Dodaj do ulubionych

Awantura o dredy w Goczałkowicach

IP: 213.238.88.* 10.02.05, 23:04
Biedny uczniu, nie przejmuj się, spotkałeś głupią babę, spotkasz taka jeszcze
nie raz.
Obserwuj wątek
    • brytnej Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach 11.02.05, 00:19
      Jak ma tylko trochę oleju w głowie (i pieniędzy...) to powinien wytoczyć
      dyrektorce proces. Miejmy nadzieję, że jej faszystowskie metody nie znajdą
      powszechnej akceptacji.
      • Gość: Jasiek Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: 213.241.50.* 11.02.05, 13:06
        Powinni babe wsadzic na rok do celi z wielokrotnymi gwałcicielami
        • Gość: luzakis MIMO WSZYSTKO COS SIE ZMIENILO I TO NA LEPSZE IP: 193.195.197.* 11.02.05, 13:41
          na poczatku lat 80-tych bylismy z kumplami punkami. prezentowalismy tzw.ostra
          krawedz punkrocka.na ulicy wszyscy schodzili nam z drogi, do tego
          heroina,butapren i takie tam. milicja systematycznie posylala nas w kajdankach
          do fryzjera. tzw spoleczenstwo klaskalo z zadowolenia. nie bylo artykulow
          napietnujacych wladz w gazetach i nie tylko dlatego ze nie mozna bylo
          pisac.ogolna opinia spoleczna odmienny stroj i fryzure widziala w najlepszym
          wypadku jako objaw choroby psychicznej. cos w tym kraju, patrzac po postach,
          jednak sie zmienia.
          • Gość: janusz Re: MIMO WSZYSTKO COS SIE ZMIENILO I TO NA LEPSZE IP: 164.61.216.* 11.02.05, 17:57
            moj syn przyszedl dzisiaj do domu caly poobijany, pytam co sie stalo ? Odp:
            Pomagalem punkowi trzepac dywan. I co , dlaczego jestes taki poobijany, Odp;
            #Bo on trzepal ten dywan mna.
            Precz z punkami - to g..je
            • Gość: piootr Re: MIMO WSZYSTKO COS SIE ZMIENILO I TO NA LEPSZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 18:54
              Gdzie on punków w dzisiejszych czasach znalazł? Może porzundne chłopaki,
              przyszłe bataliony Młodzieży Wszechpolskiej to zrobiły? Pewnie twój synek jest
              takim samym ignorantem jak stary - nie lubię punków = agresorzy byli punkami
              • Gość: hegemon [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:47
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: Mela Re: MIMO WSZYSTKO COS SIE ZMIENILO I TO NA LEPSZE IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 12.02.05, 11:35
                Oczywiscie, ze punkowcy sa (no z pewnoscia nie w twojej grupie wiekowej)!
                • Gość: desspo Re: prl-bis dzieki wybiorczej rozwija skrzydla IP: 200.206.78.* 13.02.05, 13:32
                  zamordyzmu biurw
            • Gość: trufel Re: MIMO WSZYSTKO COS SIE ZMIENILO I TO NA LEPSZE IP: 193.238.40.* 09.04.05, 16:33
              Gej to cie na obiad wołają ,Januszku.
          • Gość: Marcin Re: MIMO WSZYSTKO COS SIE ZMIENILO I TO NA LEPSZE IP: *.sympatico.ca 13.02.05, 22:54
            za klej i heroine sam bym Cie wsadzil, z reszta Twojej wypowiedzi sie zgadzam.
        • paj72 Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach 11.02.05, 16:17
          > Powinni babe wsadzic na rok do celi z wielokrotnymi gwałcicielami

Aha! I jeszcze czego! Akurat sobie na pieszczoty zasłużyła!!!
          • Gość: janusz Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: 164.61.216.* 11.02.05, 17:57
            ty juz nic nie pisz.
          • Gość: go. Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.toya.net.pl 12.02.05, 19:38
            A ty razem z nią powinnieneś się tam znależć.Nie życz nikomu co tobie nie miłe!
            Najlepiej niech młodzież chodzi do szkoły bez książek, zeszytów.Matki niech
            pozwalają na rozczochrane głowy i na nie słuchanie nauczycieli przez
            uczniów.Gratuluję matkom ,które mają"dredowatych" wspaniałych synów!!!!!Niech
            się wezmą za naukę i zadbają o swój wygląd zewnetrzny iwewnetrzny razem z
            wyluzowanymi mamuśkami!!
            • Gość: ef Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 21:53
              czy ktoś z dredami to dla dla ciebie wyrzutek??? popatrz na siebie!! Rektorem
              UŚ był facet z długimi włosami, też by ci przeszkadzał? - jest cholernie mądrym
              człowiekiem. Kto dał ci prawo oceniać innych po wyglądzie ! Może masz garnitur
              i jesteś wyczesany z przedziałkiem ale to za mało....
              • Gość: Dzidzi Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 10:18
                Pewnie dres jak większośc naszego społeczeństwa(dres ukryty i dres jawny-jako
                stan mentalnosci)
            • Gość: a. Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 23:36
              ...a mnie zawsze w takiej sytacji przychodzi do glowy slyszane tysiac razy w
              szkolnych czasach, ze nie to wazne co na glowie, tylko to co w glowie.
              ...tylko zawsze mnie zaskakiwalo, dlaczego to magiczne zaklecie, majace
              powstrzymac ucznow od realizowania pragnien zwiazanych z garderoba i wlosami,
              dziala tylko w jedna strone... bo skoro niewazne co na glowie, to co komu dredy
              przeszkadzaja? No, badzmy szczerzy, chyba nie powinny...
            • Gość: klee Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.pentex.pl 13.02.05, 01:49
              Co ma piernik do wiatraka?
              Co mają dredy do nauki?
              Wiesz jeśli już, to kiedyś mówiono krótkie włosy krótki rozum...
              Wiem jakiej masz długości włosy.
        • Gość: sloneczko Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.onlink.net 12.02.05, 03:48
          to jakies straszne nieporozumienie. Szkola ma uczyc, wychowywac ale nie
          forsowac na sile swoje wlasne gusty. Bo kto to powiedzial pani dyrektor ,ze to
          co ona uwaza za ladne ,jest ladne. Moze to pani dyrektor nie ma gustu i jest
          zacofanym cwokiem ? A swoja droda drodzy pedagodzy czasy kiedy ucznia bezkarnie
          sie obrazalo, wyzywalo od idiotow i debili bezpowrotnie minely.Dzisiaj juz nie
          mozna ucznia ponizac i deptac jego godnosc osobista. Nie jestem za rozpasaniem
          w szkole ale nauczyciel tez musi wiedzic gdzie jest jego miejsce. Mature zdalam
          w 1970 r . i ze zgroza wspominam dzien kiedy to wyrzucono ze szkoly w klasie
          przedmaturalnej tylko dlatego ze pan dyrektor w niedziele spotkal na ulicy moja
          kolezanke w zielonym plaszczu. Tak , tak prosze panstwa tak kiedys bywalo i
          moje pokolenie to pamieta.
          • Gość: Mela Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 12.02.05, 11:39
            Szkola ma uczyc i POMAGAC w wychowaniu! WYCHOWUJA rodzice. Niestety wiele z
            nich o tym zapomina, a szkoda!!!
          • Gość: Malwina Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 21:19
            Jakim prawem pani dyrektor ingeruje w wygląd ucznia. Jeśli pani dyrektor się
            nie podobają dredy to niech zachowa te poglądy dla siebie. Sama jestem
            nauczycielką i często muszę stykać się z takimi średniowiecznymi babami non
            stop ubliżającym co ładniejszej dziewczynie a to że panienka dostała trójkę a
            pomalowała paznokcie że włosy ma ufarbowane itp . Często wyrywam z opresji
            uczennice i uczniów ale zanim dojdziemy do noramlnosci itom inie conajmniej 15
            latek. Pokolenie nauczycieli 45 -50 letnich jest delikatnie mówiąc
            nietolerancyjne i uważam że wszyscy nauczyciele i dyrektorzy powinni podjąć
            pytanie zanim podejmą pracę w szkole czy za 20 lat będę umiała znieść widok
            ładnej uczeninicy która bardziej interesuje mężczyzn niż ja.

Owszem są jakieś granice ekstrawagancji typu czerwone paznokcie czy czerwone
            pomadka lub różowe włosy których uczennice a w wypadku różowych włosów również
            uczniowie których stosować nie powinni ale DOKŁADNE uwagi dotyczące wyglądu
            ucznia powinny znależć się w regulaminie szkoły !

Ja bym na miejscu tego chłopaka co pani dredy mu obcina wystąpiła na drodze
            sądowej przeciw tej pani bo dredy tego chłopca nie są naruszeniem regulaminu
            szkoły, ponieważ znając życie na pewno w regulaminie szkoły się nie znalazł się
            zapis o dredach a zapis o schludnym wyglądzie można interpretować na 100 i
            więcej sposobów
            • Gość: Mela Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.ipt.aol.com 14.02.05, 22:32
              a moze ta pani dyrektor tez jest ladna i wcale nie pod piedziesiatke? z
              nietolerancja spotykamy sie w kazdej grupie wiekowej i nie dotyczy ona tylko
              wygladu! a z drugiej strony co jest wogole normalnoscia?
            • Gość: uczen Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.cz.f / 195.205.222.* 16.02.05, 15:46
              Cyt.: "bo dredy tego chłopca nie są naruszeniem regulaminu szkoły, ponieważ znając życie na pewno w regulaminie szkoły się nie znalazł się zapis o dredach a zapis o schludnym wyglądzie"

Dorga Malwino: W naszej szkole od bieżącego roku szkonego jest zapis w regulaminie, że nie można nosić dredów. Stało sie tak po zeszłorocznym incydencie. Dlatego Rafał nie powinien "rzucać sie" o jego dredy, ponieważ świadomie złamał regulamin (na początku roku szkolnego, po korekcie regulaminu był on czytany na lekcjach wychowawczych)
        • Gość: przyszłyMożeFryzje Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 22:52
          e baba za dobrze by miała w celi, niech najmą ją do ścinania dredów i zobaczy
          jak te włochy beznadziejnie się tnie
      • Gość: Yen-Lo-Wang! Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: 80.48.156.* 11.02.05, 14:26
        Co za popie**** dyrektorka! Ja to że ona nie lubi dredów to nie znaczy że inni
        mają ścinać! Ja a swoją drogą to bzdura że Dyrektorka może zrobić tak żeby go
        nie przyjeli do szkoły!

Nawiązujemy koalicje przeciw takim dyerktorom!
        • Gość: polak Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: 164.61.216.* 11.02.05, 17:59
          odpada , ja znam tego typa on sie nie nadaje do niczego. Dyrektorka wezwala
          policje bo juz nie dawal sobie rady , ja bym drania ogolil na lyso
          • Gość: desspo Re: emerycie z zomo poszukaj sie na liscie IP: 200.206.78.* 13.02.05, 13:35
            twoje akta niedlugo opublikujemy w internecie
            :-)))))))))))))
      • elinka88 Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach 11.02.05, 16:39
        Nie moge nawet o takim czymś myśleć. Jak nauczycielka może zakazać uczniowi
        noscić dredy ?????? To wygląda na czasy prehistoryczne lub kamienia łupanego. W
        moim LO jak widze dużo jest chłopaków i dziewczyn z dredami (kolorowymi) a
        chodze do najlepszego LO w moim województwie - i jakoś nikt sie nie oburza i nie
        widzi problemu. To takie zacofane, co tej prehistorycznej nauczycielce uderzyło
        do głowy. Jeszcze się jakimś "regulaminem szkoły" tłumaczy, boshe...... takich
        nauczycieli powinno sie ....... i jescze policja boshe ..... :/:/:/
        • Gość: jasio Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: 164.61.216.* 11.02.05, 18:00
          LO to nie gimnazjum.
        • grali1 Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach 11.02.05, 18:08
          Elinka 88 jak to Twoje liceum jest najlepsze, to teraz wiem gdzie Lepper ma
          takie poparcie.
      • Gość: janusz Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: 164.61.216.* 11.02.05, 17:54
        jak ma troche oleju w glowie to powinnien przeprosic za cale zamieszanie
      • Gość: belfer brytnej!!! POPIERAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 22:03
        Zrobilbym to samo!!! Do sadu za naruszenie praw i godnosci, naruszenie
        nietykalnosci etc.
        A potem za kare zapisac ja do lpr i 'szamboobrony'.
        Co za baba!!!
      • Gość: kosmyk Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.chello.pl 12.02.05, 18:06
        zawszwe ZACZYNA SIĘ niewinnie, np. od dredów !!!!!!!
      • brlink MUNDURKI WPROWADZIC!!! 12.02.05, 19:00
        od podstawowki do magistra. szkola to nie rewia mody ani bal przebierancow.
        gdyby kazdy mial identyczny mundurek, liczyloby sie nie to, co kto ma na sobie
        ale to co ma w glowie. i tylko wtedy dzieciaki wszystkie mialyby rowny start.
        nie byloby podzialu na lepszych, gorszych, innych.
        • Gość: mua Re: MUNDURKI WPROWADZIC!!! IP: *.chello.pl 12.02.05, 20:58
          jasne ze tak. Uczen powinien byc skoncentrowny na nauce a nie na rewii mody i
          cholernych zachciankach.
          • Gość: Rere Re: MUNDURKI WPROWADZIC!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 11:53
            Dokładnie!Popieram przedmówców-samochody też nie służą do wylegiwania się w
            nich-wracamy do Syreny!!I te cholerne komputery!Od tego można oslepnąć-i
            pomyslec jak zdrowi byli nasi dziadkowie co liczyć musieli na palcach lub co
            gorsza na liczydłach!!Brrr
            • Gość: SanderS Re: MUNDURKI WPROWADZIC!!!:/ IP: *.bater.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 20:16
              Ja tam do mundurków wontów nie mam (bo plisowana spódniczka i krawat mi sie
              podoba - ale nauczycielom to też niespasi bo to w końcu "niemoralne jest nosić
              krótką spódniczkę")ale jednak inni mogą mieć. Zapewne osoba która to pisała
              skończyła już szkołę. Zacznijcie sie patrzeć na to z naszego punktu widzenia, z
              punktu widzenia uczniów tego gimola!!!
              • brlink Re: MUNDURKI WPROWADZIC!!!:/ 15.02.05, 23:13
                e nie - osoba ktora to pisala ma 25 lat i w liceum byla jedna z najbardziej
                kolorowych postaci. zaliczyla wiele imprez rozbijajac sie po swiecie i robiac
                wiele glupot. az w koncu poszla po rozum do glowy. jak sie tak nie raz
                zastanawialam - juz w liceum, wolalabym nie musiec sie wyrozniac w ten sposob.
                ale trzebabylo - bo szara myszka ma ciezkie zycie. a gdyby byly mundurki to nie
                bylo by tego problemu. czlowiek nie musialby sie zastanawiac w co sie ubrac i ze
                kolezanki maja firmowe ciuchy a mnie na to nie stac. ja akurat mialam to
                szczescie ze moglam sobie pozwolic na ekstrawagancje ale byli tacy co nie mogli.
                a frustracja od najmlodszych lat daje smutne efekty.
                do wczesniejszego madrali - w japonii dzieciaki nosza mundurki i jakos tam nie
                ma zacofania.
                • Gość: Kapitan Re: MUNDURKI WPROWADZIC!!!:/ IP: *.mtvk.pl 12.03.05, 21:32
                  Precz z komuną. Po co nam wolność abyśmy mogli z niej kożystać. Każdy ma prawo
                  wyboru swojej garderoby. Mundurki nie zmienią niczego, bo w szkołach ludzie
                  dzielą sie nie ze względu na ubrania tylko charaktery. Dla mnie Japonia nie
                  jest dobrym przykładem(bo ciekawe skąd tam tyle samobójstw). Ludzie to nie
                  roboty. Ludzie nie są do końca wolni bo zawsze jest coś nad nami. Ale ja chce
                  mieć jak najwięcej swobody. Jak najwięcej wolności
      • Gość: werita Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 23:48
        Standardowo w kazdej szkole jest regulamin w ktorym mowa o wizerunku ucznia i
        zawsze brakuje w nim konkretow. W tym roku zdaje mature teoretycznie moja
        szkola jest dosc konserwatywna (np studniowka bez osob towarzyszacych) jednak
        najwazniejsza jest nauka a nie wizerunek. Mamy sie kultralnie zachowywac a nie
        stwarzac pozory grzecznych dzieci. Kiedy kolega z klasy przyszedl z dredami na
        pierwszej wychowawczej uslyszal pytanie dlaczego? Udzielil odpowiedzi , wiece
        jpytan ani uwag nie bylo. Szkoda ze tak niewielu dyrektorow wie po co jest
        szkola...
      • Gość: Malwina Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 14:58
        Ludzie napiszmy osobiście do pani dyrektor znalazłam adres mailowy gimnazjum

gimgocz@go2.pl

• Gość: bożenka Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.243.81.adsl.skynet.be 11.02.05, 00:20
      żałosne, jak ta kobieta może uczyć? w dzisiejszym świecie?
      • Gość: nauczyciel Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: 164.61.216.* 11.02.05, 18:01
        ona nie uczy, tyklo kieruje firma o nazwie Gimnazjum. Uczen jest jej produktem,
        produktem jej pracy.
        • Gość: Benni Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 12.02.05, 12:03
          a co dyrektor w dziesiejszych czasach tylko kieruje szkola i juz nie uczy? w
          naszym rejonie jest inaczej!
        • Gość: rudziole Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.wmc.net.pl 12.02.05, 19:00
          produktem to poki co sa okna w firmie ktorej ja pracuje!! co za porownanie drogi
          nauczycielu po kursie psychologii, pedagogiki i innych... ale skoro tak, to ja
          sie nie dziwie, ze te dredy tak raza, TRAUMA!!!!
      • Gość: Mela Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 12.02.05, 11:57
        zgadza sie. w dzisiejszym swiecie ciezko byc nauczycielem. w niektorych
        szkolach i tak juz prawie, rzadza uczniowie. tylko czekac jak beda dochodzic
        swoich praw z pistoletem, przyklady mamy juz z USA i Niemiec.
        • Gość: desspo Re: twoja skrajnosc zatacza kolo i spotyka sie IP: 200.206.78.* 13.02.05, 13:39
          z druga skrajnoscia
          czyli bandyckie panstwo z bandyckim gangiem
          obie kwitna w despotyzmie znakomicie
    • Gość: sedzia dred Co za durne babsko!!! IP: *.range217-42.btcentralplus.com 11.02.05, 01:57
      Komunistyczne metody wychowawcze! Jak taka nietolerancyjna krowa moze byc
      dyrektorka? Mozesz ja pozwac masz spore szanse na duze odszkodowanie - W Unia
      Europejskiej z urzedu sciga wszelkie przypadki takiego upokarzania innych ludzi
      i naduzywania wladzy. Jestes nieletni byc moze babsko zaspokaja jakies swoje
      dziwaczne zadze seksualne - proces wygrany na bank.
      • Gość: ja Re: Co za durne babsko!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:15
        Głupoty piszesz
        Uczeń ma obowiązek przestrzegać regulaminu z którym sie zgadza przychodząc do
        szkoły
        Mateż prawo wystąpić poprzez Samorząd Uczniowski lub poprzez rodziców o zmianę
        regulaminu.

Dura lex sed lex
        Twarde prawo ale prawo
        • Gość: L Re: Co za durne babsko!!! IP: *.p-s-inter.net 11.02.05, 12:43
          A w tym regulaminie na pewno jest napisane, że nie wolno nosić dreadów? I czy
          jest napisane, że szkoła to prywatny folwark pani dyrelktor?
          Dla mnie to jest robienie z igły widły. Sam w szkole miałem kłopoty z włosami.
          Dziś jestem szanowanym nauczycielem. Takimi metodami nikogo sie nie wychowuje.
          Jeśli mój syn będzie chciał nosić dready, to sam mu je pomogę zrobić.
          • Gość: janusz Re: Co za durne babsko!!! IP: 164.61.216.* 11.02.05, 17:43
            a jak bedzie chcial tatuaz, to mu pomozesz wydziergac.
            od Szanowanego nauczyciela spodziewalem sie rzeczowej krytyki
            • Gość: gene hackman Re: Co za durne babsko!!! IP: *.cable.mindspring.com 11.02.05, 19:15
              Człowieku, nie baw sie w ogrodnika i nie przesadzaj! Twoj argument jest
              absolutnie bezsensowny. On tylko powiedział, że jak syn będzie chciał nosić
              dredytomu sam pomoże je zrobić. Tylko palant jest w stanie porównać dredy do
              tatuażu. Pozatym, nawet gdyby chciał tatuaż to co ci do tego?
              • Gość: Mat Re: Co za durne babsko!!! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 12.02.05, 12:29
                kto to przeszadza? synek sam zrezygnowal z dredow (pisze o fakcie obecnym) i
                sie dostosowal, a co niektorzy posylaja pania dyrektor do gwalcicieli i
                wyzywaja od faszystow!!!
                • Gość: RafaL Re: Co za durne babsko!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 12:32
                  zcielem bo gdybym tego nie zrobil nastepnego dnia zrobila by to policja ,
                  dyrektorka powiedziala mi ze albo zetne przy rodzicach albo przy policji a wiec
                  i tak na jedno by wyszlo
                  • Gość: desspo Re: regulamin nie moze lamac ustaw ani konstytucji IP: 200.206.78.* 13.02.05, 13:47
                    pani dyrektor ustalajac regulamin musi uzasadnic
                    ze takie czy inne punkty regulaminu sa niezbedne
                    do wykonywania funkcji instytucji publiczneji nie
                    ograniczaja tej unkcji
                    jak widac pani dyrektor brakuje uzasadnien
                    rozumowych na szerzenie ksenosobi i przemocy w stosunkach
                    obywatel panstwo
                    na poziomie wprowadzonego obowiazku nauczania
                    mozna podejrzewac ze pani dyrektor zdobyla swoje stanowisko
                    dzieki pogladom dalece odbiegajacym od tych ktore obowiazuja
                    w panstwie zwanym demokratycznym panstwem prawnym
                  • Gość: Benni Re: Co za durne babsko!!! IP: *.ipt.aol.com 14.02.05, 22:39
                    policja ma inne zadania niz bawienie sie w scinanie wlosow. zmiana szkoly
                    rozwiazalaby problem.
            • Gość: fiołek Re: Co za durne babsko!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 21:44
              a jak syn sie zapyta o tatuaż to co?? Mnie się to może nie podobać, ale on to
              może i tak zrobić. Wolę go sama zaprowadzić do do renomowanego salonu, bo po co
              jakiś naćpany koleś ma mu dziarać obrazek z żółtaczką i hiv.
          • Gość: belfer do L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 22:27
            Bardzo jest mi bliskie to co napisales. W polowie lat '70 "wygralem" z kolegami
            dlugie wlosy w liceum. Niestety na studiach "wyleczyli" mnie z nich nauczyciele
            akademiccy ...
            Dzisiaj jestem nauczycielem i nikt mnie nie przekona o jakiejkolwiek korelacji
            miedzy dlugoscia wlosow a inteligencja ucznia.
            Gdyby nie slady wieku na glowie - zakola, nosilbym nadal dlugie wlosy.
            Boze, uchowaj nauczycieli i uczniow od takich dyrektorek.
            • Gość: tony Re: do L dredy IP: 213.186.78.* 12.02.05, 01:07
              belfer ma racje,myslaBem, |e tylko za komuny to bylo mozliwe, zgroza...
            • Gość: C Re: do L IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 12.02.05, 12:41
              co prawda nie jestem nauczycielem ale dziwi mnie takie jednostronne ocenianie
              pani dyrektor. moze ona wcale nie jest taka zla dyrektorka, pedagogiem czy
              nauczycielem (nie wiem jakie ma wyksztalcenie)? ja pracuje w firmie, gdzie
              trzeba nosic schludne fryzury i garnitur (albo sie z tym godze albo szukam
              innen pracy)i nasz dyrektor z tytulem prof. to calkiem w porzadku facet.
              • Gość: desspo Re: dziekuj zomowcom z rzadu belkota IP: 200.206.78.* 13.02.05, 13:50
                sam sobie ich wybrales
                aby stworzyli bezkarnie 20% bezrobocie

a dyrka sprawdz na liscie donosicieli
          • Gość: kor Re:co za debil z ciebie IP: *.ds.pg.gda.pl 11.02.05, 23:15
            w regulaminie nie jest tez napisane ze nie mozna zbic kogos bejsbolem.czyli ze
            jest to dozwolone?
          • Gość: Ly Re: Co za durne babsko!!! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 12.02.05, 12:24
            i to pisze nauczyciel? jak ja chodzilam do szkoly (nie tak calkiem dawno)to
            mowiono, ze wychowuja rodzice, a nauczyciel przekazuje zdobyta wiedze i
            ewentualnie pomaga w problemach wychowawczych. czasy naprawde sie zmienily???
            dredy to rzeczywiscie nie problem i nic nie mam osobiscie przeciwko. Zasady czy
            jakis regulamin obowiazuja zas wszedzie, jeszcze nie raz sie ten uczen, a
            pozniej pracownik z tym spotka i albo dostosuje albo oferty n.p. pracy nie
            przyjmie. on co prawda sie dostosowal, a teraz z igly zrobil widly lub jego
            rodzice?
        • Gość: długowłosy (były) Re: Co za durne babsko!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:26
          uczeń tak samo jak dyrektorka ma obowiązek przestrzegać Konstytucji RP
          • Gość: miras Re: Co za durne babsko!!! IP: 213.76.148.* 11.02.05, 15:44
            jakiej konstutycji co ty pie...sz
            • Gość: długowłosy (były) Re: Co za durne babsko!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 18:09
              Rozdział II
              WOLNOŚCI, PRAWA I OBOWIĄZKI
              CZŁOWIEKA I OBYWATELA

ZASADY OGÓLNE

Art. 30.

Przyrodzona i niezbywalna godność człowieka stanowi źródło wolności i praw człowieka i obywatela. Jest ona nienaruszalna, a jej poszanowanie i ochrona jest obowiązkiem władz publicznych.

Art. 31.
              Wolność człowieka podlega ochronie prawnej.
              Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje.
              Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw.

Art. 32.
              Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
              Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.

Art. 33.
              Kobieta i mężczyzna w Rzeczypospolitej Polskiej mają równe prawa w życiu rodzinnym, politycznym, społecznym i gospodarczym.
              Kobieta i mężczyzna mają w szczególności równe prawo do kształcenia, zatrudnienia i awansów, do jednakowego wynagradzania za pracę jednakowej wartości, do zabezpieczenia społecznego oraz do zajmowania stanowisk, pełnienia funkcji oraz uzyskiwania godności publicznych i odznaczeń.

Art. 34.
              Obywatelstwo polskie nabywa się przez urodzenie z rodziców będących obywatelami polskimi. Inne przypadki nabycia obywatelstwa polskiego określa ustawa.
              Obywatel polski nie może utracić obywatelstwa polskiego, chyba że sam się go zrzeknie.

Art. 35.
              Rzeczpospolita Polska zapewnia obywatelom polskim należącym do mniejszości narodowych i etnicznych wolność zachowania i rozwoju własnego języka, zachowania obyczajów i tradycji oraz rozwoju własnej kultury.
              Mniejszości narodowe i etniczne mają prawo do tworzenia własnych instytucji edukacyjnych, kulturalnych i instytucji służących ochronie tożsamości religijnej oraz do uczestnictwa w rozstrzyganiu spraw dotyczących ich tożsamości kulturowej.

Art. 36.

Podczas pobytu za granicą obywatel polski ma prawo do opieki ze strony Rzeczypospolitej Polskiej.

Art. 37.
              Kto znajduje się pod władzą Rzeczypospolitej Polskiej, korzysta z wolności i praw zapewnionych w Konstytucji.
              Wyjątki od tej zasady, odnoszące się do cudzoziemców, określa ustawa.

WOLNOŚCI I PRAWA OSOBISTE

Art. 38.

Rzeczpospolita Polska zapewnia każdemu człowiekowi prawną ochronę życia.

Art. 39.

Nikt nie może być poddany eksperymentom naukowym, w tym medycznym, bez dobrowolnie wyrażonej zgody.

Art. 40.

Nikt nie może być poddany torturom ani okrutnemu, nieludzkiemu lub poniżającemu traktowaniu i karaniu. Zakazuje się stosowania kar cielesnych.

Art. 41.
              Każdemu zapewnia się nietykalność osobistą i wolność osobistą. Pozbawienie lub ograniczenie wolności może nastąpić tylko na zasadach i w trybie określonych w ustawie.
              Każdy pozbawiony wolności nie na podstawie wyroku sądowego ma prawo odwołania się do sądu w celu niezwłocznego ustalenia legalności tego pozbawienia. O pozbawieniu wolności powiadamia się niezwłocznie rodzinę lub osobę wskazaną przez pozbawionego wolności.
              Każdy zatrzymany powinien być niezwłocznie i w sposób zrozumiały dla niego poinformowany o przyczynach zatrzymania. Powinien on być w ciągu 48 godzin od chwili zatrzymania przekazany do dyspozycji sądu. Zatrzymanego należy zwolnić, jeżeli w ciągu 24 godzin od przekazania do dyspozycji sądu nie zostanie mu doręczone postanowienie sądu o tymczasowym aresztowaniu wraz z przedstawionymi zarzutami.
              Każdy pozbawiony wolności powinien być traktowany w sposób humanitarny.
              Każdy bezprawnie pozbawiony wolności ma prawo do odszkodowania.

Art. 42.
              Odpowiedzialności karnej podlega ten tylko, kto dopuścił się czynu zabronionego pod groźbą kary przez ustawę obowiązującą w czasie jego popełnienia. Zasada ta nie stoi na przeszkodzie ukaraniu za czyn, który w czasie jego popełnienia stanowił przestępstwo w myśl prawa międzynarodowego.
              Każdy, przeciw komu prowadzone jest postępowanie karne, ma prawo do obrony we wszystkich stadiach postępowania. Może on w szczególności wybrać obrońcę lub na zasadach określonych w ustawie korzystać z obrońcy z urzędu.
              Każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu.

Art. 43.

Zbrodnie wojenne i zbrodnie przeciwko ludzkości nie podlegają przedawnieniu.

Art. 44.

Bieg przedawnienia w stosunku do przestępstw, nie ściganych z przyczyn politycznych, popełnionych przez funkcjonariuszy publicznych lub na ich zlecenie, ulega zawieszeniu do czasu ustania tych przyczyn.

Art. 45.
              Każdy ma prawo do sprawiedliwego i jawnego rozpatrzenia sprawy bez nieuzasadnionej zwłoki przez właściwy, niezależny, bezstronny i niezawisły sąd.
              Wyłączenie jawności rozprawy może nastąpić ze względu na moralność, bezpieczeństwo państwa i porządek publiczny oraz ze względu na ochronę życia prywatnego stron lub inny ważny interes prywatny. Wyrok ogłaszany jest publicznie.

Art. 46.

Przepadek rzeczy może nastąpić tylko w przypadkach określonych w ustawie i tylko na podstawie prawomocnego orzeczenia sądu.

Art. 47.

Każdy ma prawo do ochrony prawnej życia prywatnego, rodzinnego, czci i dobrego imienia oraz do decydowania o swoim życiu osobistym.

Art. 48.
              Rodzice mają prawo do wychowania dzieci zgodnie z własnymi przekonaniami. Wychowanie to powinno uwzględniać stopień dojrzałości dziecka, a także wolność jego sumienia i wyznania oraz jego przekonania.
              Ograniczenie lub pozbawienie praw rodzicielskich może nastąpić tylko w przypadkach określonych w ustawie i tylko na podstawie prawomocnego orzeczenia sądu.

Art. 49.

Zapewnia się wolność i ochronę tajemnicy komunikowania się. Ich ograniczenie może nastąpić jedynie w przypadkach określonych w ustawie i w sposób w niej określony.

Art. 50.

Zapewnia się nienaruszalność mieszkania. Przeszukanie mieszkania, pomieszczenia lub pojazdu może nastąpić jedynie w przypadkach określonych w ustawie i w sposób w niej określony.

Art. 51.
              Nikt nie może być obowiązany inaczej niż na podstawie ustawy do ujawniania informacji dotyczących jego osoby.
              Władze publiczne nie mogą pozyskiwać, gromadzić i udostępniać innych informacji o obywatelach niż niezbędne w demokratycznym państwie prawnym.
              Każdy ma prawo dostępu do dotyczących go urzędowych dokumentów i zbiorów danych. Ograniczenie tego prawa może określić ustawa.
              Każdy ma prawo do żądania sprostowania oraz usunięcia informacji nieprawdziwych, niepełnych lub zebranych w sposób sprzeczny z ustawą.
              Zasady i tryb gromadzenia oraz udostępniania informacji określa ustawa.

Art. 52.
              Każdemu zapewnia się wolność poruszania się po terytorium Rzeczypospolitej Polskiej oraz wyboru miejsca zamieszkania i pobytu.
              Każdy może swobodnie opuścić terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
              Wolności, o których mowa w ust. 1 i 2, mogą podlegać ograniczeniom określonym w ustawie.
              Obywatela polskiego nie można wydalić z kraju ani zakazać mu powrotu do kraju.
              Osoba, której pochodzenie polskie zostało stwierdzone zgodnie z ustawą, może osiedlić się na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej na stałe.

Art. 53.
              Każdemu zapewnia się wolność sumienia i religii.
              Wolność religii obejmuje wolność wyznawania lub przyjmowania religii według własnego wyboru oraz uzewnętrzniania indywidualnie lub z innymi, publicznie lub prywatnie, swojej religii przez uprawianie kultu, modlitwę, uczestniczenie w obrzędach, praktykowanie i nauczanie. Wolność religii obejmuje także posiadanie świątyń i innych miejsc kultu w zależności od potrzeb ludzi wierzących oraz prawo osób do korzystania z pomocy religijnej tam, gdzie się znajdują.
              Rodzice mają prawo do zapewnienia dzieciom wychowania i nauczania moralnego i religijnego zgodnie ze swoimi przeko
        • Gość: janusz Re: Co za durne babsko!!! IP: 164.61.216.* 11.02.05, 17:40
          Popieram, jakies zasady musza obowiazywac.
          Dzis wlosy, jutro "glany" i "skora". Nastepnie nalezaloby pozwolic na noszenie
          broni - mamy w koncu wolnosc. Ktos pomylil wolnosc z anarchia.
          • Gość: piootr Re: Co za durne babsko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:05
            gdybyś ignorancie cokolwiek wiedział o tych sprawach, to miałbyś świadomość, że
            dredy są ideologicznym przeciwieństwem noszenia broni oraz broni wogóle.
            Inaczej niż "poprawne" łyse łby..... Mam oczywiście świadomość, że ich noszenie
            coraz rzadziej wynika z ideowych względów.... Młodzi są obecnie konformistami,
            którymi rządzi kasa, trendy, nisze estetyczne etc, a gdzieś tam w szarym tle
            idea. A pani dyrektor z wdziękiem cepa promuje kolejne anty - obywatelskie
            konformizmy: pseudo - karność (sieg Heil!) oraz antyindywidualizm. i robi to
            nie w swojej prywatnej szkole, lecz ZA MOJE PODATKI!!! Dodatkowo nadrywa się
            przy tym i tak wątły autorytet gliniarski i to nie gorzej, niż Bareja
            milicyjny!!! ZGROZA!!!
            • Gość: Mela Re: Co za durne babsko!!! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 12.02.05, 12:48
              o co wy sie tak burzycie? tu chodzi o jakies tam zasady, ktore ten uczen znal,
              bo wczesniej chlopak z tego samego powodu zmnienil szkole.
          • Gość: belfer do Janusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 22:31
            Ty chyba jestes z tej bandy zwiedlasow zwanych "liga p r".
            Z jakiego skansenu ortodoksow kato - komunistycznych Ciebie wyrwano???
            Nie pisz wiecej - to nie budzi nawet politowania ...
          • Gość: spinka Re: Co za durne babsko!!! IP: *.freebsd.lublin.pl / *.freebsd.lublin.pl 12.02.05, 13:29
            problem w tym, ze broń jest niebezpieczna dla otoczenia za to dredy w żaden
            sposób nioe zagrażają zyciu i zdrowiu innych obywateli////pomysl zanim coś
            napiszesz....
          • tomash8 Re: Co za durne babsko!!! 12.02.05, 23:14
            yyyyyyyy mam długie włosy, chodziłem w glanach i w skórze do szkoły, zdałem
            mature na same piątki, mam wzorowe zachowanie na maturalnym, dobrze radze sobie
            na studiach.... co ma wygląd do zachowania?! zwłaszcza że w tym przypadku chodzi
            nawet nie o ubranie a o fryzure... kiedyś nie wolno było pisać lewą ręką... my
            Polacy chyba lubimy być trzymani za morde(wnioskując z niektórych postów)
        • Gość: gigi Re: Co za durne babsko!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.02.05, 14:10
          Przecież nie musi chodzic do tej szkoły jak mu sie regulamin nie podoba.
          • Gość: RafaL Re: Co za durne babsko!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 14:12
            a dyrektorka nie musi w polsce mieszakac jak jej sie konstytuicja nie podoba ,
            niech jedzie sobie tam gdzie bedzie mogla wprowadzac takie zakazy na jakie ma
            ochote .
            • Gość: +++ Re: Co za durne babsko!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.02.05, 16:54
              Dodam, że trwała ondulacja pani Dyrektorki wyszła z mody, a dredy są "trendy"...
              Pani Dyrektor trafi w końcu na odważnego rodzica, który wytoczy jej pokazowy
              proces o mobbing.
              Moje dziecko może na mnie liczyć w takich sytuacjach.
              Gdyby badania okresowe, określające przydatność i zdolność do wykonywania
              zawodu nauczyciela obejmowały badanie psychiatryczne, rzeczona Dyrektorka
              odeszłaby w niebyt...
      • Gość: janusz Re: Co za durne babsko!!! IP: 164.61.216.* 11.02.05, 18:02
        daj sie leczyc,
      • Gość: Mela Re: Co za durne babsko!!! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 12.02.05, 12:08
        o czym ty czlowieku piszesz? wszedzie obowiazuja jakies zasady, nawet w szkole
        z ktorymi sie mozna zgodzic albo nie. mozna tez szkole zmienic. chyba lepsze
        rozwiazanie, czy?
    • Gość: flora - nauczyciel Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: 213.227.72.* 11.02.05, 05:22
      gdyby na swiecie wszystko dzialo sie rozumnie,to nic by sie nie dzialo
      (dostojewski)kretynizm-okazuje sie - nie zna granic ! ciemnogrod TOTAL - musze
      to wykrzyczec.proponuje niektorym "pedagogom" z goczlkowic zapisac sie do jakies
      sodalicji marianskiej,tym niedorznietym,pewnikiem.a propos - co na to szanowne
      grono?;czyzby dalo sie zdominowac?rozumiem obawe przed ew.nawet utrata pracy,czy
      tez spolegliwych ukladow,ale przeciez tak nie mozna-uczen to tez czlowiek,tylko
      troche mlodszy,pozdrawiam ucznia-trzymaj sie i nie daj sie !ja tez chialabym
      miec dredy,wiem ile to pracy,filcowania...ale jakiz piekny efekt!!!!
      • Gość: Rr gjimgoczalkowice@neostrada.pl IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.02.05, 16:49
        mail do szkoły: gjimgoczalkowice@neostrada.pl

Możesz się wykrzyczeć ;-)
        • Gość: janusz Re: gjimgoczalkowice@neostrada.pl IP: 164.61.216.* 11.02.05, 17:46
          to juz jest "nagonka"na cenionego pedagoga. twoje metody sa faszystowski,
          jeszcze brakuje zdjecia i adresu - to jest dranstwo.
          • Gość: piootr Re: gjimgoczalkowice@neostrada.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 18:13
            ....brat, mąż, lowelas??? Owszem nagonka, lecz wzięła się ona ze skandalu,
            który ten babsztyl wywołał. Należałoby zamknąć pyski internautom. Zamiast
            laurki dla głąba - krytyka!
            • Gość: uczen Re: gjimgoczalkowice@neostrada.pl IP: *.cz.f / 195.205.222.* 16.02.05, 16:06
              skandal?! Tak to przedstawiła Gazeta. Gdybyście wiedzieli jak to naprawde było to połowa komentarzy byłaby bezpodstawna. No ale przeciez gazet może wszystko...
              • Gość: RafaL Re: gjimgoczalkowice@neostrada.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 18:06
                a jak naprawde było ?
                • Gość: brat Re: gjimgoczalkowice@neostrada.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:00
                  Jak naprawdę było to chyba wiesz najlepij. Twój kumpel Jarek rzeczywiście pojechał do fryzjera w towarzystwie mamusi a nie policji. Jeżeli Ci naopowiadał takich bzdetów to fajnego masz kumpla. Wrobił Cię równo. Udało mu śię załatwić sprawę twoimi rękami.Przypuszcaam, że nawet Cię do tego namówił. Ciekawy dlaczego nie robił afery o swoje dredy? Tylko Twoje 3 namiastki dredów, które tak bardzo podobały się twojej mamusi i na które się zgodziła tylko wtedy kiedy zgodzi się szkoła.Wiesz, do tej pory nawet cię lubiłem ale teraz uważam, że jesteś dno.Zrobiłeś krzywdę wielu ludziom, ale sobie największą tylko jesteś zbyt tępy żeby to wiedzieć. Sory Rafał ale nie mogę ścierpić, że wszyscy się nad tobą użalają, mam wrażenie ,że masz jakiś cel. Czyżbyś chciał zastraszyć belfrów żeby Ci pał na koniec roku nie postawili? Bo z tego co wiem groziło Ci ich kilka!Ale chyba źle trafiłeś bo odwagi im nie brakuje.
                  • Gość: RafaL Re: gjimgoczalkowice@neostrada.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:57
                    Jarek wcale mi nie mowil ze pojechal z policja do fryzjera i nie mowił tez tego
                    autorce artykulu , ken kawalek o policji itd faktycznie roznie mozna
                    interpretowac ale nikt wyraznie nie napisał ze policja tez jechala z Jarkiem do
                    fryzjera, i wogole on mnie do nieczego nie namawial a raczej odwrotnie bo to ja
                    chcialem zeby on tez sie wypowiedzial.Tak mam cel chce zeby regulamin zostal
                    zmieniony . co do tych ludzi ktorzy sie uzalaja to ze ten artykol mial taki
                    charakter ze mi sie wielka krzywda stała to juz nie moja wina , powiedzialem
                    tyko autorce artykulu jak bylo i tyle to juz nie miejcie do mnie o to pretensji
                    bo ja zadnego wplywu na to nie mialem . Moze fatycznie nie potrzbnie robilem
                    tyle zamieszania o to , tylko ze tu nie chodzi tylko o jakies 3 dredki , tylko
                    o ten durny regulamin , te dredy to jeszcze porafie zrozumiec bo jak ktos ich
                    nie pielęgnuje to smierdza i mnozy sie robactwo no ale kolczyki i reszta tych
                    pierdoł no to bez przesady .Nawet ludzie kuratorium mowią ze jesli wlosy sa
                    czyste to nie ma problemu ( a jest mozliwe utrzymac dredy w czystosci) i ze
                    raczej takich zapisow w regulaminie nie powinno byc .
    • Gość: kibic Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: 83.136.224.* 11.02.05, 05:57
      Uczeń powinien wyglądać schludnie ,a czas poświęcać na naukę.Wszelkie inne
      zachowania to tylko przejaw GŁUPOTY i TĘPOTY JEGO a także i RODZICÓW.
      • Gość: Ojciec Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 08:00
        Co to znaczy schludnie? Wedlug jakich kryteriow? Kto to ma okreslac? Zgodnie z
        czyim gustem i upodobaniami?
        Ja - ojciec juz doroslego, dorodnego, inteligentnego i pracowitego syna mialem
        podobne pzrejscia w podstawowce z osobniczka o mentalnosci zapyzialej,
        sfrustrowanej i wsieklej na wszystko i wszystkich belferki.Ubior syna jej sie
        nie podobal. Wytoczyla podobne argumenty i grozby jakie wysunieto wobec
        nieszczesnego ucznia z Goczalkowic. Udalem sie wiec do szkoly i
        przeprowadzilem "zasadnicza" i pryncypialna rozmowe z tym belferskim
        indywiduum. Na poczatku naszej rozmowy z odraza na twarzy stwierdzilem, ze
        baaaardzo mi sie nie podoba jej stroj. Do tego stopnia, ze wywoluje u mnie
        reakcje silnie alergiczne. Nastepnie przystapilem do rzeczy - ostrzeglem ja,ze
        jesli jeszcze raz sprobuje w jakikolwiek sposob szykanowac mojego syna, to
        wystosuje zazalenie do kuratorium i MENiS. Jesli to nie pomoze,to skieruje
        sprawe do sadu z powodztwa cywilnego. Jak byla reakcja? Najpierw wscieklosc,
        nastepnie strach w oczach, a w koncu przymilne laszenie sie. I bylo po sprawie.
        • Gość: janusz Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: 164.61.216.* 11.02.05, 17:48
          no "super " jaki kochany tatus dorodnego i inteligentnego syna.
          Lecz sie pan na nogi bo na glowe juz nie starczy czasu.
          • Gość: gene hackman Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.cable.mindspring.com 11.02.05, 19:35
            to ty sie lecz
          • Gość: konsekwencja Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: 213.238.91.* 11.02.05, 22:54
            popieram w 100% - nie mogę słuchać o tak bezmyślnym wstawianiu się
            nadopiekuńczych rodziców za dzieciakami
            • Gość: +++ Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.02.05, 17:09
              Bezmyślny i złośliwy nauczycielu! Zmień zawód jeśli nie potrafisz być
              obiektywny, a praca jest dla Ciebie udręką.
          • Gość: +++ Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.02.05, 17:06
            Tyle jadu wysączyło się z Twojego postu...w obronie osoby niegodnej miana
            nauczyciela. Januszu! Więcej klasy.
          • Gość: Malwina Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 14:20
            Wiesz co Janusz nie zaśmiecaj już tego forum, jedź na Białoruś tam jest twoje
            miejsce. Tak wogóle to już Ignacy Krasicki mówił że " dzwon głośny bo wewnątrz
            pusty"
        • Gość: +++ Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.02.05, 17:00
          Pozdrawiam ciepło z Wrocławia.
    • Gość: MLODAaa_ Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 08:58
      a Rafał miał takie fajne te dredki...:(
      wogóle to nie wiem, jak tak można?! to po prostu absurd!
      jeśli juz mówić o tym , co oni mają w głowie, to nie wiem jak się uczą , ale są naprawdę inteligentni i to chyba jest ważne, czyż nie?! Owszem - mają swoje poglądy i należą do swoiście wyróżniającej się subkultury, diametralnie innej niż ta, którą propaguja teraz media, ale czy wyrażanie siebie(chociażby przez fryzurę) jest czymś złym? Według mnie nie. Już jakiś czas temu słyszałam o szykanowaniu goczałkowickich uczniów z powody fryzur, dlatego też bardzo się cieszę, że Rafał z Jarkiem zaczęli walczyć o swoje!
      Wiem też, że Beata Smolarek do zwykłych irokezów ma jakieś 'ale'... więc na ten temat juz się nie wypowiadam..
      zaczynam se wstydzić, że niedaleko Pszczyny dzieją sie tak karygodne rzeczy!..:/
    • Gość: kasia Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: 195.136.184.* 11.02.05, 10:04
      Myslicie, ze to tylko jedna szkola w Goczalkowicach,?
      W niejednej dzieja sie takie rzeczy,ze wlos sie jezy na glowie, ale to wszystko
      dzieje sie w murach szacownych i tylko pewnego dnia zauwazasz,z eTwoje dziecko ma
      poranna biegunke , wymioty, omdlenia, bole brzucha:-(
      Grono pedagogiczne, psycholog szkolny ,to tylko osoby nie wnoszace nic dobrego w
      zycie mlodego czlowieka:-(
      Wzorce przeciez nasze dzieci czerpia od nas- doroslych!!!!
      • Gość: a.n.a. a niemytych też tępi pani dyrektor? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:52
        tzn, jeśli mają włosy krótkie ale tłuste???

Czy też brud jest mniej rażący niż dredy
        (sztuk 3 słownie trzy)????

pytanie za 100 punktów...
        • Gość: +++ Re: a niemytych też tępi pani dyrektor? IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.02.05, 17:10
          Czy tłuste włosy nauczycielskie są schludne?...Proszę o definicję.
    • Gość: mama gimnazjalisty Ogolić tego babsztyla! IP: *.xnet / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:09
      • Gość: janusz Re: Ogolić tego babsztyla! IP: 164.61.216.* 11.02.05, 17:51
        kobieto opanuj sie, twoje dziecko moze to przeczytac.
        • Gość: jacek Re: Ogolić tego babsztyla! IP: *.net.euron.pl 11.02.05, 19:39
          A co w tym zlego ze przeczyta ? Podwarzy autorytet Pani dyrektor ? Bez przesady
          ta pani sama sie go pozbawila.O WYGLADZIE DZIECKA DECYDUJE RODZIC .
    • Gość: rasta Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:35
      no i dobrze dyscypliny troche a nie wolna amerykanka! popieram w pelni dzialania dyrektora szkoly
      • kat.k Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach 11.02.05, 11:09
        jeśli pakowanie ucznia siłą do samochodu i obciannie włosów pod przumusem to
        dla ciebie nie jest wolna amerykanka, a jedynie TROCHĘ dyscypliny to jestem
        ciekawa twoich poglądów co do karania prawdziwych przestępców...
    • Gość: etoja Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.aine.pl 11.02.05, 10:40
      Paranoja, niestety taka paranoja wystepuje w co drugiej szkole, nic
      dziwnego...ale zeby na sile z policją do fryzjera?! trzeba uwazac sie za
      jakiegoś boga...
    • Gość: pedro Niebywała porcja idiotyzmów IP: *.esilco.pl / *.esilco.pl 11.02.05, 10:48
      Uczen w szkole powinien wyglądać na ucznia.
      Tak jest na całym świecie.
      Wszystkie szkoły, które prezentują wysoki poziom w Europie Zachodniej czy USA
      to szkoły mundurowe.
      Ubiór i fryzura jest elementem dyscyplinujacym ucznia.
      Na razie mamy tak, że zwłaszcza w cieplejszej dni licealistki wygladaja jak by
      się wybierały na casting do agencji towarzyskiej, a uczniowie jak by wrócili ze
      zlotu dealerów.
      Zanim się coś napisze ani R$edaktor to trzeba się zastanowić.
      Reakcje podpuszczonych przez GW uczniów jednoznacznie wskazuja, ze Pani
      Dyrektor miała rację.
      Jest takie powiedzenie: "Nie może ogon machać psem".
      • kat.k Re: Niebywała porcja idiotyzmów 11.02.05, 11:14
        od którego momentu przestaje sie wyglądać na ucznia? kiedyś spódniczka krótsza
        niż do kostek budziła oburzenie, u chłopców włosy dłuższe niż 2 cm to było
        niemal przestępstwo - czasy się zmieniają i społecznie akceptowane formy
        zarówna zachowania jak i wyglądu też - jeśli nie idziemy z duchem czasu to się
        cofamy.
        mundurki to nie jest najgorszy pomysł - tylko pytanie, która szkoła zafunduje
        je swoim uczniom? a jeśli rodziców nie bedie stać na kupno mundurka - to co?
        dziecko nie będzie miało prawa do mauki - bo wygląda inaczej?
        • Gość: jo Re: Niebywała porcja idiotyzmów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:28
          Moja znajoma przacuje w szkole - ormalna dziewczyna, czasem nosi mini, dba o
          siebie. Któregos dnia przed pokojem nauczycielskim stała zapakana siedmiolatka.
          Żeby ją uspokoić, kolezanka powiedziała do niej: ładne masz włoski, takie
          jasne. Na co dziewczynka: "tak, mamusia mi pofarbowała."
          Teraz dziewczyny malują się, jakby miały staż w burdelu, chodzą w pępkach na
          wierzchu i bez żenady palą na korytarzach.
      • Gość: uczeń Re: Niebywała porcja idiotyzmów IP: *.udn.pl 11.02.05, 14:30
        Myśle że nalezy zadać sobie pytanie: czy uczniowie sa dla nauczycieli? Takie
        myślenie to paranoja! O ile sie nie mylę, to konstytucja nie zabrania mlodemu
        czlowiekowi noszenia takiej frzury, jaka mu się podoba. Owszem, na "zachodzie"
        są mundurki,(w Polsce też są takie szkoły), ale to chyba nie była "szkoła z
        mundurkami". Dyscyplina, owszem, przydałaby się, ale szanownej pani dyrektor.
      • Gość: 333 Re: Niebywała porcja idiotyzmów IP: *.pharmakol.uni-freiburg.de 11.02.05, 14:37
        czlowieku co ty za glupoty opowiadasz tradycje szkol mundurowych maja kraje
        anglosaskie
        w niemczech czy we francji praktycznie takich (mundurowych) szkol nie ma
      • Gość: Malwina Re: Niebywała porcja idiotyzmów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 14:37
        Sam jesteś idiotą pedro ! Sama jestem nauczycielką i tak się składa że ok 500
        metrów od szkoły jest agencja towarzyska i naprawdę jeszcze nie zdarzyło się
        nikomu pomylić uczennicy z prostytutką. Tak wogóle byłeś kiedyś w agencji albo
        widziałeś jak te dziewczyny jak one chodzą odziane ? Co prawda nie byłam w
        środku ale ponieważ tam przechodzę dość często to widzę. Owszem zdarzają się
        przypadki czerwonych paznokci i pomadki w tym samym kolorze ale takie
        dziewczyny to 1 na 100. Do tego koloru w szkole mam zastzrerzenia i choć go
        lubie to do pracy nie maluje żeby mi żadna z uczennic nie zarzuciła że
        zabraniam a nie respektuje tego sama. W innych przypadkach nie reaguje ale w
        powyższym przypadku nie jest tak że kupuje zmywacz i chusteczki do szkoły.
        Poprostu obniżam zachowanie o 1 stopien. Ale podczas swej kariery miałam tylko
        2 takie uczennice w których byłam zmuszona obnizyc sprawowanie zresztą pod
        naciskiem większości nauczycieli.
        • Gość: gonzo Re: Niebywała porcja idiotyzmów IP: 212.244.126.* 25.02.05, 18:34
          Hey Malwina - jak ty jesteś belfer to ja jestem maharadża afgański.
          pozdrow gonzo
      • Gość: uczennica Re: Niebywała porcja idiotyzmów IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 19.02.05, 15:13
        Ludzie, ale wy jesteście bezmyślni....o sprawie z mojej szkoły trąbi cała
        Polska!I nikt nie zna tej sprawy dokładnie. Szerzą się plotki, każdy dodaje
        coś od siebie...A to wszystko jedna wielka ściema!Znacie nasz regulamin???Nie?A
        tam jest wyraźnie napisane- "Nie nosić prowokujących fryzur-dredów,irokezów"
        Rafał złamał regulamin!Jeśli mu się on nie podobał mógł zmienić szkołę a nie
        psuć wizerunek naszego gimnazjum, w całej Polsce!To poprostu hamstwo!
        • Gość: rafaL Re: Niebywała porcja idiotyzmów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 16:11
          TAK ZLAMALEM TEN DURNY REGULAMIN W KTORYM WYRAZNIE PISZE ZE DREDOW MIEC NIE
          MOZNA jak ktos nie wierzy ze takie glupoty ktos pisze w szkolnym regulaminie
          to niech przyjedzie i zobaczy , wisi na scianie w korytarzu.
          Tylko od kiedy mozna sobie wypisywac w regulaminie co sie komu podoba to nie
          wiem , dziwi mnie tez ze regulamin jest najwyzszym prawem dla kazdego ucznia
          (moze sie myle ale tak nie jest).Gdyby to bylo takie ok o zgodne z prawem to
          bym to wszystko mial głeboko w dupie scial bym dredy i bym o sprawie zapomnial
          bo i tak bym nic w tym przypadku nie mogl zrobic.Heh psuje wizerunek szkoly no
          tak tylko ze gdyby ta szkola nic zlego nikomu nie zrobila i byla by ok (bo
          wydaje mi sie ze tak jest wedlug ciebie uczennico)to kazdy by to olał i nikt by
          o tym nie pisal itp.Mowisz ze to jedna wielka sciema (fakt ze przekrety w
          artykule z wyborczej sa ale nie az takie wielkie zeby odwracaly sprawe "do gory
          nogami" ) to moze napiszesz jak naprawde bylo bo ludzie sa ciekawi.
          • Gość: uczennica Re: Niebywała porcja idiotyzmów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 16:51
            Ja juz mam tego dośc!Pytam- czemu ktoś nie może napisać o przyjemnych rzeczach
            w naszej szkole, że odbywaja sie konkursy np. wolni od nałogów......wiem że ty
            byś Rafał o tym nie napisał, bo sam masz w trzy d*** nałogów!Mówisz że szkoła
            nie jest ok!Dobra ale czemu robisz z niej jeszcze gorszą niż jest?Ty już
            kończysz tu naukę, a my (mówię w imieniu 1 klasistów) zaczynamy i za
            przeproszeniem obsmarowujesz nam tyłki. I wiesz co jeszcze? Tutaj na forum i w
            gazecie taki z ciebie macho, niczego się nie boisz, a w szkole dlaczego cie nie
            ma?Masz cykora?Daj sobie z tym wszysstkim spokój. Żeby robić taka aferę z
            takich trzech szpetnych, brydnych i śmierdzących(było czuć)dredów to trzeba
            mieć coś z główka....(moi koledzy z 1 klasy są mądrzejsi)I co ty na to hmm???
            • Gość: rafaL Re: Niebywała porcja idiotyzmów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 17:52
              omg! nie piszą bo nie wiedzą a moze wiedzia a nie jest t wedlug nich dobry
              temat.no z tym ze w 3 dupy to bym sie klucil .Nie robie ze szkoly gorsza niz
              jest tylko mowie jaka ona jest naprawde . no moze juz nie sama szkola tylko
              pani dyrektor .Jesli ci to przeszkadza ze szkola ma taka opinie to przeciez
              nikt cię tu na sile nie trzyma mozesz zmienic .a to ze mnie w szkole nie ma to
              nowosc moze mi powiesz kiedy nie bylem bo jestem ciekaw . hm nie robie afery z
              3 dredow , bo tutaj nie chodzi tylko o jakies dredy tylko szykanowanie uczniow
              ze wyglad . pewnie trudno ci to wszytko zrozumiec bo nie napewno nie mialas
              nigdy takich problemow i watpie zebys w przyslosci miala .bo ja np nie chce
              zeby ktos mi dyktowal jak mam wygladac a jak nie tym bardziej jak nie ma do
              tego prawa.
        • Gość: MalcolM Re: Niebywała porcja idiotyzmów IP: *.cz.f / 195.205.222.* 20.02.05, 13:34
          Mloda wizerunek tego gimnazjum byl zje..y od kiedy ja do niego chodzilem wiec
          nie mow smarku co rafal psuje i ten regulamin jest powalony dredy to normalny
          fryz po to czlowiekowi wlosy na lbie rosna zeby zrobil se z nimi co chce w
          koncu to jego leb i jego wlosy !!
          • Gość: propozycja Re: Niebywała porcja idiotyzmów IP: 212.244.126.* 25.02.05, 18:40
            to zeby poprawic wizerunek gimnazjum przestalbyś do niego chodzic malkolmie M
            co ???
    • Gość: !!!!!!!!!!!!!!! IDIOTKA IP: *.net 11.02.05, 10:49
      A do tego skończony cham z babsztyla!
    • Gość: mistrzu Jak cie widza tak cie pisza IP: *.kawo1.RWTH-Aachen.DE 11.02.05, 11:14
      I bardzo dobrze postapila Pani Dyrektor. Uczen ma sie uczyc a nie robic z siebie
      kukle tudziez strach na wroble. Ja jak bylem mniejszy to zawsze nosilem krotkie
      wlosy i nie mialem zadnych problem ze szkola, za co jestem moim pedagogom
      wdzieczny do dzis.
      • kat.k Re: Jak cie widza tak cie pisza 11.02.05, 11:19
        no i dzięki tym swoim pedagogom wyrosłeś na typowego Polaka - nietolerancyjnego
        o zamkniętym umyśle i ciasnych horyzontach myślowych
      • Gość: jannowak Re: Mistrz (szablonowiec) IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.05, 11:31
        Oj" mistrzu" ty wiesz najlepiej jak ma wygladac uczen ktory pasuje do
        wymyslonych przez ciebie szablonow,jezeli ma dlugie wlosy to juz jest wstretny ,
        ochydny
        i nieuk.Jeszcze jedno pytanie kto byl twoim pedagogiem Gebels?
      • Gość: zberten Re: Jak cie widza tak cie pisza IP: *.icpnet.pl 11.02.05, 12:00
        ze nie miales zadnych problemow ze szkola to po twoich pogladach widac; a
        wdzieczny jestes za to ze miales krotkie wlosy ?? brawo !! ja jestem wdzieczny
        za to czego mnie nauczyli, a wlosy mialem dlugie
      • Gość: gospodyni domowa Re: Jak cie widza tak cie pisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:34
      • gooral164 Re: Jak cie widza tak cie pisza 11.02.05, 13:35
        człowieku jestes takim samym potworem jak ta nietolerancyjna idiotka
      • Gość: Ty kretko Re: Jak cie widza tak cie pisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:40
        A ja jestem punkiem i też nie mam problemów w szkole za co jestem wdzięczny
        moim pedagogom. Pewnie nosisz jeszcze szeleszczące dresy co??? widać że chyba
        ludzie w dredach nieźle Tobie tyłek skopali że się odzywasz:]
        • Gość: rockman 25letni skoro dredów sie pozbyła to niech dresów również IP: *.chello.pl 13.02.05, 14:02
          się pozbędzie. Wszyscy wiedzą, że kolesie w dresie są bardziej szkodliwi
          aniżeli w dredach (jeżeli w ogóle dredy mogą szkodzić:))... wiadomo, że 99%
          wykształconych, madrych inteligentnych ludzi prędzej dredy by nosiło aniżeli
          dres z 3 paskami...
    • Gość: shedows Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:24
      Szanowni Uczniowie uczcie się w Wielkiej Brytanii za ciężkie pieniądze tam wam
      napewno pozwolą nośić dredy (szczegulnie w renomowanych szkołach)hahahaha
      • Gość: _ Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:43
        a na cholere mi szkoła w wielkiej brytanii???
    • Gość: monika popieram tę panią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:30
      A ja tę panią popieram,na wszystko jest pora- niech te dredy nosi w wakacje,a
      szkoła już wiele straciła pozwalając na wszystkie pomysły uczniów!
      • Gość: Jasiek Re: popieram tę panią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.241.50.* 11.02.05, 13:09
        Czyli jak dyrektorka ma niefotogeniczną gembę to trzeba ja z pracy wyrzucić tak? Brawo...
        • Gość: Uczeń Re: popieram tę panią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:24
          Ty jakis poje..y jesteś . Tak jak ktoś ma dredy to znaczy ze słucha w tym
          przypadku rapu co pewnie jest nie sprzeczne z prawem . Zresztą zobacz ile miał
          tych dredów . Ku.. napisałem maila do nich ciekawe ile takich dostali
      • Gość: pix Re: popieram tę panią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.eranet.pl 11.02.05, 14:15
        Ja też popieram, chociaż mam 28 lat i jeszcze dziesięć lat temu... nie
        popierałbym :)

Dziecko do osiągnięcia pełnoletności, czyli umownie do końca szkoły średniej,
        powinno być i wiedzieć że jest zależne od rodziców i wychowawców. Nie powinno
        mieć, ani nie powinno mu się wydawać, że ma takie same prawa jak dorośli.

Zakaz noszenia dziwnych fryzur w szkole pomaga w wychowaniu młodzieży, która
        powinna wiedzieć, że nie wszystko jej jeszcze wolno.

Pozdrawiam dyrekcję szkoły!
        • Gość: janusz Re: popieram tę panią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 164.61.216.* 11.02.05, 18:04
          Popieram , wreszcie cos rozsadnego.
          • Gość: Magdalena 35 Re: popieram tę panią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl / *.radiowy.matrixnet.pl 11.03.05, 19:08
            Co ty popierasz kup se młotek i palnij się w głowe
        • Gość: gene hackman Re: popieram tę panią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cable.mindspring.com 11.02.05, 19:40
          Tak, ale na tą fryzure zgodzili się rodzice tego chłopca!!! W końcu to chyba
          rodzice mają większy autorytet i więcej do powiedzenia w sprawach swojego
          dziecka niż jakaś ograniczona pani dyrektor.
        • Gość: mys Re: popieram tę panią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:40
          Ja też popieram. Już bardzo dawno chodziłam do szkoły, ale wszystkich uczniów
          obowiązywał strój szkolny, dziewczyny fartuchy, chłopcy - ciemne spodnie i
          granatowe lub czarne swetry. Oczywiście tarcze uczniowskie też. Był zakaz
          malowania się i noszenia biżuterii. I dzięki temu wszyscy wiedzieliśmy, że w
          szkole jesteśmy jednakowi, ci z biednych i zamożnych domów. Myślę, że chodzenie
          w zwykłych, nie markowych ciuchach 30 lat temu bolało tak samo wtedy jak teraz.
          A tak nie było problemu i nbikt się nie buntował. Na kolejnych zjazdach
          organizowanych przez szkołę co kilka lat są tłumy dawnych uczniów i dawnych
          nauczycieli. To chyba o czymś świadczy.I ciągle podziwem i wzruszeniem napawa
          mnie fakt, że już dawno emerytowani nasi nauczyciele wciąż "rozróżniają" nasze
          imiona.
          • Gość: marcin Re: popieram tę panią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 21:19
            Ale to się nazywało komunizm zdaje się. Równi to możemy być na cmentarzu.
            Rodzic nie może dać dziecku klapsa, a jakaś ... może szantażować dziecko. Co na
            to wszystko prokurator?
            • Gość: rozsadna Re: popieram tę panią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 12.02.05, 21:07
              wielu zawdziecza sukces nauczycielom, jako swoim jedynym przewodnikom, tak np.
              swoj sukces w dziennikarstwie moja siostra zawdziecza sukces historykowi(
              obecnie pracuje w gazecie i uczy jeszcze) ktory poradzil i nakierowal na dalsza
              droge zycia.
              W klasie byl nie do zniesienia- terrorysta, wejscie do sali tylko w kapciach
              inaczej won, na kazdej lekcji odpytywanko....z ruletka....znecal sie
              psychicznie w pewnym sensie, ale wiel osob duzo mu zawdziecza. to w pewnym
              sensie mobilizacja do tego zeby nie leserowac.
              nie krytykujmy za wczasu, tylko z perspektywy czasu, uplywu lat. Ja zawdzieczam
              swojej nauczycielce, zwana w klasie pila- ryba, moj epizod muzyczny w zyciu,
              NIGDY NIE ZALOWALAM.
              kazdy nauczyciel ma zaady, ma jakis w tym cel
            • Gość: zbysio1 Re: popieram tę panią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 24.229.225.* 12.02.05, 22:26
              Do szkoly chodza zeby sie uczyc a nie szpanowac wlosami, ubiorem, majtkami na
              wierzchu i kolkiem w nosie. Jak im sie nie podoba, to przeciez nie musza
              chodzic do szkoly - niech sobie zapuszcza wlosy, zrobia tatuaz i stoja na rogu
              z piwem albo marycha caly dzien i noc...
              • Gość: johnyh Re: DO gość Zbysio! IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.02.05, 22:44
                Spójrzmyy na Eistaina !!! FAKT!!! WYPACYKOWANY GOGUŚ Z IDEALNĄ FRYZURKĄ I W
                UNIWERSYTECKIM MUNDURKU Z TARCZA SZKOŁY NA RĘKAWIE!!! BRAWO ZA MYŚLENIE!!!
          • Gość: matka nastolatka Re: popieram tę panią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 12.02.05, 23:37
            Hurraaa!!!
            Niech zyje 1 maja, niech zyje dzieduszka lenin, niech zyje przewodnia sila
            naszej partii.......
        • Gość: Martuchna Re: popieram tę panią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.117.119.* 11.02.05, 21:53
          Chciałam zauważyć, że rodzice nie mieli obiekcji co do owej fryzury, a to oni
          są najważniejszymi osobami, które powinny zgodę na taką ekstrawagancję
          wyrazić!!! I jeśli ją wyrazili, to szkoła (zwłaszcza najzwyklejsza szkoła
          publiczna, a nie elitarne, prywatne gimnazjum, czy szkoła wojskowa) nie powinna
          w tę kwestię ingerować. A w każdym razie nie tak radykalnie! Było to
          uwłaczające godnosci tych uczniów i uczy nietolerancji... A nie chciałabym
          wspominać do czego doprowadziła nietolerancja w historii świata. I nieważne, ze
          to "tylko" kwestia fryzury... To jest nietolerancyjne zachowanie i brutalna
          ingerencja w czyjąś prywatność! Więc nie zgodzę się, że ta pani miała racje!
          • Gość: nie zgodze sie Re: popieram tę panią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 12.02.05, 21:03
            co innego rodzice a co innego szkola, gdyby rzadzili tylko rodzice mielibysmy
            panstwo bezprawia. Synalkowi, curusi pozwoli sie na wszystko, nawet brwe
            debilnym upodobaniom....wiec tej Pani - bedacej przeciw- dziekujemy