Dodaj do ulubionych

św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pociana!

11.12.06, 09:36
Skoro żadna się nie kwapi do założenia nowego wątku,
to ja zapraszam! Oby okazał się szczęśliwy!
Obserwuj wątek
    • ma_ruda2 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 09:39
      dziekuje Yskyerko smile)))))
      no to czekamy na Pociana ...
      • cytrusowa Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 09:54
        melduje sie i ja!
        • tatanka-2002 Marudko - wybacz Kochana :( 11.12.06, 10:02
          Na śmierć zapomnialamsad
          Wszystkiego dobrego Kochana i żebys nie moga mnie odwiedzić
          na weekend majowy z wiadomego powodu.

Przepraszam dziewczynki, ale przelecialam szybko wszystkie wątki
          i pamietam, że mam pogratulować Balbince i przytulić Melbusie.

Dzięki Fantaisie za pamięć o Nas smile

U nas zapieprz taki, że już wymiękamy,
          ale jeszcze tylko tydzien i będzie pięknie.
          Domek już wyglada ślicznie, ale w środku
          jeszcze czekamy na drzwi i w związku z tym
          nie możemy wielu rzeczy zrobić.

Od wczoraj siedzę w Brzegu i pakuje nasze rzeczy.
          Myślalam, że mamy ich mniej, ale przeliczylam się.
          Mam czas do 14 żeby wrzucić wszystko w kartony,
          tak, żeby P. w sobotę jak przyjedzie po meble
          mógl wszystko wrzucić na auto.

buziaki i uciekam
    • althea35 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 11:32
      Witam na nowym watku.
      U nas za oknem paskudna pogoda... a ja juz sie nie moge doczekac mezusia.
      • ant25 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 11:49
        Witam sie i ja,

Abie, zdecydowanie "stara" forumka z Ciebie szkoda czasu na nieśmiałoścismile

Gratulacje dla zabkujacych i maluchów i rodzicówsmile

Tatnko zawsze tak jest ze nam sie tylko wydaje ze mamy mało rzeczy do czasu
        pakowania

Fantaisie no dziewczyny pierwsza klasasmile dobrze ze troche odpoczniesz
        przynajmniej do swiat

Melba wspołczuje brak wody to katastrofa....oby szybko sie uwineli z awaria

Ja juz biore cała tablete norprolaku i w zwiazku z tym umieram....biore ja na
        noc i jak nie daj Panie wezme przed kapiela to juz ledwo do łózka ide tak mi
        sie kreci we łbie a rano katastrofa z mdłosciami do południa mam z głowy
        jedzenie, dopiero mogłam zjesc mała kanapeczke ...strasznie to na mnie działa
        ale nie wymiotuje a to juz sukces z drugiej strony.
    • chrumpsowa Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 11:59
      Melduje sie i ja. Yskyerko tytul super smile
      • chrumpsowa Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 12:23
        Widze, ze i Abie sie pojawila!!!! Jak milo Cie slyszec smile)) I Tatanka... Wczoraj
        Gwiazdka - tylko zdjecia Elizki do mnie nie dotarly sad
        No to teraz czekamy na Balbinke, Tycje smile))))
        A mnie zatoki znow przyatakowaly. Ide do wyra sad
        • yskyerka Chrumpsiku 11.12.06, 12:37
          Wysłałam ci fotki Elizki. Nie wiem, dlaczego nie doszły, bo jesteś na liście.
          Może za dużo odbiorców i poczta się zbuntowała.
    • bebell Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 12:52
      Melduję się i ja. Znad ogórkowej.

Jaania-no i co?????? poza tym sciskam mocnosmile))

Althea- jesteś niezastąpionasmile) dzieki wielkiesmile))

Melba- trzymam kciuki za walkę z administracja i szybkie usuniecie usterkismile))

Wczoraj w godzinach nocnych (ok.24.00) Tadek przemówiłsmile) powiedział:"a. aaa.
      aaa. ghhh. ghhh. aaa. gu.". NIestety ani mnie ani swego ojca nie uznał za obiekt
      godny nawiązania kontaktu. Przemówil do zabawki. I próbował się z nią porozumiec
      przez dobre 40 minut.

ścisakam

k.

ps. Ma_rudka- udała się????? o masowym zgonie póki co nie słyszalamsmile))
      • ant25 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 12:55
        Bebell a Ty ogórkową gotujesz czy zjadasz?
        • bebell Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 12:57
          Póki co gotujesmile))
      • ma_ruda2 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 12:56
        Bebelku wyszla PRAWIE tak dobra ja tobie smile))))))) juz jest zamowienie na
        wigilie smile))) ale ile roboty z nia ....
        masowego zgonu nie bylo smile)))

to sie Tadeusz rozgadal smile))
        • bebell Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 12:58
          No, Ma_rudzia zdolna bestia z Ciebiesmile) i z tą robota nie przesadzaj. Z kazdym
          kolejnym razem bedzie szło szybciejsmile)

No, elokwentny jegomoscsmile)
          • ant25 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 13:06
            tak sie tylko zapytałam smile bo Tadka brzuszek chyba by jedzenia jej nie zniósłsmile

albo by w kazdym razie mocno zaprotestował a skoro juz taki wygadany to mogłyby
            ci dopiero powiedzieć...smile)
            • ant25 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 13:07
              na horyzoncie kolejne rozmowy....szczerze nie mam przekonania a to chyba
              strasznie widać....
          • ma_ruda2 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 13:07
            Oj od razu zdolna smile doby przepis mialam i telefon smile))
            kurcze a w przyszlym tyg zrobisz ogorkowa?? bo sie 'musze' wybrac do ciebie big_grinD

Tadeusz ma po kim byc elokwentny ... Tosia tez mam gadane tongue_out
      • althea35 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 13:07
        bebell, no to Tadek strzelil przemowesmile No ale zeby tak w godzinach nocnych.
        • nika112 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 14:01
          Witam w poniedziałek smile

Balbinko gratuluje pieknej bety, ogromnie się cieszę. I super że pojdziesz na
          L4 i odpoczniesz smile

Marudko spoźnione życzenia. Spełnienia wszystkich marzeń i jak najszybciej
          małego wrzeszczącego tobołka smile

Melba współczuje braku wody. Mam nadzieje ze szybko usuną awarię.

Bebelku to się Tadzio rozgadał smile))) A jak tam kolki? Dalej tak go męczą?

Monia zdolne te twoje dziewczyny. Gratulacje dla nich no i dla ciebie, zdolnej
          nauczycielki.smile

Dziękuję za śliczne zdjęcia Pocianiątek: Tomusia i Elizki.

A nadal nie widziłam Zosienki! Podeśle mi ktoś? Pięknie proszę

Tatanko czyli przeprowadzka zbliza się wielkimi krokami smile

A gdzie Jaania?

Ant mam nadzieję ze tetabletki przestaną na ciebie tak paskudnie działać.

Nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać.
          Nam weekend zleciał szybko. W sobotę wielkie sprzątanie było, a w niedzile
          pojechaliśmy do moich rodziców zeby nacieszyli się wnusią bo juz jej troche nie
          widzieli.

• bebell Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 14:18
          No, własnie, cholernik sobie te nocne godziny upodobałsad(

Antuś- ja te ogórkową to tak masochistycznie gotujęsmile)) dla siebie mam ryż z
          masłemsad(( ale wiesz, niezależnie co jem to jego i tak ten brzuch bolisad(( bo on
          ma poprostu niedojrzały przewód pokarmowy...

Nika-niestety bez zmiansad(( choc w niektóre dni drze sie mniej... pewnie to
          jeszcze potrwa...

Tośka uświadomiła mi dziś "gorzką" prawdę: jestem babcią! tych trojaczków! no, i
          mam się nimi zajmowac, bo ona idzie do kina! no, wiecie państwo...

k.
          • fantaisie Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 14:22
            Melduję się i ja, i spadam na egzamin!!!

Bebelku, myślę że ok. południa bo potem mam dentystę! a następnie lekcje.

Ogromne buziaki dla wszystkichsmile
          • pitu_finka Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 14:23
            No Bebell, babcią!!!!!smile ładne kwiatkismile A ja od dzisiaj tez chyba na diecie.
            Ta wysypka to chyba jednak alergiczna, poza tym wysledzilam w sobote slad krwi
            w kupie. No nic, jakos damy rade. A idziemy jutro na spacer?

Nika, Zoska do Ciebie poleciala.

Hortiko, a dlaczego Ty odciagalas po karmieniu? Tez mialas jazde ze masz za
            mało mleka?

NIc mi sie nie chce. Jaka ja mam ochote spac z rzedu dluzej niz 3 godziny!!!!!!!
            • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 14:35
              Monia, gratulacje dla Ciebie! zdolna z Ciebie bestia - no i dziewczynki tez smile

Melba, mam nadzieje, ze awaria zostanie szybko usunieta!

Horitko, nie moge Ci wyslac Julci bo mail zawraca. Ale zaraz sprobuje jeszcze
              raz.

Gdzie Jaania?

Super, ze Balbinka idzie na L4! ale szkoda, ze netu nie ma sad(((

i pierniczki byly!

Pitus, mam nadzieje, ze to nie alergia! Jakby co mam super przepis na ciasto
              drozdzowe od Moni mamy! Jest super!!! pieke je co drugi dzien i nie dziele sie
              z nikim smile

Megi, Wy startujecie we wrzesniu z rodzenstwem dla Mikiego? No to pewnie razem
              sie bedziemy starac, jezeli wszystko pojdzie po naszej mysli...

Jutko, mysle, ze jeszcze z msc z Julcia w pokoju pospie - to dzisiejsza teoria.
              Bede ja weryfikowac potem wink

Ja dzis wypilam kafke z mleczkiem! ale dziwnie smakowala! przyznam szczerze, ze
              juz sie przyzwyczailam do czarnej smile to jest test, ktory bedzie trwal przez dni
              pare smile No i Julci chyba zeby ida!!! przeswituja jej dwa dolna siekacze! i caly
              czas lapki sobie do buzi wklada, slini sie, a zanim ja poloze spac musi sobie
              poplakac... no i troche marudna jest od paru dni. Ciekawa jestem czy wyleza
              przed swietami smile
              • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 14:42
                Horitko, znowu maile wracaja od Ciebie sad moze ktoras z dziewczyn Ci wysle...

Dostalam maila od Gwiazdki ze zdjeciami Elizki ale niestet zalaczniki mi
                wycielo sad(( czy moge prosic???
                • pitu_finka Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 14:51
                  Kocurku, juz Ci puszczam mala Elizke.

Powiedz mi, ile wazyla Julcia jak miala miesiac? (albo 6 tyg przy pierwszym
                  szczepieniu)
                  • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 14:59
                    Pitus, Elizka jeszcze w drodze smile
                    Waga urodzeniowa Julci (29.08) 3,450g
                    Spadek wagi w szpitalu do 3,140g
                    27.09 (prawie msc) 3,840g
                    11.10 (7tygodni) 4,360g
                    09.11 (12tygodni) 5,100g
                    • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 15:02
                      Elizka jest urocza! A Gviazdka strasznie szczupla! najbardziej podobaja mi sie
                      zdjecia jesienne smile))
                      Dzieki Pitus!
                    • pitu_finka Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 15:02
                      Dzięki*** Az sie balam zapytac bo zaraz Bebell na mnie naskoczy ze mam
                      wyluzowacsmile Boje sie z nia isc jutro na spacersmile))))))
                      • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 15:03
                        eee tam, Bebel zajety ogorkowa wink)) nie boj sie, jak bedzie wrzeszczec to
                        Tadzik jej wieczorem odda wink
                        • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 15:07
                          ostatnio mnie na porzadki wzielo - w koncu swieta tuz, tuz... lazienka i
                          kibelek wylizne jak trzeba smile glazura ostatnio byla myta rok temu - pamietam
                          jak ja mylam i sobie myslalam, ze dlugo szmaty nie zobaczy wink
                          • chrumpsowa Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 15:30
                            Oj a ja pospalam i troche energii mi wrocilo.

Bebell ogorkowa - oj jak ja bym wszamala taki spory talerz wink No, a Tadkowi moze
                            juz przechodza te kolki, skoro gadac zaczyna? wink Tosia jest bezbledna!!!! smile)))

Pitus tu wszyscy chca, bys sie nie stresowala!!! kiss Nikt na POWAZNIE na Ciebie
                            nie krzyczy wink))) Oj mysle, ze z Ciebie ogromna perfekcjonistka i dobra mama,
                            skoro tak bardzo martwisz sie o Zosie. No, ale bedzie dobrze!!!! A u lekarza z
                            tymi zosinymi krostkami bylas?

Teskni mi sie za skokiem malinowym, bo takowy z herbata bardzo rozgrzewa. Na
                            razie racze sie czekolada na goraco, bo ma podobny efekt wink no, ale jak tak sie
                            bede rozgrzewac to znow potem zaczne narzekac, ze w nic sie nie mieszcze ;PPP

Yskyerko dzieki za Elizke, lece ogladac smile

Fantaisie pisalas o egzaminie - trzymam kciuki!!!
                            • chrumpsowa Gviazdko 11.12.06, 15:34
                              Jeju jak Elizka urosla i jaka sliczna jest!!! No, a Ty kwitniesz smile)))) Mam
                              nadzieje, ze bedziesz miala wiecej czasu na neta. Pozdrawiam!!!
    • pitu_finka Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:10
      Nie wiem co ja w tym roku zrobie z prezentami, szczegolnie ze to dla rodzinki
      M...TRoche mnei to stresuje.
      • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:15
        Pitus, nie stresuj sie. Mozesz byc szczera i poprostu powiedziec, ze w tym roku
        nie dasz rady kupic prezentow! A kogo masz do obkupienia?
      • yskyerka prezenty świąteczne 11.12.06, 16:15
        Finko, a może jakieś książki i płyty? Z muzyka labo filmami.
        To takie uniwersalne prezenty, a można zamówić przez Internet.
    • pitu_finka Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:16
      Dzieć nakarmiony śpi jak aniołek. Uwielbiam takie chwilesmile
      • pitu_finka Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:17
        Noc hyba wlasnie powiem wszystkim ze nie dam rady. W sklepach pewnie szlenstwo,
        a przeciez nie bede malego dzieciaka w taki sajgon wciagac.
        • pitu_finka Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:20
          Chyba wlasnie wysle M. do ksiegarni i tyle. A Wy juz cos macie? Jakos nie czuje
          swiat w tym roku. Pogoda szaleje, a listopada dla mnie jakby nie bylo -
          przebywalam w innej rzeczywistoscismile I troche czasu mi ucieklo. Teraz juz jest
          lepiej. Mials racje Kocurkusmile Lepiej przede wszystkim dlatego ze ja juz to
          jakos opanowalam. Teraz czekam az Zoska sie zrobi bardziej kontaktowa. Tzn juz
          jest bardzie interaktywna, zaczyna sie po trochu rozgladac dookola, ale jeszcze
          do interesujacego partnera na calodzinne siedzenie w domu jej dalekosmile
          • bebell Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:23
            Ja mam tak samo, tez Świąt nie czujęsad((
            a w ogóle to wyszłabym gdziessmile))
            • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:25
              Bebel, ja wlasnie zamierzam Julcie w kombinezon i na podworko wyjsc coby sie
              porozgladala smile wstyd sie przyznac ale jeszcze nie bylysmy na dworzu - wczoraj
              to samo sad ale jak tak ladnie zasnela to szkoda mi bylo jej wyrywac, poza tym
              tez chcialam troch odsapnac na kanapie i poserfowac smile
              • bebell Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:26
                ale jabym tak chciała samasmile))) na ludzi popatrzecsmile))
                • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:30
                  a my lecimy razem z Julcia smile i wyprobuje nosidelko, a co! smile))
                  • althea35 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:43
                    No to widze, ze sie mamuski rozgadałysmile Ale wam fajnie, ze sobie mozecie razem
                    na spacery chodzic.

Mezus juz w domu! Ale fajnie! I cala dostawa tez w domu!
                    Marudka i Ania, dziekuje!!! Kochane jestescie!
                    Rany, jakie te majty siatkowe sa okropne!!! One sa gorsze niz sobie wyobrazalam!

Chrumpsik, to ja zapraszam na sok malinowysmile A u was malin nie mozna kupic??
                    Moze mrozone dostaniesz?
                    A rumem tez sie mozna niezle rozgrzac. Ja niestety bede sie tak rozgrzewac w
                    innym sezonie...
                    • yskyerka Althea 11.12.06, 16:54
                      Ty to masz prawdziwe Święta. Znów paczkę dostałaś. smile
        • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:20
          Dzieci podobno sa najpiekniesze i najukochansze jak spia wink Julcia tez dzis
          spala 2,5h - w koncu ja sama obudzilam jakies 0.5h bo potem bede miec problem...

No w sklepach szalenstwo, a z mala Zocha bez sensu sie tam pchac... a widzisz
          juz, ze Zocha przemienia sie z warzywka w malego dzidziusia?
          • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:21
            Pitus, uprzedzilas moje pytanie smile
            • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:23
              juz niedlugo bedziesz miala o wieeeeeeeeeele lzej smile)) z kazdym dniem, a nawet
              z kazdym snem dzidzia robi sie coraz bardziej kumata!!!
              • bebell Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:24
                no, a potem przestaje spacsmile))
                • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:25
                  hahahe, najpierw musi wogole zaczac spac tongue_out
        • bebell Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:20
          Pituś- no, póki co idziemysmile) tylko sie musimy zsynchronizowacsmile) my na ogół tak
          ok. 11.00 wylegamy i buszujemy do 13.00. Nie wiem czy to też wasza pora???
          • bebell Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:22
            Monia- ok. południa oksmile))
            • pitu_finka Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:29
              No, to nasza pora tez jest. Czyli co, ja o 11 wylegam na dwor i jakos sie
              zdzwonimy. A wybieracie sie do nas?

Ja tez bym gdzies wyszla. I tez samasmile A potem bym se pospala cala noc...W
              zasadzie teraz powinnam sobie kimnac, korzystajac z okazji. Ale jak surfuje to
              sie na chwile odrywam os swojej rzeczywistosci bardziej niz jak spiesmile
            • matala6 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 16:32
              Witam sie i ja na nowym watku,
              ide robic zapiekanke wloska
              i zaczyna mnie mdlic crying(((
              • hortika Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 19:27
                I ja się melduję. Ania-zdjecia Julci i Twoje doszły przecież!Piękne jesteście
                kobitki!!! Elizka także!
                Pitus-właśnie dlatego odciągałam-dokładnie tak jak Ty!
                Spadam dziecko budzić ddo kąpania i karmienia.
                • ant25 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 19:42
                  Czekam na Jaanie....
                  • chrumpsowa Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 19:48
                    Co tu takie pustki??? Normalnie jak nie pocian ;P
                    Ant ja tez czekam na Jaanie. No i ciekawe jak tam egzamin prezesowej...
                    A kiedy szykuje sie spotkanie warszawskie?
                    • pitu_finka Hortiko! 11.12.06, 19:57
                      Hmmmm. No to chyba jestem zkazana na te przekleta dojarkeindifferent NIenawidze jej z
                      calego serca. A dlaczego przestalas po trzech miesiacach? Sytuacja sie
                      unormowala? Jak mysle o laktatorze to chce mi sie rzygac...Dzisiaj se juz
                      odpuszcze ale od jutra bede doic sumiennie. Tak jak powiedzialas, czego sie nie
                      robi dla tych malych smrodkowsmile)))
                    • melba7 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 19:59
                      Jestem-cała i szczęśliwa, i czysta-usterka usuniętasmile
                      A gdzie Jaania?i Jej beta?
                      Bo ja o mojej czwartkowej zapomniałam, ups...zadzwonię do laboratorium jutro.
                      • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 20:02
                        Pitus, Ty dawaj wiecej fot Zochy! teraz jest juz z niej spora kobita!

Melba, ciesze sie, ze juz po wszystkim! w koncu mozesz normalnie funkcjonowac smile
                        • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 20:04
                          ide polezakowac w wanience smile)))
                • kocurek100 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 19:58
                  Horitko, no wlasnie potem sprobowalam raz jeszcze i widac w koncu doszlo!
                  Powiedz, Tomus ma granatowe oczka czy juz takie brazowawe? Ja sie zastanawiam
                  nad Julcia, bo ona ma b.b.b ciemne - mozna powiedziec granatowe. Mam cicha
                  nadzieje, ze zbrazowieja smile

Megi, masz maila w skrzynce smile

No wlasnie gdzie jest Jaania?????
                  • pitu_finka Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 11.12.06, 19:58
                    Kocurku, ja sie tez zastanawiam czy Zosi oczy zbrazowiejasmile
    • yskyerka no i gdzie ta Jaania? 11.12.06, 20:09
      Ma propozycję, napiszmy wszystkie do niej SMS-a, może wreszcie do którejś się
      odezwie. wink

Melba, gratuluję czystego mieszkanka! Nie ma to jak móc się spokojnie umyć, co?

Pituś, ja tam nie tracę wiary w ciebie. Musi się udać!

Fantaisie, jak egzamin?

A ja właśnie straciłam klientów na mieszkanie, bo nie mogą dłużej czekać, aż
      wyjaśni się sprawa naszego zakupu. Bez sensu to wszystko. Powoli zaczynam
      tracić serce do tamtego domu. sad

Za to byłam bardzo dzielna i dziś zrobiłam sobie drugi zastrzyk gonalu. Jeszcze
      dwa i w czwartek podglądanko i decyzja, co dalej.
      • melba7 Jaania !Jaania!odezwij się 11.12.06, 20:13
        ...to milczenie jest hmmm sugestywne mocno;P
        • jaania77 Re: Jaania !Jaania!odezwij się 11.12.06, 20:15
          cześc dziewczynki, dopiero weszłam do domu - tylko co kompa odpaliłam, zeby Wam
          napisac....
          niestety - beta mniejsza niż 0,1....
          • yskyerka Re: Jaania !Jaania!odezwij się 11.12.06, 20:18
            Tak mi przykro... sad Naprawdę liczyłam, że ci się udało...
            • jaania77 Re: Jaania !Jaania!odezwij się 11.12.06, 20:23
              ech, niepotrzebnie sie łudziłam...
              nie wiem co mam teraz zrobic, nie zdarzały mi się takie opóźnienia @. Do ginka
              chyba pójde ale dopiero w przyszłym tygodniu bo do końca tygodnia na testach
              jestem sad ja myślę, że tutaj to moja psychika zadziałała - tak strasznie nie
              chciałam tej @ że nie przylazła...Może jutro przylezie skoro beta ujemna..
              • chrumpsowa Re: Jaania !Jaania!odezwij się 11.12.06, 20:24
                Jaaniu moze mialas cykl bezowulacyjny? Takie zdarzaja sie u zdrowych kobiet
                (srednio 1-2 w roku) no i sa dluzsze. Byc moze owulacja Ci sie przesunela.
                Rozumiem, ze @ jeszcze nie masz?
                • jaania77 Re: Jaania !Jaania!odezwij się 11.12.06, 20:27
                  @ jeszcze nie ma..

acha-Marudko przepraszam, ze dopiero teraz - z okazji urodzin z całego serca
                  życzę Ci tego upragnionego dzieciątka. Wierzę, ze niedługo zawita do Ciebie. No
                  i 100 lat!!!

Dziękuję za wszystkie zdjęcia - Hortice, Gviazdeczce i Kocurkowi!!! Śliczne
                  dzieciaczki
                  • chrumpsowa Re: Jaania !Jaania!odezwij się 11.12.06, 20:30
                    Jaaniu wyobrazam sobie jak bardzo musisz miec dosc takiego czekania.
                    Do lekarza jednak mimo wszystko warto, zebys sie wybrala na jakies usg. No, a
                    jesli owu sie przesunela, a nie ograniczaliscie sie ze staraniami tylko do ew.
                    dni plodnych to mimo wszystko ciaza moze byc. Przyklad cytowany wielkorotnie na
                    pocianie watek abneptis. Trzymaj sie!!!!
                    • jaania77 Re: Jaania !Jaania!odezwij się 11.12.06, 20:32
                      Chrumpsie - nie celowaliśmy tylko w dni płodne ale na pewno ciąży nie ma. I nie
                      uwierze, ze moze jeszcze być - dzisiejsza beta na to wskazuje
                      • chrumpsowa Re: Jaania !Jaania!odezwij się 11.12.06, 20:39
                        Ja Cie nie chce nakrecac. Wg mnie mozliwosci z pkt. widzenia fizjologii sa
                        nastepujace:
                        - cykl bezowulacyjny a takie sa z reguly dluzsze i czesto sa wywolywane luteina
                        lub duphastonem (jak pisalam to zadna patologia i podobno zdrowym kobietom
                        zdarzaja sie takowe 1-2 razy w roku)
                        - owulacja byla duuuzo pozniej np. "na dniach" - tak wiec byc moze dochodzi w
                        tej chwili do zaplodnienia i ciaze na szanse sa choc beta na to nie wskazuje.
                        Popatrz w watku:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=43802955&v=2&s=0
                        Autorce powyzszego watku beta wyszla mala (wczesnociazowa) po ok 70 dniach od
                        ostatniego okresu. Tak wiec owu byla, ale bardzo, bardzo pozno!
                        - ew. torbiel opozniajaca @.

Naprawde przykro mi, ze beta niska. Tez myslalam, ze bedziemy sie cieszyc z
                        kolejnych 2 kresek. Sciskam.
                        • jaania77 Re: Jaania !Jaania!odezwij się 11.12.06, 20:43
                          Chrumpsie - nigdy nie bralam duphastonu ani luteiny. Nigdy też nie mialam
                          torbieli. Mam nadzieję, ze to jednorazowe opóźnienie. Do tego linka zaraz z
                          ciekawosci zajrze
                          a kto miał po mnie testowac??
                          • jaania77 Re: Jaania !Jaania!odezwij się 11.12.06, 20:48
                            a jesli chodzi o wyniki P. to napisali, ze są w normie (ogólny wynik). Tutaj
                            jest dużo różnych danych, przy kazdej jest podana norma. Odstępstwa sa dwa -
                            żywotność (wskazana norma 75) u niego jest 69 i test hipoosmotyczny ( cokolwiek
                            to jest- norma powyzej 60%) u niego 52%. Ale ogolny wynik jest w normie. Tak
                            napisali....
                            • melba7 Re: Jaania !Jaania!odezwij się 11.12.06, 20:53
                              Jaania...a ja byłam prawie pewna,że...no nic, nie teraz, to zaraz.
                              • jaania77 Re: Jaania !Jaania!odezwij się 11.12.06, 20:54
                                Melba - spoko....
                          • chrumpsowa Re: Jaania !Jaania!odezwij się 11.12.06, 20:54
                            Zajrzyj, zajrzyj smile ja obserwowalam ten watek na biezaco i jak padlo haslo 2
                            kresek i bety to normalnie sie ucieszylam jak glupia.

Generlanie jesli chodzi o fizjologie to jest tak, ze 1 faza cyklu (dojrzewania
                            pecherzykow, w ktorych rozwija sie jajeczko) moze byc zmienna, np. rosnie sobie
                            pecherzyk, ale zaburza go np. stres i nie peka, ale zaczyna rosnac drugi i
                            faktycznie do owulacji dochodzi pozniej. Podczas 1 fazy narasta sobie
                            endometrium, po owulacji to endometrium jest w fazie wydzielniczej, by jak
                            najwygodniej bylo zarodkowi - wydzielane sa substancje odzywcze, endo jest
                            dobrze ukrwione, po owu na usg ma strukture trojlinijna. Po owulacj czyli
                            peknieciu pecherzyka i uwolnieniu kom. jajowej, pecherzyk zamienia sie w cialko
                            zolte produkujace progesteron. Jesli do zaplodnienia nie dochodzi, nie ma
                            betyHCG to zanika to cialko zolte, brak jest progesteronu, konczy sie
                            wydzielanie tych odzywczych substancji, nastepuje tak jakby "odciecie doplywu
                            krwi" od tej narastajacej wartstwy endometrium, progesteron spada na leb na
                            szyje i w koncu nadchodzi @ czyli zluszczenie blony sluzowej macicy. Jesli cykl
                            byl bezowulacyjny to wlasnie czesto trzeba podac luteine lub duphaston, by
                            sztucznie organizm dostal "kopa" protesteronowego i, by @ mogla przyjsc, a nowy
                            cykl mogl sie rozpoczac. To tak w skrocie jesli chodzi o fizjologie wink Mam
                            nadzieje, ze w koncu sie u Ciebie wyklaruje sytuacja!!!
      • chrumpsowa Re: no i gdzie ta Jaania? 11.12.06, 20:15
        Melba wyobrazam sobie Twoje szczescie w tej chwili wink))))))))))))))))))

Yskyerko trzymam kciuki za kuracje!!!

No wlasnie chyba trzeba Jaanie zmolestowac...

Jutki tez jakos nie widac...
        • chrumpsowa Re: no i gdzie ta Jaania? 11.12.06, 20:17
          Jaaniu przykro mi :"(. Tule moocno!!!!!! Wybierasz sie na jakies usg? Bylas u
          lekarza? Oj to tak jak Melba bedzie podchoinkowa produkcja!!!! smile Sciskam mocno!!!
          • feromonka Gviazdko 11.12.06, 21:01
            do mnie nie dotarły fotki Elizkisad
    • gviazdka3 Melduneczek! 11.12.06, 21:20
      Dobry wieczór! smile

Troszkę podczytałam i cieszę się, że powoli zaczynam być na bieżąco,
      tylko ciekawe na jak długo, hihi?!?!

Marudko kochana, najlepsze życzonka dla Ciebie - znakomitego zdrówka,
      wszelkiej pomyślności, wielu cudownych, podwodnych wypraw począwszy od
      2008 roku (bo w nadchodzącym to raczej nurkować nie będziesz z brzucholem!)
      A Elizka przesyła Ci zaślinionego buziaczka!!!

Fantaisie, te Twoje dziołchy są niesamowite, chyba po swojej nauczycielce to
      mają! Gratuluję sukcesów!!! big_grin

Jaaniu i Melbuś, ściskam Was serdecznie...

Feromonko, wydaje mi się, że wszystkich miałam na liście, więc fotki powinny
      i do Ciebie dotrzeć... Niestety mail nie zapisał mi się w wysłanych i nie
      mogę sprawdzić! sad
      Proszę, podeślijdzie nasze zdjęcia Feromonce!!!

Przy okazji dziękuję Wam kochane za wszystkie fotki jakie do mnie dotarły,
      nawet nie jestem w stanie wszystkich wymienić, tyle ich było! DZIĘKI!!! big_grin

Całuski wieczorne! Zmykam w wiadomym kierunku...
      m.
      • hortika Re: Melduneczek! 11.12.06, 21:29
        Tomek ma oczy brązowe -dość ciemne, ale od początku takie miał.
        Pituś, z laktatorem dalej walczę, czasem mam dość, ale teraz pan Tomasz całkiem
        odmówił współpracy z cyckiem więc zmieniłam system i doję 4x dziennie z obu.
        Ale mu leci już 5 miesiac i dostaje także mleko modyfikowane, które
        najwyraźniej woli-często na butlę z moim w krwawicy udojonym się krzywi, a
        druga BUTLA z , delikatnie mówiąc, śmierdzącym modyfikowanym, to i owszem-
        zostaje wciągnieta. nic to, porozmawiam sobie z nim jak bedzie miał ze dwa lata
        i mu wygarnę. No!
      • fantaisie Re: Melduneczek! 11.12.06, 21:40
        Cześć Słonka!
        Bardzo dziękuję za wszstkie gratulacjesmile miło na sercu się robi!
        Egzamin był bardzo ciężki gdyż jeden facet postanowił się czepiać! szlag mnie
        trafił! poza tym dyrektor powiedział, że skoro jestem kierownikiem sekcji to
        jego nie będzie na egzaminie i wszystko zwalił na mnie! musiałam się trochę
        pogimnastykować, żeby dziewczyny dostały fajne oceny, oczywiście poniżej 5 nie
        zeszły, ale ja chyba zejdętongue_out
        A w ogóle to mam chyba jakiś opór z mózgiem jak gra puzontongue_outPPP

Jaaniu, duża buźka dla Ciebie, niech @ wreszcie przyjdzie, bo faktycznie coś Cię
        długo trzyma, ale to może być też ze zmęczenia.

Althea no co chcesz? toż to te majtki to sam sekssmile)))

Chrumpsik znowu Cię zatoki atakują? cholera! zapraszam na sok z malinek, sporo mamsmile

Yskyerko, ja nadal padam na kolana przed Tobą za te zastrzyki!!!! i wiesz co,
        tak sobie dzisiaj pomyślałam, że po prostu te domy to nie to! gdzieś ten na Was
        czeka i się na pewno doczeka!!!!!!!!!

Tatanka się przeprowadzasmile super!

Miki ma zęba, Julcia też coś produkuje, Kamyczek tak samo, ależ ten czas leci....

Gviazdeczko bardzo Ci dziekuję za zdjęciasmile)) ślicznie wyglądaciesmile))a Ty jesteś
        taka promiennasmile))

I Pituś z Kocurkiem się rozgadałsmile))

I Abie się pokazała!

Melbuś, czyli choinka będzie dla Was miejscem igraszeksmile)) a dokładnie pod
        choinkąsmile))) a jak Młody z ocenami?

Balbinka od jutra ma wolne, super!

Matalka pierwsze mdłości! trzymaj się!!!!

Gdzie Jutka?

Erga wraca już do domu?

Bebelku, Ty i babcia? niezłe podkręciłaś temposmile)))))))))))) i jeszcze raz
        przepraszamsad(((

Marudzia cieszę się, że urodzinki minęły cudownie! a za rok to dopiero będzie
        wspanialebig_grin

Dziewczynki mam prośbę, czy możemy jakoś się skonkretyzować co do piątku??????
        • hortika Re: Melduneczek! 11.12.06, 22:03
          Fantasie-wiedziałam, że dobrze im pójdzie! Jeszcze raz gratulacje i sciski!
        • jutka7 jestem i ja 11.12.06, 22:08
          Jaaniu, jeszcze raz- bardzo mi przykro. Wygląda na to, ze trzeba wierzyc
          testom. Oby tylko nie zaburzyły Ci się cykle, ale mam wrażenie, ze to jednak z
          przejęcia...

Pituś, super, ze częściej do nas zaglądasz smile a po jakich to stronach surfuje
          młoda mama? smile

Bebellku, ogórkowa mniam! I gratuluję wnuków smile)

Kocurku, widzę ze nie zmieniłas planów co do drugiego dziecka, super smile

Fantaisie, gratuluję wyników konkursu. Jesteś the best!!! smile A jak tam Twoje
          staranka? Uskuteczniacie czy nadal zasuwasz? smile

Chrumpsiku, Ty żadnej miejsca nie ustępuj, ani się waż! smile ma być zbiorowo i
          już smile

Marudka, dawaj przepis na sałatkę z sosem serowym!

Gviazdko, zaglądaj częściej. Przecudnie wyglądacie z Elizką, kawał babeczki z
          niej smile

Yskyerko, podziwiam Cię bardzo. nie wiem czy potrafiłabym sobie zrobić zastrzyk-
          rozumiem, ze sama robisz? A z domem trudno, powtórzę się jeszcze raz- nie był
          Wam widocznie przeznaczony. Będzie inny.

Altheo, a cóż Ci mąż z Polski przywiózł?

A mnie udało się dziś część prezentów kupić. Bardzo się cieszę, ze przełamałam
          swój opór i chęć zaszycia się w łóżku i jednak pojechaliśmy na zakupy. Poza tym
          poszłam dziś do internisty wydębić skierowanie na badania, ale w niewielkim
          stopniu mi się to udało. Wygląda na to, ze pozostaje mi za wszystko płacić, bo
          do ginekologa państwowo chodzić nie będę- nie te terminy, pory przyjęć itp.
          A poza tym kupiłam sobie dziś książkę o ciąży. Szok, z każdym dniem ostatnio
          zaczynam się tym cieszyć i powoli do mnie dociera. I radość wypiera złe myśli.
          Jutro rano idę zbadać krew i takie tam.
          Ale wiecie co mnie przeraża? Mój apetyt. W życiu tyle nie jadłam, a teraz nie
          mogę się opamiętać, jem bez przerwy i wszystko co mi w rękę wpadnie. Czy to
          normalne??
          • fantaisie Re: jestem i ja 11.12.06, 22:17
            Dzięki Hortikasmile)) duża buźka dla Ciebie i Tomusia!!!!

Jutko, uczciwy apetyt to jest tosmile))) i bardzo dobrzesmile)) widocznie tyle
            potrzebujeszsmile)) jedz na zdrowie!!!! i zapraszam do siebie w feriesmile)) zawiozę
            się na gigant naleśnika!!!!!
            Cieszę się, że wypad na zakupy się udał, pochwal się co takiego nabyłaś....
            No i gratuluję nabycia książkismile))
            Co do naszych starań to są w rozkwicie, stosujemy metodę Bebelkowo-Kocurkową,
            oczywiście pod warunkiem że jest P. w domu! staram się jak najwięcej odpoczywać,
            leniuchować i w ogóle! zobaczymy co z tego wyjdzie. Więc trzymaj kciuki...
            • jutka7 Re: jestem i ja 11.12.06, 22:21
              Monia, to mi się podoba!!! smile) tak trzymać i szaleć do upadłego smile) a kciuki to
              ja kochana zaciskam od dawna smile)
              a nad wyjazdem do Warszawy musze pomyśleć. Na pewno będę w przyszły
              poniedziałek na szkoleniu, ale wtedy nie będę miała na nic czasu. Jednak do
              Warszawy chyba dotrę już w niedzielę, więc może wtedy? Ale najpierw muszę
              sprawę przemyśleć smile
              • fantaisie Re: jestem i ja 11.12.06, 22:23
                Ooo zabrzmiało interesująco! chociaż ja mam nadzieję, że dłuższe spotkanie...
                To trzymaj, trzymaj.
                A teraz uciekam do łóżeczkasmile)
                Kolorowych snów!
                • olcialew1 Re: Witam juz wtorkowo. 12.12.06, 02:29
                  Widze, ze Tatanka w kartonach siedz, wspolczuje, przeprowadzki sa straszne. My
                  w cigu 6 lat tutaj przeprowadzalismy sie 7 razy.
                  Nowych zebow u nas duzo sie pojawilo.
                  Bebell jak pilnowanie wnukow? Spisalas sie dobrze? smile))
                  Jaania tak mi przykro, naprawde bardzo mi przykro, a tak myslalam....
                  Yskyerko samemu to tragedia. Moja kolezanka przed in votro musiala sie kluc
                  chyba 3 roznymi lekarstwami, po jedych siniak jej sie robily straszne.
                  Jutka objaw bardzy zdrowy smile
                  Fantaisie tak trzymaj kobieto, szable w dlon i do dziela smile ))))

• enterek77 Pada śnieg.... 12.12.06, 07:51
      Witam Wassmile
      Pada śniegsad a ja mam wiosenną kurtkę i adidasysmile fajniesmile
      Ostatnio są takie zawirowania w pracy, ze na nic nie mam czasusad dlatego
      przepraszam, że się nie odzywam. Ale myslę o Was i moze niedługo uaktywnię sie
      bardziej...
      Wczorajsze usg nic nie pokazałosad następne w czwartek. Na razie nie świruję,
      ale.... byle do czwartku.
      Miłego dnia Wam życzęsmile
      • melba7 Re: Pada śnieg.... 12.12.06, 07:52
        u nas mżysmilewitam we wtoreksmile
        • melba7 Re: Pada śnieg.... 12.12.06, 08:04
          łomatko!śnieg!
          • nika112 Re: Pada śnieg.... 12.12.06, 08:30
            I ja witam we wtorek

i pytam gdzie wy ten śnieżek macie? Bo u nas deszcz leje, jest szaro i brzydko.

Dla Tatanki i Althei najlepsze zyczenia imieninowe. Spełnienia marzeń i mnóstwo
            radosci z macierzyństwa smile

Jaaniu przytulam mocno. Niech juz ta @ przyjdzie i cie nie męczy.

Jutko super że odrzucasz złe myśli i myślisz pozytywnie smile
            A takie jedzenie to normalne. Też tak miałam. Moglam jeśc non stop i to w
            duzych ilościach. Tylko sie przypadkiem wagą nie przejmuj, jak coś to po
            porodzie szybko zrzucisz, a skoro chce ci sie jesc to twój organizm tego
            potrzebuje.

Buziaki dla wszystkich

• ma_ruda2 Re: Pada śnieg.... 12.12.06, 09:08
              witam z zaczynajacej wygladac bialo stolicy!!! smile)
              wczoraj net do nas przyszedl jak ja juz poszlam do wyrka sad((

Jaania sciksam sad kurcze a tak wierzylam ze ci sie udalo sad( zycze zeby @
              szybko przyszla!!!

Melbunia fajnie ze sie tak uwineli szybko z awaria smile)) buziak!

Bebelek i na czym Tosia byla w kinie??? i jak poradzilas sobie z 3 wnukow i
              Tadeuszem??

Althea snilas mi sie dzis, ze dostalas paczke!!!! smile)))) musialas mocno o mnie
              myslec wczoraj smile)

Jutka, jedz, jedz na zdrowie. a salatka to: makaron (ja uzylam kokardki),
              brokuly ugotowane, i ten plesniowy serek, rozpuszczony + jogurt. thats all smile)
              smacznego.

i wiecej nei wiem... jutro mam kolejna rozmowe w sprawie pracy w wiazownej, nie
              wiem czy mi sie chce taaaki kawal jechac. ale z drugiej strony co mi szkodzi???

Gviazdeczko zagladaj czesciej!!! i dzieki za zdjecia malego rudzielca, Elizka
              jest sliczna! po mamusi.

Hortiko Tomasz tez jest piekny a jego mama wyglada cudnie smile)
              ale ja wam zazdroszcze!!!

milego dnia laskismile
              • melba7 Marudka, a nie będziesz przypadkiem ... 12.12.06, 09:11
                ...w drodze do tej Wiązownej przejeżdzać obok mnie? w razie czego- dzwoń i wpadaj
                • ma_ruda2 Re: Marudka, a nie będziesz przypadkiem ... 12.12.06, 09:13
                  Melbus bardzo mozliwe ze beda, jeszcze nie wiem, M mam mi pozyczyc GPS zeby
                  wiedziala jak jechac big_grinDD jak bede wracac o jakiejs sensownej poze to dryndne,
                  ty jutro jestes po poludniu??? bo ja ta romowe mam dopiero o 17.30 smile
                  • nika112 Re: Marudka, a nie będziesz przypadkiem ... 12.12.06, 09:16
                    Marudka powodzenia na rozmowie!!!

Hehe sprawdziłam w tabelce i widze ze Tatanka i Althea w inne dni obchodzą
                    Aleksandry. Ale i tak wszystkiego najlepszego smile))

A i dziękuję za zdjęcia śliczej kruszynki Zosi. smile) Piekna dziewczynka smile
                    • althea35 Re: Marudka, a nie będziesz przypadkiem ... 12.12.06, 10:36
                      Witam poniedzialkow!

Marudka, snilam cie sie?? No to koszmarny musial byc ten sensmile A pewnie ze o
                      tobie myslalam, sliniac sie nad paczka rodzynek. Wlasnie zjadlam calutkasmile
                      Powodzenia na rozmowie!

Nika, dziekuje za zyczenia!

Jutka, dobrze ze masz apetyt. Ja mialam takie dni, ze musialam jesc caly czas,
                      bo tylko wtedy czulam sie w miare dobrze.

Althea
                      Nasze maleństwo... jest juz taaakie duze
                      • misia-ma dzien dobry 12.12.06, 12:39
                        oj joj! co za ruch dzisiaj.
                        to przez te smetna pogode pewnie.
                        a ja sie powinnam wlasnie zbierac do pracy, a m. ciagle nie ma sad
                        nie lubie.....

doczytalam zaleglosci, ale nie wiele pamietam.
                        zapamietalam tylko, ze musze ucalowac Marudke urodzinowo!
                        spelnienia marzen jak najszybciej!!!!
                        i Balbince pogratulowac pieknej bety i wreszcie
                        zdrowego rozsadku.

i dziekuje Gviazdce za zdjecia Elizki i KOcurkowi i Horitce.
                        a nie mam brzucha Cytrusowej, ani zdjec Ant sad
                        jakby ktos byl laskaw, to sie usmiecham.

i nie wiem co jeszcze, bo jestem coraz bardziej nerwowa,
                        najpozniej za 3 minuty musze wyjsc! zwlaszcza ze w taka pogode wszyscy
                        jezdza jak potluczeni!

buziaki!
                        ide wypatrywac m. w oknie
    • althea35 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 12.12.06, 14:39
      Czy dzisiaj jest jakies swieto czy cos w tym style?? Czy ja o czyms nie wiem??
      Normalnie taka cisza w srodku tygodnia sie nie zdarza...

Gdzie wy sie wszystkie podzialyscie???
      • nika112 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 12.12.06, 14:58
        Ja czasem zaglądam.
        Dzisiaj mam nawet luz w pracy, a tu nikogo nie ma.
      • olcialew1 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 12.12.06, 15:01
        Dziendoberek, co tu sie dzieje??
        Althea a u Ciebie rodzynek nie ma????
        Ja znowu pol nocy nie spalam, budze sie o 4-5 i nie moge spac.
        • ma_ruda2 Re: św. Mikołaj prezenty przyniósł, czas na Pocia 12.12.06, 15:07
          a u mnie od 10 netu w pracy nie bylo sad(( myslalam ze bede miec nie wiem ile do
          przeczytania a tu prawie nic.
          CO SIE DZIEJE????!!!!!! HALOOOOOOOOOOOO jest tu kto?? smile
          • yskyerka dzień dobry 12.12.06, 16:06
            Witam się dopiero teraz, bo najpierw odsypiałam ostatnie zarwane nocki,
            potem byłam z mamą na zakupach (m.in. kupiłyśmy dla niej prezent gwiazdkowy),
            a teraz rozliczałam ostatnie zlecenia. Głupio, kiedy klienci sami zaczynają
            się upominać o faktury. wink

Marudko, jakbyś podjęła tę pracę w Wiązownie, mogłabyś wpadać do nas na kawę
            na działkę.

Enterku, postaram się jutro wysłać ci płyty, bo dziś już się nie wyrobiłam.
            Muszę iść na pocztę przed południem, bo potem jest tam dziki tłum ludzi.

Jutka, jedz, póki możesz. Jak cię zacznie czyścić, będzie jak znalazł.

Zuza, na mnie chyba te zastrzyki działają nasennie. Rozdrażnienia u siebie
            nie zauważyłam (no, chyba że w sklepie, ale to normalne), za to mogłabym
            cały czas spać. Choć to może być winą pogody...
            • pitu_finka Re: dzień dobry 12.12.06, 16:33
              Witam.

Ale pogoda, nie ma co. Nie poszlysmy z Bebellkiem na spacer, ale ja i tak
              musialam wyjsc na poczte i do sklepu.

Dzis znowu mam dolek spowodowany tym samotnym siedzeniem w domu. Ja tak mozna
              zyc?????? Moj M. caly czas w pracy a jak przyjdzie do domu to zerknie na mlodą
              i dalej do roboty. Jakies to bez sensusad A miał mieć troche luzu z okazji
              dziecka. To jest jakaś kpina.
              • lalisia78 Re: dzień dobry 12.12.06, 16:38
                witam w ten ponury dzien
                pitus skad ja to znam ja tez siedze caly czas w domu sama i musze sie do tego
                przyzwyczaic ze tak bedzie bardzo dlugo.

moja amelka to spryciara juz nie moge jej na moment zostawic w krzeselku bo
                potrafi w nim wstac i przelozyc noge na 2 str dobrze ze mi nie wypadla ale
                cisnienie mi skoczylo. pozatym zaczyna juz chodzic wymyslila sobie wuper sposub
                bierze taboret i pcha go przed soba po calym mieszkaniu bo wszedzie mam panele.
                Mala spryciara ja z nia nie chce chodzic ze wzgledu na jej wczesniejsze probemy
                z bioderkami to radzi sobie sama
              • ant25 Re: dzień dobry 12.12.06, 16:56
                Pituś coz moge powiedziec rozumiem i Ciebie i rozumiem M...
                ale to jest chore co sie dzieje w niektórych firmach ...a jakos swiat prawniczy
                wiedzie w tym mało pozytywny prym....
                nie wiem czy Cie to pocieszy ale moj M tez czesto do nocy siedzi a z prawem nie
                ma wiele wspolnego....
            • kocurek100 Re: dzień dobry 12.12.06, 16:35
              Witam sie i ja smile ta pogoda dziala na mnie usypiajaco!
            • megi.1 Re: dzień dobry 12.12.06, 16:35
              No to i ja sie meldujęsmile

Babcia Mikiego już pojechała, Miki śpi a ja nadrabiam zaległoścismile

Melba ciesze się, że awaria usunięta! nawet sobie wnie bede wyobrażać, takiej
              sytuacji jak łazienka jest nieczynna, koszmar to musi być!

Gviazdko ależ śliczny uśmiech ma Elizkasmile)) no i jak urosła!!! Promiennie
              wyglądacie obie!

Abie witajsmile)))) dobrze, że wróciłaś!!! dopominam się o aktualne zdjęcia
              Leonarda!

Kocurku bardzo dziękuję za przepis!!! ciasto drożdzowe to jest to czego mi
              brakowało do szczęściasmile))) i buziak dla mamy Moni za ten przepis!!!!

Marudko to dziś ta rozmowa? trzymam kciuki!!!

Jaaniu przykro mi. Trzymam kciuki za starania podchoinkowe!smile

I nie wiem co jeszcze...
              • kocurek100 Re: dzień dobry 12.12.06, 16:42
                Mama Moni jest po prostu cudowna! Ja delektuje sie tym ciastem od jakis 3tyg.
                Pieke je co 2 dzien i nadal sie nim nie znudzilam! jest pyszne kiedy jest
                jeszcze cieple, ale jak podeschnie tez jest smakowite. Wlasnie sobie rosnie
                placuszek na wieczor smile
                Monia wycaluj mame od nas!

No i jeszcze raz - Monia gratulacje ponowne!

Pitus, rzeczywiscie ciezko jest jak m. nie ma czasu. A jakie masz plany po
                zakonczeniu macierzynskiego?
                • kocurek100 Re: dzień dobry 12.12.06, 16:48
                  Lalisiu, Amelka to mala spryciarka! Male dzieci maly klopot, wieksze dzieci
                  wiekszy klopot wink Widzialas moje zdanie na temat premii Twojego m.?
                  • lalisia78 Re: dzień dobry 12.12.06, 16:54
                    kocurku widzialam i rozmawialam tez z jego ksiegowa z pracy przeszedl niestety
                    na 30% podatku no i wsumie zawalily dziewczyny bo jak to widzialy to mogly
                    zadzwonic zeby wypisal zaswiadczenie ze sie rozlica ze mna wtedy by odciagneli
                    tylko 19% no ale trudno wazne ze to odzyskamy jak sie roliczymy moze wtedy
                    bedzie nawet tego na tyle ze odrazu kupimy zmywarke tylko pewnie przed roczkiem
                    nie zdarzymysad
                    • kocurek100 Re: dzień dobry 12.12.06, 16:57
                      tak obstawialam. moze na przyszlosc niech wypelnia specjalne oswiadczenie na
                      poczatku roku, ze rozlicza sie z Toba. Poza tym pewnie ksiegowe teraz same sie
                      zastanowia zanim komus place nalicza... ale najwazniejsze, ze dostaniecie kase
                      i bedzie zmywarka smile
                • melba7 Re: dzień dobry 12.12.06, 16:50
                  jestem...
                  Gviazdko,Elizka jest przeslicznasmileTy tez super wygladaszsmile
                  Moje dziecko dostało dziś pierwszą piątkę z polskiego u szanownej pani
                  polonistkismilez minusem, ale zawsze piatkasmile
                  • ant25 Re: dzień dobry 12.12.06, 16:57
                    No to Pani od polskiego robi postępy, bo ze Kubus zdolniacha to od zawsze było
                    wiadomosmile
            • ant25 Re: dzień dobry 12.12.06, 16:38
              No fakt dzikie tłumy są tu dzisiaj smile))

taka pogoda....

no i myslałam ze na rozmowy ( problemowe) z Pania w przedszkolu jeszcze jest
              czas...myliłam sie odebrałam Mała zapłakana jak 100 nieszczesc, non wiec
              spokojnie o co chodzi...Pani nie pozwoliła zabrac listu do mamy ktory
              napisała...no to dlaczego...bo Mała podobno dała ten list jakiemus tam i ten
              jakis tam potem powiedział ze to był jego wiec nie dostało zadne z nich...
              nie dyskutowałam bo uwazałam ze nie czas i miejsce na to....zaraz wyleciała
              Pani z tym listem iz nietega mina daje mi i ...niech Pani jej nie pokazuje ale
              niech sama zobaczy co "napisała" bez komentarza wziełam tak zeby Mała nie
              widziała....no i co jest fajny rysunek z napisem mama !! no super i widze ze to
              jej pisanina i jej rysunek definitywnie.....no i co ja mam teraz zrobic moje
              dziecko odczuło wielka niesprawiedlowosc losu starało sie jak mogło narysowało
              naprawde ladnie i podpisało MAMA.
              i widac Pani dobrze wiedziała czyja to praca wiec tym bardziej nie wiem o co
              chodzi w ty pokazywaniu siły "ja tu rządze"...powinnam jutro porozmaiwac Mała z
              tego zalu az zasneła a takich łez rozpaczy chyba jeszcze u niej nie
              widziałam....
              no to sie zaczyna.....
              • ant25 Althea 12.12.06, 16:51
                tak mi sie nasuneło jezeli cos jeszcze bys potrzebowała, M bedzie w Waszych
                stronach w przyszłym tyg. i mogłby cos zabrać
    • bebell Althea... 12.12.06, 17:02
      odbierz szybko meila, plizz
      k

notował
      wk
      • althea35 bebell 12.12.06, 20:09
        Nie było mnie w domusad Ale pewni i tak sobie poradziliscie! Odpisalam.
    • olcialew1 Re: bylam na styczniowkach szpiegowac Cytrusowa 12.12.06, 17:08
      smile) Nie odzywa sie to trzeba ja szpiegowac.
      I oto wiesci:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=43538&w=53815824&v=2&s=0
      • pitu_finka Kocurku 12.12.06, 17:13
        Planuje wychowawczy, ale jeszcze nie wiem jak dlugo. Moze do 2giej ciazysmile A
        Ty?
        • pitu_finka Re: Kocurku 12.12.06, 17:15
          No ladnie, to Motyle juz na wylocie? A ktos wie co zostalo postanowione w
          kwestii Motylich imion?
          • pitu_finka Re: Kocurku 12.12.06, 17:18
            No ciezko jak M. nie ma tyle czasu. Jestem zdana calkowicie na siebie. Zakupy,
            porzadki (ktorych nie robie), wyjazdy do lekarza - musze sama zbierac ten
            majdan. Nie za bardzo nawet mam czas jesc, nie mowiac o gotowaniu. A jak mala
            przysnie to tez chce sobie odpoczac, a jak nie spi i sie ja zostawi to wyjeindifferent
            No nic, takie czasy.
            • pitu_finka Re: Kocurku 12.12.06, 17:21
              No, coś sie Cytruś czai z tymi imionamismile
          • kocurek100 Re: Kocurku 12.12.06, 17:26
            Pitus, ja wracam do pracy niestety sad poniewaz u K. nigdy nie wiadomo - raz
            jest praca raz nie... wiec decyzja jest prosta sad naszczescie mam duzo urlopu i
            nagdodzin wiec do pracy ide 26 marca. a potem mam nadzieje, ze uda mi sie
            dogadac z szefem, ze bede pracowac w biurze 1/2 dnia a reszte z domu
            wieczorkiem - zebym mogla spedzac troche czasu z Julcia. W ciazy tak pracowalam
            wiec moze szef sie jakos zgodzi. No i planuje rodzenstwo dla Julci - starania
            pewnie rusza jakos w sierpniu. Jak sie uda to L4 przez wieksza czesc ciazy. A
            po macierzynskim zaczne szukac nowej pracy, bo psychicznie chyba w tej firmie
            nie wyrobie... ale wiesz plany planami... nigdy nic nie wiadomo...
            • pitu_finka Re: Kocurku 12.12.06, 17:57
              A kto bedzie z Julcia jak Ty pojdziesz do pracy? M.? Bo ja wlasnie musialabym
              skombinowac opiekunke, dobrej zaplacic duzo kasy i tak sobie mysle ze mi sie to
              nie oplaca bo i tak bym miala dola ze mi ktos obcy z dzieckiem siedzi. I dalej -
              pomimo chwilowych trudnosci - rodzenstwo dla Zoski chce szybko. Trzeba sie
              uwijac i miec to z glowysmile
              • kocurek100 Re: Kocurku 12.12.06, 18:39
                Pitus, mam nadzieje, ze sobie damy jakos rade z K. Ja postaram sie pracowac
                czesciowo z domu wieczorami, a on ustawiac roboty tak zebysmy sie wymieniali.
                Ewentualnie bedziemy kombinowac z babciami, bo obie pod nosem. Z tym, ze K.
                mama od niedawna ma prace - wprawdzie pol etatu - ale za to jakie 'piekne'
                godziny od 11 - 15 albo od 12 - 16 sad a moja mama ma chory kregoslup i nie moze
                nic podnosic (do 2 kg). Tesciowka nam troche plany pokrzyzowala sad nic to, mam
                nadzieje, ze sobie damy jakos rade. No a wg mnie z rodzenstwem dla Zoski masz
                zdrowe podejscie smile ja tez tak uwazam smile a dodatkowo dzieciaki beda sie
                slicznie ze soba bawic smile a nie tak jak miedzy mna a siostra - 3 lata roznicy -
                i cale dziecinstwo przez nia odtracana, bo szczyl zawsze dla niej bylam... no
                ale u nas to tak jak pisalam, plany planami a zycie swoje smile
      • olcialew1 Re: bylam na styczniowkach szpiegowac Cytrusowa 12.12.06, 17:19
        Co do imion to nic nie wyszpiegowalam smile)
        • chrumpsowa Re: bylam na styczniowkach szpiegowac Cytrusowa 12.12.06, 17:36
          Narzekacie na smutny dzien a tu dzis piekne slonce bylo, choc chlodno. Mimo
          wszystko ja tez posmuce uncertain Osobiscie zdycham - dostalam od lekarza nowa porcje
          jakis smrodkow do wdychania. A juz jak pozbylam sie boli glowy myslalam, ze
          bedzie dobrze, a tu kurna mega katar mnie dopadl, charcze, smarcze i zdycham. sad

Pitus siedzenie w domu jest wykanczajace - wiem cos o tym. Przynajmniej
          wiekszosc z Was jest w domu z dzieckiem, a ja nie dosc, ze dziecka niet to i
          pracy niet, a lazic to nie mam gdzie, bo tutaj nikt nie spaceruje tylko jezdza
          samochodami wszedzie ;P Tak wiec jak chce sie przejsc sama to zaraz sie ktos
          przypiernicza. Ech - moje siedzenie to dopiero bez sensu jest. No, ale mam
          nadzieje, ze juz niedlugo zaczne ten staz i potem juz normalnie znajde prace i
          moze dziecko sie pojawi smile

To tak egoistycznie od siebie naskrobie, bo moja forma fatalna crying Mam nadzieje,
          ze niedlugo mnie to chorobsko opusci.
          • melba7 umarłam ze smiechu.Przeklejam z innego forum link 12.12.06, 17:39
            Gdyby któraś z Was chciała pogadać z Bogiem, to jest taka mozliwośc-sprawdźcie
            tytuł aukcji:

www.allegro.pl/item146019700_387_lampka_do_kontaktu_z_jezusem.html
            • ant25 Re: umarłam ze smiechu.Przeklejam z innego forum 12.12.06, 17:46
              niezłesmile)))
            • chrumpsowa Re: umarłam ze smiechu.Przeklejam z innego forum 12.12.06, 17:48
              Ech aukcja zakonczona wink Ale chyba do modlitwy (bo ja tak rozmowe z Bogie
              rozumiem) lampka konieczna nie jest wink))) Jednakze ludzie potrafia kase robic smile
              • matala6 Jestem ... 12.12.06, 18:52
                witam sie i ide jesc.
                Prezenty ciezko mi dzis w tym roku ida crying
                Polatalam po sklepach i nic nie kupilam jeszcze crying((
                • matala6 Re: Jestem ... 12.12.06, 18:57
                  i co wazniejsze przeczytalam ...
                  po lebkach...
                  Melbus i Jaania - pzytulam cieplutko ,jeszcze sie rok nie skonczyl
                  i trzymam kciuki za staranka.

Fantaisie - co z egzaminem i z czego bo do tylu jestem

Yskierka - w czwartek kciuki trzymam wink
                  • tatanka-2002 Re: Jestem ... 12.12.06, 19:20
                    hej dziewczyny smile
                    Stęskniłam się za Wami i pomimo tego, że siedzę na kompie
                    nie mam za bardzo czasu klepac.
                    Nie czytalam i nie wiem co u was...
                    Przesyłam wszystkim buziaki i melduje, że u nas nadal
                    chłop na tyłku siedzi i wariuje po nocach.
                    Spać nie daje, ale słodko kopie, więc mu wybaczam.

Buziaki dla Wszystkich i obiecuję cześciej zagladac
                    jak juz to całe zamieszanie trochę ucichnie.
                    • matala6 Re: Jestem ... 12.12.06, 20:09
                      Macie dwie (dobre) wiadomosci w skrzynkach wink)

Balbince i Stokrotce odrzucilo crying
                      • yskyerka Re: Jestem ... 12.12.06, 20:21