Gość: tylko i aż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 20:54 Ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tylko i aż Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 20:59 miasta.gazeta.pl/lublin/1,35643,4966852.html Rodzina od 8 lat w Polsce, dzieci w szkołach i obywatelstwo się nie należy. Piłkarz karierowicz + działacze cwaniaki takie sprawy załatwiają w 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mejloo Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.kat.3s.pl 19.04.08, 14:28 Fakt faktem, ze obywatelstwo zostało przyznane trochę w zbyt ekspresowym tempie i że są w Polsce setki ludzi, ktorym się ono bardziej należy a mają problemy z jego zalatwieniem. Nie zmienia to jednak faktu, ze bohater artykulu zostal bardzo daleko za postępującym światem, który w nieunikniony sposób odchodzi od idei państw narodowych. W USA, Australii czy Kanadzie codziennie wplywaja dziesiątki tysięcy podań o obywatelstwo, większośc ich autorow nie mówi po angielsku i nie zna hymnu. Udaje sie tam budowac spoleczeństwa o wielkim duchu patriotycznym, bo państwo powinno oferowac nie hymn i flage a prace, godną płace i warunki socjalne. Państwa upodabniają się do firm a obywatele do pracowników. Roger jest fachowcem, którego nasza "firma" poprostu potrzebuje bardziej niż innych. Tak dzieje sie stety czy niestety na całym świecie. Niech pan przemyśli jeszcze raz swoje postępowanie, albo pokłóci się pan na zawsze ze światem, który czy pan tego chce czy nie chce, zmienia sie nieubłaganie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro ???? IP: *.tvwisla.com.pl 19.04.08, 16:37 "W USA, Australii czy Kanadzie codziennie wplywaja dziesiątki tysięcy podań o obywatelstwo, większośc ich autorow nie mówi po angielsku i nie zna hymnu. " Naprawdę myślisz, że w USA wystarczy 3 razy kopnąć prosto piłkę żeby dostać obywatelstwo? Poczytaj tu: sfpl.lib.ca.us/librarylocations/main/pracquest.htm Ciekawe jakie daty z historii Polski zna Mr Roger? Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Re: ???? 19.04.08, 16:54 1.W USA jak grasz dobrze w kosza albo baseball możesz ukończyc najlepszy uniwersytet będąc kompletnym tumanem, co jest moim zdaniem o wiele mniej fair niż przyznanie obywatelstwa. 2.U.S. Citizenship Exam można zdawać nawet po hiszpańsku. Egzamin, jak sam widzisz jest banalny, można się odpowiedzi nauczyć w 15 minut. 3.Potęgę tego kraju wybudowali ludzie, którzy stając sie Amerykanami nie wiedzieli o Nowym Świecie kompletnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu [...] IP: *.autocom.pl 19.04.08, 17:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Oddajcie paszporty w proteście IP: *.gprs.plus.pl 20.04.08, 09:58 Zaszyjcie się w swoim zaścianku i nućcie Rotę od rana do wieczora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.F. Re: Oddajcie paszporty w proteście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 12:55 Jak by nie ten zaścianek to ta Polska już by nie wyglądała wcale, a ty miałbyś może ruską krew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Zostaw Olisabebe w spokoju nacjonalisto IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.04.08, 09:13 Zostaw Olisabebe w spokoju nacjonalisto. Olisabebe dawał z siebie wszystko póki mógł, a teraz będziesz na Niego pluł? Wspaniały zawodnik, super bramki i jak najbardziej Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Douug Re: Oddajcie paszporty w proteście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 15:02 Cześć, Moim zdaniem ma pan uzasadnione pretensje ;) Bo ludzi ubiegających się o polskie obywatelstwo jest wielu a nawet jeszczed więcej ,a takie szybkie przyznanie obywatelstwa Roger'owi było złe, pan Behaker wyraźnie powiedział że on Rogera na te ME nie weźmie bo za mało czasu , jeszcze UEFA musi się zgodzić a ta trwa, a druga sprawa to duch w zespole.. a sami wiemy co sądzi o Roger'ze Dudka czy Bąk mamy polskich piłkarzy na podobnym poziomie jak Roger i nie wierzę że musimy szukać pomocy w Brazylijczyku który ledwo zna pare słów po polsku...A Benhaker wie ,ma koncepcje na tą reprezentacje dajcuie mu się wykazać w końcu to dzięki niemu będziemy na Euro... Jeśli nie pasuje mu Roger to nie;)) jeśli tak to tak , choc nie ukrywam że ja bym nie brał na Euro brazylijczyka który pare dni temu dostał obywtalestwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolekcjoner Re: Oddajcie paszporty w proteście IP: *.hsd1.fl.comcast.net 20.04.08, 15:20 ->- choc nie ukrywam że ja bym nie brał na Euro brazylijczyka ->-który pare dni temu dostał obywtalestwo. Dlatego nie jestes trenerem reprezentacji. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juno widac kogo nagradza Kaczka - jakis niedorobiony te IP: *.chello.pl 20.04.08, 09:59 n gornik - bo to conajmniej nacjonalista - jesli nie faszyszuzajacy nacjonalista - czysta postac kaczyzmu jako zlowrogiej ideologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.F. Re: widac kogo nagradza Kaczka - jakis niedorobio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 12:51 Słuchaj niedorobiony jest lub był twój stary a ty jesteś jego niechlubną spuścizną i to bez honoru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutter Re: ???? IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 19.04.08, 21:21 > 2.U.S. Citizenship Exam można zdawać nawet po hiszpańsku. Egzamin, jak sam > widzisz jest banalny, można się odpowiedzi nauczyć w 15 minut. Nie po angiesku mozesz zdawac egzamin jak nasz co najmniej 65 lat. A ja ci powiem ze nawet taki zdoly i przemadzaly jak ty nie nauczysz sie tych wszystkich odpowiedzi nawet przez tydzien szczegolnie jak nie znasz w miare dobrze jezyka angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
errata21 [...] 19.04.08, 22:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulu Re: ???? IP: *.res.east.verizon.net 20.04.08, 01:57 > 2.U.S. Citizenship Exam można zdawać nawet po hiszpańsku. Egzamin, jak sam > widzisz jest banalny, można się odpowiedzi nauczyć w 15 minut. Po angielsku, te pytania sa ulozone, nie po polsku albo w urdu i po angielsku sie na nie odpowiada! (A hiszpanski coz, to po prostu nie jest juz jezyk obcy ale drugi oficjalny.) Roger nawet tego nie potrafil! Kompromitacja! Nie podchodzi sie do tego egzaminu zaraz po postawieniu nogi w USA! Swoje odczekac trzeba! Sprobuj zdawac ten egzamin po polsku albo w swahili. Nie przejdzie. :( BTW, od kiedy ten ped do nasladowania Ameryki? Odpowiedz Link Zgłoś
jkpztorunia Re: ???? 20.04.08, 02:38 Gość portalu: gulu napisał(a): > > 2.U.S. Citizenship Exam można zdawać nawet po hiszpańsku. Egzamin, jak sa > m > > widzisz jest banalny, można się odpowiedzi nauczyć w 15 minut. > > Po angielsku, te pytania sa ulozone, nie po polsku albo w urdu i po angielsku > sie na nie odpowiada! > > (A hiszpanski coz, to po prostu nie jest juz jezyk obcy ale drugi oficjalny.) 76. Name 3 freedoms guaranteed by the Bill of Rights. 76. (a) Freedom of speech, press, and religion, the right to ^^^^^^^^^^^^^^^^^^ peaceable assembly and to request change of government (b) The right to bear arms (The right to have weapons or own a gun, though subject to certain regulations) (c) The right to trial by jury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: ???? IP: *.nwrk.east.verizon.net 20.04.08, 07:19 obywatelstwo w USA panowie to nie jest tylko rozmowa po angielsku i odpowiedzi na pytania z histori usa (zestaw pytan mozna kupic w Polskich Ksiegarniach i sie poduczyc)trzeba jeszcze sie pisownia popisac niestety i zdaza sie ze idzie sie na poprawke bo zaliczyli historie a z pisowni pala - chociaz nie mozna powiedziec ze sa wymagajacy az do przesady czyms wiecej sie trzeba wykazac a nie tylko odciskani na dloniach i dyplomem czeladnika z Polski to jest potrzebne jak sie stara o rezydenta(zielona karta) Odpowiedz Link Zgłoś
szatanskipomiot Re: ???? 21.04.08, 19:08 Pytanie tylko po co kupowac zestaw pytan w polskiej ksiegarni kiedy mozna je znalezc za darmo w internecie, lacznie z odpowiedziami? Mozna sobie rowniez zrobic test, dowolna ilosc razy, zeby sprawdzic swoja wiedze. A co do "popisywania" sie pisownia. Z egzaminu jezykowego zwolnieni sa ludzie stars; nie pamietam w tej chwili dokladnego wieku. Pozostali zdaja "egzamin" skladajacy sie z: 1. Przeczytania dwoch!!!! prosciutkich zdan po angielsku. 2. Napisaniu dwoch!!! prostych zdan podyktowanych przez urzednika. Ja musiala napisac cos w stylu "They wanted to watch TV" ;) Tak wiec dotychczasowy egzamin jest naprawde bardzo prosty i trzeba sie naprawde postarac zeby go nie zdac. Inna sprawa to to, ze o obywatelstwo w USA mozna sie starac najwczesniej po 3 latach posiadania legalnego stalego pobytu wiec nie dostanie sie go z marszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodak z USA Re: ???? IP: *.hsd1.il.comcast.net 22.04.08, 04:05 Jezeli Ty musiala napisac proste zdanie to Ty powinna tez wiedziec, ze 3 lata od otrzymania stalego pobytu czeka na obywatelstwo tylko zona lub maz obywatela amerykanskiego. Reszta musi czekac 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujjozef Re: ???? IP: *.wh-burse.uni-wuppertal.de 19.04.08, 17:59 A ile dat z historii Polski znają tumany z zawodówek czy gimnazjów? Pewnie tyle samo co Roger. Nie sądzę jednak, iż jest to powód aby odbierać im obywatelstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciniak Re: ???? IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.08, 09:18 Oj niezna naszej histori no i co z tego, swiat posuwa sie do przodu a i ty z tego korzystasz"jestes wolnym europejczykem" wiec ´daj takze innym pozyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genia Re: ???? IP: *.os1.kappa.pl 23.04.08, 02:55 Nie bądź śmieszny, wykuć się na pamięć 100 prostych pytań z odpowiedziami to każdy debil potrafi. A za tydzień wszystko zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: ???? 23.04.08, 02:58 > Naprawdę myślisz, że w USA wystarczy 3 razy kopnąć prosto piłkę żeby dostać > obywatelstwo? > Poczytaj tu: sfpl.lib.ca.us/librarylocations/main/pracquest.htm > > Ciekawe jakie daty z historii Polski zna Mr Roger? Nie bądź śmieszny, wykuć się na pamięć 100 prostych pytań z odpowiedziami to każdy debil potrafi. A za tydzień wszystko zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmal Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.acn.waw.pl 19.04.08, 18:56 troche to dziwne, ze dostal obywatelstwo tak szybko, gdy inni ktorym bardziej sie ono nalezy walcza oto bezskutku. Jednak reakcja tego Pana jest dla mnie szokujaca, bezmyslna i wrecz glupia. Jezeli dopiero to Go tak zdenerwowalo, to ja sie ciesze, ze nie walczylem o Polske, taka jaka byla przed przyznaniem Rogerowi obywatelstwa, bo bylbym bardziej rozczarowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 22:05 Polskim obywtelstwem nie handluje się jak pietruszką. Może Listkiewicz załatwia panienki szefowi FIFA, może też coś obiecał Kaczyńskiemu, a to wszystko po to aby podnosić swoją renomę. Po tym przypadku dokładnie widać, że przestępcy dalej będą rządzili polską piłką nożną, bo potrafią użyć "odpowiednich" argumentów i wszystko załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol@ normalnie szaconek panu górniku!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.08, 00:11 są jednak jeszcze przyzwoici ludzie w Polsce :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.centertel.pl 19.04.08, 22:25 mam 53lat SOLIDARNOŚĆ zawsze walczyła nie pracowała a walczyła o kasę dla siebie przkład Walentynowicz ,bony na stacjach paliw w sklepach chcą aby państwo Polskie grópkę ludzi kturzy nie pracowali a walczyli nosiło na rękach.A tu jakiś obcy staje przed prezydentem.Całą SOLIDARNOŚĆ wysłać do Irlandii żeby zobaczli co to jest tolerancja i rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baranek Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.res.east.verizon.net 20.04.08, 02:02 > mam 53lat SOLIDARNOŚĆ zawsze walczyła nie pracowała a walczyła o kasę dla siebi > e przkład Walentynowicz Wyspij sie jonku i wytrzezwiej. Ile lat ciezko pracowales w PZPR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: 77.223.194.* 19.04.08, 20:20 Mam szacunek dla człowieka, co narażając własne życie manifestował obronę "SOLIDARNOŚCI" w 1981 roku w Stanie Wojennymi w czasie strajku bronił swojej kopalni przed atakiem ZOMO, ale... Niestety, nie pochwalam jego decyzji - tak bardzo przewrażliwionej, prawdopodobnie pod wpływem impulsu lub... "życzliwej" POdPOwiedzi kogoś z PO - o oddaniu [przez portiernię pałacową] tego krzyża. Lepiej sobie, chłopie, odpuść ową sprawę i wycofaj się póki co z tej niepotrzebnej i trochę megalomańskiej manifestacji-prowokacji. (HKP) ... CZUWAJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que? Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.chello.pl 20.04.08, 03:11 > Mam szacunek dla człowieka, co narażając własne życie manifestował obronę > "SOLIDARNOŚCI" w 1981 roku w Stanie Wojennymi w czasie strajku bronił swojej > kopalni przed atakiem ZOMO, ale... no właśnie, to twoje dalsze "ale" świadczy o tym, że tego szacunku nie masz. podejrzewasz człowieka o to, iż nie potrafi samodzielnie myśleć i jest manipulowany. pewnie jak go zomowcy postrzelili też przypadkiem był na linii strzału? osobiście się z nim zgadzam - reprezentacja Polski to reprezentacja Polaków, a nie wynajętych grajków. jeśli dajemy komuś obywatelstwo tylko dlatego, że trener kadry uważa go za dobrego piłkarza powinniśmy pójść za ciosem i wygospodarować w budżecie jakieś 500 mln dolarów, by spolszczyć jeszcze kilku naprawdę wybitnych Brazylijczyków, by wygrali dla nas Mistrzostwo Europy. o to nam chodzi? osobiście wolę by kadra była złożona tylko z Polaków (Roger dla mnie nim nie jest mimo przyznania mu obywatelstwa), choćby miała przegrywać, niż by mieli dla Nas wygrywać mecze obcokrajowcy. takie zwycięstwa byłyby po prostu bez smaku. zaznaczam, że cenię Rogera jako piłkarza. myślę jednak, że gdyby dostał powołanie do reprezentacji Brazylii, to nie miałby wątpliwości, że nie chce grać dla Polski. i prosiłbym nie pieprzyć tutaj, że świat się zmienia, bo to żaden argument. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek Wyzwanie p.Kloska do mlodziezy. IP: *.dsl.bell.ca 19.04.08, 21:32 Mozna sie z jego postawa nie zgadzac w aspekcie przyznawania obywatelstwa , Polacy rozsiani po calym swiecie pewnie to znaja doskonale , ale krajowe realia stanely panu Kloskowi przed oczyma i chyba to mial na mysli rzucajac wyzwanie mlodszej generacji , czy to uslysza mlodzi ???? Czy uslysza to ludzie biznesu , politycy i srodowiska tworcze , ktore maja tworzyc trzon rozwoju tegoz narodu , policyjny aparat sie skonczyl , czy ta pozostala kula ZOMO-wska w ciele p.Kloska zostanie usunieta wspolnym wysilkiem narodu , ktory mieni sie takim bohaterskim i patriotycznym ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolekcjoner Re: Wyzwanie p.Kloska do mlodziezy. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 20.04.08, 03:15 >to mial na mysli rzucajac wyzwanie mlodszej generacji , czy to > uslysza mlodzi ???? Cos tu namaciles staruszku. Jakie wyzwanie? Oddanie malowartosciowej blaszki nie jest dla nikogo zadnym wyzwaniem bez wzgledu na to ile ma lat i czym sie zajmuje. > czy ta pozostala kula ZOMO-wska w ciele p.Kloska zostanie > usunieta wspolnym wysilkiem narodu Jezeli chirurdzy nie zaryzykowali to znaczy, ze Czesio musi z nia jeszcze troche wspolnie wedrowac przez zycie. > ktory mieni sie takim bohaterskim i patriotycznym ??? Zadnego bohaterstwa w oddaniu odznaczenia nie ma a patriotyzmu tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 22:14 Tak, zgadzam się, co do godnych płac i warunków socjalnych, ale czy wszystko co amerykańskie musi być przeniesione do naszej o wiele bogatszej kultury? Już mam Heloween i Walentynki, albo jakieś inne amerykanizmy pod różnego rodzaju postacią. Wcześniej podążaliśmy jedyną "słuszną" drogą socjalizmu narzucaną przez nasz "ukochany" Związek Zdradziecki, teraz jak baranek, odbijamy w drugą stronę, bo "american dream" jest dla nas najbardziej pożądany. Jak chcemy takich zmian, jakie wg Pana świat nam narzuca, to w kraju Polan język polski będzie językiem mniejszości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55-cio latek Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.hsd1.fl.comcast.net 19.04.08, 22:16 Krzyzyki, medale, tytuly i odznaczenia sa tanim sposobem zadawalania tych wszystkich ktorzy potrzebuja poczucia wartosci i waznosci. Oddawanie krzyzykow, medali i odznaczen jest niczym innym jak zdaniem sobie sprawy z tego jak te kolorowane blaszki z ozdobnymi wstazeczkami sa malo warte. Czesio w wieku 50-ciu lat wrescie to zrozumial ale zamiast wyrzucic do smieci nadana mu blaszke postanowil z tego zrobic malutki popis. Czesio, masz chlopie 50 lat i myslisz, ze ktokolwiek traktuje powaznie twoje dziecinne zachowanie? Dzieki jednak za temat do pogawedki. Z szacunkiem brazowy medalista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolekcjoner Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.hsd1.fl.comcast.net 19.04.08, 23:09 Jak będę przechodzić koło pałacu, zostawię go na portierni. Byłoby jakoś głupio przesyłać go pocztą. Czesio, nie wyglupiaj sie!!! Polonia Restituta jest warty okolo 25 funtow. Proponuje sprzedac i oddac na rzecz biednych, no chyba, ze rozglos jest wiecej warty. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupalala Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: 217.116.100.* 20.04.08, 00:46 Jasne, liczy się kasa i piłka kopana a górnik tam o jakimś honorze, patriotyźmie i innych pierdołach.Ważny jest socjal i groszoróbstwo. Państwo jako firma, obywatel jako pracownik. Typowe myślenie krawatowego szczura korporacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolekcjoner Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.hsd1.fl.comcast.net 20.04.08, 01:10 Tak kasa sie liczy. Gdyby kasa sie nie liczyla to Pan Czeslaw dostalby nalezyte jemu odszkodowanie za dozywotnie kalectwo. Krzyzyk ze wstazeczka jest duzo, duuuuuuzo tanszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: 83.238.208.* 20.04.08, 01:13 ale do kogo te pretensje? do Kaczyńskiego? dziwne, że nikt wcześniej nie pomyślał, że jest bohaterem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolekcjoner Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.hsd1.fl.comcast.net 20.04.08, 01:40 ale do kogo te pretensje? do Kaczyńskiego? dziwne, że nikt wcześniej nie pomyślał, że jest bohaterem. Jakto nikt nie pomyslal? Dostal przeciez kolorowa blaszke z kolorowa tasiemka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.res.east.verizon.net 20.04.08, 02:14 > Jakto nikt nie pomyslal? > Dostal przeciez kolorowa blaszke z kolorowa > tasiemka... Odznaczenia, tak jak obywatelstwo. Traca na wartosci gdy nadaje sie ich duzo i byle dupkom, takim ja Kolekcjoner i Roger. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolekcjoner Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.hsd1.fl.comcast.net 20.04.08, 02:18 >Odznaczenia, tak jak obywatelstwo. > Traca na wartosci gdy nadaje sie ich duzo > i byle dupkom, takim ja Kolekcjoner i Roger. Dlatego jak Pan Czesio sie zorientowal, ze blaszka z tasiemka jest malo warta to postanowil zablysnac na chwilke i oddac blaszke z tasiemka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze zmywaka Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: 83.238.208.* 20.04.08, 02:25 klosek ma żal, że nie dostał medalu od Wałęsy. jego bohaterską postawę zauważono po wielu latach. jeśli Roger chce reprezentować nasz kraj, to dlaczego mu tego nie umożliwić? przyjmując nasze obywatelstwo stał się obywatelem europy. pewnie zazdrościł Polakom tego, że mogą teraz legalnie pracować przy angielskich zmywakach! ;-) ilu to zwei fikołków powyjeżdżało kiedyś skamleć o obywatelstwo innego państwa, tylko dlatego, że ich dziadków siłą wcielano do wermachtu? więcej tolerancji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soldaten Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.res.east.verizon.net 20.04.08, 02:29 > ilu to zwei fikołków powyjeżdżało kiedyś skamleć o obywatelstwo > innego państwa, tylko dlatego, że ich dziadków siłą wcielano do > wermachtu? więcej tolerancji! Piszesz jakbys wyskamlal polskie obywatelswo za to, ze twojego dziadka sila wcielono do Polnischewehrmacht. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze zmywaka Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: 83.238.208.* 20.04.08, 02:32 zabolało? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasior Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.res.east.verizon.net 20.04.08, 02:10 Ty w protescie oddalbys kase wzieta za bohaterstwo? Oto prawdziwy gieroj i obywatel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolekcjoner Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.hsd1.fl.comcast.net 20.04.08, 02:15 cytat: Ty w protescie oddalbys kase wzieta za bohaterstwo? Oto prawdziwy gieroj i obywatel! Zadnej kasy pan Czesio nie oddaje, tylko blaszke z tasiemka warta 25 funtow. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryziu Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.res.east.verizon.net 20.04.08, 01:30 Nie zmienia to > jednak faktu, ze bohater artykulu zostal bardzo daleko za > postępującym światem, który w nieunikniony sposób odchodzi od idei > państw narodowych. Ugryz sie. To nie znaczy, ze odchodzi sie od idei panstw obywaelskich, cwoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulu Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.res.east.verizon.net 20.04.08, 01:37 W USA, Australii czy Kanadzie codziennie wplywaja > dziesiątki tysięcy podań o obywatelstwo, większośc ich autorow nie > mówi po angielsku i nie zna hymnu. Lzesz jak pies. Znajomosc angielskiego JEST wymagana na egzaminie an obywatelstwo i rozmawiaja z delikwentem po angielsku a nie przez tlumacza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koham.mihnika.copy Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.lns10.syd7.internode.on.net 20.04.08, 02:27 Sa jeszcze uczciwi ludzie z honorem w Polsce. Klaniam sie nisko panu Kloskowi. Mejloo - nie wiesz, nie zabieraj glosu. W Australii trzeba byc nieprzerwanie przez dwa lata, przejsc przez forme egzaminu z wiedzy o kraju (nowosc) i mowic jako tako po angielsku. Przxy czym Australia zacheca rezydentow, aby wystepowali o pelne obywatelstwo. Nie slyszalem o takich sztuczkach, jak z tym futbolista. Reszta twego tekstu to pier..., wyjedz i sprawdz na wlasnej skorze. Suck&see jak to mowia u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolekcjoner Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.hsd1.fl.comcast.net 20.04.08, 02:35 > W Australii trzeba byc nieprzerwanie przez dwa lata, Kto powiedzial, ze Polska ma sie wzorowac na Australii lub jakimkolwiek innym narodzie? :-o Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Re: Ja bym to jeszcze przemyślał 20.04.08, 03:09 nikt, ja odpowiadalem na pierdoly, ktore ten bezmozgowiec opowiadal. Chyba bylo jasne, czy tez potrzebujesz pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś
hassprediger szacunek za decyzję i uzasadnienie 20.04.08, 07:04 Polska ma co najmniej tysiąc lat a nie 100 czy 200 jak niżej wymienione, obywatelstwo polskie powinni otrzymywać tylko tu urodzeni lub polscy repatrianci, tacy jak Roger powinni najwyżej dostawać rezydenturę... > postępującym światem, który w nieunikniony sposób odchodzi od idei > państw narodowych. W USA, Australii czy Kanadzie codziennie wplywaja > dziesiątki tysięcy podań o obywatelstwo, ...i ilu z nich dostaje obywatelstwo po trzech miesiącach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.08, 09:14 Zgadzam sie z mejloo w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZENIA Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: 212.160.234.* 20.04.08, 10:20 TAK ,BARDZO POPIERAM AUTORA TEGO KOMENTARZA .POWIEM ,KROKO -O POLSKE JAKA WALCZYL SZANOWNY PAN TO WIEDZIAL ZE TAKIE CZY INNE ZWYCZAJE NASTAPIA .W DEMOKRACJI NIE MA ZE NA PRZYKLADZIE OBYWATELSTWA NIKOMU SIE ONO NIE NALEZY .JAK PAN WALCZYLES O WOLNA POLSKE TO NIE ROBILES PAN AWANTURY ZE INNE KRAJE DAJA POLAKOM OBYWATELSTWA,ZE DAJA PRACE ITP.......MOWISZ PAN ZE NIE JESTES RASISTA!,JA POWIEM ZE NIE JESTES CZLOWIEKU NAWET WIERZACY !!!!!,A DLATEGO ZE pAN BOG ROZESLAL SWOJE OWIECZKI PO ROZNYCH ZAKATKACH SWIATA ,NADAL IM KOLOR SKORY ,I INNA MOWE .SOLIDARNOSC KOJARZY MI SIE Z LUDZMI WIERZACYMI,LACZACYMI SIE Z KOSCIOLEM (LECH WALESA ITP.)A PAN ????,POPROSTU CHCESZ BYC PAN NA SWIECZNIKU -ZEBY BYLO O PANU GLOSNO ,ALE NIECH PAN ROBI TO W INNY SPOSOB ,WYLACZAJAC Z TEGO CZYSTY EGOIZM PATRIOTYCZNY (FALSZYWY) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sydon Re: przemyśl jeszcze raz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 13:16 Uważasz się za człowieka "postępu", a pokazałeś swoje XIX - wieczne, socjalistyczno - marksistowskie wyobrażenie o idei państwa. "Chleba i pracy", przecież to się już dawno zdewaluowało. Wracając do "sprawy Rogera", to najwięcej takich "fachowców" zatrudniają kraje pokroju Azerbejdżanu (piłka nożna), czy Arabii Saudyjska (dyscypliny olimpijskie), a więc państwa dość egzotyczne, niepoważne, nawet feudalne. To jest postęp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzdura Re: Ja bym to jeszcze przemyślał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 12:44 O czym Ty piszesz???? Reprezentacji kraju nie porownoj z całym krajem,a jesli chodzi o obywatelstwo Rogera to dzieje sie tak tylko w krajach egzotycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~Młynek do kawy Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.ptim.net.pl 20.04.08, 11:15 I jeszcze ta szopka w tysiącem dziennikarzy i uśmiechniętym od ucha do ucha zausznikiem, szefem kancelarii. wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO-wiec Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.04.08, 21:00 Drogi bohaterze, twoje rasistowskie poglady nie powinny prowadzic do oddania orderu a do wystapienia z Platformy Obywatelskiej. Psujesz jej liberalny wizerunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko i aż Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 21:03 Jakie rasistowskie chłopczyku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lump Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 09:12 PO -wiec pomyliłeś pojęcia..obywatelstwo to są pewne o b o w i ą z k i a potem przywileje. W pierwszym i drugim nie ma kopania w piłkę!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.md4.pl 19.04.08, 18:01 Oczywiście że przede wszystkim są obowiązki, płynące z faktu bycia PP (Prawdziwym Polakiem). Oto one: 1. Ramówkę Radia Maryja i TV Trwam, jak również numer konta radia trzeba znać na pamięć, to ostatnie szczególnie w dzień, kiedy przychodzi renta albo zasiłek 2. Nie wolno brać imienia Ojca Dyrektora swego nadaremno 3. Trzeba znać nazwiska wszystkich żydków w rządzie, łącznie z datami Bar Micwy 4. W rocznicę ingresu TW Wielgusa trzeba zapalać świeczkę w oknie 5. Wino za 3,50 plus kaucja za butelkę należy obalać w 30 sekund, po czym zbekać się donośnie. Założę się, że ten Brazylizjczyk nie robi ani nie umie żadnej z tych rzeczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak mały Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.chello.pl 19.04.08, 18:38 eeeeheheheh..dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wit Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 02:31 słów brak. Jeszcze jeden idiota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL [...] IP: *.centertel.pl 19.04.08, 20:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambalanga Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.res.east.verizon.net 20.04.08, 02:46 PO -wiec pomyliłeś pojęcia..obywatelstwo to są pewne o b o w i ą z k i a potem > przywileje. W pierwszym i drugim nie ma kopania w piłkę!!!!!! To nie zadne podwiazki i nikt Ci nie przyleje! Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża 18.04.08, 21:02 szowinista, fuj! rasista? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magic Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.dynamic.thecloud.net 18.04.08, 21:02 Temu Panu chyba ta kula uderzyła nie w kręgosłup a w głowe. RASISTA, KSENOFOB takie wypowiedzi powinno się karać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko i aż Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 21:04 Tobie mogłoby coś w łeb uderzyć, może byś zmądrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża 19.04.08, 17:35 Gość portalu: magic napisał(a): > Temu Panu chyba ta kula uderzyła nie w kręgosłup a w głowe. RASISTA, > KSENOFOB takie wypowiedzi powinno się karać. Widzisz, ten Pan narazał życie, walcząc równiez o wolnośc słowa, zeby teraz takie śmiecie, dranie i obszczymury jak ty mogły go obrażac. A co do nędznego kopacza z Brazylii ma pełną rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.chello.pl 19.04.08, 18:37 Ten nedzny kopacz z Brazylii osiagnal w wieku 25 lat wiecej niz Ty i Tobie podobni zapewne osiagna przez cale swoje zycie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.ds.pg.gda.pl 19.04.08, 19:22 a co osiagnal ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.icpnet.pl 21.04.08, 15:10 No właśnie co osiągnął? Ja jestem na nie, tylko ze względu na brak związków z Polską. Decyzji górnika nie popieram i nie rozumiem. Nie zyskał mojego szacunku poprzez wspomnienie o Olisadebe, którego sytuacja była całkowicie inna. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a 20letni gownirz podpuszczony przez cwaniakow z "S" 19.04.08, 19:37 jako 50 latek gra bohatera. Widac ze jak byl tak i zostal madry inaczej. Wiem co mowie bo tez nadstawialismy .... za pajacow z "S" i KORu ale z wiekiem przyszlo otrzezwienie. akkj, powiedz mi co w Polsce dziala normalnie ? Sluzba Zdrowia, szkolnictwo, nauka, a moze autostrady ? Poza tym mowisz jak komuch, ze komus cos sie nalezy bo dluzej stoi w kolejce. akkj napisał: > Gość portalu: magic napisał(a): > > > Temu Panu chyba ta kula uderzyła nie w kręgosłup a w głowe. > RASISTA, > > KSENOFOB takie wypowiedzi powinno się karać. > > Widzisz, ten Pan narazał życie, walcząc równiez o wolnośc słowa, > zeby teraz takie śmiecie, dranie i obszczymury jak ty mogły go > obrażac. A co do nędznego kopacza z Brazylii ma pełną rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola_dimwit_2006ee Re: 20letni gownirz podpuszczony przez cwaniakow IP: *.res.east.verizon.net 21.04.08, 16:17 jako 50 latek gra bohatera. Widac ze jak byl tak i zostal madry inaczej. > Wiem co mowie bo tez nadstawialismy .... za pajacow z "S" i KORu ale z wiekiem > przyszlo otrzezwienie. U Ciebie z wiekiem najwyrazniej przyszlo oglupienie. Ile ty mialas latek w 1981 i kto Cie "podpuszczal"?, zes teraz taka madra i tak gardlujesz? Nie moge sie doliczyc, ze masz dzis wiecej niz 51 lat i to pewnie Tobie bylo wiecej wtedy do gowniarskich 20 lat niz jemu (i do tego z dolu). Z tego co wiem to wszedzie na swiecie 24-latkow uwaza sie za jak najbardziej doroslych ludzi. Tobie wolno miec inne zdanie, ale o sobie samej. Byc moze nadstawialas wtedy .... za jakichs pajacow ale pewnie Ci sie miejsca i okolicznosci pomylily z jakims disco. Nie wiem po za tym co to za rewolucja mogla sie tam u was dziac we wiosce. Chlopaki ze Szczytna przyjechali po bimber i placic nie chcieli czy co? Interesujace jest w opowiastakach takich jak Ty pajacow, ze gardluja o 20-letnich "podpuszczonych przez cwaniakow" gowniarzach z Solidarnosci a nie zajakna sie o 20-letnich gowniarzach z ZOMO. Czy wiadomo Ci przez jakich cwaniakow ci 20-letni ZOMO-wcy zostali podpuszczeni? > akkj, powiedz mi co w Polsce dziala normalnie ? > Sluzba Zdrowia, szkolnictwo, nauka, a moze autostrady ? A w PRL-u autostrady dzialaly doskonale? Sluzba zdrowia tez? Tak, ze igiel, strzykawek i lekarstw i nie bylo? > Poza tym mowisz jak komuch, ze komus cos sie nalezy > bo dluzej stoi w kolejce. To ty mowisz jak komuch. To wlasnie komuch uwaza, ze mu sie nalezy bez kolejki - na talon. Jeszcze jedna Twoja komusza cecha to wyrazanie sie o ludziach, nawet dzieciach, per "gowniarz" Jola, nie licz na to, ze wszytkim w pewnym wieku pamiec tak slabo dopisuje jak Tobie i ze teraz mozesz byc cwaniakiem podpuszczajacym 20-letnich "gowniarzy". Ja wiem jak tacy gieroje jak Ty nadstawiali .... w 1981 Gdy gornicy strajkowali a "S" i KOR-owcow internowano to tacy jak Ty wiali do chalup w panice i krzyczeli, wytrzeszczajac oczy: "To wszystko k.... przez ten KOR!" W zwiazku z tym mam rade: Nie wciskaj jolka kitu malolatom. Lepiej zamilcz i nie popisuj sie wiecej swoja zabawna glupota. Krowy rycza czas je doic. Do dziela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tentam Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.polsl.pl 19.04.08, 19:39 > Widzisz, ten Pan narazał życie, walcząc równiez o wolnośc słowa, > zeby teraz takie śmiecie, dranie i obszczymury jak ty mogły go > obrażac. A co do nędznego kopacza z Brazylii ma pełną rację. no te znaczy ze ma racje i zawsze bedzie ja mial, polakiem moze byc kazdy o to walsnie walczyl! Bdzura wydaje mi sie tylko ze szukal powodu zeby oddac medal od pisowskiego prezydenta ciekawe czy to samo by zrobil jakby tusk byl prezydentem i dal obywatelstwo rogerowi. Ale jak juz wielokrotnie zauwazono sprawa rogera moze bole tych ktorym zdecydowanie obywatelstwo sie bardziej nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnik Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 19:58 A gdzie był ten pan gdy jego Solidarność zamykała kopalnie i doprowadzała ludzi do samobójstw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loco Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: 148.81.175.* 19.04.08, 18:30 Zdecydowanie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gufcia Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.res.east.verizon.net 21.04.08, 17:38 Ty sie stuknij w glowe i czytaj ze zrozumieniem. On w zadnym miejscu nie pisal o niczyjej rasie. Natomiast Ty - owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża 18.04.08, 21:04 Choć mam 51 lat i kulę w kręgosłupie, będę się ścigać na basenie, na lodzie, na rowerze trekingowym, że o macie tatami nie wspomnę - zapewnia. Smiychu warte. Smiyszny facio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart slow brakuje... IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.08, 21:04 ksenofobia ( i inne fobie), ciemnogrod umyslowy, ciasny rozum, zasciankowosc - oto cechy wyrozniajce naszego "bohatera". to, ze ma kulke w plecach po strajkach sprzed 30 lat nie znaczy, ze mozna uzurpowac sobie prawo do korzystania z hymnu panstwowego - to dobro ogolne,a nie wlasnosc prywatna jakiegos zakompleksionego bojownika. czy warto cytowac i opisywac takie postaci - od kiedy Gazeta promuje takie male, pelne typowo polskiej nietolerancji, postawy? kimkolwiek jest ten pan - dla mnie jest uosobieniem wszelkich "cnot", ktorych w naszym narodzie nie trawie. "nie o taka Polske walczylem" - a ja nie w takiej, ciasnej, dusznej, nietolerancyjnej, zasciankowej i zawistnej, Polsce chce zyc. kompletny oszolom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko i aż Re: slow brakuje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 21:06 A jak sie twoja fobia nazywa? Bo widac ze jakąś masz. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: slow brakuje... 18.04.08, 21:06 Mosz recht: Jak byl niezadowolony z pisz, to mial wtedy protestowac. Jak chce oddac order, to OK - nawet rozumiemy. Ale oddac go w kontekscie z ciemnoskorym pilkarzem, to jakies nieporozumienie, niesmaczny faul i glupota!!!! Panie, wyspij sie Pan ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko i aż Re: slow brakuje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 21:11 A co ma kolor skóry do tego?? Powodem oddania orderu jest żałosny fakt ekspresowego załatwiania obywatelstwa przez grupę działaczy-cwaniaków zawodnikowi-karierowiczowi. I to w sytuacji gdy są ludzie czarno-, czerwono-, zółto-skórzy, który mieszkający w kraju od 10 lat i nie mający szansy nawet na zalegalizowanie pobytu. Oczywiście wy wiecie swoje, wyczytując co wam pasuje z pomiędzy wierszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tentam Re: slow brakuje... IP: *.polsl.pl 19.04.08, 20:28 Gość portalu: tylko i aż napisał(a): > A co ma kolor skóry do tego?? > > Powodem oddania orderu jest żałosny fakt ekspresowego załatwiania obywatelstwa > przez grupę działaczy-cwaniaków zawodnikowi-karierowiczowi. I to w sytuacji gdy > są ludzie czarno-, czerwono-, zółto-skórzy, który mieszkający w kraju od 10 la > t i nie mający szansy nawet na zalegalizowanie pobytu. > > Oczywiście wy wiecie swoje, wyczytując co wam pasuje z pomiędzy wierszy wez czlowieczku kup se maszyne czasu i wskocz w 21 wiek, ja w takiej polsce nie chce zyc gdzie jakie spieprzony zwiazkowiec bedzie mi mowil kto jest lepsiejszym polakiem od innego polaka. Niech ten pan solidarnosciowiec lepiej powie jak wupieprzyc wszystkich zwiazkowcow z kopalni ktorzy zawyzaja srednia zarobkow, siedzac na dupach wystepujac przed kamerami i drukujac ulotki zarabiaja 3x tyle ile normaly gornik. ALE POCZEKAJCIE i na was przyjdzie bat jak i przyszedl na komuchow, se lepiej zostawcie te ordery to na zlom zaniesiecie i bedziecie miec na chleb jak was wypieprza na zbity pysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skura Re: slow brakuje... IP: *.res.east.verizon.net 20.04.08, 02:24 > Ale oddac go w kontekscie z ciemnoskorym pilkarzem, > to jakies nieporozumienie, niesmaczny faul i glupota!!!! > Ty o jego kolorze skory wpomniales pierwszy, nikt inny! > Panie, wyspij sie Pan ! Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yans Re: slow brakuje... IP: 62.233.243.* 18.04.08, 21:20 A ja właśnie nie trawię takiej postawy, jaką prezentuje Bart. Jest typowo polska - agresywna, chamska, zastępująca argumenty inwektywami. Decyzja pana Kłosia jest jego suwerennym sprzeciwem, można się z nią nie zgadzać, ale należy ją uszanować. I na pewno nie ma nic wspólnego z ksenofobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kliknij tu Re: slow brakuje... IP: *.aster.pl 19.04.08, 17:40 > Decyzja pana Kłosia jest jego suwerennym sprzeciwem, można się z nią > nie zgadzać, ale należy ją uszanować. To znaczy jak? Moge sie z nia nie zgadzac, ale nie moge jej skrytykowac? No bez zartow... A poza tym - to jest ksenofobia w najczystszej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: slow brakuje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 19:44 Krytykuj sobie, takie Twoje prawo. Ale ksenofobia "w czystej postaci"??? Przeczytaj wyraźnie, co ten Pan mówi/pisze. Jeśli cudzoziemiec od dłuższego czasu mieszka w tym kraju, ma tu rodzinę, itd., to proszę bardzo - niech dostanie obywatelstwo. Natomiast takie honory dla pierwszego lepszego zagranicznego grajka, który lepiej kopie piłkę od naszych rodaków, na dodatek - honory załatwiane przez uczciwych inaczej panów z PZPN, to już zakrawa na kpinę z samej instytucji obywatelstwa. I przeciw temu protestuje. Czy tak trudno to zrozumieć, że to nie kolor skóry, a kupczenie imponderabiliami go tak irytuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: slow brakuje... IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 19.04.08, 21:59 A może jest to sprzeciw przciwko łatwemu rozdawaniu obywatelstwa na potrzeby czyjeś? Nie sadzidz, nie musi od razu być rasistą czy ksenofobem. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: slow brakuje... 19.04.08, 17:36 Gość portalu: Bart napisał(a): > ksenofobia ( i inne fobie), ciemnogrod umyslowy, ciasny rozum, > zasciankowosc - oto cechy wyrozniajce naszego "bohatera". > to, ze ma kulke w plecach po strajkach sprzed 30 lat nie znaczy, ze > mozna uzurpowac sobie prawo do korzystania z hymnu panstwowego - to > dobro ogolne,a nie wlasnosc prywatna jakiegos zakompleksionego > bojownika. czy warto cytowac i opisywac takie postaci - od kiedy > Gazeta promuje takie male, pelne typowo polskiej nietolerancji, > postawy? > kimkolwiek jest ten pan - dla mnie jest uosobieniem > wszelkich "cnot", ktorych w naszym narodzie nie trawie. > "nie o taka Polske walczylem" - a ja nie w takiej, ciasnej, dusznej, > nietolerancyjnej, zasciankowej i zawistnej, Polsce chce zyc. > kompletny oszolom... Skad sie takie mendy i ścierwa jak ty biorą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: slow brakuje... IP: *.chello.pl 19.04.08, 19:00 akkj napisał: > Skad sie takie mendy i ścierwa jak ty biorą? A gdzie takie jak TY się kultury uczą? W radiu M? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturnik Re: slow brakuje... IP: *.res.east.verizon.net 20.04.08, 03:03 > A gdzie takie jak TY się kultury uczą? W radiu M? Nie, w TV Partyja, tam gdzie Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partyjniaczek Re: slow brakuje... IP: *.res.east.verizon.net 20.04.08, 03:00 > Skad sie takie mendy i ścierwa jak ty biorą? Z PZPR-u. Nie znasz tych malamutow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrysiek Re: slow brakuje... IP: *.eranet.pl 19.04.08, 18:01 Dawanie obywatelstwa komus kto nawet nie zna hymnu i nie mowi choc troche po polsku to wstyd i hanba i nie ma to nic wspolnego z ksenofobia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: slow brakuje... IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 18:11 A co to z tolerancja ma wspolnego? Czy ty wiesz co to slowo oznacza, czy sobie tym slowem szastasz jak chcesz. Narodowosc to nie ot takie sobie przynalezenie do jakiejs nacji. Jak ktos nie ma zadnych nic wspolnego z Polska to nie jest Polakiem. To juz ja bardziej zasluguje na to by byc amerykaninem, bo przynajmniej dogaduje sie z nimi w ich jezyku,a i tak jakos nim nie jestem. Bynajmniej nie dlatego, ze tego nie chce. Powiem takze, ze mi takze sie to nie podoba,ze Roger dostal polskie obywatelskie. Tylko, ze wzgledow na to, ze nie ma nic wspolnego z Polska (poza tym,ze tylko u nas gra w pilke), choc i pilkarz z niego co najwyzej przecietny. P.S. Tolerancja nie oznacza akceptacje, bo inaczej tak by to slowo sie nazywalo. Tolerowac mozna "rozwydrzone" dziecko w miejscu publicznym, co nie oznacza, ze ma sie to ludziom podobac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cady to chyba nie miejsce dla ciebie Bart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 19:52 Podczas rozbiorów, okupacji a potem komuny miliony ludzi ginęło żeby Polska była suwerenna. W sumie przez ponad 170 lat bronili języka, godła oraz hymnu, które nie są dobrami ogólnymi. Są zaszczytami, z którymi mogą się identyfikować prawdziwi Polacy. Mamy piękną kulturę i chlubą historię. A to wszystko niszczą tacy jak ty - kandydaci idealni na folksdojczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tentam Re: to chyba nie miejsce dla ciebie Bart IP: *.polsl.pl 19.04.08, 20:36 > Mamy piękną kulturę i chlubą historię. A to wszystko niszczą tacy jak ty - > kandydaci idealni na folksdojczów. no z tymi folksdojczami to pojechałeś czerwona gnido, wracaj orać pola na ukraine i nie dawaj sobie prawa nazywać sie polakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: to chyba nie miejsce dla ciebie Bart 19.04.08, 22:52 > Mamy piękną kulturę i chlubą historię. A to wszystko niszczą tacy jak ty - > kandydaci idealni na folksdojczów. Tę kulturę to widać na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W@ldek Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.chello.pl 18.04.08, 21:20 Frustrat, który zatrzymał się w czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: uważam dokładnie tak samo jak on 18.04.08, 21:33 ...choć pewnie w innych sprawach byśmy się nie zgodzili. Jeśli tysiące uchodźców zza wschodniej granicy może pomarzyć choćby o prawie stałego pobytu a jakiś koleś dostaje tylko dlatego polskie obywatelstwo, że jakoś tam kopie skórzaną kulę to niestety jest to kpina z instytucji obywatelstwa. Ciekawe swoją droga czy Olisadebe jeszcze pamięta, że jest obywatelem RP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: uważam dokładnie tak samo jak on IP: *.kwsa.pl 19.04.08, 01:36 Dokładnie tak !!! Kolor skóry nic nie ma do zasad którym powinno kierować się Państwo w osobie Presydenta. Bo takie postępowanie do właśnie jest dyskryminacja części naszych rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi Re: uważam dokładnie tak samo jak on IP: *.chello.pl 19.04.08, 18:44 Ciekawe swoją droga czy Olisadebe > jeszcze pamięta, że jest obywatelem RP? Pamięta za każdym razem gdy przekracza granicę EU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-tvn Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.sileman.net.pl 18.04.08, 22:08 w pelni popieram i ciekawe ze z innych klubow kopacze nie zostaja polakami li tylko warszawskie :):) ... a tak powaznie moze by sie pan prezydent zainteresowal polakami za granicami kraju w wiezieniach tymi na wschodzie i tymi co nie ja tu co jesc a nie kopacz z brazylijskiej plantacji trzciny nagle za polaka uchodzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża 19.04.08, 00:00 Te, co to je to "li" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lump Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 09:18 to je to se po ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oset Gratuluję postawy! IP: *.siec2000.pl 18.04.08, 22:21 Z drugiej jednak strony przykre to, ze przez debilne decyzje prezydenta pisiorów ludzie muszą pozbywać się symbolicznych oznak za godną postawę życiową. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyta Re: Gratuluję postawy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 22:27 Panie Kłosek, zgadzam się z Panem ! nie chodzi o kolor skóry, narodowość, język i kulturę. W tej sprawie chodzi o to, że jak ktoś już napisał jakiemuś pajacowi wpycha sie obywatelstwo a rzesze ludzi w ośrodkach dla uchodzców czekają latami na obywatelstwo. Ja chce zeby oni byli obywatelami - Polakami a nie jakiś miglanc który po euro czmychnie tam gdzie bedzie miał lepsze warunki finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pundu Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.chello.pl 18.04.08, 23:34 Mieszane uczucia co do tej wypowiedzi. Nie mam nic przeciwko imigracji, cieszy mnie ona, bo jest potrzebna, nowe kultury uzupełnienie przyrostu naturalnego itd. Ale zdanie o tym ze 35 mln naród nie ma 11 kopaczy, dobijające. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejKK Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.3s.pl 18.04.08, 23:34 Każdy ma prawo do własnego zdania ale obywatelstwo już dawno staniało. Większość państw postępuje w ten sam sposób, wystarczy interesować się choćby sportem. Nasz czarny rodak ma za żonę Polkę. Nie spodziewałem się jednak tego po L.Kaczyńskim. Fałszem to zalatuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 01:13 Jeżeli żona tego piłkarza jest polską obywatelką, to w ogóle nie ma o czym mówić, obywatelstwo należy się mężowi jak psu buda! Nie wiedziałem o żonie Polce. A protest Kłoska? Cóż. Jego prawo, ale podane powody co najmniej mało poważne. Zwłaszcza ten passus o esbekach spijających śmietankę - czy Kłosek nie pamięta, kto blokował wysiłki Kaczyńskich, myślę że w wyhamowaniu dekomunizacji akurat najmniejsza wina prezydenta Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pearson Re: Klose Podolski IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 01:30 Odpowiednicy Rogera w Niemczech. Dla postawy tego pana z kulką szkoda słów. Świat dawno go zostawił z tyłu. W sumie to nawet szkoda marnować czas na komentowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Klose Podolski 19.04.08, 06:52 Jeżeli poważnie uważasz _Niemca_ Klosego (tak, koteczku, na Opolszczyźnie mieszkali i nadal mieszkają Niemcy, surprised?) za odpowiednika _Brazylijczyka_ Rogera, to rzeczywiście szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Klose Podolski 19.04.08, 07:57 I dlatego jego rodzice - rodowici Niemcy dali na imię swemu niemieckiemu synowi prastare niemieckie imię: Mirosław Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Klose Podolski 19.04.08, 16:44 a inni swojemu synowi Donald ? :) I obywatelstwa 1) nie dostali 2) za granie we fusbal. Bo 1) juz zawsze mieli 2) a synek zaczon kopac dopiyro tam. Widzisz, jakis gupkowaty ? Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Klose Podolski 19.04.08, 16:43 bzdury szkryflosz boroku, totalny kwacz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pearson Re: Klose Podolski IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 21:53 charnij się, biegaj se ze sztandarem po polu karnym, to tylko piłka nożna a nie walka z okupantem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que? Re: Klose Podolski IP: *.chello.pl 20.04.08, 03:33 to nie piłka nożna, a dawanie obywatelstwa za tę "tylko piłkę nożną". Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright ile czasu uplynelo miedzy wyjazdem a nadaniem obyw 20.04.08, 03:20 atelstwa? Problem jest w szybkosci nadania obywatelstwa, a nie w jego nadaniu jako takim. Wielu sportowcow emigruje i rezprezentuje kraje osiedlenia, np. Tatiana Grigoriewa reprezentujaca Australie na igrzyskach w Sydney. Klose i Podolski spedzili dosc czasu w Niemczech i mieli to obywatelstwo za pochodzenie, nie za ewentulane korzysci materialne. Gość portalu: pearson napisał(a): > Odpowiednicy Rogera w Niemczech. > Dla postawy tego pana z kulką szkoda słów. > Świat dawno go zostawił z tyłu. > W sumie to nawet szkoda marnować czas na komentowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiednik Re: Klose Podolski IP: *.res.east.verizon.net 20.04.08, 03:23 >Odpowiednicy Rogera w Niemczech. "Odpowiednicy", na jakiej zasadzie? Masz problemy z czytaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 11:03 "Jeżeli żona tego piłkarza jest polską obywatelką, to w ogóle nie ma o czym mówić, obywatelstwo należy się mężowi jak psu buda!" A to akurat jest nieprawda. Samo małżeństwo z obywatelem RP nie gwarantuje nadania obywatelstwa. Trzeba dopełnić szereg formalności i niemało za to zapłacić. Pracuję z małżeństwem polsko-ukraiński: kobieta ma kartę pobytu, legalnie pracuje, obywatelstwa nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża 19.04.08, 16:45 po pieciu latach to prawo i formalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Producentkrzyzykow Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.hsd1.fl.comcast.net 19.04.08, 20:58 Pilkarz Roger nie wart mojego krzyza? Jezeli Roger nie jest wart panskiego krzyza to go nie dostanie. :-) Niech pan zadzwoni do producenta i sie dowie jak malo wart jest taki krzyzyk. Mozna go wyprodukowac za grosze wiec nic dziwnego, ze oddac go Pan chce tak latwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menora Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.res.east.verizon.net 20.04.08, 04:19 > Niech pan zadzwoni do producenta i sie dowie jak malo wart jest > taki krzyzyk. Mozna go wyprodukowac za grosze wiec nic dziwnego, > ze oddac go Pan chce tak latwo. Krzyzykami na emeryturze handlujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża 19.04.08, 19:32 Gość portalu: roro68 napisał(a): > Jeżeli żona tego piłkarza jest polską obywatelką, to w ogóle nie ma o czym > mówić, obywatelstwo należy się mężowi jak psu buda! Nie wiedziałem o żonie Polc > e. > A protest Kłoska? Cóż. Jego prawo, ale podane powody co najmniej mało poważne. > Zwłaszcza ten passus o esbekach spijających śmietankę - czy Kłosek nie pamięta, > kto blokował wysiłki Kaczyńskich, myślę że w wyhamowaniu dekomunizacji akurat > najmniejsza wina prezydenta Kaczyńskiego. ------------------------------ Kaczyńscy i dekomunizacja, wolne żarty. Chyba niezbyt dokładnie przyglądałeś się działaniom Jarosława i jego zgrai. Jeszcze trochę za zobaczyłbyś się w polskiej odmianie Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyd a co z polakami w byłym ZSRR?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 03:32 popieram pana Kłoska w 100%.Jak wogóle mozna dostac polskie obywatelstwo nie mówiac po polsku??????? Założe sie ze ten roger nie wie nic o Polsce,jego histori,że kiedys polaków na sybir wywożono i teraz im sie obywatelstwo polskie nie nalezy tylko jakiemus brazylijczykowi.Wstyd panie kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OS Re: a co z polakami w byłym ZSRR?? IP: *.chello.pl 19.04.08, 04:46 a co z Polakami na Ślonsku. Polska bez Ślonska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: a co z polakami w byłym ZSRR?? IP: *.chello.pl 19.04.08, 19:03 Gość portalu: OS napisał(a): > a co z Polakami na Ślonsku. Polska bez Ślonska! Patrząc przez pryzmat żądań soli tej ziemi - górników - to jak najbardziej. Idzcie na swobodę i sami sobie radźcie. A Polska niech idzie tam, gdzie jest przyszłość, a nie ćwok z kilofem niszczący Warszawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pre a co z NASZYM Madagaskarem !!!??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 17:59 !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciąg Trochę go poniosło IP: *.chello.pl 19.04.08, 04:45 ale co do idei, to słuszna. Transferom do reprezentacji mówimy NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 07:14 Mom tyż pora orderów. Niy czuja sie urażony przez to, że jakiś gringo dostoł polskie obywatelstwo. Może Kłosek mo ta kula w gowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.aster.pl 19.04.08, 18:38 O kurde gościu popłakałem się ze śmiechu <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCPiotr Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 08:11 Obywatelstwo dla Rogera podobnie jak dla Olisabebe to był żałosny pomysł - zwłaszcza, że reprezentacja awansowała na EURO 2008 bez niego. W tym sensie ma rację. Nie rozumiem tylko po co w takim razie należy do PO - Tusk najchętniej pewnie zastąpiłby polskie obywatelstwo europejskim a piłkarzy obcojęzycznych to by nadawał je hurtem. Praktyki polityków KOngresu Liberalno-Demokratycznego to pokazywały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ble, ble, ble IP: *.cpe.netcabo.pt 19.04.08, 18:39 Czy to Tusk nadał obywatelstwo, czyh może jednak Kaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.08, 09:40 kolejny niedowartosciowano ikona Solidarnosci co sie do koryta nie docisla,pajac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Kłosek: piłkarz Roger nie wart mojego krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 09:57 Może nie, ale nacjonalistą raczej tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ek Brawo p.Kłosek IP: 77.223.195.* 19.04.08, 10:07 Kilkunastu pismakow kiboli legii piszących bzdety w GW i PS zrobiło akcję''Roger''przyłączyl sie do nich Leo,który chce pomoc bardziej kolegom menagerom niż repr,.Wstyd dla Polski.Liczę że gdy Roger pojawi się na boisku bedzie wygwizdany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Brawo p.Kłosek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 11:07 Roger nie jest winny temu, że Poloki nie potrafią zmontować przyzwoitej drużyny. Kibole na siebie powinni gwizdać, że są z takiego "udacznego" narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart ek- sa granice glupoty.. IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 11:47 ..nie przekraczaj ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bem Czy Pan Kłosek jest kretynem? IP: 193.151.48.* 19.04.08, 11:57 bez komentarza, durny, zacofany nacjonalista. Odpowiedz Link Zgłoś