Dodaj do ulubionych

Opłaty parkingowe obniżają frekwencję w chorzow...

IP: 62.148.88.* 20.07.04, 08:56
Co ciekawe, samochody parkują teraz wszędzie gdzie się da wokół Parku - bez
sensu i bez przestrzegania przepisów - pod stadionem za zakazem ruchu, na
przystankach tramwajowych wokół parku, w klombach. Najzabawniejsze jest, że w
weekend stoją przy parku policjanci - w ostatnia niedzielę tylko przy alei
parkowej było ich kilkunastu! - i opalają się lub spacerują, a w ogóle nie
zwracają uwagi na źle zaparkowane samochody zasłaniające widoczność tym,
którzy za wjazd do parku zdecydowali się zapłacić. I po cholerę nam w
Chorzowie taka policja? Zbierać grzyby lub poziomki, jak nie potraficie nawet
mandatu wystawić.
Obserwuj wątek
    • wasniewski Re: Opłaty parkingowe obniżają frekwencję w chorz 20.07.04, 10:27
      Zbytnia pazerność nie popłaca. Dochody z parkingu nie powetują zmniejszenia
      frekwencji. By niedaleko szukać, wystarczy przyjrzeć się jak są zorganizowane
      duże jednostki handlowe.
    • Gość: Krzych Nawet nowożeńcy płacą!! IP: *.rutex.slask.pl 20.07.04, 10:52
      Pytałem ostatnio na owych punktach poboru opłat czy chociaż nowożeńcy -jadący
      na wesele w jakimś lokalu Parkowym są zwolnieni z opłaty -ale nie -płacą
      jednorazowo za wszystkich gości!
      Mają więc powodzenie wszystkie miejsca do parkowania poza granicą Parku-wzdłuż
      linii tramwajowej i na Tysiącleciu -utrudniając ruch po osiedlu.
      Zdaniem wielu moich znajomych za drogi /łącznie z parkingiem/ by kogoś z nich
      skusić jest również wstęp na Falę
      • Gość: Marko Re: Nawet nowożeńcy płacą!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 10:57
        Problemem jest chyba też wysokość opłaty - 5zł to lekka przesada, myślę, że
        taka pazerność bardziej parkowi szkodzi niż pomaga.
        • Gość: Miki I dobrze że płacą IP: 62.148.88.* 20.07.04, 13:56
          Zaraz, zaraz - przeginacie, ludzie. Wjeżdżacie samochodem do parku i jeszcze
          chcecie za darmo? Ja mam dość samochodów w życiu i przynajmniej w parku ich nie
          powinno być. Mówimy o problemie opłaty za wjazd auta, a nie opłaty za wejście
          do parku. Masa ludzi przychodzi do parku pieszo, przyjeżdża rowerem i tramwajem
          i bardzo dobrze. Zajmujesz miejsce, zatruwasz park, powodujesz zagrożenie w
          miejscu, gdzie poruszają się ludzie? Płać. Tak jest na całym świecie.
          Osobna sprawa to kwestia parkingu przy skansenie - powinien być wydzielony i
          tylko dla gości skansenu. A dla gości knajp wewnątrz parku? Banalna sprawa,
          niech wykaze sie rachunkiem z "Łani" itp. przy wyjeździe, a dostanie zwrot
          opłaty parkingowej. To juz kwestia ustaleń miedzy parkiem a restauratorami.
          Od kiedy o mało co nie zabił mnie na rowerze w parku jakiś debil jadący z
          80km/h alejką samochodem, uważam że nie może być taryfy ulgowej. Park dla
          ludzi - nie dla samochodów.
    • Gość: Robert Re: Opłaty parkingowe obniżają frekwencję w chorz IP: 213.227.80.* 21.07.04, 08:28
      gdyby można parkować pod ZOO i bez łaski pod Wesołym to byłbym tam kilka razu w
      roku, także zimą wpadłbym do ZOO, ci z parku nie myślą... parę groszy za
      parkowanie a tysiące strat, bo ludziom nie chce się kawał iść i jeszcze być
      oskubanym kilka razy za jednym zamachem, goście wchodzący do ZOO (stary parking
      jest pod samym wejściem) powinni parkować za darmo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka