Dodaj do ulubionych

Lista mam z Wielkiej Brytanii

26.05.04, 22:54
Tak sobie myślę, że jakby nas coraz więcej na Wyspach i można by taką listę
stworzyć, co wy na to? Napiszmy gdzie mieszkamy, co robimy itp.
Zacznę Ja (no chyba nie mam wyjścia)
Mam na imię Jagienka, mieszkam z mężem Neilem i synkiem Dominikiem w Ripley,
Derbyshire (ok 45 min od Nottingham i 20 min od Derby). Mieszkam tu na stałe
od zeszłego roku (wcześniej mieszkałam w Birmingham). Pochodzę z Gliwic. Nie
pracuję, od września zaczynam studia. over.
Obserwuj wątek
    • dorota1974kr Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.05.04, 23:18
      To ja sie dolaczam.
      Mam na imie Dorota, od 2 lat mieszkam w Gravesend, Kent z mezem i 9 miesieczna
      coreczka Olivia. Chwilowo nie pracuje, studiuje europeistyke polaczona z
      historia sztuki i jezykami. Jestem z Krakowa (och jak ja tesknie za tym miastem)
      • annnix Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.02.06, 16:44
        czesc Dorota tez mieszkam ale w Bath tez jesem z krakowa i nawet nie wiesz jak
        mi brakuje krakowa jak chcesz to napisz> )
        • jeangrey Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.03.06, 10:28
          prawdopodobnie będę się przenosić do Bath w czerwcu, no i też z Krakowa smile
        • jeangrey Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.06.06, 16:11
          Witam,

Od sierpnia też będę mieszkać w Bath i też z Krakowa smile)
    • bura2 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 00:51
      Dobry pomyslsmile
      Ja mam na imie Kaska i wraz z mezem Rafalem jestesmy tu juz 3 lata. Osiem
      tygodni temu urodzil nam sie nam nasz pierworodny Maciussmile Mieszkamy w
      polnocnym Londynie (Stoke Newington).
      Obecnie jestem na macierzynskim (hurra!) a pracuje w Lynx Express. pochodze z
      Krupskiego Mlyna woj . slaskie
      pozdrawiam
      • agozdzik Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 10:07
        Rzeczywiscie fajny pomysl zeby zrobic liste mamsmile))
        Mam na imie Ania,od prawie 6 lat mieszkam z mezem w Londynie,od 6 miesiecy na
        Dagenham(pln-wsch).11 miesiecy temu urodzil sie nasz synek Mateuszek,a teraz
        oczekujemy na jego braciszka lub siostrzyczke,ktora ma sie pojawic na poczatku
        2005 roku!
        Dodam ze mam 25 lat,nie pracuje,zajmuje sie Matimsmile)))))))
        • ulkaula Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.05.04, 01:04
          zartujesz ja tez mieszkam na dagenham, musimy sie kiedys spotkac. moj urwisek
          ma prawie 3 latka, pozdrawiam
        • ulkaula Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.05.04, 01:06
          agozdzik napisała:

> Rzeczywiscie fajny pomysl zeby zrobic liste mamsmile))
          > Mam na imie Ania,od prawie 6 lat mieszkam z mezem w Londynie,od 6 miesiecy na
          > Dagenham(pln-wsch).11 miesiecy temu urodzil sie nasz synek Mateuszek,a teraz
          > oczekujemy na jego braciszka lub siostrzyczke,ktora ma sie pojawic na
          poczatku
          > 2005 roku!
          > Dodam ze mam 25 lat,nie pracuje,zajmuje sie Matimsmile)))))))

mam naimie Monika i mam 28 lat tez nie pracuje i zwiedzam codziennie dagenham
          • agozdzik Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.06.04, 16:21
            hej,odpisalam ci mailem,na gazecie.Super ze sie odezwalas!To juz jestesmy 3 na
            Dagenhamsmile)
          • windona Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.08.05, 11:26
            cześć , mam na imię Ewa. Nie mieszkam w Londynie , ale mam pytanie związane z
            tym miastem> Otóz dwa dni temu moja koleznka pojechała do Anglii z 8
            miesięczna córeczka i ma problem z kupieniem kaszek dla dzieci (Nestle,
            Bobovita itp.)Może wiesz gdzie ona je moż ekupic , czy to trzeba z Polski
            sprowdzać ???? dziekuje za odpowiedz
            • afilanowska Re: DO WINDONA 20.08.05, 13:48
              KASZKI NESTLE KUPISZ W KAZDYM POLSKIM SKLEPIE I KAZDYM HIPERMARKECIE.
            • arlena_sz Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.11.05, 19:30
              z tego co mi wiadomo to w polskich sklepach...ale jest ich teraz sporo...no i
              jakies z nestle sa w custcuter.....
        • martas15 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.09.05, 12:56
          czesc mam na imie marta i jestem mama 13 miesiecznej martynki,jezeli macie
          ochote sie z nami skontaktowac to czekamy!
          • 27monika27 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 03.01.06, 18:22
            czesc.ja mieszkam w lockerbie(dumfriesshire,scotland)od roku.od kwietnia 2005
            pracuje w hotelu i jestem "szef breakfast".mam 2,5 letniego synka mikolaja.Moj
            maz pracuje jako elektryk.Mieszkamy w domu jednorodzinnym, ktory
            iwynajmujemy.chetnie nawiaze kontakt z rodzina polska z okolicy.monika
      • amalinka Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.06.04, 11:52
        bura, ja tez ze slaskiego, a tu z pn LONDYNU, zaraz sprawdze gdzie to
        mieszkasz....
        gg:4502967
        Skalinowska@hotmail.com
      • aneczka52 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.02.05, 20:22
        jamam na imie ania razem z mezam jestesmy tu 4 lata.jestem w ciazy z naszym
        pierwszym dzidziusiam i bardzo chcialabym prosic o pomoc mamy ktore juz maja
        tutaj dzieci i orieintuja sie w sprawie maciezynskiego urlopu itp.bede bardzo
        bardzo wdzieczna za pomoc.nie wiem nawet jak sie di tego zabrac.od 2001 bylismy
        na owczesnych bizneswizach teraz prowadzimy oboje ltd company.czy ja wogole mam
        prawo do jakiegos maciezynskiego.prosze pomozcie.wysylam w razie czego moj mail
        thomdryb@hotmail.com dziekuje bardzo za wszelka pomoc
      • mifka Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 23.02.05, 00:00
        na imie ma Michalina i od dwoch lat mieszkam na Stoke Newington razem z moja
        corka Olga i mezem Rafalem. Jestesmy z Wroclawia. I spadlas mi z nieba. jesli
        rodzilas w Homerton Hospital prosze podziel sie ze mna wrazeniami. Jesli w
        innym gdzies tu blisko tez napisz. Moze mozesz polecic dobra szkole rodzenia
        albo grupy dla ciezarnych i mlodych mam. Wszelkie info mnie ucieszy.
    • dorotka_p Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 10:25
      Jeszcze ja , jeszcze jasmile
      Mam na imie Dorota. Od czterech lat mieszkam z mezem na Chiswicku W4. Mamy
      dwoje dzieci. Nie pracuje (zawodowo), zajmuje sie domem i dziecmi i jest mi z
      tym strasznie fajnie. Pochodze z Wroclawia, ale wraz z mezem mamy ogromny
      sentyment do Krakowa (zareczylismy sie tamsmile
      Nie bylam jeszcze na spotakniu z innymi londynskimi mamami, ale mam nadzieje,
      ze tego lata to sie zmienismile
      buziaki

Dorotka, mama Tomka 28.05.2002 i Oli 22.10.2003
      gg 1835481
      • mamamon Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 12:13
        Swietny pomysl. Ja mam na imie Monika. Mieszkam z mezem w poludniowym Londynie
        i mamy prawie 16-to miesiecznego synka. Jestesmy tu ponad piec lat. Tez nie
        bylam jeszcze na spotkaniu londynskich mam, ale mam nadzieje, ze wkrotce sie
        uda. Pozdrawiam!
        • anialondyn Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii/Tooting 05.08.05, 12:23
          Mam na imie Ania, mam 11 miesiecznego syneczka.Poznam mame z dzieckiem z
          okolicy Tootingu, aby wspolnie wyskoczyc na spacery i powymieniac sie
          wrazeniami.
          Pozdrawiam
          Ania i Oskarek
          • martas15 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii/Tooting 03.09.05, 18:20
            czesc aniu,mam na imie marta i mieszkam na elephant&castle,mam 13-to miesieczna
            corke i przyznam szczerze ze bardzo chetnie spotkalybysmy sie z toba i
            oskarem.jezeli macie ochote to czekamy na odpowiedz.marta i martyna.
          • doddy1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii/Tooting 30.09.05, 16:50
            czesc mam na imie anita i jestem mamą 3 miesięcznego szymonka. mieszkałam w
            tooting bec ,ale wyjechałam, żeby urodzic w polsce. Mam zmiar wrócić już
            niedługo i boję się troszkę, bo nie wiem gdzie iść z maluszkiem i takie tam ,
            szczepienia i inne.nie mam męża i tym bardzej się obawiam jak sprawy urzędowe i
            z GP.Ucieszyłam się jak zobaczyłam Twoją notkę i postanowiłam napisać, bo nie
            znam żadnej mamy w londynie ,a przydała by się taka znajomość, bo nie ma jak
            dwie mamy!!!
            • iwaiwa21 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii/Tooting 20.08.13, 23:33
              Hej czy masz ochote sie spotkac mam na imie Iwona jestem mama rocznej amelki mieszkam na wallington wink
          • iwaiwa21 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii/Tooting 20.08.13, 23:30
            Hej czy spotkanie nadal aktualne?
          • iwaiwa21 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii/Tooting 23.08.13, 19:01
            Hejka Aniu napisz kiedy masz czas to bardzo chetnie bym sie z toba spotkala, mam 12mies corcie.iwona
        • iwaiwa21 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.08.13, 23:37
          Hej Monika jestem mama rocznej Amelki I mieszkam na wallington.W jakich okolicach ty mieszkasz I czy mialabys ochote sie spotkac? Iwa
        • iwaiwa21 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 23.08.13, 19:05
          Hejka Monika jestem rowniez zainteresowana spotkaniem, napisz mi tylko z jakiego regionu jestes? Kiedy I gdzie mozemy sie spotkac?
    • edyta-1975 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 13:05
      wiec i ja sie przedstawie.mam na imie edyta jestem mama trzech synow pawel-
      13lat,grzegorz-11lat i patryk-3miesiace,ten ostatni urodzony w
      londynie.mieszkamy tutaj od trzech lat.to znaczy ja z dziecimi bo moj maz
      mieszka tu od 6 lat.Ja nie pracuje zajmuje sie domem i teraz moim najmlodszym
      synkiem.pozdrawiam wszystkie mamusie z uk.edyta
      • afilanowska Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.08.05, 12:43
        Czesc ,jestem Ania i mam corke 3-letnia Nikoll,pracuje w domu i szukam mam z
        Wimbledonu albo okloic.pozdrawiam
        • arlena_sz Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.11.05, 19:35
          hej ja jestem Arlena...zagadalam bo .....co masz na mysli mowiac ze pracujesz w
          domu...jakas praca chalupnicza????jestem mama dwoch synow...nie pracuje ale
          chcialabym miec jakies funciaki...tylko moje.....daj znac jak cos...dzieki
    • dzikunia Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 13:09
      Hej!

Melduje sie Magda, mieszkam z mezem niedaleko od Wakefield w hrabstwie West
      Yorkshire, pracuje w Leeds dla Orange. Jestem w Anglii od 9 lat, a pochodze z
      Lublina. Mamy 2-letniego synka-przytulaczka.

Pozdrowienia dla wszystkich mam angielsko-polskich!

Magda
      • bibba Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 13:19
        Dzikunia od Kubusia! Jestes tutaj! Hehe!

Mam na imie Kasia, pochodze z Pulaw pod Lublinem. Mieszkam w Anglii 11 lat, moj
        maz jest Niemcem, mamy synka Kubusia, 17 miesiecy, i drugie bobo w drodze - 15
        tygodni. Mieszkam w Harlow, Essex, od 3 lat. Spotkalam jedna Mame z tego forum -
        Dorote (dorota1974kr), i przy okazji przepraszam Dorotko ze nie pisze nic i
        nie dzwonie - troche sie pogubilam z ta ciaza, czasu malo, sil malo a tyla sie
        dzieje!!!
        • dorota1974kr Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 20:30
          Kasiu ! Ciesze sie, ze wszystko z Toba OK. Martwilam sie troszke o Ciebie.
          Trzymaj sie cieplutko, dbaj o dzidzie w brzuszku i ucaluj Kubusia
        • dzikunia Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.06.04, 11:46
          Czesc Bibba,

Pozdrowienia i dzieki za Twoja rekomendacje - jak widzisz z niej korzystam...
          Swietnie, ze nie tylko nas lacza nasze Kubulki, ale tez Lubelszczyzna. Pulawy
          znam dosyc dobrze - moja siostra cioteczna mieszkala tam przez jakis czas
          (pamietam opalanie na plazy na Wisle! mmh!).
          Duza buzia i trzymaj sie zdrowo.
          Magda
          • iwaiwa21 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 23.08.13, 19:11
            Hejka dziewczynki z lubelszczyzny moze macie ochote sie spotkac?? Dajcie znac wink p.s pochodze rowniez z tamtych regionow I wychowuje roczna corcie smile
        • mamaliama Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.07.04, 13:05
          Czesc Kasiu!
          Harlow to calkiem blisko Hertford smile, gdzie mieszkam. Moglybysmy sie kiedys
          spotkac, jesli tylko mialabys ochote.
          Pozdrawiam serdecznie smile
          Asia
        • iwaiwa21 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.08.13, 23:42
          Hej Kasiu pochodze z lublina a dokladnie z lubartowa, wychowuje roczna Amelke I bardzo chcialabym sie spotkac z jakimis polskimi mamami? W jakiej okolicy mieszkasz w londynie? Moze mialabys ochote sie spotkac? Ja mieszkam na wallington smile email iwaiwa21@wp.pl
      • viola240104 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.05.04, 12:46
        hej magda tak mnie twoj mail zachecil do przylaczenia sie do tego watku,choc
        nie mieszkam w anglii a w niemczech,ale mam meza anglika,wlasnie z twoich
        stron,dokl z leeds,sama blam w anglii3x,ale wlasnie tylk w yorkshire,mam 4m-
        cznego potomka jamesa,na pewno niedlugo wybierzemy sie do leeds do moich
        tesciow,wiec moze moglybysmy sie jakos spotkac,skoro to nie daleko?ps,czy twoj
        maluch rozumie po angielsku?jak podoba ci sie leeds i angielsk mentalnosc?pozdr
        viola
        • dzikunia Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.06.04, 16:10
          Hej Viola,

napisalam do Ciebie na poczte...
    • vase Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 13:26
      Witam wszystkich!
      Ja - Madzia, maz - Danny i 2 letni skarb - Louis. Mieszkamy na poludniowym
      wybrzerzu, w Portsmouth (niedaleko wyspy Wight). A teraz sie przeprowadzilismy
      i mamy 5 min do plazy!!! Nic jednak nie zastapi mojego rodzinnego, ukochanego
      Krakowa!
      W Anglii jestem od prawie 10 - ciu lat (maz i synek od urodzenia smile hahasmile)
      Tez jeszcze nie bylam na emamowym spotkaniu, a bardzo bym chciala..
      Piszcie duzo, duuzoo..!!
    • izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 14:30
      My mieszkamy dwa rzuty mokrym beretem od Home Office in Croydon.
      Mieszkam w Londynie od ponad 12 lat, pracuje w Lower Kingswood w Surrey.
      Dzieci (d 6,5, ch 4,5) w szkole na full time (kochaja ja okrutnie).
      Pochodze za malej miejscowosci Zarnowiec 60 km na polnoc od Krakowa i tez
      tesknie za nim i moimi lakami i lasami smile
      Sptkalysmy sie z dziewczynami z tego forum w operze na "Strasznym Dworze" kilka
      tygodni temu i na pewno zorganizuje cos wkrotce.
    • kingaolsz Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 14:58
      Hej Jagienko!!!!Dobry pomysl!!!
      No wiec mam na imie Kinga, razem z mezem Andrzejem i synkiem Robertem ( 13m)
      mieszkam w zachodnim Londynie , na North Acton.
      Nie pracuje, tzn. mam pelen etat w domu wink
      Mieszkam w Londynie od 3 lat a pochodze z Torunia.

Bardzo pisze sie na ewentualne spotkanie smile))))))) w koncu idzie cieplo, parkow
      tu dostatek, cos mozna wybrac po srodku.

Ania, GRATULACJE ( ale zazdroszcze... smile)))))) pozytywnie. Wszystkiego
      najlepszego.

Pozdrawiam
      Kinga
      • jagienka.harrison Off topic-spotkanie w Londynie nr 2;) 27.05.04, 15:05
        Dziewczyny,
        Kiedyś już wspominałam że chętnie kiedys w sobotę przyjadę do Londka, pociągiem
        jest to ok 2 godz. Tylko że bez Dominika. Może spotkałybyśmy się na jakiś lunch
        czy coś w czerwcu, może 19-ego? Dajcie znać. Bardzo chętnie się bym z wami
        spotkała!
        • mamusia.o Re: Off topic-spotkanie w Londynie nr 2;) 08.06.05, 00:27
          Jagienko - świetny pomysł! Też chętnie się spotkam z tutejszymi polskimi
          mamami. pozdrawiam. Monika
          • mamusia.o Re: Off topic-spotkanie w Londynie nr 2;) 08.06.05, 00:30
            Trochę się zagalopowałam. Z tej radości, że trafiłam na forum mam w UK nie
            zauważyłam jaka była data Twojego mailasad
            Ale chyba kolejne spotkanie nadal jest możliwe?
            Pozdrawiam
      • mamusia.o Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.06.05, 00:24
        hej! Ale się cieszę, że trafiłam na to forumsmile Mam na imię Monika. Jestem mamą
        dwóch Ancymonków (a wlaściwie Ancymona i Ancymonki). Kuba ma 3 lata i 7
        miesięcy a Julka 7 miesięcy. Mieszkam w londynie od roku i 2 miesięcy. Obecnie
        mieszkam w West Acton, ale lada moment przeprowadzam się do Brentford. Chętnie
        poznam inne Mamy stąd. Może umówimy się na jakiś spacer? Ja pracuję na full
        time w domusmile
      • coffee76 BELFAST I OKOLICE 27.06.05, 01:33
        jejku a jest ktos z Belfastu?
        wybieramy sie z mezem w jego okolice do pracy i moze juz zostaniemy iw rocimy
        kiedys...mam andzieje-wkrotce po naszego dwulatka
        Boze jak bede tesknic... crying(
    • ewunia_uk Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 15:48
      No to jeszcze ja smile

Mieszkam w malej miejscowosci w hrabstwie Northumberland, jakies 15 mil na
      polnoc od Newcastle Upon Tyne.

Jestem z wyksztalcenia ksiegowa i pracuje w finansach w P&G w Newcastle. Maz
      Brian (byly reprezentant Wielkiej Brytanii w kolarstwie wink ) jest z
      wyksztalcenia nauczycielem i pracuje w Youth Services. Nasze dzieci to Stefek
      (10 i pol) i Zosienka (2 lata).

Ciekawa jestem, ile nas tu jest mam z Polnocy, moze nam sie uda
      zorganizowac "spotkanie oddzialu polnocnego"?
      • gosia.ruiz Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.08.04, 17:00
        Ja mieszkam w UK od niemal 7 lat. Spedzilam ok. 5 lat w Londynie. Od jakiegos
        czasu mieszkam w Whitley Bay, niedaleko Newcastle upon Tyne. Moj maz pochodzi z
        Newcastle.

Ja sama mam 29 lat. Urodzilam sie niedaleko Bydgoszczy. Potem mieszkalam przez
        ok. 15 lat miedzy Warszawa a Skierniewicami.

Pracuje obecnie na pol etatu jako legal secretary, dla firmy prawniczej w
        Newcastle.

Mamy 13.5-miesieczna coreczke Sophie.
      • gosia.ruiz Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.08.04, 17:04
        Ewa,

Domyslam sie ze pracujesz w Gosforth. Ja pracuje w Newcastle, ale tylko 2 dni w
        tygodniu. Bywasz czasem w Whitley Bay? Fajnie by bylo sie spotkac. Jesli chcesz
        sie najpierw porozumiec e-mailowo, to chetnie wiecej o sobie powiem i chetnie
        sie czegos dowiem o tobie.

Wyglada na to, ze jak na razie jest nas tylko 2 na liscie, co nie znaczy, ze
        nie ma wiecej Polek niedaleko.
        • agi77 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.11.04, 19:38
          Witam wszystkie Mamy z Newcastle!
          Wraz z mężem i synkiem 7,5 letnim, w styczniu przeprowadzamy się do Newcastle.
          Chętnie nawiążę kontakty z rodzicami już tam mieszkającymi w celu wymiany
          doswiadczeń odnośnie szkół, życia dzieci tam, rozrywek itp. Chętnie poczytam
          maile od wszystkich rodziców z Newcastle i okolic. Będzie mi bardzo miło Was
          poznać!
          Aga
          agi77@gazeta.pl
    • ewamiki Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 15:57
      Mam na imie Ewa, mieszkam w Londynie razem z mezem okolo 5 lat.
      20 lipca minionego roku urodzil nam sie synek.
      Pochodzimy z pogranicza Warmi i Mazur.
      Pracuje jeden dzien w tygodniu razem z synkiem.
      jednak po dzisiejszej pracy zastanawiam sie nad zostawieniem tego, mam na mysli
      prace.
      Tak ogolnie to chcialabym zeby nasz synek chodzil do szkoly w Polsce wiec
      jeszcze nie wiem czy jestem tu na stalesmile

Pozdrawiam
      Ewa mama Mikolaja

Ps, pomysl super, ciekawe ile sie nas uzbiera
      • mrufkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 16:16
        Hej,
        mam na imie Asia, mieszkam tu od ponad 3 lat, mam 17-m-czna coreczke Julcie.
        Mieszkamy w Dagenhamsmileod bardzo niedawna. Nie pracuje, ale intensywnie szukam
        pracy...
        • magdapol75 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 16:28
          hej
          Mam na imie Magda (za trzy dni koncze 29 latsad ), mieszkam w Londynie od 11 lat
          (na Maida Vale),jestem od ponad roku zona Mariusza i od 11 m-cy mama Nel.
          Z Polski jestem z Piaseczna pod Warszawa.
          Pozdrawiam

~~~ magda mama nel ~~~
          Nelcia
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=8176511&a=11097384
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11134529&a=11136751
    • aitee Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 16:22
      Super pomysl!
      Mam na imię Iwona, mam 34 lata i żyję w Anglii od 2,5 roku. Mój mąż jest
      Anglikiem (no tak naprawdę to Irlandczykiem wink). Mamy córeczkę Emmę, która
      jutro kończy miesiąc. Mieszkamy w Derby (rzut beretem od Jagienki wink) Nie
      pracuję i jakoś specjalnie za tym nie tęsknię...

PS. Jagienka, wreszcie jestem mobilna! Po weekendzie (przyjeżdżają teściowie :
      () jestem chętna na spotkanie w dowolnym dniu i miejscu! Jejku, wreszcie nie
      mam brzucha i nie rodzę wink
      • lucasa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 16:33
        no to jeszcze i ja:
        mam na imie Agnieszka i z Patrickiem i Karolinka (prawie 7m-cy) mieszkamy w
        poludniowym Londynie, ja od 2.5 roku, Patrick od 16 lat...
        w wtorek wracam do pracy na prawie caly etat (chlip chlip! bardzo lubie swoja
        prace ale nie wtedy gdy mam malego szkraba w domu)
        chetnie tez poznam inne mamy (z jedna b.symptyczna juz sie spotkalam: Gosia -
        goshposh)
        pozdrawiam,
        Agnieszka
    • basiak6 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 16:36
      O fajny pomyslsmilesmile Bibba, chyba niedaleko mnie mieszkaszsmile
      Ja jestem Basia, mam 30 lat, w Anglii od ok 10 lat a nawet wczesniej,
      przyjechalam tu na studia, wczesnej na kursy przygotowawcze do studiow, po
      studiach 4-letnich dostalam prace i nadal pracuje, jako analityk finansowy, z
      tym ze od urodzenia synka w styczniu 2003 dla tej samej firmy ale jako
      freelance. W tej chwili robie Masters z finansow, juz konczesmile
      Maz Polakiem, poznalismy sie jak bylam na wakacjach w Polscesmile
      Od 4 lat mieszkamy w Welwyn Garden City, okolo 30 min od Londynu bo ceny domow w
      Londynie zabijajasmile)) Pochodze z Opola.
      • iza1972 Re: welwyn garden city 25.06.04, 11:22
        Huraaaaaa!!!!!! w koncu znalazlam kogos w moich okolicach-Basiaaaaaaaa-jak
        mozesz to odezwij sie do mnie!
        Mam na imie Iza, mieszkam w angli od 10 lat, maz Darren, corka Amelia 20
        miesiecy i nastepne w drodze(wrzesien)
        Przeprowadzam sie w okolice Welwyn za 2 miesiace i chce nawizac kontakt z
        matkami Polkami!!!!!!!!!!koniecznie!!!!!!!
        • basiak6 Re: welwyn garden city DO IZA 1972 01.07.04, 23:22
          Izasmile)) Ale fajnie!! Odpisalam na maila, wiec, teraz ty odpisz, proszesmile))
        • izabelabp Re: welwyn garden city 01.05.07, 18:07
          witam serdecznie,
          Tak - z pewna niesmialoscia - zastanawiam sie czy po dwoch latach nadal
          mieszkasz w WGC i mialabys ochote na pogaduchy? ja mieszkam w Stevenage od
          ubieglego czerwca z Alexem i zostane mama po raz pierwszy w lipcu (07/07/07).
          gdybys miala ochote na kontakt, daj znac...
          pzdr,
          Iza
      • mamaliama Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.07.04, 12:35
        Czesc Basiu!
        Mieszkamy bardzo blisko siebie. Ja mieszkam w Hertford. Moze kiedys uda nam sie
        spotkac?
        Pozdrawiam
        Asia
      • eva73_uk Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.11.05, 14:26
        Basia,
        wyslalam Ci maila na priv.
        pozdrawiam,
        Ewa
    • goshposh Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 18:29
      Hej

Tu Gosia. Mam 26 lat. 9.5 miesieczna coreczke Helenke. Jestem w Anglii od 4
      lat. Mieszkam w SW1 zaraz kolo stacji VIctoria. Moj maz jest Londynczykiem.
      Przez Formu udalo mi sie juz spotkac z 2 mamami - Magda i Aga! Pozdrawiamy
      wszystkie mamy
      jestem Krakowianka,
      Gosia i Helenka
    • kasiaprzyb Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 18:55
      Witam wszystkich
      Mam na imię Kasia, mieszkam w Manchester dopiero od dwóch miesięcy, więc mam
      najkrótszy staż. Mój mąż Szymon ma tutaj dwuletni kontrakt, mamy czteroletnią
      Magdę, którą właśnie dzisiaj zapisałam do szkoły, więc cieszę się niezmiernie.
      Ja siedzę narazie w domku. Pochodzę z okolic Częstochowy, ale ostatnie 10 lat
      spędziłam we Wrocławiu.
      • agcyb Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 23.05.05, 20:18
        Witajcie Mamy, witaj Kasiu

Ja mam 32 lata, w Manchesterze mieszkam od 3.5 lat razem z moim angielskim
        partnerem i wlasnie oczekujemy przyjscia na swiat naszego pierwszego dzidziusia
        termin mam na pojutrze wiec trzymajcie kciukismilePracuje, obecnie od tygodnia na
        macierzynskimsmile

Agnieszka
        • zmaher Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 30.07.05, 19:04
          mam na imie Zuza i mieszkam od 4 lat z moim mezem w Londynie. niedawno
          urodzilam coreczke,ktora ma teraz 8 miesiecy. chetnie poznam inne mamy z
          Londynu i okolic. zawsze milo jest miec bratnia dusze z Polski
          caluje
          zuzanna
          • zmaher Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 04.08.05, 13:27
            czesc Wszystkim mamom z Londynu!
            mieszkam z mezem i moja mala pociecha ktora ma 8 mies na Balham. poszukuje
            polskich mam w okolicach Clapham,Battersea,Tooting. bede chodzila z nia do
            polskiego klubu w piatki na Balham.bardzo bym sie ucieszyla gdybym mogla
            znalezc choc jedna mame chetna na spacery lub kawe
            pozdrawiam
            zuza
            • iwaiwa21 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.08.13, 23:47
              Hejka zuza nadal szukasz mam z okolic tooting?? Bardzo chetnie sie spotkam iwaiwa21@wp.pl moj email pozdrawiam
        • agnieszkaza Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.08.05, 12:19
          Witam,
          mam na imię Agnieszka,mam 30 lat a mieszkam w Manchesterze od miesiąca.Mąż Arek
          pracuje dla
          w firmie dźwigowej a ja z 6 letnią Agatką siedzimy narazie w domciu.Rozglądam
          się za szkołą dla córki.
          Chętnie nawiązałabym kontakt z mamami z Manchesteru,byśmy mogły wymienić się
          doświadczeniami z życia na obczyźnie.
          Oto mój adres mail agnieszkaza@o2.pl
          Pochodzimy z Łodzi,
          Pozdrawiam smile
      • agnieszkaza Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.08.05, 12:14
        Witam,
        mam na imię Agnieszka,mieszkam w Manchesterze od miesiąca.Mąż Arek pracuje dla
        w firmie dźwigowej a ja z 6 letnią Agatką siedzimy narazie w domciu.Rozglądam
        się za szkołą dla córki.
        Chętnie nawiązałabym kontakt z mamami z Manchesteru,byśmy mogły wymienić się
        doświadczeniami z życia na obczyźnie.
        Oto mój adres mail agnieszkaza@o2.pl
        Pochodzimy z Łodzi,
        Pozdrawiam smile
    • sylwia.n Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 19:38
      Ja tez z ogromna checia wpisuje sie na liste !!!

Ja jestem Sylwia, mieszkamy razem z mezem Tomkiem i 6-letnia corka Patrycja
      w Teddington kolo Twickenham. Ja tu jestem od 1,5 roku a moj Tomek od 2.
      Niestety pracuje full time wiec moje spotkania sa ograniczone czasowo.
      Jezeli bede mogala - napewno przybede smile
      Pochodze z Czestochowy - kasiaprzyb napisz dokladnie skad jestes.

Pozdrawiam baaaardzo serdecznie:
      mamy ktore juz znam i ktore jeszcze poznam.
      • acutecompute Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 20:06
        a to ja .
        Milla , 35 lat , moj mlody ma 3,5 roku , jestem tutaj czyli w Brighton 1,5
        roku ,najpierw na wizach turystycznych teraz juz na stale , wlasnie zaczynam
        wszelkie zalatwiania legalizacji pobytu i czasami marudze kolezankom bo ja
        jestem wyjatkowy antylegalista.
        niestety nie pracuje , w Polsce zajmowalam sie dosyc specyficzna techniczna
        dzialalnoscia wiec troche musze sie przestawic i czegos poszukac .
        Moj partner 41 jest anglikiem i pracuje dla Hilton Group.
        • acutecompute Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.05.04, 20:06
          aha , oryginalnie jestem z Warszawy
        • kash0303 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.08.04, 04:14
          Hej Milla!!!!

Uff, nareszcie ktos z Brighton!!!!!!!

Mam na imie Kasia, 33 lata. Jestem tu 3,5 roku. Dopiero dzisiaj odkrylam forum
          i naczytac sie nie moge. Nie pracuje (zawodowo). Uwielbiam zajmowac sie moimi
          berbeciami (Ola, 2 latka i Harry, 4 m-ce).

Az wierzyc sie nie chce ile tu jest mam.

Pozdrawiam wszystkie

Kasia
          • izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.08.04, 16:42
            a to sie acutecompute ucieszy...
    • joannali Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.05.04, 09:14
      Witam wszystkie mamy rodaczki!

Mam na imie Joanna i przyjechalam do Anglii, w zwiazku z praca meza, ponad
      rok temu. Dziesiec miesiecy temu urodzilam synka Szymona. Mieszkamy w Ipswich,
      choc planujemy przeprowadzke do Brystolu. Z wyksztalcenia jestem romanistka,
      choc na razie nie pracuje. Wraz z mezem pochodzimy z Piły.
    • lillap Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.05.04, 10:42
      Super watek Jagienko!!!!
      Mam na imie Lila, do Uk przyjechalam jakies poltora roku temu i mieszkam w
      Luton, Beds ( jakies 30 mil na pln od Londynu) z kilkumiesieczna przerwa -
      niezaplanowana sad(
      Nasz synek Jas konczy za tydzien 11 m-cy. Moj narzeczony Sean, jest AI
      specjalista i pracuje jako developer w Cranfield. Ja nie pracuje, choc szukam
      zajecia part time, bo chce mi sie juz do ludzi smile)) W PL bylam prawnikiem i
      jakos moja dzialka nie przystaje za bardzo do angielskiej.
      Pozdrawiam mocno wszystkie mamy..... poki co nie ma tu zadnej z moich okolic
      Lila
      • iza1972 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.06.04, 11:28
        Iza!!!! z luton!
        czesc
        Iza tez jestem iza1972 i bede mieszkala w welwyn( to niedaleko od Luton)gdzies
        za 2 miesiace-moze sie spotkamy???????
        • lillap Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.06.04, 13:23
          Ojej!!!
          Mieszkasz teraz w Luton??
          To super by bylo. Juz myslalam, ze tu sama jestem.Pisz do mnie na maila:
          lilapastwinska@hotmail.com
          A gdzie mieszkasz w Luton, bo ja w Stopsley (dla niektorych to juz wies.... no
          prawie tak)
          Pozdrowienia,
          Lila
    • farpakon Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.05.04, 11:39
      hej, i ja sie dopisuje do listy. mam na imie asia i jestem dumna mama ponad 8-miesiesiecznego jeremiego. mieszkam w londynie ponad 4 lata, ale wczesniej wpadalam tu na wakacje. razem z mezem bartkiem zmieniamy mieszkania srednio co roku, hehe, ale glownie jest to zach londyn, obecnie willesden.
      odkad urodzil sie jeremek nie pracuje, choc na brak zajec i nude nie moge narzekac. obecnie spelniam sie jako mama, ale powoli rozgladam sie za ciekawym kursem i zajeciem w niedalekiej przyszlosci.
      regularnie spotykam sie z innymi londynskimi mamami poznanymi na forum, a takze poznalam nowe mamy w operze. serdecznie was wszystkie pozdrawiam! chetnie poznam nowe osoby, fajnie byloby sie kiedys spotkac w calkiem duzym gronie, gdzies w centrum londynu.
      a wiec do zobaczenia, na realnym czy wirtulanym spotkaniu.
      a
      • ula1001 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 31.05.04, 08:37
        Hej,
        jestem Ula i mam 7-miesieczna coreczke Kaye. Mieszkamy w zach. Londynie,
        przyjechalam tu z mezem ponad 4 lata temu.
        nigdy nie uczestnicze w dyskusjach na forum, ale dosc czesto tu zagladam. Kilka
        z mam zdazylam juz poznac osobiscie, no i wlasnie korzystajac z okazji Aniu z
        dagenham- ogromne GRATULACJE
        pozdrawiamy, Ula i Kaya
    • ranush Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 31.05.04, 22:09
      Ja tez sie dolaczam.
      Mam na imie Dorota. Mam 5-cio miesieczna corke Ranie. Mieszkam na Marble Arch
      ale wkrotce przeprowadzamy sie na Ealing. Jeszcze nie mialam okazji
      uczestniczyc w spotkaniu mam ale mam nadzieje ,ze juz niedlugo uda sie cos
      zorganizowac.
      • goshposh Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.06.04, 16:19
        Hej Dorota
        Szkoda ze sie przeprowadzasz. Jestes rzut beretem ode mnie. Mieszkam na
        Victorii. Tez mam coreczke - niedlugo konczy 10 mies - Helenka.

Mozemy sie spotkac przed twoja przeprowadzka.
        Pozdrawiam
        Gosia
        • ranush Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.06.04, 23:11
          Hej Gosia
          Bardzo chcialabym cie poznac i spotkac sie z toba.
          Proponuje Hyde Park jako miejsce spotkania ( polowa drogi dla ciebie dla mnie).
          Jezeli ci to odpowiada daj znac.
          • goshposh Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 03.06.04, 20:00
            Bardzo chetnie.Wyslij mi maila na goshposh@gazeta.pl
            do uslyszenia
            Gosia
      • kasia-b1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 03.06.04, 17:29
        Hej Dorota (ranush), ja też za 3 tyg. będe mieszkała na Ealingu, więc może uda
        nam sie kiedyś spotkać.
        Kasia i Julka (10 mies.)
        • ranush Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 03.06.04, 22:57
          Hej Kasia

Bardzo chetnie. Moja przeprowadzka zalezy od terminu zakonczenia remontu,
          tak wiec nie wiem dokladnie kiedy sie przeprowadzam.
          Mam nadzieje,ze uda nam sie spotkac i to juz wkrotce.
          • kasia-b1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 04.06.04, 12:18
            Hej
            Ja też mam nadzieję, że uda nam się spotkać. Odezwij się jak już będziesz na
            Ealingu.
            Do zobaczenia, Kasia
      • mgna Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.09.04, 01:36
        Ranush, Twojej coreczki imie: Rania od Al-Kalifa Bahrain? smile
    • amalinka Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.06.04, 11:55
      sylwia i artur Finchley Central, pn L.
      MARCEL nasze scescie nasz cudzik ma prawie 15tyg
      jestesmy to ponad 5 lat
      siedze w domu i flaczeje....... osmile
      pozdrawiam
      Skalinowska@hotmail.com
      gg: 4502967
    • monika.od.werki Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.06.04, 20:09
      Oj, jak tu dawno nie zagladalamsmile..
      ale musze sie dopisac.
      Razem z Mezem mieszkamy w Leamington Spa, na pd od B'ham. W Anglii jestesmy
      razem juz.. 6sty rok, najpierw mieszkalismy w B'ham, gdzie robilam PhD z
      biochemii. Marcin jest tu o rok dluzej, bo robil MS z Informatyki.
      Mamy 20m Weronike i wlasnie oczekujemy przyjscia na swiat jej siostrzyczki -
      niebawem, bo juz z k. lipca.
      Nie pracowalam tu jeszcze (poza studiami), i na razie tez nie planujesmile, ale
      generalnie CHCEsmile. Jesli wciaz tu jeszcze bedziemy.
      Szkoda, ze Wy wszystkie tak rozsiane i zdala STAD...
      smile
      Aha, jestem Wroclawianka, Marcin (mazsmile) tez, choc teraz jego Rodzina mieszka w
      Tuszynie/p.Lodzia. Skad tez wlasciwie pochodzi.

pozdr
      Monika
      • catriona Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.09.05, 15:49
        Czesc Moniko!
        Ja jestem Kasia z Birmingham (od 14 miesiecy), moj maz jest na uniwerku w B'ham
        a ja wlasnie skonczylam warszawski i rozgladam sie za praca.
        Dzieci jesczze nie mamy ale planujemy i barzdo bysmy chcieli.

Gdzie mieszkalas w BIrmingham??
        My niedawno w ladna sobote bylismy w Leamington Spa sie rozejrzec, piekne
        miasteczko! Posoiedzielismy w ogrodzie i powloczylismy sie ulicami.

MOj maz jest Anglikiem, a ja jestem "mieszanka" slasko-wielkopolska. Domyslam
        sie, ze teraz masz male dziecko, mam nadzieje ze wszytsko poszlo dobrze.

Trzymajcie sie wszystkie mamy

k
    • dorotafrancis Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.06.04, 17:15
      czesc,
      Tez mam na imie Dorota, wraz z mezem Llewellyn'em i coreczka Iza mieszkamy w
      Erith, w Kencie. Pracuje dla banku Lloyds, obecnie na macierzynskim. Pochodze z
      Tarnowa

Pozdrawiam
      • dorota1974kr Do Dorotafrancis 08.06.04, 21:21
        Witaj Dorotko!
        Mieszkasz bardzo blisko mnie. Moze masz ochote sie kiedys spotkac? Ja mieszkam
        w Gravesend, Kent. Moge do twojego miasteczka podskoczyc ktoregos dnia. Co Ty
        na to?
        • go_ha Poludniowo-wschodni Londyn 17.06.04, 21:31
          Czy ktos tu mieszka? Znam kilka matek-polek w swojej okolicy, ale chetnie
          poznam wiecej smile Czesto jezdze z synkiem do Greenwich, mila okolica..chcialam
          sie spotkac w nadchodzaca sobote, ale mam gosci i nie dam rady, nie wiem
          dlaczego dopiero teraz sie wpsuje na LISTE...ale lepiej pozno niz wcale smile
          Pozdrawiam
          • mamamon Re: Poludniowo-wschodni Londyn 17.06.04, 22:20
            Go-ha, Ja mieszkam rzut beretem od Geenwich i czesto jezdze do Greenwich Park.
            W jakim wieku masz dziecko/-ci?
            m.
            • olivia31 Re: Poludniowo-wschodni Londyn 08.09.05, 00:50
              czesc.Aja mieszkam niedaleko blackheath i nie widze przeszkod dlaczego
              niemialybysmy sie spotkac.Jestem mama prawie dwuletniej Olivii.
              • martas15 Re: Poludniowo-wschodni Londyn 22.09.05, 23:30
                czesc z tej strony marta i martyna gdzie dokladnie mieszkacie moze wybierzemy
                sie ktoregos dnia na wspolny spacer?pozdrawiamy serdecznie
              • wysokieobcasy7 Re: Poludniowo-wschodni Londyn 15.11.05, 14:46
                hey dziewczyny
                tez mieszkam w pld-wsch londynie a konkretnie na Royal Arsenal na Woolwich.
                zamierzamy w przyszlym roku przeprowadzic sie do Blackheath. Stad Oliviia31 jak
                sie w Blackheath mieszka??? fajna okolica? dobre nurseries tam sa?? ja dopiero
                w 10tym tyg jestem, termin na czerwiec 2006 ale juz mysle wink)
                czy udalo wam sie w koncu spotka na greenwich?? ode mnie to rzut beretem!
                dajcie znac Ewa
                • agulag Re: Poludniowo-wschodni Londyn 06.01.06, 19:22
                  Cześć!
                  Witam wszystkie mamusie z pd-wsch Londynku!
                  Ja to dopiero przyszła mamusia, a termin mam na lipiec to podobnie jak ty Ewa.
                  Znam Woolwich, bo kiedyś tam mieszkałam teraz mieszkamy w Dartford to bardziej
                  na wsch i już poza Londynem.Ja to nie bardzo zadowolona z opieki nad ciężarnymi
                  tutaj no i wogóle służbą zdrowia.Ciekawa jestem jak to u ciebie wygląda?
                  Chętnie się spotkam na jakies pogaduchy.
                  dajcie znać.
                  Pozdrawiam!
                  Agnieszka
                  • lasica23 polu-zach obrzeza londynu 11.01.06, 13:40
                    czesc
                    pozdrawiamy wszystkie mamy z tych rejonow(chessington,surrey)
                    ania,23 i vicky 1,5 miesiaca
          • martas15 Re: Poludniowo-wschodni Londyn 01.09.05, 17:23
            czesc mieszkam w pd-wsch londynie i mam roczna coreczke,mam naimie marta i
            bardzo chetnie sie spotkam z mam ktora tez mieszka w okolicy.czekam na jakis
            znak.marta26
        • dorcia1982 Re: mieszkam na leyton w londynie 14.06.06, 20:07
          Czesc dziewczyny ja mieszkam na leyton, londyn, spodziewamy sie pierwszego
          dzidziusia na 23 sierpnia, jesli sa jakies ciezarne które mieszkaja w moim
          rejonie lub mamy to dajcie znac moze uda nam sie spotkac, pozdrawiam
    • katbob Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.06.04, 12:52
      Witam! Mam na imie Kasia, pochodze z Wroclawia. Od 10 miesiecy mieszkam w
      Nottingham. Jestem mama 4 miesiecznego Davida.Na razie nie pracuje, ale mam
      nadzieje, ze po wakacjach.... Z wyksztalcenia jestem politologiem. moj maz jest
      Anglikiem i nie zna polskiego. Strasznie tesknie za moja rodzina w Polsce, jak
      wy sobie z tym radziecie?!
      • jagienka.harrison Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.06.04, 13:30
        Kasiu,
        Powiedz mi dokładnie gdzie mieszkasz w Nottingham? Ja w lutym się wyprowadziłam
        z West Bridgford, teraz mieszkam godzinkę autobusem z Nottingham. Wiesz że na
        Victoria Market są dwa polskie stoiska?
        Jak chciałabys się kiedyś spotkać, to daj znac na priv!
        • katbob Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.06.04, 13:48
          Jagienko mieszkam w Bingham, A w WestBridgford mieszkaja rodzice mojego meza. W
          Victorii znalazlam jedno polskie stoisko i wlasnie wczoraj kupilam ogorki
          kiszone! Bardzo chcialabm sie spotkac i na pewno sie odezwe, ale wlasnie Mlody
          zaczal sie budzic i musze leciec, bo placze w nieboglosy. Do nastepnego
          • jagienka.harrison Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.06.04, 14:07
            Napiszę Ci email na priv.
    • katbob Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.06.04, 13:29
      Witaj Jagienko! Wlasnie przed chwila wpisalam sie na liste mam w UK. Chetnie
      spotkalabym sie z Toba, ale do Londynu nie bardzo moge przyjechac. Moj maz
      pracuje w soboty, a czasem tez w niedziele.Ale z tego co napisalas mieszkasz
      blisko Notinngham. Ja mieszkam jakies 10 mil od Nottigham (20 min.autobusem)
      wiec moze kiedys moglybysmy sie tu spotkac. Niestety jestem tu dopiero od 10
      miesiecy (z tego wiekszosc w ciazy) i nie odwazylam sie jeszcze na prowadzenie
      samochodu.Poza tym David wczoraj skonczyj dopiero 4 miesiace.Pozdrawiam Kasia
      • mag-da Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.06.04, 17:53
        Czesc wszystkim,
        Ale duzo nas tutaj, wiec jeszcze ja sie dopisze. Mam na imie Magda, 27 lat,
        urodzilam sie w Siedlcach. W Londynie jestem od roku, mieszkam na Putney. A
        miesiac temu, dokladnie 1 maja, urodzilam mojego pierworodnego Henryczka.
        Narazie jeszcze sie nie ruszylam dalej niz na Putney, moje dziecko jest
        wiecznie glodne, a mi wciaz najlepiej jest karmic piersia w domu. Bardzo
        chcialabym nawiazac kontakt z innymi mamami, bo raczej na pewno zostajemy tu na
        stale.
        Pozdrawiam serdecznie
        magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka