pocholita 08.10.08, 14:25 Bo nie wiem czy mam przygotowac jakieś kwiatki czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deejey68 Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 08.10.08, 15:17 Oficjalnie w każdym przedszkolu pewnie jest inaczej. I tak samo jak ja daję kwiatki Żonie na Dzień Kobiet, to moje dzieci zawsze swojej cioci zanoszą kwiatka z okazji Dnia Edukacji Narodowej. Nie muszę patrzec na to czy się obchodzi ten dzień czy nie. Panie pracujące w przedszkolu to nauczycielki więc w tym dniu mają swoje święto Odpowiedz Link Zgłoś
idylla7 Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 08.10.08, 22:24 w przedszkolu pracują nauczyciele z wyższym wykształceniem, poza tym ich praca jest o wiele bardziej odpowiedzialna niż nauczycieli w szkole, ogarnąć 25 dzieciaków, obserwuję pracę nauczycielki mojej córki i jestem pełna podziwu, z pewnością powędruje bukiet kwiatów we wtorek. Odpowiedz Link Zgłoś
fajny.profesor32 Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 09.10.08, 13:44 Przedszkole jest placówką opiekuńczo-wychowawczą, dlatego tego dnia pracuje (w odróżnieniu od szkoły)co nie oznacza, że nauczycielkom nie należy złożyć życzen z okazji tego świeta. Sa to osoby z ukończonymi studiami wyższymi pedagogicznymi, uczą nasze dzieci -a więc należa do grupy pracowników oswiaty. I choc w moim przedszkolu nie ma specjalnego afiszowania sie z nim wszyscy pamietamy o kwiatku czy czekoladkach dla nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 09.10.08, 13:53 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=85134007&a=85134007 Odpowiedz Link Zgłoś
aga-agata Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 09.10.08, 19:41 pytam z ciekawości - wasze dzieci zanoszą kwiatki tylko osobom z wyższymi studiami pedagogicznymi czy innym "pracownikom oświaty" też? Odpowiedz Link Zgłoś
deejey68 Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 09.10.08, 20:09 Buahahahaha... no nie... nie mogę... to chyba jasne, że jak juz odżałuję i kupię ten kwiatek, to idę razem z moim dzieckiem i zanim kwiatek zostanie wręczony, pytam czy na pewno Pani ma wyższe wykształcenie i minimum dyplom magistra na kierunku wychowania przedszkolnego na renonowanej uczelni ...normalnie smutek mnie ogarnia gdy widzę tego typu pytania... ( ------------------------------------------------------------------- ---Pozdro.DeeJey68. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-agata Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 11.10.08, 18:06 smutek nie smutek, ale dwie osobyw postac powyżej zauważyły, że przecież te panie mają wyższe studia pedagigiczne, więc obchodzą to Swięto i ten kwiatek sie im należy - stąd moje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
marrttyna76 Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 12.10.08, 08:01 Myślę, że aga-agata miała na myśli nauczycieli i inne osoby zatrudnione w przedszkolu (pomoc, woźna oddziałowa, sekretarka, kucharka). My zamierzamy wyróżnić nasze panie (każda grupa ma ich 2) pysznymi dużymi czekoladkami, a panią woźną z tej grupy jakimś drobniejszym słodyczem (wiem, że nasza pani mieszka daleko od przedszkola a dojeżdża komunikacją miejską i boję się, że nawet piękne kwiaty po tej podróży już nie będą wyglądały dobrze. Pomijamy resztę personelu - dziękujemy tylko tym, osobom, które mają bezpośredni kontakt z naszym dzieckiem - nie wiem, czy to dobre rozwiązanie, ale latanie z prezentami do anonimowych dla dziecka osób też nie wydaje mi się fajnym pomysłem. aha jeszcze jedno dziękujemy razem z córeczką Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 12.10.08, 10:08 marrttyna76 napisała: >Pomijamy resztę personelu - dziękujemy tylko tym, osobom, które mają bezpośredni kontakt z naszym dzieckiem - nie wiem, czy to dobre rozwiązanie, ale latanie z prezentami do anonimowych dla dziecka osób też nie wydaje mi się fajnym pomysłem. > Biedne panie kucharki Dlatego zawsze dzielę się kwiatkami i słodyczami z paniami z obsługi i administracji - co prawda raczej na koniec roku, bo o DEN mniej rodziców myśli Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 09.10.08, 20:16 ja nie wiem czy obchodzą czy nie i nie ma to wpływu na to, że zamierzam podziękować Paniom jakimś symbolicznym kwiatkiem + laurka od córki, uważam, że niestety, ale duża część ludzi uważa, że to łatwa i lekka praca, to samo z nauczycielami szkolnymi Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 09.10.08, 21:18 Jak mój syn był przedszkolakiem to z dobrowolnych składek rodziców kupowaliśmy kosz słodkości dla całego personelu nie tylko dla nauczycielek plus zawsze tort. Dzieci przygotowywały okolicznościowe laurki dla każdej z pań. Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 10.10.08, 11:00 Akurat tak się składa, że jestem w tzw. trójce przedszkolnej. Kupujemy (jako ta trójka) składkowe bukiety od wszystkich dzieci dla każdej z pań w grupie (jest ich 4 - 2 nauczycielki i 2 pomoce), a jeśli jakieś dziecko ma ochotę zrobić dodatkowo laurkę to to robi Odpowiedz Link Zgłoś
dronka3 Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 10.10.08, 13:18 pytanie wręcz żenujące... w przedszkolu pracują nauczyciele!!! tak tylko przypominam Odpowiedz Link Zgłoś
grazynarosa Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 10.10.08, 15:09 dronka3 napisała: > pytanie wręcz żenujące... > w przedszkolu pracują nauczyciele!!! > tak tylko przypominam A zobacz na posty i policz ile razy pisza mamusie- "przedszkolanki"...a studia takie same jak nauczycielek w szkole (tyle ze robota gorsza!) Odpowiedz Link Zgłoś
uwielbiam_pizze Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 10.10.08, 18:47 piszą "przedszkolanki" bo tak się utarło z "dawnych" czasów, wielu rodziców uważa np. że w szkołach podstawowych i gimnazjach są tylko osoby po SN, które kiedyś funkcjonowały i wystarczały, nie bardzo orientują się w obecnych wymogach odnośnie wykształcenia osób pracujących w przedszkolach itd., w/g wyżej wspomnianych jak ktoś pracuje na poziomie liceum to dopiero ma wykształcenie wyższe i "należy" się z nim liczyć (zasłyszany tekst od pewnej "mamusi"), dla mnie i tak nie ma to różnicy, bo czy to jest woźna w szkole czy wychowawca mojego dziecka zasługuje na symboliczny gest ze strony dziecka, jesli rodzic tego nie wymaga to w/g mnie niczego nie uczy i nie wychowuje, za moich czasów szkolnych nie było nawet dyskusji na takie tematy, no ale to było dawno temu i kiedyś dziecko nie śmiałoby nawet rzucić wulgaryzmami w obecności osoby dorosłej- nauczyciela czy wychowawcy, a teraz to jest nader częste, macie zapewnie dzieci w szkole i chodzicie na zebrania to wiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Czy przedszkola obchodzą dzień nauczyciela? 12.10.08, 11:57 Zgadzam się. Stosunek rodziców do nauczyciela własnego dziecka, gwarantuje jaki w przyszłości będzie stosunek tego dziecka do nauczycieli w ogóle. Jeżeli rodzic nie potrafi docenić pracy nauczyciela i podziękować mu nawet jakimś drobiazgiem w dniu jego święta, to trudno się dziwić, że za x lat jego dziecko obrzuci nauczyciela wulgaryzmami bez żadnych zahamowań. Ja idę razem z dziećmi do ich pań (oraz woźnych) z symbolicznymi czekoladkami i słowami podziękowania. Bo jest za co. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama