luiza-w-ogrodzie Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 00:39 Europa spi, wiec nie ma kogo na zebranie sciagnac, trzeba poczekac. Ja tymczasem lece do fryzjera, u mnie juz sobota rano. Zycze pomyslnego zebranka przedweekendowego. Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 00:56 Ja tez sie melduje, choc nie wiem czy ktos jest. Mam ze soba ciepla szarlotke i kawcie wiec moge pisac i pisaaaaac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ad12 Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:16 dundee_girl napisał(a): > Ja tez sie melduje, choc nie wiem czy ktos jest. Mam ze soba ciepla szarlotke i > > kawcie wiec moge pisac i pisaaaaac. > > Pozdrawiam no a nad czym wy tutaj debatujecie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Chcialem sie zapisac 27.04.02, 01:01 ro-bert napisał(a): > No to zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: Chcialem sie zapisac 27.04.02, 01:04 Jak do klubu to ja jestem za ale zgode to musisz miec od Management. Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Chcialem sie zapisac 27.04.02, 01:09 A kto to yest Management? Czy to nie cialo fikcyjne? dundee_girl napisał(a): > Jak do klubu to ja jestem za ale zgode to musisz miec od Management. Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: Chcialem sie zapisac 27.04.02, 01:16 Ooooo, Bolek ty mnie do wystapien antyprezesowych nie podpuszczaj ... Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Chcialem sie zapisac 27.04.02, 01:19 Widze ze za ostro zaczalem, chyba juz wszystko stracone... dundee_girl napisał(a): > Ooooo, Bolek ty mnie do wystapien antyprezesowych nie podpuszczaj ... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne o cisza i spokoj 27.04.02, 01:14 no to ja tez na chwilke wpadne. Uf mielizny i wiry sie pojawily. mam banany i truskawki, moge zrobic salatke owocowa jak to jest z pogoda u was: Luizo i Dundee? Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: o cisza i spokoj 27.04.02, 01:18 U mnie to bedzie padac, ale jest cieplo. W Polsce pewno na dlugi weekend majowy ludziska sie szykuja ... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: o cisza i spokoj 27.04.02, 01:19 a tak bardziej ogolnie? jaka najwyzsza latem? i czy naprawde Mikolaj chodzi w szortach :o) Odpowiedz Link Zgłoś
morsa Re: o cisza i spokoj 27.04.02, 03:04 Mialam gosci z Nicaragua. Trzech bardzo sympatycznych; w nastepnym tygodniu ucze sie salsa!? U nas (w polnocnej Europie) noc, a wlasciwie ranek - godzina 3.00. Pada deszcz, slucham Griega. Poza tym cisza i spokoj. Dobranoc Europo, dzien dobry Australio! Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: o cisza i spokoj 27.04.02, 03:13 i ciagle jeszcze dobry wiwczor Ameryko - 21 z minutami Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: o cisza i spokoj 27.04.02, 03:33 U mnie 19.30. Pora na pierwsze piwo. roseanne napisał(a): > i ciagle jeszcze dobry wiwczor Ameryko - 21 z minutami Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: o cisza i spokoj 27.04.02, 15:45 roseanne napisał(a): > a tak bardziej ogolnie? > > jaka najwyzsza latem? > i czy naprawde Mikolaj chodzi w szortach :o) Roseanne, najwyzsza temperatura latem w Sydney to chyba 45 (rekord w skali Celsjusza). Sw Mikolaj chodzi w szortach albo gustownych czerwonych kapielowkach marki Speedo, a brzyszek wylewa mu sie nad gumka, co litosciwie zaslania zapleciona na warkoczyki dluga siwa broda. Teraz mamy przecietna jesien (23C), cieplo, slonecznie z przelotnymi chmurkami i zagrozeniem deszczowym. W Gorach Blekitnych zloca sie ogrody z europejskimi drzewami. Tak ze sorki, ale do zadnych wiosennych prac ogrodowych sie nie dam zapedzic! Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Witamy poete! 27.04.02, 08:59 Hahaha No i mamy w klubie wlasnego poete. Swietnie. Jestem za ale pod warunkiem ze wierszem nadal bedzie mowic. Ya-bolek! Uwielbam Twoje rymy. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re:milej sobotyyy i niedzieliii 27.04.02, 09:17 wyspana, wypoczeta ( prawie) , szykuje sie do wiosennych porzadkow w okolicy. Zawiadomienia o sprzataniu okolicy zostaly rozdane. Godzona 0 o godzinie 10.00, przewodnicy grup rozdadza zadania i sprzet( grabie , lopaty, szczotki, worki...) iiiii do roboty. Godzina 13.00 wspolne grillowanie o omowienie, ocena wykonanej pracy. Pozostale dni az do jesiennego sprzatania podziwianie wykonanej pracy , czyli kolektywnego sprzatania naszego pieknego osiedla. Niech zyje praca!!!!!I kolektyw!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re:milej sobotyyy i niedzieliii 27.04.02, 09:28 A bule upieklas? Termosu do kawy nalalas? I innych zywotnych kropelek? Tylko po krzaczkach z somsiadem sie nie wlocz hehehe. Sprzatac macie anie radochy uzywac )) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re:milej sobotyyy i niedzieliii 27.04.02, 15:01 juz po robocie spolecznej, korva z bulka i musztardz/ketchupem dostalismy, bulle +kawa, ufff a teraz czas na prywatne roboty, im wiecej mysle , tym bardziej zdaje sobie sprawe, ze mam tyyyyle do zrobienia. Ale ja jestem twarda szwedkopolka, niech zobacza , ze sobie poradze, hehehe wlasnie przed chwila zmienialam ulozenie kafli chodnikowych. Po krzakach? zapomnij, latalam z sekatorem i wycinalam, zeby mi nikt rozpusty nie uprawial kolo chalupy. Qurka wodna , beda sie tarzac, wydawac jakies piski , a ja nie bede mogla pisac w spokoju i ciszy)A niedoczekanie! Wieczorem polatam po okolicy i podpatrze co, jak , ile zrobione. Ludzie jakby szlu dostali, robia , maluja , sadza . Ja jestem w peletonie, niedoczekanie zebym miala odstawac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narval Re:milej sobotyyy i niedzieliii IP: *.abo.wanadoo.fr 27.04.02, 16:12 Hi!(wreszcie doszlam jak sie to pisze po ang.) Karelka, zuch a nawet harcerz, co ja pisze, harcmistrzyni z Ciebie! Ale co to za czyny spoleczne! Podcinanie rzywoplotow, chodnikowa budowlanka, malowanie, szorowanie, grabienie; az wierzyc sie nie chce, ze w takiej osiedlowej komitywie urzedujecie i wspolne gadren-party urzadzacie; Ciekawi mnie jednak ta 'korva'? Bo fonetycznie to strasznie podejrzanie brzmi?! Ale wy i 'bieg po zdrowie' uskuteczniacie? No co by nie bylo, mysle ze w czolowce peletonu jestes!!!) Pozdrawiam serdecznie Adaska, to przyjemnie, ze sie odezwal! Tylko nie naprzykrzy sie ciagle te walichy pakowac i rozpakowywac? po ciezkim zywocie studenta, ciezki zywot turysty?! Dodam jeszcze, ze teskno mi, za wykladami Krzycha! Choc raz w zyciu ta informatyka wydala mi sie wdzieczna i dostepna! Profitujcie z lyk-endu, nie obrzerajcie sie zanadto, bo wkrotce morze, piasek, plaza, a te {+}kilogramy ciezko zrzucic przed.....kompem!) cieplutko pozdrawiam czlonkow naszego Common-forum! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia jezyki obce= Narvalova 27.04.02, 16:22 eeee Narvalova, jaki ja tam zuch, ja skaut a ten korv hahahaha sg korv= kielbasa , pl korvar = kielbasy , mozna jeszcze mowic korven , korvarna, hahahaha ale to juz taka platanina , ze szkoda gadac. Wspolnota, jak wspolnota, mezow i narzeczonych sobie jeszcze nie pozyczamy ;- ), mysle , ze kilku chcialoby sobie mnie pozyczyc hahahahahahahahahahaha ale jak sie chce miec jako tako dookola siebie , to niestety trzeba cos zrobic. Tak samo , to sie nic nie zrobi. tak tu jest, taka tradycja wiosennego, wspolnego sprzatania, jesiennego. Pewnie, ze dobre to, bo nie trzeba sie wstydzic jak ktos przyjdzie , z ena osiedlu brudno.Lepiej sie pochwalic, niech zazdroszcza!! ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Dziekuje 27.04.02, 20:06 Wdzieczny yestem Szwedko za Twe powitanie Nie zawiode Ciebie ani inne panie Choc nie jest to latwe tak na zamowienie Bo by wierszem pisac trzeba miec natchnienie. _szwedka napisał(a): > Hahaha No i mamy w klubie wlasnego poete. Swietnie. Jestem za ale pod > warunkiem ze wierszem nadal bedzie mowic. Ya-bolek! Uwielbam Twoje rymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DundeeGi Re: Zebranie Klubu (8) IP: *.prem.tmns.net.au 27.04.02, 12:34 No, juz jestem na troche mnie wynioslo z domu. Luiza, jak po fryzjerze? loki czy kolor? ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 15:42 dundee, loki i przyciete, kolor to moze jutro jakas szatanska mieszanka ziolowa zrobie sobie, albo i pojde na naturszczyka do pracy. Bylam dzis na koncercie Wilkomirskiej, potem jakas knajpka w City z nieprzyzwoitymi fotografiami na scianach, w pociag i do domciu, a teraz stukam, bo zasnac nie moge. Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 15:46 ja kiedys tez chcialam jakas naturalna mieszanka sie potraktowac. Pani doradzila mi henne , no naturalna, bez jakiegos koloru. Koloru nie bylo , byla pomaranczowa marchewka na glowie. Dobrze ,z e mi tego naturale troche zostalo i polozylam kompres na kilka godzin, wyszlo troche ciemniejsze. Byla zima , wiec mialam chuste na glowie, a w robocie bylo ciamnawo, nikt mi sie za bardzo nei przygladal...))) Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Don740 27.04.02, 18:59 Gdyby sie ktos z czlonkow za w/w b. stesknil to prosze zajrzec na watek o Gibraltarze. Czyzby jego nowy biznes to szmuglowanie naszych rodakow do Afryki? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 19:42 kilka godzin tyrania na pracach spolecznych,krotka przerwa na zjedzenie kielbaski, pozniej ukladani kafli u siebie, krotka przerwa na zjedzenie zupki ogorcowej, sprzatanie , tydzien jak co tydzien, krotka przerwa na hierbatke, damsugowanie ( hahahahaha, szwedka czyli uzywanie odkurzacza w celu usuniecie kurzu)), a mowie , ze kobiety sa slabe. Moze i one sa slabe , ale niezwykle silne i jakies takie zazarte w tym swoim upieraniu sie. skaut karelia, zameldowala druzynowemu Baloo i calej druzynie Czystych Stop . Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 19:52 I wszystko byloby dobrze gdyby nie maly blad. Damsugowanie to nie odkurzanie hehehe powinnas napisac dammsugowanie bo wychodzi troche hehehe sprosnie hehehe dam=kobieta i suga=ssanie a wiec damsugowanie to hehehe ssanie kobiety hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:12 oj, szwedka , ale ja pisalam po polsku, a nie po szwedzku, zauwaz! Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:11 Sezon narciarski dobiega konca, wiec przygotowalem znakomita salatke sledziowa, jedyna, ktora uznaje (my way or the highway). Swieze matyjasy ze specjalnego polskiego sklepu, cebula, jablko, pieprz i (solic nie trzeba) juz! Do tego do wyboru: Piwo Warsteiner, jakies biale wino lub Wodka zoladkowa gorzka. Mam nadzieje ze mnie dzisiaj sasiad nie zawiedzie. Jesli ktos ma ochote korespondencyjnie wypic piwo to zapraszam! ro-bert napisał(a): > No to zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:13 Brzmi zachecajaca! Szczegolnie ten Warsteiner! Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:23 Ok, butelka za Twoje zdrowie, Ro-bercie! ro-bert napisał(a): > Brzmi zachecajaca! Szczegolnie ten Warsteiner! Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:26 No, poczekaj jeszcze troche! To niehumanitarne! Ja jeszcze w pracy, dopiero za ok godzine bede mogl toast wzniesc (ale nie wiem czy wtedy bedzie chcialo mi sie wlaczyc PC ) Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:51 Co Ty robisz Ro-bercie w pracy o pol do dziewiatej i to w Sobote? Nie to ze ja nie wiem jak to jest, sam siedzialek do 2-giej nad ranem w czwartek ale to sie nie zdarza tak czesto. A co do toastu, za godzine tez bede! ro-bert napisał(a): > No, poczekaj jeszcze troche! To niehumanitarne! Ja jeszcze w pracy, dopiero za > ok godzine bede mogl toast wzniesc (ale nie wiem czy wtedy bedzie chcialo mi > sie wlaczyc PC ) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:14 a jakiegos sosu do tego nie trzeba, zeby sie tak wespol wzespol przezarlo? kwasna smietana, lekki majonez? mmmmmmm sledzik mmmmm + goracy kartoffel mmm Odpowiedz Link Zgłoś
ad12 Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:17 karelia napisał(a): > a jakiegos sosu do tego nie trzeba, zeby sie tak wespol wzespol przezarlo? > kwasna smietana, lekki majonez? mmmmmmm sledzik mmmmm + goracy kartoffel mmm A ja tam bym sobie zjadla tej szrlotki ya bolka Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:21 He, szarlotki powiadasz? No to kieliszek za Twoje zdrowie! ad12 napisał(a): > karelia napisał(a): > > > a jakiegos sosu do tego nie trzeba, zeby sie tak wespol wzespol przezarlo? > > > kwasna smietana, lekki majonez? mmmmmmm sledzik mmmmm + goracy kartoffel m > mm > > A ja tam bym sobie zjadla tej szrlotki ya bolka Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Zapomnialem o oleju 27.04.02, 20:18 Zadnych smietan czy mayonezow. To by tylko smak zepsulo. Poza tym nie lubie mieszac dwoch roznych rodzajow bialka. Olej spowoduje, ze sie wszystko ladnie przezre, przegryzie az do bolu. Ach, juz slinotoku dostaje. karelia napisał(a): > a jakiegos sosu do tego nie trzeba, zeby sie tak wespol wzespol przezarlo? > kwasna smietana, lekki majonez? mmmmmmm sledzik mmmmm + goracy kartoffel mmm Odpowiedz Link Zgłoś
ad12 Re: Zapomnialem o oleju 27.04.02, 20:21 ya_bolek napisał(a): > Zadnych smietan czy mayonezow. To by tylko smak zepsulo. Poza tym nie lubie > mieszac dwoch roznych rodzajow bialka. Olej spowoduje, ze sie wszystko ladnie > przezre, przegryzie az do bolu. Ach, juz slinotoku dostaje. > karelia napisał(a): > > > a jakiegos sosu do tego nie trzeba, zeby sie tak wespol wzespol przezarlo? > > > kwasna smietana, lekki majonez? mmmmmmm sledzik mmmmm + goracy kartoffel m > mm > Ludzie kochani zmiencie temat bo ja na diecie jestem !! Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Zapomnialem o oleju 27.04.02, 20:22 Ale jablecznika bys sie napila? ad12 napisał(a): > ya_bolek napisał(a): > > > Zadnych smietan czy mayonezow. To by tylko smak zepsulo. Poza tym nie lubi > e > > mieszac dwoch roznych rodzajow bialka. Olej spowoduje, ze sie wszystko lad > nie > > przezre, przegryzie az do bolu. Ach, juz slinotoku dostaje. > > karelia napisał(a): > > > > > a jakiegos sosu do tego nie trzeba, zeby sie tak wespol wzespol przez > arlo? > > > > > kwasna smietana, lekki majonez? mmmmmmm sledzik mmmmm + goracy kartof > fel m > > mm > > > > Ludzie kochani zmiencie temat bo ja na diecie jestem !! Odpowiedz Link Zgłoś
ad12 Re: Zapomnialem o oleju 27.04.02, 20:25 ya_bolek napisał(a): > Ale jablecznika bys sie napila? > > > ad12 napisał(a): > > > ya_bolek napisał(a): > > > > > Zadnych smietan czy mayonezow. To by tylko smak zepsulo. Poza tym nie > lubi > > e > > > mieszac dwoch roznych rodzajow bialka. Olej spowoduje, ze sie wszystk > o lad > > nie > > > przezre, przegryzie az do bolu. Ach, juz slinotoku dostaje. > > > karelia napisał(a): > > > > > > > a jakiegos sosu do tego nie trzeba, zeby sie tak wespol wzespol > przez > > arlo? > > > > > > > kwasna smietana, lekki majonez? mmmmmmm sledzik mmmmm + goracy k > artof > > fel m > > > mm > > > > > > > Ludzie kochani zmiencie temat bo ja na diecie jestem !! > no kurcze i mnie masz musze leciec i zjesc sobie czekolady i szlag trafil moja diete !!! Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Zapomnialem o oleju 27.04.02, 20:26 Ja skaalam czerwonym z Australii. Dziekuje za sledzie ale do czerwonego nie pasuje )) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zapomnialem o oleju 27.04.02, 20:28 masz na mysli prawdziwego jabcoka, czy jakas californian namiastke? A moze cider?? nieeeee do sledzia ,jesli juz, to czysta , albo piwo. Nic innego, bo nie uchodzi, no chyba ze ktos wyjatkowy koneser , to i szampan ujdzie )))) Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Zapomnialem o oleju 27.04.02, 21:11 Spokoj grabarza, ten jabol to jakis chardonnay oprocz tego jest warsteiner i gorzka. Kazdego zadowoli. karelia napisał(a): > masz na mysli prawdziwego jabcoka, czy jakas californian namiastke? A moze > cider?? nieeeee do sledzia ,jesli juz, to czysta , albo piwo. Nic innego, bo > nie uchodzi, no chyba ze ktos wyjatkowy koneser , to i szampan ujdzie )))) Odpowiedz Link Zgłoś
ad12 Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:37 ro-bert napisał(a): > No to zapraszam! Dobra czekoladka no a co sadzicie o pierozkach z mieskiem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:40 Eee.. o tej porze? Ja chyba zapodam po powrocie do domu chyba troche wedzonego lososia a do tego... moze trche Stolicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:47 Hey, a co oznacza Twoj nick? Anno Domini 1912? Jesli tak, i jest to data Twoich urodzin, to moze lepiej rzeczywiscie ostroznie z dieta... ad12 napisał(a): > ro-bert napisał(a): > > > No to zapraszam! > > Dobra czekoladka no a co sadzicie o pierozkach z mieskiem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ad12 Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:49 ya_bolek napisał(a): > Hey, a co oznacza Twoj nick? Anno Domini 1912? Jesli tak, i jest to data > Twoich urodzin, to moze lepiej rzeczywiscie ostroznie z dieta... > > > > ad12 napisał(a): > > > ro-bert napisał(a): > > > > > No to zapraszam! > > > > Dobra czekoladka no a co sadzicie o pierozkach z mieskiem ??? > Ya bolek ty mi nie ublizaj bo ja na ciebie glosowalam jako na mistera forum !! Moj rok urodzeinia to 1879 i jestem wystarczajaco ostrozna z moja dieta !! Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 21:01 1879 powiadasz? No to o co chodzi? Wyglada na to, ze nie umiesz przyjmowac komplementow. A za glos serdecznie dziekuje. ad12 napisał(a): > ya_bolek napisał(a): > > > Hey, a co oznacza Twoj nick? Anno Domini 1912? Jesli tak, i jest to data > > Twoich urodzin, to moze lepiej rzeczywiscie ostroznie z dieta... > > > > > > > > ad12 napisał(a): > > > > > ro-bert napisał(a): > > > > > > > No to zapraszam! > > > > > > Dobra czekoladka no a co sadzicie o pierozkach z mieskiem ??? > > > Ya bolek ty mi nie ublizaj bo ja na ciebie glosowalam jako na mistera forum !! > Moj rok urodzeinia to 1879 i jestem wystarczajaco ostrozna z moja dieta !! Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:53 No to raz tez mi sie udalo 50 post! Czekam na gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
ad12 Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:55 ro-bert napisał(a): > No to raz tez mi sie udalo 50 post! > Czekam na gratulacje! Gratulacje robercie !! no to opijmy to vodeczka!! Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 20:59 Dziekuje! Teraz koncze i jade do domu. Moze pozniej wpadne jeszcze na troche. Odpowiedz Link Zgłoś
ad12 Re: Zebranie Klubu (8) 27.04.02, 21:07 ro-bert napisał(a): > Dziekuje! Teraz koncze i jade do domu. Moze pozniej wpadne jeszcze na troche. no lec zjedz cos dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (8) DONNNNNNNNNNNN 27.04.02, 21:59 Jest, jest nasz duchowy przywodca , PRZEWODNICZACY doskonaly gastronom, restaurator, kucharz, knajpiarz, "barownik".....Don zabral glos na temat restauracyjno -gastronomiczny. Witaj wodzu!!!AVE! ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: DONNNNNNNNNNNN do Karelii 27.04.02, 22:02 Jakie szczescie ze zdazylas sie wyduszowac przed nadejsciem wodza Teraz czysta pachnaca mozesz przywitac chlebem, sola i winem Dona återkomst. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: DONNNNNNNNNNNN do Karelii 27.04.02, 22:09 ja to mam czuja, wiedzialam, czulam, juzem sie wyduszowala , pachne rezeda i maciejka w porywach piwonia chlopska ))Wodzu witaj )) chleb, sol i ja , to znaczy my Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: DONNNNNNNNNNNN do Karelii 27.04.02, 22:14 Ogromnie mnie mnilo siem zrobilo,ze mnie nie zapomniali przyjaciele-bo wrog nie spi i nie zapomina-ha ha ha .Oczywiscie nie wytrzymalem i wsadzilem swoje trzy centy w dyskusje o tym strasznym kocmoluchu i wulgarnej nadetej oraz cofnietej w rozwoju Rence.A raczej o jekj czyms co ona nazywa - "restauracja".Bog mi wybaczy zabieranie glosu w temacie dyletanckich ignorantow .czy jak to sie madrze pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: DONNNNNNNNNNNN do Karelii 27.04.02, 22:17 No i wreszcie Don! Nalezaloby zaspiewac: Gdziezes Ty bywal nasz mily Donie???? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: DONNNNNNNNNNNN do Karelii 27.04.02, 22:30 no jak to gdzie? robil biznis i odniosil sukcesss ( allo zibiczku.-)), ale jak sie zaczela knajpiana przepychanka , to nie wytrzymal, pekl.... przydyrdal, zeby sie wyrazic co o tym wszystkim mysli! Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Zebranie Klubu (8) DONNNNNNNNNNNN 27.04.02, 22:30 No ja niestety prosto po "szychcie" ale rowniez chcialbym powiedziec, ze kogos tu brakowalo! ro-bert PS Ty to teraz Don2 czy Don740 bo jak to drugie to ja od dzisiaj zmieniam nick na ro-bert520 Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Zebranie Klubu (8) DONNNNNNNNNNNN 27.04.02, 22:33 ro-bert napisał(a): > No ja niestety prosto po "szychcie" ale rowniez chcialbym powiedziec, ze kogos > tu brakowalo! > ro-bert > PS > Ty to teraz Don2 czy Don740 bo jak to drugie to ja od dzisiaj zmieniam nick na > ro-bert520 Cos blokowalo to zrobilem 740,teraz juz dziala stary nick.pozdraw Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (8) DONNNNNNNNNNNN 27.04.02, 22:39 Jesuuuuuu a to sie pan Prezes ucieszy)))), zorganizuje szwajcarskie moczenie bulki w roztopionym serze , zeby godnie ugoscic Przewodniczacego. A jesli zachce sie jemu sledzia, bo one to on moze w kazdej postaci, to Ya_bolek dzisiak matiasy przyrzadza. Szwedka da norlandzki samogon pedzony w przepastnych borach kraju naszego cudnego, ale bedzie przyjecieeeee , cudo gastronomiczne Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Zebranie Klubu (8) DONNNNNNNNNNNN 27.04.02, 22:42 Sledzie moze w kazdej postaci mowisz??? Wazylabys sie surströmingiem uraczyc Dona? Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Zebranie Klubu (8) do robba 27.04.02, 22:35 No to jak ro-bert? Na urlop nie da rady ale na 520 to tak? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Zebranie Klubu (8) do robba 27.04.02, 22:46 Eeee... to 520 to jeszcze z prehistorii Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Zebranie Klubu (8) do robba 27.04.02, 23:14 ro-bert napisał(a): > Eeee... to 520 to jeszcze z prehistorii czy to BIEM DABLJU ? Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Zebranie Klubu (8) do robba 27.04.02, 23:18 No nie udawaj, ze nie wiesz o co chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Zebranie Klubu (8) do robba 27.04.02, 23:48 ro-bert napisał(a): > No nie udawaj, ze nie wiesz o co chodzi! Domyslam sie.Moja nowa 740 wrocila do serwisu-jakis problem z dawkowaniem powietrza(mowia oni)I na cale szczescie nie zdazylem sprzedac moja stara 525 tds.allah ma mnie w opiece,bo bym musial na wlasny koszt wypozyczac auto.tu nie placa za takie luksusy.A moglem wziasc MB i pewno mniej klpotu.PODOBNO ! Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Zebranie Klubu (8) do robba 27.04.02, 23:54 Boszzzz! Tylko nie MB!!!! Przeciez to konkurencja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Ale jestescie wredni !!! ;o) 27.04.02, 23:55 No tak, wystarczy, ze czlowiek na chwilke wyjdzie, a tu nagle, ni stad ni zowad 70 postow na 1 watku !!!! I kto ma to wszystko przeczytac ?? Kiedy ?? Czy wy nie macie co w lykend robic ? Czy u was ciagle pada, a rodziny powyjezdzaly do rodziny ;o) ??? Tak czy inaczej pozdrawiam Czlonkow Starych i Nowych ... baloo PS : Szczegolnie unizenie witam nasz Obiekt Uwielbienia ;o) i skladam raport : Melduje, ze pod nieobecnosc szanownego O.U., liczebnosc Klubu wzrosla niepomiernie, a niekotre czlonki to nawet sie hartowaly jak stal ...Jestesmy wiec silni , zwarci, gotowi, krzywa wzrostu wzrasta, krzywa spadku spada, i w gole propaganda sukcesu jest tu jak najbardziej na miejscu ... Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Ale jestescie wredni !!! ;o) 27.04.02, 23:57 Wszelki duch zmarlych etruskow i biskupincow !! Baloo ! Amigo dawno to bylo! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Ale jestescie wredni !!! ;o) 27.04.02, 23:58 baloo1 napisał(a): > No tak, wystarczy, ze czlowiek na chwilke wyjdzie, a tu nagle, ni stad ni > zowad 70 postow na 1 watku !!!! I kto ma to wszystko przeczytac ?? Kiedy ?? > Czy wy nie macie co w lykend robic ? Czy u was ciagle pada, a rodziny > powyjezdzaly do rodziny ;o) ??? A Ty co? Nie wyrabiasz sie, czy jak? Pierwsze ostrzezenie: Tu juz stoi kolejka zeby Twoje stanowisko objac! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Ale jestescie wredni !!! ;o) 28.04.02, 00:01 Jesuuuu ale bigos , ale bigos Robbi co Ty mowisz, zdjac ze stolka Prezesa? a to sie narobilo, Jesuuuu publika kryc sie , bo glowe utna tasakiem tuz przy kolanach , Jesuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Ale jestescie wredni !!! ;o) 28.04.02, 00:03 karelia napisał(a): > Jesuuuu ale bigos , ale bigos Robbi co Ty mowisz, zdjac ze stolka Prezesa? a > to sie narobilo, Jesuuuu publika kryc sie , bo glowe utna tasakiem tuz przy > kolanach , Jesuuuu Nieee... ja nie! Ja sie tak czy tak na to stanowisko nie nadaje! Sama jednak wiesz ze byli juz kandydaci! Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Dla serc pokrzepienia i wikendowej uciechy 28.04.02, 00:15 Historia wesola i pouczajaca wielce Pewien Don zachorowal na dziecinna chorobe "ambicious idioticus" Dostal cynk o wspanialym i pieknie polozonym lokalu .Obejrzal to cudo i zobaczyl oczami wyobrazni wspaniala kawiarnie ,typu wiedenskiego (taki trynd teraz)Polozenie idealne-jak mawiali starzy Zydzi:nie wazne jaki interes,wazne ze na glownej ulicy!No to sie odbyly wstepne rozmowy z wlascicielem.Potem poslano adwokata by przejrzal dokumenty.Przejrzal i sie zdziwil ! Ludzie mieli lokal i w nim biznes 20 lat.Ale nie byli jego wlascicielami ,nic o tym nie wiedzac.zaplacili jak trzeba i komu trzeba.ale ten tez nie bal prawowitym wlascicielem.Lokal nie istnieje w spisie,ani w planach miasta,nigdy nikt nie chcial oplaty miejskiej,woda i prad byla od dawna i placili.I teraz oni nie moga tego sprzedac ,bo nie istniejacych lokali nie sprzedaje sie.I nie idzie nic zrobic formalnie.a nowej firmy nikt tam nie zarejestruje bo:w komputerze miasta nic takiego nie ma-komputer to swiete.I Don zostal ze smakiem i marzeniami . Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Dla serc pokrzepienia i wikendowej uciechy 28.04.02, 00:19 LOL !! piekna opowiesc !! A moze sprobowac z argumentem, ze to jest rzeczywistosc wirtualna ;o)) ? taka e-ekonomia.com , cos tam cos tam ... A moze wystarczy stary wyprobowany sposob - lapowka, bakszysz, "commission", czy jak tam zwal to smarowidlo .... Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Ale jestescie wredni !!! ;o) 28.04.02, 00:00 A juz tak z nalezytym szacunkiem: Messengera sie opanowalo? Uwierz, jest to naprawde wygodne, od czasu do czasu poglady troche szybciej wymienic niz konkurencja! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Ale jestescie wredni !!! ;o) 28.04.02, 00:08 i namowic sie na total atttac na konkurencje, swoich wspierac i uwielbiac Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Ale jestescie wredni !!! ;o) 28.04.02, 00:08 Hej ! Kto sie zamachnal na moj stolek ? Nazwiska ! adresy ! telefony ! czym sie zamachnal ? kto za tym stoi i komu to sluzy ? KRWIIIII !!! stolka bede bronil jak socjalizmu ! Oj Robbi, robbi ... ale narobbilem z tym Messengerem... to, ze pierwsze pukle koloru blond mi puscily, to juz wiesz, bo ci napisalem ... ale teraz , to chyba calosc bedzie w tym kolorze ... Ale nic to, program MCN jest fajny, Messengera probowalem wczoraj, ale tylko ciebie bylo widac i to w dodatku z napisem , ze zajety jestes czyms innym... Po wylaczeniu calosci na ekranie ostal mi sie taki "monitor" do wklepywania sie, com go wczesniej bezskutecznie przez 5 minut szukal .. ale jazda !!!! nic to, misie som zawziete, w koncu ujezdze to bydle i bedzie mi ten messenger z reki jadl .. ale moze nie dzis, szis wole sobie z wami tu pogadac , a jeszcze trzeba jakis innych watkow poszukac, moze jakies ciekawe jatki gdzies sie dzieja ;o) baloo Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Ale jestescie wredni !!! ;o) 28.04.02, 00:13 Misiek, klinij, ze jestes on line, a bedziesz on line , a nie off line Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Ale jestescie wredni !!! ;o) 28.04.02, 00:14 A masz go w ogole na liscie? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Ale jestescie wredni !!! ;o) 28.04.02, 00:17 ja mam prezesa na liscie, ale jest off line Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Ale jestescie wredni !!! ;o) 28.04.02, 00:18 Ja to jeszcze w ogole na liscie nie mam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Ale jestescie wredni !!! ;o) 28.04.02, 00:21 Czy ja ci podalem swoj adres ? chyba tak ... karelio, zaraz sie przelaczam, jeszcze chcialem troche poforumowac ;o) baloo Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Mialem ci ja..... 28.04.02, 00:50 Telefon od slubnej wywolal u mnie mieszane uczucia (jak zwykle)Poslalem do mnie do domu-120 km odleglego,2 Polakow murarzy ,poleconych i w potrzebie.wylozyli taras kaflami i to podobno dobrze.skasowali za robote i uszli w sina dal.zabierajac ze soba :elektryczna wiertarke i moje nowe buty ! wiertarka szlachetnej marki i buty tez nie tak tanie-200 euro!I to sie nazywa pomagac rodakowi.Cos mnie pech ostatnio przesladuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Mialem ci ja..... 28.04.02, 01:17 No to teraz znow ktos spyta : dlaczego Polacy maja taka zla opinie na Zachodzie...Toz to tylko wredne stereotypy ... Moze trampki pozyczyc... expressem, za 2 dni by byly ;o) baloo Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Mialem ci ja..... 28.04.02, 01:21 Don, ja zawsze mowie: nie ma to jak szwedzki wykonawca. Mam takiego kafelkarza, ze tylko z nim biznis uskuteczniac. Co obieca ,to zrobi. a mnie robi jescze extra wzorek, ot tak z czystej sympatico Odpowiedz Link Zgłoś
cornio Re: Mialem ci ja..... 28.04.02, 02:20 karelia napisał(a): > Don, ja zawsze mowie: nie ma to jak szwedzki wykonawca. Mam takiego > kafelkarza, ze tylko z nim biznis uskuteczniac. Co obieca ,to zrobi. a mnie > robi jescze extra wzorek, ot tak z czystej sympatico problem w tym,ze czlowiek obawia sie nie tylko zatrudnic a nawet rekomendowac polaka ,bo mozna sie wstydu najesc. Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Mialem ci ja..... 28.04.02, 02:22 cornio napisał(a): > karelia napisał(a): > > > Don, ja zawsze mowie: nie ma to jak szwedzki wykonawca. Mam takiego > > kafelkarza, ze tylko z nim biznis uskuteczniac. Co obieca ,to zrobi. a mni > e > > robi jescze extra wzorek, ot tak z czystej sympatico > > > problem w tym,ze czlowiek obawia sie nie tylko zatrudnic a nawet rekomendowac > polaka ,bo mozna sie wstydu najesc. jak bys mi to z ust wyjal ! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (8) 28.04.02, 10:53 I juz dzien sie budzi, a wlasciwie juz sie obudzil, wstajemy , nabieramy energii i do aktywnosci realno-virtualnej ))) PREZESIE, jak to ilo bylo Pana zobaczyc .A szczegolnie te obrazki wysylane, technika opanowana bezblednie )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (8) 28.04.02, 19:51 szwedka, jaka mila niespodzianka, slucham i slucham )))))))))))))Niestety nie znam nic zwiazanego z ............. Toruniem ))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Zebranie Klubu (8) 28.04.02, 19:56 karelia napisał(a): > szwedka, jaka mila niespodzianka, slucham i slucham )))))))))))))Niestety > nie znam nic zwiazanego z ............. Toruniem ))))))))))))))) Nie wysilaj sie hehehe Miejsca z ktorymi jestem zwiazane maja swoje sajty a wiec codzienny kontakt i zaspokojenie nostalgii. Nie musze melodyjek sluchac hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Zebranie Klubu (8) 28.04.02, 21:52 witam, objadlam sie pieczonym kurakiem z farmy. Ale pychotka. i mizeria do tego i biale winko mniamniam pozdrawiam klubowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (8) 28.04.02, 21:58 przeciez wszyscy wiedza , ze najlepsza kura , to kura dziobana a najlepsze jaja pochodza od kury dziobanej, albo od chlopa , ktory te jaja dostarcza ;- )))), nie wiedzialas roseanne? Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Zebranie Klubu (8) 28.04.02, 22:01 Kalafior,buleczka tarta podsmazana na maselku,jajeczko sadzone.nie obzarlem sie.w ramach diety jadlem to i wspominalem klasyk z "baru mlecznego" Witam klubowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (8) 28.04.02, 22:13 poplakalam sie ze smiechu , AUTENTYCZNE,poczytajcie jak Renka wyploszyla klienta, na "sympatico.ca" , no jeszcze placze , ale to jajacarska kobita, hahahahahahaha. Taka miec w biznesie , to nikt nie podskoczy, zaden klient sie nie osmieli hahahaha, no nie mogeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (8) 28.04.02, 22:17 100 ))) a to sie chwali Don, wegatarianska dieta, bedzies zdluzej zyl i nas rozweselal. chociaz Drapieznik propaguje zupelnie inna dieta i bylby sie oburzyl na take jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Zebranie Klubu (8) 28.04.02, 22:18 karelia napisał(a): > poplakalam sie ze smiechu , AUTENTYCZNE,poczytajcie jak Renka wyploszyla > klienta, na "sympatico.ca" , no jeszcze placze , ale to jajacarska kobita, > hahahahahahaha. Taka miec w biznesie , to nikt nie podskoczy, zaden klient sie > nie osmieli hahahaha, no nie mogeeeee Ta Renka to jakas maniakalna straszna baba.Z braku zajecia w biznesie zajmuje sie pyskowkami i chamstwem na forum.Brrr straszny kocmoluch. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (8) 28.04.02, 22:36 e tammmm Don, zatrudnij kobiete w swoim biznesie, widzisz ,ze sobie radzi , a jak dzielnie poczyna z natretami i intruzami. No , ostra kobitka, nie da sobie w kasze gryczana dmuchac Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Zebranie Klubu (8) 28.04.02, 23:09 Sadzisz ze bramkarzem u Dona byc moze? hehehe A z drugiej strony to moze zrobimy ekskursyje do Kanady, obadamy miejsce, pokosztujemy sernika i pierogow. Jako taka komisja forumowa, potem opublikujemy klubowa opinie to i moze te wasnie sie skoncza. Ciekawe ze tak jej nie lubia a tyle czasu i uwagi jej poswiecaja hehehe. Tyle watkow rowniez hehehe o kim ? No o Rence hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (8) 28.04.02, 23:58 moze to jakas poswiadomosc dziala , ukryta tesknota do kobiety mocnej, malo skomplikowanej, potrafiacej dobrze dac papu . Duza ciepla kobieta, jak krzywda , to sie mozna schronic, bo ona potrafi obronic i wyploszyc napastnika . Taka miec w domu, a nie jakies zabidzone chuchro, majace tylko dolary w oczach, Dlatego tak ciagna do Renki, jak muchy na lep. Podswiadomosc mowi , co dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (8) 29.04.02, 08:33 oswiadczam wszystkim czlonkiniom i czlonkom, ze Prezes to szatan, uczy sie blyskawicznie Juz opanowal tajniki rzucania obrazkow na ekran, rozmowe w grupie... Tylko tak jakos sie dziwi wszystkiemu, jak dziecko )).I mowi , mimo , ze mlodzieniec, iz jest za stary na takie fiku miku, . Ot , skromnis ;- )))) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Zebranie Klubu (8) 29.04.02, 08:38 Dodam od siebie, ze jest to skromnosc niczym nie uzasadniona ... ;oD Baloo PS : byla juz kawka, rogalik , itp... ? Eeech.... Gevalia .. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Zebranie Klubu (8) 29.04.02, 08:40 Kawka juz byla w domu... I gazetki czytanie... A teraz ide na popierdulki sniadaniowe z moimi kolezkami Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: Zebranie Klubu (8) IP: 193.133.143.* 29.04.02, 10:32 o jejku co tu sie porobilo! tylko na chwile oczeta (zielone, slowianskie) zmruze a tu 107 postow! Teraz to ja sie nawet mrugnac boje zeby czegos nie przeoczyc. W piatek nie moglam sie zameldowac, bo baaardzo ciezko pracowalam. Z przekletego biura wyszlam po dziewiatej (w nocy). A w lykend b. zajeta sprawami rodzinno-towarzyskimi w swiecie nie-wirtualnym. Kto jest nowy czlonek wprowadzony/wproszony? pean na czesc Don el Todopoderoso napisany emigracyjnym czestochowskim aa bb ab ab abcda? I jakie to zdjecia sa w obiegu, ktore do mnie jakos nie doszly (Misiek?)? Karelia, jak tam twoje hektary? u mnie beda truskawki! Liczylam wczoraj - srednio po 4 na krzaczku. A krzaczkow mam z dwadziescia. mniam, mniam. Jeszcze tylko krowe musze kupic coby swieza smietanka byla. Moze by mi tak Prezes z Alp jakas krasule FedExem przeslal? bo i malinki tez beda ( ale nie liczylam). no to na razie. szalom slalom i czuwaj! Cariño Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Zebranie Klubu (8) 29.04.02, 14:11 Krasula nie chciala sie zmiescic do standardowej paczki. Musialem ja zlozyc na czworo, a dzwonek wyslac oddzielnie .... Po odbiorze nalezy wyprasowac i po zmontowaniu krowy i dzwonka jak najszybciej wydoic. Uwaga : zywi sie wylacznie szwajcarska czekolada i fondue serowym ... Czekam na potwierdzenie odbioru . Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: Zebranie Klubu (8) IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.02, 14:38 baloo1 napisał(a): > Krasula nie chciala sie zmiescic do standardowej paczki. Musialem ja zlozyc na > > czworo, a dzwonek wyslac oddzielnie .... Po odbiorze nalezy wyprasowac i po > zmontowaniu krowy i dzwonka jak najszybciej wydoic. Uwaga : zywi sie wylacznie > szwajcarska czekolada i fondue serowym ... Czekam na potwierdzenie odbioru . > > Baloo Witam,a komu wysylasz,Baloo te Schweizerische Spezialitäten? Bo na fondue to i ja mam ochote. A na deser,alpejska czekolada i...Shawne-Borer-Fielding Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: Zebranie Klubu (8) IP: 193.133.143.* 29.04.02, 14:43 Krasula dojechala, ale zapomniales zalaczyc instrukcje jak ja zlozyc, w zwiazku z czym nieszczesne zwierze na razie drepta na trzech nogach, ale za to ma bardzo dluga szyje. Wymiona tez jakos sie do grzbietu przylepily (po cholere ty tej krowie gume do zucia na droge dales, Misiek?) i wyglada jak wielblad. No i ta szyja. Przyslij instrukcje jak najszybciej bo sie boje ze mnie Zbawiciel Dali o plagiat zaskarzy. A Milke bedzie jesc, czy musi byc Lindt? z juhaski a-hoooj Cariño baloo1 napisał(a): > Krasula nie chciala sie zmiescic do standardowej paczki. Musialem ja zlozyc na > > czworo, a dzwonek wyslac oddzielnie .... Po odbiorze nalezy wyprasowac i po > zmontowaniu krowy i dzwonka jak najszybciej wydoic. Uwaga : zywi sie wylacznie > szwajcarska czekolada i fondue serowym ... Czekam na potwierdzenie odbioru . > > Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Zebranie Klubu (8) 29.04.02, 14:54 Milka nie jest juz szwajcarska od lat :o(( !!¨Pozostaje wiec Lindt, albojakies lokalne wytwornie ... Instrukcji nie bylo, bo to byl "second hand". Jak wysylelem, to dzialala ... Sprobuj jeszcze raz, ale szybko, bo jak widzisz, wymiona rosna, a na dodatek mleko moze sie zsiasc ...chociaz do truskawek zsiadle tez moze byc .. Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: Zebranie Klubu (8) IP: 193.133.143.* 29.04.02, 15:22 Misiek, jakie zsiadle do jakich truskawek? Do ziemniakow to owszem, ale musza byc tez skwarki. A na hodowle kleine schwaine to mi morg zbraknie, wiec lepiej poszukaj tej instrukcji. Jak nie masz do krowy, to moze masz do roweru-skladaka (np. Wigry 4)? No, nie zawiedz mnie. pozdr Ty juz wiesz kto PS glupie bydle nie chce Cadbury, ale je Benedict's. baloo1 napisał(a): > Milka nie jest juz szwajcarska od lat :o(( !!¨Pozostaje wiec Lindt, albojakies > lokalne wytwornie ... > Instrukcji nie bylo, bo to byl "second hand". Jak wysylelem, to dzialala ... > Sprobuj jeszcze raz, ale szybko, bo jak widzisz, wymiona rosna, a na dodatek > mleko moze sie zsiasc ...chociaz do truskawek zsiadle tez moze byc .. > Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Zebranie Klubu (8) 29.04.02, 15:35 Oj Carino - ty taka zaradna goralka jestes a nie wiesz, ze mozna kwasne mliko jako jogurt sprzedawac ;o) Albo narob prawdziwego oscypka z krowiego mleka ... Instrukcji nie mam zadnej - ale zawsze mozesz, te trzy pozostale nogi zamontowac tez jako szyje, pochlapac bydlatko farba i podpalic grzbiet... a dzwonek wyklep na plasko i rozmiekcz w jakims kwasie (o ! np w tym mleku) Mistrz Zbawiciel na pewno sie nie obrazi, zreszta juz go tu nie ma z nami, wiec moze ci nagwizdac skoczna melodie ... Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: Zebranie Klubu (8) IP: 193.133.143.* 29.04.02, 15:45 Baloo, a wlasnie ze MIstrz Zbawiciel JEST z nami - w przestrzeni virtualnej. Dlatego mnie lekka paranoja ogarnela. Ale moze z racji na moj dwufrontowy kwasny;o) realism, Mistrz wybaczy. baloo1 napisał(a): > Oj Carino - ty taka zaradna goralka jestes a nie wiesz, ze mozna kwasne mliko > jako jogurt sprzedawac ;o) Albo narob prawdziwego oscypka z krowiego mleka ... > > Instrukcji nie mam zadnej - ale zawsze mozesz, te trzy pozostale nogi > zamontowac tez jako szyje, pochlapac bydlatko farba i podpalic grzbiet... a > dzwonek wyklep na plasko i rozmiekcz w jakims kwasie (o ! np w tym mleku) > > Mistrz Zbawiciel na pewno sie nie obrazi, zreszta juz go tu nie ma z nami, wiec > > moze ci nagwizdac skoczna melodie ... > > Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Zebranie Klubu (8) 29.04.02, 15:48 wlasnie z nim rozmawialem - wybacza z gory wszystkie ekscesy ... ale on tez nie wie gdzie ten drugi front zostal otwarty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño drugi front IP: 193.133.143.* 29.04.02, 15:55 kwasne mleko, mon cherie! baloo1 napisał(a): > wlasnie z nim rozmawialem - wybacza z gory wszystkie ekscesy ... ale on tez nie > > wie gdzie ten drugi front zostal otwarty ? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: kwasne mleko 29.04.02, 16:09 bezapelacyjnie : kwasne mleko( sol, pieprz, koperek, pietruszka) +ziemniaki ze skwarkami ; truslaki+slodka smietanka. Inaczej to juz zboczenie. Moje hektary , jako tako , zwiekszam areal i wychodze poza granice wlasnosci notarialnie przypisanej. A robie to w nocy, zeby nikt nie widzial) Pozniej powiem : przecie to moje, miedza przebiega dalej. Bylo sprzatanie wiosenne, byl deszcz przedmajowy, trawa zielona , jak farba pomalowana . A jutro Vallborg. Szwedka, bedziesz cos na stosie palic? Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: kwasne mleko 29.04.02, 16:16 eeeeeeetam truskawki, kwasne mleko, cukier waniliowy i blender. no i jeszcze lod w kostkach a deszcz mi juz uszami wychodzi zabierac te chury ode mnie bo sie zezle i dosypie pieprzu do mojego ulubionego deserku Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re:Valborg 29.04.02, 16:19 Så klart hehehe o ile bedzie ladna pogoda ;-((( Ale my tu mamy rowniez dzien studenta w Uppsali. Bardzo ciekawa imprezka hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re:Valborg 29.04.02, 20:39 nio, nio, ci mlodociani, chyba daja dobrze popalic w tym miasteczku My mamy 11 maja Carnavalen, czyli bedzie wielka parada studencka w miescie. Takie rozne przebierance, urzadza pochod kilkugodzinny i beda szli przez Valhallavägen, Sturegatan, Kungsgatan, Sveavägen, Odengatan, taki pentagon ulic. Beda jechac ekipaze a na nich humorystyczne parodie sytuacji, ludzi.... Viva Quarneval!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: kwasne mleko 29.04.02, 21:35 kwasne mleko( sol, pieprz, koperek, pietruszka) +ziemniaki ze > skwarkami Ales mi smaka narobila! Toz to jeszcze lepsze od sledzi! karelia napisał(a): > bezapelacyjnie : kwasne mleko( sol, pieprz, koperek, pietruszka) +ziemniaki ze > skwarkami ; truslaki+slodka smietanka. Inaczej to juz zboczenie. > Moje hektary , jako tako , zwiekszam areal i wychodze poza granice wlasnosci > notarialnie przypisanej. A robie to w nocy, zeby nikt nie widzial) Pozniej > powiem : przecie to moje, miedza przebiega dalej. Bylo sprzatanie wiosenne, byl > > deszcz przedmajowy, trawa zielona , jak farba pomalowana . > A jutro Vallborg. Szwedka, bedziesz cos na stosie palic? Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne pukam niesmialo 29.04.02, 18:27 zagladam przez dziurke od klucza. A tu nikogo. Szklanki puste stoja na polce sernik ktos z lodowki zwedzil z salatki owocowej jeno brudna micha pod stolem (SZarik?) smetnie zdrapuje pozasychane fusy w ekspresie Hej ludziki, co Wy? pracujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narval Re: pukam niesmialo.......prosze/ IP: *.ccf.fr 29.04.02, 20:29 witaj Rozalko! Ano, udalemy, ze pracujemy! Przeczytalam wczesniej o festynach gastronomicznych, fruwajacych krowach i przyszla mi ochota na bialy barszczyk; to i zalewajki by sie zjadlo, ale skad wziasc otreby pszenne, zeby ukisic? A moze jakis inny sposob?? A wogole dzisiaj byla eureka na kompie, szukajac.....juz nie pamietam czego odkrylam, roznice czasowe miedzy Evropa, a np. Australia! Oni sa o 10 godzin starsi od nas!! Juz u nich 30 kwietnia i wczesny ranek ok. 6-7 godz. natomiast u kanado/po/lakow -5 godz czyli macie 15.30? A w praktyce jak to sie sprawdza? Pozdrawiam Ps. jak sie miewa student? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narval Re: jak sie miewa........time:) IP: *.ccf.fr 29.04.02, 20:52 Rozanka, no a o czasie nic nie piszesz i zas w nieswiadomosci waszo-czasowej jestem! Ty z pewnoscia masz wyswietlony swoj czas na kompie my natomiast obecnie 20.54/ ktoraz jest u Was godzina? Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne ja ? nie pisze 29.04.02, 20:57 alez pisze, ale powtorze. Roznica czasu miedzy moja miescinka a Wa-wa to 6 godz. poniewaz troszke minelo od ostatniego posta to jest 3.02 Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: ja ? nie pisze 29.04.02, 20:59 a tak wogole to mojego posta cus zezarlo. chcialam sie podzieli wiedza ,ze moja babcia zalewajke czy tez zur robila na zakwasie z maki zytniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narval Zebranie Klubu 8 IP: *.ccf.fr 29.04.02, 21:42 Ale skad wziasc ten zakwas?!!! Mam juz dosc tych barszczykow z torebek! marki - Winiary! dzieki za ujawnienie czasu) to pewno dzieciaki jeszcze w szkole? ja juz jestem po homework; tabliczka mnozenia 'x4'; nie bede pisac, jak nie/szlo; powoli dochodze do siebie!!!!) A tak na marginesie dodam, ze robie 'moralne przygotowanie' do wyborow prezydenckich! Miedzy diablem a szatanem; ktory lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne wybory 29.04.02, 22:05 miedzy diablem a szatanem wybieram "a" dziciarnia konczy szkole o 3 i musze czekac na nich na przystanku o 3.15 jednak autobusy szkolne - takie zolte jak w hemerykansyvh filmach - to fajna sprawa. zakwas nalezy samemu zrobic. Maka zytnia jest u mnie dostepna w supermarketach. Podobno zalewa sie toto przegotowana woda i odstawia przykryte sciereczka w cieple miejsce, mieszajac co kilka dni, az sie zakisi. Mikroklimat mojego domku jednak jest nieprawidlowy ,bo plesnialo. Buuuu na szczescie w tutejszym sklepie polonijnym maja takowa zawiesinke. niamniusna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozpol roznica czasu IP: 153.51.21.* 30.04.02, 02:40 Narval powiem ze jest fajno - bo ja wstaje a Wy do lozek. Ja ma swojego kierownika w Dayton, Ohio - 16 godzin roznicy i jest zabawa. Mamy spotkanie ( sieciowe) on umiera ze snu a ja wsciekly ze mnie wczesnie z lozka wyrawal bo mu sie pomylilo. Ale psychologicznie jest niesamowite - zwlasza w Nowy Rok ja jestem po balndze a w Polsce dopiero sie szykuja. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: JAK ZROBIC ZUR? 30.04.02, 00:35 trzeba miec make zytnia. Ze 4, 5 lyzek maki zytniej zalac woda o temp. pokojowej, dodac czosnku( 3-4 zabki) moze byc pietka razowego chleba. Postawic w cieplym miejscu. Po 4-5 dniach zakiszka gotowa, ale ta piewsza zakiszka bedzie niesmaczna . Co robic? Nalezy wziac 2-2 lyzki tej zakiszki ( tej gestej maki papki z dna) i powtorzyc procedure. Czyli: 3 lyzki papki zakiszki, 3-4 lyzki maki zytniej, zalac woda , 3-4 zabki czosnku. Moze byc pietka razowca. Aha , proporcje na 0.75 - 1 litr wody. Pamietac , ze barszzc sie zakisi tylko wtedy , jak bedzie stac w cieplym miejscu. Z tego zakiszonego barszczu bedzie wspaniala zalewajka i bialy barszczyk !!!! Do dziela , kisic!!! kucharka K: )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: JAK ZROBIC ZUR? 30.04.02, 15:53 no nie za zimno, bo nie ukisnie. Cieplo, ale nie za goraco, bo sie zagotuje. Ma byc cieplo , zeby byly warunki do kisniecia maki. Po prostu cieplo. Caly czas, nie tylko w dzien. Moz estac na jakiejs rurce od kaloryfera, przy cieplej kuchni , w oknie na sloncu, ale ma byc cieplo, zeby sie ni oziebilo, bo zrobi sie plesn i nie ukisnie. Ale jak ukisnie, po drugim kisnieciu....mmmmmmmmmm trzeba pamietac koniecznie, zeby zawsze brac 3-4 lyzki tej starej pappki z poprzedniej zakiszki. Smaczne i zdrowe do picia. pamietac o wonnym czosnku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Znowu laba! 30.04.02, 10:23 O jak przyjemnie sie obudzic z mysla ze po jednym ciezkim dniu pracy znowu 2 dni wypoczynku (wiem, wiem Karelia ze Ty masz czwartek i piatek tez wolny hehehe) W nastepny tydzien tylko 2 dni pracy hehehe. Dzisiaj wielka chryja w Uppsali. Tradycjonalny dzien studenta. Nie dosyc ze pelno wlasnych takich mamy to przyjezdzaja tacy z innych miast bo wiadomo ze w U-li najwieksza zabawa. Najlepiej to z domu wogole sie nie ruszac bo wszedzie hordy takich to w stanie niewazkosci. Pierwszym punktem dnia studenta jest szampanskie sniadanie na kocu w parku zamkowym niezaleznie od pogody skladajace sie z szampana i truskawek z bita smietana. A ze nie jestem studentem (jedyny kontakt z ta bracia to przez synka) wiec nie poddaje sie tej tradycji i ide spozyc kawalek chlebka z serem i kawusie do tego. Przy lunczu napisze o tradycjonalnym uppsalskim lunchu hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: Znowu laba! IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.02, 13:33 Heilige Jesu,jak ja wam zazdroszcze. Tyle dni wolnych od pracy. Ja mam tylko dzisiaj wolne,a jutro,pojutrze niestety praca,praca,praca,kto ta cholerna prace wymyslil??? 1 maj to niestety przynajmniej w Berlinie dzien,gdzie odbywaja sie przerazliwe uliczne burdy organizowane przez antyglobalistow i innych polglowkow szukajacych po prostu z nudow tzw "dymu". Na szczescie nie mieszkam na Kreuzberg(albo Klein Istanbul,jak kto woli) i nie musze przestawiac auta,ani zabijac okien deskami. Zycze milego leniuchowania,do "uslyszenia" Odpowiedz Link Zgłoś