Dodaj do ulubionych

Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!!

14.06.06, 12:41
Witam,

Kochane, proszę o kontakt do dr Roszkowskiego. Jeśli któraś u niego była na
usg połówkowym to proszę o opinie. Czy jest dobrym specjalistą, czy ma dobry
sprzęt i czy robi zdjęcia 3d i nagrywa płytkę, oraz jaki jest koszt, ile
wcześniej trzeba się umówić. Bardzo proszę o informację.
Obserwuj wątek
    • iwonn8 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 14.06.06, 12:46
      czesc, ja ide dopiero pod koniec lipca - kontakt do gabinetu 022 616 13 87
      ul.Finlandzka 9, pozdr.
    • mw144 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 14.06.06, 12:51
      Jak ktoś ma mocne nerwy (niektórym może się wydać nieco chamski) to polecam, bo specjalistą jest bardzo dobrym.
      • tzka Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 30.06.06, 14:41
        Niestety, potrafi być tak chamski, że nie da się tego opisać. Płakałam całą
        drogę do domu (a jestem dość twardą babką), a mój mąż miał zamiar dać mu w
        mordę. Wizyta u Roszkowskiego to nie jest dobre doświadczenie dla kobiety w
        ciąży. No, chyba, że ktoś rzeczywiście musi sprawdzić dzidziusia pod kątem
        podejrzenia jakiejś wady. Pozostałym rodzicom odradzałabym wizytę u
        Roszkowskiego. Napuszony buc, który serwuje rodzicom teksty tupu: "ja tu tylko
        chałturzę (chodziło o gabinet na Finlandzkiej), prawdziwa praca jest w
        szpitalu" albo: "trzeba być dojrzałym, by poznać płeć dziecka".
    • elcynka Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 14.06.06, 13:07
      mój gin twierdzi, że jak roszkowski powie ze wszystko jest ok to zaden lekarz
      nie osmieli sie mu sprzeciwicsmile wizyta kosztuje 350PLN i trzeba sie umawiac 2-3
      tyg. wczesniej
      • agni71 Re: cena 14.06.06, 23:23
        Cena wizyty to 300 zł, nie 350 zł.

Dla mnie był miły smile

aga
        • anzelma Re: cena 300 zł! 05.08.06, 18:00
          i też nie mam powodów do narzekań. Może to kwestia dystansu do siebie i poczucia
          humoru? Roszkowski jest specyficzny, ale dla mnie był także, tak po ludzku, miły!
      • kasia19812 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 16.06.06, 20:11
        Zgadzam się z elcynka,nikt mu sie nie ośmieli sprzeciwić, w jednym szpitalu
        postawili diagnoze, ze mój synek ma policystyczne nerki a on wysamiał ten
        szpital i powiedział że dziecko nie ma policystycznych nerek. Synek zmarł a
        sekcja wykazała że miał policystyczne nerki także Roszkowski sie pomylil, dodam
        że to cham i prostak. Chyba wpadł w rutynę
    • limonka26 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 14.06.06, 13:43
      dzięki dziewczyny za namiar, właśnie się umówiłam na usg połówkowe. Czy to
      trzebe wcześniej powiedzieć, że się chce 3d?? smile
      • iwonn8 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 16.06.06, 12:57
        czesc, ja nie mówiłam ze chce 3d-poprostu umówiłam się na usg. A kiedy masz to
        badanie, bo ja 27 lipca - jak masz po mnie, to moge zdać Ci relacje-ponoć ten
        lekarz jest "specyficzny"-sama jestem ciekawa co to oznacza....
        • limonka26 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 19.06.06, 11:29
          badanie mam 18 lipca więc to ja zdam Ci relację smile) Moja koleżanka u niego była
          i powiedziała, że jest super specjalistą, tylko trzeba go dopilnować aby
          włączył kasetę do nagrywania bo niestety czasami zapomina sad
          • kasia19812 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 19.06.06, 23:01
            Ja nie wypowiadam sie bo od kogos usłyszałam miałam z nim do czynienia i
            opisuje swoje wrażenia, poza tym u mnie pomylił sie w diagnozie a dla mnie to
            niedopuszczalne a to dlatego chociazby że zjeżdzają do niego kobiety z całej
            polski, to że czasami jest chamowaty można przebolec ale że stwia błędne
            diagnozy NIE!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11916&w=43631291&a=43823582
            • iwonn8 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 20.06.06, 15:45
              Jezu, dziewczyno nie strasz mnie-własnie dlatego sie do niego zapisałam
              ponieważ jest ponoć (teraz zaczynam wątpić)super extra specjalistą od wad
              wrodzonych i po to jade do niego aby sprawdził że mojemu dziecku nic nie jest!
              • limonka26 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 20.06.06, 15:57
                Smutne jest to co się przydarzyło naszej koleżance Kasi, wyrazy współczucia...
                ale trzeba przyznac, że nie jeden lekarz się w życiu pomylił, moja przyjaciółka
                chodzi do dr Roszkowskiego i jest z niego bardzo zadowolona, zawsze był dla
                niej miły i odpowiadał szczegółowe na wszystkie pytania. Prawdą jest, że jest
                to super specjalista, jednak człowiek nie jest postacią nieomylną.
                • kasia19812 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 20.06.06, 16:35
                  Dziewczyny ja chcę Wam tylko pokazac moje doświadczenia z tym lekarzem napewno
                  jest 10000 innych kobiet które będą mówiły że dzięki niemu ich dziecko żyje,
                  zgodze sie że człowiek nie jest postacią nieomylną ale czy w takiej kewsti po
                  takim stazu pracy i po takim doświadczeniu oraz z tak wyrobiona opinią mam
                  sobie tak to tłumaczyć że człowiek nie jest nieomylny??
                  Ja byłam u Roskzoskiego państwowo bo to był nagły przypadek chciałam sie do
                  niego zapisac prywatne ale terminy były bardzo odległe więc zaprzyjażniony
                  szpital skierował mnie do niego do spzitala. Gdy dowiedziałam się że mój synek
                  jest zdrowy chciałam sie dowiedzieć co i jak a on mi powiedział że jestem poza
                  kolejnością itp nie chciał gadać.Może prywatnie będzie inaczej ja sie niestety
                  nie doczekałam....I na koniec moja taka osobista refleksja póki wszystko jest
                  dobrze z ciążą wszedzie jest dobrze gorzej jak coś sie złego dzieje. Ja polecam
                  dr Piekarskiego prof Smolarczyka dr Hamela - Olkowska z pracowni prof Dangel
                  prof Zarembe ( genetyk)
                  • iwonn8 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 21.06.06, 10:14
                    Hej, dziewczyny przeprowadziłam slectwo a propo dr.Roszkowskiego (i tej
                    jego "złej diagnozy")-otórz w W-wie jest trzech dr. Roszkowski....i teraz
                    pytanie u którego byłaś?
                    • kasia19812 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 21.06.06, 17:54
                      Wiem że jest kilku Roszkowskich a bynajmniej wiem że jest 2 o trzecim nie
                      słyszałam i w domyśle wiedziałam o którego pytacie, ja mówię o tym co przyjmuje
                      w szpitalu na Czerniakowskiej w Warszawie oraz prywatnie na Finladzikiej tak
                      jak to mówiła majka. Ja byłam o czywiście u tego o kórego pytacie.
                      • szpilki Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 21.06.06, 23:18
                        u mojego dziecka wykrył wade w budowie serca w 32 tc. I to była druga wizyta u
                        niego, na pierwszej w 24 tc wszystko było ok. Wada rozwinęła się później i
                        niestety do porodu pogłebiała.
                • kasia19812 Re: do limonka26 20.06.06, 16:47
                  Nie rozumiem jednego skoro twoja przyjaciólka do niego chodzi to chyba ona
                  powinna podać ci na niego namiary, powiedziec o tym jaki ma sprzet i czy robi
                  zdjęcia 3d i to wszystko o co pytasz tu na forum. Chyba byloby to najbardziej
                  wiarygodne zródło informacji niz sluchanie opini innych nieznznaych ci ludzi z
                  forum i podważanie tego co mówią
                  • majka995 Re: do limonka26 21.06.06, 10:23
                    Witam
                    Znam kasie 19812 i wiem że mówi prwdę. Ona mówi o tym sławnym dr.Roszkowskim
                    który przyjmuje na Finlandfzkiej. Kasia się na nim zawiodła i ma prawo tak się
                    o nim wypowiadać. Wiem że państwowo ten lekarz jest opryskliwy. natomiast ja
                    chodziłąm prywatnie i jestem bardzo zadowolona, wykrył u synka wade nerek
                    której nie zauważył żaden inny lekarz. Ale u mojej siostry nie wykrył w 32 tyg
                    ciaży wady serca bardzo poważnej. Być może to była już za duża ciąża i serce
                    było słabo widoczne i ciężko było wykryć wade. Ale generalnie ja polecam
                    dr.Roszkowskiego
                    Pozdrawiam
                    • mszb Re: do limonka26 21.06.06, 10:50
                      Ja też polecam. byłam u niego 3 razy - w 13tc, w 22tc i w 32 tc. Za każdym
                      razem był miły (nie jakiś super miły, po prostu normalny), bardzo rzeczowy i
                      dokładnie o wszystkim opowiadał i pokazywał. Mam nadzieję, że się nie pomylił w
                      niczym, bo wszytsko jest na razie w porządku, a jeszcze 30 dni do rozwiązania.
                      Pozdrawiam i życzę zdrówka
                      • madaska a ja nie polecam!! 21.06.06, 23:38
                        skorzystałam z jego usługi raz podczas ciąży i pomimo tego ze jest "super"
                        specjalistą atmosfera usg przeważyła nad tym, zeby dalej już nikorzystac z jego
                        usług. ale to juz kwestia indywidualna. i ta cena, przesada uważam. gbur
                        maksymalny i tyle. nie warto.
                        pozdrawiam
              • duszek_a Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 22.06.06, 07:04
                polecam młodszego specjaliste ale z duzym doświadczeniem dr Marcin Zioło ze Szpitala na Żelaznej. Jest ŚWIETNY I PRZYJAZNY. zobaczyłam swoije dziecko i dowiedziałm się o wszystkim co wazne, prowadził moja ciażę...bedę go chwalić wszędezie. Leczy w prywatnej Przychodni BABKA MEDICA baaardzi miłe miejsce dla kobiet POLECAM 637-50-01 www.babkamedica.pl
                • limonka26 Re:do kasi 22.06.06, 10:00
                  Kasiu, jak pisałam ten post to jeszcze nie wiedziałam,
                  że moja przyjaciółka tam chodzi, dopiero jak się zpisałam na wizytę to się
                  zgadałyśmy, że będziemy mieć wspólnego lekarza.
                  • rademenes1 Re:do kasi 22.06.06, 10:30
                    limonka, to możr teraz już wiesz, czy Roszkowski robi 3d? nie mogę się do niego
                    dodzwonić!
                    • limonka26 Re:do rademenes1 22.06.06, 11:09
                      Kochana, tak - robi 3/4d, dodzwonisz się dopiero po 12 sad, trochę cierpliwości,
                      ja siedziałam 10 min. na telefonie bo był ciągle zajęty sad
                      • rademenes1 Re:do rademenes1 22.06.06, 12:59
                        Dzięki, będę cierpliwa smile
                      • rademenes1 Re:do rademenes1 22.06.06, 13:50
                        Byłam cierpliwa i ... po 6 min udało sie!na 26.07.06 wizyta - tyle słyszałam,
                        ze to gbur, że sama jestem bardzo ciekwa tego człowiekasmile
                        • kasia19812 Re:do rademenes1 22.06.06, 14:27
                          To zalezy czy gbur czy nie chyba od jego dnia ale jak dla mnie może byc gburem
                          i chamem mam to gdzieś wkurza mnie to że mysli sie w djiagnozacha skoro
                          wybieram jego tzn że o pomyłce nie ma byc mowy w końcu czyms sobie zyskał
                          opinie dobrego specjalisty, w końcu zjezdzaja sie do niego kobiety z całej
                          Polski. Z drugiej strony to tez zalezy czego same oczekujemu po lekarzu.
                          • limonka26 Re:do rademenes1 22.06.06, 14:43
                            Kochana, najlepiej samej się przekonać, ja mam wizytę 18 lipca, więc zdam Ci
                            relacje jak było. Już nie mogę się doczekać bo chce w końcu zobaczyć swoją
                            dzidzię smile)))
                            • kasia19812 Re:do rademenes1 22.06.06, 16:31
                              Jasne że tak pójdziesz i sama zobaczysz ja chciałam wam powiedziec swoje
                              doświadczenie z tym lekarzem, poza tym abyście jego diagnozy nie brały jako
                              ostatecznej bo jak widać i on sie myli. Ja też nie mogłam się dokczekac aby
                              zobaczyc swojego skarba ale niestety dowiedziałam sie że mam małowodzie. Zycze
                              dużo zdrowia i już to nie zaglądam za dużo bólu jakby nie było i wspomnień.Papa
                            • rademenes1 Re:do rademenes1 23.06.06, 09:38
                              Limonka a który masz teraz tydzień? I jasne, że czekam na relację smile
                              • limonka26 Re:do rademenes1 23.06.06, 13:32
                                i to jest właśnie pytanie smile) Według OM 14 listopad, wg usg 25 listopad, więc
                                idę w połowie, między 22 a 24 tc. Mam nadzieję, że w końcu dr Roszkowski
                                sprecyzuje mi termin porodu smile

Kasiu, ja Cię i tak podziwiam, ponieważ ja po starcie swojej dzidzi to chyba
                                nigdy bym już nie zajżała na to forum. Szczerze Ci współczuję i trzymaj się
                                cieplutko, jestem z Tobą i z Twoim Aniłkiem smile
                                • limonka26 Re:do rademenes1 23.06.06, 13:33
                                  teraz wg OM mam 20 tc.
    • rademenes1 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 27.06.06, 09:40
      Limonka 26 jak wizyta u Roszkowskiego ?!
      • limonka26 Re: do redemenes 27.06.06, 10:05
        kochana, wizytę mam dopiero 18 lipca, już się nie mogę doczekać, modlę sie
        tylko żeby dzidzia była zdrowa smile))
        • rademenes1 Re: do redemenes 27.06.06, 13:58
          Oj, gapa ze mnie wink - to przez to, że ja też nie mogę się doczekać...Jasne, że
          człowiek marzy, żeby lekarz potwierdził, ze wszytko jest ok z Maleństwem. I mam
          nadzieję, że powie nam, czy to chłopczyk czy dziewczynka.
    • limonka26 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 28.06.06, 12:11
      Redemenes, skad jesteś? i na kiedy masz termin porodu?
      • rademenes1 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 29.06.06, 12:20
        Obecnie smile Warszawa, właściwie Józefosław. A termin mam na 20 listopada, ale
        kiedy Maleństwo zechce do nas się wybrać ...hm ..zobaczymy smile
    • aniuta_1981 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 30.06.06, 19:06
      Ponieważ jestem w miarę na świeżo po wizycie(byam we wtorek)u doktora doącze
      się do dyskusji.
      Poszłam pełna obaw, ze mnie conajmniej połknie i 5 razy
      przezuje. Po tym co sie naczytalam o nim na forach nie oczekiwalam niczego
      milego. Nie bylo tak zle. Na pewno nie byl nie mily. Mozna powiedziec ze
      normalnie nas potraktowal, bez zbednego roztkliwiania, ale uprzejmie i bez
      zastrzen. Na samym poczatku wizyty zapytal czy chcemy znac plec i nim jeszcze
      dobrze sie polozylam oznajmil ze to na 100% dziewczynka. Obejrzal wszystko co
      trzeba, wykonal pomiary i uspokoil przyszlych rodzicow. Fakt ze trzeba go
      bylo raczej pytac co mierzy i co wlasnie widzimy, ale odpowiadal bez oporow i
      humorow na wszystkie pytania. Kila razy upewnial nas ze mamy dziewczynke. Sam
      wlaczyl modul 3D zeby nam zdjecie buzki zrobic- niestety sie nie udalo za
      dobrze, bo malutka nie dosc ze do sciany przylejona to jeszcze pysio raczkami
      zaslaniala jak tylko sie dalo. Nawet sie doktor zasmial ze ladna dziewczyna
      i do tego kokietka. Generalnie powiedzial ze wszystko ladnie, w normie i
      wogole ok. Jedna rzecz ktora zauwazyl to roznica w rozmiarze miedniczek
      nerkowych. Powiedzial ze na ten etap obraz jest prawidlowy, ale zeby chuchac
      na zimne zalecil nam usg nerek 2 tygodnie po urodzeniu. Zapisal mi nazwisko
      lekarza, którego poleca do usg i powiedział ze jesli (choc nie sądzi) cos
      bedzie nie tak to zeby do niego na kom zadzwonic, to poda namiary do dobrego
      urologa dzieciecego. Posdumowując, jeżeli o nas chodzi to wyszliśmy z jego
      gabinetu zadowoleni, uspokojeni i bez negatywnych wspomnien. Nie ma wiec
      reguly, wszystko zalezy od tego na jaki dzien i nastroj dr-a sie trafi.

---------------------------------------
      https://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;17;80/st/20061102/k/8f1a/preg.png"></a>
    • ja275 Roszkowski to rutyniarz 30.06.06, 21:37
      urodzilam 2003 roku zdrowa dziewczynke a on przed porodem naopowiadal mi takich
      bzdur o stopach mojego dziecka ze do konca ciazy zylam w stresie czy aby
      napewno wszystko jest w porzadku, bylam u niego raz i powiedzial ze wzystko
      jest okey ( wzial 100 zl mnie jak dowiedzial sie ze pracuje w US ) potem
      poszlam drugi raz i powiedzial ze nie podoabja mu sie stopy mojego dziecka ze
      prawodpodobnie jedna stopka jest konsko szpotawa bosz jakie ja mialam wizje a
      martwilam sie przy tym przokrotnie - dla mnie jest dobrym specjalista mysle ze
      bardziej przereklamowanym a do tego naprawde ma specyficzne poczucie chumoru od
      taki rutyniarz we lbie mu sie pokielbasilo od namiaru kasy bo jej mu chyba nie
      brakuje trzeba przyznac ................
      • kasia19812 Re: Roszkowski to rutyniarz 01.07.06, 13:49
        Zgodze sie z Toba w pełni to rutyniarz i chyba za dużo osób uwaza go za super
        specjaliste, jest naprawde wielku lekarzy w Wawie i w POlsce którzy też są
        bardzo dobrzy i jak w moim wypadku okazało sie że napewno lepsi od niego,
        problem polega na tym że po pierwsze wyrobił sobie dobrą opinie jesli chodzi o
        swoja specjalizacje bo jako człowiek to rzeczywiście wiele by tu mówic o jego
        kulturze i wszystko co powie jest nie do podważenia przez innych lekarzy, także
        jakby inni nie widzieli nerek u dziecka a Roszkowski by je zpobaczył to mimo że
        inni ich nie widza powiedzą że nerki sa - to dość drastyczny przykład ale w
        moim wypadku rozchodziło się właśnie o nerki powiedział że dziecko nie ma
        torbielowatych nerek( wcześniej że moj synek ma trobielowate nerki stwierdziła
        inna kilinkia w Warszawie dla upewnienia sie swojej diagnozy skierowali mnie do
        Roszkowskiedo, byłi przekonani że dziecko ma torbielowate nerki bo wrecz dali
        mi nawet skierowanie do genetyka bo jest to chotroba genetyczna) ale Roszkowski
        tego nie zauważył mało tego stwierdził że pękł mi pęchcerz płodowy i to dlatego
        jest małowodzie a nie dla tego że dziecko ma chore nerki i jeszcze ze mnie
        wariata robił że nie czułam jak mi wody odchodzą. Tylko proawda jest taka że w
        sekcji synka wyszło że miał chore nerki czyli potwierdziła sie diagnoza innych
        lekarzy a Roszkowskiego. Nie dziwcie mi sie że tak na niego jade bo nie dośc
        że mnie okropnie potraktowal to i jeszcze postawił zładiagnoze a wie że jesłi
        on coś juz pwoie to mało który lekarz to podważy i tak się sało bo drugim
        niegodnym polecenia jest prof Dębski ( szpital bielański) wydaje sie ok ale
        zamiast mnie zbadac jak do niego trafilam to oparł sie na diagnozie
        Roszkowskiego, jedyne co zrobil to usg gdzie sprawdził że rzeczywiście jest
        małowodzie a co najlepsze po tym wszystkim tzn jak juz urodziłam i niestety mój
        synek już nie zył stwierdził że pękł mi pęchcerz i że sekcja nic mi nie pokaże
        a sekcja pokazała najwięcej. Dla mnie to kłamca i tyle to nie jednyna rzecz
        która skłamał w moim wypadku ale to już nie na to forum.
        Na koniec tylko powiem że każdy ma prawo do swojej opini i każda z Nas ma rózne
        doświadczenia.
        • kasia19812 Re: Roszkowski to rutyniarz 01.07.06, 17:00
          A miałam tu nie zagladać ale jak widac to jest ode mnie silniejsze.......
          • rademenes1 Re: Roszkowski to rutyniarz 03.07.06, 19:51
            Kasiu, bardzo mi przykro i bardzo Ci współczuję. Nie katuj się Roszkowskim -
            czytałam wszystkie Twoje wypowiedzi, lekarz źle zrobił swoją robotę, masz prawo
            czuć się pokrzywdzona - dbaj o siebie.
            • wimabe Re: Roszkowski to rutyniarz 10.07.06, 14:42
              Tak sobie czytam ten wątek i pozwólcie, że się wtrącę mimo, iż z ww doktorem
              przez duże "de" nigdy nie miałam do czynienia, i nawet nie jestem w ciąży, bo
              ją straciłam. Za to jestem obiektywna. I dzieki temu nasuwają mi się bardzo
              oczywiste wnioski na temat tego pana:
              1. Inaczej traktowane są pacjentki, ktore płacą (wizyta prywatna) a inaczej te,
              ktore nie płacą (i już tylko ten jeden fakt bardzo źle świadczy o tym panu)
              2. To czy traktuje pacjentkę normalnie czy hamsko zalezy tylko i wyłącznie od
              punktu pierwszego
              3. Rzetelność jego usługi czyli dokladność badania oraz przykladanie się do
              tego badania rówież niestety zależy od punktu pierwszego
              4. kiedyś najwyraźniej byl Prawdziwym Specjalistą i Lekarzem z Powołania, ale
              to się zmieniło (wpadł w samouwielbienie?)
              5. Większośc chce do niego jechać, zeby się upewnić, że dziecko jest zdrowe. No
              i fajnie, bo Pan Doktor mowi, ze jest zdrowe. szczęśliwi przyszli rodzice
              spokojnie jadą do domu.
              Super. Kasia, ktora tu się wypowiada też pewnie uspokojona pojechała do domu. A
              dziś zamiast na spacer chodzi na cmentarz.
              Tak więc skoro już wiemy, że pan dr jest tak samo omylny jak inni ludzie, czy
              jest sens robić z niego Wyrocznię i prawie Boga?Czy jest sens tak bardzo
              podniecać się tym, co pan dr powiedział? Równie dobrze można iśc do innego
              lekarza, ponieważ już wiemy, że nie ma GWARANCJI, że to, co mowi Roszkowski na
              pewno jest prawdą.
              Ja bym do niego nie poszła, ale oczywiście każdy robi, jak uważa
              • ewa_bb Re: Roszkowski to rutyniarz 10.07.06, 15:19
                niesamowicie trafne podsumowanie , nic dodać nic ując smile w pełni się zgadzam .
                Dlatego zrezygnowałam z tego lekarza na rzecz innego -myslę ,że równie
                douczonego , z mniejszym samouwielbieniem , z większą uwagą robiacego badanie
                obojetnie czy sie placi czy nie . Czasem wiedza +rutyniarz jest mniej warta niż
                mniejsza wiedza a bardziej skupiony na swoich obowiazkach i bardziej dociekliwy
                lekarz . To oczywiscie moja opinia smile
                • kasia19812 Re: Roszkowski to rutyniarz 10.07.06, 22:02
                  Wimabe jestem pod wrażeniem nic dodać nic ująćwink
                  • makasia1 Re: Roszkowski to rutyniarz 11.07.06, 08:08
                    Byłam u niego w czwartek. Badanie połówkowe zlecił mi u innego specjalisty mój
                    gin prowadzący. Dał mi trzy nazwiska do wyboru i poszłam do Roszkowskiego tylko
                    dlatego, że u innego nie pasował mi żaden termin. Nic rewelacyjnego, chłodne
                    potraktowanie, badanie szybkie bez wyjaśsnień, na moje czy męża pytania
                    odpowiadał półsłówkami, zainkasował "kupę kasy" i po wszystkim. Nie poszłabym
                    drugi raz do niego, wybrałabym innego specjalistę a jest ich kilku. Niestety
                    musiałam szybko zrobić USG i tyle. Badanie 3D trwało bardzo krótko i nie warto
                    dla tych kilku chwil wydawać takiej kasy.
                    Pozdrawiam wszystkie oczekujące Mamusie.
                    • ollo1111 Re: Roszkowski to rutyniarz 11.07.06, 11:46
                      Moja przygoda z Roszkowskim: badanie ( w przychodni, czyli "za darmo")trwało
                      może 2-3 minuty, coś tam burczał pod nosem, nabazgrał na pomiętej kartce wynik
                      badania i tyle. A ja jechałam do niego 200 km!!!! Całe szczęście,że całkowicie
                      ufałam diagnozie lekarza prowadzącego ciażę i ta się potwierdziła.
                      Wydaje mi się, że same pacjentki doprowadziły do takiej sytuacji. Słyszałam, ile
                      bierze za prywatna wizytę. To po prostu szok.Gdyby nie miał klientów spuściłby z
                      tonu. Jest wielu innych bardzo dobrych lekarzy.
                      • limonka26 DO Redemenes 18.07.06, 18:41
                        kochana, relację z mojej wizyty u dr R. masz na forum ciąża i poród. później
                        mogą przenieść watek.
                        • rademenes1 Re: DO Redemenes 25.07.06, 15:07
                          Limonka 26 - nie mogę znależć twojej wypowiedzi na forum ciąża i poród! Pomocy!
                          smile
                        • iwonn8 Re: DO Redemenes 25.07.06, 16:41
                          ja tez nie moge znaleść tego posta! a b. bym chciała przeczytac, ide do tego
                          lekarza na usg w najbliższy czwartek.pomocy!
                          • rademenes1 Re: DO Redemenes 26.07.06, 14:38
                            Ja na pewno coś napiszę bo mam wizytę dzisiaj - mam nadzieję, ze będzie ok.
                          • rademenes1 Re: DO Redemenes 26.07.06, 23:24
                            Lekarz mało sympatyczny, skasował trzy stówy po 11 minutach. Pomijam, że połowę
                            badania robiła jakaś jego znajoma studentka, a o zgode nie zostałam zapytana.
                            Lekarz spojrzał na maluszka powiedział, ze ok i jedyne za co się płaci to ta
                            wiara, ze jest super specjalistą. Pacjentki traktuje bezoosobowo i nastawiony
                            jest na robienie kasy, normalne przypadki traktuje zdecydowanie pobieżnie.
                            Ciesze się , ze byłam wcześniej u innego lekarza, bo nie wiem, czy po tych paru
                            minutach byłabym spokojna. Lekarza nie polecam i drugi raz na pewno do niego
                            nie pójdę.
                            Mam nadzieję, że będziesz miała milsze spotkanie z panem dr iwono.
                            • kasia19812 Re: DO Redemenes 26.07.06, 23:47
                              Nie chce nic mowic ale na usta ciśna mi sie słowa a nie mówiłam, niestety moje
                              usg też robiła jakas inna lekarka przysiadł dopiero jak ona miała problemy z
                              diagnozą, zerknal i powiedział dziecko zdrowe ( a nie było zdrowe) ale to czy
                              było czy nie pokazała sekcja synkasad
                              • rademenes1 Re: DO Redemenes 27.07.06, 11:12
                                No, niestety potwierdziła się opinia jaką słyszałam. Szkoda.
      • mamamada Re: Roszkowski to rutyniarz 21.07.06, 12:09
        Byłam u Roszkowskiego 4 lata temu, po badaniach genetycznych zrobionych (z
        istotnych wskazań) w szpitalu na Sobieskiego. Poszłam, bo chciałam wiedzieć,
        czy mój maluch bedzie zdrowy, czy mam sie przygotować, że będę miała
        upośledzone dziecko. W przychodni kobiety ze wszystkich stron kraju, wszystkie
        niespokojne, niektóre w towarzystwie swoich mężczyzn. Długie, długie czekanie w
        ciasnym korytarzu (ja z Warszawy, więc to nie kłopot, ale były kobiety, które
        przejechały po kilkaset kilometrów) - uroki publicznej służby zdrowia. Nie było
        mowy, żeby z badana kobieta wszedł jej partner - nie ma miejsca, gdzie sie pan
        pcha? - cytat z Roszkowskiego. Miejsca nie było, bo wokół wianuszek studentów
        (nikt sie nie pytał, czy wyrażam zgodę). Monitor ustawiony tak, że tylko lekarz
        i studenci widzą obraz, a ty babo leż cicho i czekaj i domyślaj się z burknięć
        pana doktora, czy jest dobrze, czy źle. Jak powiedziałam Roszkowskiemu, że nie
        chcę robic badań inwazyjnych (tzn. amniopunkcji) to mnie opieprzył, po co w
        ogóle zawracam mu głowę.

Rozmawiałam potem z kilkoma ginami (dwoje z nich uczyło sie od niego
        diagnostyki USG) i wszyscy mówili to samo: bardzo dobry specjalista, ale...
        Ginekolożki były wręcz zażenowane niektórymi jego odzywkami i zachowaniami w
        stosunku do pacjentek.
        Za to moja znajoma, która w tym samym czasie chodziła do niego prywatnie była
        zachwycona...

A w Warszawie rzeczywiście jest co najmniej kilku innych doświadczonych
        lekarzy, którzy specjalizują sie w diagnostyce USG. Ja do takiego trafiłam, gdy
        spodziewałam sie drugiego dziecka (mój gin na tekst "nigdy więcej do
        Roszkowskiego" pokiwał głową ze zrozumieniem i wyciągnął kajet z telefonami). I
        mogę z własnego doświadczenia zapewnić, że są lekarze specjaliści, którzy
        traktują pacjentkę "po ludzku" - badają sumiennie, od razu dzielą się
        spostrzeżeniami i są przy tym zwyczajnie życzliwi. Niezależnie, czy prywatnie,
        czy w ramach ubezpieczenia czy miejskiego programu.
        • kasia19812 Re: do mamamada 21.07.06, 21:05
          A czy mogłabys podac mi namaiary na jakiś dobrych specjalistów w Wawie ja też
          mam ciężkie przezycia z dr Roskzowskim i szukam dobrych specjalistów od usg mam
          już kilku ale nic nie szkodzi aby szukać w kolejnej ciązy AFI i nerki synka
          będa musiały byc pod kontrola więc wolę zasięgac rady kilku specjalistów
          • amargo Re: do mamamada 23.07.06, 15:19

polecam dr Osobke- Morawskiego- wybitny specjalista od usg, tej samej klasy co
            roszkowski

przyjmuje w Diagmedzie na Narbutta 41/43 m 2 tel. 849 88 37 lub 602 468 837
            • monawk polecam spec. od USG 23.07.06, 18:44
              Polecam dr Renatę Jaczyńską.
              Przyjmuje w IMiDz w Warszawie, a także na ul. Grenadierów 21, tel. 8132238. Specjalizuje się w ultrasonografii. Na ostatnim sympozjum nt. USG była jedym z prowadzących zajęcia praktyczne USG3D/4D. Co świadczy, że dalej się kształci (czego chyba nie można powiedzieć o tytułowym lekarzu...).
              Z ciekawostek, udziela również porad w "Mam dziecko".
            • kasiaia Re: do mamamada 29.07.06, 22:27
              Ja odradzam dr Osobke- Morawskiego. W mojej rodzinie postawil 2 błedne diagnozy.
              Gdyby nie interwencja innych lekarzy u jednego dziecka blad O-M skończyłby się
              niepotrzebną operacją. Zato w przypadku drugiego dziecka skończyloby się jego
              śmiercią.
          • mamamada Re: do mamamada (dr Robert Makowski) 24.07.06, 15:14
            Wysłałam Ci na priva namiary na dr Roberta Makowskiego, którego uważam za
            dobrego specjalistę i wspaniałego lekarza (szczegóły w mailu).
            Pozdrawiam smile
            Magda
            • kasia19812 Re: do mamamada (dr Robert Makowski) 24.07.06, 20:20
              dzieki własnie przeczytałamsmilePozdrawiam
      • mamamada Re: Roszkowski to rutyniarz 29.07.06, 19:02
        Właśnie się doczytałam w innym wątku, że Roszkowskich jest w Warszawie trzech.
        Chciałabym sprecyzować - moja wypowiedź z 21.07.06 (12:09)
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=43596552&a=45615550
        dotyczy doktora Roszkowskiego, który 4 lata temu pracował w szpitalu klinicznym
        im. Orłowskiego w Warszawie (przy ul. Czerniakowskiej).
    • gar.muduru Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 25.07.06, 02:53
      Też byłam u dr Roszkowskiego ... co za przeżycie, spocone ręce, stres, lekarz,
      który wygląda jak dresiarz ze stadionu..ale i fachowo wszystko tłumaczy .. nie
      za miły .. ale chyba widział moje przerażenie i od specyficznych ekscesów się
      powstrzymał ... płeć określa mianem cip ... sad dla mnie to niesmaczne.

Ale, wytłumaczcie mi, jak ten lekarz może prowadzić w centrum Warszawy gabinet
      inkasujac honoraria pod stołem. Czy on w ogóle płaci podatki???
      • ajk10 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 25.07.06, 16:54
        byłam u Roszkowskiwego dwa razy.
        Przemiły, kulturalny, uśmiechnięty, po badaniu chwila niezobowiązującej rozmowy, żarty, zawsze wychodziłam oczarowana i zdumiona tym, co o nim czytam.
        Czy ktoś mi to może wyjaśnić? wink))
        • 1monika Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 25.07.06, 18:42
          Moja koleżanka została do niego skierowana ponieważ "zwykły" lekarz wykrył
          u maleństwa rozszczep wargi i podniebienia. Dr Roszkowski-dosłownie-machnął usg
          i powiedział, że wszystko jest w porządku. Wtedy moja koleżanka powiedziała
          z jakim przyszła problemem. Pan Roszkowski wyk. usg jeszcze raz
          i powiedział "mhm...rzeczywiście". Tylko tyle...
          Dla mnie to jest straszne.
          • kasia19812 Re: do 1monika 25.07.06, 19:52
            to u mnie właśnie bylo tak jak ty napisałaś "zwykły" lekarz wykrył wadę a dr
            Roszkowski powiedział że dziecko jest zdrowe i wysmiał tamtych lekarzy ( przy
            mnie) na moje pytanie żeby dokładnie mi powiedział co i jak powiedzial że
            jestem poza kolejnością i że do niego kobiety czekaja po kilka miesiecy ( ja
            trafiłam tam z dnia na dzień bo lekarze mnie umówili) Gdyby nie ta sutyacja i
            moje przrażenie pewnie wiedziałabym co temu Panu powiedziec a tak prawie z
            płaczem wyszłam stamtąd.
            Ja nie oceniam ja opisuje sytuacje, wy same ocencie
            • 1monika Re: do kasia19812 25.07.06, 23:12
              Kasiu, poznałam Twoją historię i bardzo bardzo ci współczuję.
              Jak byłam w pierwszej ciąży to "zwykły" lekarz, bardzo młody zresztą, znalazł u
              mojej córeczki torbiel na jajniku. Zaznaczył, że to TORBIEL i zobaczymy po
              porodzie. A kilka godz. po porodzie pewna pani prof. (też znana, mądrzy się w
              gazetach) na sali pełnej odwiedzających powiedziała, że to nie torbiel tylko
              guz i to nie wiadomo czy nie złośliwy. Historia jest długa, odbyliśmy tułaczkę
              po CZDz. gdzie natychmiast chcieli małej usunąć jajnik. Dostałam prawie obłędu.
              Koniec jest taki, że operacji nie było, a torbiel po 2-ch mies. się wchłonęła.
              Teraz córka ma 5 lat i jest zdrowa, a ja ciągle nie mogę o tym wszystkim
              zapomnieć. Przepraszam, że mówię nie na temat, ale w moim przypadku też jest
              zestawienie "zwykły" lekarz kontra pani prof. Tyle, że zakończenie inne.
              Kasiu, bardzo mi przykro z powodu Twojego Dzidziusia
              • kasia19812 Re: do kasia19812 25.07.06, 23:51
                To okropne co sie dzieje, brak mi słów na to wszystko, dobrze że nie doszło do
                operacji dopiero by bylo jakby malutkiej usuneli jajnik.
                Ja już sie przekonałam że "zwykły" lekarz jest czasami dużo lepszy niz np dr
                Roszkowski i nie rozumiem jego diagnozy w moim wypadku bo słowa "zwykłego"
                lekarza były takie po mojej wizycie u dr Roszkowskiego jak sie dowiedziałam że
                dziecko nie ma chorych nerek: " to dziwne bo obraz usg był właśnie taki jaki
                pokazuje dr Roszkowski na swoich wykładach tłumacząc że to obraz typowy dla
                nerek policystycznych" ja nigdy nie zrozumiem błędu tego lekarza i nie mam na
                celu tutaj żle o nim pisac bo ocena sytuacji należy do każdego z osoba bardziej
                chyba chce pokazac problem że "zwykły" lekarz może dużo bardziej pomóc i wiecej
                zdiagnozowac niz jakis "uznany" lekarz, niestety autorytet takiego lekarza
                czasami szkicuje taka sytuacje że jego opini inni boja sie podważac albo co
                gorsza twierdząc że jesli dr Roskzowski tak stwierdzil to tak już jest...
        • owianka Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 31.07.06, 12:52
          Ajk10, ze mną było jak z Tobą. 2 x długie, dokładne badanie, Roszkowski wesoły,
          uprzejmy i miły. To musi być jakiś dr Jekyll & Mr Hyde smile)
      • kasia19812 Re: a żeby było ciekawiej..... 26.07.06, 23:50
        to drugi super specjalista prof Dębski tez robiąc usg nie zauważył nic takiego
        w sumie to oparł sie na diagnozie dr Roszkowskiego więc oprócz tego że sa
        dobrzy "zwykli" lekarze to jeszcze trzaba trafic na takiego co podważy a może
        inaczej co powie swoją opinie a nie bedzie sugerowal sie opinia "super
        specjalisty"
    • cicha77 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 31.07.06, 12:29
      Dziewczyny przeczytałam wszystkie posty o dr Roszkowskim i mam mętlik. Byłam u
      swojej ginekolog, która powiedziała mi, że dobrym specjalistą jest dr
      Roszkowski, który na etacie jest zatrudniony na Inflanckiej, a nie na
      Czerniakowskiej. Będę u niej 5 sierpnia to się dokładnie wypytam i dam znać co
      i jak, który to ten właściwy. Ja jestem w 18 tc i w 22 powinnam zrobić sobie
      kolejne usg. Chcę jednak do specjalisty z prawdziwego zdarzenia....Pozdrawiam
      wszystkie przyszłe mamy!!!
      • kasia19812 Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 31.07.06, 17:54
        Zany i uważany specjalista od usg jest dr Tomasz Roszkowski który pracuje w
        szpitalu na Czerniakowskiej a prywatnie na Finlandzkiej i to o tym panu jest
        ten watek
        • agatja Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 09.08.06, 10:31
          t. roszkowski, pracuje na czerniakowskiej, priv na finlandzkiej - polecam
          dzieki niemu nie stracilam dziecka, nie przebiera w slowach, jest szczery do
          bolu, ale chyba o to chodzi, inni mi mowili, "wszystko bedzie dobrze" i nic nie
          robili
          pozdrawiam
    • misianamisiana Re: Proszę o namiary na dr Roszkowskiego!!!!!! 25.11.21, 16:38
      W gabinecie spotkałam się z przemocą psychiczną ze strony tego lekarza! Skierował mnie do niego mój ginekolog po niepokojącym wyniku testu PAPP-A. Na USG nie widać było kości nosowej płodu - mój ginekolog chciał, by sytuację jeszcze raz ocenił specjalista, jakim podobno jest Roszkowski. Niestety, lekarz ten przyłożył mi do brzucha głowicę na minutę, może dwie, powiedział, że dziecko ma ręce, głowę i nogi, a on nic więcej nie będzie sprawdzać, bo badanie jest jego zdaniem bez sensu. Przed i w trakcie badania okrutnie wyszydzał mnie, kpił ze mnie i przewracał oczami. Na pytania - "dlaczego Pan mnie tak traktuje?" i "czemu Pan przewraca oczami? czemu to ma służyć?" - nie odpowiedział. Używał wulgarnych sformułowań - na pytanie, czy mogę pójść do toalety, usłyszałam, że co to za zwyczaje, żeby "pacjentka chodziła do sracza w trakcie wizyty". To wyczerpuje temat klasy tego Pana - chyba, że określenie "sracz" pasuje jego zdaniem do toalety w Centrum Medycznym Fertina, która faktycznie najczystsza nie była. Takie traktowanie pacjentki, która przychodzi z problemem i jest przerażona ryzykiem trisomii u dziecka jest okrucieństwem ze strony lekarza. Doktor zachowywał się wręcz agresywnie, zdecydowanie nie jak stabilna emocjonalnie osoba. Wisienką na torcie jest fakt, że na ekranie mogłam sobie przeczytać imię i nazwisko oraz datę urodzenia pacjentki, która była przede mną w gabinecie - widziałam ją i poznałam jej dane osobowe pozwalające na identyfikację. Ochrona danych osobowych pacjentów przez Roszkowskiego to jakiś żart. Odradzam wizyty u tego specjalisty - być może kiedyś był faktycznie dobrym lekarzem, teraz dzieje się z nim coś bardzo niepokojącego.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka