) będe cieszyła sie Waszym szczesciem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka771 Re: starania październikowe 12.10.04, 21:25 Kurcze jak przeczytałam o tym ile badań masz za sobą to zwątpiłam ) Ja tu tylko jakieś hormonalne i to zupełnie przypadkiem tylko dlatego że zmianiłam lekarza ogólnego i chciał wiedzieć o mnie wszystko. A pozatym nic- żadnych szczepień zupełne nic- nawet u dentysty dawno nie byłam -normalnie zacznę wpadać w kompleksy ( a pozatym jeszcze sobie palę- w sumie niedużo ale wiem że to niedobrze, ale co zrobić-nałóg i już- ale obiecałam sobie że jak zobaczę dwie kreski to będę miała motywację żeby rzucić. Kurcze jeśli chodzi natomiast o ten twój test to normalnie zaczynam wątpić poważnie w ich wiarygodność. pozrdufka Odpowiedz Link Zgłoś
cymbeline Re: starania październikowe 12.10.04, 21:37 Cześć Iwonka, wiesz,bo ja stara kobieta jestem,z tych co to planują świadome macierzyństwo)) Szczepienia przeszłam z premedytacją,bałam się np.żółtaczki,szczególnie,ze planuję cesarkę.Nie tak dawno była afera w Kraku,w jednym ze szpitali na oddziale położniczym postało zarazone kilkanascie kobiet żółtaczką,a to fatalna choroba,wiec sie zaszczepiłam,szczególnie,ze to szczepienie ważne jest na conajmniej 5 lat. A co do różyczki,to nie przechodziłam jej w dzieciństwie,więc wolałam dmuchać na zimne,szczególnie,ze ciązy zarazenie różyczką i toksoplamoza jest bardzo niebezpieczne dla dziecka,praktycznie masz gwarancje,ze urodzi się albo z niedorozwojem umysłowym albo fizycznym. A pozostałe badania zleciła mi lekarka nie pod kątem ciąży,tylko innych moich schorzeń,ale dobrze znać wyniki przed ciążą. A co do papierosków,to ja osobiście bardzo źle znoszę jak ktoś pali,więc nie mam kłopotu z tym)) Ale myśle,ze faktycznie jak zobaczysz 2 kreseczki na teście to warto rzucić je dla dzidzi. Pozdrawiam i trzymam kciuki za kreseczki!!! Acha,badania na przeciwciała różyczki i toksopazmozy też polecam Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka771 Re: starania październikowe 12.10.04, 21:45 powiem Ci że ja też planuję świadomie, i bardzo się cieszyłam jak mnie lekarka wysłała na te badania , ale kurczę widzę że to co ja zrobiłam w porównaniu do Ciebie to NIC. Jutro rano się dowiem czy będę miała możliwość to nadrobić. No faktycznie jeśli z góry zakładasz że będziesz miała cesarkę to lepiej dmuchac na zimne co do żółtaczki. Jeśli chodzi o róźyczkę to na szczęście miałam. Co do papierosów, to naprawdę będę miała motywację żeby rzucić dla dzidziusia. A powiedz mi jeszcze czy robiłaś te badania i szczepienia na NFZ czy za wszystko płaciłaś?? Szczepienie na żółtaczkę to wiem że trzeba zapłacić sobie ale jak z pozostałymi?? Odpowiedz Link Zgłoś
cymbeline Re: starania październikowe 12.10.04, 21:57 Iwonka, za żółtaczkę płaciłam 3 x po 40 zł, za IGG toksopazmozy 50 zł za IGG różyczki też 50 zł. Co do tych ostatnich badań to jeśli już nie jesteś w ciązy,to warto je zrobić. Wszuystko niestety kosztuje,więc zaczełam przygotowywać się do ciąży z początkiem tego roku. Kurcze,człowiek tyle lat pracuje,placi te cholerne składki i wielkie g... ma za to! Resztę badań typu: morfologia,ob,glukoza,tarczyca,elektrolity itp. miałam z kasy chorych)) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka771 Re: starania październikowe 12.10.04, 22:00 i tak uważam że warto wydać te kilka (set) zł i mieć psychiczny luz. Pewnie zrobię te szczepienia jeśli test jutro wykaże 1 krechę Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: starania październikowe 12.10.04, 21:35 Cymbeline nie martw sie, do Bozego Narodzenia wszystkie damy rade! Wiesz, buszowalam po innych watkach i dowiedzialm sie, ze jesli byl test pozytywny a dostalas @ to mogla to byc ciaza biochemiczna. Ale czytalam tez historie dzieczyny, ktora byla w ciazy i mimo to dostala okres - nie wiem czy powinnam Ci o tym pisac, bo moze wzbudzam tylko nadzieje. Ale bym Ci Tego z calego serca zyczyla! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka771 Re: starania październikowe 12.10.04, 21:38 Gunia co to jest ta ciąża biochemiczna bo mi się gdzieś hasło obiło o uszy ale zupełnie nie mm pojęcia z czym to się je ) Oswieć mnie ) Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: starania październikowe 12.10.04, 21:56 Iwonko wiem tylko tyle dwie kreseczki a po tym okres moga byc znakiem ciazy biochemicznej to znaczy, ze bylo zaplodnienie ale nie bylo, niestety, zagniezdzenia Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: starania październikowe 12.10.04, 21:58 Dwoch ogromnych krech Ci jutro zycze!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka771 Re: starania październikowe 12.10.04, 22:02 chyba idę spać bo jak dłużej się będę tu nakręcać to mi jutro test pokaże 2 krechy ale na ciąży urojonej ) Kurcze ale tak żeśmy się rozpisały że szkoda mi iść ) Pozdrufka Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: starania październikowe 12.10.04, 22:17 Ja tez zamieszkalam na tym forum. Ale Twoje kreski niech lepiej beda nie wirtualne a realne! Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
cymbeline Re: starania październikowe 12.10.04, 21:40 Och,Gunia,nawet nie wiesz jak miło usłyszeć troszkę ciepłych słów!! Dzięki za wsparcie)) A powiedz mi co znaczy ciąza biochemiczna? Mam nadzieje,ze matka natura zrobi mi prezencik na Boze Narodzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: starania październikowe 12.10.04, 22:11 Oczywiscie nie zycze Ci ciazy biochemicznej (bo to oznacza zaplodnienie ale brak zagniezdzenia) tylko udana. A o dziewczynie, ktora mimo ciazy miala oktes przeczytalam na www.dziecko-info.com w czesci dla starajacych sie Tytul watku: najwczesniejsze i najpozniejsze 2 kreski. Radze poczytac, warto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cymbeline Re: starania październikowe 12.10.04, 22:30 Dzięki Gunia,pewnie jutro rano przewertuję tą stronę) Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a LISTA 12.10.04, 21:47 Dziewczyny, co powiecie na to zeby zrobic liste, cos w stylu tej na innym watku. To pomoze nam sie polapac ktora kiedy co i jak, wtedy bedziemy tez mogly sie nawzajem pytac ktorej jak poszlo itd. np 1. gunia, owulacja ok 22.10, testowanie 7.11 dzieci (jeszcze brak), 3 cykl staran Najlepiej dopisywac sie przez "odpowiedz cytujac" jak juz skompletujemy nas wszystkie to ustawimy liste w kolejnosci testowania. Co Wy na To?? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka771 Re: LISTA 12.10.04, 21:51 1. gunia, owulacja ok 22.10, testowanie 7.11 dzieci (jeszcze brak), 3 cykl staran 2. Iwonka owulacja 11,09 (chyba) testowanie 18,09-negatywnie; 25,09- negatywnie; 1,10-negatywnie. 13,10-czyli jutro- jest nadzieja. dzieci jeszcze brak (niedługo) 1 cykl starań. Mężatka od 4 września 2004r. Odpowiedz Link Zgłoś
cymbeline Re: LISTA 12.10.04, 22:04 iwonka771 napisała: 1. gunia, owulacja ok 22.10, testowanie 7.11 dzieci (jeszcze brak), 3 cykl staran 2. Iwonka owulacja 11,09 (chyba) testowanie 18,09-negatywnie; 25,09- negatywnie; 1,10-negatywnie. 13,10-czyli jutro- jest nadzieja. dzieci jeszcze brak (niedługo) 1 cykl starań. Mężatka od 4 września 2004r. 3. Cymbeline,*owulacja ok.27.09,testowanie 09.10-przyszła @, *owulacja ok.25.10,testowanie 8-10.11. dzieci własnych jeszcze brak,szczęśliwa mężatka od 14.08.2004r ) Odpowiedz Link Zgłoś
mama2be Re: LISTA 12.10.04, 22:19 cymbeline napisała: > iwonka771 napisała: > > 1. gunia, owulacja ok 22.10, testowanie 7.11 > dzieci (jeszcze brak), 3 cykl staran > 2. Iwonka owulacja 11,09 (chyba) testowanie 18,09-negatywnie; 25,09- > negatywnie; 1,10-negatywnie. 13,10-czyli jutro- jest nadzieja. > 3. mama2be, owulacja ok.5.10, testowanie 20.10 ( ale pewnie nie wytrzymam!) dzieciaczków jeszcze brak, 3 cykl starań, szczesliwa mężatka od czerwca 2004 > dzieci jeszcze brak (niedługo) 1 cykl starań. Mężatka od 4 września 2004r. > 3. Cymbeline,*owulacja ok.27.09,testowanie 09.10-przyszła @, > *owulacja ok.25.10,testowanie 8-10.11. > dzieci własnych jeszcze brak,szczęśliwa mężatka od 14.08.2004r ) > Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: LISTA 12.10.04, 22:20 cymbeline napisała: > iwonka771 napisała: > > 1. gunia, owulacja ok 22.10, testowanie 7.11 > dzieci (jeszcze brak), 3 cykl staran > 2. Iwonka owulacja 11,09 (chyba) testowanie 18,09-negatywnie; 25,09- > negatywnie; 1,10-negatywnie. 13,10-czyli jutro- jest nadzieja. > dzieci jeszcze brak (niedługo) 1 cykl starań. Mężatka od 4 września 2004r. > 3. Cymbeline,*owulacja ok.27.09,testowanie 09.10-przyszła @, > *owulacja ok.25.10,testowanie 8-10.11. > dzieci własnych jeszcze brak,szczęśliwa mężatka od 14.08.2004r ) > 4..mama2be owulacja około 5.10, testuję 20.10. (ale pewnie nie wytrzymam!) 3 cykl starań, narazie bez dzieciaczka Odpowiedz Link Zgłoś
agnes79 Re: LISTA 13.10.04, 12:02 5. Agnes79,owulacja 24.10.,testowanie 08.11., dzieci jeszcze nie mam,4 cykl starań. Odpowiedz Link Zgłoś
mama2be Re: LISTA 12.10.04, 22:14 3.mama2be owulacja około 5.10, testuję 20.10. (ale pewnie nie wytrzymam!) 3 cykl starań, narazie bez dzieciaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: do mama2be 12.10.04, 22:22 Wrzucilam Cie na nasza wspolna liste, zebys nie czula sie samotna ;O) Odpowiedz Link Zgłoś
bombeleek Re: do mama2be 15.10.04, 14:47 witam wszystkie mamuśki.Tak przeglądam sobie wasze wypowiedzi i muszę przyznać, że bardzo mnie to wciąnęło. jeśli nie macie nic przeciwko dołączę do Was. My również staramy się o małego bombelka a co z tego wyjdzie zobaczymy. Pozdrawiam wszystkie kobietki i trzymam kciuki ! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ania1 Re: LISTA 12.10.04, 22:25 1. gunia, owulacja ok 22.10, testowanie 7.11 dzieci (jeszcze brak), 3 cykl staran 2. Iwonka owulacja 11,09 (chyba) testowanie 18,09-negatywnie; 25,09- negatywnie; 1,10-negatywnie. 13,10-czyli jutro- jest nadzieja. dzieci jeszcze brak (niedługo) 1 cykl starań. Mężatka od 4 września 2004r. 3. Cymbeline,*owulacja ok.27.09,testowanie 09.10-przyszła @, *owulacja ok.25.10,testowanie 8-10.11. dzieci własnych jeszcze brak,szczęśliwa mężatka od 14.08.2004r ) 4.mama2be owulacja około 5.10, testuję 20.10. (ale pewnie nie wytrzymam!) 3 cykl starań, narazie bez dzieciaczka. 5. mama_ania owolucja 10.10, testowanie 27.10, 1 cykl starań. Mężatka od 29 kwietnia 2000r.Staram się o 2 dziecko, mam już 2 letniego Krystianka. -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: LISTA 12.10.04, 22:36 mama_ania1 napisała: 1. gunia, owulacja ok 22.10, testowanie 7.11 dzieci (jeszcze brak), 3 cykl staran 2. Iwonka owulacja 11,09 (chyba) testowanie 18,09-negatywnie; 25,09- negatywnie; 1,10-negatywnie. 13,10-czyli jutro- jest nadzieja. dzieci jeszcze brak (niedługo) 1 cykl starań. Mężatka od 4 września 2004r. 3. Cymbeline,*owulacja ok.27.09,testowanie 09.10-przyszła @, *owulacja ok.25.10,testowanie 8-10.11. dzieci własnych jeszcze brak,szczęśliwa mężatka od 14.08.2004r ) 4.mama2be owulacja około 5.10, testuję 20.10. (ale pewnie nie wytrzymam!) 3 cykl starań, narazie bez dzieciaczka. 5. mama_ania owolucja 10.10, testowanie 27.10, 1 cykl starań. Mężatka od 29 kwietnia 2000r.Staram się o 2 dziecko, mam już 2 letniego Krystianka. 6. Magda 101, owulacja 26 paździenika, testuję 8-11 listopada, 1 cykl starań, 1 dziecko, mężatka od pażdziernika 2003, lat 27 > > > > > > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: LISTA 13.10.04, 09:50 O rany! Kobitki! Ale sie ten watek rozrasta! (I dobrze) Sluchajcie, wczoraj w college'u kolezanka mowi, ze wlasnie zrobila test i jest w ciazy!!! A jej corunia ma 3 mies! Nie planowala, ale sie cieszy. Ja jej na to, ze moze juz niedlugo jej bede mogla uscisnac reke. No to dala mi fluidki. Oto one: ******************************************************************************** ************************************************************************* Cala masa dla nas wszystkich ) A u mnie zupelnie bez zmian. Cycki bola, do kibelka latam - i tyle. Cos mi sie nie chce wierzyc, zebym wytrzymala do tego 25 X, ale moze jeszcze z tydzien mi sie uda. Nie wiecie ile mnie kosztowalo, zeby dzisiaj rano nie zrobic! ))) 1. gunia, owulacja ok 22.10, testowanie 7.11 dzieci (jeszcze brak), 3 cykl staran 2. Iwonka owulacja 11,09 (chyba) testowanie 18,09-negatywnie; 25,09- negatywnie; 1,10-negatywnie. 13,10-czyli jutro- jest nadzieja. dzieci jeszcze brak (niedługo) 1 cykl starań. Mężatka od 4 września 2004r. 3. Cymbeline,*owulacja ok.27.09,testowanie 09.10-przyszła @, *owulacja ok.25.10,testowanie 8-10.11. dzieci własnych jeszcze brak,szczęśliwa mężatka od 14.08.2004r ) 4.mama2be owulacja około 5.10, testuję 20.10. (ale pewnie nie wytrzymam!) 3 cykl starań, narazie bez dzieciaczka. 5. mama_ania owolucja 10.10, testowanie 27.10, 1 cykl starań. Mężatka od 29 kwietnia 2000r.Staram się o 2 dziecko, mam już 2 letniego Krystianka. 6. Magda 101, owulacja 26 paździenika, testuję 8-11 listopada, 1 cykl starań, 1 dziecko, mężatka od pażdziernika 2003, lat 27 7. vase, Magda 28, Portsmouth UK, synek Louis szt.1 lat 2, 7 czy 8 cykl staran (?), testowanie niby 25 X, ale pewnie nie wytrzymam i na dniach )) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes79 Re: LISTA 13.10.04, 12:14 vase napisała: > O rany! Kobitki! Ale sie ten watek rozrasta! (I dobrze) Sluchajcie, wczoraj w > college'u kolezanka mowi, ze wlasnie zrobila test i jest w ciazy!!! A jej > corunia ma 3 mies! Nie planowala, ale sie cieszy. Ja jej na to, ze moze juz > niedlugo jej bede mogla uscisnac reke. No to dala mi fluidki. Oto one: > ******************************************************************************* > * > ************************************************************************* Cala > masa dla nas wszystkich ) > A u mnie zupelnie bez zmian. Cycki bola, do kibelka latam - i tyle. Cos mi sie > nie chce wierzyc, zebym wytrzymala do tego 25 X, ale moze jeszcze z tydzien mi > sie uda. Nie wiecie ile mnie kosztowalo, zeby dzisiaj rano nie zrobic! :- )))) > > 1. gunia, owulacja ok 22.10, testowanie 7.11 > dzieci (jeszcze brak), 3 cykl staran > > 2. Iwonka owulacja 11,09 (chyba) testowanie 18,09-negatywnie; 25,09- > negatywnie; 1,10-negatywnie. 13,10-czyli jutro- jest nadzieja. > dzieci jeszcze brak (niedługo) 1 cykl starań. Mężatka od 4 września 2004r. > > 3. Cymbeline,*owulacja ok.27.09,testowanie 09.10-przyszła @, > *owulacja ok.25.10,testowanie 8-10.11. > dzieci własnych jeszcze brak,szczęśliwa mężatka od 14.08.2004r ) > > 4.mama2be owulacja około 5.10, testuję 20.10. (ale pewnie nie wytrzymam!) > 3 cykl starań, narazie bez dzieciaczka. > > 5. mama_ania owolucja 10.10, testowanie 27.10, 1 cykl starań. Mężatka od 29 > kwietnia 2000r.Staram się o 2 dziecko, mam już 2 letniego Krystianka. > > 6. Magda 101, owulacja 26 paździenika, testuję 8-11 listopada, 1 cykl starań, > 1 > dziecko, mężatka od pażdziernika 2003, lat 27 > > 7. vase, Magda 28, Portsmouth UK, synek Louis szt.1 lat 2, 7 czy 8 cykl staran > > (?), testowanie niby 25 X, ale pewnie nie wytrzymam i na dniach )) 8. Agnes79,owulacja 24.10, testuje 8.11,4 cykl starań,dzieci nie mam,mężatka od 24.08.2002r.,lat 25 Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: shea dopisalam Cie do wspolnej LISTY 13.10.04, 19:47 > > 1. gunia, owulacja ok 22.10, testowanie 7.11 > > dzieci (jeszcze brak), 3 cykl staran > > > > 2. Iwonka owulacja 11,09 (chyba) testowanie 18,09-negatywnie; 25,09- > > negatywnie; 1,10-negatywnie. 13,10-czyli jutro- jest nadzieja. > > dzieci jeszcze brak (niedługo) 1 cykl starań. Mężatka od 4 września 2004 > r. 3. Cymbeline,*owulacja ok.27.09,testowanie 09.10-przyszła @, *owulacja ok.25.10,testowanie 8-10.11.dzieci własnych jeszcze brak,szczęśliwa mężatka od 14.08.2004r ) 4.mama2be owulacja około 5.10, testuję 20.10. (ale pewnie nie wytrzymam! 3 cykl starań, narazie bez dzieciaczka. 5. mama_ania owolucja 10.10, testowanie 27.10, 1 cykl starań. Mężatka od 29 kwietnia 2000r.Staram się o 2 dziecko, mam już 2 letniego Krystianka. 6. Magda 101, owulacja 26 paździenika, testuję 8-11 listopada, 1 cykl starań, dziecko, mężatka od pażdziernika 2003, lat 27 7. vase, Magda 28, Portsmouth UK, synek Louis szt.1 lat 2, 7 czy 8 cykl staran ?), testowanie niby 25 X, ale pewnie nie wytrzymam i na dniach )) 8. Agnes79,owulacja 24.10, testuje 8.11,4 cykl starań,dzieci nie mam,mężatka od24.08.2002r.,lat 25 9. shea_butter lat 24 i 7 mies owul. ok 14-16. 10 liczba prob: to bedzie pierwsza Odpowiedz Link Zgłoś
shea_butter Re: LISTA 13.10.04, 19:35 DOPISUJE SIE: shea_butter lat 24 i 7 mies owul. ok 14-16. 10 liczba prob: to bedzie pierwsza! Odpowiedz Link Zgłoś
fasola25 Re: LISTA 18.10.04, 13:50 fasola25, 30 lat i 8 miesiecy owulacja ok 14-16.10, testowanie 28-30.10 dzieci (jeszcze brak), 1 cykl starań (i mam nadzieję ze ostatni) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ania1 Re: LISTA 18.10.04, 14:31 > > 1. gunia, owulacja ok 22.10, testowanie 7.11 > > dzieci (jeszcze brak), 3 cykl staran > > > > 2. Iwonka owulacja 11,09 (chyba) testowanie 18,09-negatywnie; 25,09- > > negatywnie; 1,10-negatywnie. 13,10-czyli jutro- jest nadzieja. > > dzieci jeszcze brak (niedługo) 1 cykl starań. Mężatka od 4 września 2004 > r. 3. Cymbeline,*owulacja ok.27.09,testowanie 09.10-przyszła @, *owulacja ok.25.10,testowanie 8-10.11.dzieci własnych jeszcze brak,szczęśliwa mężatka od 14.08.2004r ) 4.mama2be owulacja około 5.10, testuję 20.10. (ale pewnie nie wytrzymam! 3 cykl starań, narazie bez dzieciaczka. 5. mama_ania owolucja 10.10, testowanie 27.10, 1 cykl starań. Mężatka od 29 kwietnia 2000r.Staram się o 2 dziecko, mam już 2 letniego Krystianka. 6. Magda 101, owulacja 26 paździenika, testuję 8-11 listopada, 1 cykl starań, dziecko, mężatka od pażdziernika 2003, lat 27 7. vase, Magda 28, Portsmouth UK, synek Louis szt.1 lat 2, 7 czy 8 cykl staran ?), testowanie niby 25 X, ale pewnie nie wytrzymam i na dniach )) 8. Agnes79,owulacja 24.10, testuje 8.11,4 cykl starań,dzieci nie mam,mężatka od24.08.2002r.,lat 25 9. shea_butter lat 24 i 7 mies owul. ok 14-16. 10 liczba prob: to bedzie pierwsza fasola25, 30 lat i 8 miesiecy owulacja ok 14-16.10, testowanie 28-30.10 > dzieci (jeszcze brak), 1 cykl starań (i mam nadzieję ze ostatni) Odpowiedz Link Zgłoś
shea_butter Re: LISTA 18.10.04, 14:46 Fajnie ze zrobiłas podsumowanie naszej listy-juz powoli zaczynalam sie gubic kiedy mam za kogo trzymac kciuki! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś