Dodaj do ulubionych

Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł!

IP: *.dip.t-dialin.net 08.11.07, 18:37
to co się dziwić, że tak zażarcie broni pomysłu. A taki mundurek to
totalna głupota, bo moje dziewczynki też chodzą w spodniach i to
ciepłych zimą. W tym wypadku same bluzki czy kamizelki znacznie
lepiej zdają egzamin. I taka szkoła to nie Oxford.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mama Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.07, 20:50
      Tu na Śląsku nie ma jeszcze prawdziwych elit. Zachowanie tych rodziców to
      potwierdza. Jak tylko moja Marysia skończy to okropne polskie liceum, wyślemy ją
      na prawdziwe studia do Wielkiej Brytanii. I nie będzie nam żal zapłacić za
      mundurek 350 funtów. Bo bycie elitą zobowiązuje.
      • Gość: ja Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 23:08
        Pani chyba nie wie w czym problem? tu nie chodzi o zaplacenie tych
        350 zlotych bo normalnie sie wiecej na ubrania wydaje zazwyczaj,
        tylko o to, ze z tych 350, 200 idzie do kieszeni pani dyrektor
        • Gość: Gość Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 08:44
          Bardzo łatwo anonimowo rzucać oskarżeniami, to jest zwykłe tchórzostwo.
          • Gość: philein Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: 83.136.224.* 09.11.07, 08:47
            Problem w tym, że w tym sporze jedna ze stron nie waha się używać
            dzieci. Rodzice nie chcą szkodzić swoim pociechom.
            • Gość: Omnis Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 09:19
              Kolejne niepoparte niczym oskarżenie, ot polskie piekiełko...
            • Gość: załamana mama Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 10.11.07, 19:20
              chyba myślimy podobnie.. "Jak sie nie podoba to zabierzcie dzieci'-Dzieci to nie
              rzeczy które sie bierze .I tu mamy problem ,niestety tu Pani Dyrektor występuje
              z pozycji siłowej.My nie chcemy narażać naszych dzieci na stres i zmianę
              szkoły... i tu nas mają.
          • Gość: tata Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.crowley.pl 09.11.07, 09:53
            A czemu to Kałużowa się nie podpisze ??? Przyszła rano poczytała,
            teraz udaje że niby inni ją bronią. A fe! Ten sam żenujący poziom!
            • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 12:04
              Żenujące jest to, co tutaj można przeczytać, a co naskrobali sfrustrowani
              nieudacznicy.
              • Gość: woźny Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:08
                a to niby nie sfrustrowany januszek ?
                • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 09.11.07, 17:17
                  To jest czyste chamstwo, cóż słów brak...
                  • Gość: maja re: czyste chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:29
                    Drodzy, po dokładnym przeczytaniu całości stwierdzam, że na tym
                    forum osobami, które używają słów obraźliwych i straszą wszystkich
                    czym tylko można są JW i inne nieliczne zresztą osoby broniące Pani
                    Kałuży. Czy to pedegogiczne i kulturalne? Podpowiem - NIE. Proszę
                    więc przestać!
                    • Gość: JW Re: re: czyste chamstwo IP: *.chello.pl 09.11.07, 17:31
                      Przepraszam, to już jest totalny brak dobrej woli, gdzie ja kogokolwiek straszę
                      i obrażam? Proszę wskazać choć jeden taki mój post. Obrażam, bo mam inne zdanie??
                      • Gość: uczennica 14 Re: re: czyste chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:39
                        "naskrobali sfrustrowani nieudacznicy." oto przykład obrażania
                        • Gość: JW Re: re: czyste chamstwo IP: *.chello.pl 09.11.07, 17:44
                          To nie jest obrażanie, bo nie można się obrażać, jeśli człowiek się nie poczuwa
                          do takiego miana. Anonimowość zaś to próbą wyładowania swych frustracji, tak uważam.
                          • Gość: uczennica14 Re: re: czyste chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:48
                            Ale czy ma pan prawo do obrażania ich? Moim zdaniem nie, bo nawet pan ich nie
                            zna, owszem ma pan prawo niezgadzac się z ich zdaniem na ten temat, ale czy ma
                            sens nazywanie ich mianem "sfrustrowani nieudacznicy"?
                            • Gość: JW Re: re: czyste chamstwo IP: *.chello.pl 09.11.07, 17:53
                              Powtarzam, nie mogę ich obrazić, jeśli oni się do tego nie poczuwają. Raczej to
                              ja byłem tutaj obrzucany inwektywami bo się nie zgadzałem z opinią - ilu? dwóch?
                              trzech? - osób co chwila zmieniających nicki.
                              • Gość: ValdeMar Re: re: czyste chamstwo IP: *.chello.pl 10.11.07, 17:20
                                jak rozumiem, jeśli nazwę pana strasznym fiutem, pan zaś się do tego
                                nie poczuwa - no to nie ma sprawy - miód malina ...
                                Boże, skąd się tacy biorą ...
                                • Gość: Artur3g Re: re: czyste chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 17:36
                                  Jak czytam wasze komentarze, to nie mam żadnych wątpliwości, że Pan Janusz
                                  postępuje w pełni słusznie. Rzygać mi się chce za przeproszeniem. Zero szacunku
                                  do osób starszych, a w szczególności valdemar dokłada do tego niecenzuralne
                                  wyzwiska i obelgi. I jeśli myślicie, że każdy w sieci jest bezkarnie anonimowy
                                  to się grubo mylicie...wystarczy skontaktować się z administratorem strony,
                                  następnie zadzwonić do waszego dostawcy usług internetowych. Wszystko dzięki
                                  waszemu ip, którym można was zlokalizować. Ludzie zastanówcie zanim coś
                                  napiszecie w necie.
                                  • Gość: philein Re: re: czyste chamstwo IP: 83.136.224.* 10.11.07, 19:00
                                    Polecam lekturę ustawy o ochronie danych osobowych. przy okazji...
                                    prostacki sposób zastraszania internautów.
                                    • Gość: Artur3g Re: re: czyste chamstwo Do Phileina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 19:56
                                      Oczywiście, że jest taka ustawa, oczywiście jeśli prawo zostało złamane (w tym
                                      wypadku jawna obelga w stronę nauczyciela) i trzeba ponieść odpowiedzialność
                                      karną przez daną osobę dane osobowe mogą zostać ujawnione odpowiednim organom
                                      ścigania. Polecam lekturę kodeksu karnego.
                                      • Gość: kk Re: re: czyste chamstwo Do Phileina IP: 83.136.224.* 10.11.07, 21:01
                                        tylko i wyłącznie powództwo cywilne również polecam lekturę tym
                                        razem dokłdną z komentarzem
                                      • Gość: valdeMar Re: re: czyste chamstwo Do Phileina IP: *.chello.pl 10.11.07, 21:07
                                        oczywiście, że jest taka ustawa ... udowodnij tylko, że jest
                                        to "jawna obelga w stronę nauczyciela" ... jak rozumiem każdy
                                        podpisujący się zaje...fajnym "JW" jest nauczycielem ...
                                        anonim anonima anonimem pogania ... hmmm Artur3g to ...
                                        Artur 3 g... ? .... no comments
                                        • Gość: Jul3G Re: re: czyste chamstwo Do Phileina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 21:13
                                  • Gość: ValDeMar Re: re: czyste chamstwo IP: *.chello.pl 10.11.07, 19:03
                                    hmmmm ... ciekawe jest z góry założenie, że JW jest starszy niż ja
                                    ( założę się że nie ) - może pojechałem, ale po to, żeby pokazać
                                    śmieszność ( delikatnie powiedziane ) wypowiedzi JW
                                    a co do IP - jeśli uważasz, że tak łatwo je zdobędziesz, i że będzie
                                    to moje IP, to gratuluję optymizmu ... ale chyba nie o to tutaj chodzi
                            • Gość: gość Re: re: czyste chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:56
                              "sfrustrowani nieudacznicy"... to teraz radzę poczytać co Wy wypisujecie o Pani
                              dyrektor. Zazdrość czy chamstwo? A może jedno i drugie?
                              • Gość: uczennica14 Re: re: czyste chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 18:04
                                Z mojej strony ani zazdrośc, ani chamstwo. Wskaż mi zdanie w którym obraziłam
                                Panią dyrektor?
                              • Gość: valdeMar Re: re: czyste chamstwo IP: *.chello.pl 10.11.07, 17:25
                                po krótce - chamska zazdrość ... ;-)
                    • Gość: gość Re: re: czyste chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:34
                      Droga Maju!
                      Zacytuj, proszę, w którym poście pan JW odnosił się chamsko i straszył. Bo ja
                      chyba jestem na innym forum.
              • Gość: UczennicaTejSzkoly Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:21
                "kazdy sadzi po sobie" a nie wydaje mi sie zebysmy sie uwazali za nieudacznikow ;)
                • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 09.11.07, 17:25
                  No, pewnie nie jesteście, ale brak wam kultury i odwagi, by powiedzieć swe
                  zdanie z otwartą przyłbicą. A na insynuację nie odpowiem.
                  • Gość: UczennicaTejSzkoly Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:46
                    tak, zeby jak juz kilka razy niestety musialam powtarzac, ale widac niestety nie
                    dotarlo, miec potem rozmowe w szkole? uwalanie na lekcjach ? czy moze byc
                    inaczej traktowanym niz inni uczniowie za to ze skrytykowal Pana i Pania dyrektor?
                    • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 09.11.07, 17:50
                      Rozumiem, lepiej po prostu wylać wiadro pomyj i nie brać odpowiedzialności za
                      swe słowa. Nigdy nikogo nie uwalałem za własne zdanie. Nie mogę sie wypowiadać
                      za P. Dyrektor, ale sądzę, że też, sam byłem wielokrotnie świadkiem, jak broniła
                      przed nauczycielami uczniów, dawała im kolejną szansą. Oczywiście, znowu
                      anonimowo napiszecie, że się podlizuję, ale jeśli poprawi Wam to samopoczucie,
                      cóż świata nie zmienię.
                      • Gość: UczennicaTejSzkoly Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:56
                        na ten temat to mam troche inne zdanie... Poza tym tak jak ktos juz zauwazyl n
                        tym forum. Nie trzeba sie na nim podpisywac... I nie jest to zadne tchorzostwo
                        ani nic w tym stylu.. Po prostu odpowiada sie na posty innych, ktorzy pisza badz
                        wyraza wlasna opinie... Ja wiem ze latwo jest prowokowac zeby ktos sie wreszcie
                        przyznal kim jest i potem wyciagnac konsekwencje... ale chyba nie tym razem ;)
                        • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 09.11.07, 18:01
                          Zgadzam się, jeżeli się wyraża swoją opinię, natomiast, jeśli się obraża innych
                          i niszczy reputację jakiejś wspólnoty, to według mnie jest to tchórzostwo.
                          • Gość: UczennicaTejSzkoly Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 18:05
                            Łatwo sie Panu mowi, bo Panu za wyrazanie swojej opini nic nie zrobia ;)
                            • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 09.11.07, 18:10
                              A cóż Ty możesz wiedzieć na ten temat? Wielokrotnie dostawałem po uszach, bo
                              byłem bezkompromisowy. Ale Ty już mnie zaszufladkowałaś, więc ta dyskusja
                              niczego nie zmieni.
                              • Gość: UczennicaTejSzkoly Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 18:13
                                zwykle nie szufladkuje ludzi, ale widze co robia i to pomaga mi miec na ich
                                temat konkretne zdanie... ktore oczywiscie w kazdej chwili moge zmienic, pod
                                warunkiem ze sobie na nie zasluza :) i zeby Pan zle nie zrozumial, nie oczekuje
                                tego od Pana, bo Pan jest nauczycielem a ja uczennica, to bylo powiedziane tak
                                ogolnie.
                              • Gość: Dede Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 20:37
                                dziękuję za radę odnośnie zmiany szkoły,
                                • Gość: Artur Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 20:58
                                  Uważam, że my uczniowie nie powinniśmy się wypowiadać jeśli chodzi o mundurki
                                  ponieważ, jak myślę, nikt z nas nie płaci z własnej kieszeni za uniformy a robią
                                  to nasi rodzice
                                  Po drugie myślę, że sprzeczki Nauczyciel-Uczniowie są tu nie potrzebne. Myślę,
                                  że Dorota została potraktowana zbyt ostro...
                                  • Gość: philein Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: 83.136.224.* 09.11.07, 22:48
                                    Jedna z istotniejszych rzeczy jakich uczy się w szkole to
                                    umiejętność podejmowania samodzielnych decyzji. Afera mundurkowa to
                                    okazja by wprawiać się w tę trudną sztukę.
                  • Gość: ValDeMar Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 10.11.07, 17:28
                    hmmm .... może mi się źle wydaje ... JW to "otwarta przyłbica" ?
                    pełne imię i nazwisko proszę .... no chyba że JW = Jego Wysokość
                    ... no to sorki wielkie w tym przypadku ..... ;-)
                    • Gość: tata Basi Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.Red-83-37-87.dynamicIP.rima-tde.net 10.11.07, 17:49
                      hmmmm Uczniowie szkoły wiedzą kto to jest JW
              • Gość: elwer Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.07, 21:42
                Jak już, masz zarzuty to merytorycznie, a nie po PIS-owsku trzy słowa i tyle o
                tobie świadczy.."skrybie sfrustowany, nieudaczniku"
      • Gość: I Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.c201.msk.pl 08.11.07, 23:33
        na prawdziwe studia do Wielkiej Brytanii

Hm, nie bylbym taki pewien.
      • Gość: ValdeMar Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 10.11.07, 17:30
        proponuję Marysię (biedne dziecko) jak najszybciej z tej szkoły
        zabrać ... jeszcze po "ślunsku" zacznie nadawać ...
        a swoją drogą - ten post to obrona "zajebistych" mundurków
        czy atak na szkołę ? ("okropne polskie liceum") ...
    • Gość: Amen Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.ekspres.net.pl 08.11.07, 21:06
      Widziałem dzisiaj w TV obrazki z Kenijskiej szkoły.Wszystkie dzieci
      miały na sobie jednakowe ubrania (spodnie,koszule ,swetry,spudniczki
      itp ,itd)ciekawe ,że w Polsce jest to problem nie do przejścia,a
      obywatele jakby trochę bogatsi ,bo biedni za edukację w prywtnych
      szkołach chyba nie są w większości.
    • Gość: Amen Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.ekspres.net.pl 08.11.07, 21:11
      Za szybko piszę -spódniczki ,a nie spudniczki ,a tak nawiasem
      żałować dziecku głupich 350 złotych i rozpisywać się o tym w
      necie ????
      • Gość: elwer Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.07, 21:19
        No, właśnie pomudl się, o przepraszam za szybko piszę.
        Pozdrawiają głupie 350,00 (oby nigdy nie zabrakło).
    • artart6 Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! 08.11.07, 21:15
      dzieci i rodziców zapraszamy do nas - nie ma mundurków, 350 zł
      wystarczy na czesne za półtora miesiąca a o prestiżu świadczy nie
      cena mundurków, a wyniki osiągane przez dzieci i atmosfera w szkole
      Nauczyciel
      • Gość: Omnis Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 08:48
        Ta szkoła ma akurat dobre wyniki, co można sprawdzić na portalu scholaris.
      • Gość: valDeMar Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 10.11.07, 17:34
        "do nas" - czyli gdzie ? .... długo wybierałem szkołę dla dzieciaka
        i akurat o tej mam dobre zdanie (tzn. - o nauczycielach i poziomie)
        zawsze się jakaś "malinka" znajdzie ... ostatnio jakiś "myślący
        inaczej" wymyślił płatności za stołówkę z góry - nie mam zamiaru
        płacić w ten sposób i nie zapłacę - kilka razy dzieciak czekał
        30 minut na obiad ( i się nie doczekał ... )
        • artart6 Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! 10.11.07, 18:22
          Nie mogę podać nazwy, bo to reklama :-(( Napisz na priv, to odpowiem
          Artart6@gazeta.pl
    • Gość: ams Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 21:29
      Co za naród pasiasty w tym kraju. To już napwet prywatna szkoła,
      która żyje z pieniędzy rodziców tych rodziców nie szanuje. A
      forumowicze jeszcze się na tych rodziców oburzają. Co za pisanie o
      elitach? Normalna prywatna szkoła. Płacę więc mam wpływ. A już
      pomijając kwestie finansowe, to wypadałoby uszanować wolę rodziców,
      którzy powierzają placówce swoje dzieci do wychowania.
      • Gość: Omnis Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 09:22
        A może to rodzice postępują wg zasady, że wystarczy zapłacić, a potem mieć tylko
        pretensje, choć się - poza opłacaniem czesnego - nie uczestniczy w życiu szkoły.
      • Gość: ValdeMar Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 10.11.07, 17:37
        ale to jest takie typowe w tym kraju ... płać podatki i spadaj ...
        a elity w naszym piękny kraju ... widzimy je codziennie w sejmie ...
        ;-)
    • Gość: ktg Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 21:55
      Wszyscy którzy dłużej znają postawę dyrektor Kałuży nie mają cienia
      wątpliwości że każdy sposób dla wydobycia dodatkwoej kasy jest dla
      niej dobry.
      • Gość: zgadzam się!!! Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 00:28
        Po roku obserwacji jak działa ta szkoła, zabrałam z tego miejsca
        dziecko. Tam za wszystko płaci się przynajmniej 2 razy więcej, choć
        nie jest w niczym lepsze, a często gorsze niż w publicznej szkole.
        Pani Kałuża prowadzi biznes, nie szkołę. Rodzice czy dzieci to tylko
        narzędzia do robienia pieniędzy. Jest przy tym tak pewna siebie, że
        nie przekona jej żaden rzeczoznawca, nawet najlepszy!
        • Gość: SP Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 09:24
          A może w przypadku oskarżeń warto by się podpisać...
          • Gość: ValdeMar Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 10.11.07, 17:39
            fakt ... SP to dobry przykład podpisu .... ;-)
      • Gość: Omnis Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 08:50
        Ja znam dość długo, a takie słowa są chamskim pomówieniem, czyli przestępstwem,
        tym łatwiej popełnianym, że anonimowo.
        • Gość: asd Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 16:45
          Te, internetdsl.tpnet.pl jakoś dziwnie wszystkie posty przychylne dyrektorce są z jednej domeny pisane. Podejrzane.
          • Gość: lucke Podejrzane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 16:53
            I też nikt się z imienia i nazwiska jakoś nie podpisuje, więc nie
            wiem czemu tak się burzy. Forum jest z zasady anonimowe, to
            normalne. Tylko Ci którzy czują się rozszyfrowani się denerwują. Tu
            jest wolność słowa, nikt nikogo nie obraża, tylko mówi co wie i jak
            jest naprawdę.
            • Gość: JW Re: Podejrzane? IP: *.chello.pl 09.11.07, 16:58
              Nie obraża?! Ja się czuję obrażony, gdyż większość zapomniała, że lojalność
              oznacza mówienie tego, co się myśli wprost, a nie na forach.
              • Gość: ja Re: Podejrzane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:11
                panie januszku - może zamiast się obrażać lepiej swoją postawę
                przemyśleć ? przecież za te poddańcze wpisy premii i tak nie będzie,
                uczniowie wiedzą kto pisze i tylko maleńkie resztóweczki
                autoryteciku tracimy .... nie szkoda ?
                • Gość: JW Re: Podejrzane? IP: *.chello.pl 09.11.07, 17:19
                  Tylko dlatego, że mam inne zdanie? A Tobie/Panu/Pani nawet odwagi rak, by
                  podpisać się pod obrażającym mnie postem. Ręce opadają.
          • Gość: woźny Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:07
            jakie podejrzane - nauczyciele dostali polecenie to piszą - wiadomo
            mierni ale wierni
            • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 09.11.07, 17:16
              Każdy sądzi wg siebie. Nie uważam się za miernego...
          • Gość: UczennicaTejSzkoly Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:14
            bo wszystkei pisane przez nauczycieli tej szkoly
        • Gość: ValdeMar Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 10.11.07, 17:41
          zgadzam się z tym podejściem do anonimowości ... ale to takie fajne ...
          proponuję dać przykład pospólstwu ... i się podpisać
          :-)
      • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 12:07
        Znam dość długo postawę (a raczej bardziej po polsku jej etos) i wiem, że ta
        szkoła jest całym jej życiem, że budowała ją od podstaw i włożyła wiele serca i
        ogromne pieniądze. Przykre, że tego nie widzicie. Apeluje o drobinę uczciwości i
        zwykłej ludzkiej przyzwoitości. Ale to dzisiaj jest towar na wagę złota.
        • Gość: philein Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: 83.136.224.* 09.11.07, 15:05
          Nie osądzam człowieka, którego nie znam - osądzam, że ktoś chce
          zedrzeć kasę z rodziców.
        • Gość: asd Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 16:46
          No chyba każdy człowiek zna dośc długo SWOJĄ postawę, Pani Dyrektor!
    • Gość: wielbiciel Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:04
      Po 2 stówki sobie kałuża pobrała. Jak twierdzi że nie to niech
      pokaże rachunki. Jak zwykle u niej.
      • Gość: Omnis Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 08:53
        Jak łatwo przechodzi się na chamskie miotanie inwektyw. Ludzie są naprawdę
        odważni, gdy nie muszą pokazać twarzy....
        • Gość: asd Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 16:47
          Bronią też anonimowo. A to zapewne sama zainteresowana broni samej siebie...
          • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 09.11.07, 16:51
            Bardzo przepraszam, JW każdy jest w stanie rozpoznać.
    • Gość: stary rodzic Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:06
      Ludzie skoro macie tam dzieciaki dopiero w pierwszych klasach
      podstawówki to jeszcze macie szanse je stamtąd w trzy pędy zabrać!!!
      Takie wyciąganie kasy to dla niej norma!!! Jak się nie opamiętacie
      to po latach wspomnijcie ten wpis!!! Ja już to mam za sobą ...
      • Gość: Omnis Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 08:54
        A może warto się podpisać...
        • Gość: asd Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 16:48
          Gość portalu: Omnis napisał(a):

> A może warto się podpisać...

...tak żebym mogła wyrzucić dzieci mącących rodziców. Pisałam to Ja, dyrrektorka.
    • Gość: tata Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:18
      Ludzie nie popełnijcie nigdy błedu wysłania dzieci do tej szkoły. Z
      każdym rokiem ta kobieta jest bardziej chciwa i bezczelna.
      Wszystkich ambitnych dobrych nauczycieli się pozbywa lub sami
      odchodzą. Otacza się takimi którzy jej pomagają "kroić" rodziców.
      Wie że dla wielu kilka setek tu czy tam nie jest warte awantury z
      nią i żeruje. Albo, że tak jak ja - już się brzydzą rozmowy z nią i
      tylko czekają kiedy dzieciak w koncu skończy budę i będzie można
      omijać Witosa szerokim łukiem.
      • Gość: DPR Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 09:26
        Ile zawiści, nie rozumiem, przecież nie ma Pan obowiązku posyłania dziecka do
        tej szkoły, więc po co się katować i pluć na nią???
        • Gość: asd Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 16:49
          Pozdrawiam Panią Dyrektor :)
    • Gość: Uczen SzkolyJakDom Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:22
      Radze nie posyłać dzieci do tej szkoly bo to jest jedna wielka
      paranoja niestey juz za długo uczęszczam do tej szkoly i moi ridzice
      też musieli zapłacić 350zł... pozdro dla pani ****
      • Gość: philein Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: 83.136.224.* 08.11.07, 23:35
        No tak, ale jak jak powiedzieć o przenosinach dziecku? Najgorsze w
        tym wszystkim, że ktoś wykorzystuje dzieci ... b.przykre.
        • Gość: namawiam Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 00:32
          Przenosiny nie sa takie złe, dziecko w każdej innej szkole poczuje
          się lepiej. W tej szkole panuje chaos. To bardziej szkodliwe niż
          przenosiny. Namawiam, mój dzieciak na tym wygrał!
          • Gość: Janusz Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 09:29
            Panuje chaos? I szkoła ma jedne z najlepszych wyników? Jakim cudem? Warto
            spojrzeć scholaris.pl/cke_2007.jsp?id=159582_sp
            • Gość: Observer Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: 83.18.126.* 11.11.07, 15:42
              są lepsi:
              scholaris.pl/cke_2007.jsp?id=159488_sp
              • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 11.11.07, 15:49
                A nasz wynik jest zły? scholaris.pl/cke_2007.jsp?id=159582_sp Śmieszy
                mnie takie stawianie sprawy. Sam w tym roku przygotowywałem moich uczniów do
                tego sprawdzianu, była wśród nich osoba, która dopiero co nauczyła się języka
                polskiego i zdała go całkiem dobrze.
                • Gość: Observer Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: 83.18.126.* 11.11.07, 18:16
                  NIe , nie jest zły. Jest b. dobry, troszke gorszy niz Konara ;-)
                  Gratuluje Panu znakomitych efektów nauczania, po postach widac , że jest pan
                  dobrym belfrem.
      • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 09:27
        Proponuję się przenieść, będziesz wtedy uczciwy w tym, co piszesz.
    • Gość: ja Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:26
      nienawidze jak ktoś robi problem z niczego... rewia mody xD to ona
      chyba nie patrzy do lustra przed wyjściem!!
    • Gość: Uczennica Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.kupbilet.pl 08.11.07, 22:27
      A szkołę dyrektorka porównuje z gabinetem fryzjerskim, phi. Z jednej strony chce
      elity, a z drugiej dzieci podbierają sobie rzeczy, bo nikt im nie powiedział, że
      tak nie wolno. W tej szkole ilekroć coś zginie, słyszy się, że `nawet w
      gabinecie fryzjerskim, gdzie jest trzech klientów, są porozklejane kartki z
      napisem <<Właściciel salonu nie odpowiada za garderobę klientów.>>`. Proponuję
      osobiście zmienić nazwę, bo w DOMU nikt sobie takich chamstw nie wycina, a nawet
      jeśli, to wie, że to złe. A o mundurkach nikt nic nie wiedział, dowiedzieliśmy
      się na początku roku. Ponadto, nie można nosić bluz na koszulki szkoły, bo `co
      to za sens chować to piękne logo!`. A sweterek dla dziewczyn, wyglądający jak
      szmatka, kosztuje ok. 70 zł, za które wolę kupić sobie coś ładnego...
      • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 09:32
        Jeśli tak strasznie się męczysz, to czemu jeszcze jesteś w tej szkole?? I jeśli
        uważasz, że w naszej szkole ginie coś, to zobacz, jak to wygląda w szkołach
        publicznych.
        • Gość: asd Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 16:51
          Oooo, "naszej szkole" więc jednak Pani Dyrektor JK a nie JW.
    • Gość: UczenSzkolyJakDom2 Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:34
      Dla mnie to jest chore, że trzeba tyle płacić za mundurki. Rzekomo to jest
      materiał z la costy.
    • Gość: UczennicaTejSzkoly Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:36
      Ludzie naprawde, tak jak powiedzieli wyzej komentujący... posyłanie
      dzieci do tej szkoły to naprawde wielki błąd. Pani dyrektor z roku
      na rok staje sie coraz bardziej chciwa, nie mowiac nawet o tym jak
      za kazdym razem robi wszystko zeby jak najwiecej pieniedzy wpadlo do
      jej kieszeni... Dlugo juz chodze do tej szkoly i zaluje ze kiedy
      moglam to jej nie zmienilam... Nie mowiac juz o tym ze niestety
      niektorzy nauczyciele zaczynaja juz tez myslec jak dyrektorka. Jak
      cos nie jest po ich mysli to afera...
      • Gość: U. Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.kupbilet.pl 08.11.07, 22:40
        I jeszcze mają się za bogów, bo uczą te rozpuszczone dzieciaki? Ta szkoła się
        sypie, nie ukrywajmy. Mało kto potrafi już utrzymać jako takie zachowanie
        uczniów na lekcjach i dobre stopnie, ale nazwiskami rzucać nie będę, sami je
        znamy. Tylko kilku nauczycieli jest na prawdę dobrych i radzą sobie z tym
        wszystkim, ale ci prędzej czy później zmienią chyba placówkę w której uczą...
        • Gość: UczennicaTejSzkoly Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:42
          pomijajc juz fakt ze tych dobrych ktorzy byli i z ktorymi uczniowie
          mieli dobre kontakty juz zdarzyla zwolnic...
        • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 09:36
          D., może jednak zmienisz szkołę, a nie będziesz pluć na nią? Byłoby to uczciwsze...
          • Gość: UczennicaTejSzkoly Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 18:04
            nie, bede plula tyle ile bedzie trzeba, a zmienie ja wtedy jak juz skoncze
            gimnazjum... zeby nie robic cyrku w okol swojej osoby... tak jak Panu zdarza
            się bardzo często
            • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 09.11.07, 18:08
              No i cóż mam napisać, że brak Ci wyczucia, bo jesteś anonimowa, choć już jestem
              prawie pewien, kim jesteś. Zostawię to jednak dla siebie i życzę Ci, byś nigdy
              nie musiała - tak jak ja w tej chwili od Ciebie - przyjmować niegrzecznych słów.
              • Gość: UczennicaTejSzkoly Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 18:17
                a ja Panu choc troche pokory... a sobie, zebym nigdy nie doprowadzila do takiego
                stanu, zeby otaczajacy mnie ludzie mieli na moj temat takie zdanie jak teraz
                niestety wiekszosc ludzi w naszej szkole (choc boja sie tego przyznac) na Pana.
                • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 09.11.07, 18:27
                  Nie chcę tego komentować, bo to poniżej pewnego poziomu. Powodzenia Ci życzę.
                  • Gość: UczennicaTejSzkoly Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 18:38
                    I wzajemnie.
                  • Gość: tak z boku Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 14:58
                    Czy nie prościej byłoby temu JW po prostu już tu więcej nie
                    wchodzić, nie czytać i nie bluzgać ? Facet skoro Cię ranią szczere
                    (bo właśnie anonimowe!!! - i to jest właśnie zaleta i zasada for
                    internetowych - może nie wiedziałeś ? - wypowiedzi na swój temat to
                    po prostu ich nie czytaj! Nie podejrzewam abyś był w stanie taką
                    polemiką zmienić - jak widać ugruntowaną - opinię o sobie wśród
                    swoich uczniów!! Jeżeli masz taką opinię o sobie u uczniów to jest
                    to Twoja wielka życiowa porażka i taka polemika tego nie zmieni.
                    Szkoda tylko że po raz kolejny potwierdza się iż niewłaściwa
                    polityka państwa dopuszcza negatywną selekcję do zawodu
                    nauczyciela ... Kiedyś dobrych nauczycieli wspominało się po
                    dzisiątkach lat jeszcze - ja wielu tak wspominam. Ale coś sobie
                    myślę że tego JW raczej to nie spotka. Po prostu życiowa klęska
                    facet! Pozdrawiam i sugeruję chwilę refleksji nad sobą ...
                    • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 10.11.07, 15:29
                      Facet! Że przyjmę Twą konwencję. W przeciwieństwie do Ciebie ja się spełniam w
                      tym, co robię. Ty zaś pewnie masz kompleksy i nie mam zamiaru się bronić przed
                      Tobą. Anonimowość wcale nie oznacza szczerości, chyba masz jakieś kgbowskie
                      wyobrażenia. Tam właśnie niszczono ludzi za pomocą anonimów. Anonimowość w Twym
                      przypadku oznacza bezkarność głoszenia oszczerstw. Co do bluzgania... Przeczytaj
                      uważnie swój post. I myślę, że w przeciwieństwie do mnie - Tobie chwila
                      refleksji nie pomoże.
                      • Gość: kk Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: 83.136.224.* 10.11.07, 15:33
                        Szanowny Panie, Proszę więc o pańską opinię: mamy zapłacić
                        wygórowaną cenę za mundurki, bez prawa głosu i przyglądać się jak
                        dyrekcja nie szanuje rodziców? Nie uważa Pan, że obrażanie rodziców
                        to podcinanie gałęzi, na której również Pan zasiada?
                        Proszę o receptę na wyjście z impasu?
                        • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 10.11.07, 15:42
                          Więc po kolei:
                          1. Jak to bez prawa głosu, proszę sobie przypomnieć frekwencję na zebraniach
                          przed decyzją w sprawie mundurków.
                          2. Jest Pan jednym z nielicznych uważających, że Pani Dyrektor nie szanuje
                          Rodziców. Rodzice z moich klas zawsze mogli szczerze porozmawiać z Panią Dyrektor.
                          3. Sam wielokrotnie byłem świadkiem dziwnych zachowań rodziców, którzy uważają,
                          że płacąc mogą żądać tego, czego sami chcą, nie bacząc na to, że szkoła to
                          uczniowie+nauczyciele+rodzice+zarząd.
                          4. Recepta? Może zrozumienie sytuacji szkoły prywatnej i próba otwarcia się i
                          nietraktowania ludzi z zarządu szkoły (Pani Dyrektor) i nauczycieli jak tych,
                          którzy są po drugiej stronie barykady.
                          5. Uważam, że wystarczy dobra wola, naprawdę!

Pozdrawiam
                          • Gość: ValDeMar Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 10.11.07, 20:05
                            hmmm ...
                            Po "Pozdrawiam" wypada się podpisać (będąc w zgodzie z twoimi
                            wcześniejszymi postami) - wystarczy dobra wola - naprawdę !

i - po drugie :

owszem ,była mowa o mundurkach ,rodzice wyrażali chęć ich posiadania ale,cena
                            nie była podawana!!!.Owszem zaliczka była w wysokości 100 zł.Cena tzw.zamknięcia
                            nie była znana.Secundo Pani Dyrektor moim zdaniem o ile ma szacunek dla
                            rodziców i chciała by wykazać dobrą wolę , mogła by zrobić spotkanie z rodzicami
                            -tak na spokojnie bez emocji. Ludzie trzeba rozmawiać , ale trzeba tez umieć
                            słuchać.
              • Gość: załamana mama Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 10.11.07, 22:20
              • Gość: załamana mama Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 10.11.07, 23:38
                szanowny Panie JW nie chciałabym być niegrzeczna ,weszłam na to forum bo
                chciałam porozmawiać na temat mundurków,a z tego zrobiła się straszna pyskówa.
                Ręce opadają .Cena jest za wysoka ,jakość za niska i o to tylko chodzi.Zrobiło
                się straszne larum ,a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę.Przestań
                się ,"podniecać " Pani Dyrektor przesadziła z ceną,podaną przez
                P.Drabczyńską(kompetencje pani projektantki pozostawia wiele do yczenia .To , że
                cena jest taka czy inna to nie oto chodzi nikt nie poinformował rodziców o cenie
                mundurków.Końcowa cena360zł(około) to nie jest cena końcowa -nasze dzieci
                rosną.Komplet za 360ZŁ nie wystarczy nawet na jeden rok. Chodzi o to ,że
                P.Drabczyńska +P.Dyrektor mają monopol na stroje naszych dzieci. Stroje powinny
                być schludne,żadna rewia mody,ale na Boga koszulka z krótkim rękawkiem nie
                powinna kosztować więcej niż 40 zł .Chodzi, oto,że dzieci rosną,brudzą się i
                koszulki za około 69zł to nie jest to o co by nam chodziło,.Nie popadajmy w
                paranoję ,ważne jest to co nasze dzieci będą miały w głowie.Mundurki tak,ale za
                rozsądną cenę.Często rodzice odmawiają sobie wielu rzeczy ,aby ich pociechy
                miały lepiej.Nie każdy jęździ porsche,a jak ma to i tak jego sprawa.Z wyrazami
                szacunku Za łmana Mama
            • Gość: Magdalena Pokorny Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.07, 09:22
              Dla mnie to jest żałosne. Najbardziej ta osoba która wymyśla takie
              rzeczy o Panu Januszu.
              Nie wyszła jeszcze ze stadium neandartelczyka. Nie bronie go w tym
              momencie bo musiałby czymś zawinić. Stwierdzam tylko prosty fakt.
              Pan Janusz ma ludzi na których może liczyć. I które zawsze będą po
              Jego stronie jedną z tych osób jestem Ja- Magdalena Pokorny. Pan
              Janusz jest Naszym wychowawcą i nie pozwole na Niego powiedziec
              złego słowa. A tej osobie ( "Uczennicy tej szkoły" ) moge życzyc
              masturbacji w siedmiu kolorach tęczy. I radze się dobrze zastanowić
              czy nie jest z Nią coś jie tak.
              Jestem z Panem Panie Januszu.!!!
      • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 09:34
        A może po prostu spróbuj z nimi porozmawiać, a nie oczerniać na forum. Ale
        rozumiem, tak jest łatwiej i mniej odważnie... :(
        • Gość: UczennicaTejSzkoly Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 16:07
          przy kazdej probie rozmow, slyszy sie od razu ze sie nei ma racji.. bez
          wysluchania drugiej osoby... a zazwyczaj jak i w przypadku niektorych uczniow
          natychmiastowym odnizeniem zachowania... swoja droga, obrona pani dyrektor przez
          nauczycieli byla poleceniem sluzbowym?
          • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 09.11.07, 16:31
            Twoje stwierdzenie jest co najmniej nie na miejscu. Ciekawe - o to samo mógłbym
            spytać - kto Tobie kazał napisać ten post. Wysuwasz oskarżenia, bo Cię nic to
            nie kosztuje, jak mantrę powtarzasz kwestię o tym, że zostaniesz ukarana.
            Napisz, jeśli masz odwagę, podpisując się. Mnie nie trzeba rozszyfrowywać.
            • Gość: maja Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:02
              Nie dręcz dziecka kobieto, niech mówi co myśli to dobre. Nawet jeśli
              Ci się to nie podoba.
              • Gość: dyr Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:15
                to januszek jest kobietą ?
                • Gość: UczennicaTejSzkoly Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:27
                  nie nauczycielem, w tej szkole
                  • Gość: maja Przepraszam więc nauczyciela Januszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:36
                    Januszku, nie dręcz dzieci. Niech nie uczą się podlizywania. Mają
                    prawo do własnego zdania i wypowiedzi, może nie w waszej szkole, ale
                    tu mają.
                    • Gość: zuzia Re: Przepraszam więc nauczyciela Januszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:37
                      wreszcie ktos to zauwazyl... jak dobrze
                    • Gość: JW Re: Przepraszam więc nauczyciela Januszka IP: *.chello.pl 09.11.07, 17:38
                      Droga Pani, to kolejna inwektywa pod moim adresem, choć ja Pani w żaden sposób
                      nie obrażam. Przykre, jeśli mówienie prawdy jest tożsame z wysuwaniem inwektyw i
                      pomówień. Dla mnie nie i nikomu się nie podlizuję i nigdy nie podlizywałem,
                      zawsze mówiłem, co myślę, ale nie za pomocą anonimów. Tylko tyle i aż tyle.
    • Gość: Uczennica Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:38
      Ja również uważam że tą szkołę trzeba omijac szerokim łukiem. I sama idea
      mundurków nie jest zła, gorszy jest sposób w jaki pani dyrektor nam to
      przedstawiła. „Zapłaćcie mi 350zł za mundurek albo przenieście się do innej
      szkoły” nie było dobrym rozwiązaniem i duża liczba rodziców zraziła się do tego
      pomysłu. Same mundurki są naprawdę beznadziejnej jakości. Mój po jednym praniu
      skurczył się, rękawy, jak były za długie po jednym praniu zrobiły się takie, ze
      sięgają łokci. Jaka była odpowiedź pani dyrektor? „To sobie materiał
      naciągnijcie”. A do tego są niezwykle niewygodne. No i oczywiście pani dyrektor
      krzyczy na nas, ilekroć na mundurek założymy jakiś sweter. To jest po prostu
      paranoja.
    • Gość: philein Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: 83.136.224.* 08.11.07, 22:46
      Pytanie: na co Pani Dyrektor potrzebuje tyle kasy???
      • Gość: U. Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.kupbilet.pl 08.11.07, 22:50
        Na kolejną źle skrojoną garsonkę ;)
        Nie sądzicie, że będzie nam kazała zapłacić odszkodowanie za to, że psujemy imię
        jej szkoły? Ja mundurka nie noszę i nie założę nawet po 15 .11, kiedy to ma
        zacząć Dyrektorka wywalać za niedostosowane się...
        • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 09.11.07, 16:39
          Przede wszystkim Doroto, odrobinę kultury!! Dla Ciebie nie "Dyrektorka" tylko
          Pani Dyrektor. Poza tym, pewne zachowania wynosi się z domu, Ty natomiast nie
          słyniesz z dobrych manier.
          • Gość: maja Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:07
            Pani Dyrektor! Ukarać Dorotkę, ukarać - niedobra dziewczynka :), nie
            słucha - najlepiej usunąć ze szkoły.
          • Gość: UczennicaTejSzkoly Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:13
            idealny przyklad tego, ze Dorota juz bedzie miala teraz przewalone ;)
            • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 09.11.07, 17:20
              Nie mnie o tym sądzić, ale uważam, że jej posty były obraźliwe. Tylko tyle.
              • Gość: UczennicaTejSzkoly Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:24
                bo wyraziła swoje zdanie? pierwszy raz tak ze byla szansa ze sie jej za to nie
                oberwie? w sumie i tak nie moze... bo do tego Pani Dyrektor nie ma prawa...
                musiala by sprawdzic numer IP i poszukac komputera, co mozna zrobic tylko za
                zgoda prokuratury... jaka szkoda... a zrobienie tego nielegalnie bylo by
                jednoznaczne z brakiem mozliwosci wykorzystania tego przeciwko Dorocie
                • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 09.11.07, 17:26
                  Czyli spiskowa teoria dziejów. Daj sobie spokój z chaotycznymi postami, w
                  których bic nie jest logiczne.
                  • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.chello.pl 09.11.07, 17:27
                    bic=nic. Przepraszam za literówkę.
                    • Gość: UczennicaTejSzkoly Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:32
                      przypuszczam ze wystarczylo by sie troche skupic na tym co sie czyta i wydalo by
                      sie bardziej logiczne ;)
    • Gość: UczennicaTejSzkoly Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:50
      i jakies glowny powod ze ta szkola sie sypie? i cala otoczka ze robi
      sie lepiej, elitka i IB to tylko odwrocenie uwagi? zobaczcie jakie
      zdanie uczniowie tej szkoly maja o niej... O pani dyrektor juz nawet
      nie wspominajac...
    • Gość: Normalny z Konopy Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.07, 23:19
      Prywatne szkoły są po to by zarabiać na zamożniejszych ludziach o
      niskim ilorazie inteligencji.Tutaj spełnione są wszystkie
      warunki,więc nie wiem o co pretensje.
      • Gość: ja Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 23:34
        haha xD koles blagam Cie... bez takich tekstow, bo serio nie wiesz chyba nawet o
        czym mowisz...
      • Gość: JW Re: Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 09:38
        A uważasz, że Normalny dlatego, że z Konopy? Miałbym sporo do powiedzenia na ten
        temat.
    • Gość: lilka Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 23:41
      Szkoła miała dobre początki,teraz jest coraz gorzej.Najlepsi
      nauczyciele są zwalniani gdy tylko sprzeciwią się Kałużowej,rodzice
      mają płacić KASĘ i nic nie gadać,nieudolni nauczyciele są hołubieni
      tylko dlatego,że są lojalni wobec dyrektorki, wszelakie akademie to
      podstawa,często z tego powodu nie odbywają się lekcje i tak szkoła
      stacza sie w tempie błyskawicznym.Przykro patrzeć:(
    • Gość: john Bunt rodziców: szkolne mundurki po 350 zł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 23:48
      Dyrektorce jest niezbędny zimny prysznic bo przekracza wszelkie
      granice!I to nie pierwszy raz!
    • Gość: matka Wróże rychły koniec interesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 00:44
      Tyrania obłąkanej dyrektorki. Kradzieże. Bałagan.
      Gdzie w tym wszystkim to za co płacą rodzice i miasto?! Tak miasto
      Moi drodzy dopłaca miesięcznie do każdego dziecka w tej szkole sporą
      sumę pieniędzy ponad 300 pln/ucznia. Nie tylko rodzice płacą, miasto
      też, za niemoralne i niemoralne zachowanie Pani Kałuży.Trzeba z tym
      wreszcie coś zrobić. To nie jest jej prywatna sprawa.
      • Gość: walkiria Re: Wróże rychły koniec interesu IP: *.centertel.pl 09.11.07, 07:21
        a miasto podarowało przeciez pani Kałuzy połowę budynku Zespolu
        Szkół Ogólnokształcacych nr 7 na os. Witosa. Widzicie czyje
        poparcie ma p. Kałuża. Ale to nie jest tylko dyrektorka tej
        szkoły ,ale i właścicielka. kochani rodzice. jak chcecie tam dalej
        posylać dzieci to padnijcie na twarz i bijcie pokłony przed pania
        Kałużą,a co Wam da bunt. ta pani Was wyśmieje, dla niej się liczy
        tylko kasa.
        • Gość: Omnis Re: Wróże rychły koniec interesu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 09:41
          Ludzie, ile jadu w Waszych wypowiedziach, inwektywy i brak konkretów.
          • Gość: walkiria Re: Wróże rychły koniec interesu IP: *.centertel.pl 10.11.07, 03:34
            jadu? to zobacz umowy uzyczenia budynku i darowizny budynku w którym
            było przedszkole na Witosa.To nie jest jad,to jest prawda,a pisana
            tutaj,bo nikt nie reauje na to co się w Katowicach wyprawia
            • Gość: dd Re: Wróże rychły koniec interesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 07:50
              Walkirio!
              Bardzo chętnie zobaczę te umowy. Wtedy przekonamy się jaka z Ciebie kłamczucha.
              Piszesz o czymś i myślisz, że jak byłaś na dwóch zebraniach (przypuszczam), to
              masz prawo wypisywać totalne brednie. Ale u nas tak już po prostu jest. Nie mam
              ja, więc niech nie mają wszyscy. Proponuję Ci przenieść się bardziej na wschód,
              tam rzekomo wszyscy powinni mieć po równo.
        • Gość: uczennica14 Re: Wróże rychły koniec interesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 16:17
          Ale bez uczniów szkoły nie będzie i "interes" padnie, wiec powinna zaczac
          szanowac rodziców i nas uczniów.