Dodaj do ulubionych

Negatywne opinie o szpitalach warszawskich

08.03.04, 22:57
Witam. Jestem w siódmym miesiącu ciąży, szukam dobrego szpitala (miłej
obsługi) z dobrym sprzętem (nie ze standardowym). Czytam wasze opinie i jak
na razie to wszystkie szpitale są extra z extra położnymi. Trochę mnie to
zaczyna martwić, bo przecież to niemożliwe. Jedynie negatywnie opisany jest
szpital na Czerniakowie. W Praskim to raz byłam jak złamałam nogę i odradzam
go. Nie wiem jak na porodówce, ale wtedy jednego lekarza musiałam ochrzanić,
bo traktował mnie jak "taśmową robotę". Winda nie działała, a ja właśnie ze
złamaną nogą na wózku wsiadam i razem ze mną wchodzi jakaś pielęgniara i pyta
mnie a właściwie wykrzykuje do mnie dlaczego winda nie działa... Koszmar. A
śmierdzi tam bardzo jakimiś odkażaczami do podłogi jak za komuny... Fe, na
rodzenie tam nigdy się nie dam namówić.
Więc bardzo jestem zainteresowana opiniami większości kobiet o konkretnym
szpitalu, a nie tylko poszczególnymi przypadkami matek, które urodziły
szczęśliwie swoje pociechy.
Dziękuję za wszystkie opinie i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • edytaiola Re: Negatywne opinie o szpitalach warszawskich 09.03.04, 09:22
      Moja koleżanka rodziła na Inflanckiej
      Miała kłopoty z rozwarciem
      Lekarz powiedział przy mnie i jej mężu
      -"Wie Pan dlatego że pańska żona to służba zdrowia (pielegniarka) to meczyła by
      się dalej"
      a tak zrobili cesarke
      Bez komentarza
    • walker22 Re: Negatywne opinie o szpitalach warszawskich 09.03.04, 19:20
      Ja chcę rodzić na Żelaznej, rodziła tam moja siostra, była bardzo zadowolona
      (nie płaciła za nic) i w tym roku kilka koleżanek (2 nie płaciły, 2 miały
      opłacone położne) i też były bardzo szczęśliwe, że wybrały ten szpital. Jedna z
      nich miała poważne problemy przy porodzie i po (wynikały z jej organizmu, to
      jej zdanie i lekarzy), spędziła tam w związku z tym 3 tygodnie, więc miała dużo
      czasu, żeby się przekonać czy jej się tam podoba, jak ocenia opiekę, warunki,
      atmosferę. Przez te 3 tygodnie przewinęło się też dużo dziewczyn, z którymi
      rozmawiała, też były zadowolone z wyboru. To prawda, że słyszy się mnóstwo
      opinii na temat Żelaznej, nie wszystkie pozytywne, jak np te, że za wszelką
      cenę forsuje się tu porody naturalne, nawet kosztem zdrowia matki lub dziecka.
      Trudno to komentować, jeśli opisują to osoby właśnie "zmuszane" do takich
      porodów, ja się dotychczas nie spotkałam, oprócz forum, z tego typu sytuacjami.
      Jeśli o mnie chodzi zatem, to polecam Żelazną, czyli Św. Zofię. Pozdrawiam
      wszystkie oczekujące mamusie!
    • agni71 Re: Negatywne opinie o szpitalach warszawskich 11.03.04, 08:37
      Ja rodzilam poltora roku temu na Kasprzaka, warunki raczej spartanskie
      (lazienka!), ciasno, nikt mi nie pomagal przy dziecku, polozna naciela mnie bez
      pytania czy chocby ostrzezenia, szycie przez p. doktor bolalo jak cholera. W
      lipcu znowu rodze i chce sprobowac na zelaznej, ale bez oplacania poloznej czy
      nawet porodu rodzinnego, wiec mam duze watpliwosci czy mnie przyjma. Jak sie
      tam nie uda to znow Kasprzaka (jednak oddzial neonatologii jeden z najlepiej
      wyposazonych) lub ew. Inflancka. Na kasprzaka przynajmniej nie pobieraja
      bzdurnych oplat za obecnosc meza przy porodzie i chyba raczej przyjmuja kobiety
      do oporu (sama doswiadczylam przeludnienia na poporodowym po pierwszym
      porodzie).

aga
      • edytaiola Re: Negatywne opinie o szpitalach warszawskich 11.03.04, 15:47
        agni
        możesz przecież wybrać się i obejżeć oddział dowiedzieć się o wszelkie opłaty
        ja na Solcu nie płaciłam z obecność męża, nikomu on nie przeszkadzał a
        pielęgniarki (byłam 2 tyg) wszystkie bardzo miłe, lekarze również.
        Jedyne zastrzeżenie mam do pielęgniarek "od dzieci" takie rutyniary. Ale
        ogólnie polecam
    • lilaa Re: Negatywne opinie o szpitalach warszawskich 12.03.04, 09:36
      Witaj
      na poczatku powiem ze ja w styczniu rodzilam w szpitalu praskim. Spedzilam na
      oddziale polozniczym ponad tydzien i musze stanac po stronie tego szpitala.
      Warunki w tym szpitalu faktycznie nie sa za ciekawe ale ludzie pracujacy tam
      staraja sie jak moga aby wszystko bylo czysciutkie. Bardzo balam sie samego
      pobytu w szpitalu, zwlaszcza lazienki i toalety. I milo bylam zaskoczona gdyz
      lazienka byla bardzo czysciutka. Toaleta zostawiala duzo do zyczenia...
      niestety. Ja bardzo polecam ten szpital ze wzgledu na fachowosc personelu i w
      90% uprzejmosc personelu.
      Wiadomo ze wszedzie sa ludzie i nie wszyscy sa przystosowani do pracy z ludzmi.
      Niestety ale wszedzie mozna spotkac ludzi ktorzy chlodno traktuja swoja prace.
      Jednak mam jedna prosbe do ciebie nie odradzaj ludziom czegos czego nie moglas
      sprawdzic na wlasnej osobie. Postepujesz bardzo nieladnie i krzywdzisz ludzi
      ktorzy pracuja na oddziale polozniczym i wkladaja w swoja prace duzo
      cierpliwosci i duzo staran.
      Ja nigdy nie wyobrazalam sobie zeby rodzic na Zelaznej czy na Karowej ale tez
      nigdy nie wypowiem sie na temat tych szpitali gdyz nidgy tam nie bylam. A ty na
      oddziale polozniczym nie bylas wiec skad masz wiedziec jak tam jest? Spotkalam
      tam duzo dziewczyn ktore dlugi czas spedzily na patologii ciazy i dokladnie
      poznaly warunki tam panujace a jednak zdecydowaly sie rodzic w Szpitalu Praskim.
      Przemysl to, bo postepujesz troche smiesznie odradzajac ciastko, ktorego nie
      jadlas...
      Zycze ci naprawde udanego i przyjemnego porodu takiego jak mialam ja w SZPITALU
      PRASKIM.
    • arwena_11 Re: Negatywne opinie o szpitalach warszawskich 22.03.04, 16:04
      Cześć
      Ja bronię szpitala orłowskiego. Może warunki nie są idealne,ale na salach do
      porodu rodzinnego mają naprawdę nowoczesne łóżka i co tu dużo mówić lekarze są
      super i nie każą na siłę rodzić naturalnie, tylko jak coś nie idzie to biorą na
      cc.Nie polecam natomiast Madalińskiego. Drugi poród wspominam jak koszmar (
      niestety Orłowowskiego był w remoncie ). Mimo wskazań do cc, kazali mi rodzić
      normalnie i dopiero interwencja mojego lekarza prowadzącego ciążę ( dr
      Mazanowski z Orłowskiego) sprawiła że zaproponowano mi cc lub jeszcze kilka
      godzin czekania ( kosztowało mnie to dodatkowo 1500 pln. Pozdrawiam Marta
    • novacash Re: Negatywne opinie o szpitalach warszawskich 13.12.21, 15:55
      Zapraszamy do dodawania opinii o lekarzach na portalu: bliskilekarz.pl . Nie usuwamy negatywnych, ale należy pamiętać aby były zgodne z regulaminem, czyli nie mogą być np. obraźliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka