Dodaj do ulubionych

Warszawa-Ursynów i okolice

11.04.03, 00:30
W tym wątku wymieniamy się informacjami o przedszkolach na Ursynowie
Zapraszamsmile

Obserwuj wątek
    • gruszka_edziecko Przedszkole przy Gruszczyńskiego (justyna_mama_joa 11.04.03, 00:32
      Witam na nowym forum
      Zbieram informacje o przedszkolu nr 317 przy Gruszczyńskiego. Chciałabym
      posłać tam swoją córeczkę. Trochę słyszałam, ale chciałabym wiedzieć troszkę
      więcej. Jakie są plusy, minusy?
      Pozdrawiam
      justyna_mama_joasi (justyna_mama_joasi@gazeta.pl)
      • kborz Re: Przedszkole przy Gruszczyńskiego (justyna_mam 27.06.03, 20:44
        Mój synek od wrzesnia idzie do przedszkola na Mokotowie na ul.
        gruszczyńskiego. Od pierwszego zetknięcia się z tym przedszkolem wszystko nam
        sie podoba i nie zdarzyło sie nic co mogłoby nas zrazić. Po pierwsze
        kierowaliśmy sie najpierw opinią z tzw. piaskownicy, która była bardzo dobra.
        Podczas składania wniosków w kwietniu Pani dyrektor była bardzo miła co
        potwierdziło sie w póżniejszych kontaktach. Osoba miła rzetelnie odpowiadała
        na każde nasze pytania, pokazała nam przedszkole i zachęcała mojego synka do
        zabawy z innymi przedszkolakami. Nie musieliśmy czekać na listę przyjętych
        dzieci bo Janek został przyjęty od razu i to nie ze względu na małą ilość
        podań tylko wszystkie dzieci są przyjmowane z założenia i wtedy tworzy się
        najwyżej dwie grupy maluchów. Dodam że mój synek ma Atopowe Zapalenie Skóry i
        skazę białkową. Przedszkole wyszło nam na przeciw z pomoca i Pani dyrektor
        powiedziała nam że nie stanowi to problemu i że coraz więcej jest takich
        dzieci. Piszę o tym bo w dwóch innych przedszkolach nie dopytano się mnie w
        jakim zakresie jest dziecko uczulone tylko od razu zostałam poinformowana że
        tutaj nie przewiduje się żadnej diety że to nie jest przedszkole dla dzieci
        alergicznych i żebym dla dobra dziecka zapisała je gdzie indziej. Dodam że
        obie Panie dyrektorki były nie miłe ,każdą informację otrzymywałam z łaską a
        na mojego synka nawet nie zwróciły uwagi.
        Wracając dio przedszkola na ul. Gruszczyńskiego. Po zebraniu dla rodziców
        gdzie uzyskaliśmy dodatkowe informacje o pracy przedszkola przez okres
        miesiąca odbywały się spotkania adaptacyjne. Zajęcia te to była lekcja
        angielskiego, plastyka, muzykoterapia, gimnastyka korekcyjna każde z tych
        zajęc było innego dnia i trwało około 30 minut przy czym po zakończonych
        zajęciach dzieci mogły bawić się ze sobą w swoijej przyszłej sali . Zajęcia te
        odbywały sie po godzinach pracy przedszkola i barały w nich udział Panie
        wychowawczynie i nikt nie dał nam odczuć że już czas do domu że trzeba się
        zpieszyć. Panie bawiły sie razem z dziećmi. Oprócz tego dodatkową atrakcją
        było zaproszenie przyszłych przedszkolaków na oglądanie Straży Pożarnej która
        przyjechała do Przedszkola i na Przedszkolną imprezę Święto Rodziny gdzie mój
        synek bawił sie z innymi dziećmi brał udział w konkursach itp. Mam nadzieję że
        JAś będzie się tam czół dobrze i do tej pory chętnie idzie do przedszkola i na
        następną wizytę nie może się doczekać. Przyjęto nas tam bardzo ciepło, po
        dwóch wizytach Pani wychowawczyni juz pamięta że ten chłopczyk to JAsio a
        Jasio idzie z nią się bawić nie patrząc na mamę a jest wielkim maminsynkiem bo
        nawet na 5 minut nie mogę wyjść do sklepu bez niego bo płacze. Przedszkole
        jest otwarte na dzieci i rodziców. Takie są moje odczucia po pierwszym
        miesiącu odwiedzin przedszkola i jak narazie potwierdzają się krążące o nim
        pozytywne opinie.

• gruszka_edziecko Re: Przedszkole przy Gruszczyńskiego 21.02.04, 17:25
          Treść wątkku przeniesiona przez moderatora!!!!
          ----------------------------------------------------------------
          przedszkole przy Gruszczynskiego Warszawa
          gosiagrzes 06.02.2004 22:17
          Witam,
          Chcialabym się dowiedziec, czy ktos moze z tego furum ma dzieciaczka w tym
          przedszkolu.
          Zamierzam tam poslac mojego synka (alergika pokarmowego)od wrzesnia, gdyz
          jest to jedyne przedszkole, ktore jak do tej pory mi nie odmówilo i jest
          najblizej mojego miejsca zamieszkania.

Napiszcie prosze, jak tam jest.
          Prosze o dobre i zle nowiny.
          Pozdrawiam,
          Gosia Macius 2l i 10m.
          ------------------------
          • Re: przedszkole przy Gruszczynskiego Warszawa
          agatak 08.02.2004 17:54
          Ello
          Moja corka chodzi do tego przedszkola i je sobie bardzo chwalismile) My tez. mala
          nie jest uczulona na
          nic ale wiem ze w grupie sa dzieciaki ktore sa np. na mleko, Bardzo fajna pani
          z pierwszej grupy nie
          robila problemow zamaist kakao czy mleka dostawali herbate albo sok itd. Poza
          tym dzieciaki sie tam
          dobrze czuja, dzieje sie duzo rzeczy typu nocowanie, wycieczki, bale (21 lutego
          chyba o 9.00 bedzie
          wielki bal ostatkowy, moga przyjsc goscie wiec moze sie wybirzcie i
          rozejrzyjcie sami)
          Polecam i pozdrawiam
          Agata
          ----------------
          gosiagrzes 09.02.2004 13:16

Bardzo Ci dziękuje za odpowiedz.
          Ja na razie obejzalam sobie z zewnatrz przedszkole. Wydaje mi sie skromne, ale
          to jest najmniej wazne. Rozmawialam przez telefon z jakas bardzo mila pania
          (niestety nie byla to Pani dyrektor, wiec jeszcze pewna nie jestem czy ona
          wyrazi zgode na przyjecie Maciusia. Moj synek oprocz nabialu nie moze jeszcze
          wielu produktow, ale podobno przedszkole akceptowalo przypaki przynoszenia
          wlasnego prowiantu.
          Na ten bal chetnie przyjdziemy, zreszta pani z przedskola nas zapraszala.

Mam tylko do Ciebie jeszcze kilka pytan. Chcialabym wiedziec jak wiele dzieci
          jest w grupie na ile pan i czy Panie pomagaja odciagnac dziecko, gdy przykleji
          sie do mamy i nie chce poscic. Jestem przerazona tym wrzesniem, a moj synek
          jest takim maminsynkiem, ze beze mnie dlugo nie wytzrymuje.

A tak z ciekawosci, o co chodzi z tym nocowaniem?
          Pozdrawiam ceiplo i czekam na odpowiedz,
          Gosia
          ------------

agatak 10.02.2004 09:01

Hej
          Przedszkole nie jest zbyt reprezentacyjne to prawda,a le to dotyczy podworka.
          W srodku jest ok. Pogadaj z dyrektorka, to mila osoba i Ci wiele wyjasni, nie
          wiem jak to dokladnie wyglada z alergikami.
          W grupie jest okolo 20 dzieci, panie sa dwie wychowawczynie i dwie do pomocy.
          W maluchach pani Ela potrafi zrobic cuda z maluszkami (u nas np. kiedys nosila
          na rekach chlopaczka ktory byl steskniony za mama) Z obserwacji wynika ze
          problemy koncza sie w polowie wrzsnia, bywa ze sie ciagnie dluzej. Do wrzesnia
          jeszcze troche czasu, synek zdazy podrosnac i moze nie byc zlewink)
          Nocowanie to byla impreza przedszkolna. Dzieciaki nocowaly (noc z 5 na 6
          grunia) a rano przyszedl do nich Mikolaj z paczkami...MIeli uroczysta kolacje
          przy swiecach, tance, konkursy, przedstawienie kukielkowe. Bardzo zadowoleni
          wszyscy byli.
          ----------------

gosiagrzes 11.02.2004 17:13
          Wielkie dzięki za Twoją opinię. Musze przyznać, że będę bardzo szczęśliwa, gdy
          to przedszkole zechce mojego synka. Wcześniej, na forum też czytałam o nim
          dobrze rzeczy.
          I nawet blisko bym miala.

Pozdrawiam ciepło,
          Goska
          ----------------

to-nie-ja 12.02.2004 12:50
          Od dwóch lat chodzi tam moja córeczka i jesteśmy bardzo, ale to bardzo
          zadowolone. Wspaniała Pani Dyrektor, wspaniałe Panie wychowawycznie. Różnorodne
          zajęcia dla dzieci, dużo ciekawych wycieczek, ładny plac zabaw. Gorąco polecam.
          Z naury jestem bardzo czepliwa a tu napawdę nie miałam się do czego przyczepić.
          -----------------

--------

agatak 12.02.2004 15:19
          Ello
          A wiesz ze moja corka tez tam chodzi od dwoch lat. Moze sa w jednej grupie?
          Mloda jest w drugiej grupie u pań Ań.
          Pozdrawiam
          --------------

to-nie-ja 13.02.2004 07:57

Moja chodzi właśnie do Krasnoludków. Na pewno zdążyłaś już poznać najbardziej
          głośne w przedszkolu dziecko (czyli moje) - Polę Adę.

• vailet Re: Przedszkole przy Gruszczyńskiego (justyna_mam 07.09.04, 10:12
          Cześć, ja też będę chciała posłać córcię do tego przedszkola, ale dopiero za
          rok, bo w chwli obecnej chodzi do żłobka.
          Chicałabym się zapytać jaka jest cena w tym przedszkolu?
          Pozdrawiam
          • cytrynowa.babka Re: Przedszkole przy Gruszczyńskiego (justyna_mam 22.09.04, 17:42
            Witam. Wyzywienie 6 zl/dziennie, oplata stala do gminy 85 zl, rytmika,
            angielski, tance itp od 25-35 zl/miesiecznie, ksiazki i PZU ok. 60 zl/rok. A na
            marginesie, moje dziecko chodzi tam juz trzeci rok i jestem bardzo, bardzo
            zadowolona, mile i kompetentne Panie, wspaniala Pani Dyrektor, bardzo duzo
            roznych dodatkowych atrakcji typu wycieczki, zielona szkola, nocleg w
            przedzkolu, wspolpracuja z TV Jedyneczka.

vailet napisała:

> Cześć, ja też będę chciała posłać córcię do tego przedszkola, ale dopiero za
            > rok, bo w chwli obecnej chodzi do żłobka.
            > Chicałabym się zapytać jaka jest cena w tym przedszkolu?
            > Pozdrawiam
        • vailet Re: Przedszkole przy GruszczyńskiegoJAKA JEST CENA 07.09.04, 10:30
          Cześć, jaka jest opłata w tym przedszkolu???
          Pozdrawiam
        • matkapolkai Re: Przedszkole przy Gruszczyńskiego (justyna_mam 24.02.05, 09:55
          Witaj,
          W tym roku ja stanęłam przed wyborem przedszkola dla mojej córeczki.
          Odwiedziłam przedszkole na Gruszczyńskiego i odniosłam bardzo miłe wrażenie,
          szczególnie dot. pań tam parcujących. W zeszłym roku posłałaś tam swojego
          synka, więc mam pytanie, jak ci się układa współpraca i czy rzeczywiście w tym
          przedszkolu TYLE się dzieje: wycieczki, teatrzyki itp.
    • gruszka_edziecko Przedszkole na Hirszfelda! (kasiaku) 11.04.03, 00:36
      Jest to jedyne w okolicy przedszkole dla alergików. Niestety nic o nim nie
      wiem. Czy posiadacie jakies "zasłyszane" informacje na jego temat.
      A może kojarzycie jakies inne, fajne przedszkole w którym alergicy mogliby
      liczyc na jakąś większą uwagę w zakresie żywienia?

Licze na wasza pomoc, pozdrawiam
      • gruszka_edziecko Re: Przedszkole na Hirszfelda! (_zuzanka_) 11.04.03, 00:37
        Moja przyjaciółka posyła tam swoją córeczkę (alergiczkę) od półtora roku. Nie
        znam szczegółów, ale z tego co mówi, jest zadowolona (a w zasadzie, to obie
        smile ). Jeśli chodzi o 'wpadki' żywieniowe to przez cały ten okres zdarzyła
        się jedna - Julka dostała mleko, którego absolutnie nie powinna jeść. Skończyło
        się wysypką.

Jeśli chcesz, to mogę się podpytać o jakieś szczegóły.

Pozdrawiam

Ania
        _zuzanka_@gazeta.pl)

• gruszka_edziecko Re: Przedszkole na Hirszfelda! (kasiaku) 11.04.03, 00:39
          Aniu,
          bardzo chetnie dowiem sie czegoś więcej.
          Pozdrawiam,
          • gruszka_edziecko Re: Przedszkole na Hirszfelda! (pumbaa) 11.04.03, 00:40
            Hej. Przedszkole mieści sie na ul. HIRSZFELDA .
            Przedszkole chyba fajne, mieszkałam na przeciw i nie zauważyłam nic
            niepokojącego (np przemocy fizycznej). Dzieci sporo siedzą na dworzu, maja nowe
            zabawki... Kiedyś tam poszlam by dowiedzieć się czegoś więcej bo chciałam
            poslać tam córę ale pokazano mi tablicę ogłoszeń i to wszystko. O 14 nie bylo
            już dyrektorki. Spróbuj pójść tam, najlepiej rano i pogadać z dyrektorką,
            rodzicami przyprowadzającymi dzieci...
            pozdrawiam anuś
            pumbaa (pumbaa@gazeta.pl)

• gruszka_edziecko Przedszkole na Ursynowie (shalimar) 11.04.03, 00:44
      Drogie mamy,

Macie może jakieś wiadomości, doświadczenia na temat Przedszkola
      Niepublicznego na ul. Braci Wagów 1 oraz Przedszkola Publicznego na ul. Na
      Uboczu 9.
      Obydwa wywarły na mnie pozytywne wrażenie i teraz nie wiem które wybrać dla
      swojej corki ( 3latka we wrześniu).
      To pierwsze to przedszkole artystyczno językowe, b.małe, kameralne, tylko
      dwie grupy (15 dzieci w grupie- jedna pani). Jest ono jednak b.drogie - 800
      PLN miesiecznie + wpisowe 700 PLN. Są 3 x w tyg zajęcia z rytmiki, ang,
      plastytka.Nie ma leżakowania, można zostać z dzieckiem na początku.

To drugie ( Na Uboczu) to przedszkole państwowe. Grupa ok. 25 dzieci - 2
      panie. Duży plac zabaw, generalnie b. czysto, nowe mebelki. Regulamin jak we
      wszystkich przedzskolach państwowych - lezakowanie, nie ma możliwości
      zostania z dzieckiem.

No i teraz nie wiem, obydwa mi się podobaja. Kwestia finansowa nie jest
      decydujaca.
      Poradźcie, może ktoś posyłą tam dzieci.

Ania
      shalimar (shalimar@gazeta.pl)

• gruszka_edziecko Na Uboczu i inne (kas.p) 11.04.03, 00:46
      Szukam pozytywnych i negatywnych opinii na temat przedszkola na Ursynowie, ul.
      Na Uboczu 9, lub polecenie innego dobrego Przedszkola na Ursynowie

pozdrawiam Kasia
      kas.p (kas.p@gazeta.pl)

• gruszka_edziecko Re: Na Uboczu i inne (kasia1303) 11.04.03, 00:48
        Moje dziecko tam chodziło ale tylko kilka miesięcy. Przedszkole podobno dobre,
        ale ja nic specjalnego nie zauważyłam. Panie przeciętne, atmosfera w miarę ok.
        Ale raczej takie zwykłe osiedlowe przedszkole.
        Podobno świetne przedszkole jest na Dunikowskiego.

Pozdrawiam,
        Kasia
        kasia1303 (kasia1303@gazeta.pl)

• gruszka_edziecko Re: Na Uboczu i inne (shalimar) 11.04.03, 00:50
          Ja również pytałam o to przedszkole kilka postów niżej.Kasiu, a dlaczego twoje
          dziecko chodziło tylko kilka miesiecy? Z jakiego powodu zrezygnowałaś?
          Ja też odniosłąm wrażenie, że jest to takie zwykłe osiedlowe przedszkole, nic
          nadzwyczajnego. Pani, która teraz zajmuje sie maluchami
          b.sympatyczna,poświęciła nam sporo czasu, opowiedziła o rozkładzie dnia,
          zwyczajach itp. Nie podobało mi sie to, że zachęcała aby zostawiać dziecko na
          cały dzień, a nie odbierać po obiedzie. Ja nastawiłam się, że mała nie bedzie
          zostawała na leżakowaniu. Nie chce od razu rzucać jej na głeboka wodę.

Ania
          shalimar (shalimar@gazeta.pl)
      • iwo29 Re: Na Uboczu i inne (kas.p) 08.07.03, 12:52
        A czy może masz jakieś wiadomości o przedszkolu przy Meander 11 ?
        Pozdr.
        Iwona
      • hugo112 Re: Na Uboczu i inne (kas.p) 06.10.04, 12:08
        Mój trzyletni synek poszedł do tego przedszkola.Uważam że spokojnie można
        powierzyc dzieci tym Paniom.Mały jest zadowolony.
    • gruszka_edziecko Dolny Mokotów,Ursynów, Sadyba 11.04.03, 02:12
      Cześć Dziewczyny,

Szukam dobrego przedszkola na Dolnym Mokotowie (mieszkam na Sadybie)
      szczególnie interesuja mnie przedszkola prowadzone przez siostry zakonne
      Moze znacie jakies?

Kasia
      kasiakuu1 (kasiakuu1@gazeta.pl)
      • gruszka_edziecko Re: Dolny Mokotów,Ursynów, Sadyba(justakoko) 11.04.03, 02:14
        ja znam przedszkole prowadzone przez siostry na Kabatach, ul.Zaruby.Ale znam je
        tylko ze słyszenia,nie z własnego doświadczenia.Wejdź na stronę ursynowa,a tam
        jest spis wszystkich przedszkoli w dzielnicy,i tych państwowych i społecznych.
        www.ursynow.waw.pl
        Pozdrawiam.
        justakoko (justakoko@gazeta.pl)

• gruszka_edziecko Re: Dolny Mokotów,Ursynów, Sadyba(bejata) 11.04.03, 02:15
          Jeśli mieszkasz na Sadybie to masz wiele dobrych przedszkoli do wyboru. Na
          Sadybie i w okolicy znam kilka swietnych. Jesli chcesz dowiedziec się
          szczegółów zapraszam na prv. Nie sa to jednak przedszkola prowadzone przez
          siostry. Zastanów się czy napewno bys tego chciała dla swojego dziecka
          bejata (bejata@gazeta.pl)

• qina Re: Warszawa-Ursynów - przedszkole na Hawajskiej 20.05.03, 09:59
      Moje Drogie,

bardzo proszę o jakieś opinie na temat przedszkola na Hawajskiej. Mój syn
      dostał tam miejsce i zastanawiam się czy zmienić mu przedszkole.
      Będę bardzo wdzięczna za jak najszybsze informacje, gdyż do 26 maja mam podjąć
      decyzję.

Pozdrawiam

Kinga
      • marta_s24 Re: Warszawa-Ursynów - przedszkole na Hawajskiej 22.05.03, 23:45
        Mój syn tez sie dostał do tego przedszkola. Z opini mam z podwórka(dość
        pobierznych) przedszkole jest ok.Ale niestety nic wiecej nie wiem.
      • dorotka29 Re: Warszawa-Ursynów - przedszkole na Hawajskiej 29.05.03, 21:41
        Witaj,
        Szkoda, że dopiero teraz znalazłam ten wątek i pewnie
        podjęłaś już decyzję. Mój syn w tym roku kończy
        przedszkole przy ul. Hawajskiej. Chodził tam od 4 roku
        życia i ogólnie jesteśmy zadowoleni. Jest to duże
        przedszkole w tym roku są aż 3 grupy sześciolatków (w
        sumie jest 11 grup). Myślę, że przedszkole jest takie
        jak powinno być: dzieci mają kilka wycieczek
        autokarowych, chodzą do kina, do teatru, na zawody
        sportowe. W każdy ostatni piątek miesięca jest teatrzyk
        lub koncert. Sale są duże, widne, zwykle dzieciaki
        wychodzą 2 razy na spacer. Do ubiegłego roku przedszkole
        dysponowało dużym ogrodem jednak odkąd powstała nowa sala
        gimnastyczna dzieciaki mają mniejsze podwórze sad
        Jeśli jednak zdecydowałaś się na to przedszkole i
        będziesz chciała o coś zapytać to chętnie odpowiem smile
        Może lepiej na priva bo rzadko zaglądam na forum
        przedszkole a będę coraz rzadziej bo mój syn od września
        staje się szkolniakiem ;'-)

Pozdrawiam
    • hubes Re: Warszawa-Ursynów i okolice 23.05.03, 15:43
      Czesc,
      moj syn chodzil w zeszlym roku na Hawajska do przedszkola przez okres
      wakacyjny. Wlasciwie tylko 2 tygodnie, bo potem rozchorowal sie z rozpaczy za
      swoim przedszkolem i w tym roku zapowiedzial, ze do wakacyjnego przedszkola nie
      pojdzie. Nie wiem czy faktycznie cos nie tak bylo z przedszkolem czy po prostu
      Hubek nie mogl zaakceptowac nowego miejsca i pan. Przedszkole jest duze,
      calkiem dobrze wyposazone. Jesli jednak ktos chcialby zapisac swoja pocieche do
      przedszkola na Ursynowie, to z czystym sumieniem moge polecic gminne
      przedszkole na ul. Wokalnej 1 nr 26. W zeszlym roku zmienila sie tam
      dyrektorka, przy duzym udziale rodzicow i teraz jest to na prawde doskonala
      placowka. Panie sa bardzo mile i maja doskonale podejscie do dzieci, moj syn
      uwoielbia tam chodzic i przez to nie specjalnie lubi weekendy smile Jest sporo
      zajec dodatkowych pozwalajacych na rozwijanie roznych dzieciecych zdolnosci,
      nieobowiazkowych, oczywiscie. Bardzo polecema, bo nie jest to tylko moja
      opinia.
      Pozdrawiam Basia
    • katosia Przedszkole przy Dembowskiego 11.06.03, 01:07
      Może ktoś coś słyszał?

Pozdrawiam
      • kasiank Re: Przedszkole przy Dembowskiego 04.08.04, 15:33
        Przedszkole jest nieduże, nie ma w nim super drogich zabawek i napiętego
        grafiku zajęć, ale takiej atmosfery, ciepła i zainteresowania dziećmi nie
        spotkałam w żadnym z wielu przedszkoli które ogladałam w zeszłym roku.
        Moja córka uwielbia to przedszkole, chociaż zawsze trudno ją było ode
        mnie 'oderwać' i musiała poradzić sobie z szokiem mojego powrotu do pracy po
        trzech latach wspólnie spędzonych w domu... W Baśniowym Swiecie zawsze
        była 'ciocia' która ja przytuliła, pocieszyła i zajęła zabawą. Nikt jej do
        niczego nie zmuszał i nie kazał brać udziału w zajęciach na które nie miała
        ochoty. Ja zawsze mogłam do niej zadzwonić i zapytać jak się bawismile Tylko tam
        udało mi się zobaczyć 'ciocię' która siedzi z dziećmi na drabince (jak
        przyjaciółka a nie pani od pilnowania) i rozmawia z nimi o ich sprawach.
        Naprawdę polecam, mimo tego że przedszkole jest czynne do 16,00 (góra 16.30) i
        zwykle trzeba zorganizować kogoś żeby malucha odbierał. Na prawdę wartosmile)
        • kasiank Re: Przedszkole przy Dembowskiego 04.08.04, 15:44
          kasiank napisała: przepraszam za pomyłkę - opisałam oczywiście przedszkole
          Baśniowy Świat Dziecka przy Dunikowskiego

> Przedszkole jest nieduże, nie ma w nim super drogich zabawek i napiętego
          > grafiku zajęć, ale takiej atmosfery, ciepła i zainteresowania dziećmi nie
          > spotkałam w żadnym z wielu przedszkoli które ogladałam w zeszłym roku.
          > Moja córka uwielbia to przedszkole, chociaż zawsze trudno ją było ode
          > mnie 'oderwać' i musiała poradzić sobie z szokiem mojego powrotu do pracy po
          > trzech latach wspólnie spędzonych w domu... W Baśniowym Swiecie zawsze
          > była 'ciocia' która ja przytuliła, pocieszyła i zajęła zabawą. Nikt jej do
          > niczego nie zmuszał i nie kazał brać udziału w zajęciach na które nie miała
          > ochoty. Ja zawsze mogłam do niej zadzwonić i zapytać jak się bawismile Tylko tam
          > udało mi się zobaczyć 'ciocię' która siedzi z dziećmi na drabince (jak
          > przyjaciółka a nie pani od pilnowania) i rozmawia z nimi o ich sprawach.
          > Naprawdę polecam, mimo tego że przedszkole jest czynne do 16,00 (góra 16.30)
          i
          > zwykle trzeba zorganizować kogoś żeby malucha odbierał. Na prawdę wartosmile)
    • gruszka_edziecko Prywatne przedsz. na ul.Meander(post przeniesiony) 04.07.03, 22:39
      Treść postu przeniesiona przez moderatora!!!

Prywatne przedszkole na ul.Meander-Kto zna?
      Autor: edziecko: mika IP: *.*
      Data: 03-17-2003 21:30
      --------------------------------------------------------------------------------
      ...i może mi coś o nim powiedzieć? Pani w przedszkolu mówiła, że istnieje od 7
      lat, więc być może jakieś edziecko tam uczęszczało.
      Będę wdzięczna za jakąkolwiek informacje.
      • gruszka_edziecko Re: Prywatne przedsz. na ul.Meander(post przenies 04.07.03, 22:41

Re: Prywatne przedszkole na ul.Meander-Kto zna?
        Autor: edziecko: anuś IP: *.*
        Data: 03-17-2003 22:47
        --------------------------------------------------------------------------------
        Mieszkam w bloku obok, widzę, że dzieci chodzą na spacerki (np dziś), choć na
        króciutko, ale nie podobało mi się, że jedna z
        opiekunek szarpała dziecko. Zwłaszcza, że nie zauważyłam by było niegrzeczne.
        Ale to tylko moje obserwacje z okna....

A tak na marginesie - mieszkasz gdzieś w pobliżu?

Pozdrawiam anuś

• gruszka_edziecko Re: Prywatne przedsz. na ul.Meander(post przenies 04.07.03, 22:42

Re: Prywatne przedszkole na ul.Meander-Kto zna?
          Autor: edziecko: mika IP: *.*
          Data: 03-17-2003 23:31
          Serdeczne dzięki za informacje.
          Troche mnie przeraziłaś. Informuj mnie proszę o twoich obserwacjach.
          Mieszkam przy SGGW, więc niezbyt blisko.

• klimiuczek Re: Przedszkole na ul.Meander- miłe zaskoczenie 10.09.03, 10:43
        Napisałam juz raz ten post ale mi go wcieło (moze kiedys gdzieś go znajdęsmile.
        Uważam jednak że powinnam napisać taki pozytywny komentarz.

Dziewczyny, oddałam mojego Miśka na Meander (pomimo braku pozytywnych
        komentarzy i specyficzne warunki lokalowe- suterena).

Mały jest bardzo zadowolony. Co rano zbiera swoje ciuszki i połyka wręcz
        jedzenie bo tak mu sie spieszy. Krzyczy ze czeka na niego ciocia i koledzy.

Panie pilnuja jego diety (jest alergikiem uczulonym na wiele rzeczy)w ciagu
        dnia oprócz stałych posiłków na zawałonie dostaje kanapeczkę i cos do picia.
        Cena jak na prywatne przedszkole dość umiarkowana 530 i 50 złotych
        ubezpieczenie.

Przez te kilka dni nauczył sie już dwóch piosenek i kilku zabaw. Opowiada jak
        jest super na rytmice. Raz wrócił z siniakiem - poprosiłam o sprawdzenie co
        sie stało. Pani Dyrektor przeprowadziła wywiad - ponoć małe zderzenie z
        klockami. Byłam tam kilka razy w ciągu dnia - Mały nie chciał wracać do domu
        (żle mu tu czy cowink. Dwie trzy godziny dziennie dzieci sa na dworze na
        spacerkach (sprawdzone naocznie).

Wczoraj mój mąż utknął w korku i nie zdążył dojechać na czas po Miska.
        zadzwnoniłam a Pani Dyrektor powiedziała, że nic się nie stało ,że poczeka
        tak długo jak będzie trzeba (w złobku gdzie mam drugiego syna taka sytuacja
        byłaby niemożliwa - za każde pieć minut spóźnienia obrywam jak przedszkolaksmile.

Powiem szczerze że spodziewałam sie czegoś zupełnie innego. Z dnia na dzień
        coraz bardziej mi sie tam podoba. Jak widzicie czasami nie taki diabeł
        straszny jak go malująsmile

Mile zaskoczona Blanka z Michasiem i małym Łukasiem
      • redorek Re: Prywatne przedsz. na ul.Meander(post przenies 10.09.03, 12:59
        Witajcie dziewczyny!

Kilka miesięcy temu zbierałyście informacje na temat przedszkoli. Teraz, gdy
        zaczął sie juz rok "przedszkolny" może mogłybyście podzielic się z nami (ja
        będę szukać za rok) swoimi wrażeniami na temat wybranych, bądź odrzuconych
        przez Was przedszkoli???
        Pamiętacie zapewne jak bardzo zależało Wam na zdobyciu jak największej ilości
        informacji, więc może teraz pomożecie kolejnym "rocznikom"? Wiem, że to jeszcze
        wczesnie, ale lepiej szukac powoli, niż w maju "obudzić się z ręką w nocniku".

Redorek
    • awiace Przedszkole na Warchałowskiego 08.07.03, 10:48
      Ktos cos o nim wie? Moja corcia ma do niego chodzic od wrzesnia, moze ktos
      powie jakie ma/mial z nim doswiadczenia?
      • mischal Re: Przedszkole na Warchałowskiego 17.02.05, 18:44
        awiace napisała:

> Ktos cos o nim wie? Moja corcia ma do niego chodzic od wrzesnia, moze ktos
        > powie jakie ma/mial z nim doswiadczenia?

Słyszałam od koleżanki, że bardzo fajne i przyjazne również dla rodziców, można
        porozmawiać z nauczycielkami, wejść do środka itd
        Też ciekawa jestem opinii kogoś innego, jakbyś się czegoś dowiedziała napisz
        dzięki, Agnieszka
    • hedom1 Re: Puszczyka, Koncertowa czy Wokalna? 17.07.03, 21:28
      Witam,
      Będę wdzięczna za wasze opinie o tych przedszkolach bo we wrześniu będę sie
      starała aby moje dziecię wskoczyło jednak na miejsce kogoś kto zrezygnuje
      pomimo, że wcześniej byłam zdecydowana pozostawic je jeszcze rok w domu. A
      gdzie starac sie najmocniej?
      Dominika ze spóźnionym refleksem.
    • gruszka_edziecko Kabaty-ul. Wilczy Dół 21.02.04, 17:21
      Treść wątku przeniesiona przez moderatora!!!
      -------------------------------------------------------------------------
      Przedszkole Nr 1 przy ul. Wilczy Dół na Kabatach
      renatas4 12.02.2004 14:57
      Czy któraś z mam zna to przedszkole? Chciałabym coś więcej o nim usłyszeć,
      jakie są warunki itp;
      -----------------------
      • Re: Przedszkole Nr 1 przy ul. Wilczy Dół na Kabat
      aletka1 13.02.2004 13:35
      Witam!
      Dołączam się do powyższego postu. Na razie widziałam je tylko z zewnątrz.
      Wygląda ładnie i kolorowo i jeśli wiosną na ogródku zostanie urządzony plac
      zabaw to naprawde wyglądać będzie zachęcająco.
      Równiez jestem ciekawa jak jest ze "środkiem" czyli opieką, warunkami,
      personelem? Może któraś z mam wie?

Pozdrawiam
      Aletka mama Gabrysi

--------------

renatas4 13.02.2004 14:29

Do Aletki
      W jakim wielu jest Gabrysia i kiedy zamierzasz posłać ją do przedszkola? Mój
      Kamilek ma 15 miesięcy i w przyszłym roku we wrześniu planuję posłać go do
      przedszkola, a to przy ul. Wilczy Dół wygląda dobrze, tylko nie wiem jakie są o
      nim opinie i jakie są warunki.
      ------------

aletka1 16.02.2004 13:51
      Czesc!

Gabrysia ma już skończone 3 latka (styczeń), natomiast ja się tam rozglądam
      ponieważ w lecie przeprowadzimy się na ul. Dukt Kabacki i tam bedziemy chodzić
      do przedszkola.

Może ktoś wie jak tam wygląda w środku? Żałuję ze odkładałam tam wizytę, teraz
      wróciłam do pracy i nie bardzo mam kiedy. Próbowałam raz, nawet nie weszłam do
      środka bo jakieś panie stojące na zewnątrz na moje pytanie o możliwość wejścia
      do środka i zobaczenia powiedziały ze ankiety składa się w marcu. Z tym że nie
      wiem kim one tam były w przedszkolu. Ale z zewnatrz wygląda ładnie.

Pozdrawiam Aletka
      ----------------------

amama 16.02.2004 14:20

Przedszkole jest ok, chodzi tam mój syn - tylko bardzo trudno sie dostać
      --------------------

• Re: Do amama
      renatas4 17.02.2004 11:51
      Możesz coś więcej napisać o warunkach w tym przedszkolu, zajęciach dodatkowych,
      opiece, o plusach i minusach , no i co to oznacza, że trudno się dostać
      • mischal Re: Kabaty-ul. Wilczy Dół 17.02.05, 19:02
        gruszka_edziecko napisała:

> Treść wątku przeniesiona przez moderatora!!!
        > -------------------------------------------------------------------------
        > Przedszkole Nr 1 przy ul. Wilczy Dół na Kabatach
        > renatas4 12.02.2004 14:57
        > Czy któraś z mam zna to przedszkole? Chciałabym coś więcej o nim usłyszeć,
        > jakie są warunki itp;
        > -----------------------
        > • Re: Przedszkole Nr 1 przy ul. Wilczy Dół na Kabat
        > aletka1 13.02.2004 13:35
        > Witam!
        > Dołączam się do powyższego postu. Na razie widziałam je tylko z zewnątrz.
        > Wygląda ładnie i kolorowo i jeśli wiosną na ogródku zostanie urządzony plac
        > zabaw to naprawde wyglądać będzie zachęcająco.
        > Równiez jestem ciekawa jak jest ze "środkiem" czyli opieką, warunkami,
        > personelem? Może któraś z mam wie?
        >
        > Pozdrawiam
        > Aletka mama Gabrysi
        >
        > --------------
        >
        > renatas4 13.02.2004 14:29
        >
        > Do Aletki
        > W jakim wielu jest Gabrysia i kiedy zamierzasz posłać ją do przedszkola? Mój
        > Kamilek ma 15 miesięcy i w przyszłym roku we wrześniu planuję posłać go do
        > przedszkola, a to przy ul. Wilczy Dół wygląda dobrze, tylko nie wiem jakie są
        o
        >
        > nim opinie i jakie są warunki.
        > ------------
        >
        > aletka1 16.02.2004 13:51
        > Czesc!
        >
        > Gabrysia ma już skończone 3 latka (styczeń), natomiast ja się tam rozglądam
        > ponieważ w lecie przeprowadzimy się na ul. Dukt Kabacki i tam bedziemy
        chodzić
        > do przedszkola.
        >
        > Może ktoś wie jak tam wygląda w środku? Żałuję ze odkładałam tam wizytę,
        teraz
        > wróciłam do pracy i nie bardzo mam kiedy. Próbowałam raz, nawet nie weszłam
        do
        > środka bo jakieś panie stojące na zewnątrz na moje pytanie o możliwość
        wejścia
        > do środka i zobaczenia powiedziały ze ankiety składa się w marcu. Z tym że
        nie
        > wiem kim one tam były w przedszkolu. Ale z zewnatrz wygląda ładnie.
        >
        > Pozdrawiam Aletka
        > ----------------------
        >
        > amama 16.02.2004 14:20
        >
        > Przedszkole jest ok, chodzi tam mój syn - tylko bardzo trudno sie dostać
        > --------------------
        >
        > • Re: Do amama
        > renatas4 17.02.2004 11:51
        > Możesz coś więcej napisać o warunkach w tym przedszkolu, zajęciach
        dodatkowych,
        >
        > opiece, o plusach i minusach , no i co to oznacza, że trudno się dostać

Cześć Wszystkim, też słyszałam, żę trudno się dostać, ale czy warto się starać,
        może któraś z Was posyła tam swoje dziecko i mogłaby coś więcej napisac.

Serdecznie pozdrawiam

Agnieszka
    • gruszka_edziecko Przedszkole nr 244 - Niegocinska (rekrutacja) 30.05.04, 00:48
      Przedszkole nr 244 - Niegocinska (rekrutacja)
      mart_xx 22.04.2004 19:08 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Moje dziecko nie zostalo przyjeto do tego przedszkola - powod - brak miejsc.
      Z wyjasnien p. dyrekror wynika, ze wszystkie przyjete 54 osoby: albo mialy
      starsze rodzenstwo w tym przedszkolu, albo byly dziecmi samotnie
      wychowywanymi przez matki, albo z rodzin wielodzietnych....
      A moze to ja jestem naiwny co do zasad rekrutacji????
      Bedziemy sie odwolywac, ale czy to cos da???
      Czy macie podobne doswiadczenia???
      Napiszcie
      dzieki

• Re: Przedszkole nr 244 - Niegocinska (rekrutacja)
      agatak 22.04.2004 22:49 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Mloda sie dostala. Chociaz tam wczesniej nie chodzila. Ale jej przyjacioleczka
      nie zostala przyjeta,
      chociaz jej mama jest samotna i ma skladac odwolanie. MAm nadzieje ze sie uda
      wam obu
      • kborz2 Re: do agatak - Niegocinska (rekrutacja) 22.09.04, 09:05
        agatak przyznaję Ci rację co do Twoich opinii i podkulam ogon bo się myliłam.
        Wszystko co piszesz to prawda, a żeby sie o tym przekonać musiało minąc półtora
        roku. Jak widać uległam komercji i sprynemu marketingowi oraz słodkim usmiechom
        Pani dyrektor. Nie jest żle, dziecko jest zadowolone ale ja juz nie tak bardzo
        jak na początku. Otworzyły mi się oczy i wszystko o czym piszesz to prawda.
        Pozdrawiam.
    • mamamonia przedszkola Magia; Jacek i Agatka oraz na Teligi 3 21.06.04, 21:27
      Bardzo bylabym wdzieczna za wszelkie informacje nt. tych przedszkoli. Teligi 3
      to wielk moloch, ale slyszalam, ze podobno dyrekcja i panie sa bardzo fajne.
      Dwa pozostale to przedszkola prywatne, dzialaja juz kilka lat, tak wiec moze
      poleci je ktoras z mam!!!
      Dzieki za wszelkie sugestie

Monika
      • basia-bma Re: przedszkola na Mandarynki i na Lokajskiego 25.06.04, 17:48
        Czy ktoś może podzielić się opiniami na temat tych placówek ? Będę ogromnie
        wdzięczna.

Pozdrawiam
        Basia
    • sdomitrz Re: Warszawa-Ursynów i okolice 02.07.04, 23:36
      Wiecie co, jeżeli chodzi o 2-3 latki, to bardzo sobie chwalimy Klub malucha
      Siódme niebo na Kabatach (www.klubmalucha.pl - zob. placówkę licencyjną w
      Warszawie) - bardzo fajne, wykształcone, miłe , wyrozumiałe i cierpliwe
      kobiety, dużo zajęć rozwijających, super lokal na parterze, dużo zabawek
      najlepszych firm. Co prawda, dziecko może tam przebywać najwyżej 4 godziny, ale
      w przypadku mam niepracujących jest to bardzo dobre rozwiązanie - dziecko się
      nie nudzi, rozwija się, mama ma spokój na kilka godzin - dla mnie rewelacja smile
      • asiaap Re: Warszawa-Ursynów i okolice 03.07.04, 19:59
        nie wiesz czy tem KLubik dziala tez w wakacje? chodzi mi o zajecia adaptacyjne
        dla dzieci z rodzicami po poludniu
        pozdrawiam
        asia
        • aagacia ZYRAFA - super przedszkole :) 04.07.04, 09:52
          polecam z czystym sercem smile niestety my musimy zniego zrezygnowac bo juz niedlugo bedziemy sie przeprowadzac na drugi koniec warszawy ale to przedszkole to najlepsze co moglo sie przytrafic mnie i mojemu dziecku.dzieci maja fantastyczne warunki - super zabawki, rewelacyjne zajecia i jeszcze lepsze opiekunki. duzo zajec muzycznych a hitem jest amerykanin - pan Cliff, ktory nie zna ani slowa po polsu i ktory rozmawia z dziecmi tylko po angielsku.dzieki temu dzieciaki oswajaja sie z amgielskim w sytuacjach codziennych. dzieci chodza raz w tygodniu na basen, raz w tygodniu przyjezdzaja do nich konie, teraz buduje sie ogromny plac zabaw - fantastyczna mozliwosc na cudowna zabawe na dworze. nawet nie wiecie jak ciezko jest mi zabierac stamtad juleczke. niestety, nie mamy wyjscia sad teraz juleczka pojdzie do ciuchci i pozostaje mi tylko miec nadzieje, ze tez bedzie tam tak fajnie....
        • sdomitrz Re: Warszawa-Ursynów i okolice 04.07.04, 22:03
          Wiem, że klubik jest otwarty przez całe wakacje, chociaż dzieci jest teraz mało
          (no chyba dla rodziców jest to jeszcze bardziej na rękę smile
          Ale na temat zajęć adaptacyjnych dla maluchów niestety nie mogę nic powiedzieć -
          trzeba pytać beżpośrednio Panie prowadzące te zajęcia - jutro zapytam to
          napiszę smile
          • asiaap Re: Warszawa-Ursynów i okolice 05.07.04, 08:43
            czesc,
            bede Ciogromnie wdzieczna za info. jestem mama 22 miesieczniaka, ktory bez
            oporow zostaje pod opieka osob doroslych,ale nie mial dotychczas okazji do
            kontaktu z grupa. mysle ze zajecia w klubiku bylyby dobrym wstepem do
            przedszkola
            pozdrawiam
            asia
            • sdomitrz do ASIAAP 08.07.04, 11:39
              Witam!
              Niestety nie miałam dostępu do Netu sad
              Więc nie ma specjalnie organizowanych zajęć dla "początkujących", ale w chwili
              obecnej mamy z takimi maluszkami mogą przyjść o każdej porze w godzinach
              otwarcia placówki (8-16) po wcześniejszym umówieniu się.
              Trzeba tylko zadzwonić (nr jest na ich stronie). Powodzenia!
              Pozdrawiam, Swietka
              • asiaap dzieki swietka 08.07.04, 12:28
                dziekuje za pamiec, niestety do 16 mama siedzi w pracy sad . nic to moze od
                wrzesnia rusza po poludniu. bede trzymala reke na pulsie , bo po Twojej relacji
                i odwiedzeniu stronki klubik wyglada zachecajaco
                pozdrawiam
                asia
    • tmurdzek Re: Warszawa-Ursynów i okolice 15.07.04, 14:03
      Proszę o opinie nt. przedszkola Baśniowy Świat Dziecka na ursynowie
      Może ktoś ma jakieś miłe (lub niemiłe) doświadczenia
      Interesuje mnie wszystko
      Z góry dzięki
      Mumas
    • tmurdzek Baśniowy Świat 15.07.04, 14:04
      Proszę o opinie nt. przedszkola Baśniowy Świat Dziecka na ursynowie
      Może ktoś ma jakieś miłe (lub niemiłe) doświadczenia
      Interesuje mnie wszystko
      Z góry dzięki
      Mumas
      • asiaap Re: Baśniowy Świat 15.07.04, 15:28
        zajrzyj do watku tanie prywatne przedszkole na kabatach.
        pozdr
        asia
      • kasiank Re: Baśniowy Świat 04.08.04, 15:38
        Przedszkole jest nieduże, nie ma w nim super drogich zabawek i napiętego
        grafiku zajęć, ale takiej atmosfery, ciepła i zainteresowania dziećmi nie
        spotkałam w żadnym z wielu przedszkoli które ogladałam w zeszłym roku.
        Moja córka uwielbia to przedszkole, chociaż zawsze trudno ją było ode
        mnie 'oderwać' i musiała poradzić sobie z szokiem mojego powrotu do pracy po
        trzech latach wspólnie spędzonych w domu... W Baśniowym Swiecie zawsze
        była 'ciocia' która ja przytuliła, pocieszyła i zajęła zabawą. Nikt jej do
        niczego nie zmuszał i nie kazał brać udziału w zajęciach na które nie miała
        ochoty. Ja zawsze mogłam do niej zadzwonić i zapytać jak się bawismile Tylko tam
        udało mi się zobaczyć 'ciocię' która siedzi z dziećmi na drabince (jak
        przyjaciółka a nie pani od pilnowania) i rozmawia z nimi o ich sprawach.
        Naprawdę polecam, mimo tego że przedszkole jest czynne do 16,00 (góra 16.30) i
        zwykle trzeba zorganizować kogoś żeby malucha odbierał. Na prawdę wartosmile)

• zarenks12 Zapisanie dzieciaczka do przedszkola na Ursynowie 26.07.04, 23:45
      Witam,

troszkę off-topikowe pytanko, ale jak najbardziej związane z ursynowem i
      przedszkolem smile

Z różnych źródeł doszły mnie słuchy, że w Warszawie należy odpowiednio
      wcześniej zapisać małego szkraba do przedszkola na Ursynowie ?
      Czy jest problem z dostaniem miejsca w przedszkolach okolicach Stokłosy?
      • asiaap Re: Zapisanie dzieciaczka do przedszkola na Ursyn 27.07.04, 09:58
        z tego co wiem , do publicznego przedszkola trzeba zapisac dziecko juz w
        kwietniu ale nie ma to zwiazku z dzielnica
        pozdrawiam
        asia (tez stoklosy)
        • zarenks12 Re: Zapisanie dzieciaczka do przedszkola na Ursyn 28.07.04, 22:51
          Witam,
          No to dostałem odpowiedź na swoje pytanie smile
          Sam jestem sobie winny, skoro nie potrafię go zadać jak należy.

W kwestii "jak wcześnie" interesuje mnie w jakim wieku smile
          Brzmi śmiesznie, ale już kilkukrotnie słyszałem, że W Wa-wie dzieją sie jakieś
          szaleństwa, i dziecko, które nie zostanie zapisane do przedsszkola w okolicach
          6-8 m-ca życia (noworodek) może zapomnieć o miejscu w przedszkolu.
          Takie info słyszałem np. o przedszkolu na Hawajskiej.
          Ile w tym prawdy ??

Jesli tak, to w tym tempie, trzeba będzie dzieciaka zapisać tuż po poczęciu :-
          ))
          • patyk.od.zosi Re: Zapisanie dzieciaczka do przedszkola na Ursyn 28.07.04, 23:07

Do publicznych przedszkoli zapisy sa w kwietniu dla dzieci z rocznika, ktory w
            danym roku konczy wlasnie 3 lata. Nie wczesniej. Co do niepublicznych
            przedszkoli to faktycznie jest roznie, choc przewaznie jest podobnie jak w
            publicznych. Trzeba dzwonic i sie dowiadywac.
            • zarenks12 Re: Zapisanie dzieciaczka do przedszkola na Ursyn 29.07.04, 12:49
              Ślicznie dziękuję.

Trochę sie uspokoiłem, że trochę jeszcze mi (nam) czasu zostało smile)
          • asiaap Re: Zapisanie dzieciaczka do przedszkola na Ursyn 29.07.04, 15:53
            to plotki
            jesli chodzi o oprzedszkole na Hawajskiej wystarczy zapisac 3 latka w normalnym
            trybie w kwietniu. nie slyszalam zeby ktos mial problem z dostaniem sie do
            tego przedszkola. natomiast moja znajoma "nie dostala sie" w tym roku na
            Dembowskiego i w zwiazku z tym udala sie na Hawajska.
            co do zapisow dzieci jeszcze przed urodzeniem to owszem, jest takie przedszkole
            prowadzone przez siostry zakonne na Kabatach. tam zapisuje sie dzieci jeszcze w
            okresie prenatalnym
            pozdro
            asia
            • hedom1 Re: Zapisanie dzieciaczka do przedszkola na Ursyn 29.07.04, 22:36
              Potwierdzam info na temat przedszkola na Hawajskiej. Koleżanka chcaiła na
              Stokłosy ale zabrakło miejsc i przenieśli dzieciaczka na Hawajską bo...tam były
              wolne miejsca.
              Pozdrawiam,
              D
      • 100874a Re: Zapisanie dzieciaczka do przedszkola na Ursyn 27.02.05, 10:54
        Jest problem- pierszeństwo mają tzw.samotne matki-czyli jesteście razem ,macie
        pociechę ,nie macie ślubu = wygrana
        mama wtedy jest samotna i ma pierszeństwo w przyjęciu do przedszkola

tzw.samotne matki robią złą robote tym naprawde samotnym,i to jest smutne

następny problem to tzw rejonizacja której niestety nie ma-i my rok temu nie
        mogliśmy zapisać córki na Ursynowie a wskazano nam wolne miejsca na pradze a
        nawet na tarchominie-mieszkamy na Ursynowie,pytam się czy to jest normalne
    • gumitex Re: Przedszkole Magia na Mielczarskiego 16.08.04, 18:09
      Czy ktoś z Was posyła tam dziecko? Jak tam jest? Szukam przedszkola na 3-4
      godziny dla 2,5-latka i waham się między Magią a Klubem Malucha 7 niebo. O
      klubie widziałam dobre opinie, a co z Magią?
    • planetka Re: Na Uboczu i Koncertowa??? 30.08.04, 16:13
      Witam,
      Słyszałam dużo dobrego o przedszkolu na ul. Na Uboczu 7. Czy ktoś posyła
      dziecko do tego przedszkola? Zastanawiam się też nad Koncertową 8. Wiem, że już
      nie ma miejsc na ten rok, ale interesuję się trochę na wyrost...
      Pozdrawiamy,
      Planetka i Olcia
    • gruszka_edziecko Siostry Niepokalanki na Kabatach 03.09.04, 01:26
      Treść wątku przeniesiona przez moderatora!

Siostry Niepokalanki na Kabatach
      kasia_k 31.08.2004 10:27
      Czy ktoś zna to przedszkole? Szukam opinii.

• Re: Siostry Niepokalanki na Kabatach
      mima30 31.08.2004 11:01 Mój synek będzie chodzil tam od jutra do grupy
      czterolatków. Co cie konkretnie
      interesuje?

asiaap 31.08.2004 13:15
      czy to prawda ze tam dzieci zapisuje sie zaraz po urodzeniu?
      pozdr
      asia

mima30 31.08.2004 13:56
      Nawet wcześniej. Ja zapisalam swego synka jeszcze będąc w ciązy.Mialam jednak
      pierszeństwo, bo mieszkam obok przedszkola. I czasami tez myslę, że bliskość
      jest jedyna zaletą tego miejsca. O wiele lepiej przedstawia się podstawówka.

martucha1 31.08.2004 14:18
      Dlaczego tak uważasz?
      Marta

mima30 31.08.2004 14:41
      Nie ma zastrzeżeń do warunków lokalowych,bo sa b. dobre. Mam uwagi co do
      jakości opieki. Przedszkole nastawione jest na dużą samodzielność dzieci (lub
      na leniwość pań). Caly czas są pretensje, że dzieci powinny sie same ubierać,
      z trzylatkami bywa jednak trudno, przynajmniej z moim. Gdy dziecko zrobi siusiu
      w majtki lub zamoczy się, nikt go nie przebiera, mimo, że ubranko zapasowe
      jest, gdy się zabrudzi farba itp. nie ma lekko tak chodzi caly dzień.

asiaap 31.08.2004 15:42

no to jestem w szoku to skad taki ped na to przedszkole.? moze cena jest
      atrakcyjna jak na prywatne?

mima30 01.09.2004 15:19
      Nie wiem, sama sie zastanawiam. Cena jest atrakcyjna. W tym roku 430 zl. mies.
      i nie placi sie za wakacje. Ale przedszkole jest czynne do 16.00. Można do
      17.00, ale trzeba to zglosić i dzieci sa w tzw. poczekalni (czyli ze wszysktich
      grup razem). Nie ma też żadnych zajęć dodatkowych, przynajmniej w grupie 3,4-
      latków.

asiaap 01.09.2004 15:29
      no tak za prywatne przedszkole na ursynowie placi sie nawet 1100 zl miesiecznie

basia-bma 01.09.2004 21:11
      Też jestem w szoku, że to przedszkole wcale nie takie super.
      To przecież państwowe przedszkola są dużo lepsze ! Nie przebierać dzieciom
      zmoczonych ubrań - skandal. Jeśli chodzi o farbę jestem bardziej liberalna wink,
      nie raz odbieram z przedszkola małego kocmołucha. Jak nie jedziemy prosto do
      domu, to zwykle przebieram w czystą bluzeczkę, a jak nie przebiorę, to
      napotykam raczej rozbawione niż oburzone spojrzenia przechodniów. Natomiast nie
      zdarzyło się, żeby panie nie przebrały np. bluzki z zamoczonym rękawkiem, nie
      mówiąc już o mokrych majteczkach. Dzieci są zawsze odpowiednio ubrane -
      rozebrane gdy gorąco, ubrane w dodatkowe rzeczy, gdy w ciągu dnia się ochładza.
      Bez zarzutu.

Pozdrawiam
      Basia

Pozdrawiam
      Basia

mima30 02.09.2004 11:50
      Nie chcę negować zalet calego przedszkola, bo wiadomo wszystko zależy od pani.
      Może akurat mnie trafila sie jakaś gorsza. W tym roku mamy nową, może będzie
      lepiej.
      • maja42 Re: Siostry Niepokalanki na Kabatach 14.12.04, 11:24
        a to ciekawe co przeczytałam...
        pracuje w tym przedszkolu i mam zupełnie inne doswiadczenia... w 3 i 4 latkach
        potrafiłam przebrac dziecko i 4 razy jak trzeba było. samodzielnosc- tak, owszem
        ale w połaczeniu z cierpliwoscia i spokojna pomoca. mam tez rózne zastrzezenia
        ale jesli chodzi o zajmowanie sie dziecmi to nie mozna miec zadnych. a zajecia
        dodatkowr? ja mysle ze jest ich b. duzo. 3 latki maja rytmike 2 razy gimnastyke,
        tance, katecheze w 4 latkach dochodzi angielski i plastyka. jest jeszcze chór
        dla uzdolnionych. to mało??? zainteresowane mamy zapraszam na priv. moge
        poopowiadac wiecej.
        • 100874a Re: Siostry Niepokalanki na Kabatach 27.02.05, 10:42
          i worek mamony oraz znajomości
      • 100874a Re: Siostry Niepokalanki na Kabatach 27.02.05, 10:48
        dzieci odpowiednio ubrane-to ciekawe widze to przedszkole z okna i widok dzieci
        biegających w grudniu z rozpiętymi kurtkami nie był czymś dziwnym

no i to spanie dzieci w piwnicy-brawo jak się płaci grubeą forse to i minusy
        stają się plusami

nasza wygoda to jedno a wychowanie dzieci to też nasza sprawa-przedszkole za
        nas tego nie zrobi

pozdrawiam

wojciech
        • maja42 Re: Siostry Niepokalanki na Kabatach 16.03.05, 10:02
          Kto płaci grubą forsę bo nie rozumiem? Rodzice czy ja jako nauczycielka czy może
          dyrekcja mi? Jakoś nie pasuje w żadną stronę. Nie przypominam sobie też, żeby
          moje dzieci biegały z rozpietymi kurtkami jak jest zimno. Spanie w piwnicy jest
          koszmarem a wiesz dlaczego tak jest? Bo siostry uległy prośbom rodziców i
          zrobiły po 3 grupy na poziomie, czyli o dwie za duzo, bo tyle było chętnych. W
          efekcie jest za duzo dzieciaków i się nie mieszczą w budynku. Ale bez obawa to
          był jeden taki błąd. Więcej tego nie zrobią. Już ograniczyły liste miejsc. A
          jeśli chodzi o śćisłość to niestety prawie wszystko zależy nie od przedszkola
          tylko od nauczycielki w grupie. Skąd ten jad u Ciebie zastanawiam się.
        • maja42 Re: Siostry Niepokalanki na Kabatach 16.03.05, 13:51
          A i jeszcze jedno. Przykro mi ale to jedna wielka ściema albo prowokacja. Nie
          możesz widzieć z okna dzieci przedszkolnych na placu zabaw. Tam gdzie jest plac
          zabaw nie ma już żadnych bloków, sa z drugiej strony budynku przedszkola i
          niestety budynek ten zasłania plac zabaw tak, ze nie widać go z okien domów
          mieszkalnych. Przykro mi. Tej kwestii nie przemyślałeś. Z okien domów widac
          tylko boisko szkolne.
          No cóż... nieudało się :o)
    • kika31 Re: Przedszkole na Teligi.-Misie 08.09.04, 18:23
      Może jest mama na forum z tego przedszkola?
      My zaczęłyśmy w tym roku w Misiach.
      • monikas2 Re: Przedszkole na Teligi.-Misie 13.09.04, 22:38
        Czesc,
        Moja coreczka wystartowala w Kaczuszkach. Pierwsze wrazenia bardzo fajne, panie
        opiekunki sa bardzo oddane dzieciakom i robia co moga, zeby maluszki rozruszac.
        Tyle ze zaliczylysmy juz pierwsza chorobe.

Pozdrawiam,
        Monika.
        • kika31 Re: Przedszkole na Teligi.-Misie 15.09.04, 21:16
          Hej witam!
          My też niestety właśnie chorujemy.
          Coś się panoszy w powietrzu i to nie tylko wśród dzieci.
          Cieszę się, że spotkałam mamę z naszego przedszkola.
          My też jesteśmy bardzo zadowolone.
          Mała bardzo chętnie chodzi do przedszkola.
          Czy Kaczuszkami opiekuje się Pani Zielińska?
          Pozdrawiam
          (Też) Monika smile
          • monikas2 Re: Przedszkole na Teligi.-Misie 16.09.04, 15:00
            Ja również się cieszę, że mam z tobą kontakt. Próbowałam już wcześniej na tym
            forum odszukać jakies mamy z przedszkola, ale bezowocnie.
            My już po chorobie, troche cieżko było wrócic do przedszkola po kilku dniach
            przerwy...
            Tak, pani Zielińska jest u nas. Szczerze mówiąc polecała mi ją znajoma mama i
            głównie z tego względu zdecydowałam się na to właśnie przedszkole. Pozostałe
            panie też są b. fajne. Miałam zresztą okazję poobserwować je trochę " w akcji",
            po w pierwszym tygodniu września siedziałam z moją Anią do południa.
            Misie to są już czerolatki? Czy one też tak płakały na początku?

Pozdrawiam
            Monia
            • kika31 Re: Przedszkole na Teligi.-Misie 16.09.04, 22:13
              Witam ponownie.
              Misie to trzylatki, więc też debiutujemy w przedszkolu, ale za to mamy za sobą
              żłobek, więc moja mała jest zaprawiona w boju. Niestety nie zahartowana.
              Dzieciaczki u nas też bardzo płakały, ale ciocie są bardzo ciepłe i serdeczne.
              Nie raz jak wchodziłam to tuliły jakieś dziecko.
              My wybraliśmy to przedszkole ze względu na jego położenie. Mieszkamy w pobliżu.
              Mnie też wszyscy mocno namawiali na P.Zielińską, ale coś mi mówiło że to nie
              jest to o co mi chodzi. Słyszałam, że P.Zielińska będzie tylko rok prowadziła
              tą grupę???
              O ktorej odbieracie Anię? My niestety dopiero po 17.00, więc mała siedzi w
              grupie awaryjnej, ale nie narzeka. Raz jak przyszłam zaraz po 17.00 to była
              zawiedziona, że tak wcześnie i ona jeszcze nie porysowałasmile
              Pa
              • monikas2 Re: Przedszkole na Teligi.-Misie 21.09.04, 14:05
                Witam po przerwie,
                Wróciłam właśnie do pracy i trudno mi wygospodarować wolną chwilę. Wracając do
                twojego pytania, nie słyszałam szczerze mówiąc o tym, żeby Pani Zielińska miała
                zostawić maluszki po roku... Byłoby szkoda, bo Ania bardzo ją polubiła.
                Zdecydowanie wygrywa ranking ulubionych cioć. My miałyśmy trudne pierwsze dni
                aklimatyzacji, Ania co prawda też była zaprawiona w boju, bo chodziła do
                żłobka, ale przez ostatnie 10 miesięcy była ze mną w domu. Tak więc musiała na
                nowo oswoić się z myślą, że mama pracuje. I poszło jest to w miarę szybko.
                Pozdrawiam i do usłyszenia.
                Może przejdziemy na maile prywatne: mój adres to monikas2@gazeta.pl
              • marcelka33 Re: Przedszkole na Teligi.-Misie 28.09.04, 18:23
                Kurcze, a ja jestem załamana, w ogóle mi się tam nie podoba. W OGÓLE!!!!
                Synkowi również, chociaż ostatnio aż tak bardzo nie dramatyzuje. A najbardziej
                nie podoba mi się to, że panie nie pomagają w posiłkach. Siedzą sobie i jedzą
                same, natomiast dzieci robią sobie co chcą. Jak zjedzą, to dobrze, jak nie
                zjedzą to też dobrze. Przecież czasami takim maluszkom trzeba pomóc przy zupie
                np. Kilka razy byłam na stołówce i widziałam.
                Moich znajomych córka również zaczęła w tym roku przedszkole (inne na ursnowie)
                i koleżanka mówi, że codziennie mała przychodzi ubrudzona, a to farbami, a to
                klejem, kredkami. A w tym przedszkolu dzieciak moża chodzić tydzień w tym
                samym. I bynajmniej nie oznacza to, że panie pilnują żeby się nie pobrudziły, a
                to, że nic ciekawego z nimi nie robią. Noi, że dzieci nie jedzą.
                Mam nadzieję, że się to zmieni i moje odczucia również.
                • kika31 Re: Przedszkole na Teligi.-Misie 01.10.04, 21:55
                  Hej dziewczyny! (Marcelka, Monika)
                  Moze macie gadu gadu??
                  Mój numer 1368274. Jestem pod nim praktycznie przez cały dzień.
                  Marcelka do jakiej grupy chodzi synek?
                  Ja jeszcze nie mam sprecyzowanej opinii.
                  Dziecku raz się podoba raz nie.
                  Moja mała bardzo dobrze je, więc ten kłopot mi odpada.
                  Co do zajęć, to ciocie uprzedzały, że z początku nie będą zbyt intensywne.
                  Ja mam inny problem, nie związany z przedszkolem jako organizacją,ale o tym na
                  gg. Mam nadzieję, że się odezwiecie.
    • karol64 Re: Warszawa-Ursynów i okolice 12.09.04, 15:57
      Jeżeli ktoś chciałby zapisać dziecko (5-6 latka) do publicznego przedszkola w
      Centrum to zapraszam po szczegółowe informacje na maila. Oczywiście jest to
      głównie przedszkole dla osób z samochodem i pracujących raczej w ścisłym
      Centrum Warszawy.

Pozdrawiam,
      Karol
    • niccola3 Ursynów - przedszkole na Cybisa 23.09.04, 11:43
      Czy ktos może mi coś o tym przedszkolu powiedzieć? czy wasze dzieci albo
      dzieci znajomych chodziły tam może? jak tam jest? jakie jest Wasze zdanie o
      tym przedszkolu? A może maluch kogos z Was teraz tam chodzi?
      Będę wdzięczna za odpowiedzi!!!
      Niccola
      • izeks Re: Ursynów - przedszkole na Cybisa 24.09.04, 19:15
        Moja córeczka chodzi tam od 1 września. Przedszkole policili nam znajomi,
        których córka też tam chodziła. Z naszego wywiadu dowiedzieliśmy się, że nie
        jest to "przechowalnia" .Dzieci biorą udział w zewnętrz.imprezach artystycznych
        o czym świadczy duża ilość pucharów i dyplomów wyeksp. na korytarzu. Moja
        córeczka już zaakceptowała przedszk.tzn.nie płacze i od pon.mówi, że w
        przedszkolu jest fajnie i już się jej "zachciewa" tam chodzić. Myślę, że więcej
        będę mogła coś napisać po wtorkowym zebraniu.
        • niccola3 Re: Ursynów - przedszkole na Cybisa 25.09.04, 10:22
          bardzo dziekuję Izeks za odpowiedź! A jakie sa wychowawczynie? jaka atmosferę
          tworzą?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka