monisia333 26.07.06, 10:59 Poszukuję informacji na temat dobrego gin prowadzącego w CM LIM w W-wie. Będę wdzięczna za informację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocio-kocio Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 26.07.06, 11:14 Mamy. Doktor Maj. Najlepszy z najlepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
selvermane Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 01.08.06, 17:03 Ja bylam u niego na USG i mi sie nie spodobal, strasznie "slodzil" i "ciucial" (bylam oidp w 3 miesiacu i "Malenstwo poruszylo sie na czesc mamusi" spowodowalo u mnie skok cukru ). Moge polecic doktora Kunickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
antoska13 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 26.07.06, 11:17 Ja osobiscie korzystam z opieki dr Frydel i jestem bardzo zadowolona wybierajac ja kierowalam sie jej dodatkowa specjalizacja. Mam klopoty z terczyca i musze byc pod opieka endokrynologa a dr Frydel to tez endokrynolog. polecam rowniez dr Ledowicza Odpowiedz Link Zgłoś
spa76 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 26.07.06, 12:06 obleciałam tam paru lekarzy w ciąży nie będąc. z czystym sumieniem poleciłabym dr. Skórską, resztę niekoniecznie (niksiński-zdecydowanie nie, maj, frydel-jako endo okazał sie w moim przypadku zwyczajnie niekompetentna, kamiński). Skórska ma tylko jedna wadę - jest dosłownie oblegana, na wizytę czekasz ponad miesiąc i uda sie w ogóle zapisać jak zadzwoniśz bladym świtem pierwszego dnia danego miesiąca. chyba, że masz tam złota kartę. słyszałam tez bardzo dobre opieni o dr. Barcz. Odpowiedz Link Zgłoś
monisia333 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 26.07.06, 12:28 Ja byłam na wizycie u Reutt-Jaworowicz. Słyszałyście coś o niej? Bo własnie nie wiem, czy szukać innej czy zostać u niej. Odpowiedz Link Zgłoś
spa76 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 26.07.06, 12:40 a szukałas na białej i czarnej liście ginekologów na forum 'Zdrowie kobiety'? Odpowiedz Link Zgłoś
blueblejka Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 27.07.06, 14:48 Z pierwsza ciaza trafilam do dr Maja - bardzo szarmancki, elegancki i tyle. Jak zapytalam sie czy powinnam zrobic na nastepna wizyte badania to stwierdzil, ze w sumie tak i kazal zrobic morfologie i mocz ogolne. Przed wizyta zebralam info od kolezanek ciazujacych i mowily o przeciwcialach toksoplazmozy i i nnych oznacznikach, ktore robi sie na poczatku ciazy - wiec idac za ich tropem zapytalam sie czy powinnam zrobic ktores z nich (mam w domu dwa koty - wiec z toksoplazmoza moglam miec kontakt jak najbardziej) - otrzymalam odpowiedz, ze w sumie tak, moge zrobic. Na drugiej wizycie zapytalam sie o karte ciazy (byl to 10tc) - uslyszalam, ze to zalozymy ja nastepnym razem. Nastepnym razem na poczatku wizyty poprosil o karte ciazy - powiedzialam, ze miala byc wystawiona na tej wizycie - to sie zdziwil, ze nie wystawil. Kolejna wizyte odwolalam - moze jestem zbyt dociekliwa - ale to lekarz powinien prowadzic pacjentke (tym bnardziej w pierwszej ciazy!!!) a nie odwrotnie. Z innych lekarzy bylam kiedys u dr Barcz (ale jeszcze przed ciaza) - robila bardzo dobre wrazenie - odpowiadala tyle ile trzeba i trafiala z diagnozami. Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 27.07.06, 14:52 Bardzo się dziwię Twoim doświadczeniem z Majem. Ja jestem nim nieustannie zachwycona. Badania zapisuje bez pytania. Chociaż kartę ciąży faktycznie założył dopiero na drugiej wizycie ciążowej. Ma na mnie niesamowite działanie kojące: wszystko jest w stanie doskonale wyjaśnić i rozwiewa wszystkie wątpliwości. Może ma znaczenie to, że ja do niego chodzę od lat w tym rok bezskutecznych prób i trochę badań w tym kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
djalli Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 27.07.06, 15:19 polecam dr Szałkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 27.07.06, 15:26 a ja chodzę do dr Kamińskiego. na pierwszej wizycie zrobił na mnie średnie wrażenie, a zapisałam się do niego bo miał dobre opinie. na nastepnych wizytach było lepiej i musze przyznać, że jestem zadowolona. Dr Barcz ma bardzo dobre opinie, nigdy jej nawet nie widziałam, ale do Niej też się jest ciężko dostać. Nie polecam Chwalibogowskiej - okropna baba. Odpowiedz Link Zgłoś
blueblejka Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 27.07.06, 16:48 Tez bylam zdziwiona - gdyz polecily mi go Panie z rejestracji - ze taki bardzo dobry. Na szczescie trafilam do jego znajomego (nie z LIMu) i teraz koncze przy nim druga ciaze - obie malo ksiazkowe. Szwagierka po tym poleceniu mi Maja zaczela do niego chodzic i teraz za dwa tygodnie a termin porodu - chodzi do niego od trzech lat - a ciaze prowadzi jej przyzwoicie - bez wzlotow i upadkow. Ja nie mialam do niego, po porostu, pelnego zaufania - a to jest bardzo wazne. Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 27.07.06, 16:51 To prawda :o) Zaufanie to podstawa :o) Odpowiedz Link Zgłoś
busia5 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 27.07.06, 18:02 Bardzo ODRADZAM dr Reutt-Jaworowicz. Niby miła, zwraca się do pacjentki per "kochanie", "córeńko", ale tak na prawdę nie jestem pewna czy przez brak reakcji z jej strony nie straciłam ciąży. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna_stankiewicz Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 27.07.06, 20:54 busia5 napisała: > Bardzo ODRADZAM dr Reutt-Jaworowicz. Niby miła, zwraca się do pacjentki per > "kochanie", "córeńko", ale tak na prawdę nie jestem pewna czy przez brak reakcj > i > z jej strony nie straciłam ciąży. > pozdrawiam Prowadziłam u niej ciąże kilka lat temu. Pani miła, ale przez cała ciąże byłam zbadana wewnętrznie tylko 1 raz (na pierwszej wizycie). Ok 30 tyg. pojawil sie sluz podbarwiony krwia, pewnie czop sluzowy, ale ze mialam wizyte nastepnego dnia u pani Jaworowicz, a do tego zadnych innych dolegliwosci to nie pobieglam do szpitala tylko problem zglosilam na wizycie. Pani oswiadczyla ze nastepnym razem jak jakas krew to do szpitala - ale zeby "zajrzec do srodka", to nie zajrzala. Jak poszłam kontrolnie na wizyte gdzie indziej w 37 tygodniu to natychmaist wyladowalam na patologii, bo: spore rozwarcie, saczace sie wody (a upały były ogromne wiec cieżko mi bylo stwierzdzic czy sie pocę czy coś ze mnie "kapie"), wielowodzie i jak powiedziła ta inna pani doktor - w każdej chwili pecherz moze peknac, dziecko jest niewstawione i jezeli przed dzieckiem wypadnie pepowina (co mozliwe przy takim nadmiarze wod), a ja bede na ulicy, to mnie pewnie zdaza uratowac, ale dziecka to juz niekoniecznie. Po dwoch dniach w szpitalu zdecydowali wywolac porod. Boje sie myslec co by sie stalo, gdybym byla do konca tylko pod opieka pani Jaworowicz. Tak wiec zdecydowanie nie polecam. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
monisia333 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 28.07.06, 07:29 Opinie o "mojej" dr bardzo nieciekawe. Więc musze się udac do kogoś innego. Mam jeszcze pytanko - czy USG robią lekarze bezpośrednio na wizytach czy wystawiają tylko skierowania i wtedy się idzie do innego lekarza? Baaaardzo dziękuję za otrzymane "podpowiedzi" na temat lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 28.07.06, 08:30 Z usg jest różnie. Nie we wszystkich gabinetach jest sprzęt. Ale można się ustawić na wizytę podczas której będzie robione od razu usg. Przynajmniej u Maja tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jonka1212 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 28.07.06, 17:30 Z USG to jest roznie, nie kazdy lekarz ma uprawnienia no i ze sprzetem w gabinetach roznie bywa. Ja od poczatku ciazy (obecnie 37tc) chodze do dra Milewczyka (z Karowej) ale ostatnio pod jego nieobecnosc (urlop) USG robilam u dra Chomickiego, bardzo polecam, przesympatyczny i zwraca sie po imieniu a po badaniu pokazuje mamie dzidzie z kazdej strony i mowi co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
izabella_g Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 13.10.06, 11:13 reutt jaworowicz- byłam u niej na usg. zamiast np obmierzyć mi szyjkę polowałą na fajne ujęcia portretowe dziecka. czuję, ze będę musiała to usg niebawem powtorzyc. choc moze jako prowadząca jest lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
doris991 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 28.07.06, 11:55 witam od 4 lat prowadzi mnie prof. Kamiński- to już moja druga ciąża "z nim" i jestem bardzo zadowolona- fakt na pierwszej wizycie nie zrobił na mnie specjalnego wrażenia ale to jest bardzo konkretny facet, ja osobiście nie lubię jak lekarz za bardzo straszy , nie traktuje ciązy jak choroby ale jeśli potrzbuję zwolnienia bo chcę np odpocząć od pracy to nigdy nie robił problemów.Specjalista położnik i pracuje na Starynkiewicza. Do 1 sierpnia jest na urlopie więc kazał mi "ściskać" kolana bo ja jestem już na wylocie)))) Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak do DORIS 28.07.06, 12:18 uważam tak samo jak ty. lubię gdy lekarz jest konkretny. a czy rodziłaś może z nim pierwsze dziecko?? Bo z tego co wiem to dr Kaminski pracuje na starynkiewicza i sie zastanawiam nad tym szpitalem?? Odpowiedz Link Zgłoś
doris991 do margo kozak 02.08.06, 08:26 niestety nie, pierwsze dziecko rodziłam na Inflanckiej ale teraz nie ma głupich jadę na Starynkiewicza, no chyba że mnie odeślą z braku miejsc do jakiegoś pipidówka.Jutro mam wizytę- ciekawe co mi powie a tremin na 8 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
justyna1908 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 28.07.06, 17:22 osobiście gorąco polecam Doktora Kuźlika - fantastyczny człowiek, pracuje w szpitalu Bródnowskim i tam właśnie dwa miesiące temu urodziłam z Nim córeczkę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
k.sg Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 30.07.06, 20:36 Polecam dr Kunickiego. Prowadzi od początku moją ciążę i jestem bardzo, bardzo zadowolona (pisałam już o tym na forum). Odradzam dr Szymczaka, zdawał się być mało zainteresowany ciążą, nie przeprowadził badania gin., nie zlecił morfologii i innych badań, tylko bad. moczu, twierdząc,że w poprzednim tyg. miałam dobre wyniki, więc nie trzeba robić kolejnej morfologii. Tętno maluszka ocenił "na oko". Zatem porównując go z dr Kunickim - Szymczak wypada słabiutko. A z Kunickiego jestem naprawdę zadowolona. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
joani1 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 01.08.06, 09:55 Ja chodzę do Polkowskiego. Jest ok, ale nic więcej. Nie specjalnie rozmowny czy przejmujący się, że kolejne maleństwo będzie na świecie, ale jeżeli nie potrzebujesz przyjaciółki do pogadania, a lekarza - to jest w porządku. Poza tym często przyjmuje i nie ma tłoku, więc bez problemu i bez wpychania można się do niego często dostać, a to ważne. Nie robi USG, więc trzeba chodzić oddzielnie (polecam Mrozka), ale za każdym razem bada i trzeba mu przyznać, że z wielkim wyczuciem. Odpowiedz Link Zgłoś
chmura-priv1 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 01.08.06, 16:49 Witajcie, do tej pory (od ponad 4 lat) korzystałam z porad dr Herlenius, i przyznam, że byłam zadowolona (być może dlatego, że nie miałam nadmiernych wymagań). Sprawa uległa zmiaie gdy postanowiliśmy z partnerem "zajść w ciążę". Poszłam na wizytę kontrolną przed planowanym poczęciem z prośbą o skierowanie na potrzebne badania (krew po odstawieniu wieloletniej antykoncepcji, toksoplazmoza - mam dwa koty wychodzące). Usłyszałam, że skoro wrócił okres to nie ma sensu robić badań, a toksoplazmoze to ewentualnie podczas wizyty w trakcie ciąży. Teraz jestem w 5 tyg. za tydzień mam pierwszą wizytę i nie wiem co zrobić. Nie ufam jej już. Czy któraś z Was była prowadzona w ciąży przez dr Herlenius? A jeśli tak czy była zadowolona? Zastanawiam się nad zmianą lekarza dlatego Wasze opinie są dla mnie niezwykle ważne... Odpowiedz Link Zgłoś
monisia333 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 02.08.06, 07:22 By lam u tej pani raz - na normalnej wizycie. Wydawała się być obojętna na zadawane pytania i kompletnie nie wzbudziła mojego zaufania. Dlatego teraz - jestem w 5 tyg - nie pójde do niej. Właśnie też wybieram lekarza. Narazie byłam na I wizycie u p. Reutt, ale... Teraz zapisałam się do dr Kunickiego. Zobaczymy. Niestety terminy są bardzo odległe na zapisy, ale chyba warto iść do kogos innego. Ja w okresie planowania byłam po skierowanie na badania u dr Sórskiej - baaaardzo oszczędna w wydawaniu skierowań, a potem u internisty (powiedziałam w jakim celu badania mi sa potrzebne i nie było problemu). Odpowiedz Link Zgłoś
k.sg Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 02.08.06, 10:34 Jeśli bardzo zależy Ci na wcześniejszej wizycie u Kunickiego, bo jesteś w ciąży, to może spróbuj wpisać się na listę jako pacjentka dodatkowa.Trzeba zadzwonić do Limu, wyjaśnić recepcjonistce o co chodzi, ew. opowiedzieć o swoich obawach i wtedy ona kontaktuje się z lek.,a ten decyduje się czy może Cię przyjąć w taki sposób. Wówczas przychodzisz w umówionym terminie, ale nie na określoną godzinę, tylko w czasie dyżuru i na wizytę wchodzisz w trakcie tzw. "luzów". Długo się nie czeka, bo zazwyczaj jakaś pacjentka zrezygnuje, albo będzie krótko. A co do usg, to doktor nie wykonuje go, tylko daje skierowanie (wówczas najlepiej iść do dr Mrozka. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
monisia333 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 02.08.06, 13:35 k.sg dzieki za podpowiedź. Dzwoniłam do LIM i podobno po samą recepte mogę wejść bez zapisu i kolejki. Więc teraz sobie załatwię brakującą recepte i na 12.08 do dr Kunickiego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rademenes1 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 11.08.06, 17:36 Ja polecam i dr. Maja i dr. Szałkowskiego- bardzo kompetetni, mili i kulturalni.Dr. Maj troszkę sztywny ale bardzo dokładny- i obaj lekarze bardzo cierpliwie odpowiadaja na moje pytania dot. ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
mikazz bardzo polecam doktor Barcz 02.08.06, 09:27 druga ciążą prowadzona u niej - kompetentna, inteligentna, miła lekarka. Bezbłędnie zareagowała na nadciśnienie, nie bagatelizuje i nie wyolbrzymia. Chętnie i wyczerpująco odpowiada na pytania. MM Odpowiedz Link Zgłoś
stanulka Re: bardzo polecam doktor Barcz 10.08.06, 12:21 Czy ona przyjmuje tylko w LIMie? Czy pracyje w jakimś szpitalu? Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
slon10 Re: bardzo polecam doktor Barcz 10.08.06, 22:39 stanulka napisała: > Czy ona przyjmuje tylko w LIMie? > Czy pracyje w jakimś szpitalu? > Będę wdzięczna za odpowiedź. multimed warynskiego (nie pamietam ile) tel 8259877 Odpowiedz Link Zgłoś
slon10 Re: bardzo polecam doktor Barcz 10.08.06, 22:41 stanulka napisała: > Czy ona przyjmuje tylko w LIMie? > Czy pracyje w jakimś szpitalu? > Będę wdzięczna za odpowiedź. sorry - pracuje na starynkiewicza jeszcze - jest super Odpowiedz Link Zgłoś
goska_anna Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 02.08.06, 13:52 ja byłam u paru ginekologów ale w końcu staneło na p.Małgorzacie Bieńkowskej Moszuk. Bardzo przyjemna pani doktor, było badanko i skierowanie na USG oraz badania krwi i moczu (chociaż miałam niedawno robione - uznała że już nie aktualne, mam nadzieję będzie tak dalej). Czy ktoś prowadzi u tej pani ciążę i proszę o opinię? Odpowiedz Link Zgłoś
teresska Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 02.08.06, 14:08 Chocilam przez kilka lat do doktor Chwalibogowskiej i o ile za porzadne wymrozenie nadzerki jestem jej bardzo wdzieczna to przy ciazy jakos specjalnie sie nie spisala. Od poczatku straszyla powiklaniami. Karte ciazy w 9 tygodniu wyprosilam a i tak nie zalozyla jej sama tylko odeslala do poloznych. Teraz chodze do lekarza prywatnie. Jak chcialam skierowanie na badania, zeby nie placic (w limie mam pakiet z zakladu pracy), znowu poszlam do pani doktor to sie na mnie wydarla, ze mam sie zdecydowac gdzie ciaze prowadze i skierowan nie dala, nawet na glupi mocz. Kij jej w oko! Jesli chodzi o usg to polecam doktora Mrozka, jest bardzo mily i szczegolowy. Tlumaczy wszystko dokladnie i mamie i tatusiowi. We wrzesniu znowu sie do niego wybieramy Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_dobrowolska Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 07.08.06, 13:49 Właśnie. Ja chcę skorzystać z gina w LIM-e. Słyszałam wiele opinii i dużo tu czytałam. Wszyscy polecają Maja ale terminy są długie. Mi polecł internista (z LIM)dr Pietrasik, Kamińska i Pawlikowska no i Mrozek od USG. Zapisano mnie do Pawlikowskiej - czy ktoś ją zna? Ma doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
alexxia5 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 08.08.06, 10:06 mnie ciąże prowadzi dr Kunicki (wspaniały facet) a USG robi dr Mrozek (tez polecam). Odradzam dr Siekierskiego (kompletny ignorant) oraz dr Dworniak (laluś który na niczym sie nei zna) Raz byłam (w zastepstwie) u dr Polkowskiego (taki cichy doktorek - mało mówi)i dr Janika (ewentualnie może być) Odpowiedz Link Zgłoś
monisia333 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 08.08.06, 13:27 Alexxia5 - kiedy zakłade karte ciążową? Ja idę pierwszy raz do niego (6 tydzień). Chciałabym, żeby dał mi skierowanie na USG - mam nadzieje, że nie będzie problemu. Coś więcej możesz o nim napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
andzia84 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 08.08.06, 13:37 Janika nie polecam, jest fajny dopóki wszystko jest dobrze a jak są jakies problemy to juz nie wie co ma zrobic i plącze się w zeznaniach. Polecam dr Ślusarskiego, troche oschły ale bardzo kompetentny, po poronieniu (ciąża prowadzona przez dr janika)dał mi skierowania na badania nie tylko dla mnie ale i dla partnera. Odpowiedz Link Zgłoś
chmura-priv1 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 08.08.06, 16:29 Przyłączam się do prośby o kilka szczegółów dotyczących Dr Kunickiego (udało mi się zapisaćd o niego na pierwszą wizytę i teraz cierpliwie czekam - w sumie ponad 3 tyg. od testu - mam nadzieję, że warto tak długo żyć w niepewności). Pozdrawiam, Chmura Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_dobrowolska Re: CM LIM W-wa - co o Pawlikowskiej? 09.08.06, 10:54 Czy coś o dr Pawlikowskiej - jestem zapisana na pt ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_dobrowolska Re: CM LIM W-wa - co o Pawlikowskiej? 24.08.06, 14:39 No to mogę już powiedzieć. Dla mnie to troszkę służbistka Niby nic jej nie można zarzucić bo i pogadać można, poradzić się i jest delikatna .. ale po pierwsze nie pracuje w szpitalu a po drugie - powiedziała wprost, że w zasadzie tylko porody naturalne. Lekarz powinien wyczuwać pacjenta i być elestyczny a ona .. nie leżą mi jednak kobiety gin. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelka_78 Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 23.08.06, 22:41 a czy byłyście kiedyś u dr Przygody? mam u niej wizytę w przyszłym tygodniu, zastanawiam sie czego moge sie spodziewac? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
apaka Re: CM LIM W-wa - czy macie tam swojego ginekolog 13.10.06, 13:24 polecam p. Małgorzate Jerzak ,szczegolnie jesli ciaza nie jest łatwa i pojawiaja sie jakies klopoty.Bardzo konkretna, rzeczowa i z ogromna wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama