Dodaj do ulubionych

pomaranczowa ciuchcia BEMOWO

13.05.17, 15:17
Od 2014 roku MAM DZIECKO, w placowce przedszkolnej Pomaranczowej Ciuchci,na Starym Bemowie , byłam bardzo zadowolona rozwojem mojego malucha, oraz organizacja przedszkola i kadra pedagogiczna na dosc dobrym poziomie. Od 2017 placówka zeszła na całkowite dno!!! Dawne Panie przedszkolanki w wiekszosci odeszly, aktualnie karda zmienia się dzieciom...jak w wachlarzu, systematycznie co 3 miesiące. Pani Dyrektor ANNA WATRAS _ całkowita POMYLKA Osoby i Stanowiska, bardzo skutecznie przedszkole prowadzi na dno. Poza pisaniem codziennym bezsensownych maili ...o coraz to nowszych chorobach, jakie zdiagnozowano u dzieci w przedszkolu, nie umie połączyć tego z niedomytymi naczyniami i brakiem czystości w placowce. Z uśmiechem idiotki na twarzy nie jest w stanie logicznie odpowiedzieć na żadne pytanie....moze to dobrze ,ze chociaz mail daje rade napisac. Dwie poprzednie Panie Dyrektor byly to osoby z klasa,wysoka kultura osobista,dobrym wychowaniem i olbrzymia empatia do dzieci. Teraz jest przeciwieństwo tego co było....wielka szkoda. W tym roku dzieci z grupy mojego dziecka, od lutego praktycznie non stop sa chore. W grupach cześć dzieci jest faworyzowana, reszta lekceważona, co przejawia sie później niechęcią w uczeszczaniu do placówki. Zglosilam sprawe do Urzedu Gminy i Kuratorium w Warszawie. POMARANCZOWA CIUCHCIA, POD TAKA DYREKCJA JEST DO OMIJANIA SZEROKIM LUKIEM.
Obserwuj wątek
    • atena_an Re: pomaranczowa ciuchcia BEMOWO 18.06.18, 19:56
      Mój syn uczęszcza do placówki od lipca 2017 r. Start mimo adaptacji katastrofalny. co 3 dni kto inny zajmował się grupą. Do tego non stop choruje. Do tej pory myślałam, że tak ma być ale teraz zaczynam się zastanawiać. W ostatnich miesiącach syn jest praktycznie nieobecny. Czy ktoś może napisać jak to teraz wygląda? Szukam tez kontaktu z Panią Klaudią, która przez chwilę była wychowawca grupy żłobkowej w 2017 roku
    • atena_an Re: pomaranczowa ciuchcia BEMOWO 18.06.18, 20:32
      Planuje zapisać dziecko do tej placówki od lipca. Czy nadal jest tak źle?
      • agusia1988 Re: pomaranczowa ciuchcia BEMOWO 23.09.18, 06:11
        Obecnie jest nowa pani dyrektor. Dwie poprzednie rzeczywiście były nietrafione ale odkąd dyrektorem jest Pani Karolina jest zupełnie inaczej. Pani dyrektor jest przesympatyczna, a przede wszystkim skuteczna. Na każda uwagę czy prośbę od razu reaguje konkretnym działaniem. Odkąd pojawiła sie w przedszkolu jest o wiele lepiej. Nie wyobrażam sobie bardziej odpowiedniej osoby na tym stanowisku. Pani Karolina jest super! A jesli chodzi o braki kadrowe to czasem sie zdarza ze panie chorują itp bo to jednak tylko ludzie a nie roboty, ale generalnie jest dosc stabilnie jesli chodzi o opiekunów. Moje córki cały czas sa ze swoimi paniami i w innych grupach tez ciagle widuje te same panie. Trzeba tez pamietać ze przedszkole jest otwarte przez 11 godzin wiec panie przychodzą na różne godziny do pracy zeby zawsze był ktoś do opieki i czasem np o 8 czy nawet 9 dziecko przyjmuje inna pani, ale tak jest chyba we wszystkich przedszkolach.
        • graid Re: pomaranczowa ciuchcia BEMOWO 24.09.18, 01:04
          Witam.
          Coraz więcej widzę ogłoszeń z ofertami pracy dla opiekunek w Pomarańczowej Ciufci na Bemowie.
          Jedna z dyrektorek tej placówki przeszła do innej, w której mam dziecko. W placówce dobrze prosperującej jest teraz balagan komunikacyjny, kadra rotacyjna, mam wrażenie, że ktoś prowadzi ta placówkę za "kare" (chodzi o panią A. M.)
          • katarzyna_karatek Re: pomaranczowa ciuchcia BEMOWO 29.10.18, 19:49
            Ja mam dziecko w Pomarańczowej Ciuchci i u mnie właśnie jest nowa dyrektorka. Próbowałam namierzyć, o której piszesz, ale w żadnej Ciuchci nie ma dyrektorki o takich inicjałach… Sprawdziłam na ich stronie – tam są podane osoby. Ja akurat jestem ze swojej bardzo zadowolona. Z opieki i poziomu też. Moja córeczka lubi chodzić do przedszkola, nawet trudno ją pod koniec dnia wyciągnąć. Wiele się nauczyła, uwielbia swoja panią. Nie mam zastrzeżen.
            • karolina85 Re: pomaranczowa ciuchcia BEMOWO 26.04.19, 14:33
              ja również jestem zadowolona. Mam syna w przedszkolu na Bemowie. Panie są kompetentne, nie mam też żadnych zastrzeżen co do dyrektorki. To drugie przedszkole mojego synka i w tym czuję się znacznie lepiej, widzę też róznicę edukacyjną.
    • elizak.edu.pl Re: pomaranczowa ciuchcia BEMOWO 11.02.19, 09:47
      Polecamy system do zarządzania żłobkami lub przedszkolami.Więcej informacji można znaleźć na elizak.edu.pl
    • magdaaa1988 Re: pomaranczowa ciuchcia BEMOWO 24.05.19, 14:02
      Nie wiem skąd opinia autorki wątku, bo mam dziecko w tym samym przedszkolu i nie zgadzam się całkowicie. Jest bardzo fajna atmosfera, profesjonalne podejście, a wszystkie dzieci znajomych rodziców są zadowolone i lubią tam chodzić. Niektórzy rodzice chyba mają wymagania oderwane od rzeczywistości i nie rozumieją, że choroby i przeziębienia to niestety rzeczywistość placówek, w których przebywa ze sobą tyle dzieci wink Co do kadry – przykro się to czyta bo panie są naprawdę sympatyczne i pomocne.
      • anna_mat Re: pomaranczowa ciuchcia BEMOWO 31.05.19, 21:50
        Podpisuje się pod tymi słowami. Przedszkole jest bardzo przestronne, a kadra jest na najwyzszym poziomie, tez nie znam osoby, która ma tam dzieci i jest niezadowolona. Jako lekarz stomatolog, tez czasem dostaje oderwane od rzeczywistosci opinie i zupełnie nie rozumiem skąd tyle jadu u niektórych ludzi.
    • roksana.11 Re: pomaranczowa ciuchcia BEMOWO 19.07.19, 10:02
      Bałam się, że mój syn będzie miał problemy z adaptacją w przedszkolu, ale w Ciuchci odbyło się to bardzo łagodnie, w fajnej atmosferze. Sama byłam zaskoczona. Panie świetnie radzą sobie z dziećmi, m.in. dzięki wielu fajnym zajęciom integracyjnym i wspólnym zabawom. Syn poznał dzieci, z którymi bardzo szybko się zaprzyjaźnił. Przedszkolaki trzymają się razem!
    • oldzior Re: pomaranczowa ciuchcia BEMOWO 02.03.20, 18:17
      Co za bzdury, komentarz pisana chyba przez sfrustrowana matkę, ja polecam i każdemu będę mówić, ze nie ma porównania z innymi przedszkolami a co dopiero publicznymi...
    • agnieszkac189 Re: pomaranczowa ciuchcia BEMOWO 13.02.22, 11:02
      Bardzo dobre przedszkole, z dobrą kadrą. Czyste i zadbane.
      • alewiczz63 Re: pomaranczowa ciuchcia BEMOWO 27.06.22, 12:10
        My chodzimy do placówki na bemowie. Szczególnie jestem zadowolona z dwujęzycznych zajęć prowadzonych cały dzień. Córka robi naprawdę szybkie postępy w angielskim.
    • natalubi Re: pomaranczowa ciuchcia BEMOWO 19.07.22, 17:29
      My chodzimy do Bemowo I. Jesteśmy zadowoleni. Drugi raz wybrała bym to samo przedszkole dla dzieci.
    • karolinaa5.11 Re: pomaranczowa ciuchcia BEMOWO 17.08.22, 14:54
      Mam córkę w Pomarańczowej ciuchci na Bemowie, chyba dużo musiało się zmienić przez ostatnie kilka lat, atmosfera i kadra w przedszkolu są naprawdę świetne, również pani dyrektor jest wspaniała i bardzo zaangażowana w życie przedszkola. W przedszkolu jest czysto, kadra jest raczej stała, na co przed tą opinią w ogóle nie zwracałam uwagi- bo wszystko było w porządku. Z tego co ja najbardziej doceniam w ciuchci to nauka języka, i wyposażenie do tej nauki- takie że dzieciaki są totalnie zafascynowane angielskim (mają np. zajęcia z robotem Emysem- fenomen), a druga rzecz to jedzenie z własnej kuchni, dużo wyższej jakości niż kateringi w innych przedszkolach (przynajmniej w porównaniu z kateringiem który dostawał syn, kiedy chodził do przedszkola (2 lata temu) w innym prywatnym). Dlatego i ja i córka bardzo zadowolona- polecamysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka