Gość: steph Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) IP: *.in-addr.btopenworld.com 21.01.04, 16:11 Drodzy Polacy w Londynie, trafilam na wasz watek bardzo przypadkowo, leniwie walesajac sie po forum. Dzieki za przypomnienie mi dlaczego, bedac tutaj od wielu lat, nigdy nie mialam, nie mam i nie pragne, zadnych kontaktow ze srodowiskiem polonijnym. Indywidualnie, kazdy z was brzmi OK, ale uklady grupowe wydaja sie powodowac massive headache. Good luck anyway in your virtual friendship. A gdzie jest to spotkanie? OK, tylko zartuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dsl Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 21.01.04, 16:18 > Drodzy Polacy w Londynie, trafilam na wasz watek bardzo przypadkowo, leniwie > walesajac sie po forum. Dzieki za przypomnienie mi dlaczego, bedac tutaj od > wielu lat, nigdy nie mialam, nie mam i nie pragne, zadnych kontaktow ze > srodowiskiem polonijnym. Indywidualnie, kazdy z was brzmi OK, ale uklady > grupowe wydaja sie powodowac massive headache. Hej - to troche niesprawiedliwe! Jaki to ma zwiazek z tym, ze jestesmy Polonia? Ludzie sa rozni - niektorzy sie lubia a niektorzy nie. Niezaleznie czy sa Polakami, Anglikami, Niemcami czy Marsjanami. Porownaj poziom dyskusje na forum Polonia do dyskusji na naszym watku i powinnas dojsc do lepszych wnioskow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) IP: *.in-addr.btopenworld.com 21.01.04, 16:30 dsl, nie ma watpliwosci, ze wasz watek odbiega ogromnie poziomem wypowiedzi, kultury i trescia od wielu innych z udzialem Polonii (zwlaszcza tej z USA), i tu chyle czola; ale zaczynaja sie pojawiac cracks, ktore dla mnie przynajmniej, kojarza sie z odleglymi doswiadczeniami z Polskim Londynem. Przepraszam wiec, nie mial to byc napad, tylko obserwacja. Odpowiedz Link Zgłoś
dsl Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 21.01.04, 16:41 > dsl, nie ma watpliwosci, ze wasz watek odbiega ogromnie poziomem wypowiedzi, > kultury i trescia od wielu innych z udzialem Polonii (zwlaszcza tej z USA), i > tu chyle czola; ale zaczynaja sie pojawiac cracks, ktore dla mnie > przynajmniej, kojarza sie z odleglymi doswiadczeniami z Polskim Londynem. Zgadzam sie, ze pojawiaja sie "cracks" ale nie do konca zgadzam sie tym, ze jest to jakas specyficzna cecha nas jako Polonii. W koncu piszemy tu juz chyba 3 ze lata - pisza roznie ludzie i nie wszyscy sie zawsze beda zgadzac. Inne nacje tez sie zra. A co do stylu niektorych dyskusji... no to juz moze jest rzeczywiscie troche polskie > Przepraszam wiec, nie mial to byc napad, tylko obserwacja. Nie ma co przepraszac - to nie miala byc z mojej strony obrona na atak tylko uwaga w dyskusji. Tym bardziej ciekawej, ze jestes "osoba postronna". Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 21.01.04, 16:33 > Drodzy Polacy w Londynie, trafilam na wasz watek bardzo przypadkowo, leniwie > walesajac sie po forum. Dzieki za przypomnienie mi dlaczego, bedac tutaj od > wielu lat, nigdy nie mialam, nie mam i nie pragne, zadnych kontaktow ze > srodowiskiem polonijnym. Indywidualnie, kazdy z was brzmi OK, ale uklady > grupowe wydaja sie powodowac massive headache. Ale właściwie to o co chodzi? Re: Mags Jestem Ci winny bukiet kwiatów, więc mam nadzieję, że się spotkamy Re: [Wirtualne] Właściwie to mi się nie podoba ta wstawka - było 87 odcinków bez wstawki i było całkiem dobrze. Z drugiej strony - od razu rzuca się w oczy - to dobrze. Re: Słownik Wyszedł nowy duży słownik pol-ang fundacji Kościuszkowskiej pod redakcją jakiegoś słynnego profesora z UAM (Poznań). Ponieważ słownik imć Stanisławskiego ma już lat 35, więc czem prędzej go kupiłem. I jest to dobry zakup, szczególnie, że przychodzi z wersją elektroniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 21.01.04, 16:38 No żesz! Tak to jest jak się pisze jednym palcem - napisanie notki zabiera piętnaście minut czasu Co do pęknięć i bólu głowy, to jednego nie można nam odmówić - nie pęka nam głowa od używania polskich wyrazów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) IP: *.in-addr.btopenworld.com 21.01.04, 16:45 xiv, mnie tez nie peka; a sarkazm lubie i cenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: slownik) IP: *.in-addr.btopenworld.com 21.01.04, 16:40 Najwyzszy czas. Stanislawski stal sie niemalze bezuzyteczny z ubiegiem lat, a Maly Slownik Elektroniczny nie zawieral praktycznie nic, co mogloby pomoc w powaznym tlumaczeniu. Czy to nowe wydanie jest dostepne w Amazon? Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: slownik) 21.01.04, 17:07 > Czy to nowe wydanie jest dostepne w Amazon? nie wiem - ja kupiłem w Polsce w księgarni Słownik opisany jest tutaj: www.kosciuszkofoundation.org/Dictionary.html oraz tutaj: www.polonia.com/polishbooks/product.asp?sku=3230 Cena 100 dolarów jest cena wygórowaną - ja zapłaciłem bodajże 280 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: slownik) 21.01.04, 17:52 wysluchalem, naladowalem akumulatory, pobudzilem wyobraznie i wrocilem. Jutro dalsza czesc. Wadomosc z moich najbardziej zaufanych zrodel, ze nowo wydany duzy/wielki slownik Oxfordzki angielsko-polski jest godzien polecenia. Jest dobry i na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: slownik 21.01.04, 18:50 Prawda to - wyszedł słownik Oxford/PWN, na który wszyscy niecierpliwie czekali... ale: 1. wyszedł tylko jeden tom (polsko-angielski bodajże) 2. tom w twardej oprawie kosztuje 190 PLN (z płytą); albo 3. tom jest podzielony na dwa w plastikowych okładkach (preferowanych przez często korzystających użytkowników) za jedyne 100 PLN bez płyty 4. termin drugiego tomu to kwiecień 2004, ale ponieważ pierwszy tom się obsunął czasowo, to nie wiadomo tak naprawdę, kiedy będzie drugi tyle w temacie słowników Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: slownik 22.01.04, 13:25 xiv napisał: > > Prawda to - wyszedł słownik Oxford/PWN, na który wszyscy niecierpliwie > czekali... ale: > > 1. wyszedł tylko jeden tom (polsko-angielski bodajże) > 2. tom w twardej oprawie kosztuje 190 PLN (z płytą); albo > 3. tom jest podzielony na dwa w plastikowych okładkach (preferowanych przez > często korzystających użytkowników) za jedyne 100 PLN bez płyty > 4. termin drugiego tomu to kwiecień 2004, ale ponieważ pierwszy tom się obsunął > > czasowo, to nie wiadomo tak naprawdę, kiedy będzie drugi > > tyle w temacie słowników Takich szczegolow to ja nie znalem. 190 PLN!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 21.01.04, 19:03 Gość portalu: steph napisał(a): > Drodzy Polacy w Londynie, trafilam na wasz watek bardzo przypadkowo, leniwie > walesajac sie po forum. Dzieki za przypomnienie mi dlaczego, bedac tutaj od > wielu lat, nigdy nie mialam, nie mam i nie pragne, zadnych kontaktow ze > srodowiskiem polonijnym. Indywidualnie, kazdy z was brzmi OK, ale uklady > grupowe wydaja sie powodowac massive headache. Good luck anyway in your > virtual friendship. A gdzie jest to spotkanie? OK, tylko zartuje. My jestesmy ludzmi z krwi i kosci - czy widzialas kiedys towarzystwo np 10 osobowe ,ktore we wszystkim sie gremialnie zgadza - to dopiero byloby towarzystwo wzajemniej adoracjii. Dziekuje - wole nasze klocace sie i reagujace po ludzku na inne osoby. Nasza znajomosc czy przyjazn nie jest wirtualna - kazdy zna sie osobiscie, bywamy u siebie w domach, na imprezach etc. ja uwielbiam spotykac sie z nasza grupa - niestety nie zawsze jest to mozliwe - tu chcialam bardzo przeprosic mags, ze nie dotarlam na jej urodzinaowa impreze - po prostu bylam tak wykonczona, ze zasnelam ( Co do soboty, to moze sie dolacze jak mi podacie jakies godziny - dojechac moge wszedzie (prawie - zaczynamy remont w pokoju dzieci i musze tano wynosic graty etc. mam duzy zapas dzemow z Lowicza (do rozdania za darmo)- zamowienia przyjmuje tutaj - prawie wszystkie smaki izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 22.01.04, 13:44 Gość portalu: steph napisał(a): > Drodzy Polacy w Londynie, trafilam na wasz watek bardzo przypadkowo, leniwie > walesajac sie po forum. Dzieki za przypomnienie mi dlaczego, bedac tutaj od > wielu lat, nigdy nie mialam, nie mam i nie pragne, zadnych kontaktow ze > srodowiskiem polonijnym. Indywidualnie, kazdy z was brzmi OK, ale uklady > grupowe wydaja sie powodowac massive headache. Good luck anyway in your > virtual friendship. A gdzie jest to spotkanie? OK, tylko zartuje. Steph, nie wierze w to, ze nie mialas nigdy w zyciu z nikim odmiennego zdania. To ze nie chcesz miec kontaktow z Polakami to twoj wybor. Kazdy z nas ma prawo do takich wyborow. Moze po prostu w przeszlosci zle trafilas. Ja mam na szczescie inne doswiadczenia. A to ze poszlo troche na noze i rzeczowniki ''lub czasowniki''. To nic wielkiego. Jak sie spotkamy pyfko sobie wypijemy, zolc zalegla na watrobie tym pyfkiem wypluczemy i w londynski rynsztok skanalizujemy. A na spotkanie przyjdz. Poznasz paru przystojnych rodakow o wymiarach 60-90-60 i szalenie atrakcyjne rodaczki o wymiarach 90-60-90. Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 22.01.04, 14:56 > A na spotkanie przyjdz. Poznasz paru przystojnych rodakow o wymiarach 60-90- 60 > i szalenie atrakcyjne rodaczki o wymiarach 90-60-90. Warto. Chyba musze pojsc w slady VIP'a i stanowczo zaprotestowac!!! Jaka Ty nam facetom, reklame robisz? Teraz to juz napewno zadna licealistka sie na spotkaniu nie zjawi;-(((( Z dziewczyn zrobiles kroliczki playboya (chociaz co poniektore nie chca nimi byc), co nam moze tylko przysporzyc konkurencji, a z nas zrobiles grubasow cienkich w barach;-((( Chyba bedziemy musieli to sobie wyjasnic i chyba na jednym pifku sie nie skonczy))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 22.01.04, 14:59 niejack napisał: > cienkich w barach;-((( > Chyba bedziemy musieli to sobie wyjasnic i chyba na jednym pifku sie nie > skonczy))))) to cienkich w barach czy cienkich w barze? ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 22.01.04, 15:10 > Chyba musze pojsc w slady VIP'a i stanowczo zaprotestowac!!! A protestuj sobie ile wlezie!! Tylko nie probuj sie obrazac ani szantazowac > Jaka Ty nam facetom, reklame robisz? Jaka? dokladna!! > Teraz to juz napewno zadna licealistka sie na spotkaniu nie zjawi;-(((( >a z nas zrobiles grubasow cienkich w barach;-((( A jest inaczej??? Kiedy ostatnio patrzyles w lustro?)) > Chyba bedziemy musieli to sobie wyjasnic i chyba na jednym pifku sie nie > skonczy))))) No trzeba jakos linie utrzymac)) Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 22.01.04, 15:42 magsie napisała: > > Chyba musze pojsc w slady VIP'a i stanowczo zaprotestowac!!! > > A protestuj sobie ile wlezie!! Tylko nie probuj sie obrazac ani szantazowac > A bede sobie protestowal Nigdy sie nie obrazam ja nie jestem... [dobrze ze w pore sie ugryzlem w jezyk] > > Jaka Ty nam facetom, reklame robisz? > > Jaka? dokladna!! > Dokladnie przeciwna to sie zgodze)) > > Teraz to juz napewno zadna licealistka sie na spotkaniu nie zjawi;-(((( > > >a z nas zrobiles grubasow cienkich w barach;-((( > A jest inaczej??? Kiedy ostatnio patrzyles w lustro?)) Slonko!!! Do okulisty!!! Chyba ze piszesz tak bo koniecznie chcesz mnie zmierzyc?)) > > Chyba bedziemy musieli to sobie wyjasnic i chyba na jednym pifku sie nie > > skonczy))))) > No trzeba jakos linie utrzymac)) Wrrrr..... Pogryze przy najblizszej sposobnosci)) Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 22.01.04, 16:19 > Slonko!!! Do okulisty!!! Chyba ze piszesz tak bo koniecznie chcesz mnie > zmierzyc?)) Z moim wzrokiem nic nie szwankuje! Dziekuje, ze pytasz! Mierzyc, Ciebie? In your dreams honey!)) > Wrrrr..... Pogryze przy najblizszej sposobnosci)) Is that a threat or a promise?)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) IP: *.in-addr.btopenworld.com 22.01.04, 16:28 Domyslam sie, ze te rozmiary podajesz w calach. Duuuuuza masa rodakow/czek do podziwiania! To juz ponad moje sily. Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 22.01.04, 16:31 > Domyslam sie, ze te rozmiary podajesz w calach. Duuuuuza masa rodakow/czek do > podziwiania! To juz ponad moje sily. No nie, teraz to ja sie tak samo jak niejack zbuntuje!!! Nagle z playboy bunnies zamienilysmy sie z hippo bunnies)) Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 22.01.04, 16:43 magsie napisała: > > Domyslam sie, ze te rozmiary podajesz w calach. Duuuuuza masa rodakow/czek > > do > > podziwiania! To juz ponad moje sily. > > No nie, teraz to ja sie tak samo jak niejack zbuntuje!!! Nagle z playboy > bunnies zamienilysmy sie z hippo bunnies)) Troche silikonu upchnac tu i owdzie i moze byc w calach, albo jeszcze gorzej w paznkociach. Mags moze ty wiesz ile paznokci ma lokiec? Znalazlem ze 4 cale to dlon, a 16 paznokci to yard. Nie jako forpoczta Europy wprowadzany na wyspach system metryczny. Napoleonowi sie nie udalo, wiec moze nam. Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 22.01.04, 16:52 > Mags moze ty wiesz ile paznokci ma lokiec? Znalazlem ze 4 cale to dlon, a 16 > paznokci to yard. ????? jakie lokcie i paznokcie! Raku z Ciebie chyba robi sie jakis mad scientist! Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 22.01.04, 16:59 > > Mags moze ty wiesz ile paznokci ma lokiec? Znalazlem ze 4 cale to dlon, a > 16 > > paznokci to yard. > > ????? jakie lokcie i paznokcie! Raku z Ciebie chyba robi sie jakis mad > scientist! i juz wiemy, ze Rak pracuje nad nowa sonda wysylana na Marsa, uzgodnienie jednostek miar powierzono specjaliscie bedacym za pan brat z ukladem metrycznym, ale nie zapewniono wlasciwego konsultanta i efektow zaczynamy byc swiadkami )) badz zdrow na ciele i umysle Raku a misja bedzie pomyslna Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 22.01.04, 17:06 > i juz wiemy, ze Rak pracuje nad nowa sonda wysylana na Marsa, uzgodnienie > jednostek miar powierzono specjaliscie bedacym za pan brat z ukladem > metrycznym, ale nie zapewniono wlasciwego konsultanta i efektow zaczynamy byc > swiadkami )) > badz zdrow na ciele i umysle Raku a misja bedzie pomyslna Ciekawe tylk czego rakowa sada bedzie szukac na marsie?)) Moze marsjanskich licealistek?))) Powodzenia i czekam na rezultaty?)) Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 22.01.04, 17:10 niejack napisał: > Ciekawe tylk czego rakowa sada bedzie szukac na marsie?)) pewnie SADU najwyzszego!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 22.01.04, 17:19 bee22 napisała: > niejack napisał: > > > Ciekawe tylko czego rakowa sONda bedzie szukac na marsie?)) > > pewnie SADU najwyzszego!!!!!!!!!!!!! Lepiej???))) Troche dawno temu przestali w TV nadawac Sonde Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 22.01.04, 17:23 O to co wysondowalem w interniecie: www.almanack.com/schooltools/Weights_measure.html a na marsie szyka sie glosow wyborczych. Tak mnie wnioskuje z ostatnich doniesien. Na Marsa nie musze sie udawac, bo Marskosc mam w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) IP: *.in-addr.btopenworld.com 22.01.04, 17:10 W wypadku panow, 60" on top - to chyba wodoglowie. 90" half way down the middle - to zwykly beer belly. Mam klpoty z tymi 90" u podnoza, chyba ze jest radius w jakim sa w stanie poruszac sie po udanym spotkaniu w Londynie. Dobrze zgadlam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Prosze pamietac dzwonimy dzisiaj do Babc!!! IP: *.demon.co.uk 21.01.04, 17:30 Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Prosze pamietac dzwonimy dzisiaj do Babc!!! 21.01.04, 19:01 Ja, grzeczny wnuczek, zadzwoniłem już wczoraj do dziadków Nigdy nie pamiętam o Dniu Dziadka i/lub Babci )). Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Prosze pamietac dzwonimy dzisiaj do Babc!!! 22.01.04, 13:29 My tez zadanie wykonalismy. Ja osobiscie mialem poczatkowo pewne problemy. Musialem wiec urzadzic maly seansik spitytustyczny i po dluzszej medytacji udalo sie nawiazac kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 ja STANOWCZO protestuje IP: *.mt.sfl.net 21.01.04, 17:43 "Porownaj poziom dyskusje na forum Polonia do dyskusji na naszym watku i powinnas dojsc do lepszych wnioskow." "dsl, nie ma watpliwosci, ze wasz watek odbiega ogromnie poziomem wypowiedzi, kultury i trescia od wielu innych z udzialem Polonii (zwlaszcza tej z USA)" i DOMAGAM sie oficjalnych przeprosin najlepiej na lamach GW, na pierwszej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: ja STANOWCZO protestuje 21.01.04, 17:59 Gość portalu: VIP-1 napisał(a): > "Porownaj poziom dyskusje na forum Polonia do dyskusji na naszym watku i > powinnas dojsc do lepszych wnioskow." > > "dsl, nie ma watpliwosci, ze wasz watek odbiega ogromnie poziomem wypowiedzi, > kultury i trescia od wielu innych z udzialem Polonii (zwlaszcza tej z USA)" > > i DOMAGAM sie oficjalnych przeprosin > najlepiej na lamach GW, na pierwszej stronie Oj musisz miec cos na sumieniu, ze proste odbiega cie tak wzburzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: ja STANOWCZO protestuje 21.01.04, 18:02 Gość portalu: VIP-1 napisał(a): > "Porownaj poziom dyskusje na forum Polonia do dyskusji na naszym watku i > powinnas dojsc do lepszych wnioskow." > > "dsl, nie ma watpliwosci, ze wasz watek odbiega ogromnie poziomem wypowiedzi, > kultury i trescia od wielu innych z udzialem Polonii (zwlaszcza tej z USA)" > > i DOMAGAM sie oficjalnych przeprosin > najlepiej na lamach GW, na pierwszej stronie Podaj jeszcze ile funciakow i na jaki numer konta mamy wplacic w ramach rekompensaty za wyrzadzone straty moralna))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: ja STANOWCZO protestuje IP: *.mt.sfl.net 21.01.04, 18:08 niejack napisał: > Podaj jeszcze ile funciakow co laska > i na jaki numer konta mamy wplacic w ramach ja nie pazerny na funciaki kase wplacajcie na konto dowolnie wybranego domu dziecka w Polszy > rekompensaty za wyrzadzone straty moralna))) straty sa ogromne wiec dobrze by bylo zeby te "co laska" tez bylo ogromne Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Niewirtualne Spotkanie !!! 21.01.04, 18:57 Ustaliliśmy już, że w sobotę. Teraz gdzie i o której. Moja propozycja - godzina 13.30-14.00 - późny lunch. Nie wiem gdzie - knajpka koło POSKu? Trojka? Rosyjska knajpka na Angel? polska knajpka na Hammersmith albo Elephant & Castle (mieli otworzyć jakąś nową?) A może Tate Modern? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 dobrze sie sklada... IP: *.mt.sfl.net 21.01.04, 19:01 to ja tam swoich ludzi posle co by tom rekompensate zebrali, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: Niewirtualne Spotkanie !!! 21.01.04, 19:03 xiv napisał: > > Ustaliliśmy już, że w sobotę. Teraz gdzie i o której. > > Moja propozycja - godzina 13.30-14.00 - późny lunch. Nie wiem gdzie - knajpka > koło POSKu? Trojka? Rosyjska knajpka na Angel? polska knajpka na Hammersmith > albo Elephant & Castle (mieli otworzyć jakąś nową?) A może Tate Modern? > No i to nazywam konkretna propozycja na ktora mozna glosowac dwoma 'recami i nogami' A co dobrego do picia i jedzenia daja w Tate Modern? Ps. Nie wiem czy w tym watku mozesz pisac o niewirtualnym spotkaniu?))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Niewirtualne Spotkanie !!! 21.01.04, 19:10 niejack napisał: > A co dobrego do picia i jedzenia daja w Tate Modern? Jakieś tam jedzonko dają - a po za tym można nakarmić duszę > Nie wiem czy w tym watku mozesz pisac o niewirtualnym spotkaniu?))))))) Też nie wiem Jeszcze jest jedna propozycja - okolice Hampstead Heath - gdzie mi kiedys obila sie o uszy knajpka czeska. Nie to, że tęsknię za kuchnią czeską (byłem w Czechach na nowy rok) ale muszę brać pod uwagę zmotoryzowanie towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Niewirtualne Spotkanie !!! 22.01.04, 09:51 > A co dobrego do picia i jedzenia daja w Tate Modern? Ty to tylko o przyjemnosciach myslisz))) > Ps. > Nie wiem czy w tym watku mozesz pisac o niewirtualnym spotkaniu?))))))) Uwazaj Xiv, bo jeszcze Ci dozorca pogoni)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Niewirtualne Spotkanie !!! 22.01.04, 11:40 xiv napisał: > > Ustaliliśmy już, że w sobotę. Teraz gdzie i o której. > > Moja propozycja - godzina 13.30-14.00 - późny lunch. Nie wiem gdzie - knajpka > koło POSKu? Trojka? Rosyjska knajpka na Angel? polska knajpka na Hammersmith > albo Elephant & Castle (mieli otworzyć jakąś nową?) A może Tate Modern? Pisze szybciutko bom zaganiany. Pora nam bardzo pasuje. Lunch jest OK. Miejsce niech wybieraja znawcy londynskich zakamarkow. Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: Niewirtualne Spotkanie !!! 22.01.04, 11:59 jako, ze mam zaplanowana pracujaca sobote wiec raczej sie nie pojawie, chce przekazac zaslyszane wiesci o polskiej knajpce otwartej na South Bank (a moze Elephant&Castle w koncu to niedaleko), zebrala okropne opinie i podobno miejscowy Sanepid mial zastrzezenia, znajomi Angole odradzali mi serdecznie, trzeba liczyc na zmiany w dobrym kierunku, ale ja kroliczkiem doswiadczalnym nie bede Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Niewirtualne Spotkanie !!! 22.01.04, 12:12 > ale ja kroliczkiem doswiadczalnym nie bede Ja na swinke morska tez sie nie pisze) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Niewirtualne Spotkanie !!! 22.01.04, 14:28 > Ja na swinke morska tez sie nie pisze) A może choćby na morską? Pokazywałaś przecież parę fajnych zdjęć Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Niewirtualne Spotkanie !!! 22.01.04, 14:43 > > Ja na swinke morska tez sie nie pisze) > > A może choćby na morską? Pokazywałaś przecież parę fajnych zdjęć > Jaka morska?)) Krowke?))) Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Niewirtualne Spotkanie propozycja restauracji 23.01.04, 13:04 nie wiem, czy przyjde, bo wczoraj sobie uszkodzilam stope i siedze w domu - nie dam rady wlozyc zadnego buta tak mi duzy paluch napuchl ( nie bylam w tej restauracjii, ale ktos ja polecal na forum Kuchnia: www.london-eating.co.uk/2955.htm niedaleko od stacjii metra Hampstead Heath. jak juz cos wymyslicie, to dajcie tutaj znac izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Niewirtualne Spotkanie propozycja restauracji 23.01.04, 13:24 izabelski napisała: > nie wiem, czy przyjde, bo wczoraj sobie uszkodzilam stope i siedze w domu - nie > > dam rady wlozyc zadnego buta tak mi duzy paluch napuchl ( > nie bylam w tej restauracjii, ale ktos ja polecal na forum Kuchnia: > > www.london-eating.co.uk/2955.htm > niedaleko od stacjii metra Hampstead Heath. > > jak juz cos wymyslicie, to dajcie tutaj znac > > izabelski Izabelski, na moj gust to chyba nasze spotkanie nalezalo by odlozyc na czas az Ci ten nabrzmialy paluch odpuchnie, a w nas wiecej entuzjazmu i ochoty do zycia wstapi. Takie jest moje wyczucie sytuacji. Za to w ramach rekompensaty moze urzadzimy w jakis cieply dzien, w nas w Bishops, ogrodowe smazenie. Co prawda daleko, ale za to okolica nieciekawa, sasiedzi wscibscy, licealistki paskudne, zarcie fatalne i piwko skwasniale, jednym slowem warto na wies do Rakow przyjechac. Do xiv-a, jesli ze spotkania nici to moze bysmy w ta, moze w nastepna, sobote do Was wpadli z ksiazek odchudzic i zyciowej przestrzeni nawiezc. Nie jestem pewnien czy twoje aktualne parametra posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Niewirtualne Spotkanie propozycja restauracji 23.01.04, 13:42 izabelski napisała: > nie wiem, czy przyjde, bo wczoraj sobie uszkodzilam stope i siedze w domu - nie > > dam rady wlozyc zadnego buta tak mi duzy paluch napuchl ( > nie bylam w tej restauracjii, ale ktos ja polecal na forum Kuchnia: > > www.london-eating.co.uk/2955.htm > niedaleko od stacjii metra Hampstead Heath. > > jak juz cos wymyslicie, to dajcie tutaj znac > > izabelski Ta restauracji Zamojski brzmi calkiem, calkiem. Czesto tam jestesmy i jeszcze nie udalo nam sie tego znalezc. Dobra propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Niewirtualne Spotkanie propozycja restauracji 23.01.04, 13:50 to zarezerwuj stolik - najwyzej pozniej odmowisz izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Niewirtualne Spotkanie propozycja restauracji 23.01.04, 14:36 izabelski napisała: > to zarezerwuj stolik - najwyzej pozniej odmowisz > > izabelski Co co byscie powiedzieli by spotkac sie w Zamojskim na lunch o 13.30 w sobote (31/01) za tydzien z wygojonym paluchem? Bedzie tez wiecej czasu aby sie samookreslic, psychicznie i fizycznie przygotowac. Zajme sie wtedy rezerwacja. Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: Niewirtualne Spotkanie propozycja restauracji 23.01.04, 15:52 ex-rak napisał: > Co co byscie powiedzieli by spotkac sie w Zamojskim na lunch o 13.30 w sobote > (31/01) za tydzien z wygojonym paluchem? Bedzie tez wiecej czasu aby sie > samookreslic, psychicznie i fizycznie przygotowac. > Zajme sie wtedy rezerwacja. jesli pytanie jest skierowane do szrokiego ogolu a nie tylko do wlascicielki obolalego palucha to entuzjastycznie poprosze o miejsce dla mnie samookreslona, przygotowana psychicznie i fizycznie bee (skrzydelka i reszta konczyn w porzasiu) izabelski, zdrowka Ci zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Niewirtualne Spotkanie propozycja restauracji 23.01.04, 15:56 bee22 napisała: > ex-rak napisał: > > > Co co byscie powiedzieli by spotkac sie w Zamojskim na lunch o 13.30 w sob > ote > > (31/01) za tydzien z wygojonym paluchem? Bedzie tez wiecej czasu aby sie > > samookreslic, psychicznie i fizycznie przygotowac. > > Zajme sie wtedy rezerwacja. > > jesli pytanie jest skierowane do szrokiego ogolu a nie tylko do wlascicielki > obolalego palucha to entuzjastycznie poprosze o miejsce dla mnie > samookreslona, przygotowana psychicznie i fizycznie bee > (skrzydelka i reszta konczyn w porzasiu) > > izabelski, zdrowka Ci zycze! Pewnie ze do szerokiego ogolu i wszystkich personalno-indywidualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Niewirtualne Spotkanie propozycja restauracji 23.01.04, 16:26 no to jak byscie przelozyli to spotkanie to chociazbym miala doczolgaz sie z gipsem po szyje to zrobie to na pewno dopisuj mnie wiec ex-raku do listy i juz sobie ostrze zeby na te pierogi izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Niewirtualne Spotkanie propozycja restauracji 23.01.04, 17:02 izabelski napisała: > no to jak byscie przelozyli to spotkanie to chociazbym miala doczolgaz sie z > gipsem po szyje to zrobie to na pewno > dopisuj mnie wiec ex-raku do listy i juz sobie ostrze zeby na te pierogi > > izabelski Swietnie, jak na razie dobrze idzie, potrzebujemy stolik na 4+. To sie nazywa postawa obywatelska. Tak sie wczoraj smialiscie z marsjanskich programow naukowych, a tu prosze europiteki znalezli wode na Marsie. Pewnie teraz amerykanie odkryja zrodla whisky. Strach pomyslec co tez tam wynajda kosmonauty znad Wolgi. serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1881692.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiv Re: Niewirtualne Spotkanie propozycja restauracji IP: *.uk.regusnet.com 23.01.04, 17:15 Przepraszam, ze tak szybko: Zamojski: OK. 13.30: OK Ksiazki: przywioze ze soba. Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiv Re: Niewirtualne Spotkanie propozycja restauracji IP: *.uk.regusnet.com 23.01.04, 17:19 coś nie doczytałem - to dopiero za tydzień? Raku (Ania?) - książek chcę się pozbyć jak najszybciej (tzn. jutro) Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Niewirtualne Spotkanie propozycja restauracji 23.01.04, 17:26 Gość portalu: Xiv napisał(a): > coś nie doczytałem - to dopiero za tydzień? > > Raku (Ania?) - książek chcę się pozbyć jak najszybciej (tzn. jutro) > > Xiv Tak za tydzien, ale jurto po szkole (ok.13.00) mozemy do Was wpasc na chwilke i ulzyc ci z ksiazkami. Jesli Ci to pasuje wyslij mi prosze jakies namiary na poczte lub obezynowe adresy. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Niewirtualne Spotkanie propozycja restauracji 23.01.04, 17:27 ex-rak napisał: > Gość portalu: Xiv napisał(a): > > > coś nie doczytałem - to dopiero za tydzień? > > > > Raku (Ania?) - książek chcę się pozbyć jak najszybciej (tzn. jutro) > > > > Xiv > > Tak za tydzien, ale jurto po szkole (ok.13.00) mozemy do Was wpasc na chwilke > i ulzyc ci z ksiazkami. Jesli Ci to pasuje wyslij mi prosze jakies namiary na > poczte lub obezynowe adresy. poczte = skrzynke w gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Niewirtualne Spotkanie propozycja restauracji 23.01.04, 18:09 > poczte = skrzynke w gazecie. cos dziwnego sie dzieje - nie moge wyslac Ci poczty przez portal # adres się nie zmienił, telefony wysyłam na listę Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Wesolego Roku Maupy 22.01.04, 09:33 202.64.59.203/ecard/12monkeyX.html izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
dsl ;-) 22.01.04, 16:30 Faceta bolaly bimbaly. Kumpel poradzil mu zeby poszedl do lekarza. Lekarz nakazal przeprowadzic rózne badania. Facet wrócil z wynikami, lekarz je przejrzal i stwierdzil, ze wszystko jest ok, gosc jest zdrowy i w ogóle. Facet wrócil do chaty ale jakos tak niepewnie sie czul i zwierzyl sie koledze. Kumpel spojrzal na wyniki i mówi: -Stary, masz przechlapane, patrz co tu pisza "OB-" -A co to znaczy? -Obciac bimbalki. -Kurde, rzeczywiscie zle. A co to znaczy "Rh+"? -Razem z h***m! Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: ;-) 22.01.04, 17:28 dsl napisał: > Faceta bolaly bimbaly. Kumpel poradzil mu zeby poszedl do lekarza. > Lekarz nakazal przeprowadzic rózne badania. Facet wrócil z wynikami, > lekarz je przejrzal i stwierdzil, ze wszystko jest ok, gosc jest zdrowy i w > ogóle. > Facet wrócil do chaty ale jakos tak niepewnie sie czul i zwierzyl sie > koledze. Kumpel spojrzal na wyniki i mówi: > -Stary, masz przechlapane, patrz co tu pisza "OB-" > -A co to znaczy? > -Obciac bimbalki. > -Kurde, rzeczywiscie zle. A co to znaczy "Rh+"? > -Razem z h***m! To i tak mial szczescie, bo od nowego roku trudno sie dostac do lekarza w Polsce. A to w zwiazku z nowym systemem. Nawet jak sie ma chore migdalki. Odpowiedz Link Zgłoś
dsl Re: ;-) 22.01.04, 17:52 > To i tak mial szczescie, bo od nowego roku trudno sie dostac do lekarza w > Polsce. A to w zwiazku z nowym systemem. Nawet jak sie ma chore migdalki. "migdalki"? Bardzo subtelna interpretacja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 fajnie ze za tydzien, rezerwacje zdaze zrobic IP: *.mt.sfl.net 23.01.04, 18:35 z taca tam wpadne co by na te dzieciaki w Polsce troche uzbierac i nie badzcie sknery, szczodre datki w ramach rekompensaty prosze dawac do Soboty, wasz ulubieniec VIP-1, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: fajnie ze za tydzien, rezerwacje zdaze zrobic 23.01.04, 18:38 Gość portalu: VIP-1 napisał(a): > z taca tam wpadne co by na te dzieciaki w Polsce troche uzbierac > i nie badzcie sknery, szczodre datki w ramach rekompensaty prosze dawac > do Soboty, wasz ulubieniec VIP-1, hehehe No to jest nas 5+. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: fajnie ze za tydzien, rezerwacje zdaze zrobic IP: *.mt.sfl.net 23.01.04, 19:05 ex-rak napisał: > No to jest nas 5+. nie, nie, ja z paroma kumplami wpadne na wypadek jakby sie tam jaki scrooge trafil no ale ja juz lece szybciutko te bileciki rezerwowac, pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Pilna prosba o tlumaczenie IP: *.demon.co.uk 26.01.04, 11:01 Witam i bardzo prosze czy ktos moglby mi pomoc, co to znaczy po polsku: bondholder restructuring distressed debt fund solvent reconstructions liberate value equitisation ...??? Bardzo prosze, cos mi sie wydaje ze chociaz pare z Was w takich rzeczach siedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
dsl Re: Pilna prosba o tlumaczenie 26.01.04, 11:11 > Witam i bardzo prosze czy ktos moglby mi pomoc, co to znaczy po polsku: > bondholder restructuring > distressed debt fund > solvent reconstructions > liberate value > equitisation ...??? > > Bardzo prosze, cos mi sie wydaje ze chociaz pare z Was w takich rzeczach > siedzi! Aniu - mam do Ciebie mala sprawe, napisz prosze do mnie (moze byc na dsl) - nie wiem jaki masz aktualnie email. A co do tlumaczenia - niestety nie mam pojecia, to mi wyglada jak terminologia z postepowania naprawczego/upadlosciowego. Moglbym niektore "zgadnac" ale chyba nie o to Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Do dsl IP: *.demon.co.uk 26.01.04, 12:06 Jak masz do mnie mala sprawe to moj email jest zawsze taki sam: ania@aniaspoland.com Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Pilna prosba o tlumaczenie 26.01.04, 13:12 Gość portalu: Ania napisał(a): > Witam i bardzo prosze czy ktos moglby mi pomoc, co to znaczy po polsku: > bondholder restructuring > distressed debt fund > solvent reconstructions > liberate value > equitisation ...??? > > Bardzo prosze, cos mi sie wydaje ze chociaz pare z Was w takich rzeczach > siedzi! Czolem forumowiczki i forumowicze, Czas na lunch. Pomocy jezykowej Ci Aniu nie udziele bo, poza wysokoprocentowymi rozpuszczalnikami, w tych rzeczach nie siedze, ani za te rzeczy tez. Kolekcje xiv-a przejelismy, za co bardzo dziekujemy (mala czesc juz ulegla przeczytaniu), a polowe jej przekazalismy w bezpieczne rece, a raczej bagaznik dsa, tak aby w swoim czasie i sposobnosci mogla do Ciebie dotrzec, o ile nadal jestes tymi ksiazkami zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pilna prosba o tlumaczenie IP: *.demon.co.uk 26.01.04, 13:24 Jestem jak najbardziej, dziekuje ze sie podzieliliscie z nieobecna! Wysokoprocentowe rozpuszczalniki? Czy zubrowka to tez rozpuszczalnik? Pewnie nie, ale kto pyta nie bladzi (tylko czasami ujawnia swoj debilizm....) Odpowiedz Link Zgłoś
dsl Re: Pilna prosba o tlumaczenie 26.01.04, 13:25 > Kolekcje xiv-a przejelismy, za co bardzo dziekujemy (mala czesc juz ulegla > przeczytaniu), a polowe jej przekazalismy w bezpieczne rece, a raczej bagaznik > dsa, tak aby w swoim czasie i sposobnosci mogla do Ciebie dotrzec, o ile nadal > jestes tymi ksiazkami zainteresowana. I niniejszym Rak calkowicie zdekonspirowal moja mala sprawe do Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Pilna prosba o tlumaczenie 26.01.04, 13:39 dsl napisał: > > Kolekcje xiv-a przejelismy, za co bardzo dziekujemy (mala czesc juz ulegla > > > przeczytaniu), a polowe jej przekazalismy w bezpieczne rece, a raczej > bagaznik > > dsa, tak aby w swoim czasie i sposobnosci mogla do Ciebie dotrzec, o ile > nadal > > jestes tymi ksiazkami zainteresowana. > > I niniejszym Rak calkowicie zdekonspirowal moja mala sprawe do Ciebie... > Kiepski z Ciebie konspirator, wpadles jak sliwka w kompot. Nie to co ja. Wlasnie sobie konspiruje z twoja zona na boku. Odpowiedz Link Zgłoś
dsl Re: Pilna prosba o tlumaczenie 26.01.04, 14:03 > Kiepski z Ciebie konspirator, wpadles jak sliwka w kompot. > Nie to co ja. Wlasnie sobie konspiruje z twoja zona na boku. No to pozostaje mi tylko miec nadzieje, ze Joanna wie co robisz z moja zona na boku... Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Pilna prosba o tlumaczenie 26.01.04, 14:21 dsl napisał: > > Kiepski z Ciebie konspirator, wpadles jak sliwka w kompot. > > Nie to co ja. Wlasnie sobie konspiruje z twoja zona na boku. > > No to pozostaje mi tylko miec nadzieje, ze Joanna wie co robisz z moja zona na > boku... Gdyby wiedziala co to bylaby za konspiracja. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Pilna prosba o tlumaczenie 26.01.04, 13:31 poszukaj w archiwach i popytaj na pl.hum.tlumaczenia izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magsie Re: Pilna prosba o tlumaczenie IP: 198.45.26.* 26.01.04, 14:10 Aniu, ja Ci to wszystko moge wutlymaczyc po wyspairsku boz ta terminologia mam na codzien do czynienia. Tylko pytanie co do bondholders' restructure - czy jest cos wiecej tzn bondholders' financial restructure etc bo restrukturyzacja (nie wiem czy tak mozna po polsku powiedziec)akcjonariuszy jakos nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pilna prosba o tlumaczenie IP: *.demon.co.uk 26.01.04, 14:55 Mags, no wlasnie jest tylko tyle, to sa po przecinku wymieniane rozne dzialki jakimi zajmuje sie firma prawnicza, w tym bondholder restructuring..... A najbardziej to ta equitisation moze wiesz co znaczy.....? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Pilna prosba o tlumaczenie 26.01.04, 15:16 Gość portalu: Ania napisał(a): > Mags, no wlasnie jest tylko tyle, to sa po przecinku wymieniane rozne dzialki > jakimi zajmuje sie firma prawnicza, w tym bondholder restructuring..... > A najbardziej to ta equitisation moze wiesz co znaczy.....? Dzieki moze restukturyzacja akcjonariatu? Odpowiedz Link Zgłoś
dsl Re: Pilna prosba o tlumaczenie 26.01.04, 15:32 > > Mags, no wlasnie jest tylko tyle, to sa po przecinku wymieniane rozne > dzialki > > jakimi zajmuje sie firma prawnicza, w tym bondholder restructuring..... > > A najbardziej to ta equitisation moze wiesz co znaczy.....? Dzieki > > > moze restukturyzacja akcjonariatu? Jak sie wpisze w Googla czy cus innego to wyskakuje duzo rzadowych stron z Vietnamu Moze to oznacza prywatyzacje przedsiebiorstw panstwowych (tak by wynikalo z tych stron)? Albo po prostu przeksztalcenia przedsiebiorstw w spolki akcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pilna prosba o tlumaczenie IP: *.demon.co.uk 26.01.04, 15:54 No ale to dlaczego nie privatisation po prostu wtedy. Firma jest amerykanska Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Pilna prosba o tlumaczenie 26.01.04, 16:01 Gość portalu: Ania napisał(a): > No ale to dlaczego nie privatisation po prostu wtedy. Firma jest amerykanska To nie moze tyc tak po prostu privatisation, za ta usluge placi sie ciezkie pieniadze musi brzmiec odpowiednio. Odpowiedz Link Zgłoś
dsl Re: Pilna prosba o tlumaczenie 26.01.04, 16:11 > No ale to dlaczego nie privatisation po prostu wtedy. Firma jest amerykanska Poddaje sie... Moze equitisation to ladniejsze slowo? A moze prywatyzacja niekoniecznie oznacza przeksztalcenie w spolke akcyjna (mozna po prostu sprzedac komus cala firme...) Po drugie to chyba nie jest takie popularne slowo bo nawet po ignorowaniu stron *.vn i tak wiekszosc wynikow odnosi sie do Vietnamu... Moze to Ci pomoze? "Vietnam in its efforts to integrate into global economy, has begun to implement State-Owned Enterprises (SOE) reform by allowing selected SOE to become Join-Stock (i.e. shareholding) Companies (JSC) through a process known as equitisation." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magsie Re: Pilna prosba o tlumaczenie IP: 198.45.26.* 26.01.04, 16:01 Wiecie co - wytlumacze Wam to po angilesku i potem sami to sobie przetlumaczcie na polski, bo Wasz polski jestr lepszy od mojego a mi jest latwiej sie wyslowic po wyspiarsku: Bondholders constantly review their investments to determine whether to buy or sell. Not infrequently, economic and business changes require that the balance sheet of the issuer be restructured to reduce leverage and provide for greater flexibility to enable execution of the business plan. Bondholders agreement is needed to carry out any restructure of the debt. Equitisation = partial privatisation Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Pilna prosba o tlumaczenie 26.01.04, 16:35 Gość portalu: magsie napisał(a): > Wiecie co - wytlumacze Wam to po angilesku i potem sami to sobie > przetlumaczcie na polski, bo Wasz polski jestr lepszy od mojego a mi jest > latwiej sie wyslowic po wyspiarsku: > > Bondholders constantly review their investments to determine whether to buy > or sell. Not infrequently, economic and business changes require that the > balance sheet of the issuer be restructured to reduce leverage and provide for > greater flexibility to enable execution of the business plan. Bondholders > agreement is needed to carry out any restructure of the debt. > > Equitisation = partial privatisation > To chyba dalej mamy problem. Pewnie co bondholders to ci ktorzy ciagna za sznurki. Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Pilna prosba o tlumaczenie 26.01.04, 17:10 > To chyba dalej mamy problem. A dlaczego??? > Pewnie co bondholders to ci ktorzy ciagna za sznurki. Jak najbardziej) Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Zamoyski - sobota... 26.01.04, 18:57 Spojrzcie na ten link: www.primrosehill.com/fd/zamoyski.html Wyglada na to ze knajpa jest czynna od 17.30. Raku chyba proponowales 13.30 - wyglada na to ze nic z tego Trzeba znalezc inne miejsce, albo przelozyc godzine spotkania... BTW jak dla mnie to te menu jest cienkie Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Zamoyski - sobota... 27.01.04, 10:06 niejack napisał: > Spojrzcie na ten link: > www.primrosehill.com/fd/zamoyski.html > Wyglada na to ze knajpa jest czynna od 17.30. > Raku chyba proponowales 13.30 - wyglada na to ze nic z tego > Trzeba znalezc inne miejsce, albo przelozyc godzine spotkania... > BTW jak dla mnie to te menu jest cienkie Podlosc ludzka nie zna granic. Jak mozna knajpe otwierac po 17, szczegolnie kiedy mamy sie tam spotkac. Wyreczyles mnie Jack. Dzieki. Wlasnie wczoraj chodzilo mi po glowie, aby to sprawdzic, lecz nie mialem czasu aby sie za to zabrac. Wiec mamy dwie opcje: 17.30 w Zamojskim - - menu do wgladu (z akceptacja, jak widac, moze byc roznie). - Ze swojej strony nie wiem czy damy rade zjawic sie o tej porze (ale to nie ma wielkiego znaczenia). 13.30 w innym miejscu. Czekam na wasze propozycje. Ja znam kolo Swiss Cottage, taka mala wegierska cukiernio-lunczarnie prowadzona przez towarzystwo polsko-ukrainsko-slowenskie. Jest calkiem przyzwoicie, mozna cos zjesc w ograniczonym zakresie (gularz, ruskie pierogi), przekasc ciacho (makowe), zapic kawa, ale prawdziwa i jedynie sluszna procentowa konsumpcja tylko na wnos (znaczy sie wielki minus). Otwarta w godzinach 8.30-18.30. Druga wada to male kawiarniane stoliki, wiec trudno bedzie wiekszej grupie wspolnie pobiesiadowac przy wspolnym stole. Ale przy malej populacji moze byc to jakies ewaryjne wyjscie. Na liscie zgloszonych uczestnikow sa: 1. Bee 2. Izabelski 3. ''Piekna i xiv'' 4. My 5. jakas Baaardzo Wazna Osoba z Hameryki z obstawa (bedzie mozna dostac autograf lub w ryj). Wpisujcie sie na liste uczestnikow i proponujcie inne opcje do spotkania. Nie opie...rac sie, brac inicjatywe we wlasne rece, czas nieublagalnie przemija. Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Zamoyski - sobota... 27.01.04, 12:14 > Wpisujcie sie na liste uczestnikow i proponujcie inne opcje do spotkania. > Nie opie...rac sie, brac inicjatywe we wlasne rece, czas nieublagalnie > przemija. A co na przyklad z Lowiczanka? Wiem, wiem co powiecie. Ale kiedys tam sie spotkalismy w wiekszym gronie i bylo sympatycznie. Mnie spotkanie 17.30 nie pociaga..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Zamoyski - sobota... IP: *.demon.co.uk 27.01.04, 12:35 Kiedy sie spotykacie? W te sobote? Duzo was bedzie? Z dziecmi czy bez? Mags przede wszyskim, ale i inni tez, dzieki za pomoc w tlumaczeniu, na podstawie waszych eeer....opinii stworzylam cos mam nadzieje niezupelnie kreatywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Zamoyski - sobota... 27.01.04, 12:46 magsie napisała: > > Wpisujcie sie na liste uczestnikow i proponujcie inne opcje do spotkania. > > Nie opie...rac sie, brac inicjatywe we wlasne rece, czas nieublagalnie > > przemija. > > A co na przyklad z Lowiczanka? Wiem, wiem co powiecie. Ale kiedys tam sie > spotkalismy w wiekszym gronie i bylo sympatycznie. > Mnie spotkanie 17.30 nie pociaga..... My Raki jestesmy za Lowiczanka. Duzo miejsca, zarcie dobre, kilka mozliwosci knajpa na dole, gorze i jeszcze wyzej. O ile pamietam glowna restauracja jest otwarta do 15.00, a pozniej po 19.00. Wiec jak zarezerwujemy sobie stolik w granicach 13-13.30 to do 15.00 bedzie mnostwo czasu na lunch i te sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Zamoyski - sobota... 27.01.04, 13:09 ja tez jestem za Lowiczanka - nie wiem, czy przyjde sama czy z jakims dzieckiem izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: Zamoyski - sobota... 27.01.04, 13:12 > My Raki jestesmy za Lowiczanka. > > Duzo miejsca, zarcie dobre, kilka mozliwosci knajpa na dole, gorze i jeszcze > wyzej. > O ile pamietam glowna restauracja jest otwarta do 15.00, a pozniej po 19.00. > Wiec jak zarezerwujemy sobie stolik w granicach 13-13.30 to do 15.00 bedzie > mnostwo czasu na lunch i te sprawy. My jack tez sie piszemy na Lowiczanke)) O ile dobrze pamietam tam bylo w menu pyszniutkie goloneczko)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Zamoyski - sobota... IP: *.rai.umds.ac.uk 27.01.04, 14:04 bede, zalatana, niezalogowana bee22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magsie Re: Zamoyski - sobota... IP: 198.45.26.* 27.01.04, 15:34 tez zalatana, wiec za przykladem bee tez szybko pisze, ze bede... Czy tam trzeba zarezerwowac stolik??? Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Lowiczanka - sobota... 27.01.04, 16:40 Gość portalu: magsie napisał(a): > tez zalatana, wiec za przykladem bee tez szybko pisze, ze bede... > Czy tam trzeba zarezerwowac stolik??? Pewnie tak. Trzeba tez zadzwonic, bo moga tam jakies wesele sobe ludziska udrzadzic i moze byc klopot. Uaktualniona lista: 1. Bee 2. Izabelski 3. ''Piekna i xiv'' 4. My wszystkie trzy 5. Baaardzo Wazna Osoba-1 6. Mags 7. Jack 8. Ania (byc moze) 9. oraz cala reszta, co czasami nas czyta lub tu przypadkiem na watek wpadnie, a majaca ochote poznac nowych ludzi, poplotkowac, podelektowac sie strawa i piciem. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak U nas na wsi zima.. 28.01.04, 10:11 Napadalo troche (5cm) sniegu, skulo lodem drogi, a za oknem slonce. Udalo mi sie roboty dotrzec w miare bezpiecznie, tylko na jednym z rond jakies kobiecine zachcialo sie obroty o 180o robic tuz przed moja maska, ale szczesliwie na popisie sie skonczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
kessays Re: [Wirtualne] Spotkanie w Londynie nr 88 (c.d.) 18.10.22, 08:12 A Professional Capstone and Practicum Reflective journal provides students with the opportunity to outline all that they have discovered concerning their professional practice, the weaknesses that came out, their strengths, and the resources used. Furthermore, one indicates their abilities that can be of significance and is worth an introduction to a situation in an attempt to influence more optimal outcomes. Lastly, students have to include how they met all the competencies aligned with the course. It is for this reason that our experts here at UK Essays have put together this piece to help students have a comprehensive and well-formulated Professional Capstone and Practicum reflective journal. Odpowiedz Link Zgłoś