Dodaj do ulubionych

iseminacja- światełko w tunelu?

13.07.06, 11:44
Mam wrogi i nieprzenikliwy śluz i lekarz zalecił iui/ Czy są duże szanse przy pierwszym zabiegu czy trzeba kilka razy iść? Myśle że jest to krok do przodu bo już 2 latka trwają starania. Napiszcie proszę komu się udało po iui zaciążyć z podobnym problemem. Czekam z niecierpliwością.
Obserwuj wątek
    • sun32 Re: iseminacja- światełko w tunelu? 13.07.06, 12:07
      Aniu jeśli macie tylko wrogi śluz a wyniki męża są dobre to macie duże szanse,
      że IUI Wam pomoże. Moja koleżanka w takiej samej sytuacji zobaczyła 2 kreski po
      pierwszej IUI smile
      Powodzenia!
      • sliwew Re: iseminacja- światełko w tunelu? 13.07.06, 13:07
        mojej znajomej pomogło leczenie farmakologiczen i pokonała barierę śluzu-ale
        szczegółów nie znam-wiem ze urodziła zdrowego chłopca
        • aniaresz Re: iseminacja- światełko w tunelu? 13.07.06, 22:06
          Strasznie wam dziękuje. Nawet nie macie pojęcia jak mnie to podbudowało. Jeśli chodzi o nasionka to rok temu było nieźle ale musimy powtórzyć. Za 2 tyg będę wiedziała.Od września zaczynam działać z iui. A jakie są szanse na bliźniaki? POcichu mi się marzą.
          • kocurrrr Re: iseminacja- światełko w tunelu? 13.07.06, 22:14
            u MOJEJ KOLEŻANKI PO PIERWSZEJ INSEMINACJI BYŁY CZWORACZKI.
            • scorpio771 Re: iseminacja- światełko w tunelu? 14.07.06, 19:45
              Ja miałam problemy z hormonami, zbyt mało, przez co nie miałam w ogóle śluzu
              ani miesiączek po drugiej inseminacji zaszłam w ciążę i teraz czekam na
              rowiązanie smile))
              • aniaresz Re: iseminacja- światełko w tunelu? 14.07.06, 20:44
                O Boże! Czworaczki! Aż mnie zatkało. Ale super że jest to sprawdzona metoda. Mi bliźniaki w zupełności wystarczą. Scorpio771- Jaki miałaś problem z hormonami? I które są odpowiedzialne za śluz? Ja biorę bromergon na prolaktynkę, duphaston na niski progesteron i euthyrox na tarczycę.A ty jakie miałaś leki? odp.
    • chrumpsowa Re: iseminacja- światełko w tunelu? 14.07.06, 22:54
      autorce watku polecam watek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=42487050&v=2&s=0
      • aniaresz Re: iseminacja- światełko w tunelu? 15.07.06, 19:52
        chrumpsowa. Dzięki za wątek. Tylko że ja robiłam wymazy bakteriologiczne ale pobierane przez gina i było ok. Tylko podobno śluz jest za gęsty i nie wiem co na to? Olej z wiesołka jeszcze nie pomógł. A 2 cykl go brałam do owulacji. Powoli nastawiam się na iui.
        • chrumpsowa Re: iseminacja- światełko w tunelu? 15.07.06, 20:15
          Sluz rozrzedza podobno syrop gujazyl. Wiesiolek z tego co wiem poprawia jakosc-
          obraz sluzu...Nie pamietam tylko jak sie ten syrop stosuje (na pewno przed owu,
          ale dokladna instrukcje znajdziesz na forum np. dla starajacych sie. Moze zanim
          sie zapiszesz na iui warto sbrobowac innych sposobow? Pozdrawiam.
          • chrumpsowa Re: iseminacja- światełko w tunelu? 15.07.06, 20:24
            Znalazlam w starym watku jak stosowac gujazyl:
            dziewczyna, na ktora wiesiolek nie dzialal brala syrop gujazyl:
            Jak pojawial sie plodny sluz 4 razy dziennie po małym łyczku (nie bawilam sie z
            lyzki hihihi) i tak az do owulacji.

A ten watek tu:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=29442299&v=2&s=0
            • aniaresz Re: iseminacja- światełko w tunelu? 15.07.06, 23:48
              Dzięki za na namiary na ten syrop. Kiedyś coś czytałam o nim ale wyleciał mi z głowy. Jutro polecę go kupić. Czy w każdej aptece można go dostać? Może i w moim przypadku stanie się jakiś cud, bo czytam na forum że cuda się zdarzają.
              • chrumpsowa Re: iseminacja- światełko w tunelu? 16.07.06, 12:41
                Zycze Ci "cudu" smile))) Gujazyl jest chyba dosc popularny, niestety nie wiem czy
                w kazdej aptece jest... Mam nadzieje, ze nie bedziesz miala problemow z
                zkupem smile
                • aniaresz Re: iseminacja- światełko w tunelu? 16.07.06, 19:47
                  Kupiłam tabletki guajazyl, jak ktoś nie może syropu. Ale jest na nich napisane że na kaszel są wykśtuśne. Nie mam pojęcia czy to jest ten preparat. Wiesz coś może na ten temat?
                  • chrumpsowa Re: iseminacja- światełko w tunelu? 16.07.06, 23:17
                    Sama nie stosowalam, bo objaw sluzu mam b. wyrazny a testu pct na wrogos nie
                    robilismy - na razie musze zwalczyc infekcje. Natomiast znalazlam strone www:
                    www.pfm.pl/u235/navi/200199
                    Ponizej pokazane jest, ze syrop (lyzka stolowa) zawiera wiecej substancji
                    czynnej (Gwajafenezyna - syrop łyżka stołowa (15 ml) syropu zawiera 375 mg
                    gwajafenezyny) niz tabletki (Gwajafenezyna - tabletki tabletka zawiera 100 mg
                    gwajafenezyny) tak wiec tabletki moga dzialac slabiej (no chyba, ze logicznie
                    myslac zwiekszysz dawke i zamiast jednej wezmiesz 2-max3...)
                    • aniaresz Re: iseminacja- światełko w tunelu? 17.07.06, 15:38
                      Strasznie ci dziękuje. Ja też mam śluz płodny w te dni a pomimo tego nie przepuszczają plemniczków dalej. Syrop sobie też zakupie. Zobaczymy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka