emigrantka 29.04.02, 10:53 No i czekam.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Mags Re: Spotkanie w Londynie 5 IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 29.04.02, 11:06 No to ja sie szybko dolacze ale musze zaraz uciekac, bo chwilowo jestem zawalona praca. No to kiedy i gdzie planujemy nastepne spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka Re: Spotkanie w Londynie 5 29.04.02, 11:11 Mags - czekaj czekaj.. poniedzialek dzisiaj.. jeszcze nie wszyscy do pracy do kompow dotarli dopiero 10 (yawn - jeszcze ze 3 kafki i bede ok) Poczekamy na "wiekszosc" i bedziemy analizowac.... No przeciez ustalenie daty zajmnie nam ze 3 tygodnie a ustalenie miejsca??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: izabelsk Re: Spotkanie w Londynie 5 IP: 192.223.140.* 29.04.02, 11:17 MOze spotkajmy sie w Auberge 10.05 po pracy? izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka Re: Spotkanie w Londynie 5 29.04.02, 11:22 10.05??? am czy pm? achhhhhhhhhhhhhhhhh 10-go maja....... chyba pojde sobie zapalic, cosik mnie sie wolniutko dzisiaj mysli.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: izabelsk Re: Spotkanie w Londynie 5 IP: 192.223.140.* 29.04.02, 11:28 emigrantka napisał(a): > 10.05??? am czy pm? > > achhhhhhhhhhhhhhhhh 10-go maja....... > > chyba pojde sobie zapalic, cosik mnie sie wolniutko dzisiaj mysli.... ...napisalam po pracy, wiec jest to relatywne stwierdzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka Re: Spotkanie w Londynie 5 29.04.02, 11:31 Iza, miej litosc... Nie dogryzaj z rana.. ( a szczegolnie w poniedzilek)... Bylo po pracy, tak - ale moglo byc 10.05pm Ty zaczelas prace przede mna, mialas czas sie obudzic..... Zzzzzzzzzzzzzzz Zzzzzzzzzzzzzzzzzz Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Spotkanie w Londynie 5 IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 29.04.02, 11:37 10.05 brzmi OK ale zastrzegam, ze ja to wtedy tylko wpadne na krociutko, bo caly weekend mam scuba diving course, ktory zaczyna sie w sobote o 8 am i trzeba byc wyspanym, w formie i nie skacowanym i na dodatek znac cala teorie na egzamin. Ughhhh Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: izabelsk Re: Spotkanie w Londynie 5 IP: 192.223.140.* 29.04.02, 12:24 Gość portalu: Mags napisał(a): > 10.05 brzmi OK ale zastrzegam, ze ja to wtedy tylko wpadne na krociutko, bo > caly weekend mam scuba diving course, ktory zaczyna sie w sobote o 8 am i > trzeba byc wyspanym, w formie i nie skacowanym i na dodatek znac cala teorie na > > egzamin. Ughhhh NO to do nauki, toz to kasztany juz kwitna... izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: grill u Esther IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 29.04.02, 12:57 Esther, powidla....hmmmmmmm......juz duzo ich nie ma. Bardzo dobre sa z chlebem ale same tez ida i to jak... Co do grilla w czerwcu, to z checia sie zalapie ale chyba razem z ds bede siedziala caly czas na zewnatrz. Ja co prawda koza ale tak samo jak ds reaguje na koty: nosowka, swedzonka, lzawienie, duszenie itp itd... Co do Circle Line & paskudnej pogody to nie przyznam sie do niczego... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: grill u Esther IP: GBLOND* / 194.203.201.* 29.04.02, 13:03 Mags - wspolczuje. Esther - dlaczego masz "Out of Office - automatic reply". Czyzby Cie nie bylo w pracy... Mam nadzieje, ze sie nie rozchorowalas (znowu)? Odpowiedz Link Zgłoś
esther Re: koty a grill 29.04.02, 13:12 Ja mam tydzien wolnego bo moj egzamin na fund manager juz tuz tuz.. wiec zamiast urlopu zakuwanie na wsi... Co do grilla u mnie - koty beda na dworze albo zamkniete w pokoju, co wolicie. Dom zostanie oczyszczony z sierci. Mags, jak ladnie zjesz ten sloiczek, to dostaniesz nastepny Oczywiscie termin grilla bedzie zalezal od waszych terminow, a szczegolnie ds'a i malzonki Mimo iz ja sie domyslam kto jest sprawca klopotow z circle line Aha, pamietam sylwestra w jakiejs Slowackim hotelu, gdzie na dzrzwiach administracji napisane bylo 'Sprawca' (nie wiem co to znaczy, ktos zna slowacki?. Stwiedzilismy ze jak cos sie bedzie dzialo, to trzeba mowic ze ta osoba wlasnie tam jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emigr... Re: koty a grill IP: *.nhs.uk 29.04.02, 13:24 Logowac mi sie nie chce/da grrrrrrrrrrrrr Eshter - ja koty lubie bardzo i mam swoje.. ale ty uwazaj na Mags i DS i ten grill... Nie mow im gdzie koty pozamykalas bo wsiakna jak ten remote control u Mags, pamietasz?????? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: koty a grill IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 29.04.02, 13:42 > Nie mow im gdzie koty pozamykalas bo wsiakna jak ten remote control u > Mags, pamietasz?????? > Emigrantko, o co Ty nas tutaj probujesz posadzac!!!! My sie do kotow na pewno nie zblizymy (a jesli sie zblizymy, to kazdy po naszym wygladzie od razu bedzie wiedzial), a remote to juz zupelnie inna sprawa...zostalo schowane z koniecznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka Re: koty a grill 29.04.02, 13:47 Mags - patrz jak pozory myla... Tak sobie myslalam ze do Twojego mieszkanka by takie rude kocisko pasowalo..... Hmmmmmmmm A ja nikogo o nic nie posadzam... Koty by was sie powystraszaly - tu masz racje...... ) - zalogowalam sie hurreyyyyyyyyyyyyyyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Roznica... IP: 213.38.76.* 29.04.02, 15:18 ... miedzy byciem bezrobotnym a posiadaniem pracy jest wlasciwie minmalna. Nudze sie jak mops, surfuje, ogladam biuro, pisze maile. I za to mi placa. I to jest wlasnie ta drobna roznica. Xiv ps. ds - maja microwave w kuchni, ale cola jest tylko w maszynie za pieniadze; o braku telefonu na biurku nie wspomne... Komuno, wroc! i.e. Enron, wroc! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Roznica... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 29.04.02, 15:30 > ... miedzy byciem bezrobotnym a posiadaniem pracy jest wlasciwie minmalna. > Nudze sie jak mops, surfuje, ogladam biuro, pisze maile. I za to mi placa. I to > jest wlasnie ta drobna roznica. To jest jednak dosc istotna roznica... Ja dzisiaj pomiedzy surfowaniem zrobilem to co mialem zrobic w ciagu nastepnych 2 tygodni. Tak wiec mam 9 dni wolnego. Chyba osiwieje z nudow... > ps. ds - maja microwave w kuchni, ale cola jest tylko w maszynie za pieniadze; > o braku telefonu na biurku nie wspomne... Komuno, wroc! i.e. Enron, wroc! A pracujesz gdzies w poblizu? Moze wybralibysmy sie na lunch w tygodniu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: izabelsk Re: Roznica... IP: 192.223.140.* 29.04.02, 15:40 Chyba osiwieje z nudow... To pisz doktorat Dzieki za pieniazki. izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Roznica... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 29.04.02, 15:42 > To pisz doktorat W pracy nie moge... > Dzieki za pieniazki. Nie ma za co. Spokojnie - upomne sie (zapytaj Xiv'a Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: izabelsk Re: Roznica... IP: 192.223.140.* 29.04.02, 15:45 A kto bedzie wiedzial co robisz? izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Roznica... IP: 213.38.76.* 29.04.02, 15:49 pracuje w okolicach Green Park, wiec chyba troche daleko... J Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: izabelsk Re: Roznica... IP: 192.223.140.* 29.04.02, 15:36 MOze juz znasz a jak nie to popatrz: niusy.onet.pl/niusy.html?t=artykul&group=pl.rec.kuchnia&aid=17041886 izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sharky Re: Roznica... IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.04.02, 15:52 A ja swojego kierownictwa nie moge naciagnac na microwave bo podobno capi w biurze jak ktos gotuje...I niestety trza kupowac kanapki w sklepie...Xiv nie narzekaj! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Roznica... IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 29.04.02, 15:56 > A ja swojego kierownictwa nie moge naciagnac na microwave bo podobno capi w > biurze jak ktos gotuje... Oj capi - zwlaszcza jak ktos przyniesie cos chinszczyzno-podobnego z Leadenhall M arket. Fuj!!! A do kuchni mam na prawde daleko a czuc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Roznica... IP: 213.38.76.* 29.04.02, 16:00 to chyba nikt nie przyniosl ocean pie, albo frutti di mare - to dopiero wprowadza stan ozywienia w okolicy )) a poniewaz pracuje w teamie z szescioma Hindusami to wlasciwie na brak zapachow nie ma co narzekac Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Roznica... IP: 213.38.76.* 29.04.02, 15:53 o krowach wg Enrona - oczywiscie ze znam; reszte - pare slyszalem... tylko co to robi na liscie pl.rec.kuchnia? Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Do Xiv'a IP: GBLOND* / 194.203.201.* 29.04.02, 16:07 A moze bys tak napisal cos do mnie? Bede mial przynajmniej Twoj adres z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Do Xiv'a IP: 213.38.76.* 29.04.02, 16:11 a widziales kiedys firme, ktora pierwszego dnia otworzy konto? nic, ze mieli na to dwa miesiace mego czekania na wize... Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Do Xiv'a IP: 213.38.76.* 29.04.02, 16:12 i btw - myslalem, ze Lotus Notes umarl - jak sie pomylilem J Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka Re: Do Xiv'a 29.04.02, 16:21 Xiv, Lotus nie umarl hyhyhyhy tez mnie z ekranu przestraszyl rok temu... a maila mialam gotowego w pierwszy dzien mojej obecnej pracy...Ale to sie akurat pierwszy raz zdarzylo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv o'Goorki IP: 213.38.76.* 29.04.02, 16:34 nie wiem jak smakuja (jesli wogole), ale pojawil sie majonez; niestety 'deserowy' - chcecie? pewnie nie, bo szybciej bedziecie w PL niz sie spotkamy Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv ooops! Re: o'Goorki IP: 213.38.76.* 29.04.02, 16:35 mialo byc: "do ds - o'Goorki" Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds ooops! Re: o'Goorki (do Xiv'a) IP: GBLOND* / 194.203.201.* 29.04.02, 16:38 Za ogorki slicznie dziekujemy - jeszcze nie probowalismy. Majonezem sie nie przejmujcie - my sie do tego angielskiego (a wlasciwie belgijskiego) juz przyzwyczilismy. A jezeli chodzi o spotkanie - kto wie, kto wie... Ale rzeczywiscie przed slubem bedzie ciezko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags ooops! Re: spotkanie przed slubem IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 29.04.02, 17:35 > Ale rzeczywiscie przed slubem bedzie ciezko. Czy dlatego, ze zona mowila, ze bedziecie anty-socjalni i ona bedzie sie bala (slubu oczywiscie). Co do krowich systemow politycznych, to musze troche poszukac ale bede mogla cos tu dodac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds ooops! Re: spotkanie przed slubem IP: GBLOND* / 194.203.201.* 29.04.02, 17:51 > > Ale rzeczywiscie przed slubem bedzie ciezko. > > Czy dlatego, ze zona mowila, ze bedziecie anty-socjalni i ona bedzie sie bala > (slubu oczywiscie). Zona (przyszla) ma 8 maja egzaminy i musi sie uczyc. Potem w jeden weekend nas caly nie bedzie (wyjezdzamy). Tak wiec zostaja dwa weekendy podczas ktorych bedziemy dopinac sprawy slubu i kolejno dowiadywac sie co tam wlasnie nasi rodzice zapomnieli w Polsce zalatwic. To nam wystarczy na dosc stresujace zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sharky ooops! Re: o'Goorki (do Xiv'a) IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.04.02, 17:35 DS a zalatwiles wszystkie sprawy dla 'przyszlej zony' w pracy? Bo znowu bedzie narzekac, ze nic nie robisz tylko sie obijasz na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Krowa a ustroj IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 29.04.02, 17:39 Krowa a ustrój FEUDALIZM: Masz dwie krowy. Opiekujesz się nimi, a Twój senior zabiera Ci część mleka. USTRÓJ NIEWOLNICZY: Twój pan ma dwie krowy. Ty się nimi opiekujesz, on daje Ci część mleka. CZYSTY SOCJALIZM: Masz dwie krowy. Rząd je zabiera i umieszcza w oborze razem z krowami innych. Ty musisz opiekować się wszystkimi krowami. Rząd wydaje Ci tyle mleka, ile potrzebujesz. SOCJALIZM BIUROKRATYCZNY: Masz dwie krowy. Rząd zabiera je i umieszcza w oborze razem z krowami innych. Zajmują się nimi dawni hodowcy kurczaków. Ty musisz zajmować się kurczakami, które rząd odebrał ich hodowcom. Rząd daje Ci tyle mleka i jajek, ile zgodnie z przepisami potrzebujesz. FASZYZM: Masz dwie krowy. Rząd zabiera obie, wynajmuje Cię, żebyś się nimi opiekował i sprzedaje Ci mleko. CZYSTY KOMUNIZM: Masz dwie krowy. Sąsiedzi pomagają Ci się nimi opiekować i wszyscy dzielicie się mlekiem. KOMUNIZM RADZIECKI: Masz dwie krowy. Musisz się nimi opiekować, a rząd zabiera całe mleko. DYKTATURA: Masz dwie krowy. Rząd zabiera obie i zostajesz rozstrzelany. DEMOKRACJA SINGAPURSKA: Masz dwie krowy. Rząd karze Cię grzywną za trzymanie dwóch zwierząt hodowlanych w mieszkaniu bez zezwolenia. MILITARYZM: Masz dwie krowy. Rząd zabiera obie i wciela Cię do armii. CZYSTA DEMOKRACJA: Masz dwie krowy. Twoi sąsiedzi decydują, kto dostaje mleko. DEMOKRACJA PRZEDSTAWICIELSKA: Masz dwie krowy. Twoi sąsiedzi wybierają kogoś, kto powie Ci, czyje jest mleko. DEMOKRACJA AMERYKAŃSKA: Rząd obiecuje Ci dwie krowy, jeśli na niego zagłosujesz. Po wyborach prezydent zostaje odwołany za spekulacje na rynku terminowych transakcji na krowy. Prasa rozdmuchuje aferę "Cowgate". DEMOKRACJA BRYTYJSKA: Masz dwie krowy. Karmisz je mózgami owiec tak długo, aż zwariują. Rząd nic nie robi. DEMOKRACJA WŁOSKA: Masz dwie krowy. Przed rannym udojem słuchasz radia, żeby dowiedzieć się, kto jest dzisiaj premierem. BIUROKRACJA: Masz dwie krowy. Najpierw rząd wydaje przepisy, które mówią kiedy możesz karmić i doić swoje krowy. Potem płaci Ci, żebyś ich nie doił. Następnie zabiera obie krowy, jedną zabija, drugą doi i wylewa mleko do ścieków. Na koniec domaga się od Ciebie wypełnienia formularzy wyjaśniających zaginięcie jednej z krów. ANARCHIA: Masz dwie krowy. Albo sprzedajesz mleko po dobrej cenie, albo Twoi sąsiedzi będą próbowali Cię zabić i przejąć krowy. KAPITALIZM: Masz dwie krowy. Sprzedajesz jedną i kupujesz byka. KAPITALIZM DALEKOWSCHODNI: Masz dwie krowy. Sprzedajesz je swojej spółce giełdowej, korzystając z akredytywy nieodwołalnej poręczonej przez bank szwagra. Następnie wykonujesz transakcję swapową z funduszem powierniczym, dzięki czemu odzyskujesz wszystkie swoje cztery krowy i dostajesz ulgę podatkową za hodowanie pięciu krów. Prawa do mleka sześciu krów sprzedajesz na rynku transakcji terminowych przez pośrednika z Panamy firmie z Kajmanów, której ukrytym udziałowcem jest żona szwagra. Prawa do mleka wszystkich siedmiu krów odkupuje Twoja spółka giełdowa, która w rocznym sprawozdaniu wykazuje osiem krów na stanie z opcją na zakup jeszcze jednej. W tym samym czasie zabijasz swoje dwie krowy, bo miały złe Feng Shui. PROEKOLOGIZM: Masz dwie krowy. Rząd zabrania Ci je doić i zabijać. FEMINIZM: Masz dwie krowy. Pobierają się i adoptują cielaka. TOTALITARYZM: Masz dwie krowy. Rząd zabiera obie i zaprzecza, by one kiedykolwiek istniały. Mleko jest objęte zakazem produkcji i konsumpcji. LIBERTYNIZM: Masz dwie krowy. Jedna przeczytała konstytucję, wierzy w nią i ma kilka dobrych pomysłów na rządzenie. Startuje w wyborach i podczas gdy większość ludzi uważa, że krowa jest najlepszym kandydatem, nikt oprócz drugiej krowy na nią nie głosuje, bo wszyscy sądzą, że byłoby to wyrzucanie ich głosu w błoto. SURREALIZM: Masz dwie żyrafy. Rząd wymaga, by brały lekcje gry na harmonijce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emigra.. Re: Krowa a ustroj IP: *.nhs.uk 29.04.02, 17:43 No fajne - stare ale dobre na zakonczenie nudnego wyjatkowo dnia w pracy Pozdrawiam wszystkich i ide do domku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds do sharkiego IP: GBLOND* / 194.203.201.* 29.04.02, 17:54 > DS a zalatwiles wszystkie sprawy dla 'przyszlej zony' w pracy? Bo znowu bedzie > narzekac, ze nic nie robisz tylko sie obijasz na forum! No faszysta, mowie wam faszysta - tylko by do roboty gonil. A co to ja jestem? Wol roboczy? Cos tam zalatwilem. Reszta zostanie na jutro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mira ale tempo IP: .1R2D* / *.webport.bt.net 29.04.02, 20:11 Moi drodzy, zaledwie jeden dzien, swiezutki watek i juz taka litania do czytania??? Aj, aj, w tym tempie to niedlugo trzeba bedzie porzucic prace, rozrywki, spanie, jedzenie i oddac sie calkowicie forum. A wracajac jeszcze do soboty, to dopiero po wyjsciu uswiadomilam sobie, ze przez caly wieczor mialam w torbie aparat, ktory przytaszczylam celem uswietnienia naszego s[potkania. Zupelnie mi wylecialo z glowy; chyba z emocji. Ps. A Ty Xiv nie narzekaj na brak pracy. Rozkoszuj sie chwila, bo lada moment Cie przywala robota i tylko bedziesz mogl wspominac slodkie nierobstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mira koty IP: .1R2D* / *.webport.bt.net 29.04.02, 20:14 I ja tez nie lubie kotow. Proponuje sie zrzeszyc w jakas frakcje antykociana... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: koty IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 30.04.02, 09:52 > I ja tez nie lubie kotow. Proponuje sie zrzeszyc w jakas frakcje antykociana... Moze az tak drastycznych krokow nie trzeba jeszcze podejmowac...A co z zrzeszeniem pro-psim? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rudi7 Re: Roznica... IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 10:02 Znajomku co to za praca,gdzie pracujesz z kompi.i masz za to placone? Napisz;rudi77@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mira Re: Koty IP: .1R2D* / *.webport.bt.net 30.04.02, 10:29 Mags, masz racje, frakcja propsiana lepsza. Tylko kogo tu sie namowi skoro wszyscy lubia koty? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Zona (przyszla) .... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 30.04.02, 10:32 ... chetnie sie zapisze do frakcji pro-psiej. Ja nie moge bo przy psach tez umieram. Taki juz moj los... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Zona (przyszla) .... IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 30.04.02, 12:27 > Ja nie moge bo przy psach tez umieram. > Taki juz moj los... Jak to mozesz miec alergiczna reakcje na psy!?? Koty to rozumiem ale psy! To to jest juz "zboczeniem"! Co prawda ja dostaje wysypki jak mnie "obcy" pies polize ale przy drugim spotkaniu juz reakcja alergiczna mija... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Koty IP: 213.38.76.* 30.04.02, 15:56 Jak wszyscy wiedza, koty nie sa najlepsze... najsmaczniejsze... ale za to psy... choc podobno akurat nie pekinczyki Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Meskie koszule.... IP: 213.38.76.* 30.04.02, 15:59 ... pod krawat. Gdzie kupujecie? (spodziewam sie, ze nie wszyscy, ale ja akurat potrzebuje) Xiv ps. przy okazji wyszlo mi, ze polowy mojej garderoby nie mam kiedy nalozyc, dzieki zmianie pracy... myslimy z Berberysem, ze zrobimy 'targi ciuchow' - kazdy przyniesie co ma zbednego i bedzie sie mozna wymieniac (kupowac/sprzedawac) - na razie to tylko pomysl, bo Berberys ostro kuje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Meskie koszule.... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 30.04.02, 16:07 > ... pod krawat. Gdzie kupujecie? (spodziewam sie, ze nie wszyscy, ale ja akurat > potrzebuje) O jejku - zona az do mnie zadzwonila, zebym odpisal Ja od pewnego czasu kupuje tylko w jednym sklepie - polecam. Kupilem kiedys jedna koszule w Next - juz sie przeciera tak wiec STANOWCZO nie polecam. Podaj jakis adres emaila to Ci przysle namiary. Namiary ma takze Mags (bo kiedys bezczelnie zajrzalem jaka ma metke )))) - tyle, ze na damskie "oddzialy" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Meskie koszule.... IP: 213.38.76.* 30.04.02, 16:13 jesli koniecznie chcesz jakis adres to xiv@poczta.gazeta.pl jest calkiem OK Xiv ps. a dlaczego nie napiszesz na forum? moze sie komus przyda? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Meskie koszule.... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 30.04.02, 16:15 > ps. a dlaczego nie napiszesz na forum? moze sie komus przyda? Z powodow nawet dla mnie nie calkiem zrozumialych... Wysle Ci za chwile maila. Odpowiedz Link Zgłoś
esther Re: Chora jestem znow.... 30.04.02, 16:09 A ja znow chora.. ucze sie i pije herbatke z cytryna i miodkiem.... Czy ja jestem jakas potepiona przez los ze ja nie moge nie byc chora??? A koszulami mozemy sie wymieniac... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Chora jestem znow.... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 30.04.02, 16:21 > A ja znow chora.. ucze sie i pije herbatke z cytryna i miodkiem.... Pewnie sie "zauczylas na smierc". To trzeba robic delikatnie, bez stresu... Zdrowiej szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: izabelsk Re: Chora jestem znow.... IP: *.uk.fid-intl.com 30.04.02, 17:07 Polecam Citrosept - wyciag z nasion grapefruita do dostania w sklepach ze zdrowa zywnoscia, pomaga na infekcje virusowe i bakteryjne. izabelski - szarlatan Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Chora jestem znow.... IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 30.04.02, 17:18 Esther - Jestem pewna, ze powidla tez dobrze zadzialaja.... ds - tez kupujesz koszule w TYM sklepie? Masz racje, dobre sa....chyba tam sie jutro przejde. A taki nasz jumble sale brzmi ciekawie...tyle tylko, ze ja jak na razie nie jestem przygotowana na podzielenie sie moimi koszulami - z reszta nie pasowalyby na Xiva!!! Chociaz kto wie, moze w rozowym byloby mu do twarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Chora jestem znow.... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 30.04.02, 17:29 > ds - tez kupujesz koszule w TYM sklepie? Masz racje, dobre sa....chyba tam sie > jutro przejde. W tym samym tylko meskim . Nie znam lepszego. Uwazam tez ze ceny sa bardzo przystepne. Poza tym zona (ciagle jeszcze przyszla) caly czas mi marudzi, ze mam jej tez kupic tam koszule . Ostatnio w sobote specjalnie tam poszlismy i okazalo sie, ze mimo ze meski sklep jest otwarty w soboty to damski nie... Dyskryminacja czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
esther Re: Chora jestem znow.... 30.04.02, 17:30 Kupie citrosept... A ja mam ladny czerwony sweterek i czerwona koszule z falbanka - chetnie odstapie jako ofiare na moje ozdrowienie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Koszula z falbanka... IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 30.04.02, 17:36 Sweterek to jeszcze ale czerwona koszula z falbanka? Chociaz ja tez pewnie znalazlabym jakies "cuda" u mnie w szafie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Chora jestem znow.... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 30.04.02, 17:36 > A ja mam ladny czerwony sweterek i czerwona koszule z falbanka - chetnie > odstapie jako ofiare na moje ozdrowienie! W falbance mi nie do twarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Chora jestem znow.... IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 30.04.02, 17:38 > W falbance mi nie do twarzy... > A probowales ostatnio? Moze juz "wrosles" w falbanki.... Odpowiedz Link Zgłoś
esther Re: Chora jestem znow.... 30.04.02, 17:39 A ja wlasnie pomyslalam ze moze ci byc calkiem fajnie z ta falbanka.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds w sprawie falbanki IP: GBLOND* / 194.203.201.* 30.04.02, 17:44 Dobra - jak nie zapomne to w domu sprobuje i wam jutro zdam relacje juz mnie prawie przekonalyscie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: w sprawie falbanki IP: 213.38.76.* 30.04.02, 18:00 od razu przymierz stringi i rajstopy wyszczuplajace - poczuj sie Kobieta... Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Falbanki IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 30.04.02, 17:59 > A ja wlasnie pomyslalam ze moze ci byc calkiem fajnie z ta falbanka.... ja juz przez falbanki przeszlam jako dziecko. No wiesz: blond loczki i falbanki...slodkie bylo dziecko - a patrz co teraz z niego wyroslo... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Falbanki IP: 213.38.76.* 01.05.02, 10:26 szczerze mowiac nie wiem co wyroslo... moze jakies hinty J Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_lewandowski Re: Chora jestem znow.... 13.06.03, 03:55 esther napisał(a): > A ja znow chora.. ucze sie i pije herbatke z cytryna i miodkiem.... > Czy ja jestem jakas potepiona przez los ze ja nie moge nie byc chora??? > A koszulami mozemy sie wymieniac... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Meskie koszule.... IP: 213.38.76.* 01.05.02, 10:29 dobra, juz wiem, gdzie ds kupuje koszule... (i Mags przy okazji) Berberys zaopatrzyl mnie juz w dwie z Nexta, ktore to stanowczo odradzal ds - trudno, jakos sie przemecze a teraz dwie drugie pilki: 1. krawaty; gdzie? Tie Rack? M&S? Next? 2. spinki; gdzie? tu nie mam zielonego pojecia - chodzi mi o jakies bez zadecia (i.e. blyszczaco zlote), ale do ubrania na codzien; mam jedne spinki ("Party Animal") ale sie zupelnie nie nadaja TIA Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Xiv kupiles juz sobie koszule? IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 10:29 Bo jestem ciekaw(y/ski)? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Xiv kupiles juz sobie koszule? IP: 213.38.76.* 01.05.02, 10:30 kiedy? Berberys wczoraj mi kupil dwie (i dwa krawaty), wiec zanotowalem 66% przyrost koszul i 100% przyrost krawatow; ale nie mam spinek! damn it. xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Xiv kupiles juz sobie koszule? IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 10:40 Spinki najlepiej w Polsce (ja mam wszystkie z Wroclawia). Jak chcesz to Ci moge ze dwie pary gustownych spinek (bez zadecia) przywiezc za jakis miesiac. Poza tym w tym samym sklepie co koszule mozesz sobie kupic takie "niby spinki" (nie wiem jak to sie nazywa) - takie jakby kulki plecione. Jesto to dosc tanie i mi akurat sie podoba (ale mojej zonie (przyszlej) juz nie). Reszta spinek mi sie tutaj nie podoba ale mozna cos znalezc (pamietasz Bluewater? Przejdz sie do John Lewis albo House of Fraser. Tyle, ze troche tam trzeba jechac). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Xiv kupiles juz sobie koszule? IP: 213.38.76.* 01.05.02, 10:47 spinki z Wroclawia? dwa lata temu przed sylwestrem szukalem spinek 'rozrywkowych'; jedyne co znalazlem do ogromne spinki, ociekajace zlotem i moze osiem par w calym miescie; takie spinki 'dyrektorskie'; przeciez ja takich nie bede nosil; jedne gumkowe znalzlem na dnie szafy i je wlasnie dzis ubralem Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Xiv kupiles juz sobie koszule? IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 10:50 Nie wiem dokladnie gdzie i czego szukales. Naprawde oryginalne srebrne spinki mozna dostac we Wrocku - w sklepach ze srebrem na Rynku. I oczywiscie nie jest to "masowka" jak tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Xiv kupiles juz sobie koszule? IP: 213.38.76.* 01.05.02, 10:56 powaga? dlaczego ich nie znalazlem... podobno jedziesz do Polski... a ja niedlugo mam urodziny... )))))) Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Xiv kupiles juz sobie koszule? IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 11:00 > powaga? dlaczego ich nie znalazlem... Trzeba pytac. Ja tez kiedys myslalem, ze nie ma zadnych ale okazalo sie, ze sie mylilem. > podobno jedziesz do Polski... a ja niedlugo mam urodziny... )))))) Ja tez mam urodziny. nawet wczesniej )))) A o spinkach pomysle. Kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Xiv kupiles juz sobie koszule? IP: 213.38.76.* 01.05.02, 11:10 > Ja tez mam urodziny. nawet wczesniej )))) dostaniesz cos, dostaniesz; jescze mamy zalegle prezenta... jeden to wlasciwie chcilismy Wam dac przed slubem... Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Xiv kupiles juz sobie koszule? IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 10:41 Spinki sprobuj w Links lub Austin Reed (tez maja dobre koszule). Next chyba tez kiedys cos mial...ale dawno juz tam nie bylam zwlaszcza w meskiej czesci wiec byc moze sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pyza Re: Xiv kupiles juz sobie koszule? IP: 57.66.12.* 01.05.02, 10:47 Aaaa, to juz wiem co to za tajemniczy sklep z koszulami, b. go lubie, w rzeczy samej. Mam do Was pytanie z innej beczki - znacie moze jakas pozycje literacka, najlepiej po polsku, dotyczaca pochodzenia polskich nazwisk? Grzebie troche w internecie, ale jeszcze nic mi nie wpadlo w rece. Trzymajcie sie i milego... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Ksiazka o nazwiskach IP: 213.38.76.* 01.05.02, 10:52 gdzies widzialem ksiazke o nazwiskach i herbach szlacheckich (po polsku, o polskich nazwiskach) a propos nazwisk, to pod Wroclawiem, jedna z posiadlosci posiadl rod von Zajdlitzow; rod ten wydal slynnego X. von Zajdlitza, ktory byl ministrem (dyrektorem?) u Bismarcka i to wlasnie on wymyslil narodowy egzamin dojrzalosci (mature) Xiv ps. niestety z rodem von Zajdlitzow, procz przypadkowej zbieznosci nazwisk, nic mnie nie laczy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Xiv kupiles juz sobie koszule? IP: 213.38.76.* 01.05.02, 10:48 dzieki Mags, sprobuje ich namierzyc w okolicy... a okolica wyglada jak przed przygotoawniem do nalotu, wszystkie witryny sa zasloniete panelami drewnianymi albo sklejkowymi - niech sie swieci pierwszy maja! Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Spinki dla Xiva IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 10:51 Austin Reed masz doslownie round the corner - musisz z Berkley Street przejsc kawalek New Bond Street i potem tylnymi uliczkami w strone Regent Street- jak znasz droge, to doslownie 5 minut. Biedaku,to tak sie teraz musisz stroic do pracy? My dzisisj jestesmy w "cywilu" aby nie draznic demonstrantow ale oni i tak podobno ida w Twoje strony... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Spinki dla Xiva IP: 213.38.76.* 01.05.02, 10:55 o freak! rozgladam sie dookola i widze, ze ludzie rzeczywiscie dzis przyszli bez swoich normalnych ubran; mi nic nikt nie powiedzial i wiecie co? mam teraz siodmego szefa w mojej karierze w IT w Angli; i mysle sobie, ze wsrod tych siedmiu, jeden sie nadawal na bycie menadzerem; lista przewinien moglaby byc dluga, ale na pierwszym miejscu, jak zawsze jest: 'komunikacja' Xiv ps. A poniewaz jestem ladnie ubrany, to sie bede bal wyjsc (( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Odpisujecie po kolei.. IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 10:55 Bardzo prosze odpisujecie po kolei a nie tak od srodka, bo mozna sie pogubic! Takie odpisywanie tu i tam jest za bardzo mentally challenging - zwlaszcza na srode rano! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Odpisujecie po kolei.. IP: 213.38.76.* 01.05.02, 10:58 Gość portalu: Mags napisał(a): > Bardzo prosze odpisujecie po kolei a nie tak od srodka, bo mozna sie pogubic! ale ja odpisuje po kolei - po prostu odpowiedzi dotycza postu powyzej; ale masz racje, sprobuje cytowac poprzedni list, to bedzie latwiej czytac Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Odpisujecie po kolei.. IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 11:06 Xiv - chyba dzis Ci sie w pracy nudzi albo nie masz co do roboty, bo tak tu z nami rozmawiasz. I bardzo nam milo!!! Ja akurat roboty mam po uszy ale brak mi natchnienia i motywacji, a to forum jest troche jak nalog. A kiedy masz urodziny???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Odpisujecie po kolei.. IP: 213.38.76.* 01.05.02, 11:08 28 maja, ale impreza bedzie pozniej, bo ds bedzie sie slubil, a Berberys bedzie sie egzaminowal wlasnie w tym terminie Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Odpisujecie po kolei.. IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 11:13 > 28 maja, ale impreza bedzie pozniej, bo ds bedzie sie slubil, a Berberys bedzie > > sie egzaminowal wlasnie w tym terminie A ja 21 maja. To moze jakas wspolna imprezka (ale juz w czerwcu)? Pokazemy zdjecia ze slubu ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Urodziny IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 11:14 > 28 maja, ale impreza bedzie pozniej, bo ds bedzie sie slubil, a Berberys bedzie > sie egzaminowal wlasnie w tym terminie > A ja 29 mam imieniny! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Urodziny IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 11:22 > A ja 29 mam imieniny! Nie wiedzialem, ze wtedy jest "swietej Mags" To mozemy zrobic calkiem niezla bibke, moze wynajmiemy cala Auberge? )))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ags Re: Urodziny IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 11:27 > Nie wiedzialem, ze wtedy jest "swietej Mags" No widzisz zawsze czegos nowego mozna sie nauczyc, a co swietej to nie wiem czy ona znwou taka swieta byla... > To mozemy zrobic calkiem niezla bibke, moze wynajmiemy cala Auberge? )))) I zrobic od razu dla Was slubne party (oczywiscie dla gosci, ktorzy nie beda na Waszym slubie....) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Urodziny IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 11:27 > Nie wiedzialem, ze wtedy jest "swietej Mags" No widzisz zawsze czegos nowego mozna sie nauczyc, a co swietej to nie wiem czy ona znwou taka swieta byla... > To mozemy zrobic calkiem niezla bibke, moze wynajmiemy cala Auberge? )))) I zrobic od razu dla Was slubne party (oczywiscie dla gosci, ktorzy nie beda na Waszym slubie....) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Oh man! IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 11:29 Sorry, to znowu ja. Poprzedni post mi uciekl i to w dodatku jako AGS! Taka hanba!!!!! Jaki wstyd - ide w kat plakac... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: izabelsk Re: Urodziny IP: 192.223.140.* 01.05.02, 12:04 A ja jade do Polski 7.06-25.06, ale z datami sie nie przejmujcie, bo i tak sie nie dogodzi wszystkim. Pokazecie mi zdjecia i tez sie usmieje izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Odkrycie... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 13:27 Wlasnie odkrylem jak mozna sprawdzic kto jest autorem watka na forum nie otwierajac go (co jest zawsze jakas oszczednoscia czasu) Czy ktos juz tez wie? Ide po lunch (dzisiaj niestety tylko kanapka...) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Odkrycie... IP: 213.38.76.* 01.05.02, 13:44 ja nie wiem, ale nie wiem po co by mi byl taka wiedza Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Odkrycie... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 13:54 > ja nie wiem, ale nie wiem po co by mi byl taka wiedza Np. zeby nie otwierac niepotrzebnie watkow zalozonych przez znanych nudziarzy, prostakow czy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: Odkrycie... IP: 213.38.76.* 01.05.02, 14:20 ale ja czytam tylko trzy-cztery watki Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Odkrycie... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 14:23 > ale ja czytam tylko trzy-cztery watki To w takim razie ta wiedza jest Ci rzeczywiscie CALKOWICIE zbedna. Zaczekaj jednak troche az sie zaczniesz mocniej nudzic w pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_26 Jeszcze o koszulach...i nie tylko 01.05.02, 14:53 Jejku, ale macie tempo. Cztery dni nielogowania sie i tyle stracilam...Juz sie nie moge doczekac kiedy pojde do pracy i tez bede miala tyle wolnego czasu ds, wiesz moze gdzie mozna do tych koszul kupic meskie spodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Jeszcze o koszulach...i nie tylko IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 14:56 Postanowilam wyjsc juz ze swojego kata... Z koszul przechodzimy na spodnie - to kiedy dojdziemy do skarpetek? Dorota - a po co Ci meskie spodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_26 Re: Jeszcze o koszulach...i nie tylko 01.05.02, 15:06 > Dorota - a po co Ci meskie spodnie? Moj maz ku swojemu przerazeniu dostal wczoraj memo w pracy zabraniajace pracownikom noszenia dzinsow, podkoszulkow i butow sportowych - jego 'ubior roboczy' przez ostatnie 4 lata. A poniewaz nienawidzi chodzic po sklepach wiec plan jest taki zeby zebrac jak najwiecej informacji co gdzie mozna kupic zeby biedak zawalu nie dostal albo nie kupil pierwszej lepszej rzeczy ktora 'ujdzie'. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Jeszcze o koszulach...i nie tylko IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 15:10 Oj biedak... Ja tak samo jak i w tematach koszulowo/spinkowych polecam Austin Reed na Regent Street. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Jeszcze o koszulach...i nie tylko IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 15:00 > ds, wiesz moze gdzie mozna do tych koszul kupic meskie spodnie? Akurat wiem - tylko nie wiem jakie chcesz spodnie... Jak zwykle ciemne, welniane, dosc dobrej jakosci to Esprit w BlueWater (albo gdzies w centrum chyba Regent's Street). Poza tym ja wszystkie inne spodnie kupuje poza UK - dobre spodnie mozna dostac tansze (ostatnio kupilem dwie pary w Niemczech...). Musze spadac na spotkanie - bede niedlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_26 Re: Jeszcze o koszulach...i nie tylko 01.05.02, 15:10 Gość portalu: ds napisał(a): > Akurat wiem - tylko nie wiem jakie chcesz spodnie... cos co podchodzi pod 'smart casual' > Jak zwykle ciemne, welniane, dosc dobrej jakosci to Esprit dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Jeszcze o koszulach...i nie tylko IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 15:20 > > Akurat wiem - tylko nie wiem jakie chcesz spodnie... > cos co podchodzi pod 'smart casual' > > > Jak zwykle ciemne, welniane, dosc dobrej jakosci to Esprit > dzieki Pamietaj o jednej rzeczy - takie spodnie sie gniota. Co prawda im lepsza welna to mniej ale zawsze. W Esprit do tych spodni sa tez marynarki (ale kupuje sie osobno) - maz moze wiec sobie skompletowac garnitur (np. 2-3 pary spodni i 1 marynarka). Radze tez popatrzec w sklepach rekomendowanych przez Mags - w koncu ona jest tutaj dluzej (a ja mam zawsze tendencje do szukania tu sklepow znanych w Europie). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Jeszcze o koszulach...i nie tylko IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 15:27 > Radze tez popatrzec w sklepach rekomendowanych przez Mags - w koncu ona jest > tutaj dluzej (a ja mam zawsze tendencje do szukania tu sklepow znanych w Europi > e). Oj jest dluzej...ale sama tez czesto jezdzi na zakupy na kontynent tj Paryz, bo ladniejsze i lepiej lezace - jak jest sie moich rozmiarow to kupic w tym kraju cos co pasuje jak ulal nie jest latwo. Jedynym wyjatkiem jest wlasnie Austin Reed. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Jeszcze o koszulach...i nie tylko IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 15:31 > Oj jest dluzej...ale sama tez czesto jezdzi na zakupy na kontynent tj Paryz, bo > ladniejsze i lepiej lezace Dokladnie. Choc jedno musze przyznac - koszule maja lepsze w UK. Ale to moze tylko ten jeden sklep Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds A gdzie buty ;-) IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 15:29 Na spotkanie gosc sie nie zjawil tak wiec na razie mam wolne... A ciekawy jestem co zasugerujecie na temat butow? Potrzebuje czarne na slub (jak wiekszosc pewnie wie, zona (przyszla) juz kupila, czym nie omieszkala sie ostatnie pochwalic). Ogolnie to mam kiepskie wspomnienia jezeli chodzi o kupowanie butow w UK - jeszcze dobrych butow (do pracy - czarnych/skorzanych) mi sie tutaj nie udalo kupic... A co? jak juz rozmawiamy o ubraniu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: A gdzie buty ;-) IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 15:39 > A ciekawy jestem co zasugerujecie na temat butow? Damskie w Paryzu... Meskie - Church (przynajmniej tak mi mowia) Co do koszul to sie zgadzam. Tutejsze sa najlepsze, tak samo jesli chodzi o kobiece kostiumy (no wiecie chodzi mi o suit). Paryz to raczej na smart casual. >zona (przyszla) juz kupila, czym nie omieszkala sie ostatnie pochwalic). A czemu miala sie nie chwalic - przeciez sa sliczne...a sam bys takich nie sprobowal, moze pasowalyby do tych falbanek co Esther sugerowala... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: A gdzie buty ;-) IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 16:01 > > A ciekawy jestem co zasugerujecie na temat butow? > > Damskie w Paryzu... > Meskie - Church (przynajmniej tak mi mowia) Oooo - nie znam. Musze poszukac. A nie sa jakies zawrotnie drogie? Widzialem ladne buty w Russels&Bromley ale cena mnie powstrzymala przed zakupem . > Co do koszul to sie zgadzam. Tutejsze sa najlepsze, tak samo jesli chodzi o > kobiece kostiumy (no wiecie chodzi mi o suit). Paryz to raczej na smart casual Masz pewnie racje, bo zona (przyszla) tez tutaj sobie chyba cos kupila. I raczej chwali. > A czemu miala sie nie chwalic - przeciez sa sliczne...a sam bys takich nie > sprobowal, moze pasowalyby do tych falbanek co Esther sugerowala... Hmmmm.... Moze cos jest ze mna nie tak bo pani w sklepie (tam gdzie kupowalismy) tez sie zapytala czy to przypadkiem nie dla mnie? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: A gdzie buty ;-) IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 16:10 Church sa na Fenchurch Street, Regent Street, Canary Wharf Shopping Centre - tyle tylko znam. Na pewno sa tez i gdzie indziej. Co do butow zony....to moze sprobuj wersje na plaskim obcasie Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_26 Re: A gdzie buty ;-) 01.05.02, 16:20 Gość portalu: ds napisał(a): > Oooo - nie znam. Musze poszukac. A nie sa jakies zawrotnie drogie? zaczynaja sie od okolo £200. One sa odrecznie robione i jak ci oczy wychodza z orbit na widok cen to pan sprzedawca cie grzecznie informuje ze 'it takes about 8 weeks and 250 operations to make a single pair'. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: A gdzie buty ;-) IP: 213.38.76.* 01.05.02, 16:25 a skad dorota znasz az takie szczegoly? po za tym ds jest znany ze swojego stosunku do jakosci (jego mieszkanko...) wiec... Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: A gdzie buty ;-) IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 16:34 > po za tym ds jest znany ze swojego > stosunku do jakosci (jego mieszkanko...) wiec... ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: A gdzie buty ;-) IP: 213.38.76.* 01.05.02, 16:36 komplementy czlowiek prawi, a tutaj dostaje pytajniki w odpowiedzi Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: A gdzie buty ;-) IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 16:39 > komplementy czlowiek prawi, a tutaj dostaje pytajniki w odpowiedzi Az mi glupio... Ale dziekuje. W imieniu swoim i zony (przyszlej). Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_26 Re: A gdzie buty ;-) 01.05.02, 16:36 Gość portalu: Xiv napisał(a): > a skad dorota znasz az takie szczegoly? po za tym ds jest znany ze swojego > stosunku do jakosci (jego mieszkanko...) wiec... z przygotowan slubnych (prawie) rok temu....a kupilismy Russel&Bromley, po Churchach nagle wydaly sie niezwykle tanie )))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: A gdzie buty ;-) IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 16:26 > zaczynaja sie od okolo £200. No way! Damskie mozna kupic za okolo £70+. No ale byc moze meskie sa takie drogie. Nie wiem, nie znam sie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: A gdzie buty ;-) IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 16:32 > > zaczynaja sie od okolo £200. > > No way! Damskie mozna kupic za okolo £70+. > No ale byc moze meskie sa takie drogie. Nie wiem, nie znam sie! Niestety Dorota ma racje... Ale (po poszukaniu troche w sieci) okazuje sie, ze angielskie meskie buty sa uwazane za jedne z najlepszych (jakosc, zywotnosc, itp). Tyle, ze dobre zaczynaja sie od £175... No coz... do pracy na codzien to chyba jednak troche duzo. Ale moze jedna pare na specjalne okazje warto miec... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_26 Re: A gdzie buty ;-) 01.05.02, 16:44 Gość portalu: Mags napisał(a): > > zaczynaja sie od okolo £200. > > No way! Damskie mozna kupic za okolo £70+. > No ale byc moze meskie sa takie drogie. Nie wiem, nie znam sie! > Mowilam o meskich. Nawet nie wiedzialam ze damskie robia... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Zatrzymali... IP: 213.38.76.* 01.05.02, 16:23 ... moja znajoma na granicy. Dowiedzialem sie o tym od pilotki jej autokaru. Zadzwonila do mnie i podala numer do oficerow do Folkstone. Telefon do Folkstone, a tma najpierw, ze nie mam jej w rejestrach. Piec minut pozniej - jest w rejestrach, czeka na swoja kolej. Musze powiedziec, ze jakkolwiek sytauacja nie jest ciekawa (przynajmniej dla mojej znajomej), to jestem pod wrazeniem sprawnosci organizacyjnej pilotki. Xiv ps. Mam nadzieje, ze wpuszcza... moja krakowska... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_26 Re: Zatrzymali... 01.05.02, 16:30 > ps. Mam nadzieje, ze wpuszcza... moja krakowska... Nie martw sie, moze wpuszcza. A jak nie to ja moge ci przywiezc krakowska w poniedzialek - swieza, domowej roboty.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds A wracajac do jakosci... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 17:11 ... to ladniejszych lazieniek jak u Mags to jeszcze u nikogo w UK nie widzialem. WOW! Jak juz sobie prawimy komplementy to mi tez chyba wolno, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: A wracajac do jakosci... IP: 213.38.76.* 01.05.02, 17:34 ja widzialem - u takiego goscia, gdzie berberys mial baby sitting Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: A wracajac do jakosci... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 17:35 > ja widzialem - u takiego goscia, gdzie berberys mial baby sitting Anglik? Naprawde???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: A wracajac do jakosci... IP: 213.38.76.* 01.05.02, 17:54 nie, ten o którym myslalem, to byl akurat Holender, ale przypomnailo mi sie ze Berberys opowiadal mi o innej lazience - u goscia, ktory wspolprojektowal doomed doma - na srodku pokoju (to mieszkanie mialo tylko jeden pokoj o powierzchni okolo 100m2) stala sobie wanna na nozkach z takim fajnym dlugim prysznicem stojacym obok; wanna troche ukryta wsrod kwiatkow, ale generalnie byla 'wolnostojaca' Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: A wracajac do jakosci... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 17:57 > nie, ten o którym myslalem, to byl akurat Holender, To sie niestety nie liczy... Ale wanna na srodku pokoju - fajna. Szczegolnie jak masz czesto gosci Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: A wracajac do jakosci... IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 18:07 >... to ladniejszych lazieniek jak u Mags to jeszcze u nikogo w UK nie widzialem. WOW! Ojej! Ale mi przyjemnie! Ale poczekaj ja jeszcze kilka rzeczy chce tam zmienic.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xiv Re: A wracajac do jakosci... IP: 213.38.76.* 01.05.02, 18:11 tylko nie zmieniaj kafelek na gorze - Berberysowi sie strasznie podobaly Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: A wracajac do jakosci... IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 18:14 Kafelki na gorze i na dole sa takie same i nie, nie bede ich zmieniac, bo sama wybieralam i kupowalam. Zmiany dotycza sie glownie prysznica na gorze i kabiny tj wymiana prysznica i drzwi, no i samych drzwi do lazienki, bo sa ohydne! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: A wracajac do jakosci... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 18:15 > no i samych drzwi do lazienki, bo sa ohydne! No nie przesadzaj, ze ohydne ale wiem, ze na dole sie nie zamykaja (choc ja bym akurat naprawil zamiast wymieniac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: A wracajac do jakosci... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 18:14 > tylko nie zmieniaj kafelek na gorze - Berberysowi sie strasznie podobaly Ani umywalki! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: A wracajac do jakosci... IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 18:17 > Ani umywalki! Umywalki zostaja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: A wracajac do jakosci... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 01.05.02, 18:13 > Ojej! Ale mi przyjemnie! Ale poczekaj ja jeszcze kilka rzeczy chce tam > zmienic.... W lazienkach (szczerze mowiac bardziej pamietam ta na gorze) ? A co chcesz jeszcze zrobic w domu? Jak dla mnie wyglada na wykonczony ale mowilas cos o kuchni... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: A wracajac do jakosci... IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 01.05.02, 18:16 Tak jak juz wspomnialam: prysznic na gorze, obudowanie wanny kafelkami, wymiana kuchni, wymiana wszystkich drzwi w mieszkaniu, bo te biale mnie irytuja i nie pasuja. To na razie tyle. Potem tez pewnie cos sie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka Ekspert od komorek potrzebny 02.05.02, 00:25 Czesc wszystkim Ale sie rozpisaliscie, nie moge sie polapac.. Wychodzi mi na to ze Dorota bedzie przymierzac jakies krawaty u Mags w lazience w czasie jak DS bedzie wymienial tam drzwi ubrany w czerwona bluzke z falbankami Eshter a Xiv w butach slubnych Nity bedzie kroil w kuchni przerabianej przez Izabelski kabanosy przyniesione przez Mire... Ale dlaczego Prezes bedzie w tym czasie okupowal ta wanne na srodku tarasu u Mags? OK - zblizaja sie urodziny mojej corki i chce nowy telefon - oczywiscie ta mala Nokie "bo wszyscy takie maja". Ci "wszyscy" to banda 12-to latkow z jej klasy. Nie ma znaczenia ze matka w miesiac nie zarobi tyle co ta Nokia kosztuje - no przeciez "wszyscy" maja to jak ma moja nie miec? Huh? Plama na honorze (moim i jej). Pytanie - kto wie gdzie taka Nokie moge kupic najtaniej? Oczywiscie chodzi mi o "Pay as u go" albo odblokowana. Bron Boze zebym ja za to jeszcze rachunki dostawala wiec zadne specjalne oferty nie wchodza w rachube.. Hmmmmm Jak ktos cos wie - dajcie znac, dzieki. W pracy moj szef-baran odlaczyl mi Internet. Cholera wie co go ugryzlo? Ale juz sie na nim odgryzlam czyli jestem semi-zadowolona (evil grin). Zostalo mi jeszcze 5 miesiecy tego ****go kontraktu i obiecalam sobie ze wytrzymam (bo mam blizko do pracy - tak sobie wmawiam). Praca dokladnie to co lubie i chce robic ale szef sadysta hyhyhyhyhy No i przez ten dostep do Internetu w pracy gubie sie na watku "Spotkanie w Londynie".... Hyhyhyhy Pozdrawiam wszystkich i do nastepnego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mags Re: Ekspert od komorek potrzebny IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 02.05.02, 10:14 >Ale dlaczego Prezes bedzie w tym czasie okupowal ta > wanne na srodku tarasu u Mags? > Bo bedzie nurkowal w poszukiwaniu remote.... Odpowiedz Link Zgłoś