Dodaj do ulubionych

Wojna o ziemię w Mierzęcicach

IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.06, 22:31
Jak to mówi premier "cieniasy" z PO znalazły sobie kozła przedwyborczego,
narobią szumu i zostawią człowieka na pastwę losu.
Obserwuj wątek
    • Gość: sezz a pisiory to niby lepsze ? IP: *.altec.pl 12.06.06, 22:49
      " W masarni pojawił się wczoraj również poseł PiS-u Michał Wójcik, który
      skrytykował wojewodę"
      • Gość: M Re: a pisiory to niby lepsze ? IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.06, 23:04
        Rzeczywiście, jak to mawia premier "cienias" z PISu też się zjawił licząc -
        słusznie - na zainteresowanie tzw. mediów :-)
    • mr.superlatywny Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach 12.06.06, 23:57
      CZAS NA LIST DO STRASBURGA !!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kosa Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 16:57
        mr.superlatywny jestem za!!!!!
    • mr.superlatywny Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach 13.06.06, 00:00
      Sam reg. latam z Pyrzowic i w tym sensie jestem "ofiara"
      przestojów w budowaniu drogi, a wiec tzw. osoba zainteresowana.

Ale to nie tylko "chyba przesada",
      tylko pogwalcenie podstawowych regul i mechanizmów demokracji !
      S K A N D A L !!!!!!

Przeciez to jak na Bialorusi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • 44.1khz Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach 13.06.06, 10:28
        ...z relacji w gazecie wynika, że bezprawie.
        Ale nie wiadomo na ile rzetelnie jest to przedstawione. Coś mi się wydaje, że
        nie poznajemy całej prawdy.

Z własnych obserwacji wiem - mieszkałem przy stadionie Ruchu w Chorziwe, w
        miejscu gdzie teraz jest trasa średnicowa - że ludzie potrafią w nieskończonośc
        blokować rozpoczęcie budowy. Motyw jest bardzo prozaiczny - chodzi o
        wyciągnięcie maksymalnej kasy w ramach odszkodowania.

A panowie prawi i sprawiedliwi też dali popis - już się lansują, już błyszczą...
        A stwierdzenie - droga 35m od budynku jest kuriozalna. To ta wypowiedź jest
        kuriozalna. Niech panowie, za przeproszeniem posłowie, przyjadą do rzeczonego
        Chorzowa, czy też do Katowic, Świętochłowic... Niech zobaczą, jak blisko
        zabudowań przebiega Średnicówka. Jakoś da się. Nie mówię, że to jest super. Ale
        było to konieczne.

Ale ja wiem... Tam nie ma kamer, tam nie ma gazet ;)
      • dejulka Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach 13.06.06, 14:47
        Jaki skandal!!! W konstytucji RP wyraźnie pisze że własność może być
        ograniczona. Musiały być dopełnione wszystkie formalności skoro weszła w to
        policja. A tak na marginesie to jeśli wszystkie działki wykupili to chyba
        mieszkańcy nie mają nic przeciwko tej drodze? Tylko jeden jak zwykle się
        znalzł. Trzeba najpierw poznać kulisy sprawy żeby wydawać opinie.
        • amoremio Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach 13.06.06, 15:34
          A Ty znasz te kulisy ?
        • Gość: kosa Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 17:04
          dejulka wiesz ale ze mieszkancy sie zgodzili na sprzedaz ziemi to nic nie znaczy bo kazdy glupi kto ma troche pola wezmie kase skoro na tym polu nic nie robi. a chlop ktory ma zaklad i mu zalezy na tym zeby go rozbudowac nie podda sie bez walki.. on nie leci na pieniadze ktore mu oferuje pan R. za wykup dzialek.. ludzie jak wy nic ne myslicie.. zdrptac wszystkie i z blotem zrownac.. idioci
    • Gość: Pasazer Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 01:11
      Droga S1 na lotnisko musi byc jak najszybciej wybudowana. Nawet kosztem
      spolecznego niezadowolenia pracownikow miesno-wedliniarskiego zakladu. Bez
      dobrego dojazdu do Pyrzowic, lotnisko w Balicach bedzie sie dynamicznie
      rozwijalo a Pyrzowice beda zasciankiem.
      • Gość: zibi Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:29
        Droga jest ważna i należy ją jak najszybciej skończyć - bo inaczej będziemy
        musieli oddać 15 mln euro
        • Gość: rudy Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 17:07
          zibi to oddamy euro :) mowi sie trudno!!!!!! ale to by bylo smieszne hahahah
      • Gość: fandzolek Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 21:23
        Zgadzam sie w 100 procentach, nie mozna blokowac dynamicznego rozwoju Pyrzowic.
        Najpierw zabieraja dotacje a jak juz cos mamy to zaraz sedzina z Wawy(oni sa
        jak najbardziej antysilesia)cos miesza, jest czas na rozwiazanie ku dobru
        wszystkim to zaraz Krakusy naloty i kontrole na budowie na samym lotnisku
        robia -
        • Gość: Na miejscu Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.pools.arcor-ip.net 13.06.06, 21:59
          Szanowny Panie, z wypowiedzi Pana mozna wnioskowac, ze nie byl Pan za granica
          dluzej niz trzy miesiace, a hyba nie dluzej niz jeden rok. Odlatywac ze Slaska,
          z Okregu Katowickiego, czy zostac z korzyscia ? Dla rodziny... Zgoda ? Zgoda.
    • Gość: ASD Dosyc tego warcholstwa. Droga musi powstac!!!!!!!! IP: *.hlrn.qwest.net 13.06.06, 03:28
      Dosyc tego warcholstwa. Droga musi powstac. Trzeba zmienic prawo i zaskarzyc
      kazdego wlasciciela ziemi ktory blokuje rozbudowe infrastrutury.
      • Gość: Autor Re: Dosyc tego warcholstwa. Droga musi powstac!!! IP: 212.160.188.* 13.06.06, 07:28
        Ciekwae kto zpalaci odszkodowanie za zamkniecie zakladu i jego likwidacje.
        Wygral sprawe w sadzie, a i tak zajeli jego ziemie z tego prawnicy wycisna
        niezle odszkodowanie. Ciekwae kto i po co zmienil lokalizacje drogi. Kolega
        wojewody ma dzialke i zlalezy mu zeby droga na lotnisko przebiegala w
        sasiedztwie ? Hotelik, zajazd, stacje benzynowa mozna postawic a odszkodowanie
        masarni zaplaci Panstwo. Czyli miedzy innymi TY. Ciekawe ze nik nie pyta
        dlaczego zmieniono nagle planowany kilka lat temu przebieg trasy.
        • Gość: dede Re: Dosyc tego warcholstwa. Droga musi powstac!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:50
          bo chcieli tego mieszkańcy
          • Gość: lena Re: Dosyc tego warcholstwa. Droga musi powstac!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:09
            dede a skad wiesz ze chcieli tego mieszkancy?? bo ja wiem ze nie chcieli!! podaj dokladne zrodla informacij..
    • Gość: asd G. Dolniak, Z. Szaleniec i Michał Wójcik to idioci IP: *.hlrn.qwest.net 13.06.06, 03:32
      Grzegorz Dolniak, Zbigniew Szaleniec i Michał Wójcik to idioci zeby blokowac
      rozbudowe infrastruktury. A juz mielismy takich pacanow 250 lat temu co
      lubieli krzyczec liberum veto na wszystko i wszystkich
      • Gość: zibi Re: G. Dolniak, Z. Szaleniec i Michał Wójcik to i IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:31
        Szaleniec - jak sama nazwa wskazuje
        • Gość: Hmmmm Re: G. Dolniak, Z. Szaleniec i Michał Wójcik to i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 10:53
          Ale że się Dolniakowi chciało? Ja od kilku lat żadnej jego aktywności nie
          widziałem, a tu taki zryw :-)
    • Gość: Grzegorz Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.nwrk.east.verizon.net 13.06.06, 04:08
      Nie jestem osobiscie w to zaangazowany,lecz czy naprawde nie mozna bylo
      przesunac tej drogi na bezpieczna odlegloscm od zakladu? Czy to nie jest
      tylko "Ja pokaze,ja rzadze"? Teraz rozpocznie sie era procesow, wlki o kilka
      dziesiat metrow. Czy zeczywiscie trzeba bedzie placic wysokie odszkodowania
      zgodnie z decyzja juz nie sadow polskich ale Strasburga?
      • Gość: lucek Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 07:46
        na przesunięcie drogi jest już za późno bo będzie jeszcze większy skandal z
        oddaniem środków. Jeśli wojewoda uznał że działa zgodnie z prawem to jestem jak
        najbardziej za bo wiem jak w tym kraju ludziska mają bzika na punkcie budowy
        nowych dróg a mamy jedne z najgorszych w Europie a napewno w Unii Europejskiej.
        Gorzej jak jednak gdy nie działa zgodnie z prawem (choć najprawdopodobniej
        mogłoby by to być dopiero udowodnione po wybudowaniu drogi a już taki przypadek
        mamy na S69 gdzie jakiś obiekt jest niezgodny z prawem a mimo to jest
        budowany ) Choć znając życie działa zgodnie z prawem bo u nas prawo i
        sądownictwo leży więc bądźmy dobrej myśli że droga mimo przeciwności losu
        powstanie.
        • Gość: lucek Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 07:53
          aha jeszcze jedno te hieny polityczne które tam buszują wokół tego zakładu. Aż
          żal mi się robi że takie ludziska są wybierane do sejmu. Od tego jest prawo
          żeby udowodnić swoją rację (a wojewoda uznał że działa zgodnie z prawem co może
          druga strona podważyć zaskarżając tą decyzję ) a ci posłowie wredny sposób chcą
          sobie nabijać punktów wyborczych. Do protestujących ja bym na nich nie liczył
          bo to marny gatunek polityków którzy nigdy nie ciągną sprawy do końca a
          działają jedynie dla poklasku.
        • amoremio Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach 13.06.06, 15:37
          > Jeśli wojewoda UZNAL że działa zgodnie z prawem
          > to jestem jak najbardziej za.....

Haha-ha!
        • Gość: druid Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 14.06.06, 03:10
          "Jeśli wojewoda uznał że działa zgodnie z prawem to jestem jak
          > najbardziej za"

Wojewoda nie jest od tego, by uznac czy cos jest zgodne, czy niezgodne z prawem
          - od tego sa sady.

A sad uznal, ze wojewoda dziala niezgodnie z prawem.

W Polsce NIKT nie bedzie inwestowal, jezeli jakakolwiek biurwa rzadowa bedzie
          traktowac ten kraj jak swoj folwark, olewac prawo i dzialac wg swojego widzimisie.
    • Gość: taki sobie Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.poch.com.pl / *.poch.com.pl 13.06.06, 08:07
      Brawo Pan Wojewoda Pietrzykowski! Genialnie czerpie całymi garściami z
      doświadczeń ZOMO! Pisuarnie się dzieje w tym kraju...
      • Gość: hanysek Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.chello.pl 13.06.06, 08:36
        nadszedł czas odwołac wojewode komuna sie dawno skonczyła a tu widac takie
        metody pacyfikacja itd to sie tylko do strasburga kwalifikuje bo to bezprawie.
      • Gość: Smart Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:45
        No brawo! Ja myślałem ze żyjemy w panstwie prawa, ale to co się tam wczoraj
        działo można porównać do ZOMO z "Wujka".Co niektórym sie wydaje że jak siedzą
        na tych swoich zafajdanych stołeczkach to już im wszystko wolno.
    • stamar Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach 13.06.06, 10:05
      No cóż....
      droga jest niezbędna, szkoda, że odbywa się to jak zwykle w atmosferze
      skandalu, ale z drugiej strony to chyba lepiej dać 4 mlnEuro odszkodowania dla
      masarni niż zwracać 15 ml do UE.
      • Gość: Respektywa Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.pools.arcor-ip.net 13.06.06, 20:36
        Tu najpierw trzeba by zapytac, skad pochodzi te 15 milionow euro. Czy sa to
        srodki wypracowane uczciwie poza granicami Polski, czy tez pochodza np. z
        ludobojstwa. Albo z przesladowania ludzi, w tym i Polakow ? Te gwalty,
        wczesniej czy pozniej dadza o sobie znac, moze w calkiem inny sposob. Mamy
        szczegolne niejako zobowiazanie do szanowania czlowieka i jego wlasnosci,
        wynikajace z tragicznych doswiadczen historii ! Zadana przemoc nie mozna
        zrekompensowac rekompensata czy odszkodowaniem ; droga wiedzie poprzez
        niezadawanie nowej przemocy...
    • Gość: wywłaszczony Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.elsat.net.pl 13.06.06, 10:36
      W podobny sposób wywlaszczano grunty kilka lat temu pod budowę autostrady w
      Rudzie Śląskiej i Zabrzu. Wszelkie informacje na ten temat zostały sciśle
      ocenzurowane przez ówczesne wladze ww. miast
      • Gość: lucek Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:23
        uspokój się gościu. Jak ci się nie podoba to masz wolną drogę na wypad z
        miejsca w którym przebywasz. Właśnie przez takich ludzi jak ty rozwój tego
        kraju jest hamowany.
        Co do tej drogi no cóż nie trzeba się było decydować na budowę tego zakładu w
        odległości 200 m od planowanej drogi co i tak jest bliską odległością (choć
        teraz jest to już tylko 35 m ) a powiedzmy przysłowiowe 2km.
        Trzeba pamiętać że w współczesnym polskim projektowaniu dróg trzeba wariantować
        trasy co powoduje że często warianty dróg różnią się nieznacznie od siebie a
        więc ryzyko zmiany przebiegu trasy planowanej jest duże o czym powinni pamiętać
        inwestorzy.
        • Gość: wywłaszczony Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.elsat.net.pl 13.06.06, 11:37
          "Jak ci się nie podoba to masz wolną drogę na wypad z miejsca w którym
          przebywasz", słyszalem już te słowa od polskich komunistów jak wywłaszczali
          obywateli aby budować "lesze jutro". Dlatego tutaj zawsze będzie źle, bo nie
          szanuje się wlasności prywatnej a mentalnośc społeczeństwa jest taka jak mojego
          przedmówcy - biednego dziecka nacjonalistycznego komunizmu, gołodubca, który sam
          nic nie ma a wyciąga rękę po cudze w imie "rozwoju kraju".
          • Gość: droga bedzie Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:46
            Cicho warchoły, którzy chcecie zablokować rozwój wielomilionowego regionu.
            Własność jest ograniczona, m.in. przez zasady współżycia społecznego, przez
            interes społeczeństwa, dostaliście słuszne odszkodowania to siedźcie cicho.
          • Gość: lucek Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 12:29
            słuchaj no to ile tych dróg priorytetowych mamy w regionie tysiace, setki, czy
            tylko kilka. Droga to nie jest pojedyńczy budynek musi gdzieś iść. A za ziemię
            dostałeś pewnie jakąś kasę więc nie wyzywaj mnie od komunistów bo jestem za
            młody żeby miec z tym okresem jakąś większą styczność.
            • Gość: lucek Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 12:33
              a jak już mówimy o komuniźmie to właśnie dzięki niemu mamy burdel jeśli chodzi
              o urbanistykę przestrzenną czego konsekwencją potem są problemy z
              projektowaniem dróg bo zawsze komuś nie będzie się podobało. A teraz masz
              napewno większy wybór niż wcześniej i jak ci się nie podoba możesz protestować
              ale zgodnie z prawem.
            • Gość: kosa Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:16
              po nicku twierdze ze jestes z czasow kamienia lupanego.. ty lucku
          • 44.1khz Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach 13.06.06, 15:23
            Ja zawsze trafiam na ludzi myślących:
            ja mam, ja sobie zorganizowałem, ja mam zapas, etc.
            A inni? A co mnie inni. Ja mam, a inni niech se radzą. I takie nastawienie wiadć
            już nawet w tak banalnych sprawach jak parkowanie samochodu. Ja zaparkowałem. Na
            3 miejscach? A co mnie to. Inni niech se jakoś radzą.

Jakoś z innymi działkami nie było problemu. Tylko ta jedna coś nie bardzo. Ja
            mam wrażenie, że właściciel obraził się, bo odszkodwanie coś nie takie jak se
            zamarzył....
            • Gość: kosa Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:21
              wezcie sie odpier.. od wlasciciela.. on wasze odszkodowanie ma dawno w ... co wy mozecie o nim wiedziec jak go nie znacie!! a moze poprostu zazdroscicie mu wszystkiego??? bo raczej obstawiam za ta wersja!!! zazdrosc jest rzecza ludzka..
    • zontek Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach 13.06.06, 14:38
      Pytanie co jest wazniejsze ekspresowa droga ktora moze rozwinac region,
      czy masarnia w ktorej wlascicie nie potrafil sie dogadac w sprawie ceny
      gruntu...
      • holtze Re: Wojna o ziemie˛ w Mierze˛cicach 13.06.06, 14:48
        - Biora˛c pod uwage˛ wytyczenie trasy oparlis´my sie˛ na wielu decyzjach. Rada
        Gminy Mierze˛cice wyrazi?a pozytywna˛ opinie˛, podobnie Starostwo Powiatowe w
        Be˛dzinie. W 2003 roku uda?o sie˛ skorygowac´ przebieg drogi o 20 metrów na
        korzys´c´ pana Bary. Wed?ug naszych ustalen´ zak?ad moz˙e nadal funkcjonowac´.
        Wojewódzki inspektor weterynarii tez˙ nie mia? przeciwwskazan´ - mówi Marian
        Sobula, zaste˛pca dyrektora Generalnej Dyrekcji Dróg i Autostrad oddzia? w
        Katowicach.

to byla wiadomosc z dz
        czy ktos w takim razie robi nas w balona i ma sprytny plan wyludzenia wyzszych
        odszkodowan? jesli inspektor weterynarii nie ma zastrzezen to coz to za
        magiczne 'unijne' przepisy zagrazaja zakladowi?

a moze po prostu przeniesc czesc ekranow akustycznych i przeciwpylowych z
        centrum katowic pod ten nieszczesny zaklad ;-)

masarnia bedzie zabezpieczona, my pozbedziemy sie tych koszmarkow a jedna z
        priorytetowych drog na slasku zostanie wreszcie ukonczona...
        • meskiklub Re: Wojna o ziemie˛ w Mierze˛cicach 13.06.06, 15:04
          Problem w tym, o ile dobrze pamiętam, że właściciel też miał opinię, tylko
          innego lekarza, z Będzina...
          No i sedno sprawy chyba nie leży w odszkodowaniu, bo tego zakład nie chce, on
          chce, chciał przesunięcia drogi dalej od masarni.
          • Gość: zzz Re: Wojna o ziemie˛ w Mierze˛cicach IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.06.06, 15:15
            przesuniecie takiej drogi o kilkanscie metrow moze kosztowac wiecej niz ten
            zaklad
            czyli lepiej go po prostu wykupic, a ze wlasciciel sie nie zgadza, nalezy go
            wywlaszczyc takie jest prawo przy inwestycjach krajowych pod ktore drogi
            ekspresowe sie zaliczaja.

a tak napawde mamy tu sytuacje z proba wyludzenia wiekszego odszkodowania
            • Gość: druid Moze, ale nie musi. IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 14.06.06, 03:04
              Gosc ma wyrok sadowy w reku.

Albo jest to panstwo prawa, albo jakis batustan, gdzie byle urzedas zagarnia
              bezprawnie cudza wlasnosc.
        • Gość: kosa Re: Wojna o ziemie˛ w Mierze˛cicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:01
          holtze jak bys tak troche ruszyl swoja glowka o ptasim mozdzku to zrozumialbys ze zaklad przez ta droge nie bedzie mogl sie dalej rozbudowywac.. ale ty oczywiscie o tym nie wiesz!!!
          • holtze Re: Wojna o ziemie˛ w Mierze˛cicach 14.06.06, 15:14
            gdybys ty kosa ruszyl swoim mozdzkiem to zrozumialbys ze przez ta droge (lub
            przez jej brak) slask traci mozliwosc rozwoju...
            od 89 roku nasz region stacza sie po rowni pochylej...
            krakow zbudowal autostrade i linie kolejowa na swoje lotnisko a my nie mamy
            nawet drogi dojazdowej...
            zaklad pana bary moze rozbudowac sie we wszystkich kierunkach nie tylko na tych
            kilku metrach gdzie jest autostrada. mieszkancy i wlasciciele sasiadujacych
            dzialek rolnych moga je odsprzedac (jesli rzeczywiscie sa solidarni). godziwe
            odszkodowanie dla masarni umozliwi ta transakcje. nie mowiac o tym ze mozna
            wybudowac drugi oddzial zakladu gdzie indziej.
            wierze w to ze dzieki temu iz mieszkamy w unii europejskiej panu barze nie
            stanie sie krzywda. na dzien dzisiejszy zaklad sie nie rozbudowuje i nikt nie
            kwestionuje jakosci jego produktow...
            a droga jest niezbedna...
            • holtze Re: Wojna o ziemie˛ w Mierze˛cicach 14.06.06, 15:21
              zeby bylo jasne uwazam tez ze osoby (urzednicy) odpowiedzialne za bledne
              wytyczenie trasy ( bo jej przebieg to niewatpliwy blad w sztuce) powinny
              poniesc kare (odebranie uprawnien zawodowych, kary finansowe itp).
              niemniej podziwiam wojewode za trudna decyzje wyboru mniejszego zla.
      • Gość: rudy Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:30
        a po cholere komu droga?? co roku w zime jest to samo.. snieg pada pada pada a droga biala biala biala zaspy po kolana... po cholere komu droga jak nie ma kto o nia dbac bo jak zwykle drogowcy spia.. gdy snieg ginie pojawiaja sie dziurska jak w serze.. i znowu drogowcy wychodza łataja dziury i co z tego mamy? dziura na dziurze łata na łacie... wiec pytam sie po cholere komu drogi? moze lepiej zabrac sie za te ktore juz sa?? i doprowadzic je do stanu uzytecznosci..
    • amoremio Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach 13.06.06, 15:40
      respekt przed wlasnoscia = podstawa demokracji !!!!!!!!!
      • Gość: :) Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 17:16
        jak was wszystkich tak czytam to mi sie robi niedobrze...
    • bergman1 jeden chłop nie może decydować 13.06.06, 18:39
      o trasie drogi.
      • Gość: montypajton Re: jeden chłop nie może decydować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:30
        ale biurwa-może ?
    • Gość: druid Wojewoda dziala nielegalnie! IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 14.06.06, 03:01
      Skoro gosc wygral sprawe w sadzie, to jezeli wojewoda chce budowac ta droge
      pierw musi zaskarzyc wyrok do sadu wyzszej instancji.

Wojewoda jest wladza wykonawcza, i jako taki musi podpozadkowac sie wladzy
      sadowniczej.

Co to za panstwo, gdzie wladza nie szanuje praw, ktore sama ustanawia?

Nie ma sie potem co dziwic, ze 2 mln Polakow wyjezdza z tego zadupia.
    • amoremio Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach 14.06.06, 16:49
      wojewoda P.

= Józef P.

= DYKTATOR ???
    • dejulka Re: Wojna o ziemię w Mierzęcicach 02.12.08, 11:20
      A teraz podsumowanie :)! Po wielkim zamęcie przy budowie drogi,
      powstała droga a Zakłady mięsne Bara nadal świetnie prosperują. Coś
      mi się zdaję że jak nie wiadomo o co chodzi to w tym przypadku
      chodziło o pieniądze. Prawda Panie Bara?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka