Dodaj do ulubionych

szpital do planowego cc - wczesniak - warszawa

31.07.15, 11:29
pewnie duzo było takich wątków i ile osób tyle opinii. mam wskazanie do planowego cc, szukam miłego szpitala w warszawie. Nie chodzi o warunki hotelowe ale o normalny przyjazny kobietom szpital Moje doświadczenie ze szpitala Czerniakowskiego jest jak najgorsze. zawsze będę ten szpital odradzac, ale byłam tam miesiąc i duzo widziałam. Nigdy więcej tam nie chciałabym trafić. Czy któraś z pań poleci szpital odpowiedni dla wczesniaków, gdzie kobiecie choć trochę empatii okażą? Stawiam na Wołoską, ale wolałabym mieć coś w zanadrzu wobec porodu przedwczesnego. Dziekuję
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: szpital do planowego cc - wczesniak - warsza 31.07.15, 13:17
      Na pewno Żelazna, ale jeśli masz blisko do terminu to możesz mieć problem, żeby się dostać. Na pewno w ratowaniu wcześniaków dobra jest Karowa, ale z empatią bywa różnie.

Ja byłam na Inflanckiej i tutaj mogę powiedzieć, że zależy na kogo się trafi. Aczkolwiek jak siostra urodziła wcześniaka w innym szpitalu, to ją wypisali a dziecko zostało. Na Inflanckiej matka zostaje z dzieckiem do wypisu, a jak ja musiałam wrócić z komplikacjami, to i dziecko miało być ze mną, bo karmiłam.
    • angel_karolcia Re: szpital do planowego cc - wczesniak - warsza 31.07.15, 20:00
      Szpital Czerniakowski znajduje sie na Stepinskiej i nie ma porodowki.
      Szpitak na Czerniakowskiej jest imienia Orłowskiego.

Jeśli boisz sie, że będzie wcześniak, wybierz któryś ze szpitali klinicznych - Starynkiewicza, IMiD, Karowa, ktore jeszcze to trzeba sprawdzić. Żelazna nie jest kliniczna i nie ma trzeciego stopnia referyncyjnosci, co powinno byc w twoim wypadku kluczowym kryterium
      • angel_karolcia Re: szpital do planowego cc - wczesniak - warsza 31.07.15, 20:05
        Moj blad, Żelazna ma III stopień referyncyjnosci jeśli chodzi o neonatologie
        Jeszcze Bielanski i Brodnowski, poza tymi,.o ktorych.juz byla.mowa
    • melancho_lia Re: szpital do planowego cc - wczesniak - warsza 31.07.15, 20:25
      Karowa- specjaliści na pewno, ale na empatie to bym nie liczyła. A i z tego co wiem to matkę wczesniaka wypisują od razu, dziecko zostaje.
      Inflanckiej nie polecam
      Trzeci stopien ma tez Żelazna, jak leżałam z corka to na neonatologii mieli takie "kurczaki- wcześniaki", niektóre maleńkie. Opieka neonatologiczna jest tam super (corka miała problemy po narodzinach bylysmy w sumie 2 tyg. w szpitalu), reszta personelu też.
    • lidek0 Re: szpital do planowego cc - wczesniak - warsza 31.07.15, 20:50
      A lekarz prowadzący pracuje w jakimś szpitalu? Dla mnie to był warunek wyboru lekarza, ale teraz najważniejsze jest dziecko i opieka jaką mogą mu zapewnić. Mnie na myśl przyszedł Kasprzaka.
    • v-mummy Re: szpital do planowego cc - wczesniak - warsza 10.08.15, 19:15
      Przejdź na forum wcześniaki, tam ci dobrze dziewczyny doradza
      • laura_kas1 Re: szpital do planowego cc - wczesniak - warsza 11.08.15, 13:58
        Madalińskiego, urodziłam tam dwoje wcześniaków i opieka była wspaniała, z niczym nie zwlekali, a opieka też cudowna i empatyczna, ze wszystkim pomagają i maja super oddział neonatologiczny
        • tupciochrupcio1978 Re: dzieki, już wybrałam 11.08.15, 14:09
          dziekuję, mój pierwszy wybór był trafny, jednak Wołoska.
          • straggly Re: dzieki, już wybrałam 12.08.15, 08:18
            Rodzilam przez cc 3 lata trmu ns Woloskiej i tydzien temu smile nz Zelaznej i jak dla mnie nie ma porownania-wygrywa zelazna choc na Woloskiej tez tragedii nie bylo.
            • melancho_lia Off top 12.08.15, 13:21
              Możesz napisać coś więcej o porodzie na Żelaznej? Może być na priv.
              Duży tłum? Nadal są życzliwi dla pacjentek? (rodziłam tam 7 lat temu).
              • straggly Re: Off top 12.08.15, 14:10
                Tlum jest i na IP ( nie rozumiem dlaczego tam jest zawsze mnostwo kobiet na planowe ktg, skoro e punkcie konsultacyjnym mozna zapisac sie na godzine, tez bezplatnie) , ale z komplikacjami i akcja porodowa przyjmuja poza kolejnoscia, i na poloznictwie-full, dostawiaja czasem lozka do dwojek, ale i tak standard super, jedzenie tez, personel tez. Lezalam bardzo dlugo na pooperacyjnej, ok 22 godz, ale skoro nue bylo wolnych sal do nocowania z mezem to po cieciu na noc wolslam zostac tam niz isc ns poloznictwo. Na pooperacyjnej opieka super, dostalam małego do piersi w niecale pol godz po cieciu i juz ze mna zostal. Polozne jedynie w nocy jak zasnelam wziely go do siebie, ale to ciagle bylo w jednym pomieszczeniu i go widzialam. Przeciwbolowe tez daja bez problemu, dopytuja sie o samopoczucie. No i swietnie ze maz moze byc przy cieciu, mi sie nawet udalo przy cieciu przed umowionym terminem. Dzieki temu nie bylam az tak zestresowana, i spedzilismy niezapomniane pierwsze chwile razem, we trojkesmileWspomnienia na cale zyciesmile W przeciwienstwie do pierwszego cc nz Woloskiej gdzie mnie uspili bez wyraznego powodu i zobaczylam dziecko w ok godzind po cieciu dopiero, juz ubrane i w lozeczku, a o karmienie ns pooperacyjnej musialam sie dopraszac, po czym po 5 minutach malego zabrali oni oddali po 12 godzinach dopiero. Potem jeszcze go dokarmili z butelki i wykapali bez mojej wiedzy i zgody. Dlugo nie moglam przezyc ze pozbawili nad tego pierwszego kontaktusad Tym razem bylo tak jak sobie wydarzyłam smile
                • melancho_lia Re: Off top 12.08.15, 16:32
                  Dzięki. Rodzę w grudniu, planuję na Żelaznej bo tam urodziłam drugie dziecko i super się nami zajęto (córka miała klopoty po narodzinach). Wtedy tez był młyn.
                  • meiga Re: Off top 05.09.15, 21:32
                    Mój synek nie był wcześniakiem, ale miał kłopoty z oddychaniem po porodzie i na neonatologii w szpitalu Madalińskiego zajęto się nim naprawdę wspaniale. Były tam też w inkubatorach malizny od 28-29 tygodnia i widać było pełne zaangażowanie lekarzy i pielęgniarek w opiece nad nimi. Zwłaszcza pielęgniarki neonatologiczne fachowe, ale i empatyczne. Za to położne i lekarze na ginekologii bardzo różne - niektóre były ok, inne oschłe i nieprzyjemne.
                    • tupciochrupcio1978 Re: dlaczego nie żelazna 07.09.15, 12:04
                      zdecydowałam sie na Wołoska z prozaicznego powodu - do końca października nie maja miejsc do planowego cc. jako że obawiam sie, że urodzę przed końcem października musiałam szukać innego szpitala. Nie chciałabym być odsyłana po innych szpitalach...
            • iziula1 Re: Straggly-zmniejsz sygnaturkę 07.09.15, 13:34
              do 4 linijek !
              Zapraszam do zapoznania się z regulaminem.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka