Dodaj do ulubionych

Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów inte...

IP: *.telpol.net.pl / 172.16.3.* 13.11.03, 00:35
mam was!!! to ja bill ,przyszedlem po swoje!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.bielszowice.rudzka.com.pl 13.11.03, 00:48
      To jest łatwiejsze niż łapanie mafii skupujacych talony pod
      kopalniami. A pewnikiem dziennikarze "Gazety..." bedą w
      pierwszym szeregu. Powodzenia !!!
      • Gość: n Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.elsat.net.pl / 10.3.0.* 13.11.03, 14:14
        qwa oni nie mają co robić ludzie chowajcie płyty, pozyczajcie
        komuś kto nie ma komputera lub internetu nie bójcie sie , łączmy
        sie :]:]:]
      • Gość: TYsiEK Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 09:31
        No pewnie. Na pewno uda im się ta akcja. Na pewno jeśli nie jest
        utajniona ;). Jak się człowiek chwali całemu światu o jakiś jego
        zamierzeniach to nigdy mu się nie spełnią te zamierzenia w 100%.
        Wystarczy że większość ludzi z Elsatu przeczyta ten artykuł i
        już wszyscy piraci wiedzą co robić. HDD, nagrywara i CD'ki do
        piwnicy i już.
        • Gość: jan rzymelka Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.cto.us.edu.pl / *.cto.us.edu.pl 17.11.03, 01:40
          po pierwsze:
          cala sprawa umrze smiercia naturalna (jest tu ktos komu rzeczywiscie zrobili
          nalot i zabrali komputer? lub osobiscie zna kogos takiego? - watpie)

po drugie:
          dZIELNI pOLICJANCI z rudy sl.! a nawet gdybyscie do mnie przyszli to
          najzwyczajniej drzwi wam nawet nie otworze - i co mi zrobicie? (parafraza z
          `misia` :))
          wejdziecie na chama? juz to widze, jak rozwalacie w drzazgi drzwi bogu ducha
          winnych internautow :)

po trzecie:
          szukajcie piratow w firmach i zakladach pracy (zaczynajac od wlasnej komendy!)
          ewentualnie szukajcie gnojkow, ktorzy zrobili sobie z tego zrodlo utrzymania i
          sprzedaja plytki cd w weekendowe ranki pod dworcem pkp w katowicach
          a odwalcie sie z laski swojej od zwyklych ludzi, ktorze troche piraca NA WLASNY
          UZYTEK!
          • Gość: Adi [...] IP: *.za.digi.pl 24.11.03, 20:58
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: Iwka Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 00:00
              Mnie to tez wkurzyło ! Przyznaję Ci rację.

Pozdrawiam Iwka
            • Gość: Mariusz Re: Legalne oprogramowanie IP: 217.97.165.* 25.11.03, 10:27
              U mnie w domu jest wyłącznie legalne oprogramowanie i nie jestem żadnym
              bogaczem. Używam tego co potrzebuję, a jak mam ochotę na jakąś gierkę to muszę
              nazbierać na jej kupno. Ci, którzy kopiują oprogramowanie są zwyczajnymi
              złodziejami. Ktoś uważa, że tak nie jest?
              • Gość: Kris Re: Legalne oprogramowanie IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 10:48
                Mariuszku czy nie powinieneś być o tej porze w przedszkolu?? A tak na powaznie
                jak ci tatuś kupił kompa z Windowsem a jedyne co robisz na nim to granie to
                faktycznie możesz spać spokojnie. A co najważniejsze pudełka z legalnych gier
                są takie kolorowe :-) No biegnij juz Mariuszku na drugie śniadanko.
                • Gość: kyjo Re: Legalne oprogramowanie IP: 213.216.81.* 02.12.03, 14:19
                  hhehehehehe
              • Gość: dziobołek Re: Legalne oprogramowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.03, 21:02
                ZŁODZIEJAMI to są te all "CORP." które pakują kupe kasy w zabezpieczenia swoich płyt a potem NAM każą se za to bulić. A DA SIĘ TANIO co widać już od jakiegoś czasu w kioskach itp.(dobre tytuły za 20-30 PLN) ostatnio kupiłem "Snajpera PL" za 19 PLN więc DA SIĘ tylko TRZA CHCIEĆ! Co innego progsy komercyjne - tu się nie wtryniam chociaż też widzę przegięcia (13.000 PLN za ...?)z którymi nawet firmy mają problemy.

"Moi drodzy, po co kłótnie po co wasze zwady głupie,
                Wszak i tak WSZYSCY GINIEMY w JEDNEJ ZUPIE"

I zginiemy jak się nie ZJEDNOCZYMY!
                Pozdrowienia - Dziobołek
                • Gość: XYZ Re: Legalne oprogramowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 17:26
                  Coś cie popieprzyło chcę se kupić Jedi Academy. Gdzie znjdziesz tą grę za 30zł.
                  Ja rozumie że gry za 30zł przechodzisz z trudem ale to nie znaczy że jak ty nie
                  umiesz gracz w inne gry to inni też nie umią. I mów "DA SIĘ tylko TRZA CHCIEĆ"
                  bo mnie szlak trafia jak to czytam
              • Gość: Zenon Re: Legalne oprogramowanie IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 26.11.03, 22:36
                To fajnie ze masz legalne oprogramowanie, mówisz że nie jestes bogaczem a za
                cene jebnię**** XP-ka mógłbyś kupić dobry komputer. Chyba że masz `95 ale co z
                tego jak na tym pewnie żadna gra nie pójdzie...
                • Gość: gość Re: Legalne oprogramowanie IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 29.11.03, 17:56
                  win XP home edition OEM - 440 zł - za to nawet dysku do kompa nie kupisz
                  • Gość: Lupusek Re: Legalne oprogramowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 22:46
                    kupisz kupisz i to nawet 80 GB:)
              • Gość: Jacekk Re: Legalne oprogramowanie IP: 195.94.209.* 27.11.03, 11:32
                Facecik Mariuszek nie rozwalaj mnie bardzo cię proszę swoimi kretyńskimi
                tekstami... Ostatnio kupiłem legalną grę, dałem za nią 130 zł. W grze roi się
                od błędów za które programisci przepraszali już po premierze programu. TAKI
                BRAK SOLIDNOŚCI TO NIE JEST ZŁODZIEJSTWO???? DO KOGO MAM IŚĆ I KTO MI ZWRÓCI
                KASĘ KTÓRĄ WYDAŁEM NA SZAJS REKLAMOWANY JAKO REWELACJA?
              • Gość: Marek Re: Legalne oprogramowanie IP: *.hutakatowice.com.pl / *.hutakatowice.com.pl 28.11.03, 10:05
                To masz dobrze, że możesz uzbierać!
                Ciekawe jak byś miał wybór - czy oprogramowanie do przejścówki czy kopa w dupę
                ze studiów?
              • Gość: Wolf Re: Legalne oprogramowanie IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 04:52
                Ja - k..a - ja uwazam , ze tak nie jest

Ciekawe , jakiego oprogramowania uzywasz , i co na tym kompie robisz ?
              • Gość: big Re: Legalne oprogramowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 00:27
                zdziwiłbyś się, gdyby po kontroli wyszło coś innego
              • Gość: mlody Re: Legalne oprogramowanie IP: *.local.pl / *.waw.cdp.pl 18.12.03, 12:27
                a ja mysle ze nie ma o czym gadac, wystarczy ze zapoznamy sie z trescia ustawy
                ktora mowi ze" jesli uzywamy oprogramowania na wlasne cele i nie sluzy celom
                zarobkowym to nie musi byc legalne :)) wiec co tu gadac a jak masz chec kupowac
                legale spoko Twoja sprawa. wystarczy by ono bylo nie co tansze i na pewno
                wszyscy powiedzieli by dlaczego nie i kupowali by legalne. mam rodzine za
                granica i tu i tam u nich legalne oprogramowania czy gry to pestka i za srednio
                krajowa mozna ich kupic wiele a co u nas zastanawiales sie moze nad tym ???
                usilujemy we wszystkim scigac unie europejskla a co z zarobkami ??? pozdrawiam
                mlody
                • Gość: mukroko Re: Legalne oprogramowanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 01.01.04, 15:22
                  teraz pewno wina ue
                  zawsze biednym polaczkom ktos krzywde robi....

ja uwazam ze kazdy powinien uzywac legalu, bo jak bym byl kolesiem ktory ma
                  elctronics arts wywalil bym 10 milionow na gre a 90% ludzi ktorzy by w nia
                  grali by mi ja ukradli to byl bym zly bardzo zly
              • Gość: Karol Re: Legalne oprogramowanie IP: *.compromis.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 18:02
                Jeżeli sądzisz, że taki tekst ciebie ochroni przed rewizją w mieszkaniu to się
                mylisz. Ja najpierw bym skontrolował takich "uczciwych" jakl ty.
            • Gość: jerzy cezurka? IP: *.hutakatowice.com.pl / *.hutakatowice.com.pl 28.11.03, 10:02
              A tak głupole walczyli z"Mysią"? hahaha!!!
          • Gość: Ericsson Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 18:16
            Witam!!

Niestety są już pierwsze i pewnie nie ostatnie ofiary ... na wielu forach
            poruszany jest ten temat:

forum.php.pl/viewtopic.php?t=7783&postdays=0&postorder=asc&start=0
            www.gks.witaj.pl/forum/viewtopic.php?
            t=2886&postdays=0&postorder=asc&start=0 (nie jestem fanem piłko nożnej jednak
            z tej strony sie dowiedziałem o "łowach na nielegalny soft"
          • Gość: bobas Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.net.pl 01.12.03, 08:17
            serioo to co tu jest napisane toprawda ;/
            przeszukajcie policjanci najpierw włąsne komisariaty a potem idzcie na giełde
            i tam zobaczcie, nie wszyscy mają kasy na orginalne płyty i jak są jakies
            piraty w domu to tylko wyłącznie na swój uzytek !!!!!!
          • Gość: alco_jet Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 01.12.03, 18:47
            Ja znam konkretny przypadek. Najechali mieszkanie w katowicach - "opłata":
            5.000 PLN
          • Gość: olisamdebe Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 11:16
            Wreszcie padly bardzo mądre slowa i bardzo mądre podejscie do sprawy . PANIE
            JANKU ja sądze ze w Polsce jest wystarczająco duzo naiwniakow ktorzy bez
            zastanowienia sie nad skutkami wpuszczą przebierancow wogole ich nie
            sprawdzając a w nagrode za ich ciezką pracę oddadzą im swoj komputer ktory
            mają podejrzewam zakupiony na raty CHWALA IM za glupote .Ja osobiscie jestem
            takiego samego zdania jak pan ja nie spotkalem sie z taką kontrolą i
            osobiscie nieznam nikogo kto by ową kontrolę mial mysle ze poprostu
            przebierancy znalezli kolejny sposob na zarobienie pieniedzy a media im w
            tym pomogły i tyle . Ludzie wezcie sie w garsc i nie wierzcie w to co ktos
            tam gdzies slyszal a nawed gdyby to byla prawda jest tysiąc sposobow azeby
            tego uniknąc wybierzcie sobie jeden i koniec . Moim zdaniem net bez sciągania
            plikow nie jest juz netem i wierze gleboko w to ze wszyscy uzytkownicy netu
            mają nie jedno na sumieniu czesto niewiedząc o tym bo nie czytają umow
            licencyjnych .
          • Gość: Kierchu Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.gdynia.mm.pl 16.12.03, 00:44
            Racja! Ja jestem z Trójmiasta, niech mi zrobią nalot! Ha ha. Po pierwsze: nie
            otwieram drzwi nawet jak jestem w domu, może mnie przecież nie być. Nie
            interesuje mnie kto dzwoni do drzwi, swoich i tak rozpoznam. A całą resztę jak
            listonoszy, handlarzy obnośnych itp. - mam głęboko w dupie. Niech dobijają się
            cały dzień. Po drugie: kradzież: jest to przywłaszczenie czyjegoś przedmiotu
            fizycznego a co za tym idzie - zabranie go, wskutek czego właściciel już tego
            przedmiotu NIE POSIADA! Tymczasem kopiując pliki (nie tylko muzyczne) nikogo
            ich nie pozbawiamy tylko je KOPIUJEMY! Ja też nie miałbym nic przeciwko, gdyby
            ktoś skopiował ode mnie chociażby wszystko, co mam - mieszkanie, komputer,
            nawet mnie całego, byleby tylko wszystko pozostawił w nienaruszonym stanie. Z
            całym szacunkiem - ludzie, którzy przegrywanie muzyki nazywają kradzieżą są co
            najmniej niespełna rozumu, najprawdopodobniej w dzieciństwie byli molestowani
            seksualnie, potrzebna jest im pomoc i natychmiastowa hospitalizacja, zamknięcie
            w izolatce. A po trzecie to na swoim własnym komputerze zakupionym za ciężko
            zarobione pieniądze mamy pieprzone prawo posiadać co nam się żywnie podoba,
            choćby słonia w karawce i tajne plany Pentagonu, czy nawet rozkład chodzenia do
            ubikacji prezydenta Stanów Zjebaczonych. To jest łamanie prywatności. Tępić
            komerchę i wyzysk biednych ludzi i internautów. LUDZIE NIE BÓJCIE SIĘ,
            KOPIUJCIE ile wlezie i co się da przez internet na własny użytek - to jest
            tylko powielanie zgodne z prawem
            • Gość: Marcin Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 07:07
              zgadzam sie z tobą, bo jak sobie ktoś od kogoś płytę lub kasetę nagrywa na
              magnetofonie to za to nie ścigają a teraz wielką nagonkę robią. a nie wiem czy
              przeciętnego Kowalskiego stać na oryginalnego XP-ka za 500 zł. ludzie
              pomyślcie trchę piraty bedą i były i są i nikt tego nie zmieni
        • Gość: piter_inc Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.geod.agh.edu.pl 17.11.03, 14:01
          Mam propozycje, aby Panowie Policjanci zaczęli od sprawdzenia
          własnych domowych zasobów komputerowych, potem na komendzie a
          dopiero w następnej kolejności ścigali ludzi po miesicie.
          Nikt mi nie wmówi ze zwykły policjant ma wszystko w domu
          legalne:
          Winda ok 700PLN czyli jedna wypłata office xp ok 1600 PLn
          a gry a inne programy a same filmy co Sami czy ich dzieci do
          domu przynoszą ......
          • Gość: KOokai Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 80.51.29.* 17.11.03, 22:44
            Sami przynosza :P zreszta sam jestem glina i raz bylem na "lapance" we wrocku
            na gieldzie, zattrzymano 7tys plytek z tego "wpisyanych na liste jusz bylo
            6.5. sam przynioslem kolo 40 filmow.kazdy bral to co chcial.niektorzy brali na
            prezenty bo sami nie mieli nawet komow. Wymysl komendanta z rudy slaskiej jest
            poroniony.!!!
          • Gość: krzys_d Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.11.03, 06:50
            jak Cie nie stac na mercedesa to jezdzij rowerem (linuxem ;) a nie kradnij!
            • Gość: Jestembogiem Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 23:11
              Bill moze sie schowac ze swoimi windowsami przy linuxie. Wiec własnie windowsy to hulajnogi w porownaniu nawet z najslabsza dystybucja linixa.
              • Gość: Wolny człowiek Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 80.51.255.* 08.12.03, 20:08
                Masz cholerną racje !!!
            • Gość: zwae Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 23:15
              To winda jest rowerem, ale masz rację.
              • Gość: Wony człowiek Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.connector.net.pl 08.12.03, 20:09
                Jak się panika rozszeży to się ludziska do linuxa przekonają i bill dostanie w d...
                • binduga Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in 05.01.04, 07:12
                  a bill getes i tak ma fortuny pod dostatkiem, to my sie bawimy w robin hooda
                  więc on i tak duzo nie straci
            • Gość: StefanK Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.swietochlowice.org / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.03, 10:21
              Jak niemyśisz tylko jesteś krzys_d (debil) to się niewypowiadaj na forum :P
              To Linuks jest mercedesem - nieużywam bo ja potrzebuje system pod którym mogę
              zinstalować programy, których użuwam na studiach... każdy wie o co chodzi...
              (oprócz krzysia_d)
              A win (rower) jest do d*** - ale tylko pod nim działają programy których
              potrzebuje.
              Jak mozna porównać mercedesa z wieszającym się systemem, systemem wypuszczanym
              w pośpiechu z setkami błędów - wypuszczanym by robić kasiore!!
              700PLN za wina - to wyjdzie około 70PLN/za bład :))))))
              • Gość: diablo Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.coig.katowice.pl 28.11.03, 18:08
                niemozliwe tylko 10 bledow , ja myslalem ze wychodzi okolo 7 gr za blad :)
            • Gość: student Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 17:45
              Co ty kur** pieprzysz? Którego ucznia czy studenta stać na oryginalny soft,
              co??? A będąc studentem bez komputera i pakietu office raczej się nie
              obędziesz. Niech dadzą ludziom zarobić, to i piractwo spadnie, bo kogo stać na
              wydanie na oprogramowanie kilku swoich pensji jak ma jeszcze rodzinę na
              utrzymaniu. Weź ty się dobrze zastanów co mówisz!!!
              • Gość: Luke Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.almainternet.pl / *.almainternet.pl 25.11.03, 09:22
                Misiu kolorowy, czego nie w ooffice, co jest w msoffice i jest potrzebne
                "przeciętnemu studentowi" ?
                objaśnij mi, proszę, o wielka 'intelygencyjo' ?
                • Gość: Wolny człowiek Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 80.51.255.* 08.12.03, 20:14
                  Misio pewnie nie wie, misio działa na zasadzee kliknij zniknij i lubi sofcik dla amerykańskiej gospodyni domowej :-)
            • Gość: troll [OT] Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają pirat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 18:40
              rowerem?
              rowerem????
              ROWEREM??????????????????
              !!!

drogie dziecko kochanego Billa - jesli nie znasz jakichs produktow, jesli nie
              potrafisz zauwazyc i zrozumiec roznicy - NIE KOMENTUJ, tylko wlacz swojego
              @#$^@#$@# "okiekowca", uzywaj swojego "super tajnie zabezpieczonego" gg,
              najlepszej przegladarki w postaci IE i nie odzywaj sie.

Z tego co napisales wnioskuje, ze z linuxem miales tyle wspolnego co ja z
              przewijaniem dziecka... - "widzialem u kolegi" :P . A i rozumek masz chyba
              niewielki, tylko piac potrafisz...

Przepraszam pozostalych za OT, ale nie moglem wytrzymac. Nie lubie takich
              komentarzy!
              • Gość: janina s [OT] Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają pirat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.03, 19:57
                państwo internałci ja zaniosłem swojego do piwnicy na drugi dzień przynioslem
                do dom zeby piratowac za moimi plecami na wyrku coś biega patrzę to szczur co
                teraz miałem dzwonić po pol...e to byłby najlepszy zjadacz a władza dozłodzieji
                na ulicę zbliżają się święta to mnie ograbili z pusty portwelik buchnęli może
                pol. dalby mi jakiś z tych odebranych to bym się modlił za tego co mu zabrali i
                co mu wzięli czekam na Wirku koło stacji
            • Gość: bart Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.coig.katowice.pl 28.11.03, 18:05
              tu sie mylisz to raczej windows jest rowerem w porownaniu z linuxem - mercem
            • Gość: Pablos Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 217.153.71.* 03.12.03, 12:30
              Jak się da mercedesa skopiować jednym kliknięciem to go tesz ukradnę.
            • Gość: Linuksiarz Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 80.51.255.* 08.12.03, 20:07
              A od kiedy linux jest rowerem, nie znasz systemu i durnoty piszes !!! Ma dość własnego softu w każdej dystrybucji, ponadtow wine coś niecoś z windy można uruchomić lamerze jeden. Wasz xp to jest dopiero rower !!!!
            • Gość: jasia_z_x Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.powernet.pl 22.12.03, 20:17
              Niestety oprogramowanie potrzebne mi na studia nie działa pod Linuźem, więc co
              mam odwalać wszystko ręcznie?? A kto mnie przyjmie do pracy bez znajomości
              podstawowego softu branżowego??
              Komisarz z R.Ś. działał na podstawie donosu pana Billa G., który za dużo traci
              na Polskiej Windzie. Tylko, że w USA win XP prof. kosztuje tyle co w polsce win
              XP home e., Natomiast nasze OEM'y są w cenie amerykańskich HE. box ver. Coś
              chyba jest nie tak. Taniej jest kupić nawet Niemieckie okna via net niż polskie
              w naszym kraju.
          • Gość: Joo Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.olimpnet.pl 26.11.03, 08:03
            Sam robilem siec gosciom wsrod ktorych bylo 2 gliniarzy i jakos oni eni mieli
            legalb\nych win wiec jak sie to ma do prawa tzra pierw posprzatac swoje
            podwurko pozniej brac sie za innych :)
          • Gość: Piter_18 Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.artcom.pl 28.11.03, 22:23
            Masz racje te gnoje z policj same jada na piratach. A my musimy placic kupe
            kasy za legalne. Co to ma byc polityka POLSKA. Niech spadaja od pozadnych
            obywateli . CHWDP>
        • Gość: HASAN_SAS Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.11.03, 08:55
          piwnice tez moga przeczepac
      • Gość: blee... Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 195.205.135.* 17.11.03, 11:41
        chyba wszystkich w tym kraju po.... za przeproszeniem, tyle w
        kolo korupcji, zlodziejstwa, niegospodarnosci, tyle afer nie do
        ruszenia a policja bedzie ganiac mlodziez - gratuluje
        pomyslowosci!!!!
        no coz, zawsze lepiej, aresztowac i skazac emerytke, ktora
        zjadla w markecie batonika, ukarac drobnego przedsiebiorce,
        ktory spoznil sie z zeznaniem podatkowym, albo wlepic mandat za
        zle parkowanie niz ruszac to co smierdzi, albo moze byc
        niebezpieczne.
      • Gość: mega przekręt Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 80.51.166.* 18.11.03, 06:55
        Powiem wam jedno policja jest tak tępa że pała siada , atakuje jakiś loli a
        takim jak ja nigdy się do dupska nie dobierze :-)
        Wolą złapać kolesia który ma w domu 300 pirackich cd i opisać na łamach gazet
        jacy to oni są mądrzy bo mają "mega pirata" to jest śmieszne !!!!!
        Słowo do policji : Chcecie udowodnić że potraficie walczyć z piractwem to
        złapcie mnie mam mega wypasioną kolekcję i oczywiście sprzedaję w internecie :-)
        Ale oczywiście oni wolą łapać "płotki" , polska policja jest do dupy a tacy jak
        ja śmieją wam się w twarz

pozdrowienia dla cbs
      • Gość: radioamator jak blokowac linie 997 bezkarnie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.11.03, 02:44
        masz komorke wyciag karte i dzwon na 112.
        jak nie masz karty to oni nie widza numeru
        w krakowie dzwonimy tak do skurwysynow 3 lata
        najlepiej kupic radiotelefon od 136 do 174 Mhz megaherce.
        oni pracują w pasmie 172 Hmz kanaly co 25 khz.
        i wlaczyc im sie tam mozna im zaklucic calą lacznosc z pojazdami w terenie.
        zapytaj w najblizszym sklepie radiokomunikacyjnym kto pracuje na 172 mhz.
        • Gość: mazi Re: jak blokowac linie 997 bezkarnie IP: *.artcom.pl 28.11.03, 23:10
          to jest świetne spróbujemy tak u nas:)
          • Gość: MaK Re: jak blokowac linie 997 bezkarnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.03, 00:03
            a jak ktos bedzie potrzebowal pomocy to wysle list do swietego mikolaja...
      • Gość: LUK Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 09:24
        Dlaczego w państwie polskim zawsze zabierają się ogana władz do takich szaraków
        jak internauci a nie zaczną od tych co pozwalają na to. Do sklepów którzy
        sprzedawają komputery bez oprogramowania za same korporacje i fimy które
        serfują z programami za krocie. To jest ta sama sytuacja co z kompaktami z muzą
        jak zaczną sprzedawać taniej zmnieszy się piractwo. Niestety ludzi większości
        nie stać na orginały, dajcie społeczeństwu dobrze zarabiać będzie ich stać na
        orginały nic dodać nic ująć. HEJ
        • Gość: olo Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.coig.katowice.pl 28.11.03, 18:18
          dlaczego mam kupic kompa z oprogramowaniem , moze ja chce darmowe (linux jak
          bys nie wiedzial) albo taki sprytny jestem ze sobie sam zrobie
        • Gość: miki Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.tychy.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 01:28
          hehe, ja mam nadzieje, ze dotarlo do ciebie, jakie utopie chcialbys
          wprowadzic :) Pomijajac sklepy, bo to totalna utopia, ze szkoda sie
          wypowiadac, wyobraz sobie, ze jestes autorem programu, a ty nie jestes rekinem
          finansjery, tylko robin hoodem, ktory najchetniej by ten soft rozdawal a firme
          utrzymywalby ze skladek dobrowolnych swoich pracownikow...
      • Gość: marek Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.hutakatowice.com.pl / *.hutakatowice.com.pl 28.11.03, 11:32
        Przecież to "wolna" prasa (haha!!)-te gnidy napiszą to co im każą za kasęo
        jest najważniesze dla ich "wolności" - nawet za stary artykół każą sobie
        płacić.
        A tak poważnie to mimo że akcja przebiega w wielu miastach z naruszeniem
        wszelkich praw i logiki to jakoś ta "wolna" prasa nie drze ryja.Czyżby Bill
        spotkał się z naczelnym? I co ? O take polske żeśta walczyli? żeby gliny
        zamiast zająć się sprawami poważnymi łapały gówniarzy??.
        Młódzieży - sp....cie z tego głupiego kraju jak najdalej do normalności, jak
        najdalej od nowej czarno-czerwonej mafii i głupoty.Niech żyje nowa "Mysia".
        Dziś dysk,jutro przegląd biblioteki a po jutrze zajrzą pod kołdrę ( bo do dupy
        już zaglądają).A tak nawiasem - jak wam pozabierają komputery, pozamykają
        internet, w szkole zaczną was uczyć pierdół,bzdur( patrz podręczniki)i jedynie
        słusznych poglądów (haha - tu chichot historii )to potem im będziesz głupszy
        tym łatwiejszy do rządzenia. I oto chodzi!!!.I do tego służy tzw."wolna
        prasa".Amen!!!!
    • forman5 Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in 13.11.03, 09:10
      "Kto jest bez grzechu niech rzuci kamieniem".

Kamień został rzucony.
      • Gość: mr X Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.godula.net / 192.168.3.* 13.11.03, 14:21
        źle sie dzieje w państwie polskim
        • Gość: Niki Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.edu.pl 13.11.03, 14:55
          Cóż.. przed złodziejami chronią nas policjanci...
          A przed policjantami kto??
          Ot polska rzeczywistość... Ostatnio słyszałam świetne hasło,
          pasuje jak ulał do tej sytuacji "Policjant, K....wa i Złodziej,
          na jednym jadą wozie..." Nic dodać, nic ująć... Pozdrawiam :-)
    • Gość: kitek Policjanci z Rudy Śląskiej nie szukają bandziorów IP: *.zwnet.bmj.net.pl 13.11.03, 09:11
      Policja znowu zamiast prawdziwych przestępców, ściga ludzi
      niewinnych. Nielegalne oprogramowanie ma w domu praktycznie
      każdy posiadacz komputera, w tym także policjanci. Gdyby Polacy
      pracowali wyłącznie na legalnym sofcie, to popyt na komputery
      spadłby drastycznie, bo większości młodzieży nie stać na legalny
      soft, więc i komputery byłyby im niepotrzebne. Niech ścigają
      tych, którzy używają nielegalnego softu zawodowo, to bym jeszcze
      rozumiał, ale ściganie szczeniaków posiadających trochę płytek
      CD z softem, to głupota. Policja powinna się zająć chuliganami i
      bandziorami, bo tych w Rudzie Śląskiej i w całej Polsce nie
      brakuje.
      • Gość: BURAK_Z_RUDY Re: Policjanci z Rudy Śląskiej nie szukają bandzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.03, 13:31
        Gość portalu: kitek napisał(a):

> Policja znowu zamiast prawdziwych przestępców, ściga ludzi
        > niewinnych. Nielegalne oprogramowanie ma w domu praktycznie
        > każdy posiadacz komputera, w tym także policjanci. Gdyby
        Polacy
        > pracowali wyłącznie na legalnym sofcie, to popyt na komputery
        > spadłby drastycznie, bo większości młodzieży nie stać na
        legalny
        > soft, więc i komputery byłyby im niepotrzebne. Niech ścigają
        > tych, którzy używają nielegalnego softu zawodowo, to bym
        jeszcze
        > rozumiał, ale ściganie szczeniaków posiadających trochę
        płytek
        > CD z softem, to głupota. Policja powinna się zająć
        chuliganami i
        > bandziorami, bo tych w Rudzie Śląskiej i w całej Polsce nie
        > brakuje.
        Masz racje,100% racji POLICJA "gówniarze" zatrzymują za
        przekroczenie prędkości o 5km/h a jak napadają, kradną komóry,
        nie tylko, to POLICJA cicho !!!Odbiegając od tematu to tuning w
        naszym kraju zabroniony to co piękne zabronione BURAKI BURAKI
        jeszcze raz BURAKI nie mam słów ...
        • Gość: S4m^243l Re: Policjanci z Rudy Śląskiej nie szukają bandzi IP: *.elsat.net.pl 13.11.03, 19:34
          Zabierzcie się panowie za prawdziwą pracę jak np. kopanie rowów
          czy odśnierzanie chodników (zima za pasem) bo takiej pracy jak
          ściganie 14-sto letnich "przestępców i piratów" komputerowych
          nikt raczej nie doceni.
          • Gość: piotr [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 22:39
      • Gość: XXX Re: Policjanci z Rudy Śląskiej nie szukają bandzi IP: *.gdc.pl / 192.168.4.* 13.11.03, 14:59
        jasne chacharstwo sie szerzy a oni nie maja juz kogo ścigac
        ciekawe kto im zrewiduje chałpy.Na pewno sami jadą na piratach
        a innych ściagają.Jakby mieli ztrzymac grupke meneli pijacych
        pod sklepem to by pierwsi uciekkli.niestety tak jest w polsce -
        jeden wielki syf i złodziejstwo
        • Gość: dziobołek Re: Policjanci z Rudy Śląskiej nie szukają bandzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.03, 21:34
          LUDZISKA przeca idom Święta - Mikołaj; Gwiozdka i jak myślita skąd te bidne policjanty majo wzionść podarki jak Państwo im tak słabiutko płaci.
          Wesołych Świąt PANY P... ;-P
      • Gość: OkO Re: Policjanci z Rudy Śląskiej nie szukają bandzi IP: SQUID:* / 192.168.1.* 13.11.03, 23:59
        Wiecie co ? To są jakies jaja !!! Boże przecież każdy policjant
        czy sędzia czy prokurator posiada jakies płyty cd nielegalne
        ale jak kazdy ma pare 5 czy tam 6 to co zamkną mnie do
        więzienia. W Rudzie okradają auta rabują sklepy tworzą się
        blokowe grupy przestępcze a nasza policja szuka osób które mają
        pare pirackich płyt.Chyba nie wytrzymam <hahaha> :D
        • Gość: rysiek Re: Policjanci z Rudy Śląskiej nie szukają bandzi IP: *.devs.futuro.pl 14.11.03, 08:03
          Gość portalu: OkO napisał(a):

> Wiecie co ? To są jakies jaja !!! Boże przecież każdy
          policjant
          > czy sędzia czy prokurator posiada jakies płyty cd nielegalne
          > ale jak kazdy ma pare 5 czy tam 6 to co zamkną mnie do
          > więzienia. W Rudzie okradają auta rabują sklepy tworzą się
          > blokowe grupy przestępcze a nasza policja szuka osób które
          mają
          > pare pirackich płyt.Chyba nie wytrzymam <hahaha> :D

Nigdy nie złapali złodzieji którzy okradli ni juz 4 razy
          samochód. Dlatego musza sie wykazać efektami. Nie ma to
          jak satysfakcja policjanta wchodzacego do domu gdzie trzęsie
          się przestrzszony szczeniak. A złodziej to zawsze zagrozenie.
        • Gość: Internauta 25 Re: Policjanci z Rudy Śląskiej nie szukają bandzi IP: 81.219.114.* 14.11.03, 11:13
          Spoko Panie/Panowie, Policja szuka PIRATÓW - tzn takie osoby ktore czerpią
          jakieś korzyści z sprzedaży pirackich utworow, wzglednie w inny sposób.
          Ponieważ dostep do internetu i jego zasobów jest legalny - kazdy moze sciągać z
          niego co chce (policja z tym nie walczy) i wykorzystywać na swój użytek. Ale
          jeśli rozprowadza i zarabia na tym - to jest piractwo. Ja naprzyklad nagrywam
          kopie z orginałów - i je pozostawiam, a ORGINAŁY WYRZUCAM - bo mi tak wolno
          robić, prawo tego nie zabrania. Do mieszkania może wejść Policjant z nakazem
          prokuratorskim, powinien jeszcze ktoś być (np.dozorca), musi być postawiony
          zarzut "uprawiania piractwa". Policja niech ściga tych w sieci co udostępniają
          nielegalne oprogramowanie, pornografie itd. - jesli tego nie robi to znaczy że
          mozemy z tego korzystać !!!!!!! Niech żyje wolny internet!!!!! Nie dajcie się
          zastraszyć!!! Za Komuny już tak było, że jeden kablował na drugiego (tzw. ruski
          system)!!!!!!! Podawać informacje jak to bezprawie przebiega i udzielać jeden
          drugiemu pomocy !!!!!!
          • Gość: Policjia górą!!! Re: Policjanci z Rudy Śląskiej nie szukają bandzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.1.* 14.11.03, 21:28
            Tak tak panowie policjianci macie racjie!!! przeciez statystyki
            same sie nie uzupelnia!!! a tak, zawsze mozecie powiedziec ze
            zwiekszyla sie wykrywalnosc zbrodni!! liczba zatrzymanch itd. a
            prawdziwi przestepcy co kradna i zabijaja, dalej spokojnie po
            ulicach chodza.Jedne cytat mi sie nasuwa "masz rybki? to masz
            poco zyc" :)
          • Gość: gość Re: Policjanci z Rudy Śląskiej nie szukają bandzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 12:57
            Poczytaj sobie dokładnie o tym,jak może policjant wejść bez nakazu,ze strażakiem
            Dobrze,że w Rudzie tak nie zrobili.Ja wiem,że piraty mają wszyscy,ale na Twoim
            miejcu /jak masz "oryginały" z oryginałów/ to bym dokładnie przeczytał "ustawę
            o ochronie",bo jak nawet Ciebie nie zapuszkują,to wysokość grzywny Ciebie
            skutecznie uziemi
          • Gość: RM Re: Policjanci z Rudy Śląskiej nie szukają bandzi IP: *.n4u.krakow.pl 20.11.03, 03:01
            Spoko Panie/Panowie, Policja szuka PIRATÓW - tzn takie osoby ktore czerpią
            > jakieś korzyści z sprzedaży pirackich utworow, wzglednie w inny sposób.
            > Ponieważ dostep do internetu i jego zasobów jest legalny - kazdy moze
            sciągać z
            >
            > niego co chce (policja z tym nie walczy) i wykorzystywać na swój użytek. Ale
            > jeśli rozprowadza i zarabia na tym - to jest piractwo. Ja naprzyklad
            nagrywam
            > kopie z orginałów - i je pozostawiam, a ORGINAŁY WYRZUCAM - bo mi tak wolno
            > robić, prawo tego nie zabrania.
            I tu się kolego mylisz.
            Jeżeli zakupisz legalny produkt np. WinXp i zgubisz lub pozbędziesz się jego
            części (instrukcji , licencji lub opakowania) automatycznie tracisz prawo do
            korzystania z tego produktu i jest traktowane jak nielegalne... przy czym
            w „domu” bym się tym nie przejmował za to „klepane” są tylko firmy... i
            jeszcze jedno powinieneś mieć dowód zakupu... wiem, wiem paranoja ale takie
            jest prawo :( ...
            Jeżeli posiadasz cały produkt legalnie zakupiony to możesz zrobić sobie
            tzw. „kopie bezpieczeństwa” pod kilkoma warunkami:
            1) nie możesz wypożyczyć przekazać lub inny sposób pozbyć się tej kopii
            lub oryginału (lub jego części – opakowania itp..)
            2) nie możesz używać równocześnie kopii i oryginału (np. 2 stanowiska)
            chyba że licencja „mówi” inaczej... (w Polsce ukazały się tylko 2 gry z
            licencja na więcej niż tylko 1 stanowisko)

Pamiętajcie o tym że oprócz prawa które ustanowiono w Polsce istnieje jeszcze
            prawo dotyczące przyjęcia warunków licencji na używanie danego produktu (tak
            na prawdę nie kupujemy gry lub płyty z muzyką tylko prawo do ograniczonego jej
            wykorzystywania) i takich warunków licencji jesteśmy zobowiązani
            przestrzegać...

... a to że mamy prawo wykorzystywać produkt a nie jesteśmy jego właścicielem
            ma też kilka zalet, np. Producent jest nam zobowiązany wymienić np.
            nieodpłatnie (nie dotyczy to kosztów przesyłki itp.) uszkodzony nośnik. :)

Poz. RM.

PS. Praktycznie żadna gra kupiona w sklepie nie ma licencji do użytku
            komercyjnego (np. używania w Net Cafe)

• Gość: Wolny człowiek Re: Policjanci z Rudy Śląskiej nie szukają bandzi IP: 80.51.255.* 08.12.03, 20:31
              Zakładajcie AURXA!!! Chłopaki od niego wręcz proszą byś instalki skopiował i pożyczał kolegom. To jest naprawde kawał przyzwoitego softu !!!
          • Gość: scarface Re: Policjanci z Rudy Śląskiej nie szukają bandzi IP: *.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 15:58
            Oryginały wyrzucasz? Palant z ciebie!
            Poza tym kopie zapasowe możesz mieć tylko jeśli masz oryginał na półce.
      • Gość: Les Re: Policjanci z Rudy Śląskiej nie szukają bandzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 17:57
        zawsze przy takiej okazji mam postulat dla dziennikarzy np teraz GP. Niech się
        przejdą do ww dostawcy internetu żeby ujawnił im listę pracowników
        tzw "organów" , którzy korzystają z jego usług, a potem niech porównaja z lista
        mieszkań w których dokonano przeszukań. Każdy kto ma komputer w domu i net ma w
        100% coś "nielegalnego na" Hd lub Cd. Gliniarze przynoszą czasem do
        zaprzyjaźnionego komisu-lombardu konsole, komputery z "piratami". Nie wnikam
        skąd mają, ale zawsze na pewno ukradli albo ludziom z przeszukań, albo np z
        netu. "Nie miej pretensji do sąsiada że sra na klatce jeśli sam to robisz" :)
      • Gość: Wolny człowiek Re: Policjanci z Rudy Śląskiej nie szukają bandzi IP: 80.51.255.* 08.12.03, 20:26
        Ludzie, o czym wy piszecie, przestańcie jęczeć nad cenami softu !!! Instalujcie linuxa, przekonujcie do tego systemu swoich przełożonych w pracy, jak nie ma takiej możlwości to przynajmniej do instalowania OpenOffice na windach !!! Chce Bill wydymać was ? Wydymajcie wy Billa !!!
    • Gość: speed1 I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.jota.digi.pl 13.11.03, 10:30
      zapychają łącza, kradną pasmo. trudno nawet strony przeglądać.
      kradną pracę innych. gdyby nie ci złodzieje(90% userów, hehe),
      legalne oprogramowanie i filmy byłyby tańsze. może wreszcie ktoś
      zrobi z tym porządek
      • Gość: zealot Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.joint.eu.org 13.11.03, 11:20
        Gość portalu: speed1 napisał(a):

> zapychają łącza, kradną pasmo. trudno nawet strony
        przeglądać.
        > kradną pracę innych. gdyby nie ci złodzieje(90% userów,
        hehe),
        > legalne oprogramowanie i filmy byłyby tańsze. może wreszcie
        ktoś
        > zrobi z tym porządek

człowieku nie wiesz co mówisz!!!!!!!!!! Piractwo powstalo po
        tym jak autorzy oprogramowania walneli takie ceny, które u nas
        w kraju sięgnęły zenitu!!!
        • Gość: MS Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.tychy.msk.pl / 10.62.17.* 13.11.03, 13:28
          ciekawe czy masz caly soft kupiony ? ;)
          • Gość: pepe Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 15:24
            Ma kupiony na stadionie buehehehehe
        • Gość: simon Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.saton.pl 17.11.03, 14:58
          Co ty facet wiesz na temat funkcjonowania internetu.....na czym
          jedziesz na modemie telefonicznym>>>>
          A co do piractwa....To jestem ciekaw czy Ty kolego masz
          wszelkie oprogramowanie w swoim kompie po legalu.Hm????
      • Gość: Gracz Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 13.11.03, 14:14
        ...a powiedz mi słonko czy masz Windowsa orginalnego...
        ...ja osobiscie nie sciagam z netu nic, z ftp sciagalem sporadycznie jedynie
        muze i czasem jakas gre, filmow wogole bo nie ogladam...tylko gram przez neta
        i tez mnie denerwuje ze wszyscy z netu ssaja bo pingi sa straszne i grac sie
        nie da...ale nie chce zeby do mnie policja przychodzila bo czepiac sie
        bedzie...mam pare plytek - moze z 10 z pitarami + windowsa...i nie wiem czy mi
        za to kompa wezna czy nie...martwie sie teraz...
      • Gość: Realista Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.bater.net.pl / 217.97.221.* 13.11.03, 16:35
        witam! odnośnie powyższego tekstu widze tylko kilka mozliwości:
        1) autor jest członkiem Ligi "Polskich" Rodzin
        2) autor jest pracownikiem Policji (niegdyś MO)
        3) autor to nieuleczalnie chory idealista
        Miejmy nadzieję, że rychło zajmie sie nim służba zdrowia zanim kolejny raz
        zacznie wypisywać bzdury w necie. (Zalecam kastarację!)
        • Gość: Pytający Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.bater.net.pl / 217.97.221.* 13.11.03, 16:51
          Piractwo nie jest pewno zjawiskiem poządanym ale może ktos zechce pomysleć
          dlaczego tak popularnym w Polandzie? Odpowiedź jest prosta- prawa ekonomii! Na
          orginalny soft stać tylko dobrze prosperujące firmy, państwo i wszelakich
          snobów. Zwykłe gospodarstwo domowe o "przecietnym" dochodzie nie jest w stanie
          zafundować sobie nawet popularnego dzis Windows OS a co dalej? Moze w
          dzisiejszych realiach lepiej zacząć zwalczać wpływy kosmitów na gospodarkę co
          powinno przynieść bardziej widoczne efekty (sic.) ?
          • Gość: Arkhan Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.eu.org 14.11.03, 22:52
            Ta poczekaj az do ciebie przyjda i ci kompa zabezpiecza. U
            kumpla tak zrobili wiecej juz go nie zobaczyl. A gosc mial dwie
            slownie dwie pirackie plytki.
          • Gość: ssaj kutasa dupku [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 02:56
        • Gość: simon Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.saton.pl 17.11.03, 15:03
          Popieram!!!!!-pięknie to ująłeś-prymityw jakis z tego
          gościa.....Niewierze że on ma wszystko legalne.....Bolek jakiś
      • Gość: Szaman Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.kondrat.pl 15.11.03, 11:10

> zapychają łącza, kradną pasmo. trudno nawet strony przeglądać.
        > kradną pracę innych. gdyby nie ci złodzieje(90% userów, hehe),
        > legalne oprogramowanie i filmy byłyby tańsze. może wreszcie
        ktoś
        > zrobi z tym porządek

Ja tam nikogo nie bronie. Ale gdyby nie ssacze, oprogramowanie i
        filmy bylyby jeszcze drozsze. Ludzie sa pazerni i wszytsko na
        tym swiecie dzieje sie na odwrot.
        • Gość: Devil Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 15:14
          Kolego palnij Ty sie najpierw w ta makowke poczytaj troche a potem dopiero
          zabieraj glos!! Przykro sie robi widzac ze takie pajace zabieraja glos nie
          majac o ty pojecia. Ale coz glupich sie nie sadzi sami sie rodza !!
      • Gość: adi Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.03, 11:44

> zapychają łącza, kradną pasmo. trudno nawet strony przeglądać.
        > kradną pracę innych. gdyby nie ci złodzieje(90% userów, hehe),
        > legalne oprogramowanie i filmy byłyby tańsze. może wreszcie ktoś
        > zrobi z tym porządek
        A ja nie cierpię tych którzy za byle chłam każa se płacić kupę szmalu !
        Współczesne oprogramowanie jest w większości niedopracowane, źle
        zoptymalizowane a straszliwie drogie !
        A piractwo istnieje dlatego że soft jest drogi a nie odwrotnie !
        Podziękuj raczej zdzieraczom z Microsoftu i innym tego typu.
        • Gość: Viciu Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 06:54
          > A ja nie cierpię tych którzy za byle chłam każa se płacić kupę szmalu !
          > Współczesne oprogramowanie jest w większości niedopracowane, źle
          > zoptymalizowane a straszliwie drogie !

Skoro jest takie zle to po co chcesz go uzywac ?
          Jesli caly ten soft jest taki zly i niedopracowany to zaloz swoja firme i napisz
          dopracowany, zoptymalizowany i na dodatek tani soft to zostaniesz milionerem.

Proste - stac mnie na cos to z tego korzystam - nie stac to trudno, albo szukam
          czegos tanszego albo szukam lepszej pracy.

A potem sie dziwicie ze kradna radia i samochody - a od czegos to sie zaczyna,
          prawda ?
          • Gość: olo Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.coig.katowice.pl 28.11.03, 18:44
            fajnie i co znalazles lepsza prace? tez bym chetnie poszukal czegos tanszego
            ale jesli cos takiego nie istnieje (nie wiem czy wiesz ale firma ktora robi cos
            drozszego i tak by cie na rynek nie wposcila z czyms nowym bo zaraz by
            stwierdzili ze zerznoles od nich)pozatym zeby stwierdzic ze cos jest
            niedopracowane to musze to najpierw miec a jak kupie to kto mi potem kase odda
            i jeszcze jedno jak ci radio ukradna to go fizycznie nie masz a jak sobie
            program od kumpla skopiuje to mam go i ja i on znam przypadki ze ludziska sobie
            w kilka osob sciepe robili na kupno jakiejs fajnej gry bo nie mieli kasy na to
            zeby kazdy kupil swoja ale mieli szczere checi
      • Gość: MaJsTeR Co do softu ::::::: CZYTAJCIE IP: *.zvid.net 16.11.03, 10:50
        tak jasne tylko szkoda że jakośnależe do Elsatu i wcale nie jest
        tak ciężko a co do oprogramowania JAKBY NIE BYLO PIRATÓW TO BY
        BYLO JESZCZE DROŻSZE BO TERAZ FIRMY SPECJALNIE OBNIZAJĄ ŻEBY
        SPRZEDAĆ ORGINAŁY ANIE DAĆ PIRATOM SPRZEDAWAĆ BO JAK U PIRATA
        PŁYTKA NP. BEDZIE KOSZTOWALA Z PROGRAMEM NA 6CD BEDZIE TO
        ZAŁÓŻMY 30ZŁ (5ZŁ OD CDC) A PRODUCENT TO WYPUŚCI ZA 40 TO JA
        WOLE WYŁOŻYĆ 10 ZŁ I SE KUPIĆ ORYGINAL I SIE NIE PRZEJMOWAĆ
        POLICJĄ (zresztą w której pracuje :) także dużo mi nie zrobią no
        chyba że...)[mam was] A Z ELSATEM TO SIE JESZCZE ZOBACZY HEHE
        • Gość: HWDP!!!!!!! [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 19:19
          • Gość: trappER Re: Co do softu ::::::: CZYTAJCIE IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.11.03, 14:22
            Idź się utop wsioku! Policja naprzód!
            • Gość: Desperado Re: Co do softu ::::::: CZYTAJCIE IP: *.tele2.pl 01.12.03, 19:17
              PLONK
        • Gość: kolo Re: Co do softu ::::::: CZYTAJCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 15:18
          Mowi sie sobie wiesniaku a nie se. A gdzie ty masz plytki po 5 zl za sztuke i
          gdzie masz jakikolwiek program na 6 zl po 40 zl. Wez juz lepiej dziecko odlacz
          sie od tego netu, albo daj mi numer do twojego ojca to mu powiem jakie bzdury
          w sieci piszesz.
      • Gość: gość Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 13:03
        Czy ktoś Tobie kiedyś może powiedział "nie kupię tej gry,bo jest za droga"?
        Ten ktoś tej gry /programu/ po prostu nie kupi,więc skąd miałby być tańszy ten
        program,jak nie będzie "ssaczy"?Poza tym,nie wiem czy wiesz,ale w
        przypadku "okradania" pewnej firmy z Redmond można mówić,że się okrada złodzieja
      • Gość: Vibratorr Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.03, 23:54
        chyba zes sie z koniem na glowy zamienil...
        gadasz bezsensu... W naszym kraju wszystko bylo jest i bedzie drogie...
        Piractwo rulezzzz
      • Gość: kolo Re: I bardzo dobrze, nie cierpię ssaczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 15:23
        Ta pewnie legalne oprogramowanie by bylo tansze. Chcialem zauwazyc ze w ciagu
        ostatnich paru lat ceny plyt nie ida w gore tak ostro jak to mialo miejsce
        wczesniej. Jakby nie bylo piractwa to bys za windowsa placil 1000 zl za wersje
        OEM. A co do zapychaczy to napisz mi czy objawia sie kradziez pasma przez
        ssaczy bo ja nic z tego nie rozumiem i podejrzewam ze ty tez i piszesz bzdury
        bo cie tatus na chwile dopuscil do netu.
    • Gość: harc mistrz "Fukcjonariusze tyranii nienawidzą wolności"... IP: 62.233.241.* 13.11.03, 10:43
      Gdzieś w księgach, przed laty, znalazłem takI jak ten powyżej
      AFORYZM. Być może w tej osobliwej aktywności policjantów z Rudy
      Śląskiej chodzi naprawdę o tropienie poważnego przestępstwa i to
      byłoby zrozumiałe i naprawdę godne uznania. Nie dowiemy się tego
      ze zrozumiałych względów na tzw. dobro śledztwa. Ale musimy
      pamiętać także o tym, że INTERNET jest wspaniałym i wolnym
      środkiem komunikowania się ludzi w mieście oraz na wsi, w kraju
      i na całym świecie - i należy wolności tego medium strzec jak
      żrenicy oka! Bo zawsze kiedyś może pojawić się coś lub ktoś, dla
      kogo taka wolność i swoboda będą nienawistne. I będzie
      nieodparta chęć założenia tam cugli lub kagańca, a może knebla
      (?). Czuwaj!
      • Gość: gość Re: "Fukcjonariusze tyranii nienawidzą wolności". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 13:09
        +22% VAT za to dobrodziejstwo.W sumie to rzadko,ale teraz chciałbym
        wiedzieć,kto to wymyślił /ten VAT,znaczy/
    • Gość: zealot Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.joint.eu.org 13.11.03, 11:15
      Buhhaha piractwo nie upadnie w Polsce dopóki ludzie nie będą
      mieli funduszy na kupowanie orginalnych gier i programow!!! Jak
      władze są taie mądre niech lepiej zajmą się bezroboeciem w
      kraju, a nie tępieniem ludzi których nie stać na np. Office
      kosztującego ok 2 tys złotych!!!! Pozdroo dla wszystkich
      piratów i ludzi korzystających z ich usług!!!!
      • Gość: =] Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów ... IP: *.pl / 192.168.16.* 13.11.03, 12:32
        A robia to tylko na Rudzie czy w innych miastach tesh ?
        • Gość: gość Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 13:10
          Też,tylko ciszej
      • Gość: Marek Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 19:36
        Gość portalu: zealot napisał(a):

> Buhhaha piractwo nie upadnie w Polsce dopóki ludzie nie będą
        > mieli funduszy na kupowanie orginalnych gier i programow!!!
        Jak
        > władze są taie mądre niech lepiej zajmą się bezroboeciem w
        > kraju, a nie tępieniem ludzi których nie stać na np. Office
        > kosztującego ok 2 tys złotych!!!! Pozdroo dla wszystkich
        > piratów i ludzi korzystających z ich usług!!!!

Człowieku, puknij się w ten tępy łeb. Na pewno nic Ci to nie
        pomoże, ale efekt będzie fajny. Kogoś stać na komputer za 3-4
        tysiące, stać na 100zł miesięcznego abonamentu za internet, a
        nie stać na oprogramowanie?? Bzdura totalna, próba żałosnego
        wytłumaczenia własnej kradzieży.
        Po co podajesz przykład Office'a? 90% użytkowników komputerów
        ten pakiet na nic się nie przyda, a już na pewno nie przyda się
        do domu, bo wystarczy sam Word, którego mozna kupić za 80zł. A
        jak nie chce się płacić, to jest darmowy Star Office.
        • Gość: :) Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 12:22
          Maestro to ja kupie od Ciebie tego worda za 80 PLN tak jak piszesz.
          Moze jeszcze excela masz za 100 PLN tez bym wziol.
          Prawda jest taka ze najtanszy OEM (Office BASIC) z wordem i excelem kosztuje
          990 PLN i jest mozliwy jedynie zakup z nowym kompem bez tego buli sie dwa razy
          tyle!!! Zlodzieje z MS wykorzystuja monopol na rynku!!!
          • Gość: F..E..R..M..Y..N.. Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.squid.pl / 80.51.236.* 09.12.03, 02:32
            Ludzie powiedzcie mi czy ktos sie spotkal osobiscie z czlowiekiem u ktorego
            byla policja !! bo ja NIE!!! jestescie wszyscy spanikowani !!! pajace !!nikt
            niema prawa wejsc do waszych domow !! <<< MAJOR >>
        • Gość: olo Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.coig.katowice.pl 28.11.03, 18:56
          a ja mam komputer za okolo 400 zl a znam takich co maja jeszcze tansze,
          internet w niektorych sieciach kosztuje nawet 35 zl a w akademiku placisz 100
          za pokoj czyli 2-4 osoby i jest to oplata jednorazowa do konca studiow na tym
          jedziesz, mozna tez wziac neostrade w 10 i bedzie jeszcze taniej, z tego co
          wiem samego worda juz nie kupisz, a pozatym jak bys mial zajecia w szkole z
          excela albo ms accesa to wypadalo by go miec w domu chociazby po to zeby sie
          pouczyc bo co zdazysz zrobic w szkole na informatyce majac 2 godziny tygodniowo
          wiec najpierw pomysl a potem sie wypowiadaj
        • Gość: lupusek Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 23:50
          Komputer za 3-4 tysiące:P Hehehe
          Większość ludzi ma tani używany sprzęt. lwia część z pozostałych płaci raty za
          ten sprzęt warty 3-4 tysiące. I nieraz ma dylemat - cio zrobić - zapłacić
          kolejną ratę czy kupić sobie nowe buty bo stare już jeść wołają. Wim to na
          własnym przykładzie. Kiedyś miałem coś co nazywało się stałą pracą nawet
          nieźle płatną jeśli średni dochód miesięczny 1300 jest niezły. I co zwolnili
          mnie kiedy spłaciłem 5 z 36 rat a teraz bieda znależć robotę za 600 zł... A
          raty trzeba spłacać. I gdzie takich ludzi stać na kupowanie legalnego
          oprogramowania? I jeszcze jedna kwestia: Wiekszość grafików, programistów, czy
          młodych ludzi tworzących muzykę na komputerze uczy się na pirackim
          oprogramowaniu. I jest to ich jedyna szansa żeby czegoś się nauczyć. Bo kursy
          szkoły czy inne tego typu zajęcia niewiele dają. Nie masz kompa i softu w domu
          to nie masz co nawet pchać się na coś takiego. Bo tam jesteś w stanie poznać
          tylko podstawy. (swoją drogą za słoną kasę)A nauka czegokolwiek w tych
          dziedzinach do długie godziny żmudnego poznawania możliwości oprogramowania.
          Spróbójcie znaleźć pracę po jakimś kursie np Photoshopa, albo delphi. Bez
          pirackiego oprograwnia padnie rynek w którym ono jest wykożystywane. Bo nikt
          go obsłużyć nie będzie umiał. Wzielibyście się za firmy które na pirackim
          sofcie zarabiają a nie za tych którzy się na nim uczą.
        • Gość: Chris.pl Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 217.153.84.* 02.12.03, 12:39
          Popieram.
          Przeszukują kompu osób, które mają stały dostęp do netu.
          Zatem jeżeli poświęciliby oni chwilę swojego cennego czasu to staliby się
          posiadaczami legalnego, darmowego oprogramowania.
          Jako system operacyjny - któraś z dystrybucji Linuxa (jest ich tyle, że każdy
          znajdzie dystrybucję dla siebie).
          Jako pakiet biurowy - OpenOffice, KOffice, ... (tyle tego, że można by się
          rozpisywać :).
          Do tego oprogramowanie naukowe, graficzne, biurowe, multimedialne etc - po
          prostu GB softu za free.
          No jedyny problem to gry - większość tworzona jest pod winde, tworzący darmowe
          oprogramowanie dla tego systemu nie mają widocznie czasu na takie duperelki. Ale
          lubiący gry lubią trochę adrenaliny we krwi więć możliwość ewentualnej kontroli
          powinna ją także trochę podnieść ;)

No i coś dla studenta - jeśli na studiach uczą tylko użytkownia windy i
          programów działających pod winde, to lepiej rzucić takie studia. Dobrej pracy po
          nich nie znajdziesz (chyba, że jako maszynistka w biurze) - więc jest to strata
          twojego czasu i pieniędzy.

Pozdrowionka dla legalnych i tych trochę mniej legalnych.
        • Gość: eMCe Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 02.12.03, 22:22
          windows xp, za 120 moze jeszcze, stary pierdolisz jak potrzaskany, tym
          bardziej ze star office wcale ni jest darmowy. mowiac krotko: jestes lama jak
          ostatni maderfaker, a za sprzet placa ci starzy, wiec mozesz szekac :p sram na
          ciebie
        • Gość: Natan Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.zab.zigzag.pl 03.12.03, 09:32
          Gadasz bzdury, ze ludziom nie przydaje sie office w domu! Widocznie Ty w domu
          tylko grasz a w pracy wystawiasz faktury i na tym Twoje zabay z komputerem się
          kończą! Chlopie inni ludzie pracują na kompach a nie ogladają gołe dupy w
          internecie!
      • Gość: Azor Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.pro / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.03, 18:07
        Windows i Office powinny być darmowe do użytku
        domowego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To by z pewnością wiele załatwiło.
        Niestety Bill nigdy nie zrobi takiego kroku.
        No chyba że Linux wysunie się na pierwszy plan - życzę mu tego z całego serca.
        • Gość: Zielonogórzanka Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.zacisze.zgora.pl 19.11.03, 20:20
          Pobożne życzenia :)
        • Gość: tylko ja Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.swietochlowice.org / *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 14:46
          Jak linux wyjdzie na prowadzenie to chyba nie myslicie ze dalej bedzie darmowy
          lub tani??
          • Gość: miKus Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 00:15
            a załóż sie że bedzie
            gwarantuje ci
            jest tyle dystrybucji ktore konkuruja ze soba ze szkoda dalej tu mojego
            pisania :}
            • Gość: dj_szelest CHWDP - Chowaj Windowsa Do Piwnicy IP: *.icpnet.pl 02.12.03, 23:42
              Witam serdecznie. Cała ta sprawa, czy jak już można powiedzieć PSYCHOZA z
              nalotami policyjnymi dotarła do Wielkopolski. Zastanawia mnie kilka rzeczy. Po
              pierwsze, czy szukanie naprawdę maluczkich wykroczeń to nie jest sposób na
              poprawienie policyjnych statystyk? Po drugie. Mam dzisiaj 19 lat i zacząłem
              właśnie studiować. Oznacza to, że nie posiadam środków na zakup oryginalnych
              programów. Żebym mógł sobie na to pozwolić, to muszę najpierw zdobyć
              wykształcenie. Nawet gdybym nie kupował żadnych gier, to zestaw niezbędnych
              programów wyniesie mnie więcej niż zakup nowego komputera. Czy ma to jakiś
              sens ?? Nie sądzę żeby rodzić wydawał bagatelne sumy na to, aby jego dziecko
              mogło grać na komputerze, bo póki co mało który może sobie w tym kraju na to
              pozwolić. Wydawało mi się też (dobre słowo "wydawało"), że żyjemy w kraju,
              który po transformacji jest krajem wolnym, a nie państwem policyjnym na wzór
              Białorusi. Niestety widzę, że komuś bardzo zależy żebyśmy byli dziadami Europy.
              Nigdy nie zarobiłem ani grosza na sprzedaży jakiegokolwiek programu czy, a mimo
              to mając internet jestem traktowany jako przestępca. Gdzie tutaj jest logika i
              zdrowy rozum ??!! Czy nie stać tego kraju na jednego, normalnego człowieka,
              który potrafiłby, a raczej powinienem napisać chciałby wszystko uporządkować??
              Gdzie się człowiek nie ruszy, gdzie nie pójdzie, widzi, że cofamy się w rozwoju
              w zastraszającym tempie. Nie wiem nawet czy niedługo nie będziemy ścigani za
              wypowiedzi na forum... bo już mnie chyba nic nie ździwi.
              Pozdrawiam wszystkich zdrowych ludzi i proszę nie bluzgajcie tak bardzo na
              policję... bo przecież to nie żołnierze wywołują wojnę.

Poznań
        • Gość: Pingwiniarz Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.tele2.pl 01.12.03, 19:32
          [...]
          > Niestety Bill nigdy nie zrobi takiego kroku.

Bill nigdy. Microsoft uzurpuje sobie prawa do wszystkiego. Niemcy już dawno
          zaczęli stopniowo migrować z Windowsów do Linuxa w urzędach.

> No chyba że Linux wysunie się na pierwszy plan - życzę mu tego z całego serca.

Używam Linuxa i nie muszę się modlić, żeby mi się nie wywiesił w czasie pisania
          artykułu czy liczenia koszorysu. Nie muszę też nikomu płacić.

A co do licencji - okazuje się, że ani GPL (na której rozprowadzany jest Linux)
          ani też ta od Microsoftu NIE uwzględnia żadnej gwrancji. Udostępnia program tak,
          jak jest, nie interesi ich, że program wywali Użytkownikowi komputer, zabije mu
          psa czy pozjada rybki z akwarium.
          Kocham programy typu "Free for non-commercial use"
      • Gość: biedny Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.demo.pl 28.11.03, 11:12
        Jak cię nie stać na Office, to se zainstaluj OpenOffice - pewnie i tak niewiele
        potrafisz w tym łordzie czu ekscelu zrobić.
        Ja bym chciał mieć gitarę mojego sąsiada, ale mu jej nie ukradnę, chciałbym też
        mieć kablówkę w każdym pokoju, ale jej nie zainstaluje bo mnie nie stać, a -
        jak nie mam na fajki i wódke to nie palę i nie piję - proste nie? Czym to się
        różni od kradzieży softu, filmów czy muzy.
        Masz kasę - kupujesz - DOBRZE
        Nie masz kasy - kradniesz - ŹLE

• Gość: rudzianin Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.gdc.pl / 192.168.2.* 13.11.03, 11:53
      Moim zdaniem wymyslili to po to zeby jeszcze bardziej sie opier..
      . przeciez latwiej jest chodzic po ludziach i patrzec czy maja
      legalne oprogramowanie niz lapac dresiazy czy chuliganoow bo przy
      tym moga jeszcze dostac wpier.... wymyslala coraz bardziej
      wymysle sposoby zeby nic nie robic... juz nie maja miejsca zeby
      stanac suka i pospac sobie bo ludzie ich wypatrzeli.. teraz czas
      na zbieranie kompoow... co bedzie dalej ? karanie 500zl mandatem
      za przejscie na czerwonym swietle (bo z czegos musza zyc)...
      • Gość: QWE Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.spinet.com.pl 26.11.03, 13:39
        Dla przechodzących na czerwonym świetle to kara śmierci, a dla morderców i
        bandytów to pouczenie ale koniecznie grzeczne, bo jeszcze ktoś się może
        zdenerwować i co wtedy ?
    • Gość: bojster Bla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.03, 12:32
      Jak kogoś nie stać na horrendalnie drogie oprogramowanie pod
      System(tm) (albo jeśli go stać, ale ceni sobie wolność i
      bezpłatne programy), to używa Linuxa. Ja tak robię i pod tym
      względem (posiadania nielegalnego oprogramowania) nie można mi
      nic zarzucić. Ale Czy posiadając kilka albumów mp3 albo parę
      filmów (które nota bene są absolutnie niedostępne na polskim
      rynku, bo kolekcjonuję głównie rzadkości i klasyki z pierwszej
      połwy ubiegłego wieku) staję się przestępcą? Należy wziąć pod
      uwagę dostępność, podejść do tego zdroworozsądkowo. Szkoda słów,
      wszystkim rządzą korporacyjni krwiopijcy.
      Wolność nade wszystko!
      • Gość: Ania RE: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 22:32
        a nagrywarki?? sprzedaja i co teraz dla siebie tez nie mozna
        nic robić, wydaje 300 zł na nagrywarke zeby sobie ją
        poogladać?? sorry ale żeczywiście wzielibyscie sie za robote!!
        kogo stac na cos legalnego,napewno nie większość.ludzie
        korzystaja z nielegalnych np oprogramowań i dalej bedą
        korzystać.
        • Gość: Kamil Re: RE: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 19:39
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> a nagrywarki?? sprzedaja i co teraz dla siebie tez nie mozna
          > nic robić, wydaje 300 zł na nagrywarke zeby sobie ją
          > poogladać?? sorry ale żeczywiście wzielibyscie sie za robote!!
          > kogo stac na cos legalnego,napewno nie większość.ludzie
          > korzystaja z nielegalnych np oprogramowań i dalej bedą
          > korzystać.

Jeśli nie wiesz, do czego służy nagrywarka, to chyba nie
          powinieneś jej używać, prawda? Ona służy do archiwizacji danych,
          a nie tłuczenia pirackich kopii. Nóż też może zabijać, ale to
          nie znaczy, że od razu masz go używać w tym celu.
          • Gość: Vibratorr Re: RE: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 00:20
            > Ona służy do archiwizacji danych,
            > a nie tłuczenia pirackich kopii. Nóż też może zabijać, ale to
            > nie znaczy, że od razu masz go używać w tym celu.

No i wlasnie robie codziennie archiwizacje filmow, mp3 i gier :-)
            CHWDP
            • Gość: Guess Re: RE: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 01:03
              dobrze powiedziane
        • Gość: ptysiek Re: RE: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 22:55
          MASZ RACJE NIECH NAM DADZA WIECEJ ZAROBIC TO I LEGALNE KOPIE SIE KUPI :)
      • Gość: zefel Re: Bla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.03, 11:49
        Gość portalu: bojster napisał(a):

> Jak kogoś nie stać na horrendalnie drogie oprogramowanie pod
        > System(tm) (albo jeśli go stać, ale ceni sobie wolność i
        > bezpłatne programy), to używa Linuxa. Ja tak robię i pod tym
        > względem (posiadania nielegalnego oprogramowania) nie można mi
        > nic zarzucić. Ale Czy posiadając kilka albumów mp3 albo parę
        > filmów (które nota bene są absolutnie niedostępne na polskim
        > rynku, bo kolekcjonuję głównie rzadkości i klasyki z pierwszej
        > połwy ubiegłego wieku) staję się przestępcą? Należy wziąć pod
        > uwagę dostępność, podejść do tego zdroworozsądkowo. Szkoda
        słów,
        > wszystkim rządzą korporacyjni krwiopijcy.
        > Wolność nade wszystko!

Tak jest ! Precz z tyranią Microsoftu i firm fonograficznych !
        Viva OPEN SOURCE !
      • Gość: gość Re: Bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 13:13
        Słyszałeś coś o tym,że nieznajomość prawa nie chroni przed jego
        skutkami.Przestępca z SUSE8.2 podaje Ci rączkę
      • Gość: Lt. Re: Bla IP: *.zjz.pl 17.11.03, 00:41
        oo do klasyki filmy i muzyka po 50 latach staja sie wlasnoscia spoleczna wiec moga ci naskoczyc zobacza Linucha dadza sobie spokoj wiec ty akurat jestes bezpieczny ale ak czy siak to tylko propaganda ktora tu nadmiernie rozdmuchali pozdrowka

Linux is like wigwam (root's rulez)
      • Gość: Vibratorr Re: Bla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 00:17
        > To kompletna głupota. Zrozumiałbym jeżeli ścigaliby jakichś
        > bardziej zorganizowanych ludzi, ale żeby ludziom do domów
        > wchodzić? Przecież każdy ma troche piratów, bo za co dzieciaki
        > mają kupować np. dobrego antywirusa, firewalla? Po co to komu?
        > Ja miałem 20 włamań z zewnątrz... Niech zostawią biednych...
        Masz racje ale sporo jest osob ktorych nie stac na windowsa... a dziecka 8-10
        letniego nie przekonasz do Linuxa jesli w szkole uzywac windowsa
        • Gość: alex Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.bater.net.pl / 81.210.89.* 25.11.03, 11:07
          Juz nie jest darmowy, przynajmniej niektore dystrybucje. Ponoc ostatnio RedHat
          wycofal sie z darmowych dystrybucji i od tej pory bedzie tylko i wylacznie
          odplatny. Ale to nie koniec swiata, bo przeciez tych dystrybucji jest dosyc
          sporo. Ja teraz korzystam z polskiej wersji linuksa, Aurox Linux, i jest calkiem
          przyzwoita.

pozdrawiam
        • Gość: Fready Piraci górą. IP: *.artcom.pl 28.11.03, 22:28
          Pozdrowienia dla wszystkich piratów. I CHWDP niech sie odwala o nas pozadnych
          obywateli kogo stac na orginaly co to ma byc. Ciekawe ile gliniazy ma orginaly
          niech sobie sami naloty zrobia. i jeszcze raz CHWDP :)
    • Gość: schneemann Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.elsat.net.pl 13.11.03, 12:45
      a ja na to jak na lato .... zapraszam .. nawet kawe zrobie ...
      nawet Panowie pół plytki nie znajda u mnie :D:D ... i u
      znakomitej wiekszosci uzytkownikow owej pechowej siecii
      komputerowej w R.Śl. :D:P
      • broneknotgeld Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in 13.11.03, 13:37
        Internauta ze "Elsatu"
        Może dostać do wiwatu.

• Gość: Pan X Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.elsat.net.pl / 10.2.0.* 13.11.03, 20:58
        Gość portalu: schneemann napisał(a):

> a ja na to jak na lato .... zapraszam .. nawet kawe zrobie ...
        > nawet Panowie pół plytki nie znajda u mnie :D:D ... i u
        > znakomitej wiekszosci uzytkownikow owej pechowej siecii
        > komputerowej w R.Śl. :D:P

tak jest !! nie macie Panowie co szukac. :D
    • Gość: RUDZIANKA WAZNE PYTANIE DO POLICJANTOW!!! IP: *.foxnet.com.pl 13.11.03, 13:59
      Cala akcja oznacza wykasowanie wielu mp3 ktorych nawet w
      sklepach kupic sie nie da...
      Wiec czas all wykasowac:]
      Trudno...
      Ale w takim prazie prosze odp.mi na pytanie!!!
      Nie skasuje z dysku wszystkiego:]
      * Wiec ile mozna trzymac mp3 na dysku???
      900MB czy 1500MB??
      * Pytanie nr.2 A kto sprawdzi panow policjantow?
      Kto sprawdzi urzednikow?
      Kto sprawdzi politykow?
      Kto sprawdzi inne firmy?
      itp Kto sprawdzi to all???
      Zostawcie mlodych uzaleznionych od rodzicow w spokoju i biednych
      studentow,ktorzy musza jakos sie uczyc przy komputerach:]
      ]:->
      • Gość: 0c001 Re: WAZNE PYTANIE DO POLICJANTOW!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 07:38
        z mp3 to nic nei mozna miec, jak sie dobrze dopieprza - a to
        calkiem mozliwe bo to krawezniki jakies - to z tego co wiem
        jezeli Posiadasz piracka kopie windy na kompie, a na pewno taka
        Masz [; lub posiadasz nagrywarke cd (tak slyszalem) to moga sie
        dopieprzyc i skasowac calego kompa lub hdd...
        Czemu nagrywarke?
        Z tego co wiem to dla nich jest ona narzedziem sluzacym do
        piracenia plyt...
        niestety ale tu nasuwa mi sie jedna mysl CHWDP... :/
      • Gość: Falco/v Re: WAZNE PYTANIE DO POLICJANTOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bater.net.pl / 192.168.0.* 15.11.03, 20:26
        ja mam na dysku 16GB muzyki z jakieś 10GB teledysków i jakieś
        25GB flimów

i mogę sie wetnąć o całą moją chatę ,że jak wszedł bym do domu
        jakiegoś gliniarza to znalazł bym tam ze dwa razy więcej

wiem bo mam znajomych: ojciec kumpla pracuje w strarzy
        wiejskiej(piszę z błędem bo ich nie lubie i policji też)
        chłopak ma zawalone pół pokoju nowinkami najnowsze gry (nawet
        na miech przed premierą)nowe filmy i programy i co poprostu
        GÓ..NO

----------Więc posprawdzajcie najpierw siebie a potem
        szlajajcie się po domach normalnych ludzi ----------------------

P.S: Policji się nudzi ostatnio mnie spisali bo stałem rowerem
        15cm tylnym kołem poza krawęznikiem
        Powiedzieli mi: "JESTEŚ ZAGROŻENIEM DLA OTOCZENIA" Tylko istny
        osioł mówi tak o 16 letniej osobie porównując go do jakiegoś
        terrorysty

• Gość: gość