Dodaj do ulubionych

przedszkola na Brodnie

12.01.07, 10:20
malo jest watkow w wyszukiwarce, wiec moze ktos mi odpowie...musze sie zaczac
zastanawiac nad przedszkolem na Brodnie..Jakie uwazacie za najlepsze?do
ktorych chodza wasze dzieci? Ile kosztuje przedszkole? jak to jest z tyki
podaniami, dawac jedno, czy mozna w inne miejsca tez?
dzieki za info...
Obserwuj wątek
    • kowcia Re: przedszkola na Brodnie 12.01.07, 11:22
      mój staszak chodzi na turmocką (do tego blizej krasnobrodzkiej i pętli
      autobusowej).
      Nie mam żadnych uwag, przedszkole jak przedszkole, dzieci mają zorganizowane
      zajęcia (nie gapią sie np w TV), często są teatrzyki, czasami wyjscie do
      prawdziwego teatru. Nie ma "dyskryminacji" alergików. Plac zabaw mógłby być
      ładniejszy, chociaz w tym roku pojawily sie nowe drabinki. Generalnie jestem na
      TAK i mój drugi synek tez tam będzie chodził
    • piotrzz Re: przedszkola na Brodnie 12.01.07, 16:30
      Moja córka chodzi na Bolivara, nie mam uwag, córka dobrze się tam czuje, w tym
      roku jest nowa Pani Dyrektor, przybyło zabawek na podwórku. Koszt to 90 zł plus
      stawka żywieniowa 7 zł/dzień plus ubezpieczenie komitet i zajęcia dodatkowe - w
      sumie około 300 zł.
      Ja składałam jeszcze na Żuromińską.
      • piotrzz Re: przedszkola na Brodnie 12.01.07, 16:38
        Dodam tylko że na Bolivara najmłodsze grupy są łączone 3-latki z 4-latkami.
        • panda74 Polecam Krasiczyńską 12.01.07, 22:05
          która cieszy się bardzo dobrą opinią smile
          Moja córka chodzi tam od 1,5 roku, nie mam zadnych zastrzeżeń, wręcz przeciwnie.
          Wspaniałe nauczycielki z pasją smile
          • agus8 Re: Polecam Krasiczyńską 15.01.07, 08:32
            dzieki bardzo...
            a co z Hieronima?ktos ma tam malucha?dla mnie tam jest najbilizej i nie wiem
            jak tam jest.Moze ktos cos powie.
            • bella16 A w którym przedszkolu przyjmują... 16.01.07, 10:50
              2, 5 latki. Oczywiscie na Bródnie. tak sie zastanawiam czy nie posłąć Małego do
              przedszkola zamiast dalej łożyć na nianię, ale problemem jest wiek dziecka.
              • agus8 Re: A w którym przedszkolu przyjmują... 18.01.07, 11:12
                no nie powinno byc problemu jezeli dziecko ma 2,5 roku w tym roku czyli
                urodzilo sie w 2004 r. tak twierdza z interpretacji Ustawy, ale pewnie to i tak
                wszystko zalezy od dyrektorki.

• askasw Re: A w którym przedszkolu przyjmują... 22.01.07, 17:39
                  moja corcia chodzi na Hieronima od pazdziernika,
                  wybralam to przedszkole glownie dlatego, ze jest najblizej,
                  ogolnie jest ok, duzo zajec dodatkowych, teatrzyki, byly jaselka, dzien babci,
                  teraz jest bal przebierancow itp.
                  corka jest bardzo zadowolona, ale ja mam watpliwosci bo nie chce tam jesc, ale
                  to raczej nie wina przedszkola, po prostu sie zaciela i nie chce jesc, wiec z
                  tym jest problem i dlatego sie zastanawiam co dalej!?
                  jesli chodzi o oplaty to oplata stala 90zl., 25 zl. skladka rodz., 25 zl.
                  zajecia dodatkowe + stawka zywieniowa, jesli nie chodzi to zwracaja
                  • emama5 Re: A w którym przedszkolu przyjmują... 23.01.07, 10:46
                    a ja przedszkola na Hieronima nie polecam.
                    Jakiś czas temu chodziło tam moje dziecko - spostrzeżania: niezbyt czysto ( w
                    szatni zamiatane chyba raz na tydzień), monotonny i mało zróżnicowany
                    jadłospis - może stąd niechęć Twojego dziecka do jedzenia+dochodziły do mnie
                    głosy o przymuszaniu do jedzenia nielubianych potraw. Mierny kontakt rodziców z
                    nauczycielkami - to taka trochę przechowalnia.
                    Jedyne co liczy się w tej placówce - to wyciąganie kasy od rodziców.
                    Potwierdzam, ze jeśli chodzi o ilość tatrzyków - rzeczywiście jest ich sporo -
                    ale czy rzeczywiście o to tylko chodzi w przedszkolu? sądzę, że jeden teatrzyk
                    w miesiącu mniej - a w zamian za to większe zaiteresowanie i troska pań
                    wychowawczyń byłaby bardziej satysfakcjonująca zarówno dla dzieci, jak i
                    rodziców.
                    • anetazw Re: A w którym przedszkolu przyjmują... 19.02.07, 09:31
                      Podpisuję się pod tym postem!!!
              • agus8 Re: 31.01.07, 10:22
                ojej, to ja juz nie wiem.... wyglada na to ze tylko na Krasiczynskiej jest
                fajne przedszkole...jedno na taka dzielnice?i na tyle przedszkoli? dramat..nie
                da sie czegos z tym zrobic?
                • nadka1 Re: 31.01.07, 20:29
                  A ja zastanawiam się nad przedszkolami na ul.Bartniczej(o ile dobrze pamiętam
                  adres) i na Syrokomli bo te mam najbliżej.Czy ktoś ma może informacje na ich
                  temat?
            • anetazw Re: Polecam Krasiczyńską 19.02.07, 09:30
              Witaj
              mój synek chodzi na Hieronima. Nie chcę publicznie opisywać co sądzę nt. tego
              przedszkola bo to moje subiektywne odczucie. Napiszę tylko że w czerwcu
              rezygnujemy. Jemu nie jest tam xle, natomiast współpraca między Kadrą a
              Rodzicem jest tragiczna.
              • listonosz_pat Re: NIE polecam Hieronima 21.02.07, 09:50
                Jeżeli w lutym dzieci jeszcze płaczą idąc do przedszkola, to znaczy że coś z
                tym przedszkolem jest nie tak. Oprócz tego brudno, ponuro, dzieci smutne, zero
                kontaktu rodziców z nauczycielami oraz mało urozmaicony jadłospis jak na stawkę
                żywieniową 7 zł. Dla dyrekcji najważniejsza jest kasa, którą wyciąga się od
                rodziców przy każdej możliwej okazji i w każdy mozliwy sposób. Natomiast z
                wydawaniem pieniędzy dyrekcja nie ma problemów - robi to w podejżany sposób,
                tłumacząc przy tym, że na wszystko są faktury. Moim zdaniem, jeden wielki
                przekręt.
                • listonosz_pat Re: NIE polecam Hieronima 21.02.07, 09:53
                  podejrzany, oczywiście
                • nana0501 Re: NIE polecam Hieronima 26.02.07, 10:52
                  Może to dziwne, ale w sumie to cieszy mnie, że pojawił się ktoś, kto ma złą
                  opinię na temat tego przedszkola, bo do tej pory wydawało mi się, że tylko mnie
                  tam się nie podoba.Zgadzam się ze wszystkim co listonosz pat napisał`a. Dzieci
                  faktycznie smutne, takie zahukane, najlepiej, żeby siedziały cicho i nic nie
                  mówiły, nic nie brały, itp. Ja rozumiem dyscyplinę, każdemu dziecku się przyda,
                  ale w przypadku tego przedszkola chodzi raczej o spokój PAŃ (nie przedszkolanek
                  przecież - jest zakaz używania tego słowa)niż dobre samopoczucie dzieci.Panie
                  głównie siedzą za biurkiem i piją kawke, a dzieci jak te trusie bawią sie same,
                  jeszcze nigdy nie widziałam, żeby któraś z Pań siedziała z dzieckiem i czegos
                  je uczyła. No, może jedna. Przedszkole super plotkarskie, nie daj Boże zwrócić
                  na coś uwagę, wtedy plotki krążą między nauczycielkami a pozostałymi
                  rodzicami. Przedszkole zamknięte na innowacje, tego nie wolno, tamtego też
                  nie a argument jest taki "bo tak było zawsze".Dla Pani Dyrektor faktycznie
                  ważna jest kasa, przedszkole zarabia na wszystkim; zdjęciach, kalendarzach,
                  ewentualnym basenie, giftach, no i najważniejszy jest zakup truskawki - symbola
                  przedszkola, która miałaby stać przed wejściem. Jedzenie marne, wiecznie
                  kanapki! Ile mozna jeść chleb? Dzień w dzień, śniadanie, podwieczorek, czasem
                  jakies racuchy, które rosną do rangi wyczynu.Pod koniec dnia dziecko już siedzi
                  na krzesełku pod ściana i nie rusza zabawek, bo Pani tez jest w blokach
                  startowych do wyjścia.Nikt nie pomoże dziecku ubrać się po wyjściu z toalety,
                  bo "dzieci sa już duże" - to słowa mojego dziecka.A wiadomo, że dziecko samo
                  sobie podkoszulki i bluzki do rajstopek czy spodni nie włoży, więc nerki gołe
                  cały dzień. A wg Pani najwazniejsze, że dziecko jest samodzielne. Z kwestii
                  estetycznych-pościej dziecka jest oddawana do prania raz na pół roku, jedna
                  kołdra służy za prześcieradło, kołdre i poduszkę.
                  • white19 Najlepsze przedszkole na Hieronima ! ! ! 28.02.07, 19:30
                    Właśnie przeczytałam opinie na temat przedszkola przy ulicy Hieronima i
                    poprostu jestem w WIELKIM SZOKU!!! TO JAKIŚ ABSURD!!! Kto wypisuje takie
                    głupoty na temat tego przedszkola!? Chyba ktoś, kto nie wie naprawdę nic na
                    jego temat!! Ja sama osobiście jestem wychowanką Pani Dyrektor i zawsze byłam
                    zachwycona tym właśnie przedszkolem, zawsze wchodziłam do sali z uśmiechem na
                    twarzy i nie chciałam wracać do domu. Nie było dnia żeby nauczycielki nie
                    bawiły się z dziećmi, albo żeby nie prowadziły zajęć edukacyjnych. Do tej pory
                    odwiedzam przedszkole i wiem że personel się właściwie nie zmienił, są te same
                    nauczycielki co za moich czasów, więc ktoś tu chyba nie wie co mówi! Moich
                    znajomych dzieci aktualnie chodzą do tego "okropnego" przedszkola i każdy jest
                    z niego zadowolony pod każdym wzgledem! I nie było do tej pory żadnych skarg na
                    przedszkole! W przedszkolu zawsze było czyściutkie i nadal tak jest. Nawet na
                    pierwszy rzut okasmile A co do dogadania się z radą to nigdy nie było i nie ma z
                    tym problemu, tylko widocznie są ludzie którzy nie potrafią rozmawiać z
                    nauczycielami, ale to już ich problem!
                    Z CAŁEGO SERCA POLECAM PREDSZKOLE NA HIERONIMAsmile NAPRAWDĘ WARTOsmile
                    • legia20071 Re: Najlepsze przedszkole na Hieronima ! ! ! 28.02.07, 21:13
                      Zgadzan się z tą opinią w 100%.
                      Jestem matką dziecka uczęszczającego do tego przedszkola i moge powiedzieć że
                      nie zamieniła bym tego przedszkola na żadne inne.Moje dziecko podpisuje sie pod tym.
                      Dziecko wchodzi uśmiechnięte do przedzkola.Czuje sie tam jak w domu.
                      Panie sa bardzo miłe i uprzejme.Zawsze służą pomocą.
                      POLECAM TO PRZEDSZKOLE!!!!!
                    • nana0501 Re: Najlepsze przedszkole na Hieronima ! ! ! 01.03.07, 11:15
                      A jeśli można zapytać? Ile masz lat, dziecko? Bo jesli mówisz, że kadra się nie
                      zmieniła,to raczej nieduzo, bo Panie PRZEDSZKOLANKI to w super większości młode
                      osoby, w okolicach 30, więc zakładając, że rozpoczęły pracę po studiach, czyli
                      w wieku 25 lat, Ty musisz mieć teraz co najwyżej dziesięc smile)

Poza tym, jeśli tobie się podoba, cóż to rzecz gustu.
                    • anetazw Argumenty poproszę 02.03.07, 16:01
                      Witam
                      Czy mogłabym prosić wszystkie osoby które pisały że polecaja Przedszkole na
                      Hieronima żeby napisała jakie konkretnie argumenty przemawiają za ich opinią?
                      Moje dziecko uczęszcza do tego przedszkola, moje zdanie już napisałam, ale
                      chciałabym poznać na czym konkretnie opieraja swoje zdanie tak pozytywne i
                      wychwalające pod niebiosa tą placówkę.
                      Dziękuję
                  • monia9995 Re: NIE polecam Hieronima 28.02.07, 21:59
                    Co to za bzdury!!!!
                    Moje dziecko uczęszcza do tego przedszkola ja i ono jesteśmy bardzo zadowoleni z
                    niego!!!!!Panie są przemiłe.Moje dziecko bez problemu daje mi buzi i idzie do
                    sali.A gdy je odbieram całą droge do domu opowiada mi jak to Panie bawiły sie z
                    nimi i co robiły jakich piosenek się nauczyły.Uważam że pomysł z basenm jest
                    SUPER!!!!Przyda to się dziecią dla ich rozuwju i zdorwia.Przede wszytskim basen
                    nie jest obowiązkowy więc nie rozumiem po co tu ktoś się czepia.A jeżeli chodzi
                    o zdjecia to jest super pamiątka na przyszłość i oczywiscie też to nie jest
                    obowiązkowe.
                    zaobserwowałam że na forum często poruszany jest problem z pościela.
                    To po pierwsze jest sprawa rodziców kiedy chcą zabrać pościel do prania.Kiedy
                    chcą ją zabrać to nie ma problemu z ich naszykowaniem.
                    To jest przedszkole państwowe i uważam że jak komuś sie coś nie podoba to niech
                    zabierze swoje dziecko do prywatnego. Kiedyś usłyszałam opinnie mamy z jednej
                    grupy żeby dzieci miały własne poszewski to jest skandal!!!!Jednych rodziców
                    jest stać na przepiękną pościel w super mena lub w królewnę ale są też tacy
                    których stac jest na zwykła i jak to dziecko ma sie czuć??Ma być gorsze??!!??
                    Albo następne stwierdzenie tej samej mamy aby dzieci ćwiczyły na korektywie w
                    rajstopach czy z skarpetkach....czy ta mama chodziła do przedszkola i ćwiczyła??
                    Wracając do stwierdzeń że Panie nie siedza z dziećmi na podłodze i znowu nie
                    zgodze sie z tym zawsze jak swoje dziecko odporwadzam do sali to Pani siedzi z
                    nimi i sie bawi.A jeżeli napije sie kawy to tez ma prawo bo to tez jest
                    człowiek !!!
                    POLECAM TO PRZEDSZKOLE A JAK KOMUS SIE JE NIE PODOBA TO NIE MUSI ZAPISYWAĆ
                    SWOJEGO DZIECKA!!!
                    • nana0501 Re: NIE polecam Hieronima 01.03.07, 11:36
                      Moniu,
                      Cieszy mnie, że chwalisz pomysł basenu, naprawdę, szkoda tylko , że nie masz
                      pojęcia o tym, że pomysł wyszedł od jednego z rodziców, a nie od
                      przedszkola.Wtedy zresztą spotkał się z negatywną reakcją dyrekcji, ze kiedyś
                      były zajęcia na basenie, ale dzieci zaczęły chorować i basen się skończył i
                      teraz dyrekcja zgody nie wyraża.Nie chce brać odpowiedzialności. Teraz widzę
                      laury za pomysłowość zbiera przedszkole, nie wiem co jej się nagle stało. Cena
                      też jest podejrzana, 45 zł za miesiąc. Najbliższy basen to Polonez na Bródnie,
                      gdzie cena biletu grupowego wynosi 6,50. 6,50 razy cztery razy w tygodniu, to
                      26 zł. Ciekawe na co przeznaczone będzie 19 zł różnicy...
                      Z tą pościelą to też nie tak i nie wypowiadaj się prosze, jeśli nie znasz
                      tematu. Kiedyś chciałam zabrać dziecka pidżamę do prania, to jedna z Pań z
                      przekąsem powiedziała "ale przecież są ustalone terminy do prania pidżamy?"
                      Zdążyłam się już zorientować, że koleżanka występuje jako lobbystka tego
                      przedszkola, ale przekręcanie faktów to już przesada.
                      • kozak_fifa do nana0501 !!!!!!! 03.03.07, 20:47
                        cytuje :na co bedzie przeznaczone 19 zl. roznicy ??
                        czyty kobieto z ksziezyca sie urwalas?? myslisz ze dzieci to se tam autobusem
                        pojada ??
                        to w takim razie zycze powodzenia...
                        • kozak_fifa do nana0501 !!!!!!! 03.03.07, 21:23
                          pszepraszam nane0501 ale jestem przerazony wrecz obuzony tym co wypisuja tu
                          niekture osoby w szczegulnosci listonosz_pat ..... pszeczkole na Hieronima
                          to bardzo pozadne pszeczkole, uwazam ze pracujace tam osoby sa wspaniale....
                          a p.dyrektor z pewnoscia nierobi zadnych jak to ktos powiedzial na
                          forum "przekretow"...
                        • nana0501 Re: do nana0501 !!!!!!! 05.03.07, 11:08
                          gratuluję bystrości umysłu!!!
                • legia20071 Re: NIE polecam Hieronima 28.02.07, 21:30
                  Nie zgadzam sie z ta wypowiedzia!!!!!
                  Kiedy wybieraliśmy z mężem przedszkole dla nszego dziecka robiliśmy wywiady
                  wśrod znajomych których dzieci chodza lub chodziły do przedszkoli na Bródnie i
                  nigdy nie usłyszeliśmy negatywnej opini na temat tego przedszkola.
                  Mamy bardzo chwaliły Panią Dyrektor za inwestowanie pieniędzy w nowe zabawki
                  oraz w pomoce dydaktyczne.Panie są uprzejme.Panie zawsze odpowiadaja na pytania
                  rodziców.Chca z nimi współpracowac przy różnych okazjach.
                  Nigdy nie natknełam się na brud w salach czy w szatni. Zawsze jest czysto.
                  Uważam że menu jest bardzo dobre.Listonoszu Pat jeżeli uważasz że jadłospis jest
                  mało urozmaicony to prosze przedstaw mi menu z innch przedszkoli i mozemy porównac.
                  JA Z CAŁEGO SERCA POLECAM TO PRZEDSZKOLE!!!!!!!
                  • meg213 Re: NIE polecam Hieronima 28.02.07, 22:46
                    Przychylam się od opinni pozytywnych na temat przedszkola na Hieronoma.Moje
                    dziecko bardzo lubi chodzić do tego przedszkola, nigdy nie powiedziało mi coś co
                    mogłoby mnie zaniepokoić. Wychowawczyni wzbudzają we mnie zaufanie i poczucie,
                    że moje dziecko jest w dobrych rękach.Codziennie słucham nowinek z życia
                    przedszkolaków i nigdy nie słyszałam od mojego dziecka,że nudzi się w
                    przedszkolu.Cenię personel za zwracanie uwagi i udzielanie wskazówek
                    wychowawczych. Przecież to wszystko dla dobra dzieci!!! Co do jedzenia... mam w
                    różnych przedszkolach znajome dzieci i nie widzę strasznej różnicy w menu. A
                    najważniejsze jest jedno: MOJE DZIECKO Z WIELKą PRZYJEMNOśCIą RANO WSTAJE I
                    IDZIE DO PRZEDSZKOLA.JEST TAM SZCZęśLIWE.
                    Pozdrawiam personel i niech się nie przejmuje takimi "wymagającymi" od innych a
                    nie od siebie rodzicami. Najlepszą reklamą jest poczta pantoflowa a nie
                    internetowa.Powodzenia
                    P.S Super jest Pani H. z szatni!!!!!!!!!!!!!
                    • nana0501 Re: NIE polecam Hieronima 01.03.07, 11:38
                      i tu się zgadzamy. Pani H. naprawdę zasługuje na szacunek. Zawsze otwarta,
                      sympatyczna dla dzieci. U tej Pani najbardziej widać oddanie wobec naszych
                      pociech.
                    • listonosz_pat Re: NIE polecam Hieronima 02.03.07, 08:49
                      meg213 napisała:

> Najlepszą reklamą jest poczta pantoflowa a nie internetowa.
                      -------------------------------------------------------------

Informacje uzyskane pocztą pantoflową:

- rodzice kilkorga dzieci rezygnują z tego "wspaniałego" przedszkola (przenoszą
                      swoje dzieci do innych przedszkoli) w ciągu roku szkolnego.

- rodzice kilkorga innych dzieci rezygnują z tego "wspaniałego" przedszkola z
                      końcem roku szkolnego (od września zapisują do innych przedszkoli)
                      • nana0501 Re: NIE polecam Hieronima 05.03.07, 11:10
                        skoro kilkoro dzieci przeniesie się w ciągu roku gdzie indziej, a drugie
                        kilkoro wg twoich informacji od nowego roku, to znaczy, ze jednak to
                        przedszkole nie jest takie wspaniałe jak niektórzy sądzą, skoro rodzice
                        podejmują jednak takie decyzje.....
                  • 1601e hieronima 04.03.07, 21:28
                    chyba coś nie tak
                    • rybcia123 Re: hieronima 04.03.07, 21:45
                      a co jest nie tak??jakies watpliwosci??
                • monia9995 Re: NIE polecam Hieronima 28.02.07, 22:05
                  Nie zgadzam sie z patem listonoszem!!
                  To sa pomówienia bez dowodów!!
                  Prosze pokaż mi menu z innych przedszkól??
                  Bo ja ci moge je przestawić i naprawde menu naszych dzieci jest dobre!!A bardzo
                  chawalę że jest tak dużo teatrzyków i różnych koncertów.Dzieci przy nich
                  świetnie sie bawią i się uczą.
                  Przejdż sie po innych przedszkoalch to zobaczysz brud, syf i nie miłe Panie tego
                  na Hieronima nie ma jest czysto,przyjemnie, miło.
                  POLECAM TO PRZEDSZKOLE
                • listonosz_pat Re: NIE polecam Hieronima !!! 01.03.07, 09:26
                  do: white19, legia20071, meg213, monia9995, blondi40

Piszecie to na polecenie pani dyrektor?
                  Czy może to sama pani dyrektor zaszczyciła nas swoją obecnością na tym forum?
                  (czego się nie robi dla pieniędzy...)

Wszystkie wyżej wymienione nicki zostały utworzone wczoraj, a posty napisane
                  zostały przez jedną, góra dwie osoby - pozostawiam to bez komentarza.

Jest takie powiedzenie: uderz w stół, a nożyce się odezwą.
                  • rdv15 Pozytywne wypowiedzi - jedna osoba roóżne nicki!!! 01.03.07, 10:25
                    Średnio obeznany z komputerem osobnik jest w stanie udowodnić iż
                    posty "pozytywne" napisane nt. Hieronima to ta sama osoba - ten sam numer IP
                    komputera.... zlokalizowanego w Przedszkolu na Hieronima.
                    Czyżby to Pani - Pani Zosiu?
                    Do tego ta sama stylistyka...

Pozdrawiam
                    • meg213 Re: Pozytywne wypowiedzi - jedna osoba roóżne nic 01.03.07, 21:12
                      Rdv 15 chyba masz bardzo słabego komputerowca!!!!!!!!!!Zobacz mądralo godziny
                      wysyłania a zorientujesz się (może),że przedszkole jest zamknięte i nie można
                      wysyłać z Hieronima postów.Reprezentujesz swoją osobą niski poziom wychowania-
                      przytaczasz imiona to sama się też ujawń!
                  • nana0501 Re: NIE polecam Hieronima !!! 01.03.07, 11:39
                    Własnie,
                    Gratulacje jedynie za pomysłowość w wymyślaniu nicków.
                    • malowanalala2 Extra! 02.03.07, 18:52
                      Po prostu świetnie! Od września kobieto czepiasz sie o byle co! Skoro ci sie
                      tak te przedszkole nie podoba od tak długiego czasu to czemu jeszcze go nie
                      zmieniełaś? Chyba że nie masz co robić i teraz ślęczysz przed komputerem i
                      wypisujesz jakieś bzdury na temat tak wspaniałego przedszkola... Bawi cie to?
                      Zastanów sie? Nie masz co robić? To poszukaj innego przedszkola.
                      A nie czepiasz sie o pościel, szklanki itp itd. O co sie jeszcze przyczepisz?
                  • meg213 Re: NIE polecam Hieronima !!! 01.03.07, 21:06
                    Zarzuty że osoby pozytywnie wypowiadające się o przedszkolu piszą na polecenie
                    p.Dyrektor lub jest to jedna osoba są fanaberiami!!!!!!!!!!! A może właśnie jest
                    na odwrót?????
                  • mamaprzedszkolaka1 Re: NIE polecam Hieronima !!! 05.03.07, 12:09
                    Szanowna Pani,
                    to co jest przez panią wypisywane na tym forum to chyba przejaw jakiejś
                    poważnej choroby psychicznej. Pani postawa wpływa niekorzystnie na atmosfere
                    jaka jest obecnie w przedszkolu. Wypowiadam się jako mama dziecka
                    uczęszczającego do przedszkola na Ul.Hieronima już drugi rok a konkretnie do
                    grupy III. Uważam że panie opiekujące się moim synem czyli pani Reanta i Pani
                    Jola to wspaniałe kobiety, podchodzące do tego co robią z prawdziwą pasją!!!
                    Dzieci mają bardzo urozmaicony dzień zapełniony mnóstwem ciekawych zabaw i
                    zajęć dodatkowych. Pani na tym forum oczernia wszystkie nauczycielki. To jest
                    grzecznie mówiąc podłe!!! Jeżeli ma pani coś to nauczycielki prowadzącej grupe
                    do której uczęszcza pani dziecko (nawiasem mówiąc współczuje mu serdecznie
                    takiej mamusi) to bardzo proszę to wyjaśnić w sposób bardziej subtelny. Doszły
                    mnie głosy w jaki sposób pani i pani koleżanka wyrażają przy dzieciach na placu
                    zabaw opinie, że aż Straż Miejska musi interweniować...
                    Reasumując bardzo proszę zabrać swoje dziecko z tego przedszkola, może w innym
                    będzie sie pani bardziej podobało chociaż chyba takiego jeszcze nie
                    otworzono... A innych rodziców moge zapewnić że moje dziecko jest BARDZO
                    zadowolone i zazwyczaj zawiedzone że musi już wracać do domu.
                    Pozdrawiam
                    • nana0501 Re: NIE polecam Hieronima !!! 05.03.07, 21:15
                      W żadnych ze swoich postów nie napisałam, że moje dziecko jest niezadowolone,
                      płacze idąc do przedszkola, czy dzieje mu się tam krzywda.Wielokrotnie je o to
                      pytałam, czy jest mu tam dobrze. Dziecko jednak nie zna innej rzeczywistości i
                      jeśli pewne kwestie są w przedszkolu poustawiane tak a nie inaczej, jemu
                      wydaje się, że tak ma właśnie być. To jest nasza właśnie rola, rodziców, by
                      naszym dzieciom było lepiej. Bo skąd niby taki trzylatek ma wiedzieć, że w
                      przedszkolu milej by na przykład było, gdyby zamiast zimnej wody z dystrybutora
                      można się było napić ciepłej herbaty. Do swoich opinii ma prawo każdy z nas i
                      jeśli zdecyduję się na zmianę przedszkola, to tylko jeśli uznam, że mojemu
                      dziecku dzieje się krzywda, a napewno nie dlatego, że ja lub towarzyszący
                      rodzice mają takie widzimisie.
                      A apropo`s dochodzących głosów, to jest właśnie to o czym pisałam wcześniej;
                      plotki, plotki, plotki. Nieładnie tak zmyślać, albo powtarzać zmyślone
                      historie.Czyjaś wybujała wyobraźnia i brak własnych zajęć popycha do tworzenia
                      epopei o wyrażaniu się przy dzieciach, czy też interwencji straży
                      miejskiej!!!!!!!!!!!! Dobre, nie ma co. Ale coż, takie są zalety forum; można
                      pisac co się chce, w końcu jest demokracja. Pozdrawiam, naprawdę szczerze,
                      dwie Panie wychowujące grupę, do której należy moje dziecko.Szczególnie tę,
                      która wraca do nas po długiej nieobecności. Bardzo nas to cieszy. Naprawdę.
                      • meg213 Re: NIE polecam Hieronima !!! 05.03.07, 22:54
                        Jesteś głupią babą!!!!!!!!!!
                        Zniżyłam się do Twojego poziomu,ale już nie mogę czytać Twoich wypocin.Jesteś
                        okropnaaaaaaaaaaaa!
                        Proponuję wizytę u psychiatry i pobranie trochę różowych tabletek, to świat może
                        zobaczysz w realnych kolorach, a nie w czarnych.Skończ już te swoje gadania, bo
                        się niedobrze robi Mamuśko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        • nana0501 Re: NIE polecam Hieronima !!! 05.03.07, 23:28
                          Nie rozumiem, po co się tak ekscytujesz.
                          Lepiej przeczytaj sobie regulamin tego forum, szczególnie pkt. 5
                          Bez odbioru smile))))))))))))))
                      • mira.100 Re: NIE polecam Hieronima !!! 06.03.07, 00:07
                        Bo Pani dziecko jest szczęśliwe w naszym przedszkolu, tylko niestety Pani tego
                        nie widzi.
                        Proszę wynająć sobie nianię, a w Pani przypadku to tylko "Super Niania"
                        zalecana - bo wychowuje także rodziców.
                        Niestety mamy takie "widzimiesie", aby więcej nie słuchać Pani i widzieć.
                        • nana0501 Re: NIE polecam Hieronima !!! 06.03.07, 09:45
                          Niestety, nia ma Pani racji. Widzę i obserwuję, czy moje dziecko jest
                          szczęśliwe w tym przedszkolu. Dopóki będzie, nie mam zamiaru z nikim dyskutować.

Za rady dziękuję, nie skorzystam.
                          Ostatniej linijki nie biore do siebie.
                      • mamaprzedszkolaka1 Re: NIE polecam Hieronima !!! 06.03.07, 09:48
                        No właśnie po to jest forum żeby pisać co się chce... Może warto by było
                        skończyć z tą pani demokracją bo to już zaszło za daleko!
                        Teraz pani pozdrawia wychowawczynie swojego dziecka-bardzo ciekawy odmiana...
                        • nana0501 Re: NIE polecam Hieronima !!! 06.03.07, 11:11
                          Szanowna Pani,
                          Nie zna Pani moich, podkreslam MOICH relacji z wychowawczyniami mojej grupy i
                          proponuję nie generalizować, jeśli nie zna się szczegółów.
                          • po_prostu_mama dzieci na tym cierpią!!! 06.03.07, 11:43
                            Może należało pomyśleć o kawce wcześniej (czemu nie!), kiedy eskalacja tego
                            problemu nie była mierzona jeszcze miarą zdenerwowania nie tylko Pań, ale także
                            wychowawczyń oraz postronnych "słuchaczy" mimo woli, a także rodziców z innych
                            grup. Wydaje mi się, że teraz już żadna kawka i pozdrawianie z czy też bez
                            sarkazmu nie pomoże.
                            Jeśli chodzi o generalizowanie - czy to oznacza uogólnianie smile(oczywiście
                            czepiam się, bo nie lubię tego słówkasmile)- Pani też nie zna relacji MOICH,
                            podkreślam MOICH, a także INNYCH, podkreślam INNYCH OSÓB z Paniami
                            Wychowawczyniami oraz Dyrekcją, trudno tu mówić o uogólnianiu. Każda opinia
                            jest bardzo osobista i jak się okazuje - trudno z nią polemizować. Ja nie
                            uogólniam, a jedynie, jeśli to nie zostało jasno podkreślone z mojej strony w
                            poprzedniej wiadomości, wyrażam swoją dezaprobatę dla sposobu, jaki Panie
                            obrałyście, dla wywalczenia jak Panie podkreślacie) wyższego komfort
                            przebywania dzieci w przedszkolu. Efekt jest taki, że komfort obecnie się
                            obniża w sposób drastyczny. Plotki podsycają niezdrową atmosferę, a dzieci to
                            odczuwają i przeżywają bardzo.
                            • nana0501 Re: dzieci na tym cierpią!!! 06.03.07, 12:20
                              Propozycja kawki nie była interesowna i nie miała na celu zaskarbienia sobie
                              czegokolwiek.
                              Owszem, nie znam Pani relacji z innymi, dlatego też nie wypowiadam się na ten
                              temat, nie uogólniam. Każda nie tylko opinia, ale równiez rozmowa z na przykład
                              P.Dyr. jest bardzo indywidualna i może różnie wyglądać w różnych przypadkach. W
                              jednych tak, w innych inaczej.
                              Nie obierałam żadnego sposobu, a już szczególnie sposobu na walkę.
                              Z tymi plotkami też prawda, w bardzo ostentacyjny sposób.....
                              • po_prostu_mama Re: dzieci na tym cierpią!!! 06.03.07, 12:38
                                Interesowana, czy nie - propozycja była smile Ja zakładam, że nie smile

• po_prostu_mama Re: dzieci na tym cierpią!!! 06.03.07, 12:49
                                Moment, to ja uogólniałam, a Pani tylko wyszczególniała zarzuty (MOIM zdaniem
                                nieodpowiedniej jakości - i kto mówi o merytorycznej dyskusji?), a cóż innego
                                można robić, słuchając tego wszystkiego plus jeszcze tony tego, co narosło po
                                drodze? Moje relacje są poprawne i nie odczułam potrzeby wyrzucić swoich odczuć
                                na tym forum - stąd nie zna ich Pani. Tego, co zadziało się między STRONAMI (bo
                                już chyba w tych kategoriach przyjdzie nam mówić o tej sprawie) nie poznamy
                                pewnie nigdy, ale wystarczą ich REZULTATY. Założyć należy także oczywiście, że
                                prawda leży gdzieś w okolicach środka. Ale myślę, że należy czym prędzej z tym
                                skończyć, oczyścić stosunki. Tylko jak, może ktoś z mądrzejszych ode mnie ma
                                jakiś konstruktywny pomysł? Jak nic przydałby się profesjonalny mediator.
                                • nana0501 Re: dzieci na tym cierpią!!! 06.03.07, 13:14
                                  Czytając to wszystko ma się raczej wrażenie, że dyskusja skończyła się już
                                  dawno, teraz niektórym wzięły nerwy i emocje. A mówi się przecież, ze dyskusja
                                  jest dla ludzi mądrych.Tony też faktycznie u niektórych bardzo wysokie.
                                  Moje stosunki z kadrą są oczyszczone i śmiem powiedzieć, że poprawne - miałyśmy
                                  okazję spotkać się indywidualnie jakiś czas temu.Każda z nas powiedziała sobie,
                                  co jej lezy na sercu i tyle.

• po_prostu_mama Re: dzieci na tym cierpią!!! 06.03.07, 13:20
                                    No, to gratuluję konstruktywnego podejścia do problemu. Skąd w takim razie tak -
                                    delikatnie mówiąc - niepochlebne wypowiedzi na tym forum? Zaczęło się, wydaje
                                    mi się od krytyki przedszkola, a potem poszłooo.... Może w takim razie kadra
                                    powinna spotkać się również z resztą rodziców i powiedzieć, że wszystko OK?
                                    • nana0501 Re: dzieci na tym cierpią!!! 06.03.07, 13:59
                                      Nadal mam swoje zdanie na temat pewnych rozwiązań w przedszkolu i z niczego się
                                      nie wycofuję. Najważniejsze, że dziecko nie narzeka i czuje się tam dobrze. I
                                      pozostanie tam, dopóty, dopóki tak będzie. Prawo do swojego zdania-powtarzam
                                      pewnie po raz kolejny -ma prawo kazdy z nas i to, że ja mam inne zdanie, niż
                                      np.Pani, nie powinno być powodem do tego, żeby az tak poszłoooo. Nie jestem
                                      nastolatką, żeby tłumaczyć swoje relacje z kadrą przed innymi rodzicami.
                                      Napisałam o tym w odpowiedzi na Pani post.
                                      • po_prostu_mama Re: dzieci na tym cierpią!!! 06.03.07, 14:40
                                        Ależ ja nie bronię Pani prawa do posiadania i wyrażania własnego zdania. Bardzo
                                        dobrze, że je Pani ma i że wyraziła je Pani tak dobitnie, cieszę się także,
                                        że "oczyściła" już Pani atmosferę w bezpośrednim kontakcie z Paniami. Pisze
                                        Pani, że to, że posiada Pani odmienne zdanie nie powinno być powodem tego, że
                                        tak poszłoo .... (to cytat ze mnie, bomba smile) Ależ droga Pani, sama Pani
                                        zauważyła, że uderzenie w stół powoduje odezwanie się nożyc (sic!) Chyba nie
                                        spodziewała się Pani innej reakcji rodziców po tym, co się działo, lub wydawalo
                                        się, że się dzieje (nie zagmatwałam zbytnio?). A działo się niedobrze, sama
                                        Pani chyba przyzna! Nie jest Pani nastolatką, oczywiście, już sam fakt
                                        posiadania dziecka może o tym świadczyć. Nie proponuję Pani tłumaczenia się
                                        przed rodzicami. Proszę uważnie przeczytać to, co napisałam! Proponuję
                                        konstruktywne podejście do sprawy. Jak słyszę, z Pani strony wszystko jest
                                        załatwione, więc uważam, że rodzice także powinni być objaśnieni w tej kwestii.
                                        I o tym napisałam, wspominając tu kadrę. Poza tym, jak słusznie Pani zauważyła
                                        dyskusja już się zakończyła, może rzeczywiście dawno temu. Może nie ma już o
                                        czym mówić, a na pewno pisać. Ja ze swej strony również uważam dyskusję za
                                        zamknietą, nie mam życzenia i chęci w niej uczestniczyć, nie chodzi tylko o
                                        Panią, ale też, a może przede wszystkim resztę "Forumowiczek". Bardzo żałuję
                                        tylko, że nie odniosła się Pani, ani nikt inny - w żaden sposób - do tego, że
                                        dzieci naprawdę czują, że coś się dzieje, czują atmosferę, tylko jeszcze nie
                                        umieją zapytać. Boję się, że najbardziej pokrzywdzone będą właśnie one. Pomimo,
                                        że rodzice uważają, że działając w ten sposób (i proszę to uważnie przeczytać -
                                        dotyczy to obu STRON)robią wszystko, aby dzieciom było lepiej.
                                        • nana0501 Re: dzieci na tym cierpią!!! 06.03.07, 14:58
                                          Nie zagmatwała Pani, wiem o czym mówimy. Pojawiło się tu jednak tyle wątków i
                                          osób piszących, że czasem mam wrażenie, że nie zawsze adresat może być tą
                                          osobą, do której nadawca chce napisać. Teraz ja mam nadzieję nie zaplatałam. smile

A spotkanie z dyrekcją, czy wychowawczynią odbyło się już daaawno
                                          temu...Obydwie strony wtedy zadeklarowały chęć do współpracy i to, że nie
                                          będziemy się niepotrzebnie nakręcać.
                                          I tyle.
                                          Pozdrawiam,
                                          • po_prostu_mama Re: dzieci na tym cierpią!!! 06.03.07, 15:02
                                            Ja również pozdrawiam.
                                            • rybcia123 Re: dzieci na tym cierpią!!! 06.03.07, 15:09
                                              Tak śledzę Wasze dyskusje od dłuższego czasu i zastanawiam sie do czego to
                                              prowadzi.Najpierw skaczecie sobie do oczu,wyciagacie jaies dziwne
                                              historie,przeinaczacie fakty.A teraz osoba (listonosz_pat),ktora zaczela ten
                                              publiczny balagan taktownie sie wycofala, a druga Pani (nana 501) zaczyna
                                              opowiadac o pozytywnych stosunkach z kadra,gdzie rodzice,ktorzy interesuja sie
                                              zyciem przedszkola wiedza ,ze nie jest tak. A co do wjerzdzania do
                                              przedszkola,to wnioskuje,ze tyczylo Listonosza_pata.sama mialam niemile
                                              spotkanie na ulicy z ta pania.Pozdrawiam i mam nadzieje,ze zaprzestaniecie tej
                                              nie prowadzacej do niczego dyskusji.
                                              • po_prostu_mama Re: dzieci na tym cierpią!!! 06.03.07, 15:14
                                                Może jednak, Prosze Pani, probujmy tonować tę dyskusję, a nie rozjątrzać,
                                                wspominając o np. parkowaniu etc. Czy nie odnosi Pani wrażenia, że to nie
                                                pomaga? Także jestem za zaprzestaniem dyskusji, ale proponuję to w sposób nie
                                                urągający nikomu.
                                              • nana0501 Re: dzieci na tym cierpią!!! 06.03.07, 15:45
                                                Więc, jak Pani życzy sobie i innym zaprzestania tej dyskusji, to proszę nie
                                                podpuszczać i nie poruszać dalszych tematów. I nie wiercić dziury w brzuchu.

Dalej nie zamierzam się Pani tłumaczyć.
                                                • po_prostu_mama Re: dzieci na tym cierpią!!! 06.03.07, 17:12
                                                  Czy pisze Pani do mnie? Jesli tak, to: nie ja rozpoczęłam ten wątek i nie ja
                                                  jestem odpowiedzialna za roztrząsanie tych problemóow w sposób urągający
                                                  wszelkim zasadom kulturalnej dyskusji; nikogo nie podpuszczam i proszę mnie w
                                                  ten sposób nie oskarżac. To Pani poprzedniczka nie potrafi wyrazic swojego
                                                  zdania inaczej niż obrażliwym tonem. I to do niej adresowana była ostatnia moja
                                                  wiadomośc. Ale teraz przyszło mi do głowy, że pewnie chodzi o to, że nadepnęłam
                                                  na jakiś odcisk w postaci parkowania tuż przed przedszkolem. A może chodzi o
                                                  to, aby miec ostatnie zdanie. Życzę miłej dyskusji i żegnam.
                                                  Ponadto nie mi się Pani tłumaczy ... chyba.
                                                  • nana0501 Re: dzieci na tym cierpią!!! 06.03.07, 19:17
                                                    Nie do Pani, pomyłka, przepraszam.
                                                    Kierowałam to do Rybci12, która nadal wydawała się być żądna zażartej dyskusji
                                                    i nie zaskoczyła, że niektórzy mają już dość.
                                                    Również ja.
                                                    Są ciekawsze zajęcia.
                                                    Miłego wieczoru.
                • malowanalala2 Płaczą tylko dzieci rozpieszczone... 01.03.07, 20:27
                  Moje dziecko akurat nie płacze. Bardzo cieszy sie na myśl pójścia do
                  przedszkola. Jest pełen zachwytu.
                  A jedzenie? Mało jedzenia w przedszkolu?
                  Jest bardzo dobre.
                  A co byście chcieli żeby nasze dzieci jadły np. pizze na obiad na śniadanie
                  hamburgery?
                  To chore bo potem zwiększa sie otyłość w śród malutkich dzieci.
                  Jedzenie jest dietyczne dla maluszków i ich małych żołądków.

• rdv15 Hieronima - tragedia!!!! 26.02.07, 10:46
                Witam,
                moje dziecko chodzi do tego przedszkola od wrzesnia zeszłego roku. Do tej pory
                bardzo mało było informacji na forum nt. Hieronima. Po pojawieniu się tego
                wątku dołaczam ze swoją opinią - niestety negatywną.
                Oto moje obserwacje:
                1. Monotonny jadłospis, gdzie głownym daniem są kanapki - wg. Pani Dyrektor -
                rodzice sami proszą o nie bo są bardzo sycące. Placuszki czy inne urozmaicenia
                to już heroizm pań w kuchni.
                2. Panie przedszkolanki wiecznie zajęte sobą a nie dziećmi. Czy zauwazyliście
                że jak się przyprowadza dzieci, to Panie we dwie lub we trzy siedzą za biurkiem
                i "plotkują" Nigdy nie zauważyłam żeby siedziały na podłodze z dzeićmi i bawiły
                się. Tak samo jest po południu. Scena z piątku 23 luty: dzieci siedzą przy
                stoliczkach - pustych - a Pani czyta gazetę. Jej tłumaczeni e- większość dzieci
                właśnie wychodzi do domu więc co ona ma robić?
                4. W każdej sali jest DVD !!!!! Porażka!!! Czy 3latki powinny oglądac w
                przedszkolu bajki??? Już nie wsponą o fakcie organizacji różnorodnych aukcji w
                celu zakupu własnie takowego sprzętu. Lub chucznie obchodzone darowizny jeżeli
                jakiś rodzic takowe zasponsoruje. Nie zauważane prezenty w postaci kredek,
                plasteliny, farb.
                5. Pościel prana raz na pół roku.
                6. Za pościel robi jedna kołdra która jest skłądana na 3 żeby była
                prześcierdałem, poduszką i kołderką.
                7. Wyciąganie kasy - zdjecia raz w miesiącu, kalendarze, itp.
                8. Na mIkołajki - zakup prezentów w "zaprzyjaźnionej" hurtowni....
                9. Dzieci przez pół roku podwieczorek jadły na serwetkach a nie na talerzykach.
                10. Jako napój podawana jest wiecznie herbata miętowa - chyba tylko po to żeby
                dzieci nie miały kłopotów żołądkowych po ich jadłospisie.
                11. Panie z kuchi jawnie delektują się serkiem Fantazja który to własnie owego
                dnia był podwieczorkiem dla dzieci.... ja wszystko rozumiem, ale żeby jawnie?

Generalnie nie polecam.

Pani Dyrektor sprawia bardzo miłe wrażenie, ale to tylko pozory. Tak samo
                panie przedszkolanki - choć to słowo jest zabronione w przedszkolu - to są
                Panie nauczycielki.

Wybór tego przedszkola - na własne ryzyko! Ja nie polecam.
                • pamella2 Re: Hieronima - tragedia!!!! 28.02.07, 11:56
                  Moje dziecko odezwało się do swojej pani - "ciociu" i.... zostało za to
                  skarcone i upomniane..., bo tu się tak nie mówi.

• nana0501 Re: Hieronima - tragedia!!!! 01.03.07, 11:41
                    Moje też. Przykro mu się wtedy zrobiło, a Pani poczuła sie tak urażona, korona
                    niewidzialna z głowy omal jej nie spadła.
                • legia20071 Re: Hieronima - tragedia!!!! 28.02.07, 18:18
                  Aż włosy staneły mi dęba jak przeczytałam te BZDURY!!!!!!!
                  Moje dziedzko chodzi od września do tego przedskzola i nie mam żadnych
                  zastrzeżeń!!!!!!Atmosfera jest rodzinna, przyjazna dziedzku i rodzicom.
                  Panie wychowawczynie są opiekuńcze, troskliwe i miłe.
                  Panie pomagające w przedszkolu sa solidne, cierpliwe do dzieci.
                  Osoba pisząca tak negatywna opinie o tym przedszkolu od początku nie
                  współpracowała z grupa.Wszystko krytykowała, rozkazywała personelowi a sama nie
                  okazywała inincjatywy w prociesie wychowawczym swojego dziecka.
                  Autorka tej opini jest nie obiektywna i każde przedszkole w którym jej dziedzko
                  było nie odpowiada jej wymaganią.Finał jest taki że dziecko autorki tego listu
                  od września tego roku nie bedzie chodziło do tego przedskzola!!!!
                  I DOBRZE!!!!ATMOSFERA W PRZEDSZKOLU BĘDZIE O WIELE PRZYJEMNIEJSZA BEZ TEJ
                  MAMUSI!!!!!!
                  • rdv15 Re: Hieronima - tragedia!!!! 01.03.07, 10:29
                    A czy możesz napisać do jakiej grupy chodzi Twoje dziecko?
                    I skąd wyciągasz wnioski nt. osoby która napisała post? ....

a skoro się logujesz pod różnymi nickami to chociaż zmieniaj komputery....
                    Numer IP z którego piszesz to akurat numer Przedszkola, czy to nie dziwne?
                  • nana0501 Re: Hieronima - tragedia!!!! 01.03.07, 11:04
                    Kochana?
                    A na jakiej podstawie uważasz, że osoby piszące te posty nigdy nie
                    współpracowały z przedszkolem?
                    Ciekawostka; sama zdecydowałas o tym, że dziecko autorki tego listu od września
                    nie będzie chodziło do tego przedszkola? Czy razem z radą?
                • blondi40 Hieronima - tragedia!!!! Wielkie Kłamstwo! 28.02.07, 19:55
                  Po przeczytaniu tych oszczerstw na przedszkole 154 przy ul.Hieronima jestem
                  poprostu zbulwersowana. Ktoz moze napisac takie bzdury na temat tego
                  wspanialego przedszkola??Kim jest ta osoba ktora w ten sposob ocenia go??
                  Jestem matka dwojki dzieci,ktore takze uczeszczaly do przedszkola na Hieronima.
                  Do tej pory moje córki bardzo mile wspominaja swoje ukochane Panie i wspaniala
                  Pania Dyrektor, a wiem dobrze ze Pani Dyrektor jest wciaz ta sama... Moje
                  dzieci nigdy nie narzekaly na brak zajec w przedszkolu ani na posilki,ktore
                  przygotowywaly przemile Panie z kuchni. Przez caly okres uczeszczania nigdy nie
                  narzekaly na jakiekolwiek dolegliwosci z powodu posilkow, gdyz byly one
                  przygotowane zawsze starannie i swiezo...Pani Dyrektor jest przemila osoba i ma
                  wyjatkowe podejscie do dzieci. Jedna z moich corek byla wychowanka Pani
                  Dyrektor i do tej pory wspomina ja bardzo mile...Zawsze bylam zadowolona z
                  atmosfery w tym przedszkolu i trskliwoscia jaka otaczane byly dzieci...Ciesze
                  sie ze wlasnie do tego przedszkola mogly uczeszczac moje dzieci...MOGE POLECIC
                  GO WSZYSTKIM RODZICOM,KTORZY ZAMIERZAJA ODDAC DZIECKO DO PRZEDSZKOLA!!! MOGE
                  ZAPEWNIC ZE W TYM PRZEDSZKOLU TWOJE DZIECKO BEDZIE SZCZESLIWE,RADOSNE. A TO CO
                  NAPISALA TA OSOBA TO JEST WIELKA BZDURA!!! POZDRAWIAM CALY PERSONEL I PANIA
                  DYREKTOR PRZEDSZKOLA 154!!!!
                • listonosz_pat Re: Hieronima - tragedia!!!! 01.03.07, 09:27
                  do: white19, legia20071, meg213, monia9995, blondi40

Piszecie to na polecenie pani dyrektor?
                  Czy może to sama pani dyrektor zaszczyciła nas swoją obecnością na tym forum?
                  (czego się nie robi dla pieniędzy...)

Wszystkie wyżej wymienione nicki zostały utworzone wczoraj, a posty napisane
                  zostały przez jedną, góra dwie osoby - pozostawiam to bez komentarza.

Jest takie powiedzenie: uderz w stół, a nożyce się odezwą.
                  • demika Re: Hieronima - tragedia!!!! 01.03.07, 09:39
                    Od razu rzuca się w oczy,że pisała(przynajmniej tak mi się wydaje)te posty
                    jedna osoba.Szkoda słów
                • bbuubbaa Re: Hieronima - tragedia!!!! 01.03.07, 21:18
                  "Hieronima - tragedia!!!!"- artykół napisany chyba przez psychopatkę.
                  Przeczytałem na owym forum brednie dotyczące Przedszkola nr 154 znajdującego
                  się przy ul. Hieronima. Osoba, która to napisała jest chyba niezrównoważona
                  psychicznie. W swoim opisie w sposób bezczelny i perfidny szkanuje Panią
                  Dyrektor i personel przedszkola. W swoich chorych insynuacjach chce zniszczyć
                  dobrą renomę tej placówki, lecz nie sądze by ktoś wierzył w jej podłe kłamsta.
                  Jestem ojcem dziecka, które uczęszcza do tego przedszkola juz drugi rok i nigdy
                  nie zdarzyło się nic co możnaby nazwać "tragedią" jak zrobiła to autorka tego
                  chamskiego artykułu. Do przedszkola na Hieronima chodziły także dzieci moich
                  wielu znajomych i rodziny i dzieki ich pozytywnym opiniom dotyczacym tego
                  przedszkola sam również zapisałem tam i swoje dziecko i jestem bardzo
                  zadowolony z mojej dobrej decyzji.
                  Uważam, że personel pedagogiczny jest odpowiednio przygotowany do opieki nad
                  dziećmi, a nie są to tylko przedszkolanki jak uważa ta Pani. Obecnie są to
                  nauczycielki z tytułem magistra. Dziwię się za tem Pani, że po napisaniu tych
                  wszystkich oszczerstw nadal przyprowadza Pani swoje dziecko do takiego
                  okropnego miejsca, gdzie według Pani opisu dzieci pozbawione są całkowicie
                  opieki.
                  Uważam, że jest Pani osobą konfliktową, która lubi wszędzie brużdzić, ale nie
                  wiem czy zdaje sobie Pani sprawę, że swoim postępowaniem krzywdzi Pani również
                  i własne dziecko, które kiedyś będzie się stydziło, że ma taką podła i perfidną
                  matke
                  • delma11 Jakim PRAWEM ktoś tak szkaluje to przedszkole????? 01.03.07, 23:24
                    PRZECIEZ W TYM PRZEDSZKOLU WYCHOWAŁO SIE JUŻ TYSIĄCE DZIECI.WIELU JUZ
                    DZISIEJSZYCH ABSOLWENTÓW Z ŁEZKĄ W OKU WSPOMINA CZASY PRZEDSZOLA NA HIERONIMA.
                    DLACZEGO WIEC JEDNA MAMA NIBY KOCHAJĄCA SWOJE DZIECKO CHCE ABY ONO TAK BARDZO
                    CIERPIALO .DLACZEGO NIE POSZUKA SOBIE PRZEDSZKOLA GDZIE ONA I JEJ DZIECKO BEDA
                    SZCZĘŚLIWE.PO CO TO KATOWAĆ SIEBIE I WŁASNE DZIECKO PRZEDEWSZYSTKIM???????TO
                    JAKAS DZIWNA KOBIETA!!!!
                    • listonosz_pat Re: Jakim PRAWEM ktoś tak szkaluje to przedszkole 02.03.07, 08:24
                      Po pierwsze: nie krzycz.

Po drugie: nie jedna mama, ale co najmniej kilka mam.

Po trzecie: daj już sobie spokój z wymyślaniem nowych nicków i podpiuj się
                      jednym.
                      • nana0501 Re: Jakim PRAWEM ktoś tak szkaluje to przedszkole 05.03.07, 11:42
                        Listonoszu,
                        Nie sądzisz, że dyskusja ta traci sens? Widaać, ze niektórzy tak zażarcie
                        bronią imienia tego przedszkola, że nie sa w stanie uwierzyć w racjonalne
                        argumenty i fakty.
                        Nie chce mi się z nimi gadać...
                        • mira.100 Re: Jakim PRAWEM ktoś tak szkaluje to przedszkole 06.03.07, 00:22
                          Tak, tak bo nana to mam chłopczyka, a listonosz to mam dziewczynki, oboje z
                          naszego przedszkola, to jka chcecie sobie brażać nas rodziców i kadrę
                          przedszkola, lepiej przy kawie, a nie naforum..
                          • nana0501 Re: Jakim PRAWEM ktoś tak szkaluje to przedszkole 06.03.07, 09:51
                            Mira, nie wiem o co ci chodzi z tym "mam chłopczyka", itp.
                            Rodziców, ja przynajmniej nie obraziłam, kadry zresztą też.

Kawka, bardzo chętnie.....
                  • listonosz_pat Re: Hieronima - tragedia!!!! 02.03.07, 09:17
                    bbuubbaa napisał:

> Uważam, że personel pedagogiczny jest odpowiednio przygotowany do opieki nad
                    > dziećmi, a nie są to tylko przedszkolanki jak uważa ta Pani. Obecnie są to
                    > nauczycielki z tytułem magistra.

Nie wszystkie panie mają tytuł magistra. Sprawdź zanim coś napiszesz.
                • limonka2 Re: Hieronima - tragedia!!!! 01.03.07, 22:01
                  Kobieto !!! Jesteś b odważna,że katujesz własne dziecko takim przedszkolem ,
                  jak je nazywasz " tragedią " już od września jak piszesz!!!.O co właściwie
                  chodzi???. Przedszkole to wolny wybór Rodziców, więc albo z tobą coś nie tak,
                  może jakaś trauma z dziciństwa albo masz b niskie poczucie własnej wartości i
                  miotasz się jak je podnieść - szkoda że kosztem własnego dziecka!!!Te Twoje
                  wypiski,to raczej opinia o Tobie.
                • mini100 Re: Hieronima - tragedia!!!! 02.03.07, 23:59
                  Mili Państwo,
                  Pozwolę sobie zabrać głos w tej bulwersującej dyskusji, ponieważ byłam
                  osobiście świadkiem skandalicznych zachowań dwóch mam, które teraz robią tyle
                  szumu na tym forum!!
                  Jest rodzicem jednego z dzieci, które uczęszcza do przedszkola przy ul.
                  Hieronima, od ponad dwóch lat i przyznam szczerze, że nigdy nie spotkałam tak
                  niezrównoważonych rodziców jak dwie panie, które się tu wypowiadają.
                  Ponieważ często bywam w przedszkolu (nie należę do rady), chciałam jako rodzi
                  zaprotesotować tym kłamstwom wypisywanym, ale pokolei:

1) oczywiście, że monotonny jadłospis, ale te mamy przynisiły swoim pociechom
                  grzanki rano do przedszkola (to pewnie ich zdaniem urozmaicone jedzenie i
                  bardzo zdrowe)
                  2)Panie faktycznie rano zbierają dzieci w jednej sali, le na śniadanie, czyli o
                  8.00 dzieci udają do swoich sal, osobiście dysponuję także zdjęcimi z zajęć,
                  gdzie często Panie sidzą na podłodze z dziećmi, ae to raczej nie jest wymiernik
                  zaangażowania
                  3) ojjjj, tego punktu nie ma, chyba jakieś niedopatrzenie
                  4)Na DVD dzieci oglądają nie tylko bajki, ale także filmy edukacyjne, ale cóż
                  dzici tych Pań są jeszcz za małę, żeby powiedzieć mamom do czego potrzebne jest
                  DVD. Nikt i nigdy nie czekał na darowizny od rodziców, to
                  pomówienie!!!!!!!!!!!!!
                  5)pościel osobiście dostaję do pranie raz na miesiąc, zważywszy na fakt, iż
                  dzieci w przedszkolu sypiają ok. 1 godziny dziennie to i tak dość często -
                  chyba, że mamy pirą w domu pościel codziennie - to już chorobliwa pedanteria!!
                  6)dziecie mają poduszeczki, które rodzice przynosili do przedszkola na początku
                  roku - ale to pewnie umknęło mamie
                  7) kalendarz robi każde przedszkole (raz w roku), a zdjęcia średnio 5 raz w
                  roku przy rozmaitych imprezach dla dziecie - nie są obowiąkowe!!!! - schza
                  mamy, przecierz nikt nie zmusza do nich kupowania
                  8) na mikołajki prezenty są kupowane przez przedszkole - nigdny, my rodzice nie
                  składaliśmy się na prezenty dla dzieci
                  9) a to dziwne????, bo w naszej grupie dziecie jedzą na talerzykach
                  10) skoro Pani przynosi dziecku herbatke w termosie, to naprawdę jest coś
                  raczejnie hallo?? - ale z Panią, a nie z jadłospisem
                  11) dzieci często jedzą serek fantazja!!!!!!!!!!

Szanowni Fomurowicze!!!
                  Gdyby nie fakt, że widze te koszmarny kobiety w przedszkolu, to co tu
                  przeczytałam poraziłoby mnie mocno, ale znam i Panią Dyrektor i Panie
                  Przedszkolanki i Pomoce i mogę tylkostwierdzić, że mamy, które tutaj wypisują
                  te GŁUPOTY to po pierwsze niepowinny nawet ich dzieci być przyjęte do naszego
                  przedszkola, bo są z poza rejonu, poza tym tak niezrównowarzonych kobiet nigdy
                  jeszcze nie spotkałam!!!
                  RADA!!!!
                  My rodzice oddaliśmy już sprawę zachowań tych Pań do Gminy,podpisało się ponad
                  140 rodziców, a dzieci w naszym przedszkolu jest 150, więc to stanowi 99%, o
                  wydalenie dzieci tych Pań z naszego przedszkola (choć dzieci nie są tu winne,że
                  ich mamy mają "problemy", ale niechcemy, aby nasze dzieci wysłuchwały
                  niecenzuralnych słów, którymi "rzucają" te mamy, a ponad to niepozwolimy, aby
                  Panie były szykanowane, zastraszane i poniżane!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  To co one tu wypisują to SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mama dziecka z przedszkola na Hieronima
                • mira.100 Re: Hieronima - tragedia!!!! 06.03.07, 00:03
                  Witam,
                  Tak się składa, że moje dziecko także uczęszcza do tego przedszkola, od pewnego
                  czasu czytam te Pani wywody i tylko jedno rozwiązanie - proszę wkońcu zabrać
                  swoje dziecko z naszego przedszkola, bo mamy już dosyć Pani zachowania.
                  Wyrzucono Pani z trojki klasowej za szykanowanie, zastraszanie, ubliżanie
                  nauczycielkom i stało się tylko po pisemnej interwencji nas - rodziców.
                  Na 150 dzieci chodzących do naszej placówki tylko Pani i Pani koleżanka ma
                  zawsze coś do powiedzenia, tylko, że my także mamy do powiedzenia DUŻO na Pani
                  temat i nieomieszkamy zawiadomić (tak jak i Pani to czyni) wszelkich placówek,
                  tak aby "umilić" Pani życie w równym stopniu jak Pani umiliła nam wszystkim.
                  DOŚĆ już ubliżania, włażenia w buciorach po dziecko, choć wszyscy inni czekają
                  w szatni
                  DOŚĆ - gadania o jedzeniu, może Pani wszystkim powie o tym, że przynosiła Pani
                  grzenki na śniadanie dla dziecka
                  DOŚĆ - o praniu pościeli, bo ta jest wydawana co miesiąc, a dzieci śpią 1
                  godzinę dziennie, więc chcąc częściej ją prać - to jest chorobliwa pedanteria!!

Pani nie jest z rejonu naszego przedszkola, więc proszę zabrać swoją pociechę i
                  ŻEGNAMY!!!!!!!!!!!! - wszyscy odetchniemy z ulgą, choć dziecko nie jest tu
                  niczemu winne, że ma chorą matkę, aż żal patrzeć!!!!!!!!!!!!!!
                  Mamy już dość smrodu po Pani i straconych nerw, sami wystąpimy o natychmiastowe
                  usunięcie dziecka z placówki.
                  Acha, chciałam nadmienić, iż nie jestem w radzie rodziców itp. Tylko rodzicem,
                  który przygląda się Pani poczynaniom od dłuższego czasu.
                  Tu tylko psychiatra!!!!!!!!!!!!
          • kola45 Re: Polecam Krasiczyńską 01.02.07, 08:57
            Mam pytanie pod jakim numerem jest to przedszkole, bo kiedyś słyszałam, że na
            Krasiczyńskiej są 2 przedszkola?
            • panda74 Re: Polecam Krasiczyńską 01.02.07, 12:41
              Krasiczyńska 4. Na Krasiczyńskiej jest na pewno tylko jedno przedszkole i
              znajduje sie w tym samym budynku co gimnazjum, oczywiście wejście jest od innej
              strony. Owszem, bardzo blisko, dosłownie 3 minuty od niego jest przedszkole na
              Tokarza. Koleżanka, której dziecko tam chodzi również jest bardzo zadowolona.
              Pozdrawiam smile
              • shea A Suwalska? 09.02.07, 11:29
                JA mam najbliżej na Suwalską. I tam penwie będę skłądać dokumenty.
                Ale nigdzie nie mogę znaleść opinii nt tych przedszkoli.
                Drugie nad jakim się zastanawiam to rpzedszkole integracyjne. Może coś
                słyszeliście na temat tego rpzedszkola?
                Mojej koleżanki córka tam chodzi i są bardzo zadowolone.
    • shea Re: przedszkola na Brodnie 09.02.07, 11:33
      Ja mam najbliżej na Suwalską. I tam penwie będę skłądać dokumenty.
      Ale nigdzie nie mogę znaleść opinii nt tych przedszkoli.
      Drugie nad jakim się zastanawiam to rpzedszkole integracyjne. Może coś
      słyszeliście na temat tego rpzedszkola?
      Mojej koleżanki córka tam chodzi i są bardzo zadowolone.
    • m.mix Re: przedszkola na Brodnie 13.02.07, 10:41
      moja córeczka już drugi rok chodzi do przedszkola nr 115 na Suwalskiej 26 i
      jestem bardzo zadowolona. Kontakt z nauczycielami i z panią dyrektor jest
      super. Dużo zajęć i córka często opowiada o różnych ciekawych zabawach i
      zadaniach. Opłaty pewnie podobnie jak w innych przedszkolach: podstawowa 89,91
      zł., stawka żywieniowa za jeden dzień 7 zł. (odliczenia w kolejnym miesiący
      jeżeli dziecko nie chodziło do przedszkola), komitet od 20 zł., zajęcia
      dodatkowe (angielski, rytmika, taniec, chyba gimnastyka)116 zł., ubezpieczenie
      (nie pamiętam kwoty)
    • roxane Re: przedszkola na Brodnie 21.02.07, 21:36
      Moj synek chodzi na Bolivara drugi rok. Ogólnie jest lepiej niż w roku
      ubiegłym. Natomiast jest to przedszkole dla dzieci przeciętnych, cichych i nie
      przeszkadzających, każde inne dziecko ma tam problem.Jak za bardzo rozrabia
      jest żle, jak za dużo pyta też żle..chyba tylko nie ma problemu jak siedzi
      cicho i nie przeszkadza.Moj syn np. ponoć bardzo ładnie rysuje, ale nie
      wytrzyma na zajęciach plastycznych siedzenia non stop przy stoliku. Więc pani
      mgr od plastyki tak się podpisała nie chce by dziecko chodziło bo się
      przemieszcza po sali..więc nie chodzi i może ukryty talent czeka na odkrycie na
      zajęciach w domu kultury.
      --
      • jasiek33 Re: przedszkola na Brodnie 23.02.07, 12:35
        A moje dziecię chodzi na Bazyliańską - polecam - bardzo fajne przedszkole.
        Pomijam, ze moje dziecko generalnie neichętnie chodzi - płacze cały czas przy
        rozstaniu - ale wychodzi cały zadowolony i uśmiechnięty. Moje dziecko jest taka
        przylepą i potzrebuje kogoś " na wyłączność" do opieki - do tej pory miał
        nianie - wiec "urobił" sobie jedną pania, która go karmi, przytula, nosi a
        rękach!!!
        Bardzo sympatyczne podejście do dzieci, urozmaicone jedzonko - ja jestem
        zadowolona
        Ania
        • panda74 Czemu Wy-Rodzice przyjmujecie tak bierną postawę? 27.02.07, 09:32
          Czytam Wasze opinie o przedszkolach, macie masę zastrzeżeń - słusznych zresztą,
          zwłaszcza odnośnie przedszkola na Hieronima. Nie rozumiem tylko jednego - aby
          coś zmienić, należy działać! A Wy po prostu stwierdzacie fakt, że dzieci mają
          kiepskie jedzenie czy brudną pościel, natomiast może warto porozmiawiac z
          dyrekcją? Można pójść w kilka osób - zawsze to raźniej i będziecie pewniej się
          czuć. Podsuńcie im te wypowiedzi z forum, zażądajcie pewnych zmian! Samo nic się
          nie zrobi. Trzeba umieć pewne rzeczy wyegzekwować. Dla mnie to skandal - te
          kanapki na każdy posiłek, no i oczywiście brak zainteresowania nauczycielek
          dziećmi. Może jakaś petycja z podpisami całych grup? Powinniście coś zrobić.
          Nie tylko zasugerować zmiany, ale bacznie obserwować, czy zostały wprowadzone w
          życie. Przecież tu chodzi o dobro Waszych dzieci, które spędzą w przedszkolu
          kilka lat!
          Pozdrawiam serdecznie smile
          • rdv15 Re: Czemu Wy-Rodzice przyjmujecie tak bierną post 27.02.07, 09:52
            Droga Przedmówczyni,
            tak się składa że działamy!! Tyle że niestety w tym przedszkolu jesteśmy
            magrinesem. Większość mam wychodzi z założenia że tak mam być. Że Pani
            Przedszkolanka jest boginią i wszytko wie najlepiej. Nie narzekają na kanapki,
            czy brak zainteresowania ze strony Kadry. Nie widzą problemu w tym że dzieci są
            pozostawione same sobie. Ja już wydeptałam swoją ścieżkę do p. Dyrektor, nie
            przynosi to efektu. Nie oznacza to że sobie odpuściłam. Ja wiem że moje dziecko
            nie będzie tam uczęszczało dłużej niż jest to konieczne, a ja zrobię wszystko
            żeby każdej osobie która mnie zapyta o to przedszkole nie szczędzić słów prawdy.

a jeżeli chodzi o petycje.. cóż to inny temat i nie na forum...ale już kilka w
            przedszkolu było zbieranych... ale nie po to by cos ulepszyć czy wprowadzić
            zmiany które naszym dzieciom poprawią komfort przebywania w przedszkolu lecz
            żeby uciszyć rodziców którzy czegoś wymagają.

Oto Przedszkole na Hieronima.....
            • panda74 Re: Czemu Wy-Rodzice przyjmujecie tak bierną post 27.02.07, 10:01
              Przepraszam, nie chciałam nikogo urazić... smile
              Miałam na myśli właśnie takich rodziców o jakich piszesz - mało zainteresowanych
              czy kompletnie bezkrytycznych, nie widzących lub nie chcących zauważyć problemu.
              Rozumiem Twoją sytuację, bo u nas też znajdą się ze 3 aktywne osoby, przy czym
              na szczęście nie ma żadnego problemu jeśli chodzi o kontakt z personelem
              przedszkola. Pozdrawiam smile
          • nana0501 Re: Czemu Wy-Rodzice przyjmujecie tak bierną post 27.02.07, 10:34
            Wiesz co? Przykro mi słyszec taka opinię, która wygłasza ktoś, kto nie zna
            sytuacji dokładnie.
            Z Dyrekcją oczywiście można porozmawiać, ale do niczego to nie prowadzi, p.
            Dyrektor na jakikolwiek temat ma argument, że tak było zawsze i nie można
            niczego zmienić. Trudno jest zebrać większa grupę i napisać petycję, bo reszta
            rodziców (może nie wszystkich) nie odważa się, żeby zająć stanowisko, a jeśli
            już zajmuje, to staje po stronie przedszkola mówiąc na przykład "no to co, że
            dzieci jedzą na serwetkach, co w tym złego?". Ciekawe, czy dziecko tej pani w
            domu też je kolację na serwetce. Zapomniałam dodać, że do przedszkola
            przyjmowane są dzieci chore, zasmarkane i z kaszlem, co powoduje, że reszta
            jest równiez notorycznie zaziębiona. Panie twierdzą natomiast, ze nie sa
            pielęgniarkami, żeby stać i badać dzieci i tylko dzieci z wysoka temperaturą
            maja pozostac w domu. Nie chce już mi się pisac na ten temat....
            Pozdrawiam.
            N
            • panda74 Re: Czemu Wy-Rodzice przyjmujecie tak bierną post 27.02.07, 11:21
              Juz przeprosiłam. I wyjaśniłam o co mi chodziło.
              Również pozdrawiam serdecznie smile
              • rdv15 Re: Czemu Wy-Rodzice przyjmujecie tak bierną post 27.02.07, 13:02
                Myślę że emocje biorą górę...
                Niestety w tym przedszkolu rodzice którzy chcieliby coś zmienić są na
                marginesie. Mam nadzieję że ten wątek na temat tego przedszkola sprawi że część
                Rodziców którzy rozwarzają czy zapisac tam swoje dziecko dwa razy się
                zastanowią.

Problem zostaje cąły czas ten sam - gdzie zapisac dziecko? Czy znasz dobre
                przedszkola w tej okolicy? Ja już odwiedzałam Krasiczyńską ale dowiedziałam się
                że p> Dyrektor wyjątkowo tryzma się rejonu, a my jesteśmy spoza.
                Widziałam Bartniczą, Syrokomli oraz Turmoncką - pierwsze od ulicy.
                Nadal nie mam pomysłu gdzie zapisac mojego malucha.
                • panda74 Opinie o przedszkolach... 27.02.07, 13:30
                  Gdzieś już pisałam, że dzieci moich koleżanek chodzą do przedszkoli na Bolivara
                  - podobno w porządku, na Tokarza - też, jedna posyła dziecko na Suwalską (ale
                  tam są dwa, nie wiem, do którego mały chodzi) - i jest bardzo niezadowolona.
                  Myślę, że nic nie tracisz składajac papiery na Krasiczyńską - a nuż jakieś
                  miejsce się zwolni?
                  Mnóstwo rodziców składa papiery do kilku przedszkoli.
                  O przedszkolach, które wymieniłaś nic nie wiem, niestety.
                  Pozdrawiam smile
            • jadwisia44 Re: Czemu Wy-Rodzice przyjmujecie tak bierną post 27.02.07, 22:45
              Nana! Rozumiem Twoje pretensje, choć nie bardzo jestem w stanie pojąć, że
              rodzice są bierni, gdy im dzieciom dzieje się krzywda. Przecież w tym
              przedszkolu działa Rada Rodziców, która ma naprawdę wiele do powiedzenia -
              wystarczy spojrzeć w odpowiednie przepisy. Chciałabym jednak zapytać - w jaki
              sposób wyegzekwowała byś przypowadzanie tylko zdrowych dzieci? Jesli znasz
              złoty środek, chętnie z niego skorzystam. Przeciez to rodzice zostawiają
              nauczycielom "zasmarkane i kaszlące dzieci" i nie ma możliwości prawnej na
              zmianę tej sytuacji. Można tylko odwoływać się do sumienia tych, którzy tak
              postępują. Zaręczam Ci że niejednokrotnie dyrektorzy i nauczyciele nie mogąc
              sobie poradzić z tą sytuacją proszą o zaświadczenie lekarskie o stanie zdrowia
              dziecka - i otrzymują je. To "zasmarkane i kaszlące dziecko" przynosi je z
              adnotacją "może chodzić do przedszkola". Co wtedy byś zrobiła? Łatwo jest
              krytykować, ale trzeba też umieć spojrzeć na sprawę obiektywnie. Żeby było
              jasne - nie usprawiedliwiam niedociągnięć tego przedszkola, masz niewatpliwie
              rację, ale w tej kwestii się z Toba nie zgadzam.
              • rdv15 Hieronima a Rada Rodziców 28.02.07, 10:44
                jadwisia44, choć napisałaś odpoiwedź do Nany, pozwolę sobie wtrącić swoje trzy
                grosze.

Masz rację że w przedszkolu działa Rada Rodziców, która ma wiele do
                pwoiedzienia... tyle że Rada Rodziców to akurat Mamy które są "zaprzyjaźnione"
                z p. Dyrektor na tyle, że jakakoliwek forma krytyki Kadry kończy się krytyką
                osoby która śmiała w ogóle zabrać głos.

Nie twierdzę że dzieciom dzieje się krzywda w przedszkolu, tyle że jest tam
                bardzo niski komfort przebywania w tej placówce. Na elewacji budynku
                przedszkola pojawił się banner zaproaszający do zapisów, śmiac mi się chciało
                jak go zobaczyłam.. doświadczona Kadra, współpraca z Rodzicami...
                Taaak, p. Dyrekto wysłucha, pokiwa głową i stwierdzi że to niemożliwe żeby
                Panie siedziały przy biurku i się same sobą zajmowały, że są tak oddane... itp.

Co do przyprowadzania chorych dzieci i braku reakcji ze strony Nauczycieli. O
                tym że jakieś dziecko zwymiotowało w ciągu dnia i było nieswoje p. Nauczycielki
                informujuą jak się odbiera maluszka. Nie dzwonią z informacją.
                O tym że dziecko ma gorączkę równiez informują pod konie dnia.

Panie zezwalają na przyjście do przedszkola chorych dzieci z okazji Mikołaja -
                to tylko 2 godziny i nic się nie stanie.

Niestety kadra pedagogiczna .... to nie jest najlepsze określenie na
                osobypracujące w tym przedszkolu.

A poza tym, na stronach internetowych przedszkola pojawiają się zdjęcia dzieci
                a Rodzice nie są informowani o fakcie publikacji tych zdjęć bez zgody
                Rodziców. Akurat taka działalność jest prawnie karana....
                • emama5 Re: Hieronima a Rada Rodziców 28.02.07, 11:49
                  Znam to przedszkole dobrze. Rada Rodziców jest radą tylko z nazwy. To
                  raczej "Towarzystwo Wzajemnej Adoracji", jeśli masz jakiekolwiek zastrzeżenia
                  względem działaności placówki - stajesz się wrogiem publicznym nr 1.
                  Dyrekcja jest przemiła wyłacznie w czasie zapisów do przedszkola - chętnie
                  wszystko pokazuje, objaśnia, zachęca....a od września - zwrot o 180 stopni.
                  Według mnie w tym przedszkolu dzieje się źle. Mam nadzieję, że szybko się to
                  zmieni - dla dobra dzieci tam chodzących, na szczęście już nie mojego !!!
                  • roxane Re: Hieronima a Rada Rodziców 28.02.07, 19:40
                    Jeśli chodzi o zmiany w przedszkolach i kiepską dyrekcję, polecam skontaktować
                    się z p. naczelnik wydz. edukacji Urzędu Dzilenicy Targowek. Interweniowałam
                    niejednokrotnie zawsze ze skutkiem natychmiastowych..takim też sposobem
                    poniekąd natapiła zmiana dyrektorki na Bolivara.
                  • nana0501 Re: Hieronima a Rada Rodziców 01.03.07, 11:07
                    Własnie, najbardziej własciwe słowo na określenie stosunków między radą klasową
                    a pedagogiczną, to TWA, czyli Towarzystwo Wzajemnej Adoracji. Z tym wrogiem
                    publicznym, też całkowita racja.
              • nana0501 Re: Czemu Wy-Rodzice przyjmujecie tak bierną post 01.03.07, 11:45
                Jadziu,
                a nie straciłabyś cierpliwości, gdybyś co chwila miała w domu dziecko z powodu
                choroby, sama nie możesz chodzić do pracy, kurujesz dziecko, ono idzie do
                przedszkola na 3 dni i wraca znowu chore? I tak w koło? A dzieci przyprowadzane
                do przedszkola z zielonym katarem do pasa i prawie, przepraszam za określenie,
                gruźliczym kaszlem.
                • rdv15 Re: Czemu Wy-Rodzice przyjmujecie tak bierną post 01.03.07, 12:28
                  Popieram...
                  pisałam już że Panie Przedszkolanki na pytanie rodziców czy mogą przyjść z
                  chorym dzieckiem na przedstawienie odpowiadają że tak - bo przeciez przez dwie
                  godziny nic złego się nie stanie.

A co do przemiłej P. Dyrektor... tak bardzo przemiła... jak ubiegałam się żeby
                  przyjęła moje dzieco do przedszkola, z wielkim uśmiechem przyjęła "suwenir"
                  motywujący ją do wpisania mojego dziecka na listę przyjętych jeszcze przed
                  zakończeniem rekrutacji.

I co wy na to moje przemiłe przedmówczyni, tak wiele dobrych słów piszących o
                  Pani Dyrektor?

• jadwisia44 Re: Czemu Wy-Rodzice przyjmujecie tak bierną post 01.03.07, 18:50
                    Mam nadzieję, że moja przedmówczyni jest w pełni świadoma i odpowiedzialna za
                    to pisze. Wysunęłaś bardzo poważny zarzut, mający daleko idace konsekwencje.
                    Mam nadzieję więc, że jest prawdziwy. Nana - oczywiście, rozumiem Cię i moim
                    marzeniem jest również aby w przedszkolu były tylko zdorowe dzieci.
                    Nauczycielki robią bardzo źle, pozwalając na obecność takich dzieci w
                    przedszkolu podczas uroczystości. Tylko dlaczego nauczycielki podejmują takie
                    decyzje? Od tego jest dyrektor. Ja ze swojej strony apeluję również do
                    rodziców - nie przyprowadzajcie chorych dzieci. One naprawdę sie męczą w
                    przedszkolu, wtedy gdy są chore. Potrzebują Waszej opieki i łóżka. Miejcie
                    sumienie nad nimi i nad innymi. A wracając do sprawy pzredszkola na Hieronima.
                    Po prostu zorganizujcie zebranie wszystkich rodziców i kadry i wtedy wysuńcie
                    zarzyty, ustalajac pewne zasady. Życzę powodzenia.
      • judytak Re: przedszkola na Brodnie 02.03.07, 14:10
        roxane napisała:

> jest to przedszkole dla dzieci przeciętnych, cichych i nie
        > przeszkadzających, każde inne dziecko ma tam problem

dwoje mouch dzieci chodziło do przedszkola na bolivara
        każde po 3 lata
        córka - typ bardzo inteligentjego, nadambitnego żywego sreberka
        przedszoke z własnej inicjatywy przeznaczyła ją jako pięciolatka do grupy
        łączonej z zerówką, wszyscy ją chwalili, z wyjątkiem aspektu jedzenia ;o)

syn - dziecko z porażeniem mózgowym lekkiego stopnia, brak koncentracji,
        niezdarność, takie, co to wszystko rusza, trzeba mu wszystko osobno powiedzieć,
        itp. itd.

żadne nie miało tam najmniejszych problemów
        co prawda, to było już kilka lat temu

pozdrawiam
        Judyta
    • lolo9925 Re: przedszkola na Brodnie 01.03.07, 21:00
      Z przerażeniem czytam oszczerstwa pod adresem Przedszkola na Hieronima.
      Moje drugie już dziecko uczęszcza do tej placówki. Jestem bardzo zadowolony, a
      dziecko szczęśliwe. Bardzo często nie chce iść do domu. Nauczycielki są bardzo
      miłe, uśmiechnięte i kulturalne. Pani Dyrektor współpracuje z rodzicami i zawsze
      z uśmiechem i serdecznością podchodzi do dzieci.
      W przedszkolu jest bardzo czysto i ta osob, która tak szkoluje zastanowić się
      powinna nad tym, co pisze.
      Przecież to można sprawdzić.
      Widać zdecydowanie, że ta osoba jest niskim, kłamliwym i tchórzliwym
      człowiekiem, która ma żal do całego świata.
      Proszę jednak pamiętać, że oszczerstwa są karane.
      Dziekuję całej kadrze i p.Dyrektor za opiekię nad dziecmi, pyszne jedzenie i
      atmosferę panującą w Przedszkolu, a przepraszam za osobę o tak niskim poziomie

lolo9925
      • nana0501 Re: przedszkola na Brodnie 02.03.07, 08:27
        To nie sa oszczerstwa, każdy ma prawo do wyrażenia własnej opinii, żyjemy
        przecież w demokratycznym kraju pradwa?
        Ty masz takie zdanie, ktoś inny moze mieć inne.
        Jeśli parę osób pisze negatywne opinie na temat tego przedszkola, to chyba coś
        w tym musi być.

Z tym pysznym jedzeniem-to już lekka przesada. smile
      • listonosz_pat Re: przedszkola na Brodnie 02.03.07, 08:31
        lolo9925, malowanalala2, bbuubbaa, limonka2, delma11

sytuacja się powtarza - nicki utworzone wczoraj, a posty napisane przez jedną
        lub dwie osoby.
      • rdv15 Re: przedszkola na Brodnie 02.03.07, 08:52
        No cóż....
        jestem pod bardzo wielkim wrażeniem fantastycznego lobbingu jaki przeprowadzają
        rodzice nt. przedszkola na ul Hieronima.
        Mam też wrażenie że czytanie ze zrozumieniem, treści jest już dla większości
        osób tu wypowiadających się zbyt skomplikowane.
        Postaram się raz jeszcze przytoczyć argumenty - rzeczowe które skłoniły mnie
        do napisania, że nie polecam tego przedszkola. Jeżeli ktoś zdecyduje się
        odpisać na mój post prosiłabym aby również były to rzeczowe odpoiwedzi a nie
        ochy i achy nad kadrą czy wspaniałą Panią Dyrektor.
        1. Nigdzie nie napisałam że mojemu dziecku dzieje się krzywda w tym przedszkolu.
        2. Napisałam, że nie robi się nic aby podnieść komfort przebywania w
        przedszkolu naszych dzieci.
        3. Pani Dyrektor - tak przyjęła ode mnie łapówkę. Znam konsekwencje moich słów.
        Pani Dyrektor również zna konsekwencje swojego czynu.
        4. Jadłospis w tej placówce jest tragiczny, powiedzmy to sobie otwarcie. Jeżeli
        jesteście zainteresowani jak jest w innych przedszkolach mogę wysłać na adres e-
        mailowy skany jadłospisów z innych placówek z pieczątka żeby nie było że
        sfałszowane.
        5. Panie które pracują w tym przedszkolu nie są Paniami Nauczycielkami z kilku
        powodów:
        - pozwalają sobie na wypowiedzi w obecności innych rodziców pt. nie rzyczę
        sobie opiekowac się Pani dzieckiem, ja już skończyłam pracę i nie będę z Panią
        rozmawiać, itp..
        - wykwalifikowana kadra nauczycielska nie puszcza dzieciom 3 latkom bajek w
        przedszkolu - prosze sprawdzić zalecenia, oraz zwrócić uwagę iż ten rok w
        przedszkolu jest rokiem popularyzacji czytania bajek... cóż .. nie bardzo to
        Paniom wychodzi
        - zawsze jak przyprowadzam dziecko Panie we dwie lub we trzy siedzą przy biurku
        i rozmawiają, dzieci siedzą przy pustych stolikach. Czasami nie ma wolnego
        krzesełka dla dziecka które jest przyprowadzane. Dysponuję zdjęciami wykonanymi
        aparatem telefonicznym takich sytuacji.
        - Panie wysługują się starszymi dziecmi ( popołudniu jak grupy są łączone) aby
        zaprowadzały maluchy do łazienki - sytuacja ze śwody 29.02.2007.
        - Panie w okolicy godzinu 15.30 jak większość dzieci już wychodzi do domu
        siedzą przy biurkach i czytają gazetę - sytuacja z piątku 23.02.2006 p. Zosia
        Małecka - a dzieci siedzą przy spustych stolikach.
        -.. tego typu sytuacji było i jest wiele.
        Piszę to tylko po to abyście sobie rodzice uświadomili że takie zachowanie jest
        nagannne!!!

Panie które opiekują się moim dzieckiem ( tak opiekują - a nie wychowują jak
        twierdzi Kadra, powinny i za to otrzymują swoje wynagrodzenie poświęcać swój
        czas dzieciom a nie na plotkowanie czy czytanie gazety)

6. W przedszkolu tak bardzo pilnuje się higieny ( nie wolno wchodzić na górę po
        dzieci bo zarazki ).. oddaje się pościel do prania po pół roku. Wiem że za
        chwilę podniesie się larum, że to przedszkole państwowe, że można wziąźć
        pośicel kiedy się chce. itp... Tłumaczenie p. Dyrektor - tak było zawsze. Ja
        nie jestem w tym przedszkolu od zawsze, gdybym tylko była poinformowana że
        pościel jest oddawana na życzenie Rodziców , wiedziałabym że by zaplanować
        sobie przynajmniej raz w miesiącu odebranie pościeli i upranie jej.

Wiem że sa rodzice którzy tak właśnie robią, ale wystarczy tylko poinformować.

7. Dba się o higienę, ubranka dzieci- piżamki oraz pościel są przechowywane w
        sposób skandaliczny.
        8. Herbatę oraz inne napoje serwowane są dzieciom w metalowych wiadrekach. Ja
        wie że jest dużo dzieci i że to jest duża pojemnosć, ale nie w widaerkach
        metalowych!!!!, któe są stawiane w rogu zlewozmywaka obok którego może przejść
        każdy!!!
        9. Wiem że po interewncji jednej z mam pojawiły się w końcu termosy do herbaty
        w salach... super.. tylko to jest dopiero teraz.. wcześniej dzieci piły zimną
        wodę z dystrybutora.

Dlaczego tak wiele jest w Rodzicach zawiści dla tych którzy mają odwagę napisać
        co jest nie tak w przedszkolu. Czuję sie obrażona nazwaniem mnie przez
        lolo9925 "niskim, kłamliwym i tchórzliwym człowiekiem, któa ma żal do całego
        świata"
        Niestety, zawiodę Pana jestem zdecydowaną osobą która ma świadomość tego za co
        płaci i czego oczekuje. Panie Przedszkolanki dostają pensję z moich podatków.
        Płacę za opiekę, wyżywienie, zajęcia dodatkowe itp...
        Tak płacę, Wy Rodzice też płacicie... wqięc wymagam.
        Nie jestem zahukaną Mamusią ( nieobrażając personalnie nikogo ) dla której
        Panie w przedszkolu to wyrocznia.
        Lolo9925, może nie przepraszaj za kogoś kto o to Cię nie prosi.

Na koniec napisze dla wyjaśnienia - chyba domyślam się o której Mamie piszecie,
        ja gratuluje jej odwagi w otwartej walce z Przedszkolem. Ja na to nie mam czasu
        więc tylko jejkibicuję że się uda coś zmienić.

Acha, informacje nt. Przedszkola są moją subiektywną opinią.

• rdv15 Re: przedszkola na Brodnie 02.03.07, 08:53
          acha w wypowiedzi wkradł się błąd ortograficzny:
          - jest nie rzyczę, powinno być nie życzę.
          Tak aby ni edostarczać innym Rodzicom pożywki że nie wykształcona Mamusia robi
          błędy ..
        • listonosz_pat Re: przedszkola na Brodnie 02.03.07, 15:15
          rdv15 napisała:

> 3. Pani Dyrektor - tak przyjęła ode mnie łapówkę. Znam konsekwencje moich
          słów.

Proponuję złożyć do Prokuratury lub C.B.A. zawiadomienie o możliwości
          popełnienia przestępstwa. Tam pani dyrektor na pewno nie ma układów, które ma w
          Wydziale Oświaty i Kuratorium.
          • rdv15 Doniesienie na p. Dyrektor..???? 02.03.07, 15:33
            Nie jestem zainteresowana przyjęciem takiej formy walki z p.Dyrektor. O wiele
            lepiej jest mi z tym, że napisze brutalnie - mogę na nią wywierać wpływ poprzez
            to iż zawsze ewentualnie mogę złożyć doniesienie, jezeli nie będzie
            zainteresowana współpracą ze mną. smile
            Wiem że to brutalne i nie etyczne, ale tylko w ten sposób p.Dyrektor zauważa
            lenistwo swoich pracowników, kupuje termosy do sal dla dzieci, czasami w
            jadłospisie pojawią się racuchy itp.

Skąd wiesz że p.Dyrektor ma układy w Wydziale Oświaty?
            • mini100 Re: Doniesienie na p. Dyrektor..???? 03.03.07, 00:06
              To już jest SKANDAL!!!!!!!!!!! Moje dziecko zostało przyjęte do przedszkola
              wcześniej niż powinno i NIKT nie sugerował mi nawet łapówki, proszę zdać sobie
              sprawę, że pisze Pani na forum i to jest pisemne pomówienie!!!!!!!!!!!!!, a
              skoro niby Pani dała łapówkę to nic nie jest Pani lepsza od tego co ją niby
              wziął!!!
    • bate1 Re: przedszkola na Brodnie 02.03.07, 09:54
      Więc ja też się wypowiem na temat przedszkola na Hieronima. Otóż moje dziecko
      też uczęszcza do tego przedszkola i uważam, że jest to najlepsze co się
      trafiło. Mam jakieś doświadczenie ponieważ mój syn chodził już do przedszkola
      prywatnego, chodził do innego przedszkola na Gocławiu a teraz właśnie chodzi do
      przedszokola na Hieronima. Jest to najlepsze przedszkole jakie dotąd widziałam
      i nie chodzi mi tu o to co dzieci jedzą jak wygląda przedszkole w od środka ale
      chodzi mi głównie o dobro naszych dzieci czyli o to co otrzymują w tym
      przedszkolu jeśli chodzi o wychowanie bo chyba to jest najważniejsze. Panie
      nauczycielki bardzo angażują się w swoją pracę, zajęcia sa przemyślane
      doskonale przygotowane, dzieci mają sporo zajęć dodatkowych. Dlatego proszę aby
      te troskliwe mamy, które moim zdaniem obrażają panie uczące w tym przedszkolu
      zaprzestały i to radzę z dobrej woli. MOŻE NIECH DROGIE PANIE MAMUSIE WŁĄCZĄ
      SIĘ W WYCHOWANIE SWOICH POCIECH, A NIE SZUKAJĄ WINNYCH. Bardzo prosze niech
      panie skorzystają z porady psychologa!!!!!i jeszcze jedno jeśli paniom nie
      odpowiada to przedszkole to prosze zrobić miejsce innym dzieciom które chciały
      tu chodzić ale przez ograniczone liczbę miejsc nie dostały się do przedszkola.
      I jeszcze wydaje mi się że te panie które mają taki krytyczny stosunek do
      przedszkola na Hieronima to nie wynika z tego jak się wychowuje tam ich dzieci
      tylko z tego jak one zostały wychowane. Trochę szacunku nie zaszkodzi a taka
      krytyka nic nie da może się Panie włączą w pomoc wychowania dzieci i pomogą
      paniom w przedszolu być może mają panie ciekwe pomysły które zostatną
      wykorzystane?!
      • listonosz_pat Re: przedszkola na Brodnie 02.03.07, 10:50
        Bzdura.
        Mogę zaprosić Panią do kilku innych przedszkoli na Bródnie i nie tylko. Wtedy
        będzie Pani mogła ocenić - atmosferę, podejście nauczycielek do dzieci,
        codzienne zajęcia, zaangażowanie personelu, współpracę z rodzicami, czystość
        oraz to co dzieci jedzą.
        Być może w przedszkolu na Hieronima jest kilka pań nauczycielek, które próbują
        coś robić, ale mam wrażenie, że pani dyrektor i pozostałe panie nauczycielki,
        które są w tym przedszkolu "od zawsze", skutecznie je hamują.

A co do pomocy paniom w przedszkolu, to może rodzice wszystko sami zaczną
        robić, bo po co panie w przedszkolu mają się przemęczać.
        • mini100 Re: przedszkola na Brodnie 03.03.07, 00:04
          Panie Dyrektor ma już swoje lata, a wychowawczynie te "od zawsze" mają po 30-
          tce, to chyba coś się ie zgadza???
          • rybcia123 Re: przedszkola na Brodnie 04.03.07, 10:10
            Ludzie,czy istotne jest ile lat ma pani opiekunka,czy jak ją sobie nazywacie??
            Pościel mozna zabrać w każdej chwili,moje dziecko chodzi co prawda od
            września,alr słyszałam dużo dobrych opinii,dlatego zapisałam ją do tego właśnie
            przedszkola.Znam(niestety) Panią,która szkaluje przedszkole na
            Hieronima.Niestety jako matka nie świeci przykładem.Ta osoba powinna zrobic
            sobie rachunek sumienia i zanim zacznie krytykować pościel,to w czym sypia jej
            dziecko??Mało tego.Krytyka jedzenia byla od samego poczatku,dziecko
            przychodzilo z wlasnym prowiantem,a inne tylko patrzyly,a to sa tylko dzieci.A
            moze nasz podrzegacz do zlego napisze publicznie dlaczego dziecko zostalo
            przeniesione z prywatnego przedszkola,gdzie wczesniej chodzilo??Moze dyrekcja
            podziekowala??Ta mama najpierw powinna zajac sie sama soba i swoim domem,bo z
            tego co zaobserwowaam,nie tylko ja,ale duze grono rodzicow,dziecko wczesnie
            przychodzi,a czasem jest odbierane jako ostatnie,a wrecz dlugo po zamknieciu
            przedszkola. Ale widzac niektorzy nie widza samych siebie,tylko pisza glupoty
            zamiast wziasc sie za uczciwa prace,spojrzcie jaie godziny wpisow sa listonosza
            pata.Tym bardziej,ze takie zachowanie nie jest w niczym przypominajce tej
            uroczej postaci z bajki.powinnismy chyba skonczyc ten watek na forum,a zalatwic
            to w gronie przedszkola,czemu mama nie powie glosno na zebraniu o co chodzi,no
            trzeba na nich bywac.Pozdrawiam wszystkich zadowolonych z przedszkola na
            Hieronima a tych co sie zastanawiaja czy dzieko zapisac propomuje przyjsc na
            dni otwarte lub popytac znajomych,nie patrzac na sugestie jednej nie do konca
            mamy.
            • nana0501 Re: przedszkola na Brodnie 05.03.07, 11:24
              Chciałam zauważyć, że przedszkole jest czynne do godziny 17-30, i do tej pory
              dzieci mają prawo w nim przebywać, prawda? Moje dziecko też nie jest odbierane
              z przedszkola o godz. np. 15-00 tak, jak kiedyś sugerowała wychowawczyni.

Dyskusja faktycznie robi się bez sensu....
            • emama5 Re: przedszkola na Brodnie 05.03.07, 12:31
              A co ma piernik do wiatraka???
              Jakie znaczenie i związek ma godzina umieszczanych postów na forum z uczciwą
              pracą? Jeśli rozumujecie takimi kategoriami, to przestaje mnie dziwić Wasz brak
              zastrzeżeń do sposobu działalności tego przedszkola...
              • nana0501 Re: przedszkola na Brodnie 05.03.07, 13:27
                No widzisz, jak to jest?
                Tez uważam, że ten piernik nie ma nic do wiatraka, po prostu niektórzy tak
                bardzo nie są w stanie znieść, ze ktoś może mieć odmienne zdanie na temat tego
                przedszkola, że odwracają kota ogonem....
                Ci ludzie nie sa w stanie wysłuchac argumentów i podejśc do nich obiektywnie,
                zażarcie i dla zasady przyjmują taką właśnie postawę.
                Mnie też już od dawna nie dziwi brak zastrzeżeń ze strony niektórych odnośnie
                sposobu prowadzenia tej placówki. Dyskutować tez mi się odechciewa.....
                • rybcia123 Re: przedszkola na Brodnie 05.03.07, 16:46
                  albo moze to niektorzy maja wyimaginowane wyobrazenie o takich placowkach i za
                  400,a czasem nawet nie,miesiecznie,dzieci powinny miec owoce morza i inne
                  wynalazki conajmniej raz dziennie.Jak komu nie pasuje,oddajcie dzieci nianiom
                  lub do prywatnych placowek.Jeswtem ciekawa,czy te dzieci mam,ktore tak
                  strasznie krytykuja tak wspaniale jadaja w domu,gdy mama ma wolne.Czy moze
                  stoluja sie na miescie,co na pewno jest wygodne ale na pewno nie jest zdrowe i
                  nie pomaga budowac domowej,rodzinnej atmosfery.Bo to by dziecko czOLo sie
                  kochane i potrzebne jest najwazniejsze,a jedzenie w przedszkolu jest adekwatne
                  do pieniedzy jakie placimy,wiec nie wymagajmy gwiazdki z nieba.A zawsze mozna
                  dziecku dac drugi lekki obiad w domu,urozmajcony lub kolacje.ale chyba
                  niektorzy chca calą odpowiedzialnosc za wychowanie i utrzyanie dziecka zrzucic
                  na przedszkole.
                • mira.100 Re: przedszkola na Brodnie 06.03.07, 00:16
                  Pani odkręca kota ogonem!!!! I ja osobiście, po przeczytaniu Pani wypowiedzi
                  mogę to stwierdzić; np. pomówiła tu Pani jedną z nauczycielek, iż ta niechciała
                  z Panią rizmawiać twierdząc, iż skończyła prace o 15,30.....
                  A tak się składa, że ma Pani czysty niefart bo była świadkiem tego zajścia i
                  osobiście widziłam i słyszałam co Pani wyprawiała, ale od początku
                  Wpadła Pani przed 17 do przedszkola, jak zwykle władowała się w buciorach
                  (nawet niezakładając ochraniazy) na górę, po dziecko, a jak poprawiała mu Pani
                  spodenki to odkryła, że maluch ma założone rajstopki TYŁ NA PRZÓD,
                  Mili Państwo, co się dział?????
                  Wpadła Pani na górę, ale tam była nauczycielka, której bała się Pani zrobić
                  awanturę, to dopadła Pani nauczycielkę wychodzącą z szatni i zmieszała Pani
                  kobietę z błotem, naubliżała jej Pani, zrównała z ziemią,
                  i za co ?????? za uczenie dziecka samodzielności.
                  Wyobrażacie sobie Państwo za rajstopki założone odwrotnie.
                  Po takim poraktowaniu, faktycznie nauczycielka powiedziłą, że skończyła pracę o
                  15,30 i nie będzie z Panią dyskutować, bo i o czym skoro dowiedziła się, że
                  niepowinna pracować jako przedszkolanka, że do niczego się nie nadaje, a
                  psycholog to z niej napewno nie jest itp.
                  Nie wpomnąc Proszę Państwa, iż wychodząc z placówki wraz ze swoją koleżanką i
                  dziećmi używała Pani takich słów, że nie mogę ich tutaj przytoczyć!!!!!!!
            • nana0501 Re: przedszkola na Brodnie 05.03.07, 13:15
              Chyba ci się totalnie pomerdały wątki i osoby.

Ja w każdym razie swoją opinię mam i jej nie zmienię.
              • nana0501 Re: przedszkola na Brodnie 05.03.07, 13:22
                Sorry, to miało być dla rybci 123
              • mira.100 Re: przedszkola na Brodnie 06.03.07, 00:20
                Zabieraj się kobieto z naszego przedszkola i tyle.
                Bo nie pomogą wyimaginowane donosy!!!!!!!!!!
                Nas jest więcej i też mamy znajomości w różnych placówkach, takich jak:
                - pomoc społeczna, która chętnie zrobi wywiad środowiskowy w miejscu
                zamieszkania, w miejscu pracy rodziców itp.
                - dzielnicowy - też miły człowiek i chętnie zrobi kolejny wywiad środowiskowy.
                Rzecznik Praw Dziecka, też może się zaniepokoić po kilku listach o biednym
                Antosiu.
                No cóż prosze pamiętać " koto mieczem wojuje, ten od miecza ginie"
                My rodzice may już serdecznie dosyć i Pani i Pani kolezanki.
                Jak się nie podoba to na swoją wioskę i tyle.
                • 1601e Re: przedszkola na Brodnie 06.03.07, 13:09
                  Nie moge juz cyztac tyh bredni ,ktore sa wypisywane przez dwie mamuski.Doloze
                  wszelkich staran aby ta sprawa zaja sie prokurator.
                  • po_prostu_mama Re: przedszkola na Brodnie 06.03.07, 13:22
                    Może trochę spokojniej jednak. Za dużo w tym wszystkim niezdrowych emocji. Jak
                    wspomnaiłam, mediator byłby mile widziany smile
            • anetazw Witam 07.03.07, 10:31
              Witam wszystkich forumowiczów, którzy nie wiedzieć czemu ubzdurali sobie prawo
              do oceny mojej osoby.

To ja jestem mamą Antosia z grupy II i wypraszam sobie ocenianie mnie jako
              matki oraz szarganie dobrego imienia mojego dziecka.
              W moich wypowiedziach na tym forum nigdzie nie napisałam ani jednego złego
              słowa nt. Was Rodziców czy Waszych Dzieci. Forma wypowiedzi świadczy o Państwa
              poziomie, a nie o moim. Zastraszanie mnie w tej chwili wywiadem środowiskowym,
              dzielnicowym itp. może zostać pociągnięte do odpowiedzialności karnej. Jeżeli
              posiadacie Państwo odwagę proszę o ujawnienie się, choć szczerze wątpię by to
              się stało. Internet i możlwiość pisania na forum pozwala na anonimowość i
              stwarza "ułudę" bezpieczeństwa w wolności swoich wypowiedzi, choć nie do końca
              tak jest.

Nie jestem zainteresowana jakąkolwiek polemiką z Państwem, nie obrażając
              nikogo, ale forma jaką ona przybrała nie odpowiada mi poziomem - wyzwiska,
              obrażanie oraz wysuwanie "dziwnych" insynuacji.

Przeczytajcie proszę na zimno moje oraz własne wypowiedzi.

Pozdrawiam

P.S. Acha.. na marginesie Antoś od nowego roku szkonego nadal będzie uczęszczał
              do tego przedszkola.... o ile nie zdecyduję inaczej razem z małżonkiem smile

• po_prostu_mama Re: Witam 07.03.07, 11:05
                Ma Pani racje, poziom dyskusji jest przerażający.
                Może więc skończymy to już, tak jak wcześniej proponowałam. Mam nadzieję, że
                teraz na moją głowę nie wyleją dziesątek kubłów pomyj za postawę niegodną
                zatwardziałego forumowicza (forumowiczki).
              • lilia49 Re: Witam 07.03.07, 11:29
                Witam, proszę państwa wyhamyjmy emocje. Wszyscy jesteśmy jak rozumiem zainteresowani dobrem dzieci. Obawiam się, że jeżeli dyskusja dalej tak się bedzie toczyła to kłótnie przeniosą się do świata realengo i niedlugo część z rodziców będzie się kłócić przed przedszkolem. Apeluję o organizowanie zebrań grupowych w przedszkolu i merytorycznej dyskusji. Przecież można, prawda? Nie siedzmy biernie i słuchajmy tylko wypowiadajmy własne opinie, tylko w taki sposób można coś zmienić. Nie tylko zebranie w gr2, we wszystkich.
                Bardzo serdecznie pozdrawiam wszyskich uczestników forum.
                • po_prostu_mama Re: Witam 07.03.07, 11:41
                  To ja Panią bardzo mocno pozdrawiam i bardzo dziękuję za taką propozycję, może
                  jest ona wyrazem tego, że emocje na forum właśnie opadły. Pozdrawiam

PS
                  Spotkanie w grupie drugiej rzeczywiście zaplanowano, nie podano co prawda
                  godziny, ale sądzę, że tym razem grupa rodziców będzie licznie reprezentowana,
                  ponieważ każdy będzie zainteresowany tym, co się wydarzy (zainteresowany w
                  zdrowy, mam nadzieję, sposób).
                • anetazw Re: Witam 07.03.07, 12:15
                  Jak już wcześniej napisałam brakuje Szanownym Forumowiczom/Forumowiczkom
                  odwagi, żeby wyjść zza nicków smile Cóz spodziewałam się tego.
                  Do lilia49 - czy możesz mi wyjaśnić jaki ma cel zogranizowanie zebrania w naszj
                  grupie i merytorycznej dyskusji? Na jaki temat?
                  Czy tematem będzie oczernianie mojej osooby i mojego dziecka?
                  Nie zamierzam i nie będę w jakikolwiek prowadziła dyskusji z osobami któe nie
                  są stronami mojej współpracy z Przedszkolem.

Poza tym jestem zdziwiona, iż po moim ujawnieniu się na forum te tzw. "wiadra
                  pomyj" już nie leją się na moją głowę. Poza tym jestem zdziwiona, że nikt z
                  Szanownych Uczestników dyskusji wcześniej nie napisał, iż poziom jaki przybrała
                  dyskuja jest mocno niestosowny...
                  • lilia49 Re: Witam 07.03.07, 12:30
                    W odpowiedzi,
                    jestem mamą dziecka z grupy III, pojęcia nie mam jak wyglądają zebrania u was w grupie. A cel - poprawa jakości pracy przedszkola i poprawa stosunków między rodzicami. Nie wyobrażam sobie abyście spotykali się przez jeszcze 2 i pół roku na różnych spotkanich w tak napiętej atmosferze. Jeżeli uważasz, że Twoja rodzina jest oczerniana to tym bardziej byc tam powinnaś by się przekanać jakie stawiane są zarzuty i przez kogo.
                    A co do ostatniej uwagi, nie jestem codziennie na forum...
                    • anetazw Re: Witam 07.03.07, 12:43
                      Lilia49
                      wątpię by osoby, które miały odwagę pisać na forum - ujawniły się.
                      Nie będę na zebraniach w Przedszkolu toczyć dyskusji nt. tego kto i co pisze na
                      forum. Po prostu poziom, który osoby dotychczas wypowiadające się tak
                      negatywnie o mnie i moim dziecku reprezentują, nie odpowiada mi.

• nana0501 Re: Witam 07.03.07, 13:21
                        Koleżanko miła, daj już sobie spokój.
                        Poza tym jednak parę osób napisało, że poziom jest żenujący smile)))
      • rdv15 Re: przedszkola na Brodnie 02.03.07, 11:37
        Witaj
        ponieważ odpowiadasz poniekąd na moje posty równiez, czy mogę prosić o
        rzeczowość a nie że jest wspaniale i cudnie...i najlepsze pod słońcem.
        Ja napisałam konkrety które pokazują na czym opieram opinnię.
        Czy Ty również mogłabyś podac takie konkrety?

Co do włączenia się w działalność przedszkola. Tak jak najbardziej uczestniczę
        w życiu przedszkola, na tyle ile pozwala mi życie prywatne i czas.

• rdv15 Prosiłam o odpowiedź bate1 02.03.07, 11:55
          listonosz pat..
          ovzywiście źle kliknęła msmile
          Prosiłam o rzeczowość bate1, oraz pozosatełe piejące ochy i achy poprzedniczki
          i poprzednmików w wypowiedzi.
          • meg213 Ach te Mamuśki! 02.03.07, 23:12
            • meg213 Re: Ach te Mamuśki! 02.03.07, 23:29
              Ja naprawdę staram się zrozumieć postawę niezadowolonych mam (choć wydaje mi
              się, że jest to jedna lub dwie osoby)które walczą o dobro swojego dziecka.Ale
              proszę mi odpowiedzieć (nie raz to pytanie zadawano) dlaczego nie zabrałyście
              dzieci z tego przedszkola????? Jeżeli nieodpowiadają wam warunki i inne elementy
              opieki nad waszymi dziećmi to po co się denerwować? Jest tyle innych przedszkoli
              na Bródnie ze wspaniałym menu ( chyba listonosz dysponuje jadłospisem z różnych
              przedszkoli)
              Jakbym tak wszystko analizowała bardzo dokładnie a nie zwracała uwagi na to, iż
              moje dziecko bardzo chętnie chodzi do przedszkola i uśmiechnięte wraca do domu,
              to pewnie też bym wypisała taka listę argumentów przeciw.Więc nadal nie rozumiem
              co państwa dzieci w marcu po 6 miesiącach robią w tym przedszkolu.
              Dyskusja i wyrażanie opinni jest dozwolone w naszym kraju, ale niegrzeczne jest
              wymienianie ich nazwisk i ich obrażanie.
              • mini100 Re: Ach te Mamuśki! 03.03.07, 00:01
                Zgadzam się całkowicie!!!!
                Ale w przypadku tych mam to już tylko chyba niania mogłaby sprostać wymogom.
                Są z poza rejonu, więc jak im nie odpowida to dali jazda do siebie!!!!!!!
                • nana0501 Re: Ach te Mamuśki! 05.03.07, 11:27
                  a przepraszam bardzo, skąd wiesz, ze spoza rejonu???
                  Mamusko?
                  • mira.100 Re: Ach te Mamuśki! 06.03.07, 00:25
                    Bo odbierają dziecie samochodem mało Pani niewiedzie do przedszkola, a
                    rejestracja mówi sama za sibie, poza tym rozmawiamy na Pań temat w gronie
                    znajomych, a niektórzy mieszkają na tym samym osiedlu co Pani i też Pani znają
                    i to z nienajlepszej strony. Świat jest mały............
                    • nana0501 Re: Ach te Mamuśki! 06.03.07, 10:08
                      Co ma piernik do wiatraka? Kobieto, jaki związek ma parkowanie auta, na
                      warszawskiej zresztą rejestracji, przed przedszkolem, gdzie zakazu parkowania
                      nie ma? O co ci chodzi?
                      Nie jesteś w stanie podjąc merytorycznej dyskusji?
                      Brak własnych zajęć daje znac o sobie, nie macie ciekawszych tematów do rozmowy?
                      Uderz w stół, a nożyce się odezwa. Wystarczyło wyrazić swoją opinię na forum, a
                      tu proszę.
                      szkoda czasu.....
            • nana0501 Re: Ach te Mamuśki! 05.03.07, 20:53
              Jestem Mamą, ewentualnie Matką!!!! A określenia Mamuśka możesz używać wobec
              siebie!!!
        • mini100 Re: przedszkola na Brodnie 03.03.07, 00:03
          Uczestwnicto w życiu przedszkola polegało na tym, że była Pani w trójce
          klasowej, a po pisemnych skargach na Pani zachowanie w placówce została Pani
          wraz z koleżanką odwołane z pełnienia tej funkcji.
          TAKIE SĄ FAKTY!!!!!!!!!!!!!
          • nana0501 Re: przedszkola na Brodnie 05.03.07, 11:40
            Tak, to prawda, CAŁA trójka została odwołana wg następującego np argumentu:
            -na przyjęciu dla dzieci nie było małych soczków ze słomką tylko duże soki i do
            tego kubki smile))))) dobre. Grunt to znaleźc dobry argument.

Faktycznie nowa trójka zadbała, by dzieci na spotkaniu z okazji Mikołajek
            dostały też ORZESZKI ZIEMNE do przegryzania!!!! 3 czy 4 latki~!!! Nie chodzi w
            tej chwili o przerzucanie się argumentami, ale jak mówicie o kimś, popatrzcie
            też na siebie.
            Ktoś, kto niedawno tu napisał, ze kadra i przytakujące mamusie to towarzystwo
            wzajemnej adoracji, miał 100 rację.
            • mira.100 Re: przedszkola na Brodnie 06.03.07, 00:24
              Została odwołana, po pisemnych skargach od rodziców na zachowanie dwóch: Pani i
              Pani koleżanki, niestety dyrekca może niewiele, bo zawsze kieruje się dobrem
              dzieci. Powinna była już dawno wyrzucić oboje dzieci!!!!!!!!!
              Tak wnioskowaliśmy.
              • nana0501 Re: przedszkola na Brodnie 06.03.07, 10:09
                Jeśli już chcesz dyskutować, to dzieci do tego nie mieszaj.
                • po_prostu_mama Dzieci na tym tracą - nie widzicie? 06.03.07, 10:38
                  Trzeba, abyście wreszcie zaczęły mysleć o dzieciach właśnie. Czy wydaje Wam
                  się, że one na tym nie cierpią? Czy myślicie, że brak jednej Pani wychowawczyni
                  do początku marca i obecny brak drugiej Pani (z powodu osobistej tragedii!!!)
                  nie ma wpływu na dzieci?
                  Z tego, co tu czytam i słyszę pod i w przedszkolu, jednak chyba porządnie
                  zatraciłyście się w oszczerstwach i "chęci" "merytorycznej" "dyskusji". Celowo
                  każde słowo w cudzysłowie, bo nie przypuszczam, aby przy obecnym stopniu
                  zacietrzewienia obu stron możliwe były: i chęć, i merytoryczna, i dyskusja!!!
                  Chciałabym Was serdecznie pozdrowić, ale cóż ...

• nana0501 Re: Dzieci na tym tracą - nie widzicie? 06.03.07, 11:08
                    Co racja, to racja.
                    Takie sytuacje zawsze mają wpływ na dzieci.

Powiem jeszcze raz, dopóki moje dziecko jest w tym przedszkolu szczęśliwe, nie
                    będę podejmować dyskusji.
                    Kawka z mojej strony aktualna....
                    a ja pozdrawiam, bez ściemy i sarkazmu smile
    • lilia49 Re: przedszkola na Brodnie 02.03.07, 19:59
      Dzień dobry.
      Z wielkim zainteresowaniem czytam opinie na temat przedszkola na ulicy Hieronima i zastanawiam się czy aby na pewno do tej placówki chodzi moje dziecko. Myślę, że na 150 rodziców dzieci uczęszczających do przedszkola każdy ma swoje zdanie na jego temat. Ja mam je również: najważniejszym wyznacznikiem dobrego funkcjonowania przedszkola jest dziecko. Jak mam ocenić pracę pań w przedszkolu gdy dziecko rano biegnie do bramy, a po południu schodzi uśmiechnięte (chyba pozytywnie)? Jedzenie - spróbujmy wyżywić dziecko za stawkę siedem zł. dziennie. Nigdy nie zdarzyło mi się abym nie mogła zabrać ubrań bądź pościeli (poduszka + koc + poszewka) do prania. Czy są wady w tej placówce? Oczywiście jak w każdej. Jednak wszelkie sugestie i merytoryczne spostrzeżenia zgłaszane wychowaczyniom lub dyrekcji jak dotąd nie pozostawały bez echa. Wszystko można załatwić spokojnie i w cywilizowany sposób. Ogólnie, podsumowując jeszcze raz starałabym się o przyjęcie dziecka do tej placówki. A może trafiliśmy na najlepszą grupę?.... Pozdrawiamy
      • king03 Re: przedszkola na Brodnie 02.03.07, 23:36
        Witam,
        Ja równiez jestem na etapie poszukiwania przedszkola na Bródnie. Moja córka
        będzie miała we wrześniu nie całe 3 lata. Słyszałam juz kilka opinii, że może
        to być jednym z powodów nie przyjęcia jej do państwowego przedszkola. Napiszcie
        proszę, czy rzeczywiście to jest takie ważne. Dodatkowo chciałabym zaptyać o
        opinie na temat przedszkola na Turmonckiej i Suwalskiej.
        Z góry bardzo dziękuję
        • lilia49 Re: przedszkola na Brodnie 03.03.07, 09:02
          Witam, jeżli chodzi o przyjmowanie dzieci , które nie skończyły 3 lat do przedszkola na Hieronima do tej pory nie było z tym problemów. W grupie mojego syna jest kolkoro dzieci, którzy swoje urodziny obchodzili po 1 września ( nie skończone 3 lata w momencie rozpoczęcia roku w przedszkolu).
      • emama5 Re: przedszkola na Brodnie 05.03.07, 12:35
        Tak... prawdopodobnie trafiliście do przyzwoitej grupy.
        • kinia117 Re: przedszkola na Brodnie 10.03.07, 15:47
          a ja z innej beczki a moze polecicie jakies przedszkole prywatne w okolicy
          zielonego zacisza?? i jezlei znacie to od razu poprosz o cene takowego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka