Dodaj do ulubionych

Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 01:32
Zjadłam pewnie już kilka krówek w swoim życiu. I cieszę się, że
Boruta pohula na trawce do końca swojego zycia
Obserwuj wątek
    • Gość: Maniek Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną IP: 172.25.252.* 30.07.08, 02:34
      Się zastanawiam: przestać jeść mięso? Dam radę?
      • Gość: ewka Re: Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną IP: *.icpnet.pl 30.07.08, 23:51
        przestań, przestań! można z tym żyć :) A nie trzeba być od razu radykałem, można ograniczyć mięso, zawsze coś. Powodzenia :)
    • Gość: muminos Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 06:14
      i teraz to przytulisko będzie skomleć o kasę na te zwierzęta. Do roboty
      • Gość: Hem Re: Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 09:01
        Nikt Ci nie kaze wplacac na schronisko. Mozesz swoje pieniadze np.
        dac ksiedzu albo przepic. Twoja wola.
    • Gość: tolek Mój śwagier ma byczka z niezłym brawurkiem. IP: *.chello.pl 30.07.08, 07:48
    • Gość: svensson Wezme ja! Wkrotce slub i rzeznik juz ostrzy noze IP: *.ericsson.net 30.07.08, 08:34

Jak myslicie, czy na wyzywienie 100 osob wystarczy jedna krowa?
      Planuje buef stroganow i wolowinka sie przyda. A ile potrzeba kur na
      rosol dla takiej ilosci osob.
      • krystyna_zgazowni slub ? chyba z rzeznikiem ? 30.07.08, 15:25
    • Gość: wege Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną IP: 83.238.95.* 30.07.08, 09:17
      Jesteś debilem!
      Bardzo się cieszę, że krówka została ocalona:)
    • Gość: gość Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną IP: 87.110.54.* 30.07.08, 10:18
      Pani Mileno, na wykłady z polskiej fleksji najwyraźniej Pani nie
      chodziła. "Do murka"? Czy Państwo już nie macie korektorów w
      Gazeta.pl?
    • Gość: a-a4 Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną IP: *.mofnet.gov.pl 30.07.08, 11:02
      a ja się zastanawiam nad wypowiedzią powiatowego lekarza weterynarii w
      Suwałkach, który powoływał się na przepis, że zwierzę oddane do ubojni nie
      może wyjść z niej żywe i tłumaczył, że po pobycie w rzeźni krowa może
      zachowywać się agresywnie lub zarazić się jakąś chorobą. Tutaj zapytuję jaka
      chorobą? Myślałam ze w rzeźni panują sterylne warunki i przyjmowane zdrowe
      sztuku na ubój. A ta wypowiedź sugeruje coś całkiem innego:? przecz z
      rzeźniami!!!
      • rikol Re: Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną 30.07.08, 15:58
        Ciekawe, czemu krowa ma byc agresywna po ucieczce z rzezni. Czyzby pod wplywem
        stresu i tego, co tam widziala? W takim razie co z zapewnieniami, ze zwierzeta
        zabijane sa tam w mozliwie najbardziej humanitarny sposob? Ja w te zapewnienia
        oczywiscie nie wierze, ale to daje do myslenia, prawda? Jesli krowa jest
        agresywna po jednej wizycie w rzezni, jaki wplyw ma taka praca na ludzi?

Kazdy czlowiek, ktory je mieso, jajka, pije mleko i uzywa produktow skorzanych
        jest odpowiedzialny za smierc zwierzat w rzezni. Krowy mleczne zabija sie, kiedy
        przestaja dawac mleko, zabija sie tez ich cieleta.
    • jparyz Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną 30.07.08, 11:12
      To najlepsza wiadomość, jaką ostatnio przeczytałam...Powodzenia
      Diabliczko:)))
    • Gość: wrażliwy Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną IP: *.lan-177.netconnect.pl 30.07.08, 12:04
      Już przelałem małą kwote...tyle ile mogłem.
      • Gość: Ania Re: Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną IP: 212.160.172.* 30.07.08, 13:10
        I ja wysyłam 50pln
    • Gość: Outsider Re: Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 13:28
      Heh... jeszcze trochę i będziecie ratować zboże z pola, bo jeszcze je zjedzą...

Tu ratują zwierzaki a tu jedzą ich mięsko na obiadek bo nie widzieli jak się ruszało będąc żywym... ignorancja to błogosławiństwo :D
    • Gość: AGA Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 14:57
      No i super! Bardzo się cieszę, że są jeszcze ludzie, którym nie jest
      obojętny los zwierząt. Pozdrawiam ich wszytskich :)
    • Gość: emerytka Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną IP: *.dsl.hstntx.swbell.net 30.07.08, 15:49
      laciatko ze jestes wolna ciesze sie ...nie jadam wolowinki
      wiec...buziaczki dla ciebie krowko ma
    • pnti Faktycznie najlepszy news wakacji 30.07.08, 15:54
      W pełni popieram twierdzenie, że jest to najlepszy news jaki pojawił się w
      ostatnim czasie.

Uciekajcie !!
    • Gość: ais ufff dobrze, ze sie udalo :) IP: *.172.64.147.dyn.broadband.iskratelecom.ru 30.07.08, 21:51
      caly przemysl miesny powinien byc zlikwidowany. to siedlisko mafii i korupcji.
    • Gość: PETRONELCIA Uciekinierka z rzeźni jest już pod Pszczyną IP: *.olsztyn.mm.pl 30.07.08, 22:10
      Naprawdę zakręciła mi się łza w oku... macie rację Przyjaciele to NAJLEPSZA
      WIADOMOŚĆ ostatnich dni!!! Oby więcej takich historii i ludzi o wielkim sercu
      i olbrzymiej wrażliwości.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka