Dodaj do ulubionych

Tyskie pije!-Zdrowie ludziska!

11.03.05, 18:19
Az musze sie pochwalic!Dzis zawitalem na zakupy do polskiego sklepu w
Kopenhadze.Kupil bym tam wszystko!Nawet nie wiedzialem,ze az tak chce mi sie
polskiego jedzenia-zachowywalem sie jak dziecko!Ale Gosia sprzedawczyni byla
b.mila i wyrozumiala!
teraz Wam napisze co sobie kupilem:
-piwo Tyskie
-pacczka
-princesse
-pierogi ruskie!
-krowki
-ogorki kiszonewink
-pasztet podlaski
-konserwe turystycznawink
i jeszcze pare przysmakow!
Za tydzien ide po kapuste kiszona i kabanosy!

A Wy tesknicie za polskimi przysmakami?Jak sobie radzicie?Macie dostep do
polskich sklepow?
przyznam,ze mam blisko do Polski,ale mam b.odpowiedzialna prace i nie moge
pozwolic sobie na czeste wypady.
Jak jest z Wami?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: karlik Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! IP: *.187.48.235.porchlight.ca 12.03.05, 18:50
      tez pije Tyskie,schlodzone 6"C ,niebo w gembie,he he he a do tego mysliwska
      kielbaska podsuszona,prost ludkowie,pyrsk.
    • Gość: Big mac Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! IP: *.tor.dsl.tht.net 14.03.05, 07:51
      No to pozazdroscic,najbardziej tego piwkasmile
      • artur666 Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! 14.03.05, 10:56
        eeeeee najbardziej chyba kolega zaszalal kaserwa turystyczna!
        U nas w pewnej knajpie robia raz w roku degustacje piw ze wschodu. Nawet jakies
        litewskie, jugolskie i tez polskie piwka. W ubieglym roku polskich piw bylo z 8
        rodzajow. Zywce, Tyskie, Okocimy, Mocne, Debowe i kilka innych. Nawet
        niemiaszka smakowaly polskie piwka. Tylkie zostalo tez szybko wykupione.
        • Gość: Fan Klub Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.05, 10:52
          Arturman, ty szujo, tego kumpla, ktory ci na policji pomagal, tez nazywasz
          niemiaszkiem? A ta woja dupa to tez niemiaszka?
          • artur666 Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! 24.03.05, 14:17
            Ty mnie pomagales, nie pamietasz?
    • Gość: karlik Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! IP: *.187.48.126.porchlight.ca 15.03.05, 02:14
      musze przyznac ze od kilku lat znacznie poprawilo sie zaopatrzenie co do
      polskich trunkow tu w Ontario,jest wodek kilka gatunkow,piw tez ze 7,no i
      miodzik pitny,nalewki wisniowe,no jest w czym wybrac,teraz latam za szefem
      sklepu monopolowego zeby sprowadzil piwko Lech,pilem go w kraju i jest
      okey,kurde zauwazylem ze on jak mnie widzi w sklepie to spierdziela na
      zaplecze,hi hi,pyrsk.
      • Gość: Konrad Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.05, 02:19
        Masz racje.
        Ale nie badz tylko hedonista.
        • bobasek_i_cala_klasa Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! A fuj 16.03.05, 05:43
          Mrozu ni ma, śniegu ni ma,
          gdzie ta pierdo.ona zima?
          Sanki koorwa zardzewiały,
          narty też się rozje.aly
          Tylko deszczyk pada z nieba,
          więc się dziś naje.ac trzeba.

duzo lepsze piwo jest tutaj www.schneider-weisse.de/fr_main.htm
          pilem ostatnio ORGANIC piwo z tego browarku. Kazde jedno polskie siada.
          • artur666 Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! A fuj 16.03.05, 10:22
            Zachlysnales sie Hefe kolego. Co ty porownujesz Naturtrüb i Pils? eeeech ty sie
            chyba jednak nie znasz na piwie.
            Zdrowko!
            • Gość: Konrad Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! A fuj IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.05, 15:34
              Hefe to jednak nie to.
              Caiman/z dodatkiem Calpirinha/albo Desperados / z Tequila / to dobre, ale tylko
              gdzies w disco.

Bede banalny, ale chyba Warsteiner i Krombacher smakuja szczegolnie.
              Powoli zbliza sie okres grillowy...wtedy piwo z grillowanym indykiem albo Kura
              smakuje najlepiej.

Lech, Tyskie,Zywiec sa rownie genialne....i nigdzie mi tak dobrze nie smakowaly
              jak w Bieszczadach ) wakacje )z grillowana Ryba, noca nad woda.
              Pozdro
            • bobasek_i_cala_klasa Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! A fuj 20.03.05, 05:25
              artur666 napisał:

> Zachlysnales sie Hefe kolego. Co ty porownujesz Naturtrüb i Pils? eeeech ty sie
              >
              > chyba jednak nie znasz na piwie.
              > Zdrowko!

Na pifku sie znam oj zanm sie. Kiedys cenilem sobie wszelkie Pilsy i Lagery
              dzisiaj juz tylko lubie Hefe.
              I Schneider jest dobrym tego rarytasem.
    • Gość: karlik nowe piwko Zubr od wczoraj IP: *.187.49.62.porchlight.ca 20.03.05, 00:45
      Zubr od wczoraj dostepny w LCBO Ontario,jest z browaru Dojlidy z Bialegostoku
      brr!!,juz raz probowalem ich piwa Magnat w puszce,co za swinstwo,nikomu nie
      polecam ,malo, wrecz ostrzegam,bo piwosz moze sobie zoladeczek zniszczyc tym
      kwasem,no dzis przetestuje tego Zubra,i dam znac,pyrsk.
    • hetero_sapiens Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! 20.03.05, 09:08
      to ty student zawodowki chyba jestes, jesli jeszcze piwo cie rusza crying
    • stefan_olszowski podlicze ile zaplaciles za to badziewie w tym 20.03.05, 20:00
      kramie:

> -piwo Tyskie $7
      > -pacczka-chyba chodzi ci o paczusia: $1
      > -princesse-chyba chodzi ci o prince polo- ($1 (za dwa)
      > -pierogi ruskie! $6.50 (co jest wmielone?)
      > -krowki $3
      > -ogorki kiszonewink$3
      > -pasztet podlaski $5
      > -konserwe turystycznawink $3 (polecam paprykarz szczecinski anstepnym razem)

razem: wydales ok $30 dolarow USA. Tak? I warto bylo wydawac tyle? Poszedlbys
      do Long John Silver, zjadl kawalek swietnego cod-a za $5 i schowalbyc $25 do
      kieszeni. Ja za takie oszednosci kupilem sobie dom wartosci 2 miliony dolarow.

> i jeszcze pare przysmakow!
      > Za tydzien ide po kapuste kiszona i kabanosy!
      • Gość: czeslaw podziwia Re: podlicze ile zaplaciles za to badziewie w tym IP: 207.44.180.* 20.03.05, 20:32
        Fiu fiu, to sie nazywa amerykanska przedsiebiorczosc! Podziwiam!
        Nie kupujcie tyskiego frajerzy (piwosze smakosze? cha idioci chyba), nie
        kupujcie a bedziecie mieli dom za 2 miliony baksow!
        Jak myslisz Stefanie (pozwolisz,ze uzyje zwrotu "stefan lebski gosc"), czy
        kiedys ten frajer bedzie dzianym gosciem z donkiem za 2 milony zieloniakow?
        Oczywiscie, ze nie, bo nie umie kalkulowac, my amerykanie wiemy, ze kluczem do
        sukcesu (american dream) jest nie pic tyskiego i nie jesc paprykarzu
        szczecinskiego.
        • stefan_olszowski Drogi Czesiu z Grajewa 24.03.05, 13:37
          Jest wiele racji w twoich slowach pelnych podziwu dla zaradnosci w zyciu
          polonijnym. Tak juz jest ze latwiej nmieumiejetnie zlepic tuzin pierogow niz
          wydac $6.50 na pierogi ktore i tak sie rozgotuja na jednolita breje nijadalna
          dla wiekszosci ludzi. Co do piwa to jest to dosyc umowny trunek, np dla mnie
          slowa "napijemy sie piwa' ma mniejsza wartosc niz np ''kochanie naparzylam ci
          naparu z naparstnicy'. $2 miliony to rzeczywiscie spora suma jak sie obejzy
          czek skasowany z dwojak i szescioma zerami. Na szczescie nikt nie jest tak
          glupi zeby te zera tak naprawde wypisywac... bierze sie kredyt z mysla ze ktos
          bedzie trzymal torbe na sam koniec tej karkolomnej jazdy.

Jezeli chodzi o 'donka' to nie wiedzialem ze ten donkovit czy tez vipodonek
          jest (sa?) az tak wiele warci? Jezeli tak to na wszelki wypadek tych dwoch
          (jednego?) o rozszczepionej wyobrazni zaczne lizac wprawnie po forumowej
          (forumowych?) d.

Gość portalu: czeslaw podziwia napisał(a):

> Fiu fiu, to sie nazywa amerykanska przedsiebiorczosc! Podziwiam!
          > Nie kupujcie tyskiego frajerzy (piwosze smakosze? cha idioci chyba), nie
          > kupujcie a bedziecie mieli dom za 2 miliony baksow!
          > Jak myslisz Stefanie (pozwolisz,ze uzyje zwrotu "stefan lebski gosc"), czy
          > kiedys ten frajer bedzie dzianym gosciem z donkiem za 2 milony zieloniakow?
          > Oczywiscie, ze nie, bo nie umie kalkulowac, my amerykanie wiemy, ze kluczem
          do
          > sukcesu (american dream) jest nie pic tyskiego i nie jesc paprykarzu
          > szczecinskiego.
    • Gość: myszka Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! IP: *.170-130-66.mc.videotron.ca 20.03.05, 22:04
      widze wyrazna roznice w produktach z polski,glupio to nawet pisac ale slodycze
      za komuny mialy lepszy smak,teraz krowki sa tak opakowane ze trzeba zebami
      papier zdzierac,sliwki w czekoladzie sa obrzydliwe o kapuscie w sloikach nie
      wspomne,pogorszylo sie baaardzo
    • Gość: karlik piwo Zubr IP: *.187.48.193.porchlight.ca 22.03.05, 02:24
      bylem ,widzialem,pilem,jest lepsze od tego Magnata,ale jak macie pod reka
      Okocim ,Zywiec albo Tyskie,to nie bierzcie Zubra,pyrsk.
      • Gość: Pole Re: piwo Zubr IP: *.nsw.bigpond.net.au 24.03.05, 10:46
        masz racje t.zw. piwo zubr nie jest dobre, jakies 7 lat temu probowalem go na
        antypodach, nawet trawka mu nie pomoze
        Wesolego Alleluja
        Pole

• Gość: Lola Do Czeslawa ktory podziwia IP: *.tnt34.sfo8.da.uu.net 22.03.05, 05:04
      Paprykarz Szczecinski!!! Mniam, mniam. Ja chyba jestem zboczona, bo lubie
      rozsmarowac na waflu i tak jesc. Piwko? Wole wino na co dzien, ale na gorace
      dni nic tak nie smakuje jak Okocim, czy Zywiec. Chyba, ze Fisher z Alzacji...
      • kan_z_oz Re: Do Czeslawa ktory podziwia 22.03.05, 07:08
        Ostatnio nalecialo mnie na piwo bawarskie; schneider weisse, dzieki jednemu z
        Forumowiczow, ktoremu jestem dozgonnie wdzieczna to cudowne odkrycie.

Pozdrawiam z Sydney
      • stefan_olszowski do loli co jest zboczona 24.03.05, 13:40
        Lolu, rozumiem ze jestes zboczona ale to jest niemozliwe ze ktos moze sie
        zajadac paprykarzem szczecinskim na waflu? Probowalas moze gofrownice?

Gość portalu: Lola napisał(a):

> Paprykarz Szczecinski!!! Mniam, mniam. Ja chyba jestem zboczona, bo lubie
        > rozsmarowac na waflu i tak jesc. Piwko? Wole wino na co dzien, ale na gorace
        > dni nic tak nie smakuje jak Okocim, czy Zywiec. Chyba, ze Fisher z Alzacji...
    • nyhed Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! 22.03.05, 08:29
      Nareszcie watek,gdzie nikt nie skacze sobie do gardla!
      Ciesze sie z tego i az milej sie zaglada na to forum!

Ja dzisiaj ide znow na polskie zakupy (przedswiateczne)-moze znajde jakiegos
      makowca!

Z moich ostatnich zadowolony w 100% nie jestem,poniewaz pierogi byly wypelnione
      tylko ziemniakami i sie rozlecialy przy gotowaniu a ogorki kiszone puste w
      srodku i miekkiesad
      Ale Tyskie jak zawsze dalo rady i krowki tez!(tylko ten zostajacu papierek na
      cukierku...)

P.S Ktos pozdrawial z Sydney?!-Mam pytanko!
      Jacy sa australijczycy i jak sie mieszka w australii?
      Moja firma chce mnie wyslac w przyszlem roku na kilka miesiecy do australii -
      warto jechac do tego kraju? Mam jakies wewnetrzne opory i nie umiem podjac
      decyzji.
      Pozdrawiam!
      • kan_z_oz Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! 23.03.05, 09:00
        nyhed napisał:

> Nareszcie watek,gdzie nikt nie skacze sobie do gardla!
        > Ciesze sie z tego i az milej sie zaglada na to forum!
        >
        > Ja dzisiaj ide znow na polskie zakupy (przedswiateczne)-moze znajde jakiegos
        > makowca!
        >
        > Z moich ostatnich zadowolony w 100% nie jestem,poniewaz pierogi byly
        wypelnione
        >
        > tylko ziemniakami i sie rozlecialy przy gotowaniu a ogorki kiszone puste w
        > srodku i miekkiesad
        > Ale Tyskie jak zawsze dalo rady i krowki tez!(tylko ten zostajacu papierek na
        > cukierku...)
        >
        > P.S Ktos pozdrawial z Sydney?!-Mam pytanko!
        > Jacy sa australijczycy i jak sie mieszka w australii?
        > Moja firma chce mnie wyslac w przyszlem roku na kilka miesiecy do australii -
        > warto jechac do tego kraju? Mam jakies wewnetrzne opory i nie umiem podjac
        > decyzji.

Kochanie, zalezy kogo sluchasz. Osobiscie nie narzekam i nigdy nie narzekalam.
        Wybierz sie do Sydney.
        Bedziesz mial przyjemne wakacje. Dzisiaj jest zimno, wiec sacze ku..sje
        (courvoisier)
        Pozdrawiam z Sydney
        • ayme Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! 23.03.05, 22:23
          czesc nyhed!
          tez bylam w polskim sklepie w kopenhadze na nørreport a Ty ?sa jeszcze dwa inne
          sklepy jeden na aboulevard i na christianshavn ale tam nie bylam.najlepiej
          lubie ten na nørreport bo milo tam jest i jakby taniej.pozdrawiam jedzac polsa
          czekolade mocno mleczna
          • nyhed Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! 24.03.05, 10:22
            ayme napisała:

> czesc nyhed!
            > tez bylam w polskim sklepie w kopenhadze na nørreport a Ty ?sa jeszcze d
            > wa inne
            > sklepy jeden na aboulevard i na christianshavn ale tam nie bylam.najlepiej
            > lubie ten na nørreport bo milo tam jest i jakby taniej.pozdrawiam jedzac
            > polsa
            Hej!
            Jezli nørreport=nørregade to robimy zakupy w tym samym sklepie!-mi tez sie tam
            podoba!-ale podobno sklep moze byc zamknietysad-maly utarg!!Obkupilem sie na
            swieta,ze hoho!Najwazniejsze to krowki!Podobno w sobote ma byc tez otwarty,wiec
            ide po jakies ciastowink
            Pozdrawiam
            > czekolade mocno mleczna
            • Gość: Pole nie zapomnij ze jutro post IP: *.nsw.bigpond.net.au 24.03.05, 10:40
              no ale zakaz ten nie dotyczy czerwonego dystryktu
              Pozdr
              Pole
              • Gość: ayme Re: nie zapomnij ze jutro post IP: *.ppp.get2net.dk 24.03.05, 12:49
                no widzialam ze jakies mieli smutne miny wlasciciele sklepu
                ostatnio...szkoda.dziwne ze w PL apteka obok apteki i kiosk obok kiosku a jakos
                prosperuja a tutaj jeden netto na 10 km i dopiero wychodzi na swoje.nawet nie
                wiem gdzie jest christianshavn bo nie jestem z kopenhagi ale musze zaczac tam
                jezdzic jakby co.pozdrawiam wesolych swiat!
                • Gość: yahwe Re: nie zapomnij ze jutro post IP: *.nsw.bigpond.net.au 24.03.05, 13:13
                  uwazaj, uwazaj, zebys nie przeskrobala..
                  • Gość: Pole Re: nie zapomnij ze jutro post IP: *.nsw.bigpond.net.au 24.03.05, 13:21
                    nie zwracaj na niego uwagi
                    Świętołych Wąs
      • stefan_olszowski a nie mowilem ze jak sie samemu zlepi pieroga 24.03.05, 13:41
        to i wspomnienia beda milutkie!

nyhed napisał:

> Nareszcie watek,gdzie nikt nie skacze sobie do gardla!
        > Ciesze sie z tego i az milej sie zaglada na to forum!
        >
        > Ja dzisiaj ide znow na polskie zakupy (przedswiateczne)-moze znajde jakiegos
        > makowca!
        >
        > Z moich ostatnich zadowolony w 100% nie jestem,poniewaz pierogi byly
        wypelnione
        >
        > tylko ziemniakami i sie rozlecialy przy gotowaniu a ogorki kiszone puste w
        > srodku i miekkiesad
        > Ale Tyskie jak zawsze dalo rady i krowki tez!(tylko ten zostajacu papierek na
        > cukierku...)
        >
        > P.S Ktos pozdrawial z Sydney?!-Mam pytanko!
        > Jacy sa australijczycy i jak sie mieszka w australii?
        > Moja firma chce mnie wyslac w przyszlem roku na kilka miesiecy do australii -
        > warto jechac do tego kraju? Mam jakies wewnetrzne opory i nie umiem podjac
        > decyzji.
        > Pozdrawiam!
    • nyhed Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! 24.03.05, 13:38
      Tez wszystkim zycze wesolych i rodzinnych Swiat!-i duzo polskiego jedzenia na
      stolesmile

I zapraszam do KBH-na zakupy do polskiego sklepu,aby nie splajtowalsmile
      • stefan_olszowski Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! 24.03.05, 13:42
        Stasiu, bez przesady. Im plajta nie grozi... najwyzej pozar, hehehehe
        • nyhed Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! 24.03.05, 13:48
          stefan_olszowski napisał:

> Stasiu, bez przesady. Im plajta nie grozi... najwyzej pozar, hehehehe

Haha-to ci sie udalo!
          Pozar mieli niedawno!-ale juz wyremontowali!-czyli zostaje tylko plajtasad
          • stefan_olszowski Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! 24.03.05, 17:51
            Bo wiesz, to jest powtarzajacy sie schemat w rozwoju polskich sklepow:
            remoncik, pozarek, i wiekszy remoncik. Troche tam glupia policja weszy ale po
            roku musza wnioskowac o placenie. Pierogarze zapominaja tylko o jednym: ze
            ubezpieczenie nie popusci i bedzie to trwalo kilka lat ale ich w koncu dorwa.

nyhed napisał:

> stefan_olszowski napisał:
            >
            > > Stasiu, bez przesady. Im plajta nie grozi... najwyzej pozar, hehehehe
            >
            > Haha-to ci sie udalo!
            > Pozar mieli niedawno!-ale juz wyremontowali!-czyli zostaje tylko plajtasad
            • Gość: ayme Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! IP: *.ppp.get2net.dk 24.03.05, 18:07
              pozar mieli zaraz jak otworzyli baaardzo podejrzane.ale oni wynajmuja lokal w
              bardzo drogim miejscu nawet sie dziwilam jak ich stac....
              • stefan_olszowski Re: Tyskie pije!-Zdrowie ludziska! 24.03.05, 18:51
                jak przejrzysz kroniki policyjne to sie okaze ze jest takich przypadkow
                mnostwo, ja zaobserwowalem kilka. Stary kawal: how do you start a flood?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka