Dodaj do ulubionych

od dziś "folikowe" przygotowania :)

02.01.06, 15:36
tak jak w temacie smile
od dziś zaczynam brać folik - jeszcze ktoś chętny?? smilesmile
Obserwuj wątek
    • elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.01.06, 15:53
      Hej!
      Ja też zaczęłam od dzisiaj, do tego magnez i komplet witamin. Jesteśmy już
      dwie! Pozdrawiam gorąco i noworocznie
      • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.01.06, 16:04
        a ja od wczoraj smile
        pozdrowionka!
        • mamusiamartusi DO KORDULI :) 02.01.06, 16:27
          O widzę, że ty też masz chrapkę na drugiego dzidziusia smile!! to jestesmy dwie smile
          martusia ma 14,5 miesiaca a twoj Kamiś ciut starszy - bierzmy się do roboty smilewink
          oby się nam szybko udało !!!
        • mamusiamartusi do elka_78 02.01.06, 16:28
          hm moze tez warto witaminy? pomyslę - ostatnio brałam tylko folik do zajścia a
          potem po info lekarza ze się udało zajść smile - dostałam witaminki ...

• elka_78 Do: mamusiamartusi 02.01.06, 16:36
            Folik, witminy, do tego witaminy, dużo ryb, owoców, soki własnej roboty, długie
            spacery aerobik ... Ufff! Nie będzie łatwo, ale będę starała się wytrwać,
            będzie mi łatwiej wiedząc, że nie tylko ja tak się staram smile
            • mamusiamartusi elka 02.01.06, 16:38
              wow i ty to wszystko przed zajściem??? zazdroszcze ci takich "postanowień
              noworocznych"!!!!
              • elka_78 Do: mamusiamartusi 02.01.06, 17:05
                Zobaczymy jak długo wytrwam - żeby nie zapomnieć dla kogo to wszystko - wieszam
                dzisiaj na lodówce zdjęcie jakiegoś słodkiego, małego szkraba - taki widok na
                pewno pomoże.
    • pacynka27 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.01.06, 19:19
      To ja też się przyłączam. Właśnie łyknęłam folik smile
      • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.01.06, 19:57
        no rzeczywiście będziemy się starać o rodzeństwo dla kamisia smile)
        przed pierwszą ciążą w ogóle nie brałam foliku, bo nie spodziewałam się ciąży.
        miałam hyperprolaktynemię i nikłe szanse na dzidziusia. do tego częste zaniki
        miesiączki, nieregularne cykle. a jednak udało się! liczę, że teraz też się
        uda.
        pierwszą ciążę przechodziałam wzorowo: zero wymiotów, humor rewelka, kilogramy
        tak sobie, bo +22, ale zrzucone już z nawiązką wink, opuchlizna tylko w ostatnim
        miesiącu... strasznie jestem ciekawa jak będzie teraz. znając życie pewnie
        odwrotnie smile
        pozdrawiam.
        mamusiamartusi - a jak u ciebie było z pierwszą ciążą?
        • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.01.06, 20:22
          wymiotów nie pamiętam, bardzo barzdo Duuuzo spałam smile raz zdarzyło mi się
          rekordowo 19 g z rzędu smile oczywiście z przerwami na siusiu hihihi
          a przytyłam 16 kg - miałam cesarkę więc od razu 13 poszłooooo smile
          Niestety jakoś nie mogę powiedziec że jestem taką szczęściarą jak ty pod
          względem zrzucenia reszty... jakoś kiepsko mi idzie.....
          • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.01.06, 20:23
            a folik natomiast przed pierwszą ciążą brałam bardzo bardzo bardzo dłuuuuugo smile
            w nadziei, że juz lada chwila zajdę smile
            • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.01.06, 21:57
              ten sen to też pamietam, rzeczywiście... wink
              a cc tez miałam. ciekawe ile jeszcze wspólnych rzeczy będziemy miały smile) może
              ten sam termin kolejnego porodu?
              oby smile pozdrawiam!
              • qlinek Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 14:10
                ja juz lykam od jakiegos czasu, choc strac sie moge dopiero od kwietnia sad ==>
                byłam szczepiona przeciw rozyczcce i aktualnie jestem w gipsie. ale razniej mi
                bedzie z Wami, dziewczyny
                Pozdrawiam
                • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 14:18
                  kordula no cóz musze si eprzyznac, ze mam nadzieje ze ja wczesniej bede miala
                  terminsmile bo wyczytalam w ktoryms watku, ze ty od kwietnia dopiero zaczniesz
                  dzialac smile

qlinek - masz racje! w qpie smile razniej wiec łykaj folik juz z nami smile

a moze razem sobie zajdziecie smile Kordula i qlinek?? smile trzymam kciuki !!!
                  • qlinek Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 14:26
                    dobra, to lece do kuchni na dzienna dawke smile
                    • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 14:29
                      o rany sama bym zapomniała... smile
      • magdalllena.s Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.02.06, 12:49
        ale nas dużo, ja jen od zeszłego tygodnia, jakieś 2 miesiące temu rzuciłam
        paleni na i hormony, teraz z mężem czekamy co się wydarzy smile)))) pozdrawiam
        wszystkie które też czekają
    • monjan Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 14:29
      to i ja sie przyłącze do folikowej gromady
      ja biore juz 4 mc codziennie i meza podkarmiam
      oprocz tego falvit i skrzyp na paznaokcie imocno pracujemy nad Dzieckiem
      oby sie udalosmile!!!
      • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 14:40
        monjan witaj - powodzenia!!
        • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 16:29
          coraz więcej nas smile
          super!
          ja starania zaczynam tak w marcu... smile
      • pacynka27 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 17:17
        Dobry pomysł z tym folikiem dla męża. Dziś swojemu zaaplikuję smile
        A tak na marginesie, obudziłam sie dzieś rano ze strasznymi mdłościami i szybciutko udałm sie do łazienki na bliskie spotkanie z kibelkiem. Kiedy juz zwróciłam całą kolację, przyszedł mój mąż i spytał: "co, w ciąży jesteś?"
        Hi hi. Przejął się biedaczek ale to chyba tylko grypa żałądkowa (synek miał to kilka dni temu więc TO MUSI BYĆ TO - a nie TO co myślał mąż).
        • elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 17:58
          Dziś rano też dopadły mnie mdłości ale to chyba po tabletkach - chciałam szybko
          i wszystkie od razu. I tu małe pytanko do bardziej doświaczonych - czy
          przyjmowanie kwasu foliowego ma jakieś skutki uboczne?
          Pozdrowionka dla "folikówek" :o)
          • qlinek Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 19:06
            elka_78 napisała:

> przyjmowanie kwasu foliowego ma jakieś skutki uboczne?

raczej nie powinno, ale gdzieś na forum czytałam, że ktoś się źle czuł. Ja np.
            źle się czułam po niektórych preparatach witaminowych, np. Body Max i Hpantoten.
            Najlepiej przyjmować witaminki i kwasik foliowy po posiłku, popijając woda.
    • kiedy-mama Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 03.01.06, 20:26
      Ja tez juz zaczelam lykac, chociaz starania beda w czerwcu dopierosmile A wiec
      dolaczam do Waszej gromadki!!!
      • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 12:22
        liczyłam na już (miałam chrapkę na rodzeństwo Martusi przed jej drugimi
        urodzinkami) ale przyszła @ bleble sad, no cóż może uda się na DRUGIE URODZINKI
        smilesmile hihi

smacznego folikasmile!!!
        • elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 12:37
          Witam! Ja miałam zacząć starania w sierpniu, ale nie wiem, czy nie
          strzeliliśmy "gola" w Sylwestra. @ spóźnia się dopiero 1 dzień, ale nerwy
          ogromne... Czekam więc i czekam ...
          • qlinek Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 12:54
            Witam, czy wszytskie już dziś zażyłyśmy?
            Ja właśnie w trakcie jestem...
            Pozdrowionka
            • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 13:23
              oj elka rozumiem twoje nerwy! ta nie pewnosc jest najgorsza...
              na pewno będzie tak - żeby było dobrze! smilesmile
              • elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 13:46
                Dzięki za słowa otuchy - już mi lepiej. Masz rację - każde rozwiązanie będzie
                dobre, ale nerwy są, tym bardziej, że w Sylwestra rzuciłam palenie i troszkę
                mnie "nosi" (z tego powodu starania zostały odłożone na termin poźniejszy -
                żeby dzdziuś był zdrowy).
                • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 13:51
                  TAK KAżDE BęDZIE DOBRE!
                  Jak będzie teraz dzidzia to z korzyścią, że już nie będziesz palić! a jak nie
                  będzie teraz - masz ten komfort, że nie czekałaś, żeby był maluszek już tym
                  razem jak inne dziewczyny, które długą się starają i każda następna @ jest dla
                  nich wielką tragedią!
                  pozdrowionka !!!
                  • elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 14:00
                    Kochana! Jesteś rewelacyjna! Aż mi się mordka uśmiechnęła od ucha do ucha po
                    przeczytaniu Twojej odpowiedzi. Trochę słońca w ten szary zapracowany dzień.
                    • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 17:55
                      elka - życzę ci, aby było tak jak sobie wymarzysz, ale uwierz, że każde
                      rozwiązanie będzie miało plusiki smile)

a ja dalej "folikuję" i "cilestuję" razem smile czyli dzieci póki co z tego nie
                      będzie. jak wcześniej pisałam szykuję sie na zajście w marcu, tzn. od marca
                      zaczynam ostre staranka smile
                      tylko nie wiem, czy to sie nie zmieni, bo dziś miałam rozmowę szefem i szykuje
                      mi sie awansik smile a co za tym idzie - wiadomo - podwyżka. a tu nagle ciąża? no
                      i pojawił mi się dylemacik... tym bardziej, że dopiero cztery miesiące temu
                      wróciłam po półtorarocznej nieobecności... kurcze, a chciałam uwolnić się
                      właśnie od firmy, czytaj: ciąża, zwolnienie, macierzyński i dłuuuugi
                      wychowawczy...
                      pozdrawiam folikówki wink
                      • elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 18:31
                        Już się nie denerwuję, ale po prostu chcę wiedzieć - @ czy dzidziuś. Kordula -
                        musisz się zastanowić, co jest najważniejsze (zabrzmiało banalnie), ale ja też
                        kiedyś stawiałam na własny rozwój, naukę, karierę, a teraz mi przeszło i marzę
                        o maleństwie, o prawdziwej rodzinie.
                        pozdrowionka dla "folikówek"
    • op.wawa Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 21:27
      to ja tez sie dołanczam, teraz mam super duze opakowanie 250 szt za 15 zł to
      sie bardziej opłaca i zamierzam go teraz brac bardzo sumiennie codziennie.
      pozdrawiam serdecznie
    • misia9944 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 04.01.06, 22:11

Witam smile
      Ja również zaczęłam brać FOLIK (02.01.2006)a starania zaczynamy od
      KWIETNIA smile
      Pozdrawiam !
      • mamusiamartusi witam nowe "FOLIKÓWKI" 04.01.06, 22:57
        o to jest myśl to wielkie opakowanie! wiesz nie wiedziałam że takie są smile!!!!
        jako następne poleci już duze!

miłej nocki dziewczyny!

kordula życze mądrej decyzji - bo jest to sprawa trudna, a może uda się szybko
        awansować a potem fru do dzidzi do domkusmile

zawsze potem po wychowawczym może być łatwiej znalezc pracę, gdyby to mialo byc
        w innej firmie, jak zobacza w cv ze dziewucha awansowała smile
        • kordula3 Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 09:16
          ja też witam, nowe dziewczyny smile

i też tak właśnie myślę. awansik, a jak będzie dzidzia, to i tak się jakoś
          wszystko ułoży smile) a kaska wieksza mnie cieszy, bo będę mogła większy zapasik
          gotóweczki zrobić na koncie smile)

a co do duzych opakowań ja też mam juz w zapasie kwas foliowy - opakowanie
          250tabl., zakupione za niecałe 14zł, więc cenowo rewelacja! a póki co kończę
          tradycyjny folik smile

miłego dnia laseczki smile
          • agulag26 Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 09:29
            wydawało mi się że wczoraj dołączałam się do listy - a dziś posta nie widzę
            więc prewnie mi się tylko wydawałosmile)
            ja folikuje już trzeci miesiąc a pierwszy cykl starań dobiega końca - jeszcze
            nie wiem z jakim rezultatem, pewnie niedługo ujrzę @ ale chwilowo po cichutku
            mam nadzieję że nie...
            • kordula3 Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 09:44
              z całego serducha życzę ci dwóch kreseczek!
            • elka_78 Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 09:59
              Witam nowe i stare "folikówki". Czy dzisiejsza porcja zdrowia dla naszych
              przyszłych pociech już połknięta?
              • oliwka29 Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 11:25
                Ja już biorę od trzech miesięcy i też bede sie starac o drugiego bobasa ale
                dopiero z poczatkiem marca.
                • mamusiamartusi Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 11:45
                  czesc ja juz jestem po dzisiejszj dawce smile

agulag ja żyłam w nadzieju nie spotkania się z @ do wczoraj sad
              • qlinek Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 11:55
                Czesc Babeczki,
                jestem wlasnie po porannej kawce i lece polknac dzisiejszy zestaw witaminek.
                Na przekor wszystkiemu... smile
                mam ciagle mieszane uczucia co do ciazy bo... Mam 29 lat i meza mlodszego 2,5
                roku.On nie jest jeszcze za bardzo gotowy na dziecko, choc mysle, ze jak juz
                bede w ciazy to bedzie sie cieszyl. Ja juz nie moge sie doczekac, a przede
                wszytskim dluzej czekac, bo zegar tyka glosno i nieublaganie, wiecie same...
                Nie chce go oszukiwac i stawiac przed faktem dokonanym, ale tez nie moge czekac
                w nieskonczonosc. Codziennie zasypiam z mysla o malym, rozowym babasku przy
                boku.
                Powiedzcie, jak to u Was jest?? Wszyscy mezowie sa tacy chetni do zostania
                tatusiami?
                Przepraszam za takie wynurzenia, ale czasem mam dosc sad
                Pozdrawiam cieplutko
                • agulag26 Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 12:09
                  mamusiamartusi - przykro mi; ale przynamniej masz juz nowy cykl i nowe szanse,
                  a ja ciągle w tym samym cyklu, już 32 dzień!sad

qlinek - mój mąż najpierw bardzo chciał bo ma 29 lat (ja 26) i mówił że nie
                  chce być starym tatusiem i chciałby z synem w kosza grać a nie siwy do szkoły
                  małego/małą podwozić.
                  potem miał moment zawachania bo stwierdził że jak będę w ciąży i potem to
                  pewnie zero seksiku i w ogóle uwagi dla niego.
                  ale teraz czeka razem ze mną - nie mówi, nie rozważa, nie chce zapeszać, po
                  prostu czekasmile i myślę że będzie bardzo, bardzo się cieszył kiedy już będziemy
                  mieli małą fasolke.
                  Twój jak zobaczy maluszka na usg też pewnie się przekona smile
                • elka_78 Re: witam nowe "FOLIKÓWKI" 05.01.06, 12:18
                  Mój szanowny małżonek (starszy o lat 11) sam mnie namawiał na dzidzię, bo ja
                  zapierałam się, że "nigdy w życiu, żadnych dzieci". Teraz ja łykam folik i inne
                  tym podobne, rzucam palenie, dotleniam się, a on razem ze mną (tylko sobie
                  wyobraźcie atmosferę w domu, w którym dwie osoby rzucają palenie, obie mają
                  stresującą pracę i są uparte jak osły - tragedia!!! Ale wytrzymamy). Mój mąż
                  marzy o naszym dzieciątku od dawna, rozmawiamy o tym, wybraliśmy imiona, na
                  temat dzieci potrafimy rozmawiać godzinami. Jest po prostu cudowny ...

• fuzzyonggbridge Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 05.01.06, 13:05
      witam! ja jestem chetna! smile) dzis zaczynam, mialam od poczatku roku ale
      zapomnialam kupic....
      i starania tez od razu zaczynam... ja tylko sie @ skonczy (pani doktor
      powiedziala, ze jest karnawal wiec ma bys spontanicznie, he he... wiec kupilam
      test owulacyjny wink))
      • monjan fuzzy 25.01.06, 15:04
        witam panią o pieknym mieszkaniu!
        znamy się z wnętrza mieszkansmile
        i staramy sie razemsmile
        kup ten folik koniecznie
        • fuzzyonggbridge monjan! 27.01.06, 18:38
          stawiam sie wywolana!
          folik dawno zakupiony i lykany codziennie! smile)
          • monjan Re: monjan! 30.01.06, 11:43
            smile
            bardzo nam milosmile
            a jednak jestes z nami, bardzo dobrze
            wartos ei czasme oderwac od pieknych wnetrz i twojego slicznego mieszkanka
            ps. moja siostra mieszka w Krakowie, wiec ja czasm odwiedzamsmile
    • elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 07:39
      Dzień Dobry!!! Dzisiaj ja jestem pierwsza - dzienna porcja zdrowia dla
      przyszłego maluszka zaaplikowana o godz. 5.25. Kto następny?
      • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 09:48
        i ja dziś już po - stwierdziłam, że jednak rano będę brała smile
        a od wczoraj to nawet mężusiowi podaję smile)

mam dziś kupę roboty, tonę w papierach więc pewnie odezwę się dopiero w weekend.
        pozdrówka!
        • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 11:14
          hej dziewczyny a ja jakos tak dziwnie - mało systematyczniesad znaczy o bliżej
          nieokreślonych porach smile

zupełnie inaczej było poprzednio, bo wtedy pracowałam, więc przed pracą ok 5.45
          a teraz jak się przypomni hihi

a co do dawania mężowi nie wiedziałam, że to może miec sens...
          dlaczego dawac folik facetowi?? podpowiedzcie!
          • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 11:50
            hihih... ja tu wyczytałam, że laski daja mężusiom i... też dałam smile nie
            zaszkodzi smile chyba...

a dzis mam takie ciśnienie w pracy, że najchętniej bym ją rzuciła z dnia na
            dzień!

wrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!
            • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 12:40
              biednas ja tak mialam przed ciazą z praca juz chcialam sie nawet zwalniac 31
              grudnia - cale szczescie powstrzymalam sie smilei w styczniu zrobil sie dzideksmile i
              od kwietnia poszlam spokojnie na zwolnionkosmile!
              • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 12:50
                i dlatego też się muszę powstrzymać smile tym bardziej, że przed awansem trochę
                głupio samemu się zwalniać... a szukać nowej pracy, jak chcę niedługo zaciążyć?
                to bez sensu! oj, muszę sobie dać na wstrzymanie! głęboki wdech nosem i wydech
                ustami smile))))))
                i już lepiej smile
    • teresa96 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 14:20
      Witajcie przyszłe mamusie. Dołączam do folikowej gromadki. Folik biorę od
      połowy grudnia a starania zaczynamy w maju. Pozdrawiam.
      • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.01.06, 15:09
        kordula - dokładnie. ze jak już wiesz o awansie to by było idiotyczne posunięcie
        - przecierp jeszcze ciut bądz dzielna a potem .. hulaj dusza smile hihi
        • mamusiamartusi witaj teresa! 06.01.06, 15:16
          widze ze zdecydowana wiekszosc tu obecnych smile zaczyna oficjalnie nie wczesniej
          niz marzec smile, ja cicho marzę ze uda sie wczesniej smilesmilesmile
          • teresa96 Re: witaj teresa! 06.01.06, 15:35
            Cześć mamusiumartusi. Ty się większością nie przejmuj tylko staraj się,
            staraj! smile A my na razie ci pokibicujemy. Powodzenia.
            • mamusiamartusi Re: witaj teresa! 06.01.06, 16:52
              no to będę smile hehe
    • elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 07.01.06, 12:55
      Weekend - weekendem, ale folik brać trzeba. A jeśli o przygotowanich mowa - to
      małe pytanko - czy gin zalecił Wam jakieś badania przed zajściem w ciążę? Mój
      powiedział, że badać się będziemy, jak już zaciążę, ale ja zastanawiam się nad
      badanie krwi, moczu, szczepieniu przeciwko różyczce. Co Wy na to, moje Panie?
      • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 07.01.06, 14:47
        szczepienia przeciw rozyczce nie robilam a inne? hmmm zaraz zerkne do teczki smile
        zaczelam przed , zmienialam wtedy gina i powiedzialam ze chce zajsc wiec zlecil
        kilka

w 15 dc: prolaktyna po mtc, tsh 3-cia generacja, fsh, lh estradiol i progesteron
        potem juz w 39 dc:morgologia, mocz, progesteron, HCG-beta ilosciowo

pozdr
        • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 07.01.06, 17:27
          oj to mnie tu zszokowałyście smile) mamausiamartusi - niezła lista smile)

u mnie po tym względem beznadzieja. własciwie oprócz foliku to nic specjalnie
          nie robię. no chodzę sobie na aerobik dla lepszej kondycji i póki mogę
          jeszcze smile w przyszłym tygodniu dzwonię do dentysty umówić się na wizytę,
          cytologię miałam robioną trzy miesiące temu. a do tego stresuję się
          niemiłosiernie! praca oczywiście. i już myslami widzę siebie z pięknym
          brzuszkiem...

pozdrawiam i zycze miłego wieczorku.

ps. do nas dzis przychodzą dwie koleżanki (obie ciężarówki: 24tydz i 28tydz) z
          mężami i juz widze jakie będą tematy: ciąża, lekarze, położne, porody,
          dzieci... ciekawe jak to zniosa nasi mężusiowie, hihih. chyba trzeba będzie im
          flaszeczkę postawić smile)
    • arabelka78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 07.01.06, 18:23
      Witam.
      Ja dopiero planuję zacząć "folikowanie", ale już niedługo. Co do starań to
      dopiero planujemy zacząć końcem czerwcasmile. Czy ktoś z Was tak samo planuje???
      Adrenalinka rośnie...smile
      • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 07.01.06, 22:11
        kordula i jak chlopy zniosły te babskie ciążowo-lekarzowe pogawędki smile???
        a co do listy to, to bylo przy poprzednim staraniu - teraz to jakos nawet czasu
        nie ma isc do gina smilesmilesmile
        • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 08.01.06, 00:05
          hihi, jakby były jakies pomyłki, to proszę się nie śmiać smile)
          faceci pili piwko więc ok smile) ciężarówki po pół piwka z sokiem malinowym i
          lampce szampana (małej lampce) a ja... hmmm... piwko z soczkiem + cała reszta
          szamapana który się ostał. do tego papierosik vogue x 2 - oj straszna jestem,
          wiem, ale nie krzyczcie. to takie jedne z ostatnich przedciążowych wybryczków :
          ( dopijam własnie resztę szampana, pijąc wasze zdrowie oczywiście i nasze
          wspólne szybkie zaciążenie... tematy "no.1" to oczywiście jak już mówiłam
          ciąże, porody itd. smile)
          moje chłopaki już spią, a ja myk do wanienki i lulu smile)) oby jutro kacyka nie
          było smile))))))))
          do jutra kochane, trzymajcie się!
          • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 08.01.06, 15:39
            kordula nono! zeby mi to było ostatni raz smile takie wybryki
            alkoholowo-papierosowesmile!!!!
            • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 09.01.06, 08:30
              melduję się! dziś jeszcze bez folika smile zapomniałam rano, a teraz jestem w
              pracy...

obiecuję, że przez najbliższy czas nie zapalę ani jednego papierosa! fuu! i
              pomyśleć, że kiedyś jarałam jak dzika, a fe!

a głowa to mnie przestała boleć w niedzielę około 15... czyli chyba to
              był "kacykowaty ból" smile))

miłego dnia, dziewuszki!!!
              • elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 09.01.06, 09:13
                Witajcie!!
                Je też już jestem po zażyciu dzisiejszej dawki. I ja też "zgrzeszyłam" w
                weekend. Od papierosów co prawda trzymama się z daleka (już tydzień nie palę!),
                ale alkofol niestety zostłą zażyty w dawce nieodpowiedniek dla osoby
                przygotowującej się do zaciążenia - teraz szukam pomysłu na "pokutę".
                Pozdrawiam wszystkie "folikówki"
                • teresa96 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 09.01.06, 09:38
                  Cześć z poniedziałku. Ja także już po dzisiejszej dawce. Weekend alkoholowo
                  grzeszny - więc chyba standardowo. Miłego dnia.
    • elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 06:06
      Hej! Hej! Dzisiaj ja zaczynam listę obecności. Kto następny?
      • tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 07:54
        to może ja będę druga?
        ale najpierw się przedstawię - jestem tututka, zaczynamy z mężem starania o
        fasolkę w lecie (ale nie wiem czy wytrzymamy do tej pory wink) no i myślę, że
        czas dołączyć do Was - Folikówek...
        pozdrawiam!!!
        • elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 08:37
          Witaj tututka! My też zaczynamy starania latem - mąż chce czerwiec, a ja
          sierpień (może nie będę musiała zmieniać zimowych okryć wierzchnich na bardziej
          obszerne). A jak wyjdzie - życie pokaże. Miłego dnia!!!
          • tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 09:25
            to może lipiec?
            będzie sprawiedliwie... wink my planujemy urlop w lipcu, więc niewykluczone, że
            wtedy zaczniemy działać na serio. no wiesz, słońce, plaża, zero stresów... to
            moze być dobry okres wink ale tak jak piszesz - zobaczymy jak to będzie. zawsze
            wydawało mi się, że zajść w ciąże to można tak szybko, jak sie chce, a
            tymczasem okazuje się, że niestety nie jest to takie proste...
            • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 10:24
              i ja się melduję smile

no lipiec dziewczyny - wspaniały czas, a kwietniowe dzieci są czadowe... sama
              mam takiego kwietniowego szkraba w domku smile) i w ogóle chyba fajny czas zarówno
              na ciążę, a wiosenny poród też ma swoje plusy... chociaż w sumie chyba każdy
              czas ma swój urok...

a wybrykami weekendowo-grzeszno-alkoholowymi nie przejmujmy się tak bardzo, bo
              lada chwila nie będziemy mogły brykać smile))

pozdrawiam!
            • teresa96 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 12:59
              Cześć tututka, ja też tak myślałam dopóki nie zaczęłam czytać tego forum i moje
              znajome zaczęły się starać o dzieci. Nie wszystkim idzie gładko.
              • tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 13:19
                cześć!
                no właśnie, nie jest to pocieszające...
                zaczęłam mirzyć sobie temperaturę, żeby chociaż troszkę poobserwować co się
                dzieje. dopiero kilka pomiarów, ale i tak nie wiem czy będę umiała cokolwiek
                zinterpretować sad
                boje się, że będę miała problemy z zajściem w ciążę - mam bardzo nieregularne @
                i ogólnie wielki chaos... rzadko wiem kiedy dostanę @

ale zobaczymy, może nie będzie tak źle smile !!!!
                będziemy sobie zdawać na bieżąco relacje i będzie nam raźniej!!!
                • qlinek Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 13:49
                  to i ja się melduję posłusznie!

ach, tylko to czekanie takie długie... aż do wiosny sad ale warto smile

pozdrowionka
                  • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 15:06
                    kolejny dzień w pracy dobiega końca...

kolejny foliczek dla dobra naszych przyszłych pociech zażyty smile

qlinek - anie się nie obejrzysz jak będzie wiosenka, razem szubciutko nam
                    zleci, zobaczysz smile
                    tututka - jak "ciebie" czytam, to jakbym czytała o sobie (oczywiście przed
                    kamilem, bo teraz to cały czas biorę tabletki anty, więc wszystko mam jak w
                    zegraku): a wtedy: cykle mega nieregularne, nie mam pojęcia kiedy @, kiedy owu,
                    do tego wysoki poziom prolektyny... a jednak udało się! i wierzę, że teraz też
                    się uda!
                    a mamausiamartusi to sie coś nei odzywa, a może działa już działa smile)) i
                    pochwali się zaraz dwoma kreseczkami...
                    • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.01.06, 15:08
                      do tego wysoki poziom prolektyny...

oczywiście - prolaktyny...
    • tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 07:46
      czyli dzisiaj ja zaczynam!!!
      wstawać leniuszki!!! - żartuję, pewnie już od dawna pracujecie z zapałem smile
      ja też jestem w pracy, ale mogę sobie pozwolić na buszowanie w necie.
      dzisiaj tempka wzrosła mi z 36,6 od 39,9. to może coś oznaczać? to mój 25 dc,
      temperatutę zaczęłam mierzyć tydzień temu i cały czas utrzymywała się na jednym
      poziomie - 36,6.
      Wiem,że żeby wyciągać jakieś wnioski to trzeba obserwować temperaturę kilka
      cykli, ale po prostu jestem ciekawa czy np. przed @ rośnie temp.

w ogóle się na tym nie znam - mam zamier się dopiero od Was nauczyć wink

no to buziaczki!!!
      miłej pracy Folikówki!!!!
      • tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 07:47
        ojej!!! oczywiście wzrosła mi do 36,9 a nie 39,9!
        • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 08:21
          ja już myślałam, że masz takie mega wahania temperatur smile)

niestety w tych sprawach jestem laikem, bo NIGDY nie mierzyłam sobie tempki,
          ale jak się doszkolę (a mam taki zamiar wkrótce), to dam ci lekcje smile no chyba,
          że ktoś szybciej da nam lekcje z których i ja skorzystam smile)

a u mnie zostało w opakowaniu cilestu jeszcze 8 tabletek. już nie mogę się
          doczekać końca smile

miłego dnia!
      • elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 08:21
        To ja jestem druga! W pracy od 6, ale tyle "roboty", że nie ma kiedy odpalić
        netu. I jak tu myśleć o dzieciach? A jeśli o pracy - tututka - gdzie pracujesz?
        • bellka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 09:11
          witam
          jestem tu nowa ale tez od poczatku roku biore kwas foliowy bo przygotowuje sie
          do tzw. "zajscia" smile moj mez rowniez ochoczo lyka tabletki smile
          mam jednak inne pytanie. przez jakis czas odchudzalam sie i bralam cealin - to
          sa takie tabletki na cellulitis i inne takie tam smile
          czy ktos wie jak to wplywa na przyszla ciaze? czy powinnam sie wstrzymac przez
          jakis czas z probami zajscia? mam takie dziwne obawy ze cos moze byc przez to
          nie tak
          pozdrawiam serdecznie
        • tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 09:27
          ja jestem sekretarką... może to mało ambitne, liczyłam po studiach na coś
          więcej, ale w sumie to jestem zadowolona. w mojej okolicy z pracą jest naprawdę
          ciężko. nie muszę nigdzie dojeżdżać, więc nie tracę pieniędzy na dojazdy.
          no i plusem jest to, że w mojej firmie "normalnie" podchodzą do kobiet w ciąży,
          więc przynajmniej nie muszę się obawiać, że mnie zwolnią...
          a potem może znajdę coś innego, chociaz nie wiem, bo jest mi tu naprawdę
          dobrze smile
          • qlinek Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 09:42
            a ja, wstyd sie przyznac, dopiero wstalam, zjadlam sniadanko i foliczek smile

tututka- co sie martwisz, najwazniejsze, ze masz prace, ktora pozwoli Ci
            spokojnie zajsc w ciaze i isc spokojnie na macierzynski. dobrze, ze jest Ci w
            niej dobrze smile to polowa sukcesu.

Poza tym witamy w naszym gronie PRZYSZLYCH MAM (ach, jak to pieknie brzmi!)
            nowe osoby - pozdrowionka!!!
            • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 10:31
              witam witam - jakoś tak zaglądałam na szybko - ale nie miałam czasu nic sie
              odezwać - Wybaczcie! i nie działałam jescze nienie wink dopiero żegnałam się z @ smile

no i witam witam wszystkie nowe folikowe dziewuchy !!!smile

bella - niestety ni wiem jak te tabletki dzialaja na ewentualna przyszla ciaze -
              najlepiej zapytaj swojego gina smile pewnie po przeczytaniu ulotki bedzie mogl ci
              powiedziec

no czas sie zbierac smile jedziemy zaraz z Marta do znajomej, zeby sie wyszalala z
              dzieciakami smile
              • teresa96 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 11:21
                Dzień doberek. Do mnie dziś przyszła @ a od jutra zaczynam ostatnie opakowanie
                anty. Strasznie się boje co będzie potem, zanim zaczęłam brać anty wszytko było
                jak w zegarku, a teraz zobaczymy.
                Witam także nowe folikówki.
                • op.wawa Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 15:05
                  moge podzielić sie z tobą swoimi doswiadczeniami, z koncem lipca odstawiłam
                  tabletki. byłam pełna nadzieji ze szybko pójdzie bo zdecydowalismy sie na
                  dziecko. pierwsze trzy cykle zreszta tak jak poradził lekarz odczekalismy zanim
                  zaczeliśmy starania. nie było fajnie. ciagle bolał mnie brzuch czasem nawet
                  bardzo a @ co i róż przychodziły później, do tego poznałam co to znaczy ból
                  piersi czego nigdy nie doznałam. przyzwyczaiłam sie do skapych i krótkich no i
                  zawsze wiedziałam kiedy dostane i ile potrwa, czułam sie dobrze a teraz wiadomo
                  @ jest obfitrzy, dłuższy i nigdy nie wiem kiedy nadejdzie. cykle zrobiły sie
                  długie do 42 dni, temperatura tez niewiele mówi, i sluz tez nie jest az tak
                  przejzysty jak bywał wczesniej w czasie jajeczkowania. jesli chodzi o bóle
                  brzucha ustapiły do tego stopnia ze do ostatniej chwili nic nie przepowiada
                  nadejscia czerwonych dni.tak wiec przygotuj sie na cierpliwosc.
          • tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 11:48
            wracając do postu, który napisałm rano - czy skok tempki z 36,6 na 36,9 cos
            może znaczyć??? może mi któraś z Was odpowie?
            • kordula3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 11.01.06, 12:59
              ja się niesety jeszcze nie nauczyłam smile, ale może zajrzyj tu:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=32471146
              a także w linki, które są tam w tzw. stopce. jak tylko będę miała chwilkę to
              cosik ci podeślę smile

pozdrawiam.
    • elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 12.01.06, 07:39
      Hej! Hej!
      Dziś jestem pierwsza - folik zażyty, dzień dobrze rozpoczęty. Witam
      wszystkie "folikówki" i życzę słodkiego, miłego życia!!!
      • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 12.01.06, 10:53
        ja dopiero teraz lecę po folik smile miłego dzionka życzę wwam wszystkim!
        • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 12.01.06, 11:09
          mam ten wątek w ulubionych i nawet jesli teraz nie bede jakos na stałesmilesmile to
          moze się umowmy ze na pewno odgrzebiemy wątek jak zaciązymy co?? smile
          to takie ciut przyszlosciowe, ale co tam smilesmile
          • elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 12.01.06, 16:25
            mamusiumartusi - obowiązkowo odgrzejemy ten wątek! Ja już czuję się jak wśród
            grona starych znajomych. Miło będzie sparwdzić, której się udało. No i czy
            folik zadziałąl (ale to już po rozwiązaniu). Miłego wieczora
            • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 12.01.06, 17:14
              ja mam nadzieje ze powiekszymy rodzinke jeszcze w tym roku wink- oj byłoby
              idealnie na martusi urodziny w pazdzierniku....
              • mamusiamartusi Gosia 12.01.06, 17:15
                a wy?
                wpiszcie w temacie, bedzie łatwiej znaleźć smile
    • tututka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 07:41
      Witam, witam!!!
      Znowu jestem pierwsza wink
      dziewuszki kochane, a co wy wymyślacie, że będziemy tn wątek odgrzebywać???
      ja myślę, że my cały czas będziemy tu pisac żeby być na bieżąco!!!

dlatego proszę mi tu coś natychmiast odpisać, żeby wątęk nie zwiał gdzieś
      daleko!!!! wink

buziaczki pa pa
      • elka_78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 08:19
        WitaJ tututka!!! Natychmiast odpisuję - będziemy na górze. Nawał pray nie
        pozwala na dłuższe wypowiedzi, ale będę się starać. Miłego dnia. Jeszcze się
        odezwę
        • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 09:15
          hejhej a imion nie chcecie zdradzic?? dawac mi tu szybko! smile w temacie
          • elka_78 Eleonora, czyli Lena 13.01.06, 09:34
            Witam Gosiu! Czekam na kolejne "odsłony". A może miasto, tak w przybliżeniu?
            • tututka Asia 13.01.06, 10:05
              pozdrowienia!!!
              • arabelka78 Re: Początek starań!!! Do Elki 78 17.01.06, 09:51
                Elciu, sierpien to nie tak długo. My w czerwcu zaczynamy, tak od połowywink Kto
                wie, moze uda sie za pierwszym razemwink
                Pozdrawiam
                • mamusiamartusi lista :D 17.01.06, 10:13
                  to ja działania rozpoczynam najwcześniej smile hihi - przy pierwszej ciązy trochę
                  zeszło sad, więc zaczynamy juz smile

kordula73 – Dorota – początek starań od
                  elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, woj dolnośląskie - początek starań
                  sierpień
                  pacynka27 -
                  qulinek – Magda - Wrocław
                  monjan -
                  kiedy-mama –
                  op.wawa –
                  misia9944 – Angelika – Siemianowice Śląskie - początek starań kwiecień
                  agulag26 –
                  oliwka29 –
                  fuzzyonggbridge –
                  teresa96 – Teresa - początek starań maj
                  arabelka78 – - początek starań czerwiec
                  tututka – Asia - początek starań sierpień ew. już czerwiecsmile
                  bellka –
                  look29 –
                  aninka79 – Ania
                  mjodzik78 – Dominika – Poznań - początek starań marzec
                  mamusiamartusi – Gosia – Mińsk Mazowiecki - początek starań styczeń smile
                  nimeska –
                  agnieszkamonikaz -
                  • monjan Re: lista :D 17.01.06, 15:45
                    uzupełniam listęsmile
                    cześc kobiety!1
                    Monika, Lublin
                    3 cykl starań(czyli od listopada)
                    kwas łykniety
                    aaa ktos kidys pytał po co facetom folik? wpływa pozytywnie na produkcję
                    plamników, działa stymulujaco na kanaliki "plemnikowe"
                • arabelka78 Re: Początek starań!!! Do Elki 78 18.01.06, 11:35
                  Od jutra zaczynam przygode z kwasem foliowymsmile))))))))
              • mariola314 Super Dziewczynki 24.01.06, 13:05
                A mówią,że liczba narodzin spada.Ja też biorę się "do pracy" od
                marca.Pozdrawiam.
      • zuzana23 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 12.04.06, 10:43
        hej hej to sie zapisuje do was żeby wasz watek nie gwizdnał gdzies daleko smilesmile
        heheh ja jem folik od 4 miesięcy smilesmile a ale w tym miesiącu zacełam go przemycać
        tez małżowi!!!!!!!!!!!
    • look29 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 10:12
      ja tez łykamfolik czynie poczynania do drugiej dzidzismile
    • aninka79 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 10:16
      Dziewczyny, a czy ja tez moge dolaczyc do waszej gromadki??
      Planujemy zaczac starania na przelomie lipca i sierpnia, ale jeszcze biore
      tabletki odstawiam w marcu. Trzymam kciuki za Was wszystkie i mam nadzieje ze
      mnie przyjmieciesmile
      Pozdrawiam Was i zycze milego dnia
      Ania
    • mjodzik78 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 10:18
      Hej, hej,

najpierw grzecznie sie przedstawię: Dominika, cieszę się że jesteście..bedzie
      raźniej wink

folik od tygodnie zagościł również do naszego domku, mój mężus też dostaje bo
      gdzieś wyczytalismy że powinien brać razem ze mną wink

Tyle słysze o badaniach a mój ginekolog nic...nawet nie kazał mi zrobic na
      toksoplazmoze mimo że mam kotki w domu, a o szczepionkach nic nie
      wspomniał...chyba poszukam innego... wink
      a narazie kolejna dawka..łyk wink
      i chyba poszukam tego dużego opakowania w aptecewink
      • teresa96 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 10:37
        Witamy, witamy.
        Fajna gromadka folikówek nam się zbiera.
        Ja dziś wzięłam folik ok 7,30 ale dopiero teraz się melduję. Praca nie
        pozwoliła. Pozdrowionka
        Teresa
        • qlinek Magda 13.01.06, 11:06
          Witamy nowe dziewczynki, im nas więcej tym lepiej. Tylko nie wiem czy budżet
          państwa to wytrzyma jak zaczniemy się rozmnażać i pobierać becikowe smile Przed
          podjęciem decyzji Parlament powinnien był pobuszować na naszym forum wink

Ja sobie też za chwilę, po śniadanku, chętnie łyknę!
          Miłego dnia dla wszytstkich!
          • kordula3 Re: Dorota 13.01.06, 14:50
            jestem, czytam, nie mam czasu na pisanie, ale w weekend coś skrobnę.
            narazie muszę "odgruzować" biurko z papierów smile))))
            pozdrawiam znad morza smile
            dorota
            ps. a jutro idziemy na zabawę karnawałową z moim synkiem. hurra!
            • mamusiamartusi małe podsumowanko :) 13.01.06, 17:22
              Witam wszystkie nowe chętne do filokowania dziewczyny!!!
              ale nas się szybko duuużo zrobiło nono smile
              czas na małe podsumowanko:

kordula73 – Dorota
              elka_78 – Eleonora czyli Lena
              pacynka27 -
              qulinek – Magda
              monjan -
              kiedy-mama –
              op.wawa –
              misia9944 –
              agulag26 –
              oliwka29 –
              fuzzyonggbridge –
              teresa96 – Teresa
              arabelka78 –
              tututka – Asia
              bellka –
              look29 –
              aninka79 – Ania
              mjodzik78 – Dominika
              mamusiamartusi – Gosia – Mińsk Mazowiecki
              • mamusiamartusi Re: małe podsumowanko :) 13.01.06, 17:23
                filokowanie to oczywiscie miało być FOLIKOWANIE big_grin
                • misia9944 Re: małe podsumowanko :) 13.01.06, 17:58

Witam i bardzo gorąco Was pozdrawiam !

Widzę,że Jestem na liście folikowania smile-fajniesmile
                  P.S. dziękuje mamusimartusi,że o mnie nie zapomniła.
                  POZDRAWIAM Angelika.
                  • qlinek Re: małe podsumowanko :) 13.01.06, 19:08
                    To ja uzupełniam swoje dane: jestem z Wrocławia smile
                    pzdr.
                    • elka_78 qulinek 13.01.06, 19:15
                      qulinek - to jak na razie do Ciebie mam najbliżej (Wrocław - Trzebnica)
                      • qlinek Re: qulinek 13.01.06, 19:22
                        no nie da sie ukryć smile może będziemy się za jakiś czas spotykać z brzuszkami smile
              • elka_78 Uzupełnieni podsumowania 13.01.06, 17:58
                elka_78 - Trzebnica, woj dolnośląskie
    • misia9944 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.01.06, 19:39

Ja jestem z Siemianowic Śląskich. Ktoś też jest z Siemianowic ?
      Z góry dziękuje za odpowiedź.
    • nimeska ile wczesniej nalezy brac foliowy ? n/t 13.01.06, 20:30
      • mamusiamartusi Re: ile wczesniej nalezy brac foliowy ? n/t 13.01.06, 22:46
        nimeska - hm ja nie wiem sad przed pierwsza ciążą brałam tyle, ze chyba starczyło
        by na 5 ciąż po kolei HIHI tak długo trwały starania smile, ale na powaznie
        • mamusiamartusi FOLIKÓWKI :) 13.01.06, 22:47
          kordula73 – Dorota
          elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, woj dolnośląskie
          pacynka27 -
          qulinek – Magda - Wrocław
          monjan -
          kiedy-mama –
          op.wawa –
          misia9944 – Angelika – Siemianowice Śląskie
          agulag26 –
          oliwka29 –
          fuzzyonggbridge –
          teresa96 – Teresa
          arabelka78 –
          tututka – Asia
          bellka –
          look29 –
          aninka79 – Ania
          mjodzik78 – Dominika
          mamusiamartusi – Gosia – Mińsk Mazowiecki
          nimeska -
          • mamusiamartusi do Angeliki :) 13.01.06, 22:48
            ale numer z tymi Siemianowicami - ja się urodziłam w S.Śl i mieszkałam tam do
            1999 smile

pozdrowionka
            Gosia
            • misia9944 Re: do mamusimartusi :) 14.01.06, 09:16

No to szkoda,że już w tych Siemianowicach nie mieszkasz.
              Wczoraj widziałam na forum "Zobaczcie" Twoją Córeczkę,
              ale ładna dziewczynka no no smile
              • elka_78 Córusia Martusia 14.01.06, 09:40
                śliczna dziewczynka, z wóżeczkiem wygląda uroczo!
                • mamusiamartusi Re: Córusia Martusia 14.01.06, 10:41
                  oj tak śliczna smilesmile hehe
                  dzięki dziewczyny!
                  mój folik też łykniety
                  • mamusiamartusi weekend a tu puusto... chlip chlip ;) 15.01.06, 15:17
                    ale dobrze że są weekendy - bo się poodpoczywa poszaleje smile
                    dziewczyny mam nadzieję, ze z tym szaleństwem było umiarkowanie a nie tak jak
                    ostatnio smile hihi i że obyło się bez używek big_grin
                    pozdrowionka
                    • misia9944 Re: weekend a tu puusto... chlip chlip ;) 15.01.06, 16:36

Cześć, Gosia a Ty już zaczęłaś starania czy czekasz na jakiś
                      konkretny miesiąc ??
                      pozdrawiam
                      • aninka79 Re: weekend a tu puusto... chlip chlip ;) 15.01.06, 16:40
                        Dziewczyny, a czy robilyscie juz wszystkie niezbedne badania? Ja dopiero
                        zaczynam, wybieram lekarza co do latwych nie nalezy. Lekarz, do ktorego
                        chodzilam zaskoczyl mnie, kiedy powiedzial mi ze po co mi badania, wiec ucieklam.
                        Dziewczyny a kiedy planujecie rozpoczac starania o dzidziusia - jakis
                        konkretny miesiac? Sciskam Was Ania
                        • misia9944 Re: weekend a tu puusto... chlip chlip ;) 15.01.06, 16:49

Czesc Ania smile
                          Ja z zaczęciem starań czekam do kwietnia.
                          Mam nadzieję, że ten czas mi zleci! smile mogłby juz być ten kwiecień
                          hehehehehehe.
                          • aninka79 Re: weekend a tu puusto... chlip chlip ;) 15.01.06, 16:53
                            My zaczynamy dopiero w sierpniu, wiec ja jeszcze trooche musze zaczekac, ale mam
                            nadzieje, ze ten czas szybko zleci, no i mam nadzieje ze uda nam sie za
                            pierwszym razem smile
                            • mamusiamartusi poztanowienie noworoczne :) 15.01.06, 17:05