Dodaj do ulubionych

starania czerwcowe...

01.06.06, 14:45
melduję się pierwsza
Obserwuj wątek
    • megi_25 Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 14:51
      Ja też się melduje.W maju niestety czwarty raz się nie udało.
    • makiii Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 14:55
      a ja nie wiem czy mam sie staracsadstracilam nadziejesad(w ogole moje zycie sie
      walisad
      • kostka25 Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 15:02
        nie martw się razem damy sobie radę. Ja też przez moment sobie poszlochałam.
        Ale mam nadzieję nadal. Zaczynamy odliczanie.
        • makiii Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 15:19
          moj proble jest bardzije zlozonysad(nie mozemy dogadac sie z mezemsad((jak ja nie
          ustapie to jest bardzo zlesadzaczuyynam sie zastanawiac czy powinnam sie starc:
          (bo pozniej to bedzie gorzejsad((juz staralismy sie 9 miesiecy i wielokrotnie
          moglam byc w ciazy, ale on mnie nie oszczedzalsad(klocil sie jak zawsze:
          ((((((((((boje siesad((
          • kostka25 Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 15:23
            ja ostatnio zaóważyłam straszne rozbierności w charakterach i zachowaniach
            między kobietą a mężczyzną. Stwierdziłam że nie muszę wszystkiego mówić mężowi,
            gdyż mam później z tego powodu więcej rozczarowań.
            Wszystkie przynosi odwrotny skutek. My musimy martwić się o siebie same bo
            inaczej facet na wszystko patrzy i niestety czasami nas nie rozumie.
            • nibynic5 Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 15:51
              racja, zgadzam se w 100%%%%%
              • alfa156 Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 15:54
                ja jeszcze czekam ale chyb acoraz bliżej @. zobaczymy, ale fajnie wiedzeieć że
                jak coś to mam gdzie sobie "pójść" smile
                • kostka25 Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 16:10
                  ty to możesz jeszcze wskoczyć na luty 2006! Trzymamy kciuki.
                  • alfa156 Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 16:19
                    cos mi się nie wydaje niestety brzuszek jak na @
      • dzidziusia1 Re: starania czerwcowe... 20.06.06, 16:04
        Ja się staram już 3 miesiądz i nadal nic z tego crying
        Jestem już tym wszytkim zmęczona crying
        Może nie mogę mieć dziecka, chociaż tak bardzo bym chciała crying
    • breili Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 16:22
      Przylaczam sie do Was. To bedzie moj pierwszy cykl staran. Na razie mam zamiar
      podejsc do tego luzacko ale zobaczymy co wyjdzie z tyh moich zamiarow ;P
      • iniulka Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 16:35
        I ja także się wpisuje smile
        To będzie 2cykl staranek, mam nadzieję, że owocny.
        kucze już niewiem jak się do tego zabrać, liczyć te dni czy iść na żywioł
        poprostu. Kiedyś wydawało mi się że to takie proste sad a tu prosze NIC.
        Zastanawiam się nad testsami owu, ale moj M nie chce o tym słyszeć bo i tak
        twierdzi, że mam kręćka już na pkt zafasolkowania i że za bardzo się stresuje
        tym wszystkim.
        Laski co robicie? mierzycie sobie tempke czy testy owu?
        Macie jeakieś załyszane cud-metody???
        pozdrawiam i głowa do góry
        • breili Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 16:40
          Na razie nic nic nie robie, ani tempki ani testow owu. Wczoraj wzielam ostatnia
          tabletke Minuletu i czekam na @. Zastanawiam sie czy nie zaczac miezyc tempki
          ale poczatkowo bardziej dla zabawy. Jak przez 3 cykle nic sie nie wydazy to
          zabiore sie pozadnie do roboty.
          • alfa156 Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 16:42
            Z ta tem. to przechlapane. Zawsze o tej samej porze, w tym samym miejscu i
            przed wstaniem.
            Sama nie wiem, ale jak nici to ja chyba też będę mierzyćsmile
            • kostka25 Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 16:51
              to mój 3 cykl starań. Nic do tej pory nie stosowałam. W 1 ciąże zaszłam całkiem
              przypadkiem (wpadka). Ale jak się okazuje z zajściem nie jest tak łatwo.
              Postanowiłam zamówić testy owu. Gdyż nie znam swoich cykli. A mój M też uważa
              że przesadzam, ale o testach narazie mu nic nie mówię.
              Bo i on biedny się zestresuje.
              • tuneczek Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 22:23
                kostka25 - ja też w pierwszą ciążę zaszłam przypadkiem, a teraz od 2 cykli
                staramy sie i nici. W tym miesiacu planuje zastosowac testy owu. I zobaczymy co
                będzie.
              • dzidziusia1 Re: starania czerwcowe... 20.06.06, 16:08
                co takiego ten test owu i gdzie go dostać? czy to coś pomaga?
                • kostka25 Re: starania czerwcowe... 21.06.06, 07:34
                  test owu możesz dostać w każdej aptece. 5 szt. w opak. kosztuje ok. 35 zł.
                  A pokaże kiedy będzie owulacja. Ja pierwszy miesiąc stosuję i wyszło mi jak w
                  zegarku.
            • iniulka Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 16:53
              Też myślałamo temp ale pracuje zmianowo i nie mam takiej możliwości, noi super
              sumienna nie jestem sad. Znając siebie też cały czas się bym stresowałam czy to
              dobrze czy to źle, że jest taka a nie inna smile
              moi koledzy okoleżanki z pracy strasznie mi kibicują i moj wspaniały przyjaciel
              stwierdził,że on wie jak to załatwić smile
              Ubawił mnie niesamowicie bo zaproponował mi wizytę u wróżki do której chodzi
              jego dziweczyna i podobno jest niesamowita smile))) i przepowie mi kiedy pojawi
              się nasz potomek smile
              • sophie2202 Re: starania czerwcowe... 01.06.06, 21:11
                No to ja też się melduję. Mamy już córeczkę i chcemy następnego dziciaczka. W
                pierwszą ciąże zaszłam za pierwszym razem. Teraz jednak ze względu że wciąż
                karmię piersią trudno mi ocenic kiedy mam dni płodne. Zaczełam mierzyć
                temperaturę i wychodzą dziwne wykresy. No ale może trafimy.Pozdr
    • agnieszka_z-d Melduję się również 01.06.06, 18:26
      Czerwiec - mój pierwszy cykl starań. W tym cyklu zaczęłam mierzyć tempke i
      się "obserwować". W lutym odstawiłam pigułki. Od wczoraj seximy się z Mężykiem
      bez gumek. Zobaczymy jak to będziesmile))
      Już teraz 3mam za nas wszystkie kciukismile
    • kostka25 Re: starania czerwcowe... 02.06.06, 09:41
      wreszcie wyszło słońce i nie pada.
      Może ten miesiąć będzie dla nas wszystkich przychylny.
      • buzka5 Re: starania czerwcowe... 02.06.06, 10:19
        Witam.To mój drugi cykl starań.DZiś 19dc,więc może już się udałosmileMam
        nadzieję ,że w tym miesiącu zobaczę II.Powodzenia dziewczyny.
        • sophie2202 Re: starania czerwcowe... 02.06.06, 10:37
          U mnie 20 dc i wciąż nie było jeszcze owulacji, ani przytulanka, no i gdzie te
          płodne dni?
          • buzka5 Re: starania czerwcowe... 02.06.06, 11:26
            No ja też tak do końca nie jestem pewna tej owu....Był delikatny skok
            tempki,śluz też ale niewiele.....Przytulanko regularnie więc mam nadzieje że
            się udało.
    • kostka25 Re: starania czerwcowe... 02.06.06, 15:27
      ale dzisiaj cisza.
      • sa.sza Re: starania czerwcowe... 02.06.06, 17:41
        wskakuję i się melduję! @ się kończy, można zaczynać starania! mam nadzieję, że
        tym razem się w końcu uda. trzymam kciuki za siebie i za was. tak przy okazji:
        skok tempki następuje PO owu, prawda? nie wiem, jak złapie owu w tym cyklu, bo
        się przez ten stres całkiem rozregulowałam i z normalnych 30 dni zrobiło się
        ostatnio 26. teraz kończy się @, pobolewa mnie prawy jajnik i ogólnie siakoś
        takoś mi dzisiaj...
        • buzka5 Re: starania czerwcowe... 02.06.06, 20:19
          No niestety,,,skok jest po owu.A szkoda,bo gdyby był przed-byłoby łatwiej...
      • krokodylek1313 Starania czerwcowe... 03.06.06, 09:40
        I ja sie melduję na staranka czerwcowe .... Dziś własnie z samego rańca dopadła
        mnie @ i.... To oznacza 1 dc. Tak więc i my znów ruszamy pełna parą ....

• i.f Re: Starania czerwcowe... 03.06.06, 11:35
          Witam,
          tak mówiłam, ze założę wątek "Starania zcerwcowe" i mówiłam, a tu proszę juz
          jest. Ja chyba też się dopiszę. Bo boli mnie jak na @. I już robiłam test przed
          czasem o oczywiscie I kreska. Ale mam nadzieję hehehe bo tempka nie spada. Ale
          czerwiec też jest piękny....
          Buziaki- Ifcia. Dakota- Gratuluję Ci serdecznie, bardzo sie cieszę.
          • hevik Re: Starania czerwcowe... 03.06.06, 13:14
            witam was wszystkie serdecznie ! napewno w czerwcu rozpoczniemy starania , ale
            nie wiem czy juz teraz , pewnie zaczekam do nastepnego cyklu , pod koniec
            czerwca tez mam plodne dni smile
    • lidszu Re: starania czerwcowe... 03.06.06, 15:27
      Cześć dziewczyny,

Ja też chciałabym się dołączyć do czerwcowych starań. POdczytywałam was na
      majowych staraniach, ponieważ też się staraliśmy w maju, ale dzisiaj z rana
      dostałam @ i jest to dla mnie 1dc.
      Jestem trochę rozczarowana, ponieważ z córeczką udało nam się za pierwszym
      razem, więc miałam nadzieję, że tym razem też tak będzie.

Fajnie, że jesteście i można się razem wspierać.
      pozdrawiam,
      • noel_la Re: starania czerwcowe... 03.06.06, 16:48
        witam i ja w kolejnym cyklu, to bedzie nasze 2 podejscie. Niestety i mnie dzis
        dopadla @. A zatem 1dc i wszystko od poczatku smile
      • krokodylek1313 Do noel_la i lidszu... 03.06.06, 16:56
        No dziewczyny.... to we trzy mamy dziś 1 dc... tak więc będziemy szły łeb w
        łeb... smile
        • noel_la Re: Do noel_la i lidszu... 03.06.06, 17:15
          smile sympatycznie, ale ja pewnie bede sie wlekla na koncu, bo moje cykle sa
          dlugie, zazwyczaj 33 dni.
          • krokodylek1313 Re: Do noel_la i lidszu... 03.06.06, 19:18
            noel... nie będzie tak źle... Moje są średnio 26-28. Te parę dni... Wazne, że
            razem !!!!
            • lidszu Re: Do noel_la i lidszu... 03.06.06, 21:05
              noel_la - długość cyklu nie ma znaczenia, ważne aby się udało tym razem,
              prawda ?

krokodylek - moje cykle trwają ok. 27-28 dni, więc u nas to będzie prawie w tym
              samym czasie.
              • noel_la Re: Do noel_la i lidszu... 03.06.06, 22:05
                Prawda Lidszu, prawda smile ale zawsze to kilka dni wiecej niepewnosci i nerwow smile
    • alfa156 Re: starania czerwcowe... 03.06.06, 18:54
      melduję sięsmile
    • dorotadu Re: starania czerwcowe... 03.06.06, 21:04
      i ja smile
      • tuneczek Re: starania czerwcowe... 07.06.06, 08:26
        u mnie 21dc. zobaczymu czy tym razem się uda.
        • matiania Re: starania czerwcowe... 07.06.06, 08:39
          Ja też mam nadzieję że wskoczymy wszystkie na wątek MARZEC 2007!!! Jak na razie
          jestem doberej mysli i mam nadziejęz e @ nie pojawi sie za 2 tygodnie. I będe
          żałować ze nie mogę już pić winka do obiadu wink
          Kobietki starajace sie o 2 dzidziusia - ile latek mają wasze pierwsze pociechy?
    • pdj Re: starania czerwcowe... 04.06.06, 06:04
      ja tez sie melduje, to nasze 2 podejscia; w maju skonczyly sie @. mamy juz
      roczna coreczke i zabieramy sie za nastepne dzieciatko-tak nam sie podoba
      rodzicielstwo. powiedzcie mi w ktorych dniach owulacji jest najwieksze
      prawdopodobienstwo zaciazenia? corka byla robiona na zywiol wiec nie zwracalam
      uwagi na temp, dni plodne, ale teraz mnie to zastanawia. Pozdrowionka.
      • buzka5 Re: starania czerwcowe... 04.06.06, 07:49
        No to całkiem nas sporo dziewczynysmileU mnie już po owu,bo czwarty dzień wyższa
        tempka.Przytulanko było dzień przed więc mam nadzieję że się udało.Ta
        niepewność mnie zabije hehe.Pdj największe szanse na poczęcie są dwa dni przed
        skokiem tempki,w dniu skoku i czasem do dwóch dni po .Trzymam kciuki za was
        wszystkie.
    • aga2779 Re: starania czerwcowe... 04.06.06, 12:13
      cześć dziewczyny
      i ja do was dołączam dziś 2dc, 5 cykl starań, w czerwcu musi się udać nie ma
      innej możliwości!!! Pozdrawiam
    • necia27 Re: starania czerwcowe... 04.06.06, 13:18
      Witam to i ja do was dolaczam.To moj drugi cykl staran i mam nadzieje ze
      czerwiec to jest ten miesiac.
      • kostka25 Re: starania czerwcowe... 05.06.06, 07:22
        witam wszystkie kobitki.
        u mnie to 3 cykl starań.
        Ciekawa jestem jakim miesiącem będzie czerwiec.
        • fantaisie Re: starania czerwcowe... 05.06.06, 08:36
          Hejka!
          I ja się u Was zamelduję!
          Nareszcie możemy się zacząć staraćsmile)) niestety 28 marca poroniłamsad ale teraz
          ruszamy do dzieła i zobaczymy z jakim efektem...
          Pozdrawiam
          • buzka5 Re: starania czerwcowe... 05.06.06, 09:02
            Mam nadzieję że wkrótce będziemy świętować II na teście.....
            • i.f Re: starania czerwcowe... 05.06.06, 10:01
              Cześć Dziewczyny,
              i ja się dołączę. Wczoraj dostałam więc dziś mam 1 d.c. Krokodylku i Nadya - to
              jest nas trzy i chyba owulację będziemy miały w tym samym czasie. Ja jak zawsze
              miałam takie różne cykle, tak teraz drugi raz 28 dni jak w mordę... Ale
              czerwiec to szczęśliwy miesiąc i napewno się uda.
              Ja ten miesiąc bojkotuję wszelkie testy owu.. i takie tam, będę mierzyć
              temeraturkę i śluz. I przytulanko, przytulanko. Ach jak milutko.Buziaki- Ifcia
              • kami_sia Re: starania czerwcowe... 05.06.06, 10:49
                Witam.
                No i ja też się dołączam.Jestem już w trakcie @ więc coraz bliżej do "kolejnych
                prób".
                Teraz już wiem,że ponieważ nie mam regularnych cykli, będę w razie czego
                sprawdzać bete dopiero ok.40dc.

7 m-c starań...
    • alfa156 Re: starania czerwcowe... 05.06.06, 11:22
      słuchajcie, jak dostałam okres w sobote to to jest dzień nr 1 czy liczę od
      niedzieli???
      buziaki maleduję się grzecznie
      • buzka5 Re: starania czerwcowe... 05.06.06, 11:50
        Alfa cykl liczysz od pierwszego dnia miesiączki,czyli od soboty.Pozdrawiam.
        • kostka25 Re: starania czerwcowe... 05.06.06, 12:12
          no ja mam łatwo w tym cyklu. @ dostałam 1 czerwca, tak więc dziś jest mój 5dc.
          • nadya22 Re: starania czerwcowe... 05.06.06, 12:18
            tiny.pl/gzgp to jest link do stronki z wykresikiem smile najlepiej na tym
            sobie prowadzić obserwacje bo wszystko sam nam wyliczy smile
            Tak się spisałam a wszystko mi wcieło uncertain Jestem zła, bo tak ładnie opisałam wam
            metode sad
            Ok dziś mój 1dc smile Pierwszy raz cieszę się z @, bo tak to wiedziałam, że nie
            jestem w ciąży (test siusiany - negatywny, tempka niska) a ta nie przychodziła :
            (
            I.f mnie tu przywołała chyba bo stwierdziła, że jest nas trzy tzn. ona,
            Krokodylek i Ja (nadya) hihi ale już teraz jestem naprawde (if wróżbitka z
            Ciebie ??)
            ok jak będę miała chwilke to opisze jeszcze raz co i jak z tymi tempkami papa
            • i.f Re: starania czerwcowe... 05.06.06, 12:53
              Nadya22 ja nie chciałam Ci źle wywróżyc i wywołać Cię na czerwiec. Ale miło, że
              jesteś. Jak się okazuje to wróżbitka ze mnie nie zła, ale nie w swoim
              przypadku, hihihi. Napisz koniecznie jak to jest z tą temeraturką, przyda nam
              się w tym miesiącu. Trzymam kciuki za nas wszystkie. Powiem szczerze, że gdyby
              nie to forum to ja bym zwariowała, bo już bym tak bardzo chciała. Pozdrowionka.
              Ifcia
              • alfa156 Re: starania czerwcowe... 05.06.06, 13:19
                Zupełnie się zgadzam, ja też już bym chaciała, choc mój mąż namawiał mnie
                bardzo długo, a teraz już natychmiast chcęsmile
                Ja olewam temp., sluz i całą resztę. Generalnie zamierzam uprawiać radosny i
                namietny sexsmile
                • iniulka Re: starania czerwcowe... 05.06.06, 13:23
                  Hejka smile
                  Ja też w tym cyklu nic nie zamierzam robić-mierzyć- liczyć smile
                  z resztą na ten cykl nie liczę sad Jestem zawolona robotą w pracy,większość
                  zmian od 15 do 23 sad, weekendy pracujące, a jak mam takie kiepskie zmiany to
                  ogólnie jestem na NIE,wiecznie zmęczona i nie wyspana, a do tego będę musiała
                  pojechać do rodziców na kilka dni (400 km) więc pewnie nic z tego cyklu nie
                  będzie, a do tego ta wsttna pogoda mnie dobija
                  Słonka Wam życze smile
              • nadya22 Mierzenie tempki :) 05.06.06, 13:27
                No dobra dziewczyny zaczynam, z góry mówie, że jak będzie coś niezrozumiałego
                to walić z pytaniami prosze tongue_out
                Po pierwsze 1dc to jest pierwszy dzień miesiączki smile Cykl dzielimy na dwie
                fazy : niższych tempek(faza przedowulacyjna) i wyższych tempek(tzw. dpo - faza
                wyższych tempek). Temperature mierzymy o tej samej porze, w tym samym miejscu
                (odbyt, usta, pochwa - dla mnie to ostatnie najnormalniejsze) przed wstaniem z
                łóżka smile mówią, że mierzy się 5 minut ale ja mierze 10 tongue_out
                Płodność zaczyna się wraz z pojawieniem się śluzu płodnego( plemniczki mogą
                przeżyć w nim nawet do 9 dni), który charakteryzuje się kilkoma cechami :
                przeźroczysty, rozciągliwy, śliski, wilgotny ( podobny do białka kurzego jajka).
                Jajeczkowanie charekteryzuje się nagłym spadkiem tempki (czasem jest to o
                0,05 'C)a następnie jej skokiem ( o skoku tempki mówimy, gdy jest ona wyższa od
                6 poprzedzających temperatur). ok pewnie masło maślane uncertain Właściwie możemy
                zacząć się kochać już gdy pojawia nam się śluz (niektórzy lekarze mówią, że
                dobrze zacząć w 10dc i co drugi dzień) ale nie przesadzać tongue_out najlepiej co drugi
                dzień, żeby wojownicy nabrali sił smile Ogólnie największa płodność jest ok 3 dni
                przed owulacją i 2 dni po owulacji smile Gdy faza dpo trwa 16 dni to już możemy
                zaczynać się cieszyć, bo prawdopodobnie fasolka w nas rośnie smile Tak jak
                powiedziałam najlepiej jest robić wykresik w ff bo program sam nam wyliczy
                kiedy mielismy owulacje smile aha można jeszcze robić proby z odbicia (hihi zaraz
                mnie upomni krokodylek bo jak ostatnio radzilam na folikówkach to pozniej
                dziewczyna ledwo chodzila hihi) tzn. niektóre dziewczyny same czuja ze maja
                jajeczkowanie a inne slabiej, wiec wtedy nalezy usiaść na twarde krzesło z
                impente- jak poczujemy jajniczek to mamy owulacje smile ok jak sobie cos przypomne
                to napisze
                • alfa156 Re: Mierzenie tempki :) 05.06.06, 13:29
                  Dzięki nasza koplanio wiedzy. Zaczynam kumać o co we mnie chodzismile
                  • wiolasb Re: Dołączam do Was!!! 05.06.06, 13:53
                    Witajcie Nowe i Sytare znajome - IF i Fantaisie - buziaczki! Postanowiłam do
                    Was dołączyć! Starania majowe legły w gruzach, bo dopadło mnie choróbsko!!!
                    Teraz uodprniam się, czym mogę i liczę, że w końcu się uda!!! Poroniłam 13
                    marca, ale wierzę, że będzie dobrze! Obserwujmy więc swój organizm i do
                    dzieła!!! W końcu i dla nas zaświeci słonko!!!
                    • alfa156 Re: Dołączam do Was!!! 05.06.06, 14:10
                      Witaj, cieszę się, że nastroje dobre. Czytałm Twoją historię, i dzielna
                      Dziewczyna jesteś. Zaczynamy odliczanie, mnie wypada następna (oby nie) 1
                      lipca, więc testowanie 2. Zobaczymy co życie w tym mieisiącu przyniesie.
                      • fantaisie Re: Dołączam do Was!!! 05.06.06, 14:18
                        Cześć Wiolu!!! czyli ruszamy razemsmile)) buziak duży dla Ciebie
                        • kostka25 Re: Dołączam do Was!!! 05.06.06, 15:17
                          a ja się zastanawiam co mogłabym zrobić lub też czego nie robić żeby się udało.
                    • i.f Re: Dołączam do Was!!! 05.06.06, 16:58
                      No witam, dobrze, ze już jesteśmy w komplecie smile)) Kochane moje, ja już nie
                      mogę doczekać sie staranek. Wiolu, czerwiec będzie nasz. Grunt to dobry humor i
                      nadzieja. A ja w tym miesiącu tak jak pisałam to wypowiadam wojnę koncernom
                      farmaceutycznym i nie kupuje ŻADNYCH testów- ani owu ani ciażowych. Bo oni mi
                      całe "kieszonkowe" zmarnowały a Fasolki jak nie ma tak nie ma. smile))) Zdaję się
                      na siebie, co mnie pierwszym razem nie zawiodło i był strzał w 10. Teraz też
                      sie uda. Termometr w dłoń, Męża pod rękę i do sypialni. Pozdrowionka. Ifcia
                      • fantaisie Re: Dołączam do Was!!! 05.06.06, 17:05
                        Iwcia, zostaw termometr bierz tylko Mężasmile)))))))))))))))))))
    • matiania Re: starania czerwcowe... 05.06.06, 15:23
      Witam! Dopisuję sie do listy - to nasz pierwszy cykl starań i 2 dziecko. Za
      pierwszym razem udało sie przy pierwszym podejściu wink Zobaczymy jak będzie z 2
      bobaskiem. Jestem po kilku cyklach po odstawieniu pigułek. I 2 cykl mierzenia
      temperaturki - co prawda dziwne rzeczy mi wychodzą - wciąż mam 35,75-36,0 ze
      skokiem tak max na 36,3. - przez cały cykl. I nie wiem czy to ja taka "zimna"
      jestem czy jak? Poradźcie!
      • buzka5 Re: starania czerwcowe... 05.06.06, 17:19
        Matiania musisz podać cały wykres tempek żebym mogła ci pomóc............Aha
        dziewczyny nie musi być spadku tempki,żeby była owu.U mnie tempka nie spada-od
        razu wzrasta smile
      • krokodylek1313 Re: starania czerwcowe... ...nadya22 witaj ;) 05.06.06, 20:47
        Witajcie.... Widzę, ze nasze grono sie powiększyło....

nadya22... No to juz teraz z górki wink U mnie dziś 3 dc. W srodę idę do gina...,
        cos się go tam podpytać.

Tak więc czerwiec będzie NASZ.....

• krokodylek1313 Dla nas czerwcówek !!!!!!!! 05.06.06, 21:35
        Czerwiec...
        Najdłuższe dnie, najkrótsze noce, noce ciepłe i wonne, rozjaśnione
        błyskaniem świętojańskich robaczków, luksusowej fantazji natury, jest miesiącem
        ognia, wody i rozkoszy. Szczytowy punkt lata. Rytmiczne kumkanie żab w strugach
        i stawach o zmierzchu...
        Wiosna budzi w nas potrzebę zmian, nadzieję i nowe marzenia.
        Czerwiec…. Tu ślubne przyrzeczenia rozpoczynają się pełną parą,… Tu
        wakacje ruszają i truskawki dojrzewają…..
        My starania kontynuujemy i bocianów, które zabłądziły bacznie
        wypatrujemy smile

smile krokodylek smile
        • buzka5 Re: Dla nas czerwcówek !!!!!!!! 05.06.06, 21:40
          Oj krokodylku natchnęłaś mnie optymizmem.Dzięki smile
          • lidszu Re: Dla nas czerwcówek !!!!!!!! 05.06.06, 23:54
            Widzę, że jest nas coraz więcej i co mnie bardzo cieszy, wszystkie jesteśy
            pozytywnie nastwione do starań w tym miesiącu.
            W końcu czerwiec jak dla mnie jest najpiękniejszym miesiącem, który nastraja do
            starania się o dzidzię.
            Sama nie wiem jak się do tego zabrać w tym miesiącu. Wydaje mi się, że
            wypróbujemy wszystko co możliwe: temperaturę, testy owu, aby mieć pewność, że
            to już.
            Małż całe szczęście bardzo pozytywnie nastawiony i ochoczy do częstej i
            wytężonej współpracy.
        • sophie2202 Re: Dla nas czerwcówek !!!!!!!! 06.06.06, 00:38
          To naprawdę śliczne co napiasałaś! pozdrawiam
          • sophie2202 Re: Dla nas czerwcówek !!!!!!!! 06.06.06, 00:40
            Zapomniałam dodać że chodziło mi o krokodylkową poezje
            • kostka25 Re: Dla nas czerwcówek !!!!!!!! 06.06.06, 07:44
              To super że jest nas już tyle. Razem zawsze raźniej.
              Ja postanowiłam troszkę wypocząć, więc od pon. idę na cały tydzień urlopu. A
              może jakiś wyjazd? Sprawa w rozpatrzeniu.
              Niestety w domu nie mam internetu więc nie będę mogła do was zaglądać. Ale mam
              jeszcze ten tydzień na pogaduchy.
              A może jeszcze coś z krokodylkowej poezji.
              • pomidorowa13 a kto testuje w okolichach Bozego Ciala? 06.06.06, 07:57
                Bo ja wlasnie czekam z niecierpliwoscia. Ostatnie dni owowcne w przytulanka i
                czekamy .....
                pozdrawiam
                • alfa156 Witajcie we wtorek!!!! 06.06.06, 08:58
                  Zimno, ale słonko jest przynajmniej. Ja olałam wszystko i zdaję się na naturę.
                  Zobaczymy. Teraz myslę tylko o magisterce, chcę mieć to już z głowy!!!
                  Fajnie że jest nas tyle!!!!!Musimy się zastanowić kto kiedy ma testować.!!!!
                  Nasze ekspertki może nam pomogą co by nie marnować testów i nerwów. Ja mam 5
                  dzień, tamten cykl pierwszy bez tabletek 3dni.
                  • kostka25 Re: Witajcie we wtorek!!!! 06.06.06, 09:05
                    witaj alfa156. To zaczynamy od nowa.
                    Umnie dziś 6 dc. Postanowiłam spróbować z testami owu, bo nie wiem jak to jest
                    u mnie. No i może mały wypad. Na dniach się rozstrzygnie.
                    A testowanie to podejżewam że wypadnie u mnie na ostatni czerwiec.
                    • alfa156 Re: Witajcie we wtorek!!!! 06.06.06, 09:10
                      Mnie wypada po 1 lipca. W tym miesiącu jeszcze sobie dam pas z ginem i testami.
                      Zoabczymysmile
                      Karolina
                      • buzka5 Re: Witajcie we wtorek!!!! 06.06.06, 09:17
                        To ja chyba jestem najdalej...U mnie dziś 23dc,tempka wysoka czyli wszystko ok
                        jak na razie.....U mnie testowanie 36dc.To będzie chyba koło 19
                        czerwca....Napięcie rośnie smile
                        • alfa156 Re: Witajcie we wtorek!!!! 06.06.06, 10:11
                          Rośnie rośnie. Czekamy na wieści!!!!
                          • mb800 Re: Witajcie we wtorek!!!! 06.06.06, 10:37
                            Hejka, dołączam do Was dziewczyny. Wcześniej się nie udzielałam na tym forum
                            tylko czytałam, ale od dziś zamierzam być aktywna.
                            U mnie 24 dzień cyklu , a jeśli @ mi się nie przesunęła to powinnam mieć 10
                            czyli w sobotę (i to moje imieninki).Ostatnie dwa cykle były co 28 dni.Może w
                            końcu udało się trafić wink Brzuch mnie boli jak na okres od ok 3 dni, jednak
                            piersi bez zmian - dzis sa jakieś ciepłe ale nie bolą(Szkoda że nie mierzyłam
                            tempki wtedy mogłabym być większej nadzieji , lub nie) Ale jak się nie uda
                            trzeba będzie dalej próbować. Trzeba być twardym a nie miękkim wink
                            Dołączam do Was i za nas wszystkie trzymam kciuki wink
                            • alfa156 Re: Witajcie we wtorek!!!! 06.06.06, 10:38
                              Witajsmile
                          • i.f Re: Witajcie we wtorek!!!! 06.06.06, 10:38
                            Koniecznie daj znać, jak wyszło smile. Ja w tym cyklu będę testować koło 2-3
                            lipca. Dziś mam 3dc, bolesny i nielubiany. Ale już niedługo. Później sama
                            przyjemność, Mężuś już się nie może doczekać.
                            • agnieszka_z-d Re: Witajcie we wtorek!!!! 06.06.06, 10:54
                              No to u mnie sprawa wygląda tak:

www.fertilityfriend.com/home/13740d
                              I teraz jest taki ciekawy dylemat: bo po raz pierwszy od odstawienia pigułek
                              antywłamaniowych sexiliśmy się bez gumeczki 31 maja. Pigułki odstawiłam w
                              lutym. FF wyliczył mi owu na 30 maja. Ja tak po swojej obserwacji nie jestem
                              pewna czy nie miałam jednak owu dopiero 31 maja. Więc - albo jak nie przyjdzie
                              @ to testuję po 14 czerwca (ale w to szczerze wątpię - jakoś nie czuję się "w
                              ciąży") albo zaczynam starania czerwcowe. Haha!!! Najlepiej jak Mój Mężyk
                              się "nakręcił", że może nam się udało - czasem tak mi dziwnie przygląda i jak
                              wracam zmęczona do domu to tak fajnie reaguje - nawet jak sobie westchnę to się
                              pyta czy wszystko OKsmile No to mu odpowiadam za każdym razem to samo:
                              -OK, ok - i nie jest w ciąży.
                              Wtedy On robi taką fajną minkęsmile))
                              Zabawny i słodki ten mój Mężyk jestsmile
                            • alfa156 Re: Witajcie we wtorek!!!! 06.06.06, 11:08
                              to testujemy tak samo, chyba ze cylk mi sie mieni, ale moze nie bedzie wariował.
                              karolina
                              • kostka25 Re: Witajcie we wtorek!!!! 06.06.06, 11:40
                                to kiedy ruszcie ze starankami?
                                • anula_79 Re: Witajcie we wtorek!!!! 06.06.06, 11:56
                                  czesc dziewczynkismile u mnie kolejny miesiąc starań... ale też postanowiłam dac
                                  sobie spokój z testami, bo i tak już fortunę w aptece zostawiłamsmilemój mąż
                                  twierdzi, że te wszystkie testy to "spisek koncernów farmaceutycznych"smile)
                                  pozdrawiam i szcześcia życzęsmile
                                • alfa156 Re: Witajcie we wtorek!!!! 06.06.06, 12:01
                                  my sie kochamy generalnie cały czassmile
                              • iniulka Re: Witajcie we wtorek!!!! 06.06.06, 11:52
                                Witam,
                                @ już sobie poszła smile) (i mam nadzieje, że już dłuuuugo nie przyjdzie ;D)
                                Staranka ruszyły pełną parą - na efekty trzeba będzie dłuuugo czekać bo
                                ewentualne testowanko 5 lipca smile
                                Staram się myśleć pozytywnie i mam nadzieję że to też pomoże.
                                Dziewczyny głowa do góry, czuje, że to jest NASZ miesiąc
                                • i.f Staranka 06.06.06, 12:06
                                  Tak czytam Dziewczyny i czytam.... to może umówimy się na testowanko 4 lipca,
                                  Dzień Niepodległości (nie u nas, ale nie ważne), może i u nas będą zwyciestwa!
                                  Buziaki
                            • breili Re: Witajcie we wtorek!!!! 06.06.06, 11:51
                              U mnie tez dzisiaj 3dc. Tez planuje testowanko 2-3 lipca. Zobaczymy co z tego
                              wyjdzie, w kazdym razie razem razniej!!!!
                              • alfa156 kto jak się oczywiście uda testuje 2-3 lipca 06.06.06, 12:02
                                proszę wpisujemy się ładniesmile
                                • i.f Re: kto jak się oczywiście uda testuje 2-3 lipca 06.06.06, 12:07
                                  Ja się przyłączę chętnie. Nie chcę @!!! Jestem umówiona na
                                  teścikowanie smile))))))))
                                  • alfa156 lista na lipiec - testy 06.06.06, 12:11
                                    alfa156- Karolina, Warszawa, drugi cykl starań
                                    i.f -
                                    zróbmy sobie lietse jak na folikówkach będzie milejsmile
                                    • kostka25 Re: lista na lipiec - testy 06.06.06, 12:19
                                      kostka25-Warszawa- 3 cykl starań.
                                      • buzka5 Re: lista na lipiec - testy 06.06.06, 12:55
                                        buzka5-Gosia-Gorzów-2 cykl starań
                                        • i.f Re: lista na lipiec - testy 06.06.06, 13:11
                                          i.f- Ircia- Warszawa- 2 cykl starań nad drugą ciążą. Pierwsza niestety utracona
                                          w lutym 2006r.
                                          • fantaisie Re: lista na lipiec - testy 06.06.06, 14:29
                                            fantaisie-Warszawa, 1 cykl starań nad drugą ciążą, aniołek 28.03.2006r.
                                            • dzidziusia1 Re: lista na lipiec - testy 20.06.06, 16:14
                                              4 cykl starań
                              • alicja30 Re: Witajcie !!!! 06.06.06, 12:21
                                Cześć, niestety w maju się nie udało, ale przecież to nie był ostatni miesiąc w
                                tym roku na "zachodzenie" smile)) Moja pierwsza córcia też "czerwcowa" więc może
                                to będzie znowu szczęśliwy miesiąc.

chciałabym tym razem pomierzyć sobie temperaturę, bo zupełnie rozregulowały mi
                                się cykle. 3 miesiące temu przestałam brać leki antydepresyje i ostatnie 3
                                cykle były zupełnie nietypowe. Zawsze czułam wyraznie owulacje w połowie cyklu
                                a teraz @ przychodzi o 3 dni wcześniej a "objawy owulacyjne" typu ból brzucha i
                                śluz miałam co 5 dni. Nie wiem co się dzieje, ale jak tak dalej pójdzie to
                                chyba w dni płodne nie trafię.
                                Doradźcie gdzie znaleźć info na temat pomiarów temp, obliczania dni płodnych
                                itp. Wiem, że jest tego wszędzie pełno, ale chodzi mi o takie podstawowe
                                wiadomości, bo tu na forum wszystkie dziewczyny juz bardzo doświadczone w tych
                                sprawach. Może podrzucicie jakiegoś sprawdzonego linka, bo chce sobie doczytać
                                i nie zalewać Was niepotrzebnymi pytaniami.

Alicja
                                • noel_la Re: Witajcie !!!! 06.06.06, 13:02
                                  Prosze Natalia smile
                                  www.npr.prolife.pl/
                                • buzka5 Re: Witajcie !!!! 06.06.06, 13:08
                                  www.lmm.pl/
                                  Polecam
                                  • lilka113 Re: Witajcie !!!! 13.06.06, 13:47
                                    moje starania czerwcowe przyniosły oczekiwany skutek. Jetem w ciąży!!! i
                                    baaardzo sie z tego powodu cieszę!!!!!
                                  • agilator Re: Witajcie !!!! 19.06.06, 10:27
                                    Hej, bardzo fajna ta stronka, ściągam tabelę i po @ stosuję smile Nie iwme czy
                                    czytałyście, ale jest tam napisane, że najlepiej na 5dni przed owu nie
                                    wspołżyć. Co ot ym sądzicie, może warto spróbować?
                                  • agilator Re: Witajcie !!!! 19.06.06, 11:01
                                    Fajna ta stronk, wydrukowałam już sobie tabelę i jak tylko @ się skończy
                                    zaczynam wpisy smile. Nie wiem czy wyczytałyście tam też to, że na 5 dni przed owu
                                    należy zaprzestać wspołżycie, co o tym sądzicie? Może warto spróbować?
    • matiania Re: starania czerwcowe... 06.06.06, 12:37
      Jestem po kolejnym dniu starań wink Zobaczymy pewnie za jakieś 2 tygodnie -
      zupełnie nie mogę sie połapać w moich cyklach - 4 cykl po odstawieniu tabletek,
      kilka tyg. temu wyjazd bardzo daleko... i całkiem mój organizm bzikuje.
      Poprzednim razem zrobiliśmy w pierwszym cyklu starań - więc nie zdązyłam
      pomierzyć tempki i bzikować. Teraz coś tak po prostu mierzę tempkę (więc buzka5
      - nie mam całego wykresiku) i mi nie pasuje za diabła. A śluz sie zgadza... i do
      tego tak mnie boli non stop od wczoraj lewy jajnik (aż tak to nie miaąłm nigdy,
      poza tym na owu to było raczej kłucie).
      • buzka5 Re: matiania 06.06.06, 13:03
        A co cie niepokoi w tempkach?dziwne skoki?
        • matiania Re: buzka5 06.06.06, 13:26
          Nie nie dziwne skoki. tak po prostu ogólnie niska tempka... Wydawało mi sie ze
          kilka lat temu miaąłm normalną (36,6...). no ale teraz mam termometr
          elektroniczny - moze on tak po prostu mierzy. Na razie nie robię sobie wykresiku
          - po prostu notuję tempke co dzień i niby mam skok - tak po prostu orientacyjnie
          sobie sprawdzam w tym cyklu - czy moje obserwacje śluzu i szyjki są oki.
          Dzięki za zaangażowanie!
          A Ty kiedy bedziesz testować?
          • nadya22 do matiana 06.06.06, 13:45
            Mierzenie tempki pod pachą nie jest miarodajne big_grin W NPR piszą wyraźnie w
            pochwie, odbycie lub w ustach!!!A jeśli chodzi o termometr elektroniczny to z
            nim jest tak, że jak tempka nie rośnie równomiernie (nie wiem jak to nazwać) to
            on pipczy, że już ( przy czym jakbyś jeszcze go chwile przytrzymała to pewnie
            by naciągnął)
          • buzka5 Re: buzka5 06.06.06, 13:53
            Może tak już po prostu masz?U mnie z kolei od początku cyklu wysokie tempki,po
            skoku 37,o i tak sie juz utrzymuje narazie.Testowanie koło 19 czerwca.Niech ten
            czas leci szybciej!!!
            • matiania Re: buzka5 06.06.06, 14:01
              No tak sadze - nie przejmuję sie tym - bo do mierzenia podchodzę tak poglądowo -
              nie mam aż takiego zacięcia ( na razie - moze po kolejnych próbach to sie zmieni
              - oby nie musiało wink )
              Znajac mnie też bede tak coś koło tego dnia testować ( ostatnia @ była 22 maja)
              - tym bardziej ze tescik lezy i czeka - pewnie nie wytrzymam na kilka dni po
              spodziewanej...
              A z pierwszym to jak sie spóźniała @ to sobie wmawiałam ze to niemożliwe by za
              pierwszym podejściem sie udało ( tym bardziej ze objawów owu nie było miaąłm
              duzo stresów - dostałam w pracy wypowiedzenie itp.)
              Zobaczymy jak będzie za 2 tyg. Trzymam kciuki buzka5!
    • zaxia Re: starania czerwcowe... 06.06.06, 12:46
      No to i ja się melduję! Witajcie! Będą to pierwsze nasze starania. Tylko, że
      dzisiaj mam "doła" i sama już nie wiem czy chcę... sad Jest mi źle z
      tym "dołem". Moje obawy przed zmianami biorą górę. Może u Was kobietki znajdę
      pocieszenie???
      • alfa156 Re: starania czerwcowe... 06.06.06, 12:51
        Pewnie że znajdziesz. My generalnie, to sie pocieszamy, czasem dołujemy,
        nakręcamy, ale jest fajnie.
        Ja miałam cały tamten miesiąc doła. Odstawiałm tabletki myslaam że się
        powieszę. Jutro bedzie lepiej. Czerwiec to piekny miesiąc na bachorkasmile
        • buzka5 Re: starania czerwcowe... 06.06.06, 13:10
          Zmiany będą ogromne,ale generalnie są to zmiany na plussmile
          • zaxia Re: starania czerwcowe... 06.06.06, 13:13
            to melodia dla mojej skołatanej duszy! mam nadzieję, że wszelkie moje obawy się
            rozwieją do staranek - jeszcze jest trochę czasu smile
      • kostka25 Re: starania czerwcowe... 06.06.06, 12:56
        Witaj !
        u nas napewno dostaniesz wsparcie.
      • zaxia Re: starania czerwcowe... 06.06.06, 13:09
        dzięki Wam serdeczne! od razu mi lepiej, chociaż gryzę się sama ze sobą
        właściwie od wczoraj, gdy zaczęłam mysleć o czekających mnie ogromniastych
        zmianach i problemach, ale moze to po prostu NPM...
    • matiania Re: starania czerwcowe... 06.06.06, 13:09
      do buzka5: Nie po prostu nigdy nie prowadziąlm klendarzyka. Z pierwszą dzidzą
      zaczęłąm mierzyć tempke na kilka dni przed spodziewaną @ i o ile pamiętam była
      coś 37,0-37,2 (mierzyłam w pochwie. A teraz mierzę od zakończenia okresu (pod
      pachą) i niby jest tam jakiś skok (w okresie gdzie mam śluz płodny - z tą
      obserwacja nie mam rzadnych problemów wink )ale to jest jakieś 36,4 (max) - i tak
      sobie myśle ze moze jestem jakaś z niska temką ogólnie...
      no ale czy mam pominąc tą tempkę to sie okaże za ponad 2 tygodnie pewnie...
      • alfa156 lista sie rozrasta 06.06.06, 13:17
        alfa156 Warszawa- 2 cykl starań
        kostka25-Warszawa- 3 cykl starań
        buzka5-Gosia-Gorzów-2 cykl starań
        i.f- Ircia- Warszawa- 2 cykl starań nad drugą ciążą
        • matiania Re: lista sie rozrasta 06.06.06, 13:32
          > alfa156 Warszawa- 2 cykl starań
          > kostka25-Warszawa- 3 cykl starań
          > buzka5-Gosia-Gorzów-2 cykl starań
          > i.f- Ircia- Warszawa- 2 cykl starań nad drugą ciążą
          > amatiania - Bydgoszcz- 1 cykl starań
          • noel_la Re: lista sie rozrasta 06.06.06, 13:36
            alfa156 - Warszawa - 2 cykl starań
            kostka25 - Warszawa - 3 cykl starań
            buzka5-Gosia - Gorzów - 2 cykl starań
            i.f- Ircia- Warszawa - 2 cykl starań nad drugą ciążą
            amatiania - Bydgoszcz - 1 cykl starań
            noel_la - Bydgoszcz - 2 cykl starań
            • zaxia Re: lista sie rozrasta 06.06.06, 13:38
              zaxia - Poznań - 1 cykl starań

• i.f Re: lista sie rozrasta 06.06.06, 13:47
                No to już nas dużo się robi. A póżniej napiszemy: Alfa156- 6tc, Kostka25-6tc,
                Ircia-6tc.
                Ja teraz też pomierzę sobie tempki, bo ze śluzem nie mam problemu, z szyjką
                też. A może temperaturkę tez ogarnę.
              • mb800 Re: lista sie rozrasta 06.06.06, 14:08
                > kostka25 - Warszawa - 3 cykl starań
                > buzka5-Gosia - Gorzów - 2 cykl starań
                > i.f- Ircia- Warszawa - 2 cykl starań nad drugą ciążą
                > amatiania - Bydgoszcz - 1 cykl starań
                > noel_la - Bydgoszcz - 2 cykl starań
                > zaxia - Poznań - 1 cykl starań
                > mb800- Gosia-Warszawa-3 cykl starań nad pierwszą ciążą

To i ja do Was dołączam wink
                Testuję , jak mnie @ nie trafi 10 czerwca.
                Ale mam przeczucie że jednak nie będę chyba musiała....
                • fantaisie Re: lista sie rozrasta 06.06.06, 14:32

zaxia - Poznań - 1 cykl starań
                  mb800- Gosia-Warszawa-3 cykl starań nad pierwszą ciążą
                  fantaisie-Warszawa, 1 cykl starań nad drugą ciążą, aniołek 28.03.2006r.
            • matiania Re: lista sie rozrasta 06.06.06, 13:42
              o widzę ze ktoś z Bydzi!!! Witaj noel_la! To będzie twój pierwszy dzidziuś? Bo
              mój drugi - mam już synka 2 latka i 3 mies. napisz cosik o sobie!
              • noel_la Re: lista sie rozrasta 06.06.06, 14:01
                hej matiania smile
                milo, ze ktos z bydzi smile tak, to bylby moj pierwszy dzidzius! tak bym juz
                chciala nosic go pod sercem...
                • matiania Re: lista sie rozrasta 06.06.06, 14:09
                  No ja też! Chociaż trochę sie boję ze będzie powtórka z rozrywki - nieciekawie
                  sie czułam i 2 pobyty w szpitalu zaliczyłam... Ale sobie mówię ze mój synek
                  wyczerpał juz cąły limit i teraz będę sie czuc oki
                  • noel_la Re: lista sie rozrasta 06.06.06, 14:15
                    bedzie ok! i spotkamy sie na porodowce wink
                    • matiania Re: lista sie rozrasta 06.06.06, 14:18
                      mam nadzieję! i mam nadzieję ze tym razem nie będą mi go wywoływać przez kilka
                      dni tylko sobie przyjdę i urodzę!
      • buzka5 Re: matiania 06.06.06, 14:25
        Błędem jest mierzenie tempki pod pachą sad to się w ogóle nie sprawdza w
        NPR....Ja mam teraz ponad 37 więc może sie udało?
        • matiania Re: matiania 06.06.06, 14:30
          wiem wiem - ja tak po prostu poglądowo... Bo jak bym mierzyła w pochwie to bym
          nie usłyszała teko cichutkiego pikania termometru wink żartuję - jak mi sie nie
          uda to pewnie w kolejnym cyklu podejdę juz bardziej powaznie do tego.
          mam nadzieję ze obu nam sie udało!
          • i.f Re: matiania 06.06.06, 15:02
            Trzymam dziewczyny za Was kciuki. Dobrze zacząłby się ten czerwiec. A jaka
            nadzieja dla nas starających się.
            • kostka25 Re: matiania 06.06.06, 15:48
              fajnie by było gdybyśmy z tego wątku przeskoczyły na wspólny MARZEC 2006.
              Tak sobie tylko marzę.
              Właśnie lecę do domciu. Mąż szykuje niespodziankę więc zapowiada się ciekawie.
              Pozdrawiam i do jutra.
              • zanetad30 Re: matiania 06.06.06, 17:31
                Witam wszystkie starajace!!!Chetnie do Was dolacze,to moj czwarty cykl staran a
                trzeci z testami.Dzis jest 17dc wczoraj mialam pozytywny test owu i mam wielka
                nadzieje ze sie w koncu udalo,bede testowala ok 19 -20 czerwca cociaz nie wiem
                czy to nie za wczesnie bo 20 czerwca bedzie 30dc a cykle mam miedzy 28 a
                32dni.Trzymam kciuki zeby sie nam wszystkim udalo!!!
    • a_ndzia2 Re: starania czerwcowe... 06.06.06, 19:38
      Cześć dziewczyny,
      Od dłuższego czasu czytam sobie posty na tym forum, a teraz postanoiwłam sie dołączyć. Staramy się z mężem o dzidziusia już od 5 miesięcy i niestety od wczoraj wiem, że tym razem też się nie udało. Dziwny ten cykl, bardzo opóźniona @, sama nie wiem, o ile, bo ostatnio miałąm cykle coraz krótsze, 28, 25, a ostatnio 22 dni. Teraz @ mi się opóźniała, więc zrobiłam test, na którym wyszła baaaaardzo blada druga kreska. Po 2 dniach zrobiłam 2 test i znowu to samo. No, a w 32 dniu, to jest wczoraj, cyklu przyszła @. Dodam jeszcze, że od kilku dni boli mnie lewy jajnik, dzisiaj szczegolnie. Sama nie wiem, co o tym myśleć, ale pomału mam dość. Przestaję wierzyć, że nam sie uda sad