wyksztalciuch 27.09.07, 20:18 Uważam, że jego miejsce jest w polityce. Mówię to absolutnie bez ironii i bez złośliwości. Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyksztalciuch Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 27.09.07, 20:46 żeby nie było wątpliwości, uważam Tomasza Lisa za bardzo dobrego dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
galileo1411 Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 27.09.07, 22:02 Lis to inteligentny człowiek stawiający odpowiednie bo niewygodne pytania-w dzisiejszych czasach coraz więcej nas zmienia się w bezmyślnych i leniwych telewidzów TVN, którzy "nieogarniają, na której to niewiedzy żerują obecne gwiazdeczki polityki..np żenująca pani beger. ....nie wiem więc czy tomasz lis sprawdziłby sie w polityce,ale szczerze sobie i jemu tego. Tymczasem jednak tkwię w niemym podziwie dla produkcji dziennikarza, za jego własne pieniądze. W Polsce jest niewielu ludzi o tak silnej wolinie tylko walki ( sądze ze hosta w gazeta.pl nie są do końca po koleżeńskiej znajomości : )) pomysłowości i woli walki dla ukazywania prawdziwych twarzy ludzi, którzy pchają się obecnie do polityki naszego kraju.ciekawe czy miałby jej tyle samo by naprawiać kraj....który nie jest wcale łatwo naprawić... Odpowiedz Link Zgłoś
lisz21ka-el Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 27.09.07, 22:44 Ja nie żałuję wcale. Lis jest bardzo dobrym dziennikarzem i może być jeszcze lepszy. Cozpolska.pl to niezły pomysł! Jestem za! Pozdrawiam EK. Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 27.09.07, 20:48 szkoda tego Pana marnowac w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 27.09.07, 21:10 Polityka to zajęcie na jeden sezon - potem trochę pustki i tak w kółko. Tomaszowi Lisowi zależy na tym, by był to normalny kraj, ale po pierwsze - więcej może zdziałać w tym celu jako dziennnikarz, a po drugie - gdyby raz poszedł do polityki, już by nigdy nie mógł wrócić do dziennikarstwa. Najwyżej do pisania pamiętników. Ale nie do dziennikarstwa. Pewnie byłby świetnym politykiem, zwłaszcza, że porządnych ludzi w polityce nam od wielu lat brak i za takimi ludzie się chyba już stęsknili, ale moim zdaniem BARDZO DOBRZE, ŻE NIE WSIĄKŁ W POLITYKĘ I DZIENNIKARZEM ZOSTAŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 27.09.07, 21:49 Ja tez uwazam, ze jest zbyt dobrym dziennikarzem by marnowac sie w polityce Odpowiedz Link Zgłoś
galileo1411 Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 27.09.07, 22:14 Lis to inteligentny człowiek stawiający odpowiednie bo niewygodne pytania-w dzisiejszych czasach coraz więcej nas zmienia się w bezmyślnych i leniwych telewidzów TVN, którzy "nieogarniają",i na której to niewiedzy żerują obecne gwiazdeczki polityki..np żenująca pani beger. ....nie wiem więc czy tomasz lis sprawdziłby sie w polityce,ale szczerze sobie i jemu tego życzę. Tymczasem jednak tkwię w niemym podziwie dla produkcji dziennikarza, za jego własne pieniądze. W Polsce jest niewielu ludzi o tak silnej woli nie tylko walki ( sądzę ze hosta w gazeta.pl nie są do końca po koleżeńskiej znajomości : )) pomysłowości i woli walki dla ukazywania prawdziwych twarzy ludzi, którzy pchają się obecnie do polityki naszego kraju.ciekawe czy miałby jej tyle samo by naprawiać kraj....który nie jest wcale łatwo naprawić... TRAFNE SPOSTRZEżENIE - LUDZIE JUż SIę STęSKNIć ZA TEGO TYPU CZłOwIEKIEM...minely czasy dorabiania sie byle jak po prl...ludzie chcą po prostu uczciwie żyć,w przyjemnych warunkach...zresztą któżby nie chciał :)...POLACY PWOINNI POSWIęCIC WIęCEJ UWAGI POLITYCE...BO JAK NA RAZIE JEJ 90% TO BANDA KRETYNóW Z BRAKAMI ALBO W WYKSZTAłCENIU A CO ZA TYM IDZIE W WIEDZY...ALBO W PSYCHICE NP.BO CZASEM JUż OCZOM I USZOM NIE WIERZę I WSTYD MI SZCZERZE Odpowiedz Link Zgłoś
airwalk77 Gratulacje dla Tomka Lisa 27.09.07, 21:54 Super program, nic dodac nic ujac. W internecie nie ma cenzury i PiS nie bedzie mial wplywu. Odpowiedz Link Zgłoś
galileo1411 Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 27.09.07, 22:07 Lis to inteligentny człowiek stawiający odpowiednie bo niewygodne pytania-w dzisiejszych czasach coraz więcej nas zmienia się w bezmyślnych i leniwych telewidzów TVN, którzy "nieogarniają",i na której to niewiedzy żerują obecne gwiazdeczki polityki..np żenująca pani beger. ....nie wiem więc czy tomasz lis sprawdziłby sie w polityce,ale szczerze sobie i jemu tego życzę. Tymczasem jednak tkwię w niemym podziwie dla produkcji dziennikarza, za jego własne pieniądze. W Polsce jest niewielu ludzi o tak silnej woli nie tylko walki ( sądzę ze hosta w gazeta.pl nie są do końca po koleżeńskiej znajomości : )) pomysłowości i woli walki dla ukazywania prawdziwych twarzy ludzi, którzy pchają się obecnie do polityki naszego kraju.ciekawe czy miałby jej tyle samo by naprawiać kraj....który nie jest wcale łatwo naprawić... wyksztalciuch napisał: > Uważam, że jego miejsce jest w polityce. Mówię to absolutnie bez > ironii i bez złośliwości. Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
cefterek Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 27.09.07, 22:19 Szkoda człowieka, żeby marnował się w polityce. Uważam, że więcej dobrego dla polski zrobi jako dziennikarz. A swoją drogą polsat rezygnując (?) z Tomasza Lisa zabił kurę znoszącą złote jaja! Taaakaaa oglądalnośc! Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zgora Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 27.09.07, 22:21 Rewelacja z tym programem na necie a Lis na premiera ! Jeden z nielicznych rezolutnych ziomali. Brawo Tomek !! Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 27.09.07, 23:12 radek.zgora napisał: > Rewelacja z tym programem na necie a Lis na premiera ! Jeden z > nielicznych rezolutnych ziomali. Brawo Tomek!! Coś w tym jest. Przed poprzednimi wyborami wznosiłam okrzyk: Żakowski na prezydenta! Gdyby do tego dodać premiera Lisa, to ho, ho! Miło pomarzyć... Widać do polityki garną nam się mankamenty :( ... ale ktoś musi je obnażać :)... a w tym Lis jest ekstra! PS. Powodzenia, Panie Lisie, Niezłomny Chytrusie! Póki tacy jak Pan jeszcze pyszczą, bulteriery nie zagryzą nas, szaraczków, na glanc. Zawsze i wszędzie Pana chętnie posłucham, poczytam, obejrzę, bo wielką przyjemność mi to sprawia i szlus. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam3 Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 27.09.07, 22:39 wyksztalciuch napisał: > Uważam, że jego miejsce jest w polityce. Mówię to absolutnie bez > ironii i bez złośliwości. Co o tym myslicie? Mysle podobnie. On ma wszystko to, czego brakuje aktualnym politykom: Inteligencje, wiedze, swietnie postawiony glos, dykcje, urode (!!!) znajomosc szerokiego swiata i wreszcie latwy kontakt z ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 27.09.07, 23:27 jak widac na obrazkach, każdy może byc politykiem, ale nie każdy może być dobrym dziennikarzem. Niech Lis robi swoje. Lepiej na tym wszyscy wyjdziemy, mam nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
kingsiaczek Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 27.09.07, 23:38 Ty sobie żałuj. Ale dobry dziennikarz nie będzie. Polityk staje pod ścianą, psuje mu się charakter, udaje i kpi z otoczenia. Dobry dziennikarz może krytykować, komentować i cały czas być ponad polityczne spory, niezależnie od własnych poglądów politycznych. Nie sprzedaje siebie (vide: Nelly Rokita, suka), ale wykorzystuje talent, by tworzyć nową jakość debaty politycznej - jaką był śp. program Co z tą Polską, a teraz jest - jakże kameralne ale i bardziej autentyczne spotkanie w przestrzeni wirtualnej. Panie Tomaszu - proszę nie bawić się w politykę! NIE WARTO!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
never6 Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 27.09.07, 23:43 Lis jest świetnym analitykiem, komentatorem i "wywiadowcą". Czy sprawdziłby się w polityce? Wróble ćwierkają, że ze współpracą z ludźmi, szczególnie mniej błyskotliwymi niż on, radzi sobie średnio. A zatem jako polityk mógłby być drugim Rokitą, też niewątpliwie jednym z niewielu autentycznych "zwierząt politycznych", który w pracy partyjnej się nie sprawdza. A polityki nigdzie solo uprawiać się nie da. Lepiej więc niech robi, to co robi. Tym bardziej, że rola dobrych dziennikarzy w "edukacji społecznej" jest nie do przecenienia. Odpowiedz Link Zgłoś
annawoj10 Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 28.09.07, 00:38 wyksztalciuch napisał: > Uważam, że jego miejsce jest w polityce. Mówię to absolutnie bez > ironii i bez złośliwości. Co o tym myslicie? TAK,POWINIEN ZOSTAC PREZYDENTEM! A CO NAJMNIEJ GŁOWA JAKIEJS PARTII! (TEZ BEZ IRONII) Odpowiedz Link Zgłoś
annawoj10 TAK,POWINIEN ZOSTAC PREZYDENTEM! 28.09.07, 00:45 > ale faktycznie,zniszczyliby go-a sam nic by nie zdziałał. ale zaluje- tego ze w polityce nie ma takich jak on,żeby stanowili większosc a nie mniejszosc jak do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
m.e.n Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 28.09.07, 00:58 Myślę, że wcześniej czy później Tomasz Lis będzie politykiem. Może już(a może dopiero?) za 2 lata? Póki co, jest to człowiek we właściwym czasie i we właściwym miejscu. Idea programu jest świetna. Nie przeszkadza nawet fakt, że może trochę długo trwa ściąganie. Warto śledzić dalsze losy tego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
observator_nathan a ja nie zaluje 28.09.07, 01:07 Jesli ktos jest madry, to nie znaczy, ze musi byc politykiem! Dobrych dziennikarzy tez nam bardzo potrzeba, chociazby po to, zeby recenzowac politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
niechcemisiemyslec Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 28.09.07, 01:35 dzieki Bogu za takich dziennikarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 28.09.07, 02:55 Nie dziekuj, bo jeden Lis nie czyni wiosny ! A szkoda, wielka szkoda. Moze go sklonowac? Dobrych i uczciwych dziennikarzy jest niewielu. Niech wiec zostanie przy tym co robi i przekazuje nam w inteligentny sposob rzetelne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch myślę, że ... 29.09.07, 00:27 Czyli większość z Was jest takego zdania jak myślałem. Jesteście za tym żeb był dalej red.Lisem. Myślę jednak, że mamy większe szanse na to żeby narodzili się tacy dziennikarze niż taki materiał na polityka. Jestem pewien, że prędzej czy później trafi on do polityki. Po pierwszym programie w internecie widać, ze jest człowiejiem dialogu. Potrafi rozmawiać z każdym! Przecież tak powinien zachowywać się ..... prezydent. Założę się, że kiedyś nim będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_stolarczyk Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 06.10.07, 15:50 Sposób myślenia wielu osób, które sie w tym wątku wypowiedziały troche mnie przeraża. Skoro Tomasz Lis jest za dobry na polityka i szkoda, aby sie marnowal, to znaczy nie tylko, ze jakość naszych polityków jest niska (skoro osoba inteligentna i robiąca wrażenie uczciwej i zaanagażowanej w sprawy kraju uznawana jest za zbyt dobrą, znaczy, że wiekoszość polityków taka nie jest), ale oznacza to też, nie nie chcecie Państwo, aby ta jakość sie podniosła. Powinno być inaczej. Musimy, my wyborcy starać podnieść jakość tego życia politycznego, nie tylko głosując na mądrych ludzi, ale także zachecając osoby spoza polityki, do które poważamy, do włączenia sie w nią. Odpowiedz Link Zgłoś
bambambama Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik 06.10.07, 15:54 Politycy to prostytutki ktore sprzedaja sie wyborcom, Lis nie chce sie skur... i dlatego jest dziennikarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martusia Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.07, 16:00 A ja uważam że Pan Tomasz jest jednym z najlepszych dziennikarzy w Polsce, przynajmniej pokazał ze nie boi się mówić prawdy i mimo tego że chcieli mu zamknąć usta to On sie nie dał :) Bardzo mi sie podoba ten program i lepiej nawet że jest teraz w internecie bo mozną go oglądnąc kiedy sie chce :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martusia Re: Ja bardzo żałuje, że Tomasz Lis jest dziennik IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.07, 16:14 Bo Lis jest poprostu za dobry na polityka :) Po co miałby się marnować taki talent dziennikarski?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś