Dodaj do ulubionych

POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!!

16.12.06, 14:47
NO wlasnie kolejny przedswiateczny watek!!! Trzeba pociana pogonic, zeby sie
nie lenil i pod choinke przyniosl nam nowa transze swiezuchnych 2 kresek!!!
Obserwuj wątek
    • chrumpsowa Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 14:48
      Podbijam, zeby nowy watek byl przed tym starym.
      Wskakujcie smile))))
      • melba7 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 14:52
        jestemsmile
        • fantaisie Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 14:54
          Melduję się i spadam na drzemeczkębig_grinDDDD
          Buziulki
          • fantaisie Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinkę!!! 16.12.06, 14:55
            a potem będę szykować choinkęsmile)))))))))))))))))))))
            • pitu_finka Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinkę!!! 16.12.06, 15:04
              Ja tez jestemsmile

Jezeli młoda jest Małgosia tzn. że Agan musiała się poddaćsmile Mnie się podoba.

Chrumpsiku, ja Ci dziekuje ze mi podeslalas jakies info.****

Nic mi sie nie chce...
    • erga4 dzień dobry!!! 16.12.06, 15:18
      mam necik!!!!!!!! własnie mężuś zainstalował wszystko i ruszyło!!!
      ale nie wiem kiedy was przeczytam bo zaległości mam ogromne. Dzięki Monia za
      niusy Balbinkowe - codziennie myślałam sobie o naszej Kasi i modliłam się żeby
      wszystko było OK.

Może któraś jakiś skrócik mi napisze, co??? bo raczej nie będę miała kiedy
      przec zytać wszystkiego.
      Buziaczki!!!
      lecę gotować obiadek dla chłopaków.
      • chrumpsowa Re: dzień dobry!!! 16.12.06, 15:23
        Erga z pamiecia u mnie krucho crying

O Balbince wiesz smile Jutka wczoraj podgladala swojego maluszka i tez wszystko w
        porzadku.
        Nie pamietam kiedy Matala wybiera sie do gina...
        Poza tym Potworsik szaleje w Warszawie i wczoraj bylo spotkanie smile
        No i dalej skleroza...

Pitus mi tez sie nic nie chce wink))))))) Wczoraj mialam lepszy wieczor i zrobilam
        chalki, a dzis normalnie lenia mam maksymalnego!!! Ty masz prawo byc zmeczona -
        przy takim noworodku masz kupe pracy!!! Ja wierze, ze te przeciwciala Zosine to
        sa te, ktore Ty przekazalas, a nie jakas swieza infekcja.

Melba ja Ci powiem, ze Ty normalnie bardzo schudlas!!! I do twarzy Ci w tej
        fryzurze i kolorze - super wygladasz!!!

Pozostale dziewczyny tez kwitnaco smile))))) A Potworsikowi wlosy sporo urosly smile
      • zuza1978 Re: dzień dobry!!! 16.12.06, 15:26
        Melduje się na nowym wątkusmile
        Dzieki za zdjęcia.Kiedy jakaś delegacja sekcji warszawskiej w końcu przyjedzie
        do Poznania, co????
        Idę na kanapę z książką.Wyprodukowałam nieludzką jak dla mnie ilość krokietów i
        padam...
        Lubię soboty, wiecie? To moj ulubiony dzien tygodniasmile))
        • chrumpsowa Re: dzień dobry!!! 16.12.06, 15:31
          Zuza dla mnie jakos dni tygodnia takie same i w tej chwili nie mam zadnych
          preferencjiwink)) Za to ulubiony moment dnia to poranna kawa przy kompie - zadna
          inna potem tak nie smakuje wink))

Jaaniu mam nadzieje, ze wyjasnilo sie gdzie sie podziala ta Twoja @? Jak sie
          czujesz kochana?
          • pitu_finka Re: dzień dobry!!! 16.12.06, 15:57
            A ja wlasnie jestem po rozmowie z lekarzem z CZD. I wyglada na to ze w
            przyszlym tygodniu idziemy do szpitala - w poniedzialek albo wtorek. I pewnie
            do swiat zostaniemy. Nie moge juz...
            • chrumpsowa Re: dzień dobry!!! 16.12.06, 16:02
              Pitus trzymaj sie!!!! Mam nadzieje, ze zostanie w szpitalu nie bedzie
              konieczne!!!! Trzymajcie sie!!!!
              • althea35 Re: dzień dobry!!! 16.12.06, 16:27
                Pitus, wspolczuje perspektywy spedzenia przedswiatecznych dni w szpitalu, ale z
                drugiej strony dobrze ze Zosia zostanie gruntownie przebadana od razu i nie
                musicie na to czekac niewadomo ile.

A ci od mojego suwaczka to chyba maja u mnie kamere...
                • fantaisie Re: dzień dobry!!! 16.12.06, 16:30
                  Pituś, strasznie Ci współczuję tego szpitala z maleńką, ale tak jak pisze
                  Althea, gruntownie przebadają, sprawdzą co trzeba i będzie wszystko dobrze!!!!
                  trzymaj się!!!
    • althea35 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 15:59
      Witam na nowym watku z nad sterty piernikówsmile Siedze w kuchni i piernicze i
      piernicze i konca nie widac... mam juz upieczone dwa pierniki (jeden placek na
      cała duża blache z piekarnika - pokrojony na 4 czesci i poskladany po dwa z
      powidłami w srodku) i cala mase pierniczkow...

Moj mezus wymyl oknasmile W calym domusmile Ale tylko z zewnatrz.

Widze, ze Agan biedula musiala sie poddac z imieniem. Wspolczuje jej alergii i
      kolek u malej.

Chrumpsik, ja chalek dawno nie pieklam, a one takie dobresmile

Aaaa... mamy choinke! Tesciowa nam kupila.
      • fantaisie Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 16:38
        Althea to może zmienisz nicka na piernikowego?! a ja mam lenia w tej dzidzinie,
        az mi głupio....
        Duża choinka?
        Brawo dla mężasmile))) mój się obija....

Zuza! miłego sobotowaniasmile)) mniam, krokiety. Też chcę!!! a co do spotkania, to
        ciągle mamy jedno zaległe! i na pewno mój P. będzie jechał do Poznania, więc...

Hej Erguś! cuodwnie że masz netasmile)) bomba!!!!! co do streszczenia, to ja na
        poprzednim wątku dość dużo pisałam, więc zaraz Ci skopiuję. Ale to nie jest
        wszystkosad
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=53734041&a=53978710
        Drzemeczka była, ale spać mi się dalej chce! a najbardziej tego piernika od Altheismile
    • erga4 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 16:41
      a co z Jaanią??? nadal nie ma @???
      i jak nasze małe pocianiątka nowonarodzone??
      • fantaisie Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 16:47
        Jaania robiła betę nic jej nie wyszłosad następnie @ przylazła.
        Małe pocianiątka?!
        Tadzik-kolkujesad
        Miki, Julcia, Marcel-ząbkują
        Tomuś-ochrzczony
        Ola-też ząbkuje
        Małgosia Agan-kolkuje
        Zosia-ma podwyższone miana cytomegalii i musi iść z Pitusiem do szpitalasad((
        o rany więcej nie pamiętam, total pustkasad(((
        • melba7 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 17:06
          Pitu-finko-sciskam mocno-mocno, domyslam się ,że est Ci bardzo trudno...ale
          jestem pewna,że wyjdziesz ze szpitala spokojniejsza,że wszystko jest ok.
      • althea35 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 17:08
        Ergus, fajnie ze jestes!
        Balbinka wkleila kilka gigantycznych postow w poprzednim watku, tam znajdziesz
        sporo informacji!

Juz nie mam sily... a pierniki jeszcze nie gotowe...
        Monia, to ty lec do mnie na pierniki!
        • erga4 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 17:12
          ooo to córeczka Agan ma już imię!! Małgosia - fajnie!!

ja niestety muszę się szykować do pracy - obiadek zaliczam do udanych -
          kurczaczek duszony w sosie barbecue, polska sałatka i ziemniaczki :o))
          chłopakom smakował smile)

Buzaiczki!!
          • fantaisie Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 17:24
            Althea ja Ci powiem szczerze! gdybyś mieszkała blisko, na pewno bym
            przyjechałasmile napierw bym Ci pomogła skończyć, a potem bym jadła i jadłasmile

Dobry obiadek Erguś, wcale się nie dziwię że smakowałosmile
            • althea35 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 17:37
              Monia, a jak taki piernik ma sie do twojej diety??
              • melba7 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 17:46
                Erguś, dobrze,że masz juz netsmile
                Chrumpsie...dzieki za miłe słowasmileja owszem, schudłam, ale juz z powrotem
                przytyłam po tej luteinie-odstawiłam tydzen temu, trochę mi znowu spadło, ale w
                przyszły poniedziałek znowu zaczynam braćsad
        • althea35 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 17:24
          Do pierników został zatrudniony maz. Mnie juz boli wszystko, łacznie ze
          stopami...
          • yskyerka Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 17:49
            Dzień dobry. Witam się dopiero teraz, bo dziś się lenię.

Fantaisie, wcale wczoraj nie nadawałyśmy. Odwiozłam Potwors, wróciłam do domu i
            padłam spać. Obudziłam się dopiero o 11, poszliśmy z tatą po choinki, a potem
            zasiedziałam się u rodziców. A teraz najchętniej znów poszłabym spać. Niedobrze
            ze mną. sad

Olcia, wcale ci się nie dziwię, że jednak sama chciałaś zrobić tę zupę. Nie
            wyobrażam sobie ogórkowej z nieobranych ogórków.

Matalko, trzymam kciuki za usg w środę. Na pewno będzie dobrze.

Finko, z Zosieńką na pewno wszystko będzie dobrze. Może wcale nie będziecie
            musiały zostać w szpitalu, a jedynie zrobią małej badania i was wypuszczą.
            Trzymam mocno kciuki!
            Potwors też się chwaliła, że wyciągnęła cię na spacer. Fajnie jej, widziała
            małą w oryginale, bo my ciągle znamy ją tylko ze zdjęć.

Jutka, zazdroszczę. Na pewno był to bardzo wzruszający widok.

Kocurku, to ciekawe, kiedy Julci wyjdą kolejne ząbki. Trzymam kciuki, żeby
            wszystko odbyło się sprawnie i jak najmniej boleśnie.

Lirio, a nie chciałabyś urlopu na rok? Zwłaszcza płatnego? wink Ale rozumiem, że
            chcesz mieć kilka dni wolnych na przygotowania. Też mam nadzieję, że uda mi się
            ze wszystkim wyrobić do wtorku, to jeszcze trochę ogarnęłabym mieszkanie przed
            powrotem męża.

Lalisiu, jeśli ta oferta jest poważna i praca rozsądna, to na pewno warto się
            zastanowić. Może do Amelki znajdziecie jakąś fajną opiekunkę?

Chrumpsie, masz rację, przyciśnij lekarkę. Niech to będzie nawet alergia,
            bylebyś wiedziała, co konkretnie i jak to można leczyć.

Althea, współczuję gości, którzy nie poznali się na jedzeniu. Dzielna jesteś z
            tą podwójną porcją pierników. Mnie pojedyncza dała nieźle w kość, ale już mam
            wszystkie udekorowane i czekają w pudełkach na Święta.

O, to maleństwo Agan ma wreszcie imię! Szkoda tylko, że Małgosia oprócz imienia
            ma jeszcze alergię i kolkę. Mam nadzieję, że jednak szybko im się sytuacja
            unormuje i Agan będzie mogła trochę odetchnąć.

Erga, gratuluję netu! Nie ma to jak Internet na stałe. Uzależnienie od forum to
            jednak ciężka przypadłość.

Zuza, ja też się przyznam, że u mnie wszystkie dni tygodnia są do siebie
            podobne. Tylko czasem z przerażeniem patrzę na wychudły kalendarz kartkowy,
            który stoi na biurku. Ależ ten czas zasuwa!
            • olcialew1 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 18:39
              Witam sobotnio, my tez pospalismy do 11:30.
              Althea kolezanka, ktora ma termin po 20-tym stycznie mowi, ze jak chodzi to
              czuje jak jej sie biodra rozjezdzaja smile)
              Ja sie w takim razie ciesze, ze pierniki z polowy porcji zrobilam. Wczoraj
              zakupilam taki prawilny walek z marmuru, fajny ciezki jest. Foremek niet, moze
              od ktorejs sasiadki pozycze.
              Yskyerko ogorki jak ogorki, ja scieram na tarce ale ta marchewka w calosci
              nieobrana smile))
              Zua jak samopoczucie? Chyba nie napisalam, ze mnie Wasza sumiennosc tez
              rozbawila, ale tylko tak dalej smile))
              Fantaisie nowa uczenica oznacza wiecej lekcji, nie?!?
              Pitus lepiej chyba isc do szpitala na wszystkie szczegolowe badania niz sie
              zamartwiac. Wiem, ze to ostatnia rzecz na ktora masz ochote ale coz zrobic.
              Czy ktos moze mi napsiac czy miedzy Melba a Yskyerka to siedzi wlasnie Potowrs?
              Jutko i Matalko u mnie Julka machala lapkami na calego na usg w ostatnim dniu
              12 tyg. a wczesniej mialam tylko usg w 7t3d, tylko bylo zaczatki lapek i nozek
              widac, nie miala jeszcze czym machac smile) I bylismy w niezlym szoku jaka byla
              roznica w jej wygladzie przez te 5 tyg. Niby wiesz bo czytasz i jakies tam
              zdjecia mozna znalesc na internecie ale jak to u Ciebie w brzuchu sie dzieje to
              jest zupelnie inaczej smile
              Althea a jak Tobie idzie obracanie sie z boku na bok??? U mnie juz tragedia a
              co dopiero bedzie za 2-3 m-ce. Strach sie bac.
              • althea35 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 18:48
                Olcia samo obracanie to mi idzei nawet niezle, poza tym malym szczegolem, ze
                mnie "kosci cipne" bola przy tej operacji, jak diabli.
                Ja jak wstaje to sie czuje jabym sie miala za chwile rozleciec...
                • fantaisie Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 18:55
                  Olcia i Yskyerka-super, że sobie pospałyście!!! ja też tak chcęsmile))
                  Nie ukrywam, że mnie zaskoczyłaś Yskyerko, że plotek nie było! a co do spania,
                  to ja mam swoją teorię na ten temat: słońca i ciepła potrzeba!!!!!

Olciu, widzę że też Cię dopadł szał piernikowysmile)) nieźlesmile)) Potworsik ma
                  fryzurkę bez grzywki i podpięte spineczkąsmile

Althea, moja dietka? Kochana, jem na co mam ochotęsmile)) pierniczki w pierwszej
                  kolejnościbig_grinDD a tak naprawdę, to ogólnie wszystko już się ustaliło i jemy
                  wszystko. Staramy się ograniczyć np. potrawy z białej mąki. No nie wiem, ciężko
                  mi przychodzi to wymienianie. Mam jakiś opór mózgowytongue_outPPP
              • kocurek100 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 19:10
                Melduje sie i ja smile

Pitus, strasznie mi przykro... ale dziewczyny maja racje, przebadacie wszystko
                na miejscu i Zosia bedzie pod fachowa opieka - a to najwazniejsze. Trzymam za
                Was kciuki!!! calusy kiss****************

Althea, jestes dzielna! ale potem satysfakcja jak sie zjada takie pierniczki!!!
                hehehe, wlosi makaronu nie dostali wink)

czytalam, czytalam i wylecialo mi z glowy - pewnie jeszcze mi sie przypomni smile

Olcia, z tym przewracaniem na boki to u Ciebie dopiero poczatek... potem
                zobaczysz jaka fajna zabawa w nocy jest wink zreszta nie tylko w nocy wink

A ja dzis zrobilam krzywde wlasnemu dziecku... przy obcinaniu paznokci obcielam
                jej kawalek skorki wraz z mieskiem...sad Julcia jest dzielna bo zaplakala tylko
                w momencie obciecia, a potem juz nie. Krwawienia nie moglam zatamowac sad
                straszne to bylo, ale juz jest dobrze - zostal tylko slad po kacie obcinarki...
                • kocurek100 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 19:15
                  Lalisiu, ja mysle, ze praca dobrze Ci zrobi. Oderwiesz sie od tego kieratu
                  domowego, moze m. zacznie tez inaczej traktowac cala sytuacja? ja bym brala -
                  oczywiscie jak warunki sa dobre.

Monia, a ja wlasnie wcinam dopiero co wyciagniete ciasto drozdzowe smile i kurde
                  juz prawie polowe zniknelo... a ja nadal mam ochote... jak tak dalej pojdzie to
                  w drzwi sie nie zmieszcze wink
                  • fantaisie Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 19:27
                    Kocurku, dzielna Julcia! ucałuj ją ode mnie!!!!! I Ty też! bo w takiej sytuacji
                    to nerwy puszczają...
                    Nie mów mi dzisiaj nic o jedzeniusad mam jakiegoś obłędnego głoda, ciągle mnie
                    ssie...
                  • althea35 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 19:37
                    Pierników mamy ilosci hurtowesmile Chyba sie ustawie gdzies na ulicy i bede
                    sprzedawacsmile
                    A jakby ktos chcial wiedziec, to fajnie sie robi dziurki do zawieszenia
                    patyczkiem do szaszłykow, zaraz po wyjeciu piernikow z piekarnika.

Kocurku, krew z okolic paznokcia ciezko zatamowac, ale Julci z pewniscia to
                    bardzo nie bolalo.

Monia, a te pierniki jak najbardziej z białej maki, chociaz ciemne sasmile

Ja mam zakaz wchodzenia do kuchnismile I nadal piore.
                    • kocurek100 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 19:47
                      No mnie tez ssie jakos tak wink i ciagle wcinam to ciasto. Mialam ochote tez
                      popierniczyc ale sprzatanie zajelo moj czas. A dzis postanowilam poswiecic caly
                      dzien tylko i wylacznie Julci. Fajnie nam bylo smile gdyby nie ten paluszek...sad
                      to wygladalo strasznie... mysle, ze jednak ja bolalo, bo wycielam jej dobry
                      kawal mieska... to byl opuszek - sama nie wiem jak to zrobilam sad

Wzywala mnie przed chwila, ostatnio zdarza sie jej budzic po godzince snu zeby
                      jeszcze sie napic. Jak ja prztulalam to tak fajnie zarzucila mi raczki na
                      szyje smile pierwszy raz tak zrobila smile
                      • kocurek100 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:05
                        Monia, bylam u Julci jeszcze raz i dostala buziaczka od Ciebie smile i znowu
                        zarzucala raczki na szyje smile))
                        • fantaisie Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:10
                          No i jak ja mam iść pastować te podłogi, jak ciągle sobie wyobrażam Julcię!!!!
                          cięzkie to życie...
                      • fantaisie Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:07
                        No trochę lepiej w brzuszkusmile)) znowu podjadłamsmile))
                        Althea wiem, że z białejsmile))) ale ponieważ staram sie ograniczyć to myślę, że
                        taki grzeszek od czasu do czasu nie będzie drastyczny dla mnietongue_out a nawet jeśli...

Kocurku, to musiało być wyjątkowo pięknesmile już sobie wyobrażam Julcię jak
                        zarzuca Ci rączki na szyjęsmile cudo...

Niech mnie ktoś wyrzuci, myć i pastować podłogi, jeszcze nic nie zrobiłam w tym
                        kierunkusad
                        A P. właśnie obsadza choinkę i się jak zwykle wścieka, jak ja to kochamsmile))

Olcia, jedna lekcja więcej to mały pikuśtongue_outPP a dziewczynka taka śliczna, jak
                        cukiereczeksmile

Oooo, stoi już! choinka oczywiścietongue_out rany ale wysoka, dla tych co znają mój
                        domek, to stoi na górze w tym pokoju gdzie, na tej dolnej części i sięga
                        sufitu!!!!!!!!!!!!! wow!!!!!!! mąż dzisiaj zaszalałsmile
                        • chrumpsowa Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:10
                          Kocurku Julcia to juz musi byc strasznie duza panna smile)))

Fantaisie choinka - o jak fajnie smile))

A ja ma pierwszy raz przedokresowe zachcianki, na tapecie czekolada z orzechami
                          zagryzana salata z octem balsamicznym wink)) Troche mi tak dziwnie na zaladku wink)
                          • chrumpsowa Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:11
                            Mialo byc pierwszy raz od b. dlugiego czasu wink
                        • kocurek100 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:11
                          Wow, no to niezla choina jest!!! super smile)) my bedziemy miec miniaturke, ktora
                          dla tych co wiedza - bedzie stala na barku wink hehhe jakie porownanie smile

Monia u Ciebie i tak wszystko wylizane, wiec nie bede Cie wyrzucac smile no chyba,
                          ze do ubierania choinki! albo do lezenia pod nia wink
                          • kocurek100 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:14
                            Chrumpsie, jakies podejrzane te zachcianki wink

sama sie rozczulilam jak mi te lapki zarzucila... strasznie fajna jest ta moja
                            corenka...wink az mi lezka sie zakrecila ze wzruszenia...

Monia, Ty niedlugo tez bedziesz miala swoja fantazyjke, ktora bedzie sie do
                            Ciebie tulila smile
                            • fantaisie Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:17
                              Chrumpsie niezłe te zachciewajkismile))))

Kocurku, mam nadzieję, że się sprawdzą Twoje przepowiedniesmile)) i wcale Ci się
                              nie dziwię, że łezka w oku się kręci! mój P. tylko powiedział, oj jak wspanialesmile)))
                              I jednak muszę sprzątaćsad
                            • kocurek100 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:18
                              ciekawe jak Balbinka i jej rodzinka smile

m. juz w domku. powiedzial, ze dzisiejszy wieczor spedzamy razem smile))
                              • kocurek100 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:22
                                Monia, sprawdza sie, sprawdza smile
                                • fantaisie Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:24
                                  To może jednak pójdę pod choinkęsmile)))
                                  A co do sprawdzania, to ja dzisiaj rzuciłam tekst do Agan, że Zuza jest w ciąży!
                                  więc mam nadzieję, że było to proroczesmile))))
                                  • kocurek100 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:28
                                    Chrumpsie, no to wszystko jasne. Ja jako nastolatka zjadalam 1.5kg pierniczkow
                                    w czekoladzie z marmoladka i zagryzalam czekolada. To bylo po obiedzie w szkole
                                    (a byly dosc syte), a potem jak mama wracala z pracy zjadalam kolejny obiad...
                                    to byly czasy wink

Monia, no to moze lepiej lec pod choinke. Oooo i fajny text do Agan rzucilas smile
                                    mam nadzieje, ze proroczy smile A i zapomnialam - imie Malgosia bardzo mi sie
                                    podoba smile))
                                    oooo, i zdjecia ze spotkania super smile widac, ze humorek Wam dopisywal!

A m. jeszcze do wanienki leci i potem juz do mnie smile
                                    • fantaisie Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:37
                                      A ja zamiast myć podłogi, to zagrałam i pośpiewałam trzy kolędy! kto się pisze
                                      na wieczór kolędsmile)) akompaniament zapewniony, picie też i może coś do jedzenia
                                      się znajdziesmile
                                      • althea35 Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:46
                                        Fanyaisie, dobry wyborsmile

Chrumpsowa, ja tez tak mialam. Potrafilam otworzycz szafke, pojesc troche dzemu
                                        malinowego i zagryźć ostrym ketchupem albo chrzanem.
                              • fantaisie Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:22
                                O to fajnie Wam dzisiajsmile)) no cóż ja idę do tych podłóg...wrr
                                • chrumpsowa Re: POCIAN szykuj pocianiatka pod choinke!!! 16.12.06, 20:24
                                  Monia jakbys zobaczyla stan moich podlog (z takiego starego kamienia, zabytkowie
                                  - nie znosze ich wrrrr) to bys sie zalala... Ja juz na nie patrzec nie moge i od
                                  poniedzialu biore sie do roboty!!! Niestety nie mialam totalnie sily przez to
                                  chorobsko na sprzatanie a maz tylko myl naczynia i odkurzal wiec moje podlogi
                                  wolaja o mycie...
                            • chrumpsowa Zyczenia od Kasi 16.12.06, 20:21
                              Nasza Kasia bazgrnela do mnie maila. Niestety miala ciezki tydzien i jakies
                              problemy i niezbyt duzo czasu na forum. Zyczenia wklejam juz teraz:

Przede wszystkim zdrowych, spokojnych i radosnych Swiat. Aby Gwiazda, ktora
                              dawno temu przyniosla swiatu nadzieje, wiare i milosc, w tym roku rozblysla
                              szczegolnie dla Was i byla zwiastunem spelnienia Waszych marzen.

Cos tam jeszcze pisala, ze nie chce nam psuc humoru przedswiatecznego, ale
                              kurcze normalnie jak to przeczytalam to nie wierze! Mam nadzieje, ze razem
                              zmyjemy Kasi glowe, ze na pocianie jak sie ma klopoty spokojnie mozna pisac!!! Nie?

Kocurku jako, ze jestem juz 2-gi tydz. na antybiotyku staran nie bylo. Natomiast
                              te zachcianki to takie typowo panienskie wink) jako nastolatka czesto mialam przed
                              @ takie jedzeniowe napady wink)) Wciagnelam z 1,5 czekolady wink tzn. pol takie
                              300gramowej ;P niedobrze mi wink)) chyba za malo tej salaty z octem zjadlam ;P nie
                              wyrownalo sie ;O
                              • fantaisie Re: Zyczenia od Kasi 16.12.06, 20:23
                                Do mnie też napisała w podobnym stylusad(( prosiłam ją, żeby jednak do nas
                                zajrzała...
                                • olcialew1 Re: Zyczenia od Kasi 16.12.06, 22:51
                                  No to ja Kasi skrobne cos na GG. 18-go chyba do PL leci, nie??
                                  Chrumsie stanowczo za malo salaty, tak w ogole to mysle, ze najlepiej bys sie
                                  poczula zagryzajac wszystko sledziami smile))
                                  Monia duzo jesz powiadasz ..... ktory tp dc.... 26-ty czy jakos tak? smile)
                                  Kocurku wspolczuje i Tobie a jeszcze bardziej Julci, ja bym sie chyba zaryczala
                                  jak to z mieskiem bylo.
                                  Wy kozaki kupujecie a ja nabylam 2 pary klapeczkow, takich do jeansow smile Z
                                  przeceny wyrwalam $10.00 za pare z 30 i 35.
                                  Althea baterie nabylas?
                                  Teraz ide zjesc a potem.... grzebac w 3 wielkich workach ciuszkow dla Julki,
                                  wlasnie dostalam od kolezanki smile))
                                  • fantaisie Wieczornie! 16.12.06, 23:51
                                    Olcia to masz dzisiaj dzień dobroci dla zwierząt z tymi workamismile))
                                    Słuchaj ja chyba przegapiłamsad jak Twoje zakupy mebelkowo-wózkowe?
                                    I puściłam do Ciebie maila z pytankiem.
                                    I nie drażnij mnie klapeczkamitongue_outPPP
                                    Nie nakręcaj sięsmile ja czasami mam takie napady głodusmile już wczoraj wieczorem
                                    mnie wzięło, a dzisiaj miałam kontynuacjęsmile mam nadzieję, że zaraz się skończy,
                                    bo obawiam się w co się ubiorę na wigiliętongue_outPP chyba w namiotbig_grin
                                    Umyłam i zapastowałam jedną podłogę i już nie daję radysad padłam! choinka
                                    pachnie obłędnie, kot ma ją w głębokim poważaniusmile
                                    Zima idzie, podobno pod koniec przyszłego tygodnia ma być w nocy do
                                    -13stopni!!!! nie chcę!!!!
                                    No cóż, ponieważ błogi spokój na forum to idę spać! jak znam życie dacie czadu w
                                    poniedziałek, a ja mam kurs ze swoim starym profesorem a potem lecę na koncert
                                    do szkoły i będę dopiero wieczorem...
                                    Jutro mąż mnie znowu zostawia, ale obiecał kolejną porcję marcepanusmile
                                    Chcę już 26 grudnia i chcę już siedzieć w samochodzie do Kazimierza...
                                    Kolorowych snów
                                    papa
                              • erga4 Re: Zyczenia od Kasi 16.12.06, 23:55
                                no i jestem. wróciłam właśnie z pracy - dziś był niezły dzień - dużo napiwków
                                smile))

conieco przeczytałam - ale więcej nie dam rady.

było o przeprowadzkaach, dietach, choinkach i ząbkach dzieciaczków pociankowych.

i wiecie co - tu można pozbyć się wszelkich kompleksów!!! nosz takich grubasów
                                to ja jeszcze nie widziałam!!! i to młode dziewczyny!!! chyba wychowane na fast
                                foodach. Ja tam póki co schudłam na tym żarełku i musiałam kupić nowe spodnie
                                bo moje przywiezione z polski zaczeły mi lecieć z tyłka. ale pewnie na świętach
                                uzupełnię wszelkie ubytki smile)
                                • erga4 Re: Zyczenia od Kasi 16.12.06, 23:58
                                  aha - wiecie co - kusiło mnie dzis żeby kupić test... bo była jakaś promocja -
                                  test za funta - ale jakoś wyszłam ze sklepu bo stwierdziłam że to i tak zbędny
                                  wydatek.. w cuda nie wierzę. a po przyjeździe do polski lecę do gina po CLO.
                                  • fantaisie Wieczornie! 17.12.06, 00:01
                                    Erguś w cuda trzeba zawsze wierzyćsmile)))) za cięzko pracujesz Kochana i dlatego
                                    spodnie z tyłeczka Ci zjeżdżająsad i co Ci da nadrobienie w święta jak zaraz
                                    wrócisz do roboty...
                                    I fajnie, że dzisiejszy dzionek w pracy był fajny!
                                    • erga4 Re: Wieczornie! 17.12.06, 00:12
                                      monia ja wcale ciężko nie pracuję!! jeżdże sobie po 5 godzin dziennie i tyle!
                                      dopiero po swiętach zamierzam iść do drugiej pracy na rano. oj wtedy to będę
                                      ciężko pracowała smile
                                      • fantaisie Re: Wieczornie! 17.12.06, 00:13
                                        Nawet mnie nie strasz!!!
                                        zmykam już, bo P. czekasmile
                                        Buźka
                                        • erga4 Re: Wieczornie! 17.12.06, 00:20
                                          naprawdę!! zależy nam żeby jak najszybciej zebrać kaskę na domek - mężuś bardzo
                                          dużo pracuje że aż mam wyrzuty. a ponieważ ja zaczynam od 17-tej to mogę sobie
                                          jeszcze na kilka godzin rano coś znaleźć.
                                          • olcialew1 Re: Wieczornie! 17.12.06, 00:40
                                            Monia odpisalam.
                                            Co do zakupow to mam lozeczko i ta szafke do przewijaka i pare duperelkow,
                                            rezty nie bylo w Ikei. Inni znajomi jada w nastepnym tygodniu na wakacje i jak
                                            beda wracac to jada do Ikei take mam nadzieje, ze beda mogli dokupic to czego
                                            brakuje.
                                            Malzowina ma dzis lub jutro zlozyc to co jest zebym zobaczyla czy to co chce
                                            domowic bedzie pasowali. Jednak ciezko to widze, dopiero zabral sie za
                                            sprzatanie domu a jest 18:30. Chcialam zeby mi zaniosl wszystko na gore i sama
                                            bym sobie poradzila ale nie chce sie zgodzic.
                                            Woozek jeszcze nie odebrany, Malz mowi ze jakos sie jeszcze nie zlozylo, daje
                                            jeszcze pare dni i jak wozka nie bedzie to ja go zloze, M. nie wozek.
                                            Erga kiedy jedzieci do Polandu? Ja myslalam, ze Wy teraz sami mieszkacie a o
                                            ile dobrze zrozumialam to ty gotowalas dla chlopakow? To dla kogo Ty
                                            gotujesz?? smile) Kochanka masz czy jak smile)
                                            • erga4 Re: Wieczornie! 17.12.06, 01:53
                                              Olcia - nie mieszkamy sami, choć rozważaliśmy to. wynajęliśmy cały dom i
                                              mieszkamy w 5 osób - ja i chłopaki smile)) koledzy z tamtego mieszkania - tyle że
                                              teraz mamy oddzielne pokoje i piękny ogród. no i zadaszone miejsce na samochód.
                                              A tak w kilka osób jest przynajmniej weselej.
                                              • erga4 Re: Wieczornie! 17.12.06, 02:06
                                                i wreszcie mogę oglądnąć zdjęcia!!! MAM CAŁĄ SKRZYNKĘ CUDNYCH FOTEK!!!
                                                dzięki dziewczynki!!
                                                • erga4 Re: Wieczornie! 17.12.06, 02:22
                                                  to ja już uciekam spać...
                                                  życzę wszystkim miłej nocy.
    • olcialew1 Re: Niedzielka. 17.12.06, 06:04
      Erga to zawsze weselej i pewnie taniej.
      Jest polnoc i malzoweina zabrala sie za skladanie mebelkow Julkowych smile))
      Chyba bede pierwsza, ktora ma lozeczko zlozony w 28 tyg. ciazy.
      Ale za to musialam sie zgodzic na ogladanie filmu "Obcy" sad((( Ale czego sie
      nie robi dla dziecka smile.
      No i chyba glodna jestem a przed chwila zaliczylam skrzynezke mandarynek.
      • matala6 Re: Niedzielka. 17.12.06, 08:08
        i ja sie witam wink)

Wczoraj byly mega zakupy
        i prezenty dla wszystkich juz zakupione.
        Jutka - dziecie o 3 cm pomachalo ci nozka wink)
        Super,ze wszystko w porzadku.

A same bakterie w moczu nie swiadcza o stanie zapalnym-
        leukocyty musialyby byc przekroczone.

Ide jesc sniadanko, a potem wybieram sie na poszukiwania sukienki,
        bo ta co zamowilam nie uszyja mi
        i wczoraj zadzwonili
        z ta nowina.
        Taka bede - nie pojde juz do tego sklepu.
        Milej niedzielki!

Ktos jeszcze nie spi ;?
        • olcialew1 Re: Niedzielka. 17.12.06, 08:11
          Czesc Matalka, ja JESZCZE nie spie al zaraz ide.
          Mebelki zlozone ja pojadlam to mozna isc do wyra.
          Widze, ze dla Ciebie zakupow czesc dalsza, dobrze ze prezenty kupione.
          • matala6 Re: Niedzielka. 17.12.06, 08:19
            Ale radosc skoro mebelki zlozone wink)

Wczoraj nabylismy nowa lampe do malego pokoju
            I w przyszlosci bedzie dziecie w tym pokoju spalo,
            ale bedzie mialo ladny widok na lampe wink)
            Przy okazji dowiedzielismy sie w sklepie:
            Jedna pani szukala lampy typowo dla malego chlopca.

Hmmmm a my malo smiechem nie parsknelismy,
            bo nasza jest kwaitowa,
            wiec jaby nie patrzec
            typowa dla dziewczynki...
            A plec dziecia nieznana.

No coz pozniej bedziemy wysluchiwac jesli bedzie chlopczyk
            (albo i nie)
            ze ma byc odpowiednia lampa wink
            • olcialew1 Re: Niedzielka. 17.12.06, 08:21
              Moze podswiadomosc podpowiada smile))
              Mstalka sygnaturke sobie strzel co bedziemy na bierzaco.
              • matala6 Re: Niedzielka. 17.12.06, 08:26
                Zbieram sie.
                Milej niedzielki!!
                --
                Byle do srody -usg...
    • chrumpsowa Witam sie niedzielnie :) 17.12.06, 09:09
      Oj jak milo z kawa usiasc przy kompie smile))

Kasiu pamietaj, ze i w radosci i w smutku spokojnie mozesz pisac!!!!!

Pitus kiedy Wy idziecie do tego szpitala? Ja wierze, ze wszystko bedzie dobrze!!!

Matalko gratuluje zakupow.

Fantaiaisie do swiat jeszcze troche - zdazysz z tym pastowaniem wink)))

Erga super, ze juz masz dostep do netu smile No i mam nadzieje, ze na swieta
      dostaniesz prezent w postaci 2 kresek i zadne CLO nie bedzie potrzebne!!!
      • chrumpsowa Gdzie Cytrus? 17.12.06, 09:14
        Jakos naszej Cytrusowej dawno na pocianie nie bylo sad(( Ktos wie co u niej? Jest
        w szpitalu czy w domu?
        • erga4 Re: Gdzie Cytrus? 17.12.06, 10:03
          no właśnie - gdzie Cytrusia?? już wczoraj miałam o nią pytać tylko z wrażenia
          zapomniałam smile) mam nadzieję że Motylki są grzeczne..
          • erga4 Re: Gdzie Cytrus? 17.12.06, 10:26
            a czy ktoś wie co u Abie?? wiem że w listopadzie miała mieć operację na drugą
            rękę..
            • yskyerka Re: Gdzie Cytrus? 17.12.06, 11:10
              Witam się i ja, choć nie tak z samego rańca.

Olcia, dobrze, że łóżeczko już zbite. Jedna rzecz z głowy.

Matalko, a jaką tę lampkę kupiliście?

Wieści o Cytrusowej tutaj. Tym razem ja szpiegowałam. wink
              • chrumpsowa Re: Gdzie Cytrus? 17.12.06, 11:20
                Mam nadzieje, ze Cytrus znajdzie jakas kompetentna polska polozna.

Erga Abie niedawno byla u nas na pocianie:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=53437539&a=53734124
                • yskyerka Re: Gdzie Cytrus? 17.12.06, 11:27
                  Chrumpsie, już znalazła. Przeczytaj ostatni post w tym wątku. smile
                  • chrumpsowa Re: Gdzie Cytrus? 17.12.06, 11:34
                    Niech zyje spostrzegawczsc he he wink)))

A my mamy znajoma studentke poloznictwa ;P Jak tak dalej pojdzie z naszymi
                    staraniami to skonczy ona studia zanim ja zajde w ciaze i dobije do 9-mca wink))))))
                    • erga4 Re: Gdzie Cytrus? 17.12.06, 11:47
                      dzięki dziewczynki - przepraszam że się tak dopytuję ale naprawdę nie mam kiedy
                      czytać a zaległości mam sporo.
                      Tak OIlcia - jest taniej jak mieszkamy razem. mamy 3 pokoje, kuchnię dwie
                      łazienki i ogród. my mamy pokój na pięterku smile)
                      prześlę wam zaraz kilka zdjęć mieszkania.
                      • fantaisie Niedzielka:) 17.12.06, 11:58
                        Dzień Dobereksmile))
                        Pospałam sobie do 11!!! ale mi dobrze!!!!

Olcia, to Ty już dużo rzeczy maszsmile) i jestem ciekawa jak będziesz składać
                        mężatongue_outPP dzięki za odpowiedźsmile

A mnie coś dzisiaj wzięło. Słucham płytki "Święta, święta" cz.II i się
                        rozczulam, co chwila się łezka gdzieś sie przyplączesmile i mam wrażenie, że kocham
                        cały świat, że wszystko jest takie piękne, cudownesmile)) że za chwilę uduszę się o
                        tego nadmiaru miłości! ale się wywnętrzniłamtongue_out idę sobie...zawstydziłam siętongue_out
                    • althea35 Re: Gdzie Cytrus? 17.12.06, 11:58
                      Witam niedzielnie!!

Cutrusowa jest w domu i znalazla polozna, z ktorej jest bardzo zadowolona. Ale
                      lekarz ostatnio jej powiedziel, ze pewnie w ciagu 2 tyg. urodzi. Wiec w
                      najlepszym przypadku zaraz po nowym roku motyle powinny byc juz po tej stronie.

Ergusia, fajnie ze macie niecik i fajny domek.

Abie, dziekuje za sliczna kartke i zyczenia! I odzywaj sie czasami!

Chrumpsiku, jak sie czujesz??

Monia, a do mnie bys nie wpadla umyc podłogi?? Pastowanie ci darujesmile

Bebell, a ty gdzie sie podzialas??? Jak pierniki??

Marudka pewnie spedza milo czas pod choinkasmile))

W ogole cos ostatnio frekfencja kliepska... laski piszcie cos!!
                      • chrumpsowa Re: Gdzie Cytrus? 17.12.06, 12:02
                        Althea u mnie jak na hustawce i po wczorajszych migrenach dzis czuje sie
                        praktycznie zdrowa. To dlatego podejrzewam alergie, bo te moje dolegliwosci
                        pojawiaja sie i za chwile znikaja. Oczywiscie dzis mi lepiej i jak sobie
                        pomysle, ze jutro mam rano wstawac i lezc do lekarki i siedziec ze staruszkami w
                        kolejce to mi sie nie chce ;P

Fantaisie oj swiateczny nastroj masz smile Ja go jeszcze nie czuje... A jak bym
                        sobie puscila jakies polskie koledy czy piosenki to na pewno ryczalabym caly
                        dzien. A tak to przynajmniej jestem twarda wink)))
                      • fantaisie Re: Gdzie Cytrus? 17.12.06, 12:03
                        ALthea i znowu ten sam problemtongue_out odległość!!!!! szkoda, że nie mam samolotusmile
                        • chrumpsowa A propos piosenek 17.12.06, 12:10
                          czy kojarzycie piosenke spiewana przez zbior polskich wykonawcow (m.in Krzywy z
                          De Mono ma tekst: patrz jakie smutne oczy ma karp) - znalazlam ja kiedys w
                          teledyskach na onecie, ale link przepadl, gdy komp wysiadl...
                          Wydaje mi sie, ze wykonwcy wystepowali pod pseudonimem Banda Sw. Mikolaja...
                          Niestety nie jestem pewna ani tytulu ani tej nazwy i piosenki znalezc nie moge sad
                          • chrumpsowa Znalazlam!!! 17.12.06, 12:12
                            He he i ani sie tytul nie zgadzal ani wykonawca ;P
                            teledyski.onet.pl/10172,849465,teledyski.html
                            • chrumpsowa Re: Znalazlam!!! 17.12.06, 12:24
                              Kiedys, ale to chyba na koczkodanie dziewczyny pytalay o wloska scene muzyczna
                              ;P Wklejam Wam link do piosenki moze nie "gornych lotow", ale o niebo lepszych
                              wykonwacow niz Laura Pausini czy Eros:
                              www.youtube.com/watch?v=j1SqBqfJJAA
                              Przy okazji na dole jest wyswietlany tekst - niestety po wloskiemu wink
                              Milego sluchania smile
                              • yskyerka Re: Znalazlam!!! 17.12.06, 12:28
                                A ja właśnie przeglądam GP w poszukiwaniu potraw na Wigilię i Święta.
                                No i znów trafiłam na obłędne pierniczki. smile
                                • pitu_finka Re: Znalazlam!!! 17.12.06, 12:43
                                  Ale Wam zazdroszcze tych swiatecznych przygotowan i cieszenia sie.

Ja sie okropnie martwie, wiem ze powinnam jakos nad tym zapanowac ale nie
                                  umiemsad Przez to wszystko znowu mam jakies problemy z karmieniem. Zadzwonic
                                  mam jutro do CZD i wtedy sie jakos umowie co do tego szpitala.

Tak mi zal tego mojego malenstwa jak sobie pomysle ze znowu beda ja kluli we
                                  wszystkich mozliwych miejscachsad A ona bedzie robila takie rozpaczliwe
                                  podkówkisad(((
                                  • matala6 Re: Znalazlam!!! 17.12.06, 12:58
                                    Pitus szkoda mi malenkiej i ciebie.

Erga - to macie w domku wesolo wink)

Chrumpsia - teledysk swietny!

A mi chodzi po glowie
                                    teledyski.onet.pl/10172,1795066,teledyski.html
                                  • yskyerka Finko 17.12.06, 13:00
                                    Nie zazdrość, bo my byśmy to wszystko oddały, żeby móc cieszyć się już
                                    maleństwem w domu. Pomyśl sobie, że na Wielkanoc Zosia będzie już na tyle
                                    duża i kontaktowa, że spokojnie zapakujecie ją do samochodu i pojedziecie na
                                    Święta do twoich rodziców. Czas tak szybko leci, że nawet się nie obejrzysz.

Trzymam kciuki za badania w CZD. Mam nadzieję, że uda się wszystkie badania
                                    załatwić w jeden dzień i nie będziecie musiały zostać w szpitalu. Daj jutro
                                    znać, na czym stanęło.
                                    • erga4 Re: Finko 17.12.06, 13:08
                                      oo pioseneczka calkiem fajna smile))

Mężuś właśnie montuje antenę cyfry co by kumpel który zostaje na święta miał
                                      telewizję polską. a ja zaraz zaczynam się pakować.
                                      Jutro jadę zawieźć znajomych na lotnisko i po powrocie wszystko zapakuję do
                                      autka bo wyjazd wcześnie raniutko we wtorek smile))
                                    • chrumpsowa Re: Finko 17.12.06, 13:11
                                      Pitu ja dodam, ze to dobrze iz lekarze traktuja Cie powaznie. Sama widzisz, ze
                                      wg linkow ktore wkleilam wychodzi, iz sa to przeciwciala odziedziczone. Jest
                                      tylko kwestia tej normy do 500 - no i Zosia jest wlasnie na granicy, ale jeszcze
                                      w normie. Ja wierze, ze sa to przeciwciala odziedziczone i malenka jest zdrowa
                                      jak rydz. Powiedz sobie, ze zaczniesz sie zamartwiac, gdy rzeczywiscie lekarze
                                      odkryja cos niepokojacego. Na razie jest tylko sprawdzanie nie do konca
                                      idealnych wynikow, ale nie sa to tez wyniki zatrwazajace.
                                      • matala6 Po obiadku ... 17.12.06, 15:19
                                        leze sobie i zasypiam....
                                        • olcialew1 Re: Po obiadku ... 17.12.06, 16:43
                                          A ja dopiero sniadanie bede jadla.
                                          Yskyerko zdjecia tych pierniczow sa super.
                                          Fantaise jak ta plyta tak pozytywnie do swiata nastawia to chyba powiem M. zeby
                                          na necie jej poszukaj, jak sie wszystko i wszystkich po niej kocha smile))
                                          Erga to Wy teraz chodzicie do pokoju na pieterku, haha smile)
                                          Tatanka juz przeprowadzona czy jak?
                                          • kocurek100 Re: Po obiadku ... 17.12.06, 17:19
                                            Erga, ciesze sie, ze necik dziala jak nalezy! w koncu bedziesz mogla do nas
                                            czesciej zagladac smile)) jakbysmy sie nie czytaly, to zycze szybkiej podrozy do
                                            Polszy smile))) no i zeby CLO okazalo sie zbedne!

Monia, cisze sie, ze jestes taka szczesliwa! i rozpiera Cie uczucie milosci!
                                            Pewnie ta atmosferka swiateczna wprawila Cie w taki cudowny nastroj smile)) ja
                                            jakis msc temu tak sie czulam smile)) jak otwieralam oczy wydawalo mi sie, ze jest
                                            Boze Narodzenie smile)) aaa, no i uwazaj z tym pastowaniem!!!

Olcia, super, ze mebelki juz masz zlozone smile rzeczywiscie wczesnie ale to i tak
                                            nie ma znaczenia smile Mojej sasiadki matka mowila, ze za wczesnie kupowac materac
                                            do lozeczka, jak ona byla w 9msc... i zlozylo sie tak, ze 10min potem sasiadka
                                            zaczela rodzic wink smialismy sie jak nie wiem co... bo bylismy tego swiadkami -
                                            a reczej ta kobieta mowila to do nas smile

Abie, dzieki za karteczke swiateczna! sliczna!!! a jaki sliczny
                                            sw.Mikolaj smile))) i zyczenia boskie! zawsze zazdroszcze tym co potrafia sklecic
                                            ladne zdania... ja mam umysl scisly i najchetniej pisalabym: tak, nie, nie
                                            wiem wink))

A ja mam godzinke wolnego od Julci wink K. sie nia zajmuje... zmienial jej
                                            pieluche przez 10min wink niech sie chlopak wykarze troche smile bylismy u tesciowej
                                            na obiedzie i gul mi nonstop skakal... musze odreagowac jakos, wciagnelam juz
                                            druga polowe ciasta... niedlugo poszerzamy drzwi w domu wink

No wlasnie ciekawe jak Tatanka, mam nadzieje, ze w areszcie nie jest jednak...
                                            • kocurek100 Re: Po obiadku ... 17.12.06, 17:20
                                              poczte sprawdze potem, bo nadaje z kompa m. smile ciekawa jestem tych pierniczkow
                                              Yskyerki smile
                                              • yskyerka Re: Po obiadku ... 17.12.06, 18:11
                                                Kocurku, moje będą dopiero w środę. Na razie dałam link do takich,
                                                które znalazłam na forum GP. smile
                                      • kocurek100 Re: Finko 17.12.06, 17:02
                                        Pitus, wiem, ze latwo mowic zebys sie nie martwila... dlatego sie nie madruje,
                                        trzymaj sie dzielnie. My wszystkie myslimy o Tobie i Zosi i modlimy sie za
                                        zdrowko malenkiej> wyprzytulaj ja od nas ile sie dasmile)))

• melba7 Re: Znalazlam!!! 17.12.06, 17:17
                                  pierniczki boskie...a ja wojuję z wigilijnymi sledziami i sosem do ryby po grecku
                                  • olcialew1 Re: Znalazlam!!! 17.12.06, 17:40
                                    Kocurku to powiedz mamie sasiadki, ze ja materac to mialam od 6 tyg. ciazy bo
                                    od kogos dostalam smile)))
                                    I strzel sobie mala lampke winka to od razu sie rozluznisz smile
                                    Melba sledzie powiadasz, ja w tym roku bede miala pierwsze Swieta bez sledzi :-
                                    ((
                                    • jutka7 Re: Znalazlam!!! 17.12.06, 17:55
                                      a ja nie dostałam zdjęć Ergi mieszkania sad
                                  • yskyerka ryba po grecku 17.12.06, 18:14
                                    To ja wam się przyznam, że tak naprawdę nie lubię ryby po grecku. Ale rok temu
                                    jadłam u znajomych męża tak rewelacyjnie zrobioną rybę, że chyba w tym roku
                                    też się do nich wprosimy. wink No i muszę wydębić przepis. Tylko że tam część
                                    tajemnicy polega na tym, że oni kupują ryby na targu nad morzem, więc to nie
                                    to samo co w supermarkecie.
                                    • althea35 Re: ryba po grecku 17.12.06, 18:31
                                      Ale spokoj na forum.
                                      Nam zeszło poł dnia na zakupach... i nasze dziecko chyba nie bedzie miało
                                      fotelika samochodowego... przez ten gupi isofix latamy po wszystkich sklepach i
                                      nic nie mozemy znalezc. Jak juz sie na jeden zdecydowalismy to nigdzie go nie
                                      ma i okazalo, sie ze nastepny fotelik tez pasuje do bazy, ale z kolei nie da
                                      sie go przypiac pasami... czyli tez bez sensu.

Melba, a ty juz te sledzie dzisiaj robisz????? Ja tez chce sledzie... ale te
                                      tutaj sa beznadziejne.
                                      • balbinka74 Re: ryba po grecku 17.12.06, 19:28
                                        Mniam mniam, mniam....chyba ja zrobie po świetachsmile))

alez tutaj sie swiątecznie i smakowicie srobilosmile))

Babki, wpadam dopiero dzisiaj, bo reszte piąteczku przeleżałamsad(( Brzucholek
                                        mnie bolał..i juz prawie po relanium siegałam...no ale skoro mam je brac w
                                        ostatecznosci...to wzięlam prysznic, wypiłam meliske , łyknęlam zalecana
                                        nospę.. i polozyłam sie wczesniej do lózia.Na szczęście wszystko się
                                        uspokoilo..i przez cała sobotke miałam spokój.Palec mnie tylko boli i gardlo
                                        mam zdarte od tłumaczenia...ale,prawie wszystkie okna juz lśnią, firanki wiszą,
                                        a i zwykłe sobotnie porzadki męzul odwalil jak nalezysmile)) kochany jest..chociaz
                                        nie obylo sie bez mojego włączenia na drabinke i pokazania jak nalezy marszczyc
                                        i robic zakładki na firancesmile) I nareszcie (po całej tek akcji) mamy zakupiona
                                        nową firankę... ale uszyja nam ja dopiero na srodę...i trza bylo wstrzymac
                                        akcje okiennąsad(

Bylismy wczoraj powiedziec rodzicom!Śmiechu bylo dużo, bo rodzice nie chcieli
                                        przyjąc prezentu przed świętami. Zapakowaliśmy wydruk usg do kopertysmile))no ale
                                        w końcu dali sie przekonać..i mama zaczęła dosłownie skakac po całej kuchni,
                                        niczym zającsmile) Tato natomiast wziął sie za jedzenie kolacji!!! Tak bardzo się
                                        wzruszył,ze nie wiedział jak ma sie zachować, ale widziałam jak mu się oczy
                                        cieszyłysmile))Oczywiscie mamuska juz zaczeła planowac,jak to bedzie..ale ja
                                        przyhamowalismy i ustalilismy,ze cała rodzinka dowie sie dopiero po naszej
                                        nastepnej wizycie u gina, kiedy to wszystko bedzie juz potwierdzonesmile)
                                        Fajnie bylo...siedzielismy u nich do 23, a wszędzie unosil sie cudny zapach
                                        pierniczków!

Uprzedziłam też,ze w tym roku nie moga na mnie liczyc z ciastami, bo sama pieke
                                        tylko makowca.Troszke im plany pokrzyzowałam...no cóż niech się bratowa uczy,
                                        że trza będzie teściówce pomagac a nie seriale brazylijskie oglądać...Wredota
                                        ze mnie, co?

• olcialew1 Re: ryba po grecku 17.12.06, 19:48
                                        Althea a wszystkie inne rzeczy macie? Co to isofix?
                                        Ja piernicze i dobrze, ze z polowy porcji zrobilam te pierniki, inaczej szalu
                                        bym chyba dostala. Czy one na poczatku maja byc takie twarde? Althea ja nie
                                        wiem jak Ty to z 2 porcji robilas.
                                        • fantaisie Re: ryba po grecku 17.12.06, 19:59
                                          Balbinko, wcale się nie dziwię rodzicom, że tak się cieszyli!!! i Twojego tatę
                                          rozumiem znakomicie, jak tylko sobie wyobrażam ich w momencie kiedy zobaczyli
                                          usg, to sama się wzruszamsmile))
                                          I cieszę się, że odpoczywaszsmile)) firanką się nie przejmuj! w środę wieczorkiem
                                          będzie już śliczniesmile
                                          I zdjęcia będąsmile na pewno! dzisiaj P. przed wyjazdem jeszcze strzelił dekorację
                                          w ogrodzie i teraz wszystko się radośnie pstrzysmile)))

Kocurku, będziemy w takim razie drzwi poszerzać razemtongue_out gdyż ja dzisiaj
                                          pochłonęłam dwie porcje łososia, za godzinę budyń śmietankowy i znowu mnie ssie,
                                          to sprzątanie wszystko ze mnie wyciągasmile ale została mi jeszcze tylko jedna
                                          podłoga do wypastowania!

Matalko, super że macie już prezenty! a ja nadal w lesiesad

Althea, to dzielni byliście dzisiaj! ostatni weekend przed świętami, to chyba
                                          total szał w sklepach! i może uda się jakoś wszystko dopasować!

Yskyerko, zdjęcia pierniczków szałowe! a ja rybkę lubię! tylko raz jadłam
                                          okropnątongue_out moja koleżanka robi w takiej dziwnej postaci jak dla mnie, bo ryba
                                          jest w maleńkich kawałkach i ogólnie wymieszana z warzywkami! bleee
                                          A znalazłaś jakieś fajne przepisy???? rzuć czymś!

Melbuś, wpadłaś w wir gotowania, ale dziewczyno toż to Ci wszystko zaraz zjedzą!
                                          I jak przyjdę następnym razem to wrzucę przepis na rybkę po japońsku.

Jutka, a co Ty taka oszczędna w słowach???
                                          • chrumpsowa Fantaisie 17.12.06, 20:01
                                            Ja w ciagu 2 dni pochlonelam 300g czekolade z orzechami, a dzis obiad
                                            "poprawilam" herbatnikami z ketchupem! Normalnie dawno nie mialam takich
                                            napadow. Mam nadzieje, ze po @ wszystko wroci do normy.
                                            • yskyerka Re: Fantaisie 17.12.06, 20:04
                                              Ja się przymierzam do kilku rzeczy z GP, np. do piwonów
                                              i zupy rybnej.
                                              • fantaisie Re: Fantaisie 17.12.06, 20:08
                                                Całkiem ciekawe.... chyba zupka jakoś bardziej mi podeszła.
                                                • yskyerka Re: Fantaisie 17.12.06, 20:10
                                                  Ja o tych piwonach myślałam do barszczu. Nie wyglądają na pracochłonne,
                                                  a zwyczajne paszteciki z kapustą już mi się znudziły.
                                        • althea35 Re: ryba po grecku 17.12.06, 20:02
                                          Olcia, ja upoieklam troche tydzien temu. Z czesci zrobiłam piernik, czyli
                                          upieklam grubo rozwalkowane ciazto na cala blache z piekarnika i dopiero z
                                          reszty pierniki... a i tak wyszła ich masa! W sumie załuje, ze nie zrobilam
                                          jeszcze jednego piernika.
                                          Moje pierniki te z ubiegłego tygodnia byly raczej chrupkie nie twarde, a te z
                                          teraz niektore sa twarde dosyc ale tez dobresmile Szczegolnie te ktore malzon
                                          robil, bo za cienko walkowal.
                                          Trzeba je do puszek zapakowac i powinny zmieknac.

Dla malenstwa, mamy juz prawie wszystko. Wszystkie ubranka uprane, wiekszosc
                                          wyprasowana. Troche rzeczy czeka na prasowanie. Brakuje nam takich raczej
                                          drobiazgow, ksmetykow, rzeczy z apteki... ale to zostawiamy na koniec.
                                          Dzisiaj kupiłam nawet paczke pieluchsmile
                                        • althea35 Re: ryba po grecku 17.12.06, 20:06
                                          A o isofixie miałam jeszcze napisac. To taki system mocowanie fotelika w
                                          samochodzie... tych fotelikow z baza isoxix jest tyle ze na palcach jednej reki
                                          mozna policzyc... montuje sie taka baze w samochodzie, a fotelik wklada, klik i
                                          juz gotowe, tak samo latwo sie go wyjmuje, nie trzeba w ogole pasow uzywac.
                                          Ciagle nam wciaskaja jakis beznadziejny Gracko, ktory kiepsko wypadl w testach,
                                          ale ktorego mozna uzywac do 4 lat mniej wiecej.
                                          • althea35 Re: ryba po grecku 17.12.06, 20:14
                                            Balbinko, reakcja rodzieców super! Buziaki dla ciebie! I super, ze pracujesz
                                            rekami meza.

Ja wlasnie oswiadczylam tesciowej,ze na wigilie ma byc 12 dansmile I chyba sie
                                            zalamala... no nic ja pare zrobie, ale 12 i tak pewnie nie bedzie, ale nie o to
                                            chodzi tylo, zeby bylo cos jak na wigilie, a nie normalny obiad.
                                    • balbinka74 Re: ryba po grecku 17.12.06, 19:46
                                      Egoistycznie zaczęłam...fe..juz sie poprawiam!

kocurku, straszne te wieści o paluszku małej...a próbowałas nożyczkami? Sa
                                      takie specjalne z zaokrąglonymi końcówkami...dobrze,że nie wpadłas w panikę!
                                      Wycałuj małą ode mnie!

Agan, Małgorzata to ładne imięsmile))Tak sobie myślałam,że ty bidulka strasznie
                                      zabiegana jesteś! Mam nadzieje,ze małej przejda te alergie i nie będziesz
                                      musiałam przechodzic tego co z Kubą!buziaki!

Marudzię i ant nam gdzies wcięlo...

Fantazyjna, to pewnie te świąteczne dekoracje i choinka tak na ciebie
                                      wpływająsmile)) Powtarzam za kocurkiem..uwazaj na te podłogi!!! A drzewko pewnie
                                      gigantyczne...jejku, nie zapomnij przesłac fotek , dobra???nowa uczennica sie
                                      pojawiła...noz widocznie poczta pantoflowa poszzły wieści o twych wygranych
                                      konkursach...Ściski!Przepisy sobie zanatowałam!

Matalko, trzymam kciuki, bys juz zobaczyła to serduszko! nie martw się! Jest
                                      dobrze!Wierze w to!

Jutko, ja popełnilam straszna głupotę...posmarowałam sobie łapki elokomem( raz
                                      jeden jedyny)..strasznie mnie wysypalo ..a wczoraj mnie kumpela uświadomiła,ze
                                      on jest na sterydzie...o ja glupiasadZrobiłam to odruchowo..a swędzące krosty
                                      zniknely następnego dnia...Kochana, ty masz zaledwie 50 kg..i mówisz,ze duzo
                                      jesz!!! Hihi...ze mnie to bedzie baryłka...zobaczyciesmile))

Olcia, przyjęłam do wiadomości..starasz sie nie przeginaćsmile))Męzul mógł ci
                                      ciasto zagnieśc i rozwałkowac..reszta juz jest mniej męcząca...

Althea, odpoczywaj..i dobrze,ze masz zakaz wchodzenia do kuchnismile)

Erguś, mam nadzieję,że będzie wam tam wspaniale! I nie zabierajcie duzo
                                      rzeczysmile)) Musi byc miejsce na wałówke w drodze powrotnej!Trzymam kciuki, by
                                      @@@ nie przylazła.clo nie bylo potrzebnesmile))

Melbus...a bedziesz w stanie obronic rybki po grecku przed glodomorami???

Yskierko, to pewnie reakcja na leki.A cisnienie szaleje..kurka ja od dwóch dni
                                      budze się z ogromnym bólem glowy...dopiero po kawce mijasad((

Megi, i jak tam?

Bebelek pewnie w ferworze porządków...

Posłuchałam sobie fajowej muzyczkismile) Dzięki babeczki!

• olcialew1 Re: ryba po grecku 17.12.06, 19:57
                                        Balbinko reakcja rodzicow super, szczegolnie taty smile)) No ale faceci z tego
                                        pokolenia zazwyczaj maja probemy z okazywaniem uczuc. Pewnie do niego dopiero
                                        dojdzie.
                                        Ktory to tydzien u Ciebie? Na kiedy termin?
                                        Dziewczyny jak nie porobicie sygnaturek to ja sie zakrece jak sloik na zime. :-
                                        )))
                                      • chrumpsowa Re: ryba po grecku 17.12.06, 19:58
                                        Balbinko nawet nie wiesz jak sie wzruszylam jak pisalas o reakcji rodzicow! smile))))

Olcia jesli pierniki beda "na powietrzu" powinny z czasem zmiknac. Jesli
                                        zamknelas je w puszce to wlasnie beda twarde. Przynajmniej tak sie zachowywaly
                                        pierniki, ktore ja zrobilam w zeszlym roku.

A ja odkrylam, ze zostalo mi zaledwie odrobine przyprawy do piernikow. Tak wiec
                                        zrobie tylko taki zwykly piernik i to nie taki b. prosty, a nie staropolski,
                                        ktory sobie lezakuje kilka dni. Po prostu na wiecej nie wystarczy... A bylam
                                        pewna, ze mam caly zapas sad
                                        • fantaisie Re: ryba po grecku 17.12.06, 20:05
                                          Chrumpsiku a może Ci wysłać zwykłym listem? a zachcianki masz genialnesmile

Olcia, nie denerwuj się!

Althea, pieluchysmile ale fajni zabrzmiało.
                                          Uciekam pa
                                          • chrumpsowa Re: ryba po grecku 17.12.06, 20:21
                                            He he Fantaisie, zebys zobaczyla mine mojego M jak zaczelam herbatniki wcinac z
                                            tym ketchupem wink))) Normalnie dopadlo mnie i trzyma wink))) Byle niezbyt dlugo, bo
                                            jak tak bede wcinala czekolade xxl codziennie to samam sie w rozmiar xxl
                                            zamienie wink)))
                                        • yskyerka Re: ryba po grecku 17.12.06, 20:08
                                          Balbinko, reakcja rodziców niesamowita! I dobrze, że
                                          leżysz i się nie przemęczasz. Maleństwo jest najważniejsze.
                                          Też uważam, że jak zrobisz makowce, to szczyt i ludzie.

Fantaisie, a ty jesteś pewna, że głód to od sprzątania?
                                          Nie pamiętasz, co Ant mówiła ostatnio? tongue_out

Chrumpsie, mogłabym ci wysłać trochę przypraw do pierników,
                                          ale na Święta już na pewno nie dojdą.

Pierniczki, jak są za twarde, można włożyć do puszki, ale
                                          wcześniej trzeba je trochę spryskać wodą. Wtedy na pewno
                                          zmiękną.
                                          • althea35 Re: ryba po grecku 17.12.06, 20:15
                                            Yskyerko, fajne te piwonysmile
                                          • chrumpsowa Re: ryba po grecku 17.12.06, 20:16
                                            Dokladnie. Na swieta juz nie dojdzie. Trudno. Przynajmniej nie bede sie meczyla
                                            z piernikami wink))))

Yskyerko rzeczywiscie te piwony wygladaja b. ciekawie!!! Chyba sie skusze i tez
                                            zrobie! NO i musze jeszcze zrobic ten schab. Przez chorobe nie zdazylam
                                            porzadnie przestudiowac watku kota klakiera smile

• althea35 Re: ryba po grecku 17.12.06, 20:18
                                              A tam nie dojdasmile Ja dzisiaj kartki wysłałam i myśle, że dojdą.
                                              • chrumpsowa Re: ryba po grecku 17.12.06, 20:23
                                                Ja wyslalam w so paczke do siostry i mam nadzieje, ze przed swietami dojdzie...
                                                Natomiast zauwazylam, ze jak siostra przesyla mi jakies leki czy przyprawy czy
                                                cos w tym sytlu to list przychodzi o wiele pozniej niz w przypadku zwyklego
                                                listu...
                                                • chrumpsowa Dla wielbicielek piernikow 17.12.06, 20:34
                                                  Puzzle piernikowe online wink))
                                                  www.primarygames.com/puzzles/jigsaw/gingerbread/GingerbreadJigsaw.htm
    • chrumpsowa A te piosenke pamietacie? 17.12.06, 20:53
      www.youtube.com/watch?v=5_X1NuImwMQ
      • olcialew1 Re: A te piosenke pamietacie? 17.12.06, 21:22
        Chrumpsowa herbatniki z ketchupem to nawet w ciazy brzmi niedobrze smile))
        Jakbyscie nie mieli cyklu bezstaraniowego to bym powiedziala, ze w ciazy
        jestes smile)
        Maruda chcialam zrobic dla Ciebie ciazowego aniolka ale mi niewychodzily i mam
        tylko takie we wczesnej ciazy, bez brzucha.
        Yskyerko ja Monie tez "obserwuje" z tym jedzeniem smile) Monia a herbatnikow z
        ketchupem nie chce Ci sie przypadkiem?
        Althea pieluchy juz masz, ale fajowo smile)) To z tym systemt do fotelikow juz
        wiem o co chodzi, tutaj to sie po prostu nazwywa, ze fotelik z base pszychodzi
        i chyba wiekszosc z nich taka jest.
        Ma ktos linka do tej gry kulkowej od Ergi, plizzzz???
        • yskyerka Re: A te piosenke pamietacie? 17.12.06, 21:26
          Olcia, o tej grze mówisz?
          • olcialew1 Re: A te piosenke pamietacie? 17.12.06, 21:33
            Tak Yskyerko, dziekuje bardzo smile)))))))))))
        • olcialew1 Re: A te piosenke pamietacie? 17.12.06, 21:28
          Zapomnialam dodac, ze sygnaturke masz zabojcza smile))))))))))))
          • chrumpsowa Sygnaturka 17.12.06, 21:33
            chcialam sobie zmienic dodajac jeszcze jedno zdanie z piosenki, ktorej tekst
            mialam poprzednio. To zdanie mialo byc wkomponowane w suwaczek ze staraniami,
            ale okazalo sie, ze wychodzilo wiecej niz 4 linijki i niestety... Wiec znalazlam
            cos innego wink na sygnaturke wink)))))))) to tak w ramach buntu wink))) ze tamta
            sygnaturka taka normalnie przemyslana a nie moglam jej uskutecznic wink
        • melba7 Re: A te piosenke pamietacie? 17.12.06, 21:32
          laski, ale ja zrobiłam sos do ryby po grecku, rybę usmażę w ostatniej chwili;P
          samego sosu nie wyżrąsmilebigos pyrczy cichutko, wszedzie upajajacy zapach
          kapusty;P, a sledź zadołowany głęboko w lodówcesmile
          Agan smileMałgosia to pięknę imięsmile
          Fantaisie...smileja nic nie mówięsmile
          • chrumpsowa Re: A te piosenke pamietacie? 17.12.06, 21:35
            Oj Melba slina mi pociekla...
            • olcialew1 Re: A te piosenke pamietacie? 17.12.06, 21:38
              Melba ja tam moge jesc sam sos do ryby po grecku bez ryby smile))
              Tylko sos mi sie z czyms..... takim plynnem kojarzy, ja robie warzywa
              podduszone z przecierem i moge to jesc lyzkami.
              • chrumpsowa A ja 17.12.06, 21:42
                dzis grzecznie mowie dobranoc smile Czekam z niecierpliwoscia na zdjecia nowego
                domu Ergi i dekoracje swiateczne prezesostwa wink)))))))
                • melba7 no ten mój sos do ryby 17.12.06, 21:48
                  też jest gęstysmileale zamierzam go zamrozicsmileChrumpsowa-boska sygnaturkasmile
                • hortika Re: A ja 17.12.06, 21:57
                  cześć, gonię was i gonię z czytaniem i się udało wreście. Balbinko- właśnie na
                  kiedy masz termin?? Do Warszawy wracam ok.6 stycznia, może na kolejne
                  warszaqwskie spotkanko wreście się załapię, jak mnie babki nie przegonicie.
                  Finko-ściski dla Ciebie i Zośki, cały czas o Was myślę.
                  aNT - nie potrzebujesz kolejnych przykladów? jak tak to wal śmiałosmile Pytałaś o
                  książki- ja czytam aktualnie Pearl Buck - Peonię, akurat tej nie polecam, ale
                  inne (np Dom Kobiet, Cesarzowa itp) były fajne- akcje dzieją się w Chinach
                  przed rewolucją.
                  dzięki za foty ze spotkania- aż żal ściska, że się nie było.
                  Tomek dał dzisiaj czadu-prawie cały dzień płakał, nawet na rękach i kiepsko
                  jadł, mam nadzieję, że to przejsciowe, ważne, że teraz ś