silling 06.03.09, 22:46 to sa najwazniejsze zalety Slazakow: brak fanatyzmu i zrozumienie dla wielokulturowosci dzis tez tacy ludzie sa potrzebni moze jeszcze bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Misior1976 Wystawa o śląskim Niemcu, wrogu Hitlera IP: 212.59.248.* 06.03.09, 23:38 Wspaniała postać, polecam sztukę Stanisława Bieniasza - również wspaniałej postaci - "Senator", chociaż sam jej nie czytałem, ani nie miałem okazji zobaczyć przedstawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Wystawa o śląskim Niemcu, wrogu Hitlera IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.03.09, 01:28 A co z Ulitzka ? Lukassekiem(?) ? Grünfeldem sen. ? A co ze politykami "slazakowskimi" ? Kupka, Kustos, 2xAdamek, Musiol, ...... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master akurat to cenicie hanysy :-) IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.09, 09:09 brak fanatyzmu ... zrozumienie wielokulturowości .. buuhahahaa :-) poczytajcie sobie jeden z drugim fora jak coś zahacza o styk śląsk/zagłębie - ostatnio temat tyczył zegara w Czeladzi nawet mi się nie pisać epitetów ale jedną rzecz skomentuję - pisaliście hanysy, że macie żal jak ekipa z zagłębia jedzie i wraca z pracy ze śląska i że korzystają z waszych dóbr. A jak myślicie dlaczego tak jest ? przecież top i medium management nie jest ze śląska ... a może są lepsi, bardziej rzutcy, lepiej wykształceni, mają szersze horyzonty a nie tylko gruba i szynk ? co ? pomyślcie o tym w wolnej chcili między kolejnymi kuflami bronxa chłopaki i wyluzujcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: akurat to cenicie hanysy :-) 07.03.09, 09:17 Stosunki śląsko - zagłębiowskie podchodzą pod inny paragraf, gorolu. Wasze zachowania, wasza nienasycona chęć brania, w końcu bezpodstawna "rola przywódcza" nie nastraja nas zbyt w stosunku do was tolerancyjnie i tak zostanie. Dla nas pozostaniecie już przykrym sąsiadem-pryszczem Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: akurat to cenicie hanysy :-) 08.03.09, 04:34 Zaglebiowski paso zyd sie odezwol. Koniec kometarza. Odpowiedz Link Zgłoś
roczniok Wystawa o śląskim Niemcu, wrogu Hitlera 07.03.09, 09:38 według mnie mieszkał w Bielsku, a nie w Bielsko-Biała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Gdyby żył... IP: 193.238.200.* 07.03.09, 10:17 Pan Eduard nie miał nic wspólnego z postawami charakterystycznymi dla gwiazd tutejszego forum. To był Ślązak (niemiecki), nie pyskaty chamski szlezjer gatunku cirano/oppelner/arnold7 etc. Tfu. Pozdrowienia od true Oppelnera. Grüß Gott. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Re: Gdyby żył... IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.09, 17:24 i pewno masz rację, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reMaster top management :Zawadzki,Szlachic,Gierek IP: 212.59.228.* 07.03.09, 10:58 Master...i jego prawdziwi polacy to właśnie ..top management....Zawadzki, Szlachcic,Gierek...aktyw do zarządzania 3 milionową watahą werbusów, wulców, zakierzońców i reszty goroli oraz ich pomiotówi <krzoków> o mentalności kołtuna i konopielki ,osiadłych na ziemiach Górnego Sląska. To nimi zarządza Master...w ramach szlagwortu sosnowieckiego rodzenia : na tym podwórzu się synu urodziłeś i żyjesz a tam, za Brynicą będziesz zawsze pracował... czyli:smród we łbie mota,kota mota, same srota a na kota zwolota, kumie Master!!! Prawdziwych Ślązaków już dawno nie ma na Śląsku. Gość: Master 07.03.09, 09:09 napisał: brak fanatyzmu ... zrozumienie wielokulturowości .. buuhahahaa :-) poczytajcie sobie jeden z drugim fora jak coś zahacza o styk śląsk/zagłębie - ostatnio temat tyczył zegara w Czeladzi nawet mi się nie pisać epitetów ale jedną rzecz skomentuję - pisaliście hanysy, że macie żal jak ekipa z zagłębia jedzie i wraca z pracy ze śląska i że korzystają z waszych dóbr. A jak myślicie dlaczego tak jest ? przecież top i medium management nie jest ze śląska ... a może są lepsi, bardziej rzutcy, lepiej wykształceni, mają szersze horyzonty a nie tylko gruba i szynk ? co ? pomyślcie o tym w wolnej chcili między kolejnymi kuflami bronxa chłopaki i wyluzujcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Re: top management :Zawadzki,Szlachic,Gierek IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.09, 17:23 misiu, a co, przez zapomnienie nie dopisałeś Waszego Jorga ? czyżby on był taki święty ? jakie czasy tacy ludzie. A faktem jest, że prawdziwych ślązaków już nie ma, bo masa małopolski i kielc i was i nas zalała. Ale mnie bawią te nerwowe ruchy na lekko prowokacyjne teksty, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: top management :Zawadzki,Szlachic,Gierek 08.03.09, 04:35 > zrozumienie wielokulturowości Tak, tego akurat Zaglymbioki nos kcom uczyc. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MasterKartoffel Master=okaz uber alles und..alle IP: *.gprs.plus.pl 07.03.09, 14:33 to taki gorolski ...cud genetyczny, szef w szalecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Re: Master=okaz uber alles und..alle IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.09, 17:17 zabolało co ?? a ja tylko zrobiłem niewielką transkrypcję waszych tryskających jadem komentarzyków, a co ma oznaczać ponad wszystko i wszystko ? ja bym koleżko zamiast ostatniego alle użył "genau" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komentarzysta... Re: Master=okaz uber alles und..alle IP: 212.59.228.* 07.03.09, 22:23 jeżeli już kumie to...ganz genau und danach ...alles. A ból po ripoście to ty odczuwasz..to na własne życzenie, boś ty zaczął smród robić głupotami pisanymi na tym forum! A Z tej strony ..cóż politowanie, dla ciebie istoto z genami najlepszego byka intelektu w Zagłębiu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Re: Master=okaz uber alles und..alle IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.09, 09:47 a skąd pewność, że jestem z Zagłębia ? hahaha :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swojak Re: Master=okaz uber alles und..alle IP: *.gprs.plus.pl 08.03.09, 10:23 Matka zawsze pewna ..a ojciec? .... może Masterku ty w kapuście rodzony był, takiej z głąbami ,co to bigos Ślaski z niej robią? Smród mota, kota mota.....oj, popraw się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Master=okaz uber alles und..alle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 12:20 śmiesznie to wygląda ! Byłem swiadkiem jak komisja analfabetyczna , w 1950 na ślasku sprawdzała stan - wykształcenia ! I wtedy było jasne gorole potrafili się podpisąc za pomocą trzech krzyżyków . A ślązacy znali pisownię czeską , niemiecką i w tym czasie plebejską polską . Taka to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Re: Master=okaz uber alles und..alle IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.09, 13:39 na pewno wszyscy ślązacy znali pisownię w 3 językach, a gorole tylko krzyżyki - po prostu sama prawda i tylko prawda, ech śmiech to zdrowie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Pod koniec lat 30. IP: *.welnowiec.net 08.03.09, 19:05 pantowcy byli garstką. Większość Niemców z woj. śląskiego była prohitlerowska. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Pod koniec lat 30. 08.03.09, 21:47 Bzdury - do 1932 absolutnie nie ! Ino partia konserwatywno-katolicko Zentrum - i to po obu stronach. A potym jusz wszyscy byli, bo musieli, bo psychoza strachu i koniec "weimarskiej demokracji". Zresztom: we Polszy jusz (nojpozniyj) od 1926.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Re: amoremio - nieuk i nienawistnik IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.03.09, 02:17 Bardzo ciekawa wypowiedz, hehe, pusta glowa i piana na buzi -> puste banki mydlane. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Pod koniec lat 30. 09.03.09, 16:16 Gość portalu: nn napisał(a): > pantowcy byli garstką. Większość Niemców z woj. śląskiego > była prohitlerowska. Na jakiej podstawie tak uwazasz? Byl jakis plebiscyt, badania uliczne, czy moze wybory do Reichstagu, ktore pozwoliby zweryfikowac ta teze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Wystawa o śląskim Niemcu, wrogu Hitlera IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.03.09, 02:14 Takich bylo niemalo: np. Erwin Respondek. Odpowiedz Link Zgłoś