Dodaj do ulubionych

Forumowa galeria zdjęć ?

15.10.05, 00:25
Ostatnio na różnych forach możliwe jest zakładanie galerii ze zdjęciami.
Co sądzicie o założeniu takiej na Forum Katowice?
Tadeusz czy Arnold mieliby na pewno wiele do wklejenia, może alex_ander też
by coś profesjonalnie strzelił..
Czekam na opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Forumowa galeria zdjęć ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 00:45
      dobry pomysł.
    • Gość: dokumentator Re: Forumowa galeria zdjęć ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 00:47
      Proponuję twoje - z oznaką ZMP, albo sfastyką.
    • builder Re: Forumowa galeria zdjęć ? 15.10.05, 00:48
      bartoszcze napisał(a):

> Ostatnio na różnych forach możliwe jest zakładanie galerii ze zdjęciami.
      > Co sądzicie o założeniu takiej na Forum Katowice?
      > Tadeusz czy Arnold mieliby na pewno wiele do wklejenia, może alex_ander też
      > by coś profesjonalnie strzelił..
      > Czekam na opinie.
      >

kurde?!!!,
      mosz u mniy calusa w czo`lko chopie!,
      jak najbardziej za!!!!!!!!,

the builder,
    • Gość: hanysek Re: Forumowa galeria zdjęć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 07:56
      Dobry pomysł!
      • arnold7 Re: Forumowa galeria zdjęć ? 15.10.05, 07:58
        Bardzo dobry pomysl.

• Gość: van deer Re: Forumowa galeria zdjęć ? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.10.05, 13:38
      Wreszcie wszystko byloby w kupie zebrane, bo te darmowe serwery im po pewnym
      czasie blokuja, a jak dzialaja to slamazarnie sie tna jakby chcialy a nie mogly.

Mamy rozumiec, ze na serwerach portalu gazeta.pl nasi nadworni fotografowie
      zdjecia beda swe umieszczac? :)
      • settembrini Re: Forumowa galeria zdjęć ? 15.10.05, 13:50
        wtenczas sam sie dolacze i z aparatem pobiegam po miescie :) szkoda tylko, ze
        limit wielkosci zdjecia to 64 kb. kilka pomyslow juz mam
        • Gość: harc mistrz Re: Forumowa galeria zdjęć ? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 14:04
          Może zacząć od zdjęć tych pielęgniarek z wcześniakiem,
          z katowickiego CZMiD (Centrum Zdrowia Matki i Dziecka)
          ???...
          Żeby dobrze zacząć wątek,
          Coś "mocnego" na początek.
          (HKP)
          ...
          CZUWAJ - I PO APARAT (ALBO ODBITKI) ZASUWAJ!!!
        • Gość: van deer Re: Forumowa galeria zdjęć ? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.10.05, 14:05
          settembrini napisał:

> wtenczas sam sie dolacze i z aparatem pobiegam po miescie :) szkoda tylko, ze
          > limit wielkosci zdjecia to 64 kb. kilka pomyslow juz mam

Chyba 64 kB, bo 64 kb = 8 kB.

;)

No chyba, ze masz tak malo, ale watpie i mysle, ze ten lapsus to przez fakt, ze
          unikasz pisania duzymi literami? Kupno dodatkowej karty pamieci nic tu zmieni..
        • Gość: M.P. Jak najbardziej... IP: 81.219.249.* 15.10.05, 14:06
          Już dawno to postulowałem... trzeba tylko podzielić taki album na części, żeby
          się stare, historyczne zdjęcia nie mieszały ze współczesnymi, ewentualnie jakiś
          katalog tematyczny stworzyć.
          A te 64 kB to wcale nie tak mało, wystarczą przecież zdjęcia 640x480 w JPG.
          • Gość: van deer Re: Jak najbardziej... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.10.05, 14:10
            Gość portalu: M.P. napisał(a):

> Już dawno to postulowałem... trzeba tylko podzielić taki album na części, żeby
            > się stare, historyczne zdjęcia nie mieszały ze współczesnymi, ewentualnie
            jakiś
            > katalog tematyczny stworzyć.
            > A te 64 kB to wcale nie tak mało, wystarczą przecież zdjęcia 640x480 w JPG.

Dobrej jakosci fotki przy duzej rozdzielczosci zra czasem wiecej niz 1 MB.
            Te najbardziej zapychaja serwery i przestrzen na prywatnych twardych dyskach.

Posegreguje sie i zrobi z tym porzadek.
            • Gość: M.P. 64 kB wystarczy ! IP: 81.219.249.* 15.10.05, 14:32
              A po co nam super-jakość w takim albumie? Nie potrzeba TIF ani PNG, wystarczy
              JPG. Ja komuś szczególnie spodoba się jakieś zdjęcie, to może zwrócić się do
              autora o przesłanie lepszej kopii mailem. Poza tym dla kogoś kto ma słabe łącze
              ściąganie 1-megowych zdjęć byłoby horrorem!
    • Gość: tadeusz jestem ZA ,ZA,ZA,ZA,ZA,ZA,ZA,ZAAAAAAAAAAAAA IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 15.10.05, 15:45
    • willi2 ☺ Jestem za !!! 15.10.05, 16:44
      Tylko kiedy,juz nam kiedys obiecywal MAS
    • bartoszcze Kto się będzie opiekował? 15.10.05, 21:19
      Jeszcze jedna kwestia z galerią związana - ponieważ każde zdjęcie umieszczane w
      galerii musi zostać zaakceptowane przez moderatora, proponowałbym wybranie
      dodatkowych osób do pełnienia tej funkcji - wyłącznie na galerii.
      Proponuję Ola, pod stałym nickiem alex_ander, oraz arnolda7, jako nadwornego
      fotografa naszego Forum:)
      Jeżeli są jeszcze inne propozycje, to proszę zgłaszać i przedyskutujmy.
      Zaznaczam, że galeria powinna być apolityczna, więc poglądy kandydatów
      odgrywają mniejsze znaczenie, a my z settembrinim i tak będziemy sprawować
      ogólny nadzór.
      • willi2 Przepraszam,czy moge zabrac glos ? 15.10.05, 21:25
        "a my z settembrinim i tak będziemy sprawować ogólny nadzór."

Arnold jak ty wejdziesz z nimi w kontakty to juz bedziesz super zdrajca .
        Caly twoj dorobek i walka z gorolami stanie sie klamstwem.
        Dogadales sie ? abo chca cie kupic w zamian za proponowany stolek ?
        Zrobia cie jeszcze nadwornym jedynie poprawnym Slazakiem forum
        Wiecej nie pisze bo znow mnie zamkna.
        • Gość: olo Re: Przepraszam,czy moge zabrac glos ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 21:46
          Jo jest za i mom w rzyci tego debila willego2. Skoro jo moga sie przełamać to i
          hanysy mogom, mom recht?
          A teraz po polsku. Nie mam nic przeciwko i myślę, że będzie łatwiej sprostać
          obrazom niż słowom. Szczególnie tym niektórym, spoza tej większej rzeki. A Arni?
          Nadal mnie wkurza, ale przedewszystkim myślę o okazji do kolejnego kufla obalenia.
          • willi2 Re: Przepraszam,czy moge zabrac glos ? 15.10.05, 21:55
            A ty olo mu bydziesz reisetasza nousil z aparatem czy jako ?
            hehehe
            • arnold7 Re: Przepraszam,czy moge zabrac glos ? 15.10.05, 23:23
              Willi, idz spac, bo my sie z Olym i tak piwko obalymy, a moze nawet ze Tadziym
              i Bartoszczym.

• felinecaline Re: Przepraszam,czy moge zabrac glos ? 16.10.05, 18:10
          Willi, ty pieronski gizdzie! Jo bych sciala cobys mi pedziol czyzech jo jest
          Slunzoczka czy Gorolka czy co?: Urodzuno na Klimzawizie, po slunsku godum mozno
          lepiy lod ciebie, lojce jedno "zza wielki rzyki (spode Krakowa, drugie ze
          Mazowszo, przezilach na moi Klimzawizie polowa zycio a terozki zech je w
          Zabolandzie. Mozno bys sciol mi zabronic czuc sie Slunzoczkom a nakozol byc
          Gorolkom?
          • Gość: Eris Re: Przepraszam,czy moge zabrac glos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 18:18
            felinecaline napisała:

Aronld bądz mężczyzną i walcz jak prawdziwy wojownik.
            Nie przebieraj się w damskie ciuszki.
            :)
      • Gość: moje zdrowie! Re: Kto się będzie opiekował? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 09:41
        bartoszcze napisał(a):

> Proponuję Ola, pod stałym nickiem alex_ander, oraz arnolda7, jako nadwornego
        > fotografa naszego Forum:)

Z tym arnoldem to zart? Jego posty nieraz pokazaly jak "odpowiedzialny" potrafi byc.
    • sss9 Re: Forumowa galeria zdjęć ? 16.10.05, 14:32
      nie ma się nad czym zastanawiać i zbierać opinii.
      skoro jest taka możliwość należy z niej skorzystać i Galerię otworzyć, a już po
      ilości nadsyłanych zdjęć będzie widać czy pomysł był trafiony.
      ja tam jestem spokojny, napewno będzie ruch w interesie. :)
      • Gość: harc mistrz Re: Forumowa galeria zdjęć ? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 15:48
        POMYSŁ TRAFIONY, TRAFIONY! W SAM ŚRODEK TARCZY!!! - wiem to napewno.
        Będę stałym oglądaczem tej GALERII FOTOGRAFI (jeśli nie będzie zbyt
        monotematyczna i ... monotonna).
        (HKP)
        ...
        CZUWAĆ!!! I DO ROBOTY "PAPPARAZZI"!!! ZU ARBET!!!
        Do roboty! - jak mawiał b.tow. M. Belka.
        Do pracy - r o d a c y !!!
        • settembrini Re: Forumowa galeria zdjęć ? 16.10.05, 19:00
          widziales zdjecia arnolda z watku 'codziennie jedno...'? nie ma tam zadnej
          monotonii :) wiec o to mozemy byc spokojni :)
          • Gość: M.P. Przejdźmy od słów do czynów !!! IP: 81.219.249.* 16.10.05, 19:29
            Myślę, że dwudniowe ględzenie na ten temat wystarczy. Otwierajcie to forum jak
            najszybciej i wklejajmy pierwsze zdjęcia, inaczej cała para pójdzie w gwizdek...

Gliwice mają już prawie 140 wpisów w swojej galerii, całkiem fajnie to wygląda:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=728
            • willi2 Re: Przejdźmy od słów do czynów !!! 16.10.05, 19:35
              no wlasnie otwierajcie ta galerie.
              Chyba ,ze czekacie na wladze wojewodzkie ?
              bedzie wstega bialo czerwona,norzyczki czleb i sol ?

www.aiw.cad.pl/alternatywy_4.jpg
              Chlebem i sola otwieramy galerie :-)
    • marcin32 bartoszcze, zamiesc swoje zdjecie na forum! 16.10.05, 22:14
      Tylko w malym formacie, zeby ludzi za bardzo nie przestraszyc!
      • mokry_pociej Lepiej nam idzie niż Krakusom... zobaczcie sami 17.10.05, 19:03
        Zobaczcie co się dzieje w Krakowie, co w odpowiedzi na propozycję utworzenia
        foto-forum otrzymał biedny admin.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=30489761&a=30558529
        Teraz widzę jak niewdzięczna jest praca admina... Pochwaliłem przy okazji
        naszego Bartoszczaka , mam nadzieję, że mi to wybaczycie :)))

P.S. Mokry Pociej tożech jest durś jo, M.P., ino żech sie zalogowoł...
        • Gość: van deer Forum jest, a zdjec ni ma... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.10.05, 20:46
          Wszyscy poszli w plener? :)
          • Gość: van deer Odszczekuje, com napisal... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.10.05, 20:48
            Nie odswiezylem w pore...

;)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka