mamusiamartusi 02.01.06, 15:36 tak jak w temacie od dziś zaczynam brać folik - jeszcze ktoś chętny?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.01.06, 15:53 Hej! Ja też zaczęłam od dzisiaj, do tego magnez i komplet witamin. Jesteśmy już dwie! Pozdrawiam gorąco i noworocznie Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.01.06, 16:04 a ja od wczoraj pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi DO KORDULI :) 02.01.06, 16:27 O widzę, że ty też masz chrapkę na drugiego dzidziusia !! to jestesmy dwie martusia ma 14,5 miesiaca a twoj Kamiś ciut starszy - bierzmy się do roboty oby się nam szybko udało !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi do elka_78 02.01.06, 16:28 hm moze tez warto witaminy? pomyslę - ostatnio brałam tylko folik do zajścia a potem po info lekarza ze się udało zajść - dostałam witaminki ... Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Do: mamusiamartusi 02.01.06, 16:36 Folik, witminy, do tego witaminy, dużo ryb, owoców, soki własnej roboty, długie spacery aerobik ... Ufff! Nie będzie łatwo, ale będę starała się wytrwać, będzie mi łatwiej wiedząc, że nie tylko ja tak się staram Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi elka 02.01.06, 16:38 wow i ty to wszystko przed zajściem??? zazdroszcze ci takich "postanowień noworocznych"!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Do: mamusiamartusi 02.01.06, 17:05 Zobaczymy jak długo wytrwam - żeby nie zapomnieć dla kogo to wszystko - wieszam dzisiaj na lodówce zdjęcie jakiegoś słodkiego, małego szkraba - taki widok na pewno pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.01.06, 19:19 To ja też się przyłączam. Właśnie łyknęłam folik Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.01.06, 19:57 no rzeczywiście będziemy się starać o rodzeństwo dla kamisia ) przed pierwszą ciążą w ogóle nie brałam foliku, bo nie spodziewałam się ciąży. miałam hyperprolaktynemię i nikłe szanse na dzidziusia. do tego częste zaniki miesiączki, nieregularne cykle. a jednak udało się! liczę, że teraz też się uda. pierwszą ciążę przechodziałam wzorowo: zero wymiotów, humor rewelka, kilogramy tak sobie, bo +22, ale zrzucone już z nawiązką , opuchlizna tylko w ostatnim miesiącu... strasznie jestem ciekawa jak będzie teraz. znając życie pewnie odwrotnie pozdrawiam. mamusiamartusi - a jak u ciebie było z pierwszą ciążą? Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.01.06, 20:22 wymiotów nie pamiętam, bardzo barzdo Duuuzo spałam raz zdarzyło mi się rekordowo 19 g z rzędu oczywiście z przerwami na siusiu hihihi a przytyłam 16 kg - miałam cesarkę więc od razu 13 poszłooooo Niestety jakoś nie mogę powiedziec że jestem taką szczęściarą jak ty pod względem zrzucenia reszty... jakoś kiepsko mi idzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.01.06, 20:23 a folik natomiast przed pierwszą ciążą brałam bardzo bardzo bardzo dłuuuuugo w nadziei, że juz lada chwila zajdę Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.01.06, 21:57 ten sen to też pamietam, rzeczywiście... a cc tez miałam. ciekawe ile jeszcze wspólnych rzeczy będziemy miały ) może ten sam termin kolejnego porodu? oby pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
qlinek Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 14:10 ja juz lykam od jakiegos czasu, choc strac sie moge dopiero od kwietnia ==> byłam szczepiona przeciw rozyczcce i aktualnie jestem w gipsie. ale razniej mi bedzie z Wami, dziewczyny Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 14:18 kordula no cóz musze si eprzyznac, ze mam nadzieje ze ja wczesniej bede miala termin bo wyczytalam w ktoryms watku, ze ty od kwietnia dopiero zaczniesz dzialac qlinek - masz racje! w qpie razniej wiec łykaj folik juz z nami a moze razem sobie zajdziecie Kordula i qlinek?? trzymam kciuki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
qlinek Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 14:26 dobra, to lece do kuchni na dzienna dawke Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 14:29 o rany sama bym zapomniała... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalllena.s Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.02.06, 12:49 ale nas dużo, ja jen od zeszłego tygodnia, jakieś 2 miesiące temu rzuciłam paleni na i hormony, teraz z mężem czekamy co się wydarzy )))) pozdrawiam wszystkie które też czekają Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 14:29 to i ja sie przyłącze do folikowej gromady ja biore juz 4 mc codziennie i meza podkarmiam oprocz tego falvit i skrzyp na paznaokcie imocno pracujemy nad Dzieckiem oby sie udalo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 14:40 monjan witaj - powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 16:29 coraz więcej nas super! ja starania zaczynam tak w marcu... Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 17:17 Dobry pomysł z tym folikiem dla męża. Dziś swojemu zaaplikuję A tak na marginesie, obudziłam sie dzieś rano ze strasznymi mdłościami i szybciutko udałm sie do łazienki na bliskie spotkanie z kibelkiem. Kiedy juz zwróciłam całą kolację, przyszedł mój mąż i spytał: "co, w ciąży jesteś?" Hi hi. Przejął się biedaczek ale to chyba tylko grypa żałądkowa (synek miał to kilka dni temu więc TO MUSI BYĆ TO - a nie TO co myślał mąż). Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 17:58 Dziś rano też dopadły mnie mdłości ale to chyba po tabletkach - chciałam szybko i wszystkie od razu. I tu małe pytanko do bardziej doświaczonych - czy przyjmowanie kwasu foliowego ma jakieś skutki uboczne? Pozdrowionka dla "folikówek" :o) Odpowiedz Link Zgłoś
qlinek Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 19:06 elka_78 napisała: > przyjmowanie kwasu foliowego ma jakieś skutki uboczne? raczej nie powinno, ale gdzieś na forum czytałam, że ktoś się źle czuł. Ja np. źle się czułam po niektórych preparatach witaminowych, np. Body Max i Hpantoten. Najlepiej przyjmować witaminki i kwasik foliowy po posiłku, popijając woda. Odpowiedz Link Zgłoś
kiedy-mama Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 20:26 Ja tez juz zaczelam lykac, chociaz starania beda w czerwcu dopiero A wiec dolaczam do Waszej gromadki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 12:22 liczyłam na już (miałam chrapkę na rodzeństwo Martusi przed jej drugimi urodzinkami) ale przyszła @ bleble , no cóż może uda się na DRUGIE URODZINKI hihi smacznego folika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 12:37 Witam! Ja miałam zacząć starania w sierpniu, ale nie wiem, czy nie strzeliliśmy "gola" w Sylwestra. @ spóźnia się dopiero 1 dzień, ale nerwy ogromne... Czekam więc i czekam ... Odpowiedz Link Zgłoś
qlinek Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 12:54 Witam, czy wszytskie już dziś zażyłyśmy? Ja właśnie w trakcie jestem... Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 13:23 oj elka rozumiem twoje nerwy! ta nie pewnosc jest najgorsza... na pewno będzie tak - żeby było dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 13:46 Dzięki za słowa otuchy - już mi lepiej. Masz rację - każde rozwiązanie będzie dobre, ale nerwy są, tym bardziej, że w Sylwestra rzuciłam palenie i troszkę mnie "nosi" (z tego powodu starania zostały odłożone na termin poźniejszy - żeby dzdziuś był zdrowy). Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 13:51 TAK KAżDE BęDZIE DOBRE! Jak będzie teraz dzidzia to z korzyścią, że już nie będziesz palić! a jak nie będzie teraz - masz ten komfort, że nie czekałaś, żeby był maluszek już tym razem jak inne dziewczyny, które długą się starają i każda następna @ jest dla nich wielką tragedią! pozdrowionka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 14:00 Kochana! Jesteś rewelacyjna! Aż mi się mordka uśmiechnęła od ucha do ucha po przeczytaniu Twojej odpowiedzi. Trochę słońca w ten szary zapracowany dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 17:55 elka - życzę ci, aby było tak jak sobie wymarzysz, ale uwierz, że każde rozwiązanie będzie miało plusiki ) a ja dalej "folikuję" i "cilestuję" razem czyli dzieci póki co z tego nie będzie. jak wcześniej pisałam szykuję sie na zajście w marcu, tzn. od marca zaczynam ostre staranka tylko nie wiem, czy to sie nie zmieni, bo dziś miałam rozmowę szefem i szykuje mi sie awansik a co za tym idzie - wiadomo - podwyżka. a tu nagle ciąża? no i pojawił mi się dylemacik... tym bardziej, że dopiero cztery miesiące temu wróciłam po półtorarocznej nieobecności... kurcze, a chciałam uwolnić się właśnie od firmy, czytaj: ciąża, zwolnienie, macierzyński i dłuuuugi wychowawczy... pozdrawiam folikówki Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 18:31 Już się nie denerwuję, ale po prostu chcę wiedzieć - @ czy dzidziuś. Kordula - musisz się zastanowić, co jest najważniejsze (zabrzmiało banalnie), ale ja też kiedyś stawiałam na własny rozwój, naukę, karierę, a teraz mi przeszło i marzę o maleństwie, o prawdziwej rodzinie. pozdrowionka dla "folikówek" Odpowiedz Link Zgłoś
op.wawa Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 21:27 to ja tez sie dołanczam, teraz mam super duze opakowanie 250 szt za 15 zł to sie bardziej opłaca i zamierzam go teraz brac bardzo sumiennie codziennie. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 22:11 Witam Ja również zaczęłam brać FOLIK (02.01.2006)a starania zaczynamy od KWIETNIA Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi witam nowe "FOLIKÓWKI" 04.01.06, 22:57 o to jest myśl to wielkie opakowanie! wiesz nie wiedziałam że takie są !!!! jako następne poleci już duze! miłej nocki dziewczyny! kordula życze mądrej decyzji - bo jest to sprawa trudna, a może uda się szybko awansować a potem fru do dzidzi do domku zawsze potem po wychowawczym może być łatwiej znalezc pracę, gdyby to mialo byc w innej firmie, jak zobacza w cv ze dziewucha awansowała Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 09:16 ja też witam, nowe dziewczyny i też tak właśnie myślę. awansik, a jak będzie dzidzia, to i tak się jakoś wszystko ułoży ) a kaska wieksza mnie cieszy, bo będę mogła większy zapasik gotóweczki zrobić na koncie ) a co do duzych opakowań ja też mam juz w zapasie kwas foliowy - opakowanie 250tabl., zakupione za niecałe 14zł, więc cenowo rewelacja! a póki co kończę tradycyjny folik miłego dnia laseczki Odpowiedz Link Zgłoś
agulag26 Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 09:29 wydawało mi się że wczoraj dołączałam się do listy - a dziś posta nie widzę więc prewnie mi się tylko wydawało) ja folikuje już trzeci miesiąc a pierwszy cykl starań dobiega końca - jeszcze nie wiem z jakim rezultatem, pewnie niedługo ujrzę @ ale chwilowo po cichutku mam nadzieję że nie... Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 09:44 z całego serducha życzę ci dwóch kreseczek! Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 09:59 Witam nowe i stare "folikówki". Czy dzisiejsza porcja zdrowia dla naszych przyszłych pociech już połknięta? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka29 Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 11:25 Ja już biorę od trzech miesięcy i też bede sie starac o drugiego bobasa ale dopiero z poczatkiem marca. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 11:45 czesc ja juz jestem po dzisiejszj dawce agulag ja żyłam w nadzieju nie spotkania się z @ do wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
qlinek Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 11:55 Czesc Babeczki, jestem wlasnie po porannej kawce i lece polknac dzisiejszy zestaw witaminek. Na przekor wszystkiemu... mam ciagle mieszane uczucia co do ciazy bo... Mam 29 lat i meza mlodszego 2,5 roku.On nie jest jeszcze za bardzo gotowy na dziecko, choc mysle, ze jak juz bede w ciazy to bedzie sie cieszyl. Ja juz nie moge sie doczekac, a przede wszytskim dluzej czekac, bo zegar tyka glosno i nieublaganie, wiecie same... Nie chce go oszukiwac i stawiac przed faktem dokonanym, ale tez nie moge czekac w nieskonczonosc. Codziennie zasypiam z mysla o malym, rozowym babasku przy boku. Powiedzcie, jak to u Was jest?? Wszyscy mezowie sa tacy chetni do zostania tatusiami? Przepraszam za takie wynurzenia, ale czasem mam dosc Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
agulag26 Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 12:09 mamusiamartusi - przykro mi; ale przynamniej masz juz nowy cykl i nowe szanse, a ja ciągle w tym samym cyklu, już 32 dzień! qlinek - mój mąż najpierw bardzo chciał bo ma 29 lat (ja 26) i mówił że nie chce być starym tatusiem i chciałby z synem w kosza grać a nie siwy do szkoły małego/małą podwozić. potem miał moment zawachania bo stwierdził że jak będę w ciąży i potem to pewnie zero seksiku i w ogóle uwagi dla niego. ale teraz czeka razem ze mną - nie mówi, nie rozważa, nie chce zapeszać, po prostu czeka i myślę że będzie bardzo, bardzo się cieszył kiedy już będziemy mieli małą fasolke. Twój jak zobaczy maluszka na usg też pewnie się przekona Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 12:18 Mój szanowny małżonek (starszy o lat 11) sam mnie namawiał na dzidzię, bo ja zapierałam się, że "nigdy w życiu, żadnych dzieci". Teraz ja łykam folik i inne tym podobne, rzucam palenie, dotleniam się, a on razem ze mną (tylko sobie wyobraźcie atmosferę w domu, w którym dwie osoby rzucają palenie, obie mają stresującą pracę i są uparte jak osły - tragedia!!! Ale wytrzymamy). Mój mąż marzy o naszym dzieciątku od dawna, rozmawiamy o tym, wybraliśmy imiona, na temat dzieci potrafimy rozmawiać godzinami. Jest po prostu cudowny ... Odpowiedz Link Zgłoś
fuzzyonggbridge Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 05.01.06, 13:05 witam! ja jestem chetna! ) dzis zaczynam, mialam od poczatku roku ale zapomnialam kupic.... i starania tez od razu zaczynam... ja tylko sie @ skonczy (pani doktor powiedziala, ze jest karnawal wiec ma bys spontanicznie, he he... wiec kupilam test owulacyjny )) Odpowiedz Link Zgłoś
monjan fuzzy 25.01.06, 15:04 witam panią o pieknym mieszkaniu! znamy się z wnętrza mieszkan i staramy sie razem kup ten folik koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
fuzzyonggbridge monjan! 27.01.06, 18:38 stawiam sie wywolana! folik dawno zakupiony i lykany codziennie! ) Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: monjan! 30.01.06, 11:43 bardzo nam milo a jednak jestes z nami, bardzo dobrze wartos ei czasme oderwac od pieknych wnetrz i twojego slicznego mieszkanka ps. moja siostra mieszka w Krakowie, wiec ja czasm odwiedzam Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 07:39 Dzień Dobry!!! Dzisiaj ja jestem pierwsza - dzienna porcja zdrowia dla przyszłego maluszka zaaplikowana o godz. 5.25. Kto następny? Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 09:48 i ja dziś już po - stwierdziłam, że jednak rano będę brała a od wczoraj to nawet mężusiowi podaję ) mam dziś kupę roboty, tonę w papierach więc pewnie odezwę się dopiero w weekend. pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 11:14 hej dziewczyny a ja jakos tak dziwnie - mało systematycznie znaczy o bliżej nieokreślonych porach zupełnie inaczej było poprzednio, bo wtedy pracowałam, więc przed pracą ok 5.45 a teraz jak się przypomni hihi a co do dawania mężowi nie wiedziałam, że to może miec sens... dlaczego dawac folik facetowi?? podpowiedzcie! Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 11:50 hihih... ja tu wyczytałam, że laski daja mężusiom i... też dałam nie zaszkodzi chyba... a dzis mam takie ciśnienie w pracy, że najchętniej bym ją rzuciła z dnia na dzień! wrrrrr!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 12:40 biednas ja tak mialam przed ciazą z praca juz chcialam sie nawet zwalniac 31 grudnia - cale szczescie powstrzymalam sie i w styczniu zrobil sie dzidek i od kwietnia poszlam spokojnie na zwolnionko! Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 12:50 i dlatego też się muszę powstrzymać tym bardziej, że przed awansem trochę głupio samemu się zwalniać... a szukać nowej pracy, jak chcę niedługo zaciążyć? to bez sensu! oj, muszę sobie dać na wstrzymanie! głęboki wdech nosem i wydech ustami )))))) i już lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
teresa96 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 14:20 Witajcie przyszłe mamusie. Dołączam do folikowej gromadki. Folik biorę od połowy grudnia a starania zaczynamy w maju. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 15:09 kordula - dokładnie. ze jak już wiesz o awansie to by było idiotyczne posunięcie - przecierp jeszcze ciut bądz dzielna a potem .. hulaj dusza hihi Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi witaj teresa! 06.01.06, 15:16 widze ze zdecydowana wiekszosc tu obecnych zaczyna oficjalnie nie wczesniej niz marzec , ja cicho marzę ze uda sie wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
teresa96 Re: witaj teresa! 06.01.06, 15:35 Cześć mamusiumartusi. Ty się większością nie przejmuj tylko staraj się, staraj! A my na razie ci pokibicujemy. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 07.01.06, 12:55 Weekend - weekendem, ale folik brać trzeba. A jeśli o przygotowanich mowa - to małe pytanko - czy gin zalecił Wam jakieś badania przed zajściem w ciążę? Mój powiedział, że badać się będziemy, jak już zaciążę, ale ja zastanawiam się nad badanie krwi, moczu, szczepieniu przeciwko różyczce. Co Wy na to, moje Panie? Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 07.01.06, 14:47 szczepienia przeciw rozyczce nie robilam a inne? hmmm zaraz zerkne do teczki zaczelam przed , zmienialam wtedy gina i powiedzialam ze chce zajsc wiec zlecil kilka w 15 dc: prolaktyna po mtc, tsh 3-cia generacja, fsh, lh estradiol i progesteron potem juz w 39 dc:morgologia, mocz, progesteron, HCG-beta ilosciowo pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 07.01.06, 17:27 oj to mnie tu zszokowałyście ) mamausiamartusi - niezła lista ) u mnie po tym względem beznadzieja. własciwie oprócz foliku to nic specjalnie nie robię. no chodzę sobie na aerobik dla lepszej kondycji i póki mogę jeszcze w przyszłym tygodniu dzwonię do dentysty umówić się na wizytę, cytologię miałam robioną trzy miesiące temu. a do tego stresuję się niemiłosiernie! praca oczywiście. i już myslami widzę siebie z pięknym brzuszkiem... pozdrawiam i zycze miłego wieczorku. ps. do nas dzis przychodzą dwie koleżanki (obie ciężarówki: 24tydz i 28tydz) z mężami i juz widze jakie będą tematy: ciąża, lekarze, położne, porody, dzieci... ciekawe jak to zniosa nasi mężusiowie, hihih. chyba trzeba będzie im flaszeczkę postawić ) Odpowiedz Link Zgłoś
arabelka78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 07.01.06, 18:23 Witam. Ja dopiero planuję zacząć "folikowanie", ale już niedługo. Co do starań to dopiero planujemy zacząć końcem czerwca. Czy ktoś z Was tak samo planuje??? Adrenalinka rośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 07.01.06, 22:11 kordula i jak chlopy zniosły te babskie ciążowo-lekarzowe pogawędki ??? a co do listy to, to bylo przy poprzednim staraniu - teraz to jakos nawet czasu nie ma isc do gina Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 08.01.06, 00:05 hihi, jakby były jakies pomyłki, to proszę się nie śmiać ) faceci pili piwko więc ok ) ciężarówki po pół piwka z sokiem malinowym i lampce szampana (małej lampce) a ja... hmmm... piwko z soczkiem + cała reszta szamapana który się ostał. do tego papierosik vogue x 2 - oj straszna jestem, wiem, ale nie krzyczcie. to takie jedne z ostatnich przedciążowych wybryczków : ( dopijam własnie resztę szampana, pijąc wasze zdrowie oczywiście i nasze wspólne szybkie zaciążenie... tematy "no.1" to oczywiście jak już mówiłam ciąże, porody itd. ) moje chłopaki już spią, a ja myk do wanienki i lulu )) oby jutro kacyka nie było )))))))) do jutra kochane, trzymajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 08.01.06, 15:39 kordula nono! zeby mi to było ostatni raz takie wybryki alkoholowo-papierosowe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 09.01.06, 08:30 melduję się! dziś jeszcze bez folika zapomniałam rano, a teraz jestem w pracy... obiecuję, że przez najbliższy czas nie zapalę ani jednego papierosa! fuu! i pomyśleć, że kiedyś jarałam jak dzika, a fe! a głowa to mnie przestała boleć w niedzielę około 15... czyli chyba to był "kacykowaty ból" )) miłego dnia, dziewuszki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 09.01.06, 09:13 Witajcie!! Je też już jestem po zażyciu dzisiejszej dawki. I ja też "zgrzeszyłam" w weekend. Od papierosów co prawda trzymama się z daleka (już tydzień nie palę!), ale alkofol niestety zostłą zażyty w dawce nieodpowiedniek dla osoby przygotowującej się do zaciążenia - teraz szukam pomysłu na "pokutę". Pozdrawiam wszystkie "folikówki" Odpowiedz Link Zgłoś
teresa96 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 09.01.06, 09:38 Cześć z poniedziałku. Ja także już po dzisiejszej dawce. Weekend alkoholowo grzeszny - więc chyba standardowo. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 06:06 Hej! Hej! Dzisiaj ja zaczynam listę obecności. Kto następny? Odpowiedz Link Zgłoś
tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 07:54 to może ja będę druga? ale najpierw się przedstawię - jestem tututka, zaczynamy z mężem starania o fasolkę w lecie (ale nie wiem czy wytrzymamy do tej pory ) no i myślę, że czas dołączyć do Was - Folikówek... pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 08:37 Witaj tututka! My też zaczynamy starania latem - mąż chce czerwiec, a ja sierpień (może nie będę musiała zmieniać zimowych okryć wierzchnich na bardziej obszerne). A jak wyjdzie - życie pokaże. Miłego dnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 09:25 to może lipiec? będzie sprawiedliwie... my planujemy urlop w lipcu, więc niewykluczone, że wtedy zaczniemy działać na serio. no wiesz, słońce, plaża, zero stresów... to moze być dobry okres ale tak jak piszesz - zobaczymy jak to będzie. zawsze wydawało mi się, że zajść w ciąże to można tak szybko, jak sie chce, a tymczasem okazuje się, że niestety nie jest to takie proste... Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 10:24 i ja się melduję no lipiec dziewczyny - wspaniały czas, a kwietniowe dzieci są czadowe... sama mam takiego kwietniowego szkraba w domku ) i w ogóle chyba fajny czas zarówno na ciążę, a wiosenny poród też ma swoje plusy... chociaż w sumie chyba każdy czas ma swój urok... a wybrykami weekendowo-grzeszno-alkoholowymi nie przejmujmy się tak bardzo, bo lada chwila nie będziemy mogły brykać )) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
teresa96 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 12:59 Cześć tututka, ja też tak myślałam dopóki nie zaczęłam czytać tego forum i moje znajome zaczęły się starać o dzieci. Nie wszystkim idzie gładko. Odpowiedz Link Zgłoś
tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 13:19 cześć! no właśnie, nie jest to pocieszające... zaczęłam mirzyć sobie temperaturę, żeby chociaż troszkę poobserwować co się dzieje. dopiero kilka pomiarów, ale i tak nie wiem czy będę umiała cokolwiek zinterpretować boje się, że będę miała problemy z zajściem w ciążę - mam bardzo nieregularne @ i ogólnie wielki chaos... rzadko wiem kiedy dostanę @ ale zobaczymy, może nie będzie tak źle !!!! będziemy sobie zdawać na bieżąco relacje i będzie nam raźniej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qlinek Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 13:49 to i ja się melduję posłusznie! ach, tylko to czekanie takie długie... aż do wiosny ale warto pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 15:06 kolejny dzień w pracy dobiega końca... kolejny foliczek dla dobra naszych przyszłych pociech zażyty qlinek - anie się nie obejrzysz jak będzie wiosenka, razem szubciutko nam zleci, zobaczysz tututka - jak "ciebie" czytam, to jakbym czytała o sobie (oczywiście przed kamilem, bo teraz to cały czas biorę tabletki anty, więc wszystko mam jak w zegraku): a wtedy: cykle mega nieregularne, nie mam pojęcia kiedy @, kiedy owu, do tego wysoki poziom prolektyny... a jednak udało się! i wierzę, że teraz też się uda! a mamausiamartusi to sie coś nei odzywa, a może działa już działa )) i pochwali się zaraz dwoma kreseczkami... Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 15:08 do tego wysoki poziom prolektyny... oczywiście - prolaktyny... Odpowiedz Link Zgłoś
tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 07:46 czyli dzisiaj ja zaczynam!!! wstawać leniuszki!!! - żartuję, pewnie już od dawna pracujecie z zapałem ja też jestem w pracy, ale mogę sobie pozwolić na buszowanie w necie. dzisiaj tempka wzrosła mi z 36,6 od 39,9. to może coś oznaczać? to mój 25 dc, temperatutę zaczęłam mierzyć tydzień temu i cały czas utrzymywała się na jednym poziomie - 36,6. Wiem,że żeby wyciągać jakieś wnioski to trzeba obserwować temperaturę kilka cykli, ale po prostu jestem ciekawa czy np. przed @ rośnie temp. w ogóle się na tym nie znam - mam zamier się dopiero od Was nauczyć no to buziaczki!!! miłej pracy Folikówki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 07:47 ojej!!! oczywiście wzrosła mi do 36,9 a nie 39,9! Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 08:21 ja już myślałam, że masz takie mega wahania temperatur ) niestety w tych sprawach jestem laikem, bo NIGDY nie mierzyłam sobie tempki, ale jak się doszkolę (a mam taki zamiar wkrótce), to dam ci lekcje no chyba, że ktoś szybciej da nam lekcje z których i ja skorzystam ) a u mnie zostało w opakowaniu cilestu jeszcze 8 tabletek. już nie mogę się doczekać końca miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 08:21 To ja jestem druga! W pracy od 6, ale tyle "roboty", że nie ma kiedy odpalić netu. I jak tu myśleć o dzieciach? A jeśli o pracy - tututka - gdzie pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bellka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 09:11 witam jestem tu nowa ale tez od poczatku roku biore kwas foliowy bo przygotowuje sie do tzw. "zajscia" moj mez rowniez ochoczo lyka tabletki mam jednak inne pytanie. przez jakis czas odchudzalam sie i bralam cealin - to sa takie tabletki na cellulitis i inne takie tam czy ktos wie jak to wplywa na przyszla ciaze? czy powinnam sie wstrzymac przez jakis czas z probami zajscia? mam takie dziwne obawy ze cos moze byc przez to nie tak pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 09:27 ja jestem sekretarką... może to mało ambitne, liczyłam po studiach na coś więcej, ale w sumie to jestem zadowolona. w mojej okolicy z pracą jest naprawdę ciężko. nie muszę nigdzie dojeżdżać, więc nie tracę pieniędzy na dojazdy. no i plusem jest to, że w mojej firmie "normalnie" podchodzą do kobiet w ciąży, więc przynajmniej nie muszę się obawiać, że mnie zwolnią... a potem może znajdę coś innego, chociaz nie wiem, bo jest mi tu naprawdę dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
qlinek Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 09:42 a ja, wstyd sie przyznac, dopiero wstalam, zjadlam sniadanko i foliczek tututka- co sie martwisz, najwazniejsze, ze masz prace, ktora pozwoli Ci spokojnie zajsc w ciaze i isc spokojnie na macierzynski. dobrze, ze jest Ci w niej dobrze to polowa sukcesu. Poza tym witamy w naszym gronie PRZYSZLYCH MAM (ach, jak to pieknie brzmi!) nowe osoby - pozdrowionka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 10:31 witam witam - jakoś tak zaglądałam na szybko - ale nie miałam czasu nic sie odezwać - Wybaczcie! i nie działałam jescze nienie dopiero żegnałam się z @ no i witam witam wszystkie nowe folikowe dziewuchy !!! bella - niestety ni wiem jak te tabletki dzialaja na ewentualna przyszla ciaze - najlepiej zapytaj swojego gina pewnie po przeczytaniu ulotki bedzie mogl ci powiedziec no czas sie zbierac jedziemy zaraz z Marta do znajomej, zeby sie wyszalala z dzieciakami Odpowiedz Link Zgłoś
teresa96 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 11:21 Dzień doberek. Do mnie dziś przyszła @ a od jutra zaczynam ostatnie opakowanie anty. Strasznie się boje co będzie potem, zanim zaczęłam brać anty wszytko było jak w zegarku, a teraz zobaczymy. Witam także nowe folikówki. Odpowiedz Link Zgłoś
op.wawa Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 15:05 moge podzielić sie z tobą swoimi doswiadczeniami, z koncem lipca odstawiłam tabletki. byłam pełna nadzieji ze szybko pójdzie bo zdecydowalismy sie na dziecko. pierwsze trzy cykle zreszta tak jak poradził lekarz odczekalismy zanim zaczeliśmy starania. nie było fajnie. ciagle bolał mnie brzuch czasem nawet bardzo a @ co i róż przychodziły później, do tego poznałam co to znaczy ból piersi czego nigdy nie doznałam. przyzwyczaiłam sie do skapych i krótkich no i zawsze wiedziałam kiedy dostane i ile potrwa, czułam sie dobrze a teraz wiadomo @ jest obfitrzy, dłuższy i nigdy nie wiem kiedy nadejdzie. cykle zrobiły sie długie do 42 dni, temperatura tez niewiele mówi, i sluz tez nie jest az tak przejzysty jak bywał wczesniej w czasie jajeczkowania. jesli chodzi o bóle brzucha ustapiły do tego stopnia ze do ostatniej chwili nic nie przepowiada nadejscia czerwonych dni.tak wiec przygotuj sie na cierpliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 11:48 wracając do postu, który napisałm rano - czy skok tempki z 36,6 na 36,9 cos może znaczyć??? może mi któraś z Was odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 12:59 ja się niesety jeszcze nie nauczyłam , ale może zajrzyj tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=32471146 a także w linki, które są tam w tzw. stopce. jak tylko będę miała chwilkę to cosik ci podeślę pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 12.01.06, 07:39 Hej! Hej! Dziś jestem pierwsza - folik zażyty, dzień dobrze rozpoczęty. Witam wszystkie "folikówki" i życzę słodkiego, miłego życia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 12.01.06, 10:53 ja dopiero teraz lecę po folik miłego dzionka życzę wwam wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 12.01.06, 11:09 mam ten wątek w ulubionych i nawet jesli teraz nie bede jakos na stałe to moze się umowmy ze na pewno odgrzebiemy wątek jak zaciązymy co?? to takie ciut przyszlosciowe, ale co tam Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 12.01.06, 16:25 mamusiumartusi - obowiązkowo odgrzejemy ten wątek! Ja już czuję się jak wśród grona starych znajomych. Miło będzie sparwdzić, której się udało. No i czy folik zadziałąl (ale to już po rozwiązaniu). Miłego wieczora Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 12.01.06, 17:14 ja mam nadzieje ze powiekszymy rodzinke jeszcze w tym roku - oj byłoby idealnie na martusi urodziny w pazdzierniku.... Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Gosia 12.01.06, 17:15 a wy? wpiszcie w temacie, bedzie łatwiej znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 07:41 Witam, witam!!! Znowu jestem pierwsza dziewuszki kochane, a co wy wymyślacie, że będziemy tn wątek odgrzebywać??? ja myślę, że my cały czas będziemy tu pisac żeby być na bieżąco!!! dlatego proszę mi tu coś natychmiast odpisać, żeby wątęk nie zwiał gdzieś daleko!!!! buziaczki pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 08:19 WitaJ tututka!!! Natychmiast odpisuję - będziemy na górze. Nawał pray nie pozwala na dłuższe wypowiedzi, ale będę się starać. Miłego dnia. Jeszcze się odezwę Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 09:15 hejhej a imion nie chcecie zdradzic?? dawac mi tu szybko! w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Eleonora, czyli Lena 13.01.06, 09:34 Witam Gosiu! Czekam na kolejne "odsłony". A może miasto, tak w przybliżeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
arabelka78 Re: Początek starań!!! Do Elki 78 17.01.06, 09:51 Elciu, sierpien to nie tak długo. My w czerwcu zaczynamy, tak od połowy Kto wie, moze uda sie za pierwszym razem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi lista :D 17.01.06, 10:13 to ja działania rozpoczynam najwcześniej hihi - przy pierwszej ciązy trochę zeszło , więc zaczynamy juz kordula73 – Dorota – początek starań od elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, woj dolnośląskie - początek starań sierpień pacynka27 - qulinek – Magda - Wrocław monjan - kiedy-mama – op.wawa – misia9944 – Angelika – Siemianowice Śląskie - początek starań kwiecień agulag26 – oliwka29 – fuzzyonggbridge – teresa96 – Teresa - początek starań maj arabelka78 – - początek starań czerwiec tututka – Asia - początek starań sierpień ew. już czerwiec bellka – look29 – aninka79 – Ania mjodzik78 – Dominika – Poznań - początek starań marzec mamusiamartusi – Gosia – Mińsk Mazowiecki - początek starań styczeń nimeska – agnieszkamonikaz - Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: lista :D 17.01.06, 15:45 uzupełniam listę cześc kobiety!1 Monika, Lublin 3 cykl starań(czyli od listopada) kwas łykniety aaa ktos kidys pytał po co facetom folik? wpływa pozytywnie na produkcję plamników, działa stymulujaco na kanaliki "plemnikowe" Odpowiedz Link Zgłoś
arabelka78 Re: Początek starań!!! Do Elki 78 18.01.06, 11:35 Od jutra zaczynam przygode z kwasem foliowym)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mariola314 Super Dziewczynki 24.01.06, 13:05 A mówią,że liczba narodzin spada.Ja też biorę się "do pracy" od marca.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzana23 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 12.04.06, 10:43 hej hej to sie zapisuje do was żeby wasz watek nie gwizdnał gdzies daleko heheh ja jem folik od 4 miesięcy a ale w tym miesiącu zacełam go przemycać tez małżowi!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
look29 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 10:12 ja tez łykamfolik czynie poczynania do drugiej dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś
aninka79 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 10:16 Dziewczyny, a czy ja tez moge dolaczyc do waszej gromadki?? Planujemy zaczac starania na przelomie lipca i sierpnia, ale jeszcze biore tabletki odstawiam w marcu. Trzymam kciuki za Was wszystkie i mam nadzieje ze mnie przyjmiecie Pozdrawiam Was i zycze milego dnia Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mjodzik78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 10:18 Hej, hej, najpierw grzecznie sie przedstawię: Dominika, cieszę się że jesteście..bedzie raźniej folik od tygodnie zagościł również do naszego domku, mój mężus też dostaje bo gdzieś wyczytalismy że powinien brać razem ze mną Tyle słysze o badaniach a mój ginekolog nic...nawet nie kazał mi zrobic na toksoplazmoze mimo że mam kotki w domu, a o szczepionkach nic nie wspomniał...chyba poszukam innego... a narazie kolejna dawka..łyk i chyba poszukam tego dużego opakowania w aptece Odpowiedz Link Zgłoś
teresa96 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 10:37 Witamy, witamy. Fajna gromadka folikówek nam się zbiera. Ja dziś wzięłam folik ok 7,30 ale dopiero teraz się melduję. Praca nie pozwoliła. Pozdrowionka Teresa Odpowiedz Link Zgłoś
qlinek Magda 13.01.06, 11:06 Witamy nowe dziewczynki, im nas więcej tym lepiej. Tylko nie wiem czy budżet państwa to wytrzyma jak zaczniemy się rozmnażać i pobierać becikowe Przed podjęciem decyzji Parlament powinnien był pobuszować na naszym forum Ja sobie też za chwilę, po śniadanku, chętnie łyknę! Miłego dnia dla wszytstkich! Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: Dorota 13.01.06, 14:50 jestem, czytam, nie mam czasu na pisanie, ale w weekend coś skrobnę. narazie muszę "odgruzować" biurko z papierów )))) pozdrawiam znad morza dorota ps. a jutro idziemy na zabawę karnawałową z moim synkiem. hurra! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi małe podsumowanko :) 13.01.06, 17:22 Witam wszystkie nowe chętne do filokowania dziewczyny!!! ale nas się szybko duuużo zrobiło nono czas na małe podsumowanko: kordula73 – Dorota elka_78 – Eleonora czyli Lena pacynka27 - qulinek – Magda monjan - kiedy-mama – op.wawa – misia9944 – agulag26 – oliwka29 – fuzzyonggbridge – teresa96 – Teresa arabelka78 – tututka – Asia bellka – look29 – aninka79 – Ania mjodzik78 – Dominika mamusiamartusi – Gosia – Mińsk Mazowiecki Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: małe podsumowanko :) 13.01.06, 17:23 filokowanie to oczywiscie miało być FOLIKOWANIE Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: małe podsumowanko :) 13.01.06, 17:58 Witam i bardzo gorąco Was pozdrawiam ! Widzę,że Jestem na liście folikowania -fajnie P.S. dziękuje mamusimartusi,że o mnie nie zapomniła. POZDRAWIAM Angelika. Odpowiedz Link Zgłoś
qlinek Re: małe podsumowanko :) 13.01.06, 19:08 To ja uzupełniam swoje dane: jestem z Wrocławia pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 qulinek 13.01.06, 19:15 qulinek - to jak na razie do Ciebie mam najbliżej (Wrocław - Trzebnica) Odpowiedz Link Zgłoś
qlinek Re: qulinek 13.01.06, 19:22 no nie da sie ukryć może będziemy się za jakiś czas spotykać z brzuszkami Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Uzupełnieni podsumowania 13.01.06, 17:58 elka_78 - Trzebnica, woj dolnośląskie Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 19:39 Ja jestem z Siemianowic Śląskich. Ktoś też jest z Siemianowic ? Z góry dziękuje za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: ile wczesniej nalezy brac foliowy ? n/t 13.01.06, 22:46 nimeska - hm ja nie wiem przed pierwsza ciążą brałam tyle, ze chyba starczyło by na 5 ciąż po kolei HIHI tak długo trwały starania , ale na powaznie Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi FOLIKÓWKI :) 13.01.06, 22:47 kordula73 – Dorota elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, woj dolnośląskie pacynka27 - qulinek – Magda - Wrocław monjan - kiedy-mama – op.wawa – misia9944 – Angelika – Siemianowice Śląskie agulag26 – oliwka29 – fuzzyonggbridge – teresa96 – Teresa arabelka78 – tututka – Asia bellka – look29 – aninka79 – Ania mjodzik78 – Dominika mamusiamartusi – Gosia – Mińsk Mazowiecki nimeska - Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi do Angeliki :) 13.01.06, 22:48 ale numer z tymi Siemianowicami - ja się urodziłam w S.Śl i mieszkałam tam do 1999 pozdrowionka Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: do mamusimartusi :) 14.01.06, 09:16 No to szkoda,że już w tych Siemianowicach nie mieszkasz. Wczoraj widziałam na forum "Zobaczcie" Twoją Córeczkę, ale ładna dziewczynka no no Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Córusia Martusia 14.01.06, 09:40 śliczna dziewczynka, z wóżeczkiem wygląda uroczo! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: Córusia Martusia 14.01.06, 10:41 oj tak śliczna hehe dzięki dziewczyny! mój folik też łykniety Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi weekend a tu puusto... chlip chlip ;) 15.01.06, 15:17 ale dobrze że są weekendy - bo się poodpoczywa poszaleje dziewczyny mam nadzieję, ze z tym szaleństwem było umiarkowanie a nie tak jak ostatnio hihi i że obyło się bez używek pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: weekend a tu puusto... chlip chlip ;) 15.01.06, 16:36 Cześć, Gosia a Ty już zaczęłaś starania czy czekasz na jakiś konkretny miesiąc ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aninka79 Re: weekend a tu puusto... chlip chlip ;) 15.01.06, 16:40 Dziewczyny, a czy robilyscie juz wszystkie niezbedne badania? Ja dopiero zaczynam, wybieram lekarza co do latwych nie nalezy. Lekarz, do ktorego chodzilam zaskoczyl mnie, kiedy powiedzial mi ze po co mi badania, wiec ucieklam. Dziewczyny a kiedy planujecie rozpoczac starania o dzidziusia - jakis konkretny miesiac? Sciskam Was Ania Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: weekend a tu puusto... chlip chlip ;) 15.01.06, 16:49 Czesc Ania Ja z zaczęciem starań czekam do kwietnia. Mam nadzieję, że ten czas mi zleci! mogłby juz być ten kwiecień hehehehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
aninka79 Re: weekend a tu puusto... chlip chlip ;) 15.01.06, 16:53 My zaczynamy dopiero w sierpniu, wiec ja jeszcze trooche musze zaczekac, ale mam nadzieje, ze ten czas szybko zleci, no i mam nadzieje ze uda nam sie za pierwszym razem Odpowiedz Link Zgłoś