Dodaj do ulubionych

bułgarskie lewy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:05
Zna ktoś kantory,które sprzedają lewy?
Obserwuj wątek
    • airborell Re: bułgarskie lewy 29.05.07, 13:20
      Nawet jak taki kantor znajdziesz, to zedrą z Ciebie niemiłosiernie. Kup na miejscu.
      • Gość: endrju Re: bułgarskie lewy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 13:30
        Problem w tym,że trzeba 2x wymienić walutę : zł -euro -leva.A polskie wałki
        przy bułgarskich to zabawa małych dzieci.
        • Gość: adre Re: bułgarskie lewy IP: *.chello.pl 29.05.07, 16:41
          A nie prosciej wziać karte i wypłacić z bankomatu? Kurs, choć bywa w takich
          wypadkach kiepski, będzie na pewno lepszy niż 2 operacje albo zdzierstwo na
          egzotycznej walucie.
          A zdzierają na tym niemiłosiernie - w zeszłym roku np. chorwackie kuny w k-cach
          sprzedawali po 60 groszy, natomiast po 2 operacjach: zloty - euro (tu) + euro -
          kuna (tam) wychodziło po ok. 0,52 zł, czyli dobre kilkanaście % taniej.
          • airborell Re: bułgarskie lewy 30.05.07, 10:42
            > A nie prosciej wziać karte i wypłacić z bankomatu? Kurs, choć bywa w takich
            > wypadkach kiepski, będzie na pewno lepszy niż 2 operacje albo zdzierstwo na
            > egzotycznej walucie.

O ile dobrze pamiętam, przy wypłacie z bankomatu _też_ kurs jest przeliczany
            poprzez EUR, a nie bezpośrednio PLN/BGL. Więc wiele się nie zyska, choć przy
            wypłacie większej kwoty to jest sensowna opcja.
        • airborell Re: bułgarskie lewy 30.05.07, 10:39
          > Problem w tym,że trzeba 2x wymienić walutę : zł -euro -leva.

No i co z tego? I myślisz, że w jakimś polskim kantorze znajdziesz
          korzystniejszy kurs? Szczerze wątpię.
    • Gość: po co? Re: bułgarskie lewy IP: *.smstv.pl 29.05.07, 17:27
      Pierwsze słyszę, żeby euro komuś śmierdziało, pamiętam jak już kilka lat temu na
      bazarku kupowałem pewną rzecz, której akurat w sklepie nie uraczysz i płaciłem w
      euro, bo nie zdążyłem wymienić. Nie było problemu. Tak, tak, polski targ, ale
      ruski Europejczyk:))

A nie jak to w dyskontach i kioskach zwyczajem dziwacznym, że nie mają wydać ze
      100 zł, łachę robią no.. Po to wszak rozmieniam kupując towar, oczywiście nie
      zapałki. Nie bywam na Bałkanach, ale wątpię, żeby euro nie lubili, więc te
      kopiejki zaliczyłbym do ciekawostki turystycznej a nie wiążącego rygoru
      płatniczego. Czarnogóra tak je lubi, że jest u nich oficjalną walutą, ale to
      pachnie bananową republiką.
      • Gość: gooska Re: bułgarskie lewy IP: 80.48.237.* 30.05.07, 07:54
        w bulgarii wymien euro w banku a nie w kantorze. bo w kantorze Cie oszukaja.
        zwlaszcza w takim gdzie sa atrakcyjne ceny na tablicy.
        • Gość: endrju Re: bułgarskie lewy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:56
          Biorę euro,a jak braknie wypłacę ze "ściany"(;
    • yag200 po polsku 30.05.07, 15:10
      Nie lewy tylko lewa, tak po polsku jest :)
      • Gość: z kolejki po rozum Re: po polsku IP: *.smstv.pl 30.05.07, 16:21
        A nie bo "lewo", jako przeciwieństwo prawa (w mian.: prawo)!
        • Gość: Dorota Re: Wiem gdzie kupisz ;) IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.07, 16:53
          Dwa lata temu jak jechalam do Bulgarii mialam ten sam problem co Ty,wszedzie w
          Katowicach szukalam w kantorach i nie moglam znalezc,dopiero w ostatniej chwili
          kupilam w kantorze na dworcu,chyba nadal maja BGL :) Kupilam w Polsce i nie
          zalowalam a jak mi zabraklo,to wymienilam w kantorze bez problemu,zadnych
          kantow nie bylo,pozdrawiam i zycze udanych wakacji :)
      • airborell Re: po polsku 01.06.07, 09:02
        Chyba po yagowsku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka